Dodaj do ulubionych

Media. Telewizja w internecie

21.01.04, 23:10
Najwyzszy czas!
Obserwuj wątek
    • Gość: WOLNY Re: Media. Telewizja w internecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.04, 23:22
      Gratulacje- ale z tym ze to taka nowosc to przesada. Wystarczy zainstalowac
      Winamp'a 5 i tam jest od groma internetowych televizji nadajacych muze i nie
      tylko . Pozdro for all.
      • Gość: Anna Re: Media. Telewizja w internecie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.01.04, 13:45
        no w sumie nie taka nowosc ale popatrz z drugiej strony ze oni nadaja caly czas
        i tez na zywo, ja mam winampa 5 i jakos te telewizje co patrzylam to roznie
        nadaja i czasem okresowo

a po za tym to chlopaki z polski i to polska telewizja ja sie ciesze ze jest
        taki boom, ze to polacy zrobili

3mCieSie
    • Gość: rAdu Re: Media. Telewizja w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 23:25
      Tylko można Wam pogratulować pomysłu. Świetna sprawa z tą telewizją w
      internecie. Nareszcie ktoś miał dobry pomysł i go wprawił w ruch. Oby tak dalej
      Panowie a będzie jeszcze lepiej :] - Pozdrowionka
    • Gość: ja Szkoda tylko, że nie działa. IP: *.lanet.wroc.pl 21.01.04, 23:35
      Szkoda tylko, że nie działa.
      • Gość: aaa Re: Szkoda tylko, że nie działa. IP: 213.199.233.* 21.01.04, 23:39
        a podajcie strone bo nawet nie wiem na jakiej to jest
        • Gość: ja Re: Szkoda tylko, że nie działa. IP: *.lanet.wroc.pl 21.01.04, 23:41
          www.tvfly.com/ - Wystarczy artykuł przeczytać :)
          Ale chyba serwer jest przeciążony, bo widze jedną klatkę co kilka sekund, a inne transfery bardzo dobre.
          • color Re: Szkoda tylko, że nie działa. 22.01.04, 00:25
            bo to po prostu nie dziala, zastanowcie sie... jakie jest potrzebne pasmo dla
            jednego streamu, jakim laczem dysponuje ta zalosna telewizja, ile maksymalnie
            jednoczesnych sesji moze uruchomic... to nigdy nie bedzie dzialac w naszych
            polskich warunkach ! co zigzaga sobie podlaczyli a cala reszta przez polpaka
            ciagnie ? przeciez na tej nieszczesnej tepsie chodzi cala polska, F-R,
            neostrady, dsl-e, dialupy - jedno gowno.

Najbardziej mnie smieszy co pisza o wymaganiach: "Wymagania sprzętowe są
            minimalne, jednak my zalecamy przynajmniej posiadanie procesora Pentium III
            1000 MHz, 256 MB RAM"
            • Gość: xxx Re: Szkoda tylko, że nie działa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.04, 00:38
              Wlasnie. Mam DSL'a 512, 64kB/s idzie rowno z calego swiata, a ta telewizja
              przerywa co 5-10s - tzn. fonia przerywa, bo wizja, to nawet slideshow'em nie
              jest :-/
              • color Re: Szkoda tylko, że nie działa. 22.01.04, 00:46
                ja mam ze swojej sieci (poprzez wix-a) 4 hopy do tego serwera, i gowno - nie
                idzie ogladac. ping do wix 11ms a ping do tej "telewizji" average 450ms w tym
                25-50% loss. i o czym my tu mowimy - wielka lipa.
            • Gość: Jurek Re: Szkoda tylko, że nie działa. IP: *.dip.t-dialin.net 22.01.04, 00:47
              > Najbardziej mnie smieszy co pisza o wymaganiach: "Wymagania sprzętowe są
              > minimalne, jednak my zalecamy przynajmniej posiadanie procesora Pentium III
              > 1000 MHz, 256 MB RAM"

nie za bardzo wiem co cie smieszy. przeciez to co pisza to i tak az nadto. to
              ze zle dziala to przeciez nie sprwa predkosci procesora badz ilosci pamieci.
              • color Re: Szkoda tylko, że nie działa. 22.01.04, 00:56
                no wlasnie w tym rzecz...
                ktos z celeronem na pokladzie i neostrada wlasnie w to uwierzy, a przeciez
                wina tkwi w ich upstreamie....
            • Gość: Maćko NIe działa i nie będzie działać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.04, 08:46
              Dokładnie. Czarno widzę powodzenie całej tej telewizji. Ale zastanówmy się dla
              kogo ona tak naprawdę jest, bo moim zdaniem to jedynie dla tych co ją
              stworzyli. A artykuł w gazecie to rewelacyjna reklama.
              • Gość: xxx Re: NIe działa i nie będzie działać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.04, 11:25
                Takich telewizji jest na calym swiecie kilkaset (tylko "winamp'owych"). Gdyby
                doliczyc realmedia i micr$oft, to pewno bylo by kilka tysiecy.
                Artykol jest faktycznie reklama, ale oni tez musza o czyms pisac ;-)))))))))))
                Pozatym, nie wiem, moze to faktycznie pierwsza taka TV w polsce. Ciekawe, kto
                za nia stoi ;-)))))
                Inna sprawa, ze nadawac takie cos, to moze kazdy kto ma lacze stale ze stalym
                route;owalnym adresem IP.
                • Gość: Natolinczyk TV i radio ze swiata :) IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.01.04, 21:06
                  wwitv.com/portal.htm
            • Gość: Xman Re: Szkoda tylko, że nie działa. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.01.04, 13:42
              Co do łącza to troszkę się mylisz, wystraczy wejść na stronę ich dostawcy łacza
              i zobaczyć ich mapke połączeń, po za tym zigzag jest w jakiejś grupie. Nie
              dziwne, że jak wyszedł artykuł to im wszystko się poblkowało. Jednego dnia
              artykuł i wywwiady w trzech stacjach - zrobiło swoje. Teraz jak zerkam to
              działa. Na stronie z resztą napisali, że przechodzą na szybsze łącza. A co do
              opisu sprzętu potrzebnego to trzeba było doczytać, że przy trybie pełno
              ekranowym. Ja patrzyłem z PII i 128 ramu i mi działało super, w pełnym ekranie
              się przycinało bo mam lipną kartę grafiki i kompa nie za wydajnego.
      • Gość: aa Re: Szkoda tylko, że nie działa. IP: *.cmbg.cable.ntl.com 22.01.04, 19:45
        Nie dziala i nie na dluzsza mete nie bedzie dzialac, bo nadawanie telewizji
        przez internet to najglupszy sposob spalania pieniedzy (na oplaty za lacza)
      • Gość: TomeK Re: Szkoda tylko, że nie działa. IP: *.acn.waw.pl 24.01.04, 13:16
        Działa, działa, mieli tylko problem jak wyszedł artykuł to nie wyrobiły im
        łącza. Rozmawiałem z Mariuszem Stachowiczem i mówił, że w lutym dodają łącza
        dodatkowe i szybsze. Jeszcze czasem u niektórych wystepuje problem z tym, że
        mają źle skonfigurowaną przeglądarkę internetową (trzeba włączyć odtwarzanie
        animacji, dźwięku, obrazu i multimedii), mówił też że trzba mieć odblokowane
        porty dla TV. Teraz jak oglądam w dzień to czasem się przytnie, ale w nocy nie
        miałem takich problemów. Miejmy nadzieję, że jak dodadzą szybsze łącza to
        będziemy mogli oglądać bez problemów. Ogólnie zajebisty pomysł i wykonanie
        niebanalne, jeszcze więcej programów i zróżnicowania muzyki i będzie cool :D

Powodzenia.
    • Gość: Peppers Bzdura IP: *.litewska.edu.pl 22.01.04, 08:56
      Cieszse sie, ze powstala taka telewizja. Szkoda tylko, ze zamiast nadawac jakis
      ciekawy i madry program jest poswiecona prawie w calosci Hip-Hopowi. Przeciez
      tan caly Hip-Hop to jedno wielkie kacze g... przeplatane masa przeklenst i
      inwektyw. Az wstyd, ze szanujaca sie w Polsce Gazeta pisze o takich bzetach.
      Gazeto, popraw sie!

Pozdrawiam!

P.S. Ale rozumiem dla nakladu zrobi sie wszystko.
      • rambo_negro Re: Peppers kim był twój ojciec?.... 22.01.04, 10:56
        Gość portalu: Peppers napisał(a):

> Cieszse sie, ze powstala taka telewizja. Szkoda tylko, ze zamiast nadawac
        jakis
        >
        > ciekawy i madry program jest poswiecona prawie w calosci Hip-Hopowi. Przeciez
        > tan caly Hip-Hop to jedno wielkie kacze g... przeplatane masa przeklenst i
        > inwektyw. Az wstyd, ze szanujaca sie w Polsce Gazeta pisze o takich bzetach.
        > Gazeto, popraw sie!
        >
        >
        Pozdrawiam!
        >
        > P.S. Ale rozumiem dla nakladu zrobi sie wszystko.

serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1878816.html
    • Gość: Miki To wstęp do rozszerzenia podatku od RTV IP: *.isw.intel.com / *.isw.intel.com 22.01.04, 11:11
      O podatek od komputera - bo służy do oglądania TV
    • rootol Re: Media. Telewizja w internecie 22.01.04, 12:27
      Podziemny Legion, hiphopowa grupa polonijna z Nowego Jorku, nagrał nawet dla nich teledysk. Pojawia się na nim samochód z rejestracją HWDP - bo tak początkowo nazywała się telewizja i taki miała adres WWW.

- To hasło na murach strasznie mnie wnerwia. Chciałem, żeby zaczęło się kojarzyć z muzyką, a nie z policją. Ale Polacy są niereformowalni - mówi Gwiazda.
      No tak. Polacy są faktycznie niereformowalni. Jak to możliwe, że hasło H.. W D..e Policji może kojarzyć się z policją a nie z muzyką? Wolę nie wiedzieć z czym się panu, panie Gwiazda, kojarzą inne hasła.
    • Gość: pepe Re: Media. Telewizja w internecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.04, 12:28
      A co w takim razie oznacza HWDP? Bo skoro nie ma kojarzyć się z policją, a
      tylko tak mi się kojarzy, to chyba znaczy coś innego niż ja myślę...
    • Gość: max Re: Media. Telewizja w internecie IP: 217.153.35.* 22.01.04, 16:54
      Świetny pomysł , GRATULUJĘ!!!!!
      Nareszcie ktoś ma otwarty umysł,trzymam kciuki.
      Ciesze się że to stworzyli Polacy.
    • Gość: trans szybki26 Re: Media. Telewizja w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 17:46
      W końcu ktoś wpadł na genialny pomysł z telewizią w internecie
    • Gość: Ala Re: Media. Telewizja w internecie IP: *.proxy.aol.com 22.01.04, 21:59
      Biedny ten kraj ta Polska.Wciaz jeszcze slucha sie tu hip - hop !
      W innych krajach trudno juz to znalezc,chyba ze na biednych murzynskich
      przedmiesciach.
    • Gość: Max TVFLY - telewizja wirtualna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 19:36
      Rzeczywiście telewizja całkowicie wirtualna aż do bólu:) - nie można wejść na
      stronę www.tvfly.com za żadne skarby. Więc po co ta reklama?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka