ladyela 22.12.09, 13:08 Ratunku, kupiłam dziecku fontannę czekoladową, ale nie mam do niej specjalnej czekolady. Mieszkam w Śródmieściu. Czasu mam mało, dwa dni do Świąt i pracuję do końca (Bielany). Gdzie mogę kupić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mikołajek Re: czekolada do fontanny IP: 213.108.152.* 22.12.09, 15:26 Poszukaj po sklepach gdzie sprzedają fontanny. Ostatnio widziałem czekoladę w kuleczkach do fontanny w którymś ze sklepów z wyposażeniem wnętrz w ZT lub Wola Parku (chyba to była DUKA a może coś podobnego bo już ich nie rozróżniam). Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: czekolada do fontanny 22.12.09, 16:35 Nie potrzeba do tego specjalnej czekolady. Wystarczy podgrzać zwyczajną w tabliczkach. Można też po roztopieniu dodać odrobinę mleka, przyprawy (wanilia, chili) itp Odpowiedz Link Zgłoś
ladyela ladyela 23.12.09, 09:44 Dziękuję, chyba na razie tak zrobię, tj. kupię kilka tabliczek zwykłej czekolady, żeby urządzenie wypróbować w Święta. O tą specjalną postaram się potem. Przy okazji życzę Wszystkim Wspaniałych Świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: ladyela IP: *.aster.pl 23.12.09, 19:23 Lepiej, żeby to była specjalna czekolada w dropsach, bo ważna jest konsystencja. Ta czekolada powinna być płynna. Zwykła roztopiona z tabliczek może fontannę uszkodzić (zatrzeć, a nawet spalić). Jeśli już musisz użyć tej zwykłej, to dolej oleju albo, jak radzono ci wyżej, mleka. Też kiedyś, jako łasuch, interesowałam się taką fontanną i stąd wiem, że skład tej czekolady nie jest obojętny dla urządzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tylko.tu Re: czekolada do fontanny 23.12.09, 11:58 ogladalas 'Willy Wonka i fabryka czekolady' ? tam jest taki grubasek. bodajze z niemiec. ku przestrodze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ladyela Re: czekolada do fontanny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.09, 13:07 Dziękuję i Wesołych Świąt Odpowiedz Link Zgłoś