Dodaj do ulubionych

SP 109 Warszawa

07.03.11, 20:12
Prosze o opinie na temat SP 109 w Warszawie, chcialabym poslac tam mojego syna do pierwszej klasy,prosze o wszelkie opinie innych rodzicow na temat tej szkoly. Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • moni19.11 Re: SP 109 Warszawa 01.04.11, 00:22
      Szkoła jest niewielka ( ok.400 uczniów), dzięki temu dzieci mają lekcje tylko od rana do ok.14, podobno od przyszłego roku szkolnego się to zmieni, dyrekcja zapowiada konieczność wprowadzenia zmianowości.
      Po lekcjach dzieci mogą korzystać ze świetlicy lub brać udział w płatnych zajęciach dodatkowych. Nauczyciele w większości kompetentni i lubiący dzieci.
      Nie wiem czy to typowe w szkołach publicznych, ale rodzice biorą udział w finansowaniu np. wyposażenia sal lekcyjnych. Kwestie finansowe bywają frustrujące. Nie jest może idealnie, ale jak na zwykłą rejonową podstawówkę szkoła pozytywnie zaskakuje- dostrzega się tu indywidualność dziecka. Jeśli mogę jeszcze jakoś pomóc to proszę o pytania.
      • amwaw Re: SP 109 Warszawa 01.04.11, 08:06
        Zmianowość już jest - w obecnej zerówce.
        Szkoła mała za to dzieci w rejonie dużo.
        Do najbliższej 1 klasy przewidywanych jest chętnych ok 100 (!) uczniów..
      • loranita Re: SP 109 Warszawa 01.04.11, 10:07
        Dziekuje za informacje. Szukalam szkoly blisko domu, ta jest blisko ale za to w rankingach nie wypada najlepiej, ale na rankingi tez patrze troche z przymrozeniem oka :-), dlatego jestem wdzieczna za informacje od Rodzicow badz Kogos kto mial stycznosc z ta szkola. Zapisalam go jeszcze do SP na Bajkowej i na Korynckiej, o tych tez nie mam informacji. Jestesmy w trakcie przeprowadzki z Wloch wiec absolutnie nie orientuje sie w temacie szkol.

A to finansowanie wyposazenia sal lekcyjnych na czym polega? Mowimy tu o ksiazkach kredkach itp. czy raczej stolikach czy krzeselkach....?
        • amwaw Re: SP 109 Warszawa 01.04.11, 18:19
          Generalnie wyboru szkoły nie ma.
          System przydzieli dziecko do odpowiedniej szkoły rejonowej.
          Z powodu zaś zbyt dużej ilości dzieci do ilości miejsc w szkołach nie ma miejsc dla dzieci spoza rejonu (wiem co mówię, dzwoniłam po wymienionych przez Ciebie szkołach).
          Zacznij akceptować 109 (skoro najbliżej to najprawdopodobniej rejonowa).Z całym dobrodziejstwem inwentarza.
    • alda3 Re: SP 109 Warszawa 29.10.11, 10:36
      Nie polecam nikomu.Matematyczna wrzeszczy na dzieci i nic nie uczy,Pan Bartek od W-F stosuje wychów zimowy i przy 5-6 stopniach na plusie każe biegać NA DWORZU a dzieciaki /te wrażliwsze/po każdych zajęciach chorują.Na nic prośby rodziców u nauczyciela i dyrekcji.Sam stoi ubrany po uszy i tłumaczy że w Norwegii dzieci ćwiczą na powietrzu cały rok.Jedyną prawdziwą n-lem jest pani wicedyrektor /od przyrody/za którą dzieci przepadają no i polonistka.POZIOM MARNY,języki kiepskie,samowolka dla n-li bo jak nie po myśli dyrektora nie masz pracy.Płaci sie nawet na bibliotekę,meble,papier.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka