Dodaj do ulubionych

Znany hotel zmienia nazwę. Ale w jakim to języku?!

• Gość: tymczasowy nick Znany hotel zmienia nazwę. Ale w jakim to języku?! IP: *.98.31.226.meganet.net.pl 18.08.11, 09:32
      Radisson to hotele skandynawskie. Jak się jest dziennikarzem, to chyba powinno się zająć ważniejszymi sprawami ....
    • Gość: Bolesław Bardziej pasuje "Radisson w ciapki" bez "Sobieski" IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.11, 09:54
      ..........
      Bierzesz kredyt? Poczytaj:
      pieniadzezrobsam.blogspot.com/
    • kwis.abcdw.pl Znany hotel zmienia nazwę. Ale w jakim to języku?! 18.08.11, 10:32
      Z Radissonem mam same dobre skojarzenia. W Sobieskim podoba mi się wyrementowane piętro; pokoje przyjemne. Z pozostałymi różnie bywa.
    • Gość: dukat999 Znany hotel zmienia nazwę. Ale w jakim to języku?! IP: 178.73.49.* 18.08.11, 12:59
      Bez sensu - i nie wygodnie - to lekceważenie Warszawiaków i języka polskiego
    • Gość: ja. Re: Znany hotel zmienia nazwę. Ale w jakim to jęz IP: *.escom.net.pl 18.08.11, 13:48
      Pan JenzykoZnafca się wypowiedział, że to Kultowy Hotel i klenkajcie narody, byle nie po angielsku.
      Ja pie... (całkowicie po polsku) - kiedy walczysz o jakość polszczyzny, to jej nie zaśmiecaj!
    • ben-oni Znany hotel zmienia nazwę. Ale w jakim to języku?! 18.08.11, 14:41
      Najdziwniejsze jednak w tym wszystkim jest to, że te japiszony od marketingu, ale chyba bez matury, zmieniają nazwy, które same w sobie posiadają ogromną wartość marketingową, płynącą z TRADYCJI!. Kto i w jakiej zawodówce ich tego nauczył?? Z drugiej zaś strony, gdzie jest w Polsce instytucja, która miała strzec przestrzegania ustawy o ochronie języka polskiego?
    • Gość: Omikron W normalnym IP: *.devs.futuro.pl 18.08.11, 15:05
      Panie Redaktorze,
      czy jadąc do, za przeproszeniem, Tadżykistanu, kiedy szuka Pan hotelu, szuka Pan go w znanej sobie sieci, czy też według tradycyjnej, przez lata uświęconej ???
      Oczywiście, że każdy Warszawiak wie, co to jest Hotel Forum. Ale Warszawiacy, w zdecydowanej swej większości, nigdy tam nie będą nocować.
      A stali bywalcy sieci Novotel widzą w wyszukiwarce Novotel Warsaw Centre, Novotel Warsaw Airport i to im wystarczy,
    • Gość: elemelek2000 Znany hotel zmienia nazwę. Ale w jakim to języku?! IP: 84.40.247.* 18.08.11, 15:35
      Drogi autorze! A co jest takiego "kultowego" w tym hotelu? Głównie jest znany z pstrokatych ścian, ale czy to jest powód, aby go nazywać "kultowym"? Odnoszę wrażenie, że coraz więcej ludzi nadużywa pewnych słów...
    • Gość: Wojtek Znany hotel zmienia nazwę. Ale w jakim to języku?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.11, 15:37
      Ta zmiana nazw ulic i hoteli w Warszawie doprowadza mnie do szalu. Przeciez to nazwy stare z tradycjami i one przyciagaja gosci. Hotel Forum Victoria Grand Bristol to nazwy krotkie i ciekawe. A przeciez juz byl Novotel na Powislu i Zwirki a Radisson na Grzybowskiej. Czy wlasciciele wiedza co traca ? Troche podrozuje i nigdzie nie spotkalem zmian nazw hoteli w Europie tak jak u nas.
    • biber Znany hotel zmienia nazwę. Ale w jakim to języku?! 31.08.11, 01:22
      Golden Tulip (GP) czy Kyriad Prestige (KP), kogo to kręci? Mnie nie. Ten sam budynek, ta sama lokalizacja. Nic się nie zmaieniło. Bryła stoi. Tylko ichsiejszy neon mniej (mnie) wali po oczach. Ot, jedyna różnica. Wielkie mi mecyje. Nic mnie nie obchdzi napis KP (w piaskowcu) przysłonięty szmatą z napisem GT. Przecierz "żyjemy" ze szmat (patrz reklamy). Niepraważ?
      -----------------
      Mój nick nie ma nic wspólnego z wytworem marketingu o nazwie Bieber. Proszę nie zaśmiecać mi skrzynki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka