Dodaj do ulubionych

Wziął koparkę i rozkopał wał. Chciał spuścić wodę

• Gość: mjk Re: Wziął koparkę i rozkopał wał. Chciał spuścić IP: *.play-internet.pl 20.08.11, 17:56
      jak widać to debil jakich mało... a może malaria już go zaatakowała i robił to w gorączce? taka pewnie będzie linia obrony! ;-P
    • Gość: czesław Zrobił tak,bo wie że jest bezkarny IP: *.acn.waw.pl 20.08.11, 18:03
      urzędnicy będa się teraz zastanawiac,kto odpowiada za wał,wybory idą więc pan biznesman zasponsoruje odpowiedniego kandydata z jedynie słusznej partii w zamian za pomoc w ukręceniu sprawy.A nawet jak kandydat wyborów nie wygra,to pan biznesman posmaruje gdzie i komu trzeba.Prawo jest dla bogatych,a nie dla plebsu.
      Normalka w RP obojętnie o jakim numerze.
      I prosze mi tu nie bredzić że za PiS było inaczej.Było dokładnie tak samo.
    • Gość: gość Zniszczył? Niech naprawia! IP: *.acn.waw.pl 20.08.11, 18:18
    • Gość: Mary Wziął koparkę i rozkopał wał. Chciał spuścić wodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.11, 18:19
      Wyczyn naszego rodzimego biznesmena wprawił mnie w osłupienie. Poczucie bezkarności tego osobnika jest niewiarygodne. A wynika ona ze słabości Państwa polskiego. Bardzo jestem ciekawa, czy Pan burmistrz Konstancina zdobędzie się na właściwe kroki prawne. Czy nie będzie się obawiał zemsty pana biznesmena, który z wielkim prawdopodobieństwem zrobi wszystko, aby po cichutku wyperswadować Panu . Burmistrzowi jakiekolwiek niesprzyjające mu działania. Zyjemy w bantustanie niestety.
    • mistral75 Wziął koparkę i rozkopał wał. Chciał spuścić wodę 20.08.11, 18:46
      Bez naglosnienia tej sprawy podobne cwaniaczki, ktorzy za nic maja porzadek prawny,beda dalej w najlepsze dewastowac i okradac ten kraj.
      Sprawa dla prokuratora.
      Po prostu skandal...!
    • wlodzimierz.ilicz Mnie interesuje czym zajmije się Wojewódzki 20.08.11, 18:49
      Zarząd Melioracji, który "nie ma pieniędzy" nawet na naprawę kilku metrów wału przeciwpowodziowego (kosztami można zresztą potem obciążyć winnego dewastacji).
      Toż te Wojewódzkie Zarządy Melioracji to czyste atrapy niezdolne do realnego zrobienia czekokolwiek poza urzędowaniem.
      Nic dziwnego, że Konstancin stoi pod wodą.
      Tak samo zresztą jak i wiele innych terenów w Polsce.
      Pan K. zdewastował parę metrów wału.
      A kto zdewastował system melioracji i odwodnienia w kraju?
      Kto przez to zdewastował ludziom piwnice i całe domy?
      Kto za takie Zarządy Melioracji odpowiada od 20 lat, czy przypadkiem nie wojewodowie mianowani z politycznego kapelusza?
    • Gość: Wyborca (ewentualn Wziął koparkę i rozkopał wał. Chciał spuścić wodę IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.11, 19:27
      Nie ma czemu się dziwić! Przecież walczyliśmy o wolność. Tylko niektórym wolność polityczna zupełnie pomyliła się z wolnością "do wszystkiego". Co gorsza - organy tzw porządkowe są jak ślepe szczeniaczki. Ktoś musi im "donieść", że dzieje się granda. Bez tego, to nie umieją się ruszyć (aby nie naruszyć "praw obywatelskich" normalnego bandziora). Ten burmistrz - to chyba jakaś kompletna oferma. Jakim prawem "umarza" rozliczenie "dobrodzieja sąsiadów" za szkody. Już powinien był wezwać tego "pana" to natychmiastowej naprawy uszkodzonego wału p-w powodziowego. Jeśli ten tego nie podejmie - burmistrz powinien zlecić zastępcze wykonanie naprawy i kosztami tego obciążyć szkodnika. Jeśli nie zapłaci - poprosić o pomoc komornika.
      Dotychczasowe zachowanie burmistrza (i innych "gospodarzy" sprawy) nie tylko kompromitują rządzących ale jest karygodnym demoralizowaniem i urzędników i społeczeństwa.
    • Gość: Marcin Wziął koparkę i rozkopał wał. Chciał spuścić wodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.11, 19:29
      Pan Kokczyński to postać bardzo znana w kręgach mieszkańców Konstancina i Ursynowa. Kilka lat temu tylko dzięki stanowczej postawie mieszkańców Ursynowa nie udało mu się rozkopać skarpy Warszawskiej. Poczytać o tym można pod hasłem Kokczyński. Natomiast w Konstancinie skupuje stare domy i albo je z pietyzmem remontuje, w takim sam mieszka, albo wyburzał i niby odbudowywał. Kilka l;at temu wykupił pola koło Konstancina i bez żadnych uzgodnień zasypywał jeziorka, usypywał wały, gospodarował ja ostatni wandal. I teraz nagle przerywa wał rzeczny. Najbardziej dziwi mnie postawa pana burmistrza i jego straży miejskiej.Faceta należało NATYCHMIAST ARESZTOWAĆ. Przecież dokonał PRZESTĘPSTWA i to poważnego, a pan burmistrz pieprzy głupoty i jak pewnie zwykle sprawa rozejdzie się po kościach. A może pan burmistrz ma z Kokczyńskim UKŁADZIK? Będę sprawę MONITOROWAŁ. Takiego draństwa nie można zostawić bez KARY!!!!
    • nessuno P.ierdolony byznesmen 20.08.11, 21:10
      Ten cieć powinien zdrowo za to beknąć,ale skoro to"byznesmen" to ma pewnie swoje wpływy i ukladziki.Co za swołocz.
      "Jak ustaliliśmy, sprawcą dewastacji jest lokalny biznesmen Tomasz Kokczyński, który zajmujące się obrotem nieruchomościami. "

Strażnicy Miejscy - albo głąby, albo ch..uje.
      ... jedna z tych cech występuje zawsze. Połączenie - zaskakująco często.
      Zakompleksione, tchórzliwe, chamskie i burackie podróby policjantów.
      <by obywatel_nienumerowanej_rp> :)
    • Gość: mieszkaniec Wziął koparkę i rozkopał wał. Chciał spuścić wodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.11, 23:48
      To tak jakdby ktoś koparką rozwalił przystanek autobusowy, co to za różnica. Co do pieniędzy - właściciel wału naprawia w trybie ekspresowym i obciąża wandala i tyle...
    • Gość: zonnkkk ja by nie naprawiała, niech ich kurna zaleje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.11, 01:13
      może wtedy coś zrozumieją, bo normalni ludzie to nie są
      • Gość: tubylec Re: ja by nie naprawiała, niech ich kurna zaleje IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.11, 19:04
        I z tym argumentem zgadzam się najbardziej. Też czekam na jakieś opady. Ofiary muszą być a Pan K. przestałby być już biznesmenem jak ludzie których zaleje pójdą do sądów z pozwami cywilnymi. Chciałam jeszcze nadmienić iż tzw. pseudo remonty willi w Konstancinie są przeprowadzane w bardzo dziwny sposób, a mianowicie: Jeśli willa ma ponad 100 lat nie można zmieniać jej struktury. Jest na to sposób - pożar. Co druga kupiona, przeznaczana do remontu willa pali się!!! i to nie od dołu bo jeszcze koś przez przypadek by ugasił i nici z remontu tylko od razu pali się strych. Przyjeżdża straż, gasi pożar no i mamy już zgodę na przebudowę, rozbiórkę itd. bez zbędnych formalności. Także jasno widać iż Pan K. nie od dwóch dni coś niszczy aby potem w blasku fleszy powrócić jako zbawca.
    • Gość: wawa32 Milion złotych kary i 300 godzin prac społecznych. IP: *.home.aster.pl 21.08.11, 02:22
      Można?
    • Gość: miecio Wziął koparkę i rozkopał wał. Chciał spuścić wodę IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.11, 09:01
      W normalnym kraju facet by już siedział, groziłoby mu z dziesięć lat i odszkodowanie płacone jeszcze przez wnuki.
      Jakim trzeba być debilem by rozkopać wał przeciwpowodziowy- spuścił wodę ale jak przyjdzie powódź to z jego działki i miejmy nadzieję domu nic nie zostanie, wierzyć się nie chce że ten debil jest biznesmenem, że to coś może mieć dzieci i rodzinę
    • Gość: jestem Wziął koparkę i rozkopał wał. Chciał spuścić wodę IP: *.vast.net.pl 21.08.11, 10:52
      tak bez sprawdzenia stanu prawnego, czy nie mozna nakazac wydajac decyzje temu panu od byznesu aby przywrocil wal do stanu pierwotnego?
    • jhbsk Wziął koparkę i rozkopał wał. Chciał spuścić wodę 21.08.11, 11:03
      Tak idiotycznego tłumaczenia (malaria) jeszcze nie słyszałam.
      Mam nadzieję, że wezmą tego pana za d...
    • jowita81 Wziął koparkę i rozkopał wał. Chciał spuścić wodę 21.08.11, 11:57
      Z tego wszystkiego wynika,ze niestety nie jesteśmy wszyscy tak samo równi wobec prawa
    • Gość: Bulion Nadma - będzie tak samo. Wziął koparkę i rozk... IP: *.komisariat.net 21.08.11, 13:28
      Nie jest wykluczone, że dziś o 15 przestanie funkcjonować droga powiatowa do Wołomina w miejscowości Nadma. Część wsi stoi w wodzie od 2 tygodni. Nie pada, a podnosi się poziom wody w rozlewiskach (tylko dziś w nocy o 5 cm) - więc to nie lokalna woda. Burmistrz Radzymina NIE ROBI NIC aby zalewanym pomóc, a taka sytuacja trwa od 1,5 roku. Wcześniej tego nie było, a w miejscu gdzie dziś stoi 1,5 m moi synowie grali w piłkę jeszcze 2 lata temu. Mieszkańcy są zdesperowani i gotowi rozwalić drogę aby udrożnić przepust i umożliwić zejście wody do rzeczki. Mniejszym złem będzie rozkopanie drogi niż dalsze topienie mieszkańców. Mam nadzieję, że wszyscy zapamiętamy bezczynność władz i wyciągniemy z tego wnioski.
      Ciekawe po tym wszystkim będzie to czy mieszkańcy będą traktowani jako samoluby, które coś zniszczyły w imię ratowania swojego dobytku czy też pretensje będą skierowane we właściwą stronę - władz gminnych i powiatowych, które poza przekładaniem papierków nie zrobiły nic przez tyle czasu by pomóc zalewanym.
      • Gość: ~~działkowiczka Re: Nadma - będzie tak samo. Wziął koparkę i rozk IP: *.unknown.vectranet.pl 22.08.11, 00:11
        Okolice Radzymina stoją pod wodą, plaga komarów jak plaga szarańczy.Nie wiem jak i dlaczego mieszkańcy to potulnie znoszą. Ja mam w Łosiach tylko działkę rekreacyjną ale z powodu wysokiej wody w piwnicy trzeba było wymontować pompę i sezon jest stracony. Poza tym na dłużej z powodu komarów też nie można przebywać z dziećmi. Władze Radzymina potrafią tylko ściągać podatki nie robiąc nic dla działkowiczów.
    • Gość: kkonstancinka Wziął koparkę i rozkopał wał. Chciał spuścić wodę IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.11, 17:54
      Pan Skowroński powinien być ostatni w wypowiadaniu się na tematy Konstancina, bo przez 8 lat był Burmistrzem i nie przypilnował ani jednej pracy nad melioracją w gminie. Wiele artykułów było na temat jak to Gmina dbała o mieszkańców, więc teraz powinien milczeć i schować się w mysią dziurę, a to że ma czelność zabierać głos to świadczy tylko i wyłącznie o jego bezszelności.
    • Gość: kkonstancinka Pan Skowroński powinien sie schować w mysią dziurę IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.11, 18:02
      był dwie kadencje burmistrzem i nie poczynił i nie przypilnował żadnych działań odwadniających - rowy melioracyjne w Gminie prawie nie istnieją, zarośnięte, zapomniane.
      Panie Skowroński niech Pan nie będzie teraz obrońcą uciśnionych i przestanie sobie robić PR.
      Pamiętamy jak było, szczególnie te gładkomowy.
    • Gość: andrzej Wziął koparkę i rozkopał wał. Chciał spuścić wodę IP: *.ip.netia.com.pl 22.08.11, 15:47
      Burmistrzu będziemy się bacznie przyglądać sprawie tego sabotażu . Czy przypadkiem sprawa nie zostanie zamieciona pod dywan . Areszt ,poniesione koszta naprawy ,nawiązka za spowodowanie zagrożenia życia ! Tak jak za scięcie drzewa !
    • Gość: Marcin Wziął koparkę i rozkopał wał. Chciał spuścić wodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 15:51
      Pan Skowroński ZAPOMNIAŁ, że to za jego kadencji, marnej jak nie wiem co, pan Kokczyński BEZPRAWNIE zasypał tereny chronione za szkołą amerykańską i wtedy pan Skowroński jakoś nie znalazł sił do postawienia Kokczyńskiego przed sądem. A może willa którą BEZPRAWNIE rozebrał Kokczyński przy ul. Piłsudskiego i następnie wybudował nową, ale też bezprawnie, to nie za czasów pana Skowrońskiego. A już szczytem bezczelności Kokczyńskiego było zaproponowanie gminie kupno tej willi na cele urzędu.
    • Gość: Wojtekus Polish Joke IP: *.hsd1.nj.comcast.net 23.08.11, 05:02
      Z tego mozna zrobic niezly Polish Joke.
    • angrusz1 Z jednej strony 24.08.11, 10:09
      interes ludzi tam mieszkających - woda na ich posesjach - w nieskończoność tam nie może być .

Z drugiej strony procedury : jak długo czekać na realizacje procedur i smród mieć przed domem .

Nie takiej administracji chcę mieć .
      Płace podatki od gruntu to i żądam by wał nie przeciekał a woda nie zalegała .
    • Gość: uważny Malaria ? W Polsce? hehe nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 20:13

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka