marek.dumle 17.09.08, 08:13 Od kiedy Prymus uruchomił nowe klasy ilość "traktorów" parkujących pod Prymusem i krążących wokół Prymusa urasta powoli do rangi dramatu. Strach pomyśleć co się tu będzie działo, jak Prymus zabuduje resztę działki. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
an_ni Re: Kocioł pod Prymusem 17.09.08, 11:49 a mozna wiedziec o czym ty mowisz? jaki prymus? jaki kociol? jakie traktory? Odpowiedz Link
jan-w Re: Kocioł pod Prymusem 17.09.08, 12:32 Miejscowi wiedzą Prymus = szkoła Primus. Popularna *między innymi* wśród miłośników jeżdżenia po mieście traktorami - samochodami terenowymi. A kocioł, jak w czasie okupacji. Tłok w który łatwo wpaść, ale trudno się wydostać. Odpowiedz Link
an_ni Re: Kocioł pod Prymusem 17.09.08, 15:01 aaa to nie moje najblizsze tereny ale chyba komus wszystko przedszkadza?? Odpowiedz Link
mami7 Re: Kocioł pod Prymusem 17.09.08, 15:38 nie mieszkam w tych okolicach i generalnie staram sie nie czepiać wszystkiego, ale faktycznie pod Primusem czasami jest denerwująco. mam "przyjemność" przechodzenia tamtędy bardzo często. nagminnie napotykam na samochody-duże samochody-zaparkowane pod szkołą na przejściu dla pieszych, albo tarasujących chodnik na tymże przejściu, albo w ogóle tarasujących chodniki w tej okolicy. Odpowiedz Link
an_ni Re: Kocioł pod Prymusem 17.09.08, 15:44 a powiedzcie mi gdzie w Polsce samochody nie tarasuja przejsc ? Odpowiedz Link
jan-w Re: Kocioł pod Prymusem 17.09.08, 17:16 Ale nie wszędzie chodniki są parkingiem dla traktorów. Przed tą szkołą występuje ich więcej niż w PGR w czasie żniw Ich właściciele ze względu na rozmiary samochodów, zajmują zwykle chodniki w całości i znaczną część wolnej ulicy. Przejść można tylko środkiem ulicy. Odpowiedz Link
marek.dumle Re: Kocioł pod Prymusem 17.09.08, 18:05 Generalnie pojazdy niedostosowane do możliwości tej wąskiej uliczki. Albo może uliczka niedostosowana do potrzeb takich pojazdów. Odpowiedz Link
redek9 Re: Kocioł pod Prymusem 14.01.09, 07:18 jak dostowować tę uliczkę pod potrzeby chamskiego nowobogactwa? jakie propozycje? Odpowiedz Link
marek.dumle Re: Kocioł pod Prymusem 17.09.08, 18:03 Coraz trudniej przejść i przejechać. Zastawiają ciasno chodniki, a że to duże pojazdy to niewiele miejsca dla innych zostaje. W godzinach 8.00-8.40 na Balo robi się coś jak Marszałkowska skrzyżowana z Wilczą. Ciasno i nieprzejezdnie. A to parkowanie w czasie wywiadówki na deptaku prowadzącym do przedszkola jest w ogóle nie do przyjęcia. Odpowiedz Link
protozoa Re: Kocioł pod Prymusem 17.09.08, 21:58 A ja się zastanawiam czyja to wina? Właścicieli samochodów? Chyba nie do końca. Mają terenówki - wolno im, nie ma miejsca do parkowania jest za to szkoła. Co mają robić? Kupić mały samochód żeby wszędzie się zmieścić? Zmienić szkołe dzieciom, żeby komuś nie przeszkadzać? Parkować 2km od szkoły, albo na parkingu Tesco i po deszczu z zaspanym dzieckiem zasuwać na piechotę? Jestem PRZECIWNa łamaniu przepisów, nie mam dzieci w Primusie, nie mam terenówki ( i nigdy nie będzie mnie na nią stać), ale nie popadajmy w paranoję. Odpowiedz Link
marek.dumle Re: Kocioł pod Prymusem 17.09.08, 22:09 Generalnie są to pojazdy niedostosowane do możliwości tej wąskiej uliczki. Albo może uliczka niedostosowana do potrzeb takich pojazdów. Skoro sobie takie samochody kupili to chyba ich problem, nieprawdaż? Ja nie będę na nich nasyłał Straży Miejskiej, ale większość z nich kwalifikowała się do mandatów. Generalnie rozwiązanie wjazdu do Prymusa jest beznadziejne, a chodniki pod Prymusem nie nadają się do parkowania takich pojazdów. I jak zawsze nikt nie jest winien. Ani gmina, ani dzielnica, ani Prymus, ani kierowcy. Odpowiedz Link
bea116 Re: Kocioł pod Prymusem 17.09.08, 22:33 jak ktoś parkuje wbrew przepisom to jest to raczej jego wina... Odpowiedz Link
protozoa Re: Kocioł pod Prymusem 18.09.08, 07:46 A gdzie ci ludzie mają parkować odprowadzając dzieci do szkoły? Jest to wina gminy, że nie ma możliwości pozostawienia choćby na moment samochodu. Jak zwykle jest szkoła/przedszkole ( swoją drogą ciekawe czy nikomu nie przeszkzdają samochody rodziców odwożących dzieci do PAŃSTWOWEGO przedszkola tuż obok) a nie ma parkingu są za to wąskie uliczki. O ile pamiętam nie ma tam zakazu. Coś mi się wydaje, że działa tu zasada psa ogrodnika. P.S. Nie mam terenówki i w życiu jej nie kupię - za droga. Szkoła po 1500 złotych ( czyli w moim przypadku - 2 dzieci- 3000) nie na moją kieszeń. Zresztą mam starsze dzieci, więc mnie to nie dotyczy. Tym nie mniej rozumiem tych ludzi - co mają robić. Na moim parkingu przed szpitalem pacjenci z zasady parkują nieprawidłowo. Parking ma za mało miejsc. I co ? Czy ma obowiązywać zakaz przyjazdu samochodem? Czy mam pisać, że jest kocioł pod szpitalem? Pretensje trzeba mieć do tych, którzy nie wybudowali parkingu. Odpowiedz Link
turner1 Znam przyczynę problemu... 18.09.08, 08:53 Według mnie szkoła Primus ma wystarczjącą ilość miejsc parkingowych przed budynkiem ale już o 7.30 prawie wszystkie są zajęte przez osoby przyjeżdżające spod Warszawy i przesiadające się do Metra.Auta te parkują cały dzień i są zabierane przez nich po południu. Szkoła rozpoczyna zajęcia o 8.15 i rodzice dzieci gdzieś muszą przecież pojazd na chwilę zatrzymać. Problem,przynajmniej częściowo się rozwiąże gdy obok Tesco wybudują w końcu parking: "Parkuj i Jedź". Odpowiedz Link
redek9 nieprawda, te osoby nie parkują na ulicy Telekiego 16.01.09, 20:27 turner1 napisał: > Według mnie szkoła Primus ma wystarczjącą ilość miejsc parkingowych > przed budynkiem ale już o 7.30 prawie wszystkie są zajęte przez > osoby przyjeżdżające spod Warszawy i przesiadające się do Metra.Auta > te parkują cały dzień i są zabierane przez nich po południu. Szkoła > rozpoczyna zajęcia o 8.15 i rodzice dzieci gdzieś muszą przecież > pojazd na chwilę zatrzymać. > Problem,przynajmniej częściowo się rozwiąże gdy obok Tesco wybudują > w końcu parking: "Parkuj i Jedź". nieprawda! osoby dojeżdzające do metra nie zajmują parkingów koło szkoły na ulicy Telekiego, te parkingi stoją puste, bo 100-200 metrów do wejścia do szkoły to już za daleko dla szanownych dojeżdzających do Primusa! Odpowiedz Link
protozoa Re: nieprawda, te osoby nie parkują na ulicy Tele 17.01.09, 19:31 Kolejny ogarnięty fobią! O 7.30 to raczej nikt nie parkuje tylko wypuszcza dziecko i jedzie do pracy. Odpowiedz Link
redek9 miłość do Primusa zakłóca ci umiejętność 17.01.09, 19:45 prawidłowego rozumowania, więc wyjaśniam ci jeszcze raz co miałem na myśli: ludzie, którzy przyjeżdzają do metra samochodami, które zostawiają potem na cały dzień, nie parkują ich na parkingach przy Primusie, lecz na parkingach bezpośrednio przy metrze, nie blokują więc miejsc primusowcom, tyle w temacie a co fobii, to ty masz fobie ludzi, którzy ośmielają się krytykować kryształowych według ciebie primusowców Odpowiedz Link
marek.dumle Re: miłość do Primusa zakłóca ci umiejętność 17.01.09, 20:18 "Prymusi" się trochę rozbestwili bo pozwalają im parkować na terenie szkoły. Ponieważ wjazd jest od Balo więc wszyscy jak pszczoły do miodu lecą na Balo w nadziei załapania się na możliwość zaparkowania przy samym wejściu do szkoły. Tyle, że o 8.05-8.10 wjazd na teren szkoły zablokowany jest już wyjeżdżającymi z terenu traktorami, a ulica się korkuje bo ta cała menażeria nie ma jak się wyminąć. Gdyby wjazd był od Telekiego to by parkowali na Telekiego, która ma miejsca parkingowe (w przeciwieństwie do Balo) Odpowiedz Link
bea116 Re: Kocioł pod Prymusem 18.09.08, 09:04 Wokół Primusa są miejsca parkingowe ale żeby pomieścić ileś dziesiątek rodziców odwożących dzieci o jednej porze do szkoły to chyba trzeba by wybudować parking - piętrowy. Tak więc tłumaczenie, że nie miało się gdzie zaparkować to się parkuje na chodniku czy po prostu na jezdni (dobrze, że nie na trawniku), jest trochę niepoważne. Zakaz przejazdu nie obowiązuje, obowiązuje zakaz parkowania w sposób niedozwolony i utrudnianie ruchu. I czy naprawdę każde dziecko w wieku szkolnym i gimnazjalnym trzeba odwieźć pod samą bramę? Nie można wyjechać 10 min wcześniej,zaparkować np. uliczkę czy dwie dalej (wtedy ruch się rozłoży)i dojść na piechotę? Toć już nawet przedszkolaki przychodzą w dużym procencie na własnych nogach. P.S. Ja nie wykluczam, że moim następnym samochodem będzie terenówka, tylko nie wiem czy mi się zmieści w miejscu parkingowym Odpowiedz Link
marek.dumle Re: Kocioł pod Prymusem 18.09.08, 13:43 protozoa napisała: > Jak zwykle jest szkoła/przedszkole ( swoją drogą ciekawe > czy nikomu nie przeszkzdają samochody rodziców odwożących > dzieci do PAŃSTWOWEGO przedszkola tuż obok) a nie ma parkingu > są za to wąskie uliczki. Wokół przedszkola i Prymusa są parkingi wzdłuż Telekiego i Borsuka. Niestety wjazd do szkoły jest od strony Balo. Co więcej znaczna część samochodów zamiast dojeżdżać ulicą Przy Bażantarni dojeżdża ulicą Telekiego i Balo bo ulica Borsuka się korkuje. No niestety. Wlepili nam tu tego Prymusa to musimy cierpieć. Odpowiedz Link
protozoa Re: Kocioł pod Prymusem 18.09.08, 16:53 Wlepili nam np. kościół i też musimy cierpieć(( Wlepili nam bazarek i j.w Wlepili nam przedszkole itd, itp. Jest szkoła, dzieci są dowożone i są wszystkie tego konsekwencje. Nie popadajmy w histerię. Co komu szkodzi Primus? Zawiść? Zazdrość? Mnie np. przeszkadzają samochody rozjeżdżające trawniki przy kościele na Rybałtów. Wolałąbym tam coś innego niż kościół , który w perspektywnie będzie robił mi bladym świtem pobudkę - ze szczególnym uwzględnieniem niedzieli. Przeszkadza mi śmierdzące jedzenie na bazarku. Przeszkadza absurd zwężenia ulicy Stryjeńskich, psie kupy na chodnikach itd.... tylko co z tego wynika? Są wierni,którzy chodzą do kościoła i jest to instytucja im potrzebna. Ktoś je śmierdzące jedzenie na bazarku, właściciele psów nie kwapią się do sprzątania po swoich pupilach, palacze palą gdzie się da smrodząc na klatkach i balkonach. Musimy nauczyć się żyć w symbiozie bo zginiemy. Odpowiedz Link
marek.dumle Re: Kocioł pod Prymusem 18.09.08, 17:12 Za ciasno na przedszkole, szkołę, kościół, bazarek itp. Realia Kabatów nie uwzględniły miejsc do parkowania. Tak tu jest. Mnie akurat przeszkadza Prymus, a Tobie kościół. Zależy co ma się pod oknem. A natrząsanie się z traktorów to zwyczajna złośliwość z mojej strony. Taki już po prostu jestem, że wyzłośliwiam się na snobach. Odpowiedz Link
tommen Re: Kocioł pod Prymusem 18.09.08, 21:46 Pojedźcie sobie dla porównania do Miasteczka Wilanów - od razu poprawią się Wam humory. Na Kabatach jest naprawdę sporo (co nie znaczy wystarczająco) miejsc do parkowania - no może poza Wańkowicza i Jeżewskiego. Odpowiedz Link
protozoa Re: Kocioł pod Prymusem 19.09.08, 07:30 Ale czy to, że przeszkadza mi kościół, wierni, dzwony mam od razu natrząsać się z zabobonów, pisać złośliwe posty, że np. ciemna masa co niedzielę jedzie traktorami ( a jakże wierni mają niezłe terenówki) i rozjeżdża resztki trawników? Czy mam krzyczeć, że w czasie licznych mszy rzejazd przez Rybałtów jest utrudniony, a przed jej rozpoczęciem/po zakończeniu wręcz niemożliwy, bo setki ludzi WBREW PRZEPISOM wałęsa się po jezdni, wybiega wprost pod koła samohcodu. Czy mam pisać, że dzwony kościelne zakłócają ciszę itd? Nie! Nie żyjemy na bezludnej wyspie. Miejsca jest tyle ile jest. Infrastruktura taka jaką mamy. Rzeczywiście jest ona lepsza niż w Miasteczku Wilanów czy też Śródmieściu, gdzie zaparkowanie graniczy z cudem. Jednemu do szczęścia potrzebny jest kościół innym szkoła. I to i to gdzieś musi być i komuś przeszkadzać.Nie zlikwidują ani Primusa ( co więcej ostatnio się rozbudował) ani kościoła ( właśnie i od lat się rozbudowuje). Nie przybędzie miejsc parkingowych. Trzeba się z tym pogodzić albo...zmienić mieszkanie licząc się z tym, że pod oknami można mieć zakład pogrzebowy, stację benzynową, hałaśliwą dyskotekę itd. Odpowiedz Link
marek.dumle Re: Kocioł pod Prymusem 20.09.08, 18:16 A kto tu krzyczy? Jeszcze się nie oflagowałem, nie przykułem kajdanami do bramy Prymusa i nie skanduję "Precz-zPry-mu-sem!!" Narazie sobie spokojnie odreagowuję moje irytacje na forum. Każdy ma swoje problemy i tyle. Odpowiedz Link
jotka001 Re: Kocioł pod Prymusem 20.09.08, 19:18 protozoa napisała: > Trzeba się z tym pogodzić... Przepraszam bardzo, a w imię czego ja mam się dostosowywać do cudzej głupoty, chamstwa i łamania prawa przez innych? Dzięki ludziom, którzy rozumują tak jak ty, to mamy w Polsce takie buractwo wszędzie. A potem pretensje, że burak kierowca zaparkował na chodniku, a matka z wózkiem musi zejść na ulicę; że burak kierowca nie zatrzymuje się przed przejściem dla pieszych; że burak kierowca zastawia samochodem inne samochody, bo przecież musi stanąć metr od wejścia do sklepu; że autobus nie może szybko przejechać buspasem, bo buraki kierowcy osobówek tenże buspas blokują; że burak rowerzysta jedzie chodnikiem; że burak pieszy idzie ścieżką rowerową; że burak sąsiad wystawia śmierdzące wory ze śmieciami na klatkę schodową; że burak pieszy przechodzi przez ulicę nie po pasach i to jeszcze z dziećmi (uczy dzieci takiego zachowania!); że buraki dzieci sąsiada słuchają muzyki na cały regulator w środku nocy; że burak sąsiad wyprowadza pieska tuż pod twoje okno itd, itp. Bez przesady, wiadomo, że nie można się czepiać wszystkiego, ale zasada, żeby żyć tak, żeby nie utrudniać i nie uprzykrzać życia innym, to jest to. Uważam, że warto jednak zwracać ludziom uwagę na ich niewłaściwe zachowania i w miarę możliwości tak robię. Odpowiedz Link
redek9 Re: Kocioł pod Prymusem 14.01.09, 07:16 <Co komu szkodzi Primus? Zawiść? Zazdrość?> potrafisz rozwinąć temat, czego zadrościć? cahmstwa może słomy wystającej z butów, nowobogackiego pochodzenia, awansu społecznego przodków "nie matura lecz chęć szczera", żenującego poziomu nauczania za olbrzymią kasę czy agresji i pogardy wobec innych użytkowników tej okolicy? Odpowiedz Link
protozoa Re: Kocioł pod Prymusem 15.01.09, 13:30 Chętnie: - chamstwo jest takie samo ma Kabatach jak i Nowogrodzkiej (Śródmieście), pod Primusem i pod kościołem - dlaczego słoma z butów wystaje akurat dzieciom/rodzicom z Primusa? Taka sama słoma wystaje co drugiemu mojemu pacjentowi - nowobogacki - czyli jaki? Dla jasności - większość mieszkańców Kabat ma kilkakrotnie wyższe zarobki niż my z mężem razem wzięci - ale jeśli ktos był na tyle mądry, przewidujący i znalazł się w odpowiednim miejscu w odpowiedniej chwili, i z tego powodu ma kasę to nie widze w tym nic złego. Gorzej jesli tę kasę "zarobił" nieuczciwie, ale od tego jest prokurator - awans społeczny? Czy to cos złego? Pisze to osoba pochodząca z rodziny lekarskiej od kilku pokoleń. A jeden z najlepszych polskich laryngologów jest własnie z tego co potocznie uważa się za "awans społeczny". Bardzo go lubię i cenię. - Poziom nauczania w Primusie nie jest żenujący. Wielu absolwentów znakomicie sobie radzi w najlepszych warszawskich szkołach i na najlepszych uczelniach - agresja i pogarda jest wszędzie. Agresywnie zachwuja się niektórzy kierowcy, właściciele psów, rodzice itd. Nie jest to przypisane Primusowi. Czesne jest wysokie. Na szkołe stać ludzi zamożnych, a to już budzi zazdrość ( skąd on ma tyyyyyyyyyyyyyyle forsy). Zawiść ( ona ma a ja nie albo on nie miał nic a teraz ma tyle co ja) tez jest typowo polskie. Jest szkoła, dobrze wyposażona, droga, chodzą do niej dzieci z róznych domów - czasem czesne ktos sponsoruje - poziomem wychowania nie odbiegają od przeciętnego ucznia. Jest sala gimnastyczna - i chwała jej za to. Wolę szkołe niz knajpę z pijackimi burdami i zapachem garkuchni. Wolę szkołe niz stację benzynową z oczywistych powodów. Nie zazdroszczę Kowalskiemu, ze ma terenówkę, na która mnie nie stać. Odpowiedz Link
agatka_s Re: Kocioł pod Prymusem 15.01.09, 19:48 Rzadko się zgadzam z protozą, ale tym razem tak. Przypisywanie ludziom chamstwa hurtowo, tylko z tego powodu że posłaliu dziecko do szkoły A czy B (nawet jeśli to najdroższa szkoła w W-wie), to rasizm czystej wody. Tak samo jak segregowanie ludzi na tych "z Warszawy od dziada pradziada", "zamożnych w którymś pokoleniu" i tych nie mających tego "szczęścia" Jeśli samochód A parkuje źle to odpowiada za to jego właściciel i o nim można powiedzieć ze jest chamem, ale nie powinno się od razu wyciągać wniuosków że wszyscy właściciele podobnych samochodów to takie same chamy (nawet jeśli są to specyficzne traktory). Moim zdaniem tę sprawę można załatwić na dwa sposoby: -konsewkwentnie zwracać uwagę konkretnym delikwentom naruszającym porzadek, zwracać do usranej śmierci, donosić do straży miejskiej, robić zdjęcia które przedstawi się jako dowód itp itd -zwrócić się gremialnie jako mieszkańcy okolicy do szkoły aby poruszyła na zebraniach z rodzicami problem skarg mieszkańców okolicznych domów i poprosiła rodziców o bardziej uważne zachowywanie się na ulicach i miejscach parkingowych wokół szkoły. Nie sądze aby inne metody mogły być zgodne z prawem i kulturą życia. Odpowiedz Link
marek.dumle Re: Kocioł pod Prymusem 15.01.09, 21:15 protozoa Twoje ciągłe próby sprowadzenia tematu to zawiści i zazdrości są śmieszne. Problem polega głównie na prymitywnych zachowaniach sporej części rodziców dowożących dzieci do szkoły, do której nie ma dojazdu bo jej teren był przewidywany na szkołę osiedlową, a nie ogólnowarszawską (z miejscowościami podwarszawskimi włącznie). Rodzice ci niestety nie potrafią się dostosować do terenu, na którym są gościem. Sarkanie na traktory wynika z tego, że "prymusi" są ewidentnym potwierdzeniem znanej zasady, że wyższy status majątkowy bardzo często kompletnie nie przekłada się na wyższą kulturę osobistą. Odpowiedz Link
protozoa Re: Kocioł pod Prymusem 16.01.09, 14:38 Prymitywnie zachowuja się bardzo rózni ludzie. Czy to, że widziałam kilku chamów i prostaków mających na imię Marek oznacza, że mam wszystkich Marków wsadzić do jednego worka? Nie! Mam pretensje do Marka X, Y, Z, S, H itd. I tylko do nich. Czy to, że gros wiernych chodzących do kościoła Ojca Pio rozjeżdża trawniki, tarasuje chodniki ma oznaczać, że zacznę krzyczeć, że wszyscy katolicy to prymitywy? Nie! Są różni. Gośćmi jesteśmy praktycznie wszędzie poza soim mieszkaniem i moge wyliczyć ile osób nie potrafi zachować się tak, aby być mile widzianym gościem a nie intruzem. Choćby właściciele psów nagminnie niesprzątający po swoich pupilach. Psy załatwiaja się na środku chodnika a gość idzie dalej zostawiając kupę na oczach gospodarzy. Albo palacz wychodzący na dymka pod okno gospodarza, albo inny gość wyrzucający śmieci pod cudzą klatką itd itp. Można piętnowac pana X, który źle zaparkował samochód, ale jest to pan X, a nie wszyscy 'Primusi". A tak na marginesie - wczoraj była chyba w Primusie wywiadówka, bo i światła i sporo samochodów. Wyszłam na wieczorny spacer i celowo rozglądałam się czy i gdzie są miejsca do parkowania. Nie było nigdzie, najbliższe chyba na parkingu Tesco. Nie popieram złego pakowania, sama bardzo stresuję się czy zaparkowałam zostawiając przepisową odległość dla pieszych, ale rozumiem tych ludzi. Problem miejsc parkingowych a właściwie ich braku jest zmora Warszawy. I Primus nie jest tu wyjatkiem. Odpowiedz Link
jotka001 Re: Kocioł pod Prymusem 16.01.09, 19:06 protozoa napisała: > Wyszłam na wieczorny spacer i celowo rozglądałam się czy i gdzie są miejsca do parkowania. Nie było nigdzie, najbliższe chyba na parkingu Tesco. Nie popieram złego pakowania, sama bardzo stresuję się czy zaparkowałam zostawiając przepisową odległość dla pieszych, ale rozumiem tych ludzi. Bardzo głupi argument, moim zdaniem. Ja czasem robię zakupy w sklepie ze zdrową żywnością na KENie. Tam też zwykle wszystkie okoliczne (w pobliskich uliczkach) miejsca parkingowe są zajęte, często przez nauki jazdy, które blokują całą uliczkę. Czyli rozumiem, że idąc twoim tokiem myślenia powinnam po prostu stanąć na KENie (stresując się czy zostawiłam wystarczająco dużo miejsca dla samochodów, ewentualnie dla porządku włączając światła awaryjne) albo na trawniku? Bo najbliższe wolne miejsce jest kilkaset metrów dalej? Widzisz, ja robię inaczej. Jak mi bardzo zależy, to staję te kilkaset metrów dalej, jak nie - to przyjeżdżam kiedy indziej. A na wywiadówkę nie idzie się z siatami czy innymi ciężarami, więc można trochę rozruszać tyłek i podejść nieco. Tam nie przychodzą niedołężni starcy, tylko ludzie w sile wieku. Odpowiedz Link
protozoa Re: Kocioł pod Prymusem 17.01.09, 14:56 Nie nam oceniać kto w jakim wieku i stanie zdrowia idzie na wywiadówkę. Do kościoła, idąc Twoim tokiem rozumowania, tez nie powinno sie przyjeżdżać samochodem - starzy i chorzy mogą przyjąć sakrament w domu a mszy posłuchac w telewizji. A jednak jeżdżą, niszczą trawniki itd. Odpowiedz Link
jotka001 Re: Kocioł pod Prymusem 17.01.09, 23:39 protozoa napisała: > Nie nam oceniać kto w jakim wieku i stanie zdrowia idzie na wywiadówkę. Do kościoła, idąc Twoim tokiem rozumowania, tez nie powinno sie przyjeżdżać samochodem Tak, oczywiście, wszystkie samochody parkujące w okolicach szkoły, należą do chorych, upośledzonych fizycznie, w baaaardzo starszym wieku (czytaj: zniedołężniałych) itp. I to jest jedyny powód, dla którego wszyscy ci biedacy muszą nieprawidłowo parkować prawie w drzwiach szkoły. Dokładnie takie samo podejście mam do tych, co przyjeżdżają do kościoła czy gdziekolwiek indziej. Jeśli źle parkują, to nic ich nie usprawiedliwia. Nie uznaję wyjątków, obojętne mi czy jest to Primus, kościół, teatr czy supermarket. Ważne czy nie przeszkadza się innym. Odpowiedz Link
protozoa Re: Kocioł pod Prymusem 18.01.09, 09:08 To zacznijmy ich piętnować. Może nie w wątku Kocioł pod Primusem, bo nie jest to przypadłość tylko i wyłącznie Primusa. nie w wątku Chamy spod Ojca Pio, bo nie jest to przypadłość tylko i wyłącznie wiernych. Odpowiedz Link
redek9 Re: Kocioł pod Prymusem 16.01.09, 20:22 > A tak na marginesie - wczoraj była chyba w Primusie wywiadówka, bo i światła i > sporo samochodów. Wyszłam na wieczorny spacer i celowo rozglądałam się czy i > gdzie są miejsca do parkowania. Nie było nigdzie, najbliższe chyba na parkingu > Tesco nieprawda! po co kłamać? też byłem tam na spacerze i były miejsca i to (sic!) koło szkoły około 100-200 metrów od wejścia do szkoły na ulicy Telekiego, miejsca też były trochę dalej na ulicach: Villardczyków, Boglarczyków, Plakatowej, czy trzeba się podwozić pod samo wejście szkoły???? Odpowiedz Link
protozoa Re: Kocioł pod Prymusem 17.01.09, 14:58 Własnie , w jakim celu miałabym rozmijac sie z prawdą? Tym bardziej, że nie mam dzieci w Primusie a więc nie chodze tam na wywiadówki. Miejsc nie było. Bo ludzie szybciej postawiliby samochód na pierwszym wolnym miejscu w rozsądnej ( nie kilometrowej ) odległości niż ryzykowali porysowane szyby i podziurawione opony przez rozjuszonych przeciwników Primusa. Odpowiedz Link
redek9 fakty są takie, że jednak rozmijasz się z prawdą 17.01.09, 15:45 powtarzam miejsca koło szkoły były: na ulicy Telekiego, trzeba się tylko ruszyć spod wejścia do szkoły, no oczywiście, ale oczywiście parkowanie tam dla prymusowców jest niewygodne, bo trzeba przejść 150-200 metrów Odpowiedz Link
protozoa Re: fakty są takie, że jednak rozmijasz się z pra 17.01.09, 19:29 Na tej samej zasadzie moge powiedzieć, że to Ty kłamiesz. I co więcej Ty masz motyw, bo denerwuje Cię Primus i jego klienci. Ja a/ nie mam motywu b/ nie pracuję w Primusie c/ moje dzieci nie chodzą do tej szkoły d/ też chcę mieć możliwość przejścia po chodniku Dlaczego więc to JA miałabym klamać? W imię jakich racji? Bądź logiczny. Odpowiedz Link
redek9 Re: fakty są takie, że jednak rozmijasz się z pra 18.01.09, 08:05 wytłumacz zatem logicznie jaka jest przyczyna twojej fobii wobec osób krytykujących zachowanie primusowców oraz to, że nie dostrzegasz obiektywnych faktów: a/ łamanie prawa przez primusowców b/ wolne miejsca w trakcie największych zjazdów do Primusa na ulicy Telekiego w odległości 150-200 metrów od wejścia do szkoły Odpowiedz Link
protozoa Re: fakty są takie, że jednak rozmijasz się z pra 18.01.09, 09:06 Nie mam powodu kochać Primusa bo nie mam z nim NIC wspólnego. Ani nie jestem jego pracownikiem ani nie uczą sie tam moje dzieci. Po prostu szkoła, moim zdaniem przyzwoita, dobrze wyposażona ( vide strona internetowa) i ucząca na niezłym poziomie. Nie mam fobii wobec ludzi, tylko staram sie byc obiektywna. Dlaczego Ty nie krytykujesz wiernych rozjeżdżających MASOWO trawniki pod kościołem Ojca Pio? Dlatego, że tego nie widzisz czy dlatego, że co niedzielę robisz to samo a może dlatego, że katolików uważasz za ludzi z lepszej gliny? Dlaczego nie pietnujesz właścicieli psów robiących kupy na chodnikach? Dlatego, że Twój pies robi to samo? Dlaczego nie przeszkadza Ci to, że palacz puszcza dymka pod nosem niepalącego, który się od tego ksztusi a gdy zwróci mu sie uwagę rzuca mięsem? Bo sam to robisz? A dlaczego nie przeszkadzają Ci osoby parkujące przy innych ulicach tak, że nie można przejść? Bo nie dotyczy to Ciebie i sam parkujesz pod domem sąsiada tak jak Ci się podoba? Jeżeli prowadzić kampanię to na całość!! Piętnować także wymienione przeze mnie zachowania - proponuję zacząć od tej niedzieli od wiernych spod Ojca Pio. Odpowiedz Link
redek9 Re: fakty są takie, że jednak rozmijasz się z pra 18.01.09, 10:06 masz dowody na swoje poniższe oskarżenia i kłamstwa pod moim adresem Czy wiesz, że kwalifikujesz się do pociągniecia pod odpowiedzialność karną? 1.> Dlaczego nie pietnujesz właścicieli psów robiących kupy na chodnikach? Dlatego, że Twój pies robi to samo? 2.> A dlaczego nie przeszkadzają Ci osoby parkujące przy innych ulicach tak, że nie > można przejść? Bo nie dotyczy to Ciebie i sam parkujesz pod domem sąsiada tak jak Ci się podoba? 3.> Dlaczego nie przeszkadza Ci to, że palacz puszcza dymka pod nosem niepalącego, > który się od tego ksztusi a gdy zwróci mu sie uwagę rzuca mięsem? Bo sam to robisz? POWTARZAM: Czy wiesz, że kwalifikujesz się do pociągniecia pod odpowiedzialność karną? Odpowiedz Link
jan-w Re: fakty są takie, że jednak rozmijasz się z pra 18.01.09, 10:59 Nie. Nie kwalifikuje się do żadnego pociągania za odpowiedzialność. Nie można obrazić nicka, nawet gdyby założyć że była tu obraza. Ten fakt jest wielokrotnie, szczegółowo wyjaśniony. Obrazić można pana Krzysztofa Zielińskiego zamieszkałego przy ul...., albo właściciela samochodu WER-1234. Odpowiedz Link
protozoa Re: fakty są takie, że jednak rozmijasz się z pra 18.01.09, 19:27 Już się boję i to strasznie!!!!! A tak poważnie, jeżeli uważasz, że kwalifikuję się do pociągnięcia do odpowiedzialności karnej, to BARDZO UPRZEJMIE CIĘ PROSZĘ ZŁÓŻ ZAWIADOMIENIE DO PROKURATURY O POPEŁNIENIU PRZEZE MNIE P R Z E S T Ę P S T W A!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bardzo, ale to bardzo chętnie spotkam się z Tobą w sądzie. Masz możliwość ustalenia IP mojego komputera, możesz też bardzo łatwo na podstawie informacji z neta ( potrudź sie i poszukaj) ustalić gdzie mieszkam i gdzie pracuję. Będziesz miał więc moje dane i.... złóz zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa. Czekam na wezwanie do prokuratury. P.S. Gdyby jednak prokurator uznał, że moja działalność jest mało szkodliwa społecznie i nie daj Boże odstapił od sporządzenia aktu oskarżenia podpowiadam, że zostaje Ci jeszcze droga pozwania mnie z oskarżenia prywatnego. Kiedy mogę spodziewać się wezwania???? Odpowiedz Link
cap2000 Re: fakty są takie, że jednak rozmijasz się z pra 18.01.09, 19:52 protozoa napisała: > Już się boję i to strasznie!!!!! A tak poważnie, jeżeli uważasz, że kwalifikuję > się do pociągnięcia do odpowiedzialności karnej, to BARDZO UPRZEJMIE CIĘ PROSZĘ > ZŁÓŻ ZAWIADOMIENIE DO PROKURATURY O POPEŁNIENIU PRZEZE MNIE P R Z E S T Ę P S T > W A!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mysle ze nie ma podstaw. To co robisz nie jest niezgodne z prawem. Ale jest bardzo malo eleganckie: zupelnie niepotrzebnie w zacietrzewieniu insynuujesz dzialania czlowiekowi, o ktorym nic nie wiesz. Piszesz wczesniej ze jestes lekarzem. Zawsze myslalem ze posiadanie wyksztalcenia pozwalajacego na uprawianie takiego zawodu swiadczy o pewnym poziomie. Szkoda ze nie w Twoim przypadku ... Odpowiedz Link
jotka001 Re: fakty są takie, że jednak rozmijasz się z pra 18.01.09, 23:45 protozoa napisała: > Po prostu szkoła, moim zdaniem przyzwoita, dobrze wyposażona ( vide strona internetowa) i ucząca na niezłym poziomie. W zasadzie masz rację, taka jest teoria i opinia od lat. Ale szkoła się jednak zmienia. Ze szkoły małej, ze stosunkowo niewielką liczbą dzieci, zgranymi rodzicami, sprawdzonymi nauczycielami, robi się moloch, gdzie już nie znają się wszyscy ze wszystkimi, każdy rodzic ma inne zdanie i myśli wyłącznie o swoim dziecku, a i z nauczycielami różnie bywa. Owszem, bardzo fajną rzeczą jest strona internetowa. Ale z tego co się orientuję, jest ona częściowo robiona przez firmę zewnętrzną i ta część rzeczywiście jest bardzo dobra. Natomiast z czystej ciekawości spróbuj kiedyś wejść głębiej. W niektórych klasach najnowsze ogłoszenie jest o tym, że nauczyciele zapraszają na rozpoczęcie roku szkolnego 2007/2008(!!!) albo zawiadamiają o zebraniu we wrześniu 2008. Inni w swoich wpisach mają błędy np. ortograficzne. To też, moim zdaniem, świadczy o podejściu do pracy, rodziców, dzieci. > Jeżeli prowadzić kampanię to na całość!! Piętnować także wymienione przeze mnie zachowania - proponuję zacząć od tej niedzieli od wiernych spod Ojca Pio. Też masz rację. Ale skąd wysnułaś wniosek, że nam nie przeszkadzają te wszystkie wymienione przez ciebie osoby? Należy tępić buractwo w każdej formie, ale jak sama wcześniej zauważyłaś, niekoniecznie w tym wątku. Tu jest jeden temat. Odpowiedz Link
marek.dumle Trzeba przyznać, że... 20.12.08, 22:00 Trzeba przyznać, że w parkowaniu "na chama" i w jeżdżeniu "na chama" po "strefach zamieszkania" prymusowcy nie mają sobie równych. No ale w końcu mają takie duże orurowane pojazdy więc zapewne im wolno... Odpowiedz Link
madzia.b2 ja też dorzucę swoje 29.12.08, 10:52 A mnie się notorycznie zdarzają mamunie zatrzymujące się znienacka na ulicy przy wejściu do szkoły. Wysiadają spokojnie z 'traktora' (albo trafiam ciagle na tę sama albo jest to epidemia, otwierają jednemu dzieciątku drzwi od strony chodnika, drugie w tym czasie wyłazi z drugiej strony prosto pod moje koła, dają sobie po buziaku i jest pieknie. Już mi się nawet zwracac uwagi nie che, bo przecież to nie ich wina, że chodnik jest tylko z jednej strony samochodu. Ja tez nie uważam, że mam się zgadzac na każdy przejaw chamstwa. Odpowiedz Link
formelka1 Re: ja też dorzucę swoje 12.01.09, 23:22 Podpisuję się pod zirytowanymi mieszkańcami okolic Prymusa - tu nie chodzi o brak miejsc parkingowych (których brak generalnie w całym mieście), ale skrajnie chamskie podejście do świata. Czas wywiadówek to wręcz epidemia - na grzeczną uwagę mojego taty,że nie zostawia się auta na pasie, bo nikt nie przejedzie, Pani grzecznie wzieła za rączkę swojego synka ok 9 lat i aż zacytuje "wypierd..j ch..u". Proponuję nowy hit poradnik:TRAKTOREM PRZEZ KABATY...a słomy z butów nie da się wyrzucić, bo ciągnie się i ciągnie.Jest plus, w weekend nowi Warszawiacy wracają do swoich domów... Odpowiedz Link
protozoa Re: ja też dorzucę swoje 13.01.09, 13:08 Chamstwo jest wszechobecne - wcale nie większe pod Primusem niz gdziekolwiek indziej. Ja miałam kilka razy scysję z wiernymi tuz po mszy w kościele Ojca Pio. Ludzie wylegają z kościoła i rozpoczynają konwersację na środku ulicy Rybałtów a na zwrócona uwagę też potrafią bluznąc, ba nawet kopnąc w samochód. Na marginesie - ciekawe ilu z nich 10 minut wczesniej przystępowała do spowiedzi/komunii? A już okres chrzcin i komunii to horror. Właściwie należałoby zamknąć ulicę lub napisać, "wjazd tylko dla uczestników nabożeństw". Czy mam fobie kościoła? Nie wiem, jeśli tak to nie większą niz ci naskakujący na Primusa. Odpowiedz Link
jan-w Re: ja też dorzucę swoje 14.01.09, 09:55 protozoa napisała: > Ja miałam kilka razy scysję z wiernymi tuz po mszy w kościele Ojca Pio. Ludzie > wylegają z kościoła i rozpoczynają konwersację na środku ulicy Rybałtów a na > zwrócona uwagę też potrafią bluznąc, ba nawet kopnąc w samochód. Na marginesie > - > ciekawe ilu z nich 10 minut wczesniej przystępowała do spowiedzi/komunii? Dokładnie to samo w każdą niedzielę zauważam. Ile to juz razy ci "święci" ludzie bezpośrednio po wyjściu z kościoła na zwróconą uwagę że parkują niszcząc trawnik obrzucili mnie najbardziej wulgarnymi bluzgami. Co zadziwiające - także matki w obecności swoich dzieci! Jak godzą wandalizm i chorobliwą agresję z tym co robili kilka minut wcześniej? Odpowiedz Link
spokojna_glowa Rozwiązanie? 19.01.09, 23:01 Ciekawa dyskusja. Osobiście jeżdżę dużym samochodem i uważam że to zobowiązuje do poprawnego parkowania, ponieważ że właściciele terenówek są na cenzurowanym (wg mnie z powodu zazdrości . Mam taki pomysł: pod lokalem użyteczności publicznej w tym pod szkołą, przedszkolem, urzędem możnaby część miejsc oznakować zakazem postoju dłuższym niż .... minut. Czyli za pomocą dostępnych zasobów miejsc możemy poprawić dostępność poszczególnych instytucji. Testowałem na sobie takie rozwiązanie za granicą połączone z bezwzględną egzekucją czasu postoju (w USA). A co do do innych wypowiedzi: przechodzenie przez ulicę nie po pasach w tym z dziećmi nie jest zakazane, podobnie jak wysiadanie z samochodu na jezdnię (co nie znaczy że jest to rozsądne). Wokół każdej szkoły obowiązuje obowiązek zachowania przez kierowców szczególnej ostrożności aby uniknąć nieszczęścia. pozdrawiam, Odpowiedz Link
marek.dumle Re: ja też dorzucę swoje 14.01.09, 00:22 formelka1 napisała: > Pani grzecznie wzieła za rączkę swojego synka ok 9 lat i aż > zacytuje "wypierd..j ch..u". To już szczyty bezczelności... Moja żona przyblokowana w korku na ulicy przed szkołą została ostatnio objechana chodnikiem. Dla traktora krawężnik to przecież nie przeszkoda. Wiadomo, "prymus" się śpieszy do biura. Trzeba go zrozumieć. Odpowiedz Link
dorex67 Re: Kocioł pod Prymusem 14.01.09, 20:36 A może zamiast narzekać i pokazywać swoja bezradność czas na konstruktywne pomysły,przecież można coś zrobić,wystarczy się zorganizować. Odpowiedz Link
marek.dumle Re: Kocioł pod Prymusem 14.01.09, 20:51 Oflagować się? Pikieta? Blokada? A może po prostu poprzekłuwać im opony i podrapać lakier? Odpowiedz Link
agatka_s Re: Kocioł pod Prymusem 14.01.09, 21:41 marek.dumle napisał: > Oflagować się? > Pikieta? > Blokada? > A może po prostu poprzekłuwać im opony i podrapać lakier? W 2000 roku kupilam mieszkanie na Nowogrodzkiej taka stara kamienica, gdzie wszyscy sie znaja-z podworkiem gdzie stawaly samochody. Nic nikomu nie mowiac postawialm samochod na podworku pod swoja klatka. Pomolowano mi szyby i karoserie samochodu na bialo taka jakas wstretna farba czy lakierem, ktore za nic nie chcialy zejsc-skrobalismy z rodzina przez kilka tygodni az jakos zaczelo to wygladac po kilku myjniach. Policja oczywiscie sprawcow nie znalazla, ale dzielnicowy prywatnie mi powiedzial ze to mieszkancy tak potraktowali "obcy" parkujacy na ich terenie samochod. Dzielnicowy mi to powiedzial prywatnie, oficjalnie nic nie wiedzial.... Odpowiedz Link
redek9 Re: Kocioł pod Prymusem 14.01.09, 21:04 może podrążyć w gminie i zapytać o warunki dzierżawy gminnej ziemi, na której stoi szkoła? może zapytać dlaczego Primus nie realizuje warunków dzierżawy tej ziemi, tj m.in. bezpłatnego udostępnienia boiska dla dzieci okolicznych mieszkańców spoza szkoły oraz zapytać dlaczego Primus zbudował olbrzymią halę, mimo, że zgodnie z tablicą informacyjną w trakcie budowy miał to być jednynie "łącznik"? Odpowiedz Link
dorex67 Re: Kocioł pod Prymusem 14.01.09, 21:10 ale trzymajmy sie tematu parkowania.pierwsze pomysły destrukcyjne już są-i bardzo dobrze. Odpowiedz Link