Dodaj do ulubionych

Zaginął Maciek Marczak

05.01.07, 12:12
Przyjaciele,

może potraficie pomóc. Zaginął wspaniały chłopak, Maciek Marczak. Może Wy,
wasze dzieci lub znajomi widzieli Go po 30 stycznia 2006. Popytajcie w
swoich kręgach, może ktoś coś wie. Pomóżcie rodzicom.

Informacje i zdjęcia na stronie www.gdziejestmaciek.prv.pl/

Obserwuj wątek
    • Gość: m0 Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.devs.futuro.pl 05.01.07, 16:07
      > Informacje i zdjęcia na stronie www.gdziejestmaciek.prv.pl/

404
      • jan-w Re: Zaginął Maciek Marczak 05.01.07, 19:07
        To chyba jakiś problem u ciebie. Strona działa.
        • the_kami Re: Zaginął Maciek Marczak 07.01.07, 04:36
          U mnie też nie działa. Coś jest nie tak.
      • Gość: Warszawianka Re: A może Maciek dosłownie zapadł się pod ziemię? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 10:48
        Przecież w grudniu o godz. 20 było ciemno - Maciek mógł wpaść do jakiegoś
        wykopu, studzienki, kanału czy szczeliny. Warto rozejrzeć się w okolicach domu.
    • util Spoty i bannery już na stronie!!! 07.01.07, 14:14
      Wszyscy chętni pomóc - wbitka:

www.gdziejestmaciek.pl

Znajdziemy go!!!
    • Gość: monia Re: Zaginął Maciek Marczak IP: 217.153.94.* 08.01.07, 09:15
      Napiszcie coś więcej o nim, z jakiej rodziny pochodził, czy miał dziewczynę,
      jakieś problemy. w końcu znajomi znali go chyba dobrze? A może miał z kims
      jakieś porachunki, wisiał kasę itp..
      • stasio_paluch Re: Zaginął Maciek Marczak 08.01.07, 12:00
        Maciek pochodzi z normalnej, inteligenckiej rodziny, ma brata i siostrę.
        Jest spokojny, zrównoważony, raczej nieśmiały niż śmiały, ale przyjaciół i
        dobrych znajomych ma mnóstwo, nie można go nie lubić.

Jest przy tym inteligentnym gościem, takim mocno zdroworozsądkowym, bardzo
        odpowiedzialnym i poukładanym.

Dziewczyny nie ma, problemów finansowych też nie - żadnych potencjalnych
        tarapatów. Dla znajomych od zawsze jest "Maciu".

www.gdziejestmaciek.pl

• util Okolice hali Banacha - tu mógł być Maciek 8.01 !!! 08.01.07, 20:07
        Jedna dosyć wiarygodna relacja wskazała przystanek tramwaju nr 9 przy hali Banacha jako miejsce gdzie widziano Maćka dziś, tj. 8 stycznia ok. południa.

Okolica została w miarę możliwości sprawdzona dziś popołudniu, ulotki rozdane wśród handlarzy, ale jeśli ktoś mieszka, uczy się lub pracuje w pobliżu - prosimy mieć oczy szeroko otwarte. Czerwona kurtka z szarymi rekawami, blondyn, drobna budowa!!! Prosimy, pamiętajcie o Maćku w czasie przemieszczania się po stolicy.

Opiekunów forum prosimy o najmniejszy wysiłek i przypięcie wątku na forum.
        Okażcie ciut empatii.
        • Gość: monia Re: Okolice hali Banacha - tu mógł być Maciek 8.0 IP: 217.153.94.* 09.01.07, 08:46
          no to co zwiał z domu?
          • util Re: Okolice hali Banacha - tu mógł być Maciek 8.0 09.01.07, 09:10
            Gość portalu: monia napisał(a):

> no to co zwiał z domu?

We wszystkich relacjach osób, które podobno go widziały, pojawiają się
            informacje o "wyglądzie chorego", "wadzie wymowy", "wrażeniu, że jest pod
            wpływem". Zwykły gigant jest mało prawdopodobny. Ma przy sobie kartę
            bankomatową, ale konto bankowe pozostało nietknięte. W gre wchodzi jakiś uraz i
            może spowodowane nim zaburzenia osobowościowe, może amnezja?
            • Gość: berek Re: Okolice hali Banacha - tu mógł być Maciek 8.0 IP: *.aster.pl 09.01.07, 21:53
              Oczy będę miał szeroko otwarte - tyle mogę zrobić.
              Wiele wskazuje na to, że znałem Jego brata.
              Trzymam kciuki!

• Gość: myślcie!!!!!!!!!!! Re: Okolice hali Banacha - tu mógł być Maciek 8.0 IP: 212.160.172.* 05.02.07, 13:05
          czy ten Maciek jest niedorozwinięty umysłowo, czy może ma jakieś zaburzenia
          umysłu, a może jakaś inna choroba??? Czy wy myślicie? Jeśli chłopak jest
          NORMALNY, to sam by się odezwał do rodziny, znajomych. Nie liczycie chyba na
          to, że chodzi sobie po ulicach i ma wszystko w D...!
    • Gość: miki Re: Zaginął Maciek Marczak IP: 217.153.94.* 10.01.07, 08:51
      A przy jakiej ulicy on mieszka. Podawano że na Stegnach, Ja tez tu mieszkam i
      boję się o własne dzieci podajcie proszę
      • util Re: Zaginął Maciek Marczak 10.01.07, 08:59
        Osiedle domków jednorodzinnych między Śródziemnomorską, a Wilanowską.
        • Gość: miki Re: Zaginął Maciek Marczak IP: 217.153.94.* 10.01.07, 13:38
          ul. Macedońska, tak?
          • stasio_paluch Re: Zaginął Maciek Marczak 10.01.07, 13:43
            Cypryjska
        • Gość: re Re: Zaginął Maciek Marczak IP: 212.160.172.* 05.02.07, 13:07
          tam jest pełno studni ciepłowniczych !
    • a_kacprzycka Re: Zaginął Maciek Marczak 10.01.07, 10:19
      Czy próbowano go namierzyć po komórce? Spróbujcie dojść do listy ostatnich
      połączeń, wykazu smsów - przy współpracy z policją to jest możliwe.
      Próbowaliście?
      • util Re: Zaginął Maciek Marczak 10.01.07, 13:41
        Bateria już padła (procedury i checi operatora oraz policji...),
        namierzyc sie nie da, a bilingi nic nie wskazały.

Współpraca z policja mówiąc oględnie układa się różnie.
        • a_kacprzycka Re: Zaginął Maciek Marczak 11.01.07, 15:36
          A co z kartami płatniczymi?
          Czy telefon musi być włączony aby go namierzyć? Nie namierza się po prostu
          karty SIM jakimś typem fal radiowych (nie znam się na tym :/).

Czy z komputera nie udało się wyciągnąć jakiś przydatnych informacji (do kogo
          wychodził, co miał do zrobienia tego dnia itp)?
          • yavorius Re: Zaginął Maciek Marczak 11.01.07, 16:26
            a_kacprzycka napisała:
            > Czy telefon musi być włączony aby go namierzyć?

Tak.
          • util Re: Zaginął Maciek Marczak 11.01.07, 20:23
            a_kacprzycka napisała:

> Czy z komputera nie udało się wyciągnąć jakiś przydatnych informacji (do kogo
            > wychodził, co miał do zrobienia tego dnia itp)?

Naprawdę, co się dało - to sprawdzono: konto bankowe, komputer (włącznie z GG), bilingi. Żadnej informacji lub choćby cienia jakiegos tropu nie znaleziono. Maciek niczego nie planował - przynajmniej tyle wynika z tych działań.
            • Gość: ania Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.chello.pl 11.01.07, 23:11
              wiem, ze jasnowidz powiedział, ze Maciek zyje i jest w centrum handlowym. czy
              po raz drugi kontaktowano sie z jasnowidzem?? czy sa jakies nowe informacje?
              moze cos co pomoże w poszukiwaniach??
              wierze, ze maciek wroci, codziennie sie o to modle.
              • Gość: ech Re: Zaginął Maciek Marczak IP: 212.160.172.* 05.02.07, 13:10
                taaaa, jasne, chłopak robi na cztery zmiany w Galerii Mokotów - myśliśz
                troszkę?!!!
        • Gość: dracoon Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 21:03
          I jak zwykle policja jest be....
          A nie pomyśleliście, że policja jest blokowana przez przepisy, których
          ominięcie oznacza kłopoty. I co jak wywalą kogoś z roboty za omijanie przepisów
          to co pomożecie mu???
          A przepisów nie tworzy policja tylko Parlament i Rząd. Do nich pretensje!!!
          • util Banalny przykład. 13.01.07, 23:38
            Gość portalu: dracoon napisał(a):

> I jak zwykle policja jest be....
            > A nie pomyśleliście, że policja jest blokowana przez przepisy, których
            > ominięcie oznacza kłopoty.

Po sygnałach z Woli chcieliśmy udać się na wolskie działki zamieszkane przez bezdomnych by rozdac ulotki, popytać, wyczulić ich na problem. Poprosiliśmy o asystę policjantów z rejonowego komisariatu - znają teren, maja regularne patrole, które pewnie tam sie zapuszczają, mundur zawsze budzi respekt, no i na pewno bezpieczniej, niechby choc wskazali bezpieczne działki, niech wskażą termin. Usłyszeliśmy na komisariacie, że możemy sobie wynająć firmę ochroniarską, bo oni nie sa od tego. Dziękuję, przepraszam, rząd bardzo Panów policjantów ograniczył.

Taśmy z kamer przemysłowych gdzie widziany był Maciek przez 2 niezależne osoby raczyli odebrac z centrum handlowego dopiero po "interwencji" i "naciskach", ze zwłoką bodajże 5 dni. I tak ostatecznie okazało sie, że policyjny informatyk nie potrafi ich odtworzyć i taśmy wróciły do właściciela.

Nagłośnienie zaginięcia zmieniło klimat współpracy.
            • Gość: Storczyk Re: Banalny przykład. IP: *.orange.pl 13.01.07, 23:56
              Wierzę, że się odnajdzie i słowa uznania za organizację tak wielkiej akcji.
              Musi się udać!
              M.
              • Gość: martuszka Re: Banalny przykład. IP: *.aster.pl 27.03.07, 22:17
                jestem z Wami. od poczatku sledze akcje. jestem pod wrazeniem organizacji i
                szybkiego naglosnienia zaginiecia Macka.
                Wierze ze sie odnajdzie. Trzymam za was kciuki

Podpowiedzcie jak jeszcze mlodzi warszawiacy moga pomoc?
            • Gość: dracoon Re: Banalny przykład. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 14:38
              Ok. Zgadzam się z Tobą, że wspomniane przykłady w odbiorze społecznym źle
              świadczą o tych policjantach . Nie wiem z kim była prowadzona rozmowa czy
              dyżurnym czy też dzielnicowym. Jednakże proszę pamiętać, że na około 120.000
              policjantów w Polsce i ok. 12.000 policjantów w Warszawie zawsze trafi się
              jakieś BURACTWO i nic na to nie poradzimy pisząc ogólnie o całej Policji, że
              jest zła. W takich wypadkach należy interweniować wyżej i wyżej. Każda udana
              interwencja uczy policyjnych buraków lepszego nastawienia do petenta.
              Odnośnie przepisów to nie chcę ich cytować - polecam stronę ITAKI. Tam jest
              opisane dlaczego policja jest bierna.
              Nagłośnienie tej sprawy spowodowało moim zdaniem bezprawną (podyktowaną właśnie
              chęcią dobrego zaprezentowania się przez Komendantów wysokiego szczebla w
              mediach i zbicia na tym kapitału politycznego) zmianę kategorii osoby
              zaginionej/poszukiwanej.
              Zaznaczę tylko, że osoba dorosła o której wiadomo, że jest w stanie zadbać o
              siebie jest poszukiwana biernie. Czynnie poszukuje sie tylko osoby nieporadne
              życiowo z uwagi na wiek (dzieci), chorobę (upośledzenia psychiczne i ciężkie
              fizyczne) oraz zaginione w związku z wykonywanymi czynnościami służbowymi o
              dużym ryzyku utraty życia zdrowia (właśnie policjanci, strażacy, żołnierze itp.)
              Dlaczego tak jest? Oczywiście mogę znowu napisać: bo takie są przepisy. Ale
              nie, napisze inaczej. Jeżeli każdego zginionego szukało by się w taki właśnie
              sposób, to proszę mi odpowiedzieć na pytanie: kto pilnował by porządku i szukał
              przestępców. Do takiej akcji poszukiwania zaangażowanych jest kilkudziesięciu
              policjantów z całej polski. liczba zaginionych jest tak wielka, że nie
              starczyłoby ich do szukania każdego. Nie wspomnę o kosztach jakie ponosi
              policja z budżetu. Fakt, to są pieniądze z podatków, ale jest ich tyle i tylko
              tyle w danym roku, co wynika z ustawy Budżetowej. Gdy sie skończą to nie będzie
              następnych, aż do kolejnego roku. Należy nimi godpodarować tak, by starczyło.
              Czy jest ich tyle ile powinno to chyba każdy wi, że nie. Dodam także, że wiele
              zaginięć jest planowanych i celowych. Nie wiem czy tak jest w przypadku Maćka.
              Ale jeżeli sie okaże że to był tylko głupi wybryk czy inna głupota, to czy
              fajna jest świadomość, że z Naszych podatków zmarnowane zostało np. 500.000zł
              bo yen czy inny miał żal do rodziców o to czy tamto??????
              Reasumując - nie piszcie o policji, że jest zła. Piszcie o konkretnych
              policjantach, że są źli.
              • absurdello Wszystko pięknie ale czy policjanci z Poloneza 27.03.07, 19:56
                co utonał to były:

- osoby nieporadne życiowo z uwagi na wiek (dzieci)
                - chore (upośledzenia psychiczne i ciężkie fizyczne)
                - czy też zaginione w związku z wykonywanymi czynnościami służbowymi o
                dużym ryzyku utraty życia zdrowia jakim jest odwożenie notabla ?

To jakiś inny rodzaj ludzi ?

A co do komórki, to przecież wiadomo gdzie ostatni raz była zalogowana (które
                stacje retransmisyjne) i kiedy znikła z rejestrów położenia, to chyba
                ograniczyło by obszar poszukiwań (początkowy) ?

• Gość: monia Re: Zaginął Maciek Marczak IP: 217.153.94.* 12.01.07, 09:25
      A sprawdzaliście w szpitlach?
      coś to zle wygląda,tyle dni bez wieści.
      • Gość: anja Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.chello.pl 12.01.07, 14:37
        kurcze tez sie martwie ze to juz tyle dni, ale przeciez musi byc dobrze, po
        prostu musi. cały czas sie o to modle. przeciez jasnowidz jackowski powiedzial
        ze maciek zyje i kilka razy ludzie go niby widzieli w warszawie. wierze ze juz
        niedługo bedzie w domku. ponawiam pytanie o najnowsze wiesci??
        • util Re: Zaginął Maciek Marczak 12.01.07, 15:37
          Niemal każdego dnia napotkani bezdomni potwierdzają, że gdzieś widzieli Maćka, ale już po pobieżnej weryfikacji okazuje się, że z różnych powodów mijają się z prawdą. UWAGA!!! Ubraniem w jakim Maciek opuścił dom raczej nie ma co się już kierować - po takim czasie, jeśli przebywa wśród bezdomnych - z pewnością zaopatrzył się w nowe ubranie z jakiejś instytucji wspierającej bezdomnych. Nowe plakaty na stronie www.gdziejestmaciek.pl z tego względu bardziej pokazują twarz Maćka. Zapraszam na stronę, tam opisane są postępy poszukiwań. Ponawiamy prośbę o pomoc w rozlepianiu plakatów i rozdawaniu ulotek.

Materiał nt. zaginięcia z Wiadomości tvp1 z 10 stycznia:
          ww6.tvp.pl/View?Cat=134&id=444252 (14min5sek Wiadomości)
          • Gość: ania Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.chello.pl 12.01.07, 16:05
            ok o ubraniu wiem. ale myslicie ze on jest wsrod bezdomnych, przeciez napisales
            ze po czasie okazuje sie ze mijaj sie z prawda. ale jesli rzeczywiscie tam jest
            to moze noclegownie, jadłodajnie dla bezdomnych, czy tam juz sa plakaty??
            a czy ktoras opowiesc osoby widzacej Macka zostala potwierdzona np. zapisem
            kamer? a i jeszcze mam prosbe. na wszystkich zdjeciach maciek wyglada bardzo
            dobrze. nie ma jakiegos zdjecia z zarostem?? ( bo przeciez podobno jak wyszedl
            z domu mial kilkudniowy zarost, wiec po 2 tygodniach to juz w ogole)kurcze w
            innym stroju, zaniedbany, moze po jakims wylewie lub urazie. boje sie ze go nie
            rozpoznam jak znam go tylko ze zdjec. wrzuccie tam jakies mniej korzystne
            zdjecie jesli macie. bedzie nam łatwiej, naprawde, nie znam go ale szukam
            codziennie i bardzo chce zeby juz w. Maciek wracaj tyle ludzi na Ciebie czeka.

PS super ze dałes link do tego filmu, jednak troche inny jest wyglad na zywo a
            inny na zdjeciach, bedzie łatwiej
            • util Re: Zaginął Maciek Marczak 12.01.07, 16:17
              Gość portalu: ania napisał(a):

> ok o ubraniu wiem. ale myslicie ze on jest wsrod bezdomnych, przeciez napisales
              >
              > ze po czasie okazuje sie ze mijaj sie z prawda. ale jesli rzeczywiscie tam jest
              >
              > to moze noclegownie, jadłodajnie dla bezdomnych, czy tam juz sa plakaty??

Jeśli jest w stolicy i nie potrafi/nie chce/nie może wrócić do domu to na pewno przebywa lub chociaż otarł sie o bezdomnych. Noclegownie i jadłodajnie w całej Warszawie oplakatowane i powiadomione, mało tego - znajomi monitorują te placowki w skoordynowany sposób tak, że jeśli Maciek pojawi się tam, to na pewno go zauważymy.

Co do zdjęć - rozeznam się.

www.gdziejestmaciek.pl
              • Gość: ? Re: Zaginął Maciek Marczak IP: 212.160.172.* 05.02.07, 13:20
                szkoda, że Maciek tego nie zauważy. może nie rozpoznac się na plakatach?
            • Gość: myślenie nie boli Re: Zaginął Maciek Marczak IP: 212.160.172.* 05.02.07, 13:19
              dzieciakuuuu - ale ty pierniczysz! weź się nie udzielaj skoro takie bzedy masz
              wypisywać. Maciek był NORMALNY, czy NIENORMALNY?
          • Gość: butterflyona Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.lomza.mm.pl 28.03.07, 00:31
            Witam. Szczerze mówiąc dziś o Maćku dowiedziałm się po raz pierwszy (gazeta.pl).
            Rozesłalam do wszystkich znajomych i tych z Polski i tych z zagranicy na gg,
            mail i skype link z informacją o Maćku, oni do swoich znajomych itd. Im więcej
            ludzi wie tym wieksza szansa, że ktoś w końcu go rozpozna w tłumie i pomoże.
            Poza tym skontaktowałam się z lokalną prasą i mediami (Podlasie)obiecali, że
            pomogą. Włąśnie wysłałam maile do dziekanatów wszystkich szkół wyższych z
            prośba o umieszczenie na ich stronach internetowych informacji o Maćku. Tu na
            prawdę nikt nic o nim nie słyszał, no chyba, że studuje w Wawie.Trzymam kciuki.
            Piszcie jak jeszcze można pomóc. Mam jeszcze znajomości w Cze-wie więc jutro
            raniutko się skontaktuje i cos się ruszy i tam. Będzie dobrze. Musi!
        • Gość: pyt? Re: Zaginął Maciek Marczak IP: 212.160.172.* 05.02.07, 13:16
          ..."Czynnie poszukuje sie tylko osoby nieporadne
          życiowo z uwagi na wiek (dzieci), chorobę (upośledzenia psychiczne i ciężkie
          fizyczne) oraz zaginione w związku z wykonywanymi czynnościami służbowymi o
          dużym ryzyku utraty życia zdrowia"...
          CZY MACIEK PASOWAŁ DO TEJ GRUPY OSÓB????
          • Gość: dracoon Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 22:03
            Nie wiem czy Maciek mieści się w tych kategoriach - ale jak prześledzić
            pierwsze informacje zamieszczone o Maćku to wynika, że nie. Ponadto nie wiem co
            powiedzieli rodzice Maćka gdy zgłaszali fakt jego zaginięcia. Jednakże czytając
            posty o bierności policji i prokuratury mogę się tylko domyślać, że także nie
            było informacji wskazujących na to......
            Oczywiście później mogły się pojawić, ale tu stawiam pytanie, dlaczego później
            a nie odrazu???? I czy te informacje podane odrazu nie pomogły by wtedy, a
            podane później okazały się już nieprzydatne.... :-(((.
            Sam nie wiem, ale dla mnie ta sprawa jest odrobinkę dziwna, mam wrażenie że
            jest tu gdzieś drugie dno, którego jeszcze nie znamy, ale kiedyś ktoś się do
            niego dokopie.... Obym sie mylił.
    • Gość: ania Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.chello.pl 12.01.07, 21:14
      porozwieszalam kolejna porcje plakatow i sprawdzilismy ze znajomymi dworce.
      jejku nie wiem co by tu jeszcze zrobic. pewnie kazdy pomysl na jaki wpadne wy
      juz dawno zrealizowaliscie. a moze trzeba jeszcze raz isc do jasnowidza... moze
      ma nowe wskazowki???
      • Gość: Gość Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.aster.pl 12.01.07, 22:34
        Hej a on nie został juz odnaleziony??
    • w.luczak Re: Zaginął Maciek Marczak 13.01.07, 09:26
      jedną z metod ,która mogłaby zdać egzamin w środowisku bezdomnych,polecona
      przez człowieka związanego z takim środowiskiem,to dogadanie się z jednym
      człowiekim z tego grona,który za pieniądze spenetruje sam miejsca gdzie
      żyją,jedzą, nocują.może ktoś z was , na na kogoś z tego środowiska ma jakiś
      kontakt ,skrót?
      • Gość: dracoon Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 20:57
        jeśli chodzi o bezdomnych to raczej go tam nie ma. Bezdomni to w brew pozorom
        bardzo hermetyczne środowisko - oni nie dopuszczają obcych do siebie bez
        sprawdzenia ich i sami informują policje o pojawieniu się nowych twarzy. Mają
        przecież świadomość, że w ten sposób próbowali ukrywać się różni przestepcy i w
        razie wpadki to wszyscy idą siedzieć, a jeżeli ukrywają sie przed mafią itp. to
        wszyscy mają "ciepło" łącznie z "czapą".
        Ten trop raczej jest niewłaściwy....
    • Gość: ania Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.chello.pl 13.01.07, 23:51
      Boże juz 2 tygodnie:( ale przecież on zyje prawda. Maciek, wracaj chłopie
      zobacz ile ludzi na Ciebie czeka.
      • Gość: sorczyk Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.orange.pl 14.01.07, 00:02
        Na pewno gdyby mógł to by wrócił. Nie biorę pod uwagę faku, że zamierzał to
        zrobić i teraz nie chce wracać. Gdyby to planował, zabrałby wówczas więcej
        rzeczy, nie przebywałby w Warszawie i potrzebowałby pieniędzy (używal karty
        bankomatowej).
        • Gość: gosc Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.07, 14:29
          No, ale musiał mieć powód wyjścia z domu. Po cole zapewne nie chcial skoczyć- bo po co tyle dokumentow by brał. Musiał sie z kimś spotkać, musiał mieć coś w planie...
          Musiał być z kimś umówiony- no ale bilingi, ani gg nic nie wykazało....a znajomi? rozmawiano w wszystkimi?
          • Gość: gość Re: Zaginął Maciek Marczak IP: 217.116.110.* 14.01.07, 14:41
            Różnie to bywa, czasami bierze się po prostu portfel (a w nim dokumenty) nawet
            wychodząc po chipsy...
    • Gość: ania Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.chello.pl 14.01.07, 18:25
      Są jakies dobre wieści ?? :)
    • Gość: ania Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.chello.pl 15.01.07, 13:17
      jejku czemu wczoraj na www.gdziejestmaciek.prv.pl nie pojawiła sie zadna nowa
      informacja jak ida poszukiwania:( mam nadzieje, ze nie jest gorzej:( ja tak
      bardzo czekam na dobre wiesci i wierze, ze juz niedlugo wroci do domu
    • Gość: Malina Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.catv.net.pl 18.01.07, 11:47
      znam jednego goscia ze stadionu.Co prawda nie jest to bliska znajomośc ale
      popyta wśród osób tam na co dzień przebywajacych.
      Prosiłam go żeby tez uwrazliwił na samo ubranie.moze ktos chodzi w kurtce
      Macka....to by dało jakis trop.
      Warto byłoby sie skupić na karcie wozu.
      • Gość: ania Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.chello.pl 18.01.07, 15:02
        a dlaczego na karcie wozu? :)
    • Gość: Malina Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.catv.net.pl 18.01.07, 15:12
      Nie wiem tak sobie pomyslałam,ze jesli nie daj Boże cos mu ktoś niedobrego
      zrobił ,nie mysle o najgorszym ale jeśli go np.okradł to karta wozu jest chyba
      taka rzecza,która ma jakas wartosc dla złodziei czy innych bandziorów i moze
      gdzies sie pojawić.
      Nie wiem moze za duzo kombinuje ale kurcze to juz tak długo trwa.Przeciez nie
      zniknał całkiem.W koncu dorosły człowiek,wszędzie są jego zdjecia,nie moge
      zrozumiec ,żeby zniknał jak kamien w wodę.
      • Gość: Malina Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.catv.net.pl 18.01.07, 15:15
        Moze dobrze byłoby wiedziec jaki miał telefon,inne rzeczy,które ktos chciałby
        np.sprzedać,moze komus przypadkiem cos sie skojarzy.
    • Gość: monia Czy Maciek sie juz odnalazł? IP: 217.153.94.* 26.01.07, 09:02
      Ostatnio nie ma zadnych informacji
      • Gość: ania Re: Czy Maciek sie juz odnalazł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 23:47
        niestety ciągle sie go nie ma. ale wierzymy , ze znajdzie się i wszystko dobrze
        sie zakończy.
    • Gość: Mi Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.aster.net.pl 01.02.07, 19:03
      Czy on mial jakies zaburzenia psychiczne? Schizofrenie np?
    • gdch Re: Zaginął Maciek Marczak 05.02.07, 12:48
      w dalszym ciągu nie widzę informacji nt monitoringu z centrow handlowych. czy
      ktoś się tym zajął? poza tym musi być jakaś informacja w bilingach
      telefonicznych. niekoniecznie z komorki dzwonil przed wyjsciem, moze ze
      stacjonarnego. dziwne, ze tak po prostu wyszedl i zadnego sladu. zupelnie jakby
      specjalnie nie zostawil sladow.
      a co z wyciagami z konta? nic nie ma? skoro nie wyplacal w dniu, kiedy zaginął,
      może wypłacał wcześniej większą kwotę, albo kilka mniejszych?
      nie chiał sprzedać samochodu, nie handlował niczym na allegro? jezeli mial z
      kims spotkanie to musial sie wczesniej umowic, niekoniecznie w dniu zaginiecia,
      mogl sie umowic wczesniej.
      wsrod dokumentow, ktore zabral byla karta pojazdu (czy chodzi o dowod
      rejestracyjny??). wyjechal z domu samochodem, czy poszedl na piechote? moze ktos
      po niego przyjechal, jak nie, moze jechal autobusem z pobliskiego przystanku
      autobusowego, moze tramwajem? co mowi jasnowidz teraz, ponad miesiac po
      zaginieciu? co z tasmami z monitoringu z dworcow kolejowych i lotnisk z dnia
      zaginiecia i kilku dni pozniej? nie da sie tego sprawdzic? moze jakas kasjerka
      na dworcu go pamieta? nie wiem co jeszcze?
    • Gość: monia Re: Zaginął Maciek Marczak IP: 217.153.94.* 20.02.07, 13:06
      Czy macie jakies nowe wieści w sprawie Maćka.
      Jeżeli sie nie znalazł to wg mnie zle to wrózy.
    • Gość: em Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.eranet.pl 27.03.07, 19:13
      czy są jakieś ślady?
      • Gość: Basia-Fufu Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.sileman.net.pl 27.03.07, 20:20
        Chciałabym pomóc ale nie potrafię,nigdy przedtem nie widziałam Maćka na Zadnych
        bilbordach i w telewizji,W katowicach nie było żadnych plakatów.Może te karty
        bankomatowe które zabrał ze sobą ,można sprawdzić kiedy ostatnio były urzywane?
        teraz będę zwracać uwagę na ludzi może kiedyś kogoś rozpoznam.
        • Gość: mgmg Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.189.72.19.e-plan.pl 27.03.07, 20:41
          dlaczego akurat to zaginiecie jest tak bardzo nagłośnione. zeby zrobic taka
          kampanie trzeba bylo tlumu ludzi i masy $. gratuluję jego znajomym/rodzinie.
          szkoda ze reszta z tysięcy zagnionych doczekuje sie w najlepszym razie jakiejs
          marnej wzmianki
          • Gość: ... Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.kolornet.pl 27.03.07, 21:00
            widocznie jest czlowiekiem, ktory na to zasluguje!!!!!! kocha go rodzina
            przyjaciele.. Gdy zdarza sie taka sytuacja rodzina i przyjaciele sa w stanie
            zrobic wszystko zeby odnalezc bliska osobe..!! A co do reszty zaginionych
            widocznie ich rodziny az tak bardzo sie o to nie staraja i tyle....
          • util Re: Zaginął Maciek Marczak 27.03.07, 23:40
            Gość portalu: mgmg napisał(a):

> dlaczego akurat to zaginiecie jest tak bardzo nagłośnione.

Czwarty miesiąc kilkadziesiąt osób (znajomi, rodzina) głowi sie jak pomóc w poszukiwaniach i robi co tylko może, wiec nie wiem, czy jest to AŻ tak nagłośnione. Zawsze mozna zrobic wiecej i zawsze ktos powie: dlaczego akurat on?

> zeby zrobic taka
            > kampanie trzeba bylo tlumu ludzi i masy $

Wyobraź sobie ze troche determinacji 20 osób tez może wiele.
            Póki co, niestety wychodzi na to, ze to wciąż za mało.
            • kaffeebohne Re: Zaginął Maciek Marczak 27.03.07, 23:57

> Wyobraź sobie ze troche determinacji 20 osób tez może wiele.
              > Póki co, niestety wychodzi na to, ze to wciąż za mało.

Nie jest za mało.
              Cudów nie ma. Musicie szukać cierpliwie. Znajdzie się. Gdzieś jest.
              Ma szczęście, że ma takich przyjaciół, którzy tak wiele dla niego robią.

Wasza akcja będzie przykładem dla innych. Już zrobiliście więcej niż mogliście
              przypuszczać - udowodniliście, że można działać. Nie tylko czekać.
              Samych siebie nie przeskoczycie. Nie macie sił nadprzyrodzonych. Robicie co
              tylko w ludzkiej mocy - a więcej się nie da. To nie jest za mało.
              Efekt akcji przyjdzie - być może w najmniej oczekiwanym momencie...
    • Gość: gosc1 Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.aster.pl 27.03.07, 21:51
      bardzo bym chciala pomoc ale niestety nigdzie go nie spotkala, ale strasznie
      mnie dziwi ze nagle tak poprostu znika, musial miec jakis problem o ktorym nikt
      nic nie wiedzial, albo jakies porachunki bo to nie jest normalne.
      • Gość: wierciu Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 22:25
        Coś tu jest dla mnie nie jasne:/Chlopak nagle znika ..wychodzi wieczorem z
        domu,nikt nic niewie...mowi sie ze ma znajomych....oni musza cos
        wiedziec ..tylko moze niechca mowic ...moze warto wrocic do poczatku
        sledztwa.Sprawdzic ostatnie polaczenia przychodzace
        wychodzace...smsy...komunikatory i przegladnac dysk komputera...tam musi byc
        jakas podpowiedz lub punkt zaczepienia.Sprawdzic kamery przemyslowe w
        bobliskich sklepach(marketach)przy bankomatach ...monitoringu miasta.Po
        telefonie tez da sie sprawdzic gdzie byl w ostatnich chwilach gdy tel byl
        wlaczony...a w 100%mozna zlokalizowac odbiornik (stacje gdzie sie sygnal
        kontaktowal z telefonu chlopaka)popytac w srodowisku czy mial
        dlugi ,klopoty,popytac nie tylko dobrych znajomych ale tez tych ktorzy go
        omijali lub byli obojetni..takie osoby czasem wiedza o wiele wiecej niz
        znajomi..poprostu niemozliwe ze chlopak zapadl sie nagle...nic w przyrodzeie
        nie ginie ...policja powinna tez poprowadzic sledztwo pod kierunkiem porwania
        okupu lub tez handlu organami(wiem ze jest taka sekcjazajmujaca sie takimi
        sprawami)...moze zaczac nalezy raz jeszcze od poczatku przejzec wszystko
        naspokojnie ...troche wiem jak to wyglada (jak powinno wgladac)to postepowanie
        bo troszke bytowalem z taka wiedza techniczn0 taktyczna...czy policja naprawde
        nic iewykryla jakiegos szczegolu..jakiegos drobnego szczegolu o ktorego powinno
        potem potoczyc sie wszystko...Pozdrawiam i 3mam kciuki
    • Gość: poszukam A dokąd mógł się udać? Gdzie ma znajomych? IP: 195.205.190.* 27.03.07, 22:25
      Nie poszedł "donikąd". Musiał mieć cel. Jakiś punkt zaczepienia. Może znajomi w
      Polsce? Za granicą? Może dałoby się sprawdzić jego korespondencję elektroniczna
      (w tym momencie prywatność jest chyba mniej istotna i rodzina mogłaby przejrzeć
      do kogo pisał)? Gdzieś przecież musi być. W przyrodzie nic nie ginie.
      Sprawdzić na kompie jakie serwisy odwiedzał, co go interesowało. Może jakaś sekta?
      Wszystko jest możliwe.
      Z drugiej strony - nie zostawia się tak wszystkiego ot tak. Praca mgr 15
      stycznia... I nawet ten włączony komp. Ja wyłączam kompa nawet jak śmieci idę
      wynieść...
      Życzę rodzinie i przyjaciołom powodzenia.
      Sama również będę wypatrywała go w tłumie.

Wierzę, że się odnajdzie!
    • Gość: kejt Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.range81-152.btcentralplus.com 27.03.07, 22:26
      hej,

dobrze, ze gazeta o tym napisala, bo ja mieszkam w londynie i o sprawie pierwszy
      raz slysze, a moze maciek jest wlasnie za granica?

moze warto nawiazac wspolprace z goncem polskim lub jakas inna londynska gazeta?
      powodzenia
      • Gość: zapato-holandes Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.pools.arcor-ip.net 28.03.07, 00:03
        wierze, ze wam sie uda i ze maciek wroci..dobrze, ze to ogloszenie rowniez
        znalazlo sie na stronie Gazety, bo inaczej bym sie o tym nie dowiedziala.
        3mam kciuki i zycze wiary i sily na dalsze poszukiwania.
        • martitka18 Re: Zaginął Maciek Marczak 28.03.07, 02:07
          Czy te tasmy z monitoringu zostaly wkoncu obejrzane?przeciez to mogloby
          najwiecej powiedziec,nie miesci mi sie to w glowie jak policja mogla tego nie
          sprawdzic,a juz tym bardziej,ze technik nie wiedzial jak to odtworzyc!A czy
          plakaty ze zdjeciem Macka sa rowniez na przejsciach granicznych?Naprawde
          wspaniala akcja,widac,ze Maciek ma fantastycznych przyjaciol,wierze,ze sie
          znajdzie,pomysle jak moglabym Wam pomoc!
    • Gość: Dosia Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.nycmny.east.verizon.net 28.03.07, 07:10
      Czekam niecierpliwie na wiesci - mam nadzieje, ze Maciek znajdzie sie caly i zdrowy.
      Jednak, boje sie, ze okaze sie, ze zginal gdzies niedaleko domu (wpadl do
      studzienki? Jakiejs dziury w ziemi? Jak przypominam sobie sprawe tych
      policjantow, ktorych szukano po calej Polsce, a znalezli sie po prostu przy
      drodze...
      Moze trzeba jeszcze raz wrocic do punktu wyjscia - przeszukac okolice, okoliczne
      domy, studzienki kanalizacyjne itp.? Gdzie odnotowano ostatnie logowanie komorki???
      Mimo wszystko wierze, ze znajdzie sie caly i zdrowy.
      • akilegna_frezja Re: Zaginął Maciek Marczak 28.03.07, 07:59
        Na początku chciałabym zyczyć wytrwałości. Bedzie dobrze! Na pewno sie odnajdzie
        Maciek. Tak jak kilka osob przede uważam, że dobrze zrobiono umieszczając info
        na gazeta.pl (czesto z niego korzystam jak tez wiele innych osob). Mieszkam w
        innej części kraju (woj. lubuskie) i sądze, ze Maciek powinien byc szukany w
        calym kraju oraz za granica nie tylko poprzez ITAKA.
        Nasuwa mi sie kilka pytan: jak mu szlo pisanie pracy? czy nie zalozyl konta w
        innym banku moze i nie potrzebna jest mu ta karta do bankomatu...? Tasmy dalej
        nie sa przejrzane, odtworzone?! Jak mi przyjdzie cos jeszcze na mysl to napisze.
        Myslami jestem z Wami
    • scandic Re: Zaginął Maciek Marczak 28.03.07, 14:38
      Pewnie już znacie ten ślad, ale podam, jakby umknął:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20162&w=55367216&a=55367216
      Pozdro
      Andy
      • martitka18 Re: Zaginął Maciek Marczak 28.03.07, 16:04
        Czy juz wiadomo czy to byl Maciek?
        • Gość: wierciu Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 21:33
          Czy juz wiadomo cos nowego ...bo jak narazie to wiadomosci jest bardzo malo..a
          ponoc tle osob zaangazowalo sie w pomoc....przyjaciele znaomi nadal milcza i
          nic niewiedza??.....
          • Gość: jaaaaaa maciek prawdopodobnie nie żyje IP: *.chello.pl 18.11.07, 21:23
            miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,4591833.html
            człowiek tam odnaleziony nie miał przy sobie dokumentów, portfela ani tej
            charakterystycznej kurtki, ale wszystkie inne części garderoby to ubrania takie
            same jak Maćka w dniu zaginięcia (spodnie bluza skarpetki bokserki), człowiek
            ryspopisem z postury pasuje do Maćka niestety...
            Moja teoria jest taka ze ktos go napdł, zakosił mu portfel kurtke i telefon,
            pobił i pewnie zepchnął do rzeki
            • Gość: Asia Re: maciek prawdopodobnie nie żyje IP: *.ipt.aol.com 29.11.07, 01:31
              Czy wiadomo jaki jest wynik sekcji zwlok?
              • Gość: pete_waw Re: maciek prawdopodobnie nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 14:48
                może jednak tragiczne przypuszczenia się nie potwierdzą, a na tym
                świecie zdarzają się cuda.... tego życzę rodzinie i przyjaciołom
                Maćka
                • Gość: mokotowianin Re: maciek prawdopodobnie nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 20:45
                  Z tego co wynika z powyższych wypowiedzi, to sekcja miała być na
                  przełomie września i października. Czy ktoś wie czy do tego doszło i
                  czy ewentualnie są już wyniki?? A badania DNA??
    • Gość: inny mokotowianin Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.171.64.178.crowley.pl 11.12.07, 17:00
      Czy to, że strona o poszukiwaniach zrobiła się czarno-biała potwierdza najgorsze?
      • Gość: Neta Jednak stalo sie najgorsze:( Maciek nie zyje :( IP: *.kro.vectranet.pl 11.12.07, 19:06
        to straszne
      • Gość: d Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.subscribers.sferia.net 11.12.07, 19:14
        Potwierdza, niestety. W dzisiejszej gazecie jest nekrolog.
        • Gość: paola Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.ggsn.netcom.no 11.12.07, 20:51
          wyrazy wspolczucia, to straszne
          • Gość: gość Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.centertel.pl 11.12.07, 21:45
            Mi też bardzo przykro. To znalazłam na interii:

Witam wszystkich zainteresowanych
            Doszły mnie słuchy z Itaki, że Maciek
            prawdopodobnie nie żyje. Bardzo mi przykro o tym
            pisać. Ta informacja nie jest potwierdzona i w
            związku z tym nie będę zdradzał szczegółów.
            prawdopodobnie chodzi o samobójstwo. Oby nie były
            to prawdziwe inforamcje-+
            fakty.interia.pl/newsroom/news/maciek-marczak/komentarze,854415,,12414481
            • Gość: gość Re: Zaginął Maciek Marczak IP: *.17-246-81.adsl-static.isp.belgacom.be 13.12.07, 13:34
              jest nekrolog! Ale co się stało????
              • Gość: X Skoro jest nekrolog IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.07, 13:46
                to znaczy, że nie żyje. Proste, nie?
                • Gość: gość Re: Skoro jest nekrolog IP: *.17-246-81.adsl-static.isp.belgacom.be 13.12.07, 14:31
                  Wiem kiedy nekrologi są zamieszczane, ale dzięki za podpowiedź.
                  Pytanie dotyczyło tego czy to był napad, morderstwo, nieszczęśliwy
                  wypadek, samombójstwo...
                  • Gość: X Re: Skoro jest nekrolog IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.07, 14:39
                    Ma to jakieś znaczenie dla Ciebie?
                    • Gość: gość Re: Skoro jest nekrolog IP: *.17-246-81.adsl-static.isp.belgacom.be 13.12.07, 15:43
                      tak! Zagniął chłopak.... coś się stało.... teraz nie żyje, ale
                      dlaczego???
                      przez rok same znaki zapytania i teraz jedna pewność, że nie żyje!
                      DLACZEGO do tego doszło?
                      • Gość: gość Re: Skoro jest nekrolog IP: *.chello.pl 18.12.07, 21:58
                        [*]
                        • nioma Re: Skoro jest nekrolog 19.12.07, 12:43
                          Brak slow jak bardzo mi przykro
                          • Gość: mm Re: Skoro jest nekrolog IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 17:25
                            Boże,

ja co jakiś czas też śledziłam informacje o zaginięci Maćka,
                            dzisiaj weszłam a tam nekrolog.

Co mogło się stać,
                            to straszne, ze nie
                            żyje.

Współczuję najbliższym.
                            • Gość: realista Re: Skoro jest nekrolog IP: *.acn.waw.pl 19.12.07, 18:42
                              Czy tak samo rozpamiętujecie śmierć setek innych ofiar wypadków każdego dnia?
                              • Gość: Pyć Re: Skoro jest nekrolog IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.07, 20:38
                                Wiesz, jeśli na czyjś temat była bardzo widoczna akcja, ludzie
                                zapamiętali twarz, rozglądali się to taka osoba nie jest już
                                anonimowa. Więc rozpamiętują jak każdej osoby "znanej z widzenia".

Pzdr.
                                • Gość: pete Re: Skoro jest nekrolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 09:47
                                  czy ktoś wie co tak na prawdę stało się z Maćkiem???
                                  • Gość: a Re: Skoro jest nekrolog IP: *.devs.futuro.pl 21.12.07, 11:04
                                    Samobójstwo?
                                  • Gość: anetta Re: Skoro jest nekrolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.07, 17:38
                                    Nie łudź się, że ktoś Ci odpowie:(.Trwa cisza, zapewne spowodowana
                                    żałobą, ale również tym, że nie jesteśmy im już potrzebni, więc nie
                                    muszą nam nic wyjaśniac.Bo po co się nadwyrężac, skoro jest po
                                    akcji?:((((
                                    • nioma Re: Skoro jest nekrolog 22.12.07, 23:23
                                      anetta> mam uprzejma prosbe: pomysl czasami zanim cos napiszesz.
                                      • Gość: anetta Re: Skoro jest nekrolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.07, 09:53
                                        nioma - też mam uprzejmą prośbę:i niech to działa w obie strony.
                                        • storczyk7 Re: Skoro jest nekrolog 24.12.07, 17:09

Na stronie znajdziecie wyjasnienie
                                          www.gdziejestmaciek.pl/
                                          • Gość: anja Re: Skoro jest nekrolog IP: *.chello.pl 25.01.08, 22:37
                                            na stronie nie ma wyjasnienia, jest pozegnanie.ja zylam ta sprawa caly
                                            rok.staralm sie jak moglam pomoc w poszukiwaniach. ale nie o to chodzi.
                                            chcialabym wiedziec kiedy zmarl. czy od razu 30 grudnia? czy moze informacje ze
                                            widziano Macka w roznych miejscach warszawy w styczniu sa prawdziwe i Maciek zyl
                                            jeszcze troche. to nie tak , ze ktos tu chce robic sensacje. jesli popelnil
                                            samobojsto i rodzina nie chce o tym mowic to rozumiem. ale moze to nie prawdaa
                                            co jesli jakis dran go napadl i pobil.nie wiem. zagmatwana historia i fajnie
                                            jesli ukaze sie jakas informacja ale jesli tak sie nie stanie to tez rozumiem. w
                                            sumie nie nalezy nam sie
                                            • zoofka Re: Skoro jest nekrolog 19.02.08, 11:04
                                              Skoro chcesz robić sensację za wszelką cenę, proszę nie wciągaj w to rodziny
                                              Maćka. Ja też żyłam ta sprawą cały rok, ale dla mnie nie są najważniejsze
                                              szczegóły. Maćka nie ma. Żałuję i współczuję jego bliskim
                                              • nioma Re: Skoro jest nekrolog 20.02.08, 08:41
                                                bez wzgledu na to co i jak sie stalo, strasznie zal Chłopaka, jego
                                                Rodziny i Przyjaciol, smutne, ze zycie potoczylo sie w takim
                                                kierunku,
                                              • Gość: anja Re: Skoro jest nekrolog IP: *.chello.pl 20.02.08, 22:05
                                                zoofko wyglada na to, ze napisalas do mnie...??? tylko sie strasznie dziwie bo
                                                po kilku postach osob chcacych za wszelka cene wiedziec co sie stalo nie
                                                komentowalas a przyczepilas sie mojego postu gdzie napisalam, ze oczywiscie
                                                rozumiem ludzka ciekawosc bo i we mnie jest kilka pytan na ktore pewnie
                                                chcialabym znac odpowiedz to chyba norma. ale dodalam, ze nie chce robic
                                                sensacji a ty do mnie "ze skoro chce robic sensacje..." ???
                                                napisalam, ze rozumiem rodzine Maćka i nie musza nam nic mowic bo nam sie tak
                                                naprawde to nie nalezy a ty do mnie zebym "nie wciagala w to rodziny Macka"
                                                jesli juz bardzo chcesz byc tu sumieniem ogólu to moze czytaj ze zroumieniem i
                                                prosze nie oskarzaj mnie bo bylo to bardzo przykre i niesprawiedliwe. moze
                                                zerknij kilka postow wczesniej to zobaczysz ludzi, ktorzy chca robic sensacje i
                                                nie pouczaj osoby, ktora chciala po ludzku zakonczyc ten temat przykry temat,
                                                ktory niestety zaczal schodzic w nieopowiednie rejony
                                        • dt_1 Wyrazy współczucia 07.03.08, 11:11
                                          ...Co jakiś czas odwiedzałam stronę poświęcona zaginięciu
                                          Maćka...Dziś dowiedziałam się, że nie żyje. Chciałam w tym miejscu
                                          zożyć wyrazy współczucia rodzinie i przyjaciołom.

Nie sądzicie, że w tej historii jest coś niesamowitego, że tyle
                                          osób, postronnych emocjonalnie zaangażowało się w tę sprawę? Może to
                                          siła osoby Maćka, fakt, że jego wizerunek przez pewien okres
                                          przemawiał do nas z plakatów? Może poczuliśmy, że zaginięcie może
                                          dotyczyć każdego, także kogoś, kto mieszka obok, studiuje na tej
                                          samej uczelni...Smutne jest jednak to, że choćby nie wiem ile osób
                                          zaangażowało się w poszukiwania, bywa, ze człowieka po prostu nie
                                          można odnaleźć...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka