narysuj.mi.baranka 25.05.04, 20:16 Slyszalam, ze w naszej okolicy panuje swoisty mikroklimat. Dzieki rozlicznym lakom i zbiornikom wodnym. To dlatego mozna u nas zobaczyc bazanty na Sobieskiego, kuropatwy, jeze:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
petrokles Re: Mikroklimat 06.06.04, 01:24 Bażanty i kuropatwy na Sadybie pamiętam z zamierzchłej przeszości. Dziś jeszcze są? Żywe? P. Odpowiedz Link Zgłoś
narysuj.mi.baranka Re: Mikroklimat 06.06.04, 11:20 Bazanty widzialam jak sobie szly po chodniku na Sobieskiego, na tym odcinku za Idzikowskiego. W strone Centrum sobie szly. Mieszkaja na polu przy Beethovena. Kuropatewki widzialam kolo mnie na polu miedzy Golkowska a Trasa Siekierkowska. Wlasnie dlatego stworzylam ten watek:) Odpowiedz Link Zgłoś
petrokles Re: Mikroklimat 06.06.04, 13:55 No to będę ich wypatrywał. Swoją drogą, choć to nie Sadyba, ale bażanty widziałem zeszłego lata siedząc na peronie Dworca Gdańskkiego. Te ptaszyska to jednak mają pomysły! Pozdrawaim - P. Odpowiedz Link Zgłoś
monik_es Re: Mikroklimat 07.06.04, 17:48 Widok wędrujących kaczek na skwerkach też jest dość charakterystyczny dla Sadyby, a dla mojego świętej pamięci psa to już w ogóle był kosmos;] A W-Fu nad jeziorkiem to chyba raczej nikt w Warszawie nie ma - a myśmy mieli;] Ave Sadyba:] Odpowiedz Link Zgłoś