Gość: Cogito IP: *.polcard.com.pl 13.12.11, 17:20 Noga z gazu albo gotowka z portfela. Wybor nalezy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ms Normalnie państwo policyjne!!! IP: *.jjs.pl 13.12.11, 17:26 Co ten Kaczyński robi z tym krajem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nowe fotoradary przypilnują kierowców w Warsz IP: 193.201.36.* 13.12.11, 17:31 Popieram ustawianie fotoradarów tylko niech będą one ustawiane w miejscach gdzie jest niebezpiecznie a nie tak jak teraz w miejscach gdzie można najwięcej zarobić. Jest taka gmina pod Częstochową chyba Mykanów, która grabi kierowców w miejscu gdzie nigdy nie było żadnego wypadku a wiadomo, że wszyscy jadą dość szybko. Gdzieś czytałem, że zakup fotoradaru zwrócił im się po tygodniu a budżet gminy się podwoił. Więc tak, żeby poprawić bezpieczeństwo. Kategoryczne nie za łatanie w ten sposób dziury budżetowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Nowe fotoradary przypilnują kierowców w Warsz IP: *.home.aster.pl 13.12.11, 17:43 Aha - czyli najpierw czekamy aż uzbiera się stos trupów w wypadkach drogowych i dopiero wtedy ustawiamy w takim miejscu fotoradar? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Nowe fotoradary przypilnują kierowców w Warsz IP: *.dormar.net.pl 13.12.11, 17:53 nie po prostu robimy to z GŁOWĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk od d... strony IP: *.acn.waw.pl 13.12.11, 17:51 Może najpierw wybudować te obiecane autostrady i drogi ekspresowe a później na podrzędnych stawiać fotoradary i kasować tych co nie potrafią ostatnich 20 km przejechać z przepisową 50. Ale łatwiej łupić kierowców niż zgodnie z przepisami wykonać projekt ,uzyskać pozwolenie na budowę o pozwoleniu na użytkowanie nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cogito Re: od d... strony IP: *.polcard.com.pl 14.12.11, 12:46 > Może najpierw wybudować te obiecane autostrady i drogi ekspresowe a później na > podrzędnych stawiać fotoradary i kasować tych co nie potrafią ostatnich 20 km p > rzejechać z przepisową 50. Szanowny kk, ale zanim zbuduja te autostrady to trzeba jakos zmniejszyc liczbe wypadkow na drogach. Dlatego jestem za stawianiem fotoradarow. Oczywiscie odpowiednio oznakowanych i tylko w miejscach szczegolnie niebezpiecznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: od d... strony IP: *.128.67.194.static.crowley.pl 15.12.11, 08:27 Oj ciemna masa w Niemczech jest sieć autostrad i praktycznie minimalna sieć fotoradarów; francja podobnie i wypadków mało. Do tej pory nie rozumiem jaki ma związek zmniejszenie ilości wypadków a następnie wybudowanie autostrady; Rozumiem natomiast twierdzenie zbudujmy autostrady, żeby zmniejsztć ilośc wypadków; I stara prawda polacy nie potrzebują żeby ich pilnowano; sami się upilnują, żeby żaden nie miał lepiej !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: od d... strony 15.12.11, 12:50 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Oj ciemna masa w Niemczech jest sieć autostrad Tam przed laty obowiązywało hasło : Armaty zamiast masła. Przy okazji niejaki Adolf H. pobudował autostrady. Nic zatem dziwnego że rodzime lobby blachosmrodziarskie lansuje całkiem hasło: Autostrady zamiast fotoradarów. Skoro na zwykłych drogach nie potrafi jeździć 50km/h tylko śmiga grubo ponad setkę - na autostradach depnie gaz do dechy i pojedzie ile fabryka dała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oyo Złodziejstwo w biały dzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 18:29 Jestem kierowcą od 10 lat. Rocznie robię w Warszawie min. 30 tys. kilometrów. Nigdy nie dostałem ani jednego punktu karnego. I wiem, że te fotoradary to będzie maksymalne złodziejstwo. Miasto postanowiło doić kierowców a z bezpieczeństwem nie będzie to miało nic wspólnego. Radary nie staną tam gdzie są potrzebne tylko tam gdzie można zerżnąć kasę. Ja nie mam nic przeciwko radarom. Jak debile jeżdżą po osiedlowych uliczkach na motorach po 200 km/h to niech tam stawiają radary. Tylko że tu chodzi tylko o kasiorę (pewnie radary są w leasingu i firma dostanie swoją dolę od miasta a urzędasy łapówy za ich postawienie). Zaraz się pojawią ograniczenia do 40 km/h na wisłostradzie, na trasie toruńskiej itd. Powód się zawsze znajdzie: chronią żółwie błotne, że się ptak zesrał i na ulicy jest ślisko itd. Powinien być ustawowy zakaz stawiania jakichkolwiek radarów jeżeli jadąc zgodnie z przepisami nie można jechać dwupasmową trasą z prędkością 60 km/h. To by debili od zarządzania drogami zmusiło do myślenia i ułatwiania ruchu. A teraz jest dokładnie odwrotnie. Skorumpowane lamusy myślą jakby to tylko dopieprzyć normalnym ludziom, bo z radarów dostaną "prowizję" pod stołem. Pod moim blokiem co noc są wy ścigi motorów i policji nawet nie chce się przyjechać na wezwanie (hałasują całą noc, że nie można spać). Ale tu radaru nie będzie. Za to na Żwirki i Wigury będzie za każdym drzewem. Jadąc w nocy pustą trasą 3 kilometry zgodnie z przepisami traci się 20 minut, bo żadne światła nie są zsynchronizowane. To jeszcze nastawiają tam radarów żeby zdzierać z kierowców. Na szczęście radary są stacjonarne i żaden normalny człowiek jeżdżący z GPSem nie da się tak łatwo wydoić, bo będzie miał ostrzeżenie na nawigacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motocyklista Re: Złodziejstwo w biały dzień IP: *.play-internet.pl 14.12.11, 07:31 oyo, idzie zima, trudno będzie jeździć 200 po osiedlowych uliczkach, to cie troche fotoradarami powqrwiamy. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Nowe fotoradary przypilnują kierowców w Warsz IP: 178.73.24.* 13.12.11, 19:06 Wypie...ć z tymi fotoradarami. Drogi budować, ku... wasza mać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awr Re: Nowe fotoradary przypilnują kierowców w Warsz IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 13.12.11, 22:46 > Wypie...ć z tymi fotoradarami. Drogi budować, ku... wasza mać! wystarczy ze co setny kierowca rozpieprzy jeden radar i będzie spokój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak bezpartyjny. Nowe fotoradary przypilnują kierowców w Warszawie IP: *.7.199.109.static.rdi.pl 13.12.11, 19:13 Kiedyś Donald Tusk powiedział o premierze Kaczyńskim, że tylko facet bez prawa jazdy zamiast budować drogi- stawia fotoradary. Czyżby obecny premier D. Tusk stracił prawko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nakręcany_czołg Re: Nowe fotoradary przypilnują kierowców w Warsz IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.11, 08:13 samolotem sobie lata i ma cię w dupie. płać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Nowe fotoradary przypilnują kierowców w Warszawie IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.11, 19:20 murzyn Gajadhur - i wszystko jasne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Łatanie budżetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 19:36 To zwykłe wyciąganie kasy od ludzi. Tyle w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Nowe fotoradary przypilnują kierowców w Warsz IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.11, 22:02 Czarna torba na przednią tablicę, ulotkę z agencji towarzyskiej za wycieraczkę i jazda. Niech se głupi fotoradar błyska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobilis Sum Reżimowy dziennikarzu! IP: *.home.aster.pl 13.12.11, 22:07 Radary mają rejestrować wykroczenia, tym samym zwiększając ilość ukaranych drogowych bandytów a nie "PILNOWAĆ" zwykłych obywateli. Ja sobie nie życzę tego typu sformułowań. Proszę się liczyć ze słowami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO_tworek 27 zeta za aktualizację mapy w nawigacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 22:29 I sprawa załatwiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franky Frank Re: 27 zeta za aktualizację mapy w nawigacji IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.11, 22:41 Po jakiego wuja mi mapa w Wwie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO_tworek A kto powiedział, że w Warszawie? IP: 89.174.58.* 14.12.11, 06:32 Są ludzie, którzy wyjeżdżają czasami poza Stolycem. Cytat: "36 nowych fotoradarów trafi do Wielkopolski, 33 na Śląsk, a 26 - w okolice Warszawy i na północne Mazowsze" To daje razem 96 sztuk w różnych lokalizacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Instalowanie tych fotoradarów to łamanie prawa! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.12.11, 23:15 Przecież wszystkie fotoradary miały być widoczne z daleka, w kolorze pomarańczowym!!! Znaczy, że stanowimy prawo, żeby mieć je potem w dupie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nakręcany_czołg Re: Instalowanie tych fotoradarów to łamanie praw IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.11, 08:15 to się nazywa liberalizm a la PełO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Instalowanie tych fotoradarów to łamanie praw IP: 91.216.125.* 14.12.11, 08:53 ... i podobno jest okres przejściowy na wprowadzenie tego ale juz tego nie doczytales i jeszcze jedno: trzeba byc kompletnym frajerem zeby mimo tych wszystkich oznakowan i ustawiania fotoradarow srednio 20-30km wyzej niz ograniczenie predkosci (fotoradary ITD) dac sobie zrobic zdjecie - naprawde wszystkim tym ktorym to sie udalo GRATULUJE!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Re: Instalowanie tych fotoradarów to łamanie praw 14.12.11, 20:32 Chodzi o to, ze nim przepisy wejda w zycie, trzeba szwagrowi zlecic postawienie takich fajowych i takich drogich i w takich ilosciach, zeby pozniej je demontowac. Ostatni rzut na tasme, rozne instynkty wyzwala wsrod urzedasow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miss sweden Re: Instalowanie tych fotoradarów to łamanie praw IP: *.aster.pl 14.12.11, 21:30 Dobrym pomysłem będzie cokolwiek co sprawi, że ty i tobie podobne indywidua zwolnią do przepisowej prędkości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tia Re: Instalowanie tych fotoradarów to łamanie praw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 22:21 Ta, łamanie prawa... jak sie tak martwisz o łamanie prawa - zap... 100km/h na miejskich drogach nie jest łamaniem prawa???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Nowe fotoradary przypilnują kierowców w Warszawie IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.11, 16:00 A może bat na urzedników i policje albo jakims batogiem tych co buduja drogi? Jak tak beda cisnąc ludzi po kieszeni, to niedlugo nie bedzie tych co płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jabol Re: Nowe fotoradary przypilnują kierowców w Warsz IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.12.11, 19:47 Oponę od traktora zakładamy na maszt od fotoradaru, w oponę wlewamy kanisterek wachy, zapałeczka.... i po problemie. Niech Murzyn Gajadhur stawia se nowy maszcik buhahahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miss sweden Brawo. Im więcej, tym lepiej IP: *.aster.pl 14.12.11, 19:46 Trzeba wreszcie wziąć mocno za ryj moto-hołotę- drogowych cwaniaków, których luźne podejście do przepisów ruchu drogowego sprawia że polskie drogi spokojnie nazwać można największym cmentarzyskiem Europy. W sytuacji gdy rocznie z powodu głupoty tzw. kierowców ginie kilka tysięcy osób, podejmowane środki powinny być radykalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Brawo. Im więcej, tym lepiej IP: *.128.67.194.static.crowley.pl 15.12.11, 08:35 Za ryj to trzeba złapać takich szczekaczy jak ty (pisownia celowa) W jakim kraju na karetkę czeka się dość czesto tyle czasu jak w Polsce; Proszę wymienić kraj w europie (nie wspominająć o UE) z taką małą ilością autostrad; Gdzie w innym kraju sa ta dziurawe drogi no może białorus. Czy takie żeczy nie mają wpływu na to że jesteśmy cmentarzyskiem ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: Brawo. Im więcej, tym lepiej IP: 195.206.126.* 15.12.11, 15:34 Gdyby takie indywidua jak ty jeździły grzecznie 50km/h w mieście to większości tragicznych wypadków można by uniknąć. Polski kierowca-cwaniak nigdy nie jest winien. Winni są "oni", ci co dróg i parkingów nie budują, tylko kierowców gnębią. Odpowiedz Link Zgłoś
jacutin Nowe fotoradary przypilnują kierowców w Warszawie 14.12.11, 20:22 Opalony kolega nie dostał się do parlamentu to teraz będzie się wyżywał na kierowcach;-) Alvin, a gdzie się twoje wiewiórki podziali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obergeil lament samochodziarstwa IP: *.aster.pl 14.12.11, 21:33 Zapier dalać nie będzie już można? Naprawdę dramat... Przynajmniej piesi będą bezpieczniejsi. Skomlenie moto-hołoty mnie nie wzrusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rf Re: Nowe fotoradary przypilnują kierowców w Warsz IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.12.11, 22:31 samochod na bankowych tablicach lub leasingowych i wlasciciela to sobie moga ustalic, co najwyzej wystawic fakture Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obergeil Re: Nowe fotoradary przypilnują kierowców w Warsz IP: *.aster.pl 14.12.11, 22:34 Super! Można więc zapier-dalać bez obaw i konsekwencji. Wuj w doopę pieszym! Ja mam furę i mi się spieszy a znaki drogowe i ograniczenia ustawiają idioci a tak w ogóle to rząd gnębi kierowców!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
terminatorbzdur Nowe fotoradary przypilnują kierowców w Warszawie 15.12.11, 07:42 tytul "Nowy bat na kierowcow" czyli debile z Wybiorczej dlaczego na kierowcow trzeba bata? chyba na piratow drogowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: Nowe fotoradary przypilnują kierowców w Warsz IP: 195.206.126.* 15.12.11, 08:27 Biorąc pod uwagę, że większość kierowców to piraci drogowi tytuł jest całkiem uzasadniony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motodebil Re: Nowe fotoradary przypilnują kierowców w Warsz IP: *.play-internet.pl 15.12.11, 10:42 pocałujcie mnie w doope - motocyklista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motodebil Re: Nowe fotoradary przypilnują kierowców w Warsz IP: *.play-internet.pl 15.12.11, 10:44 kolego zaturbaniony, pocałujcie mnie w doope - motocyklista Odpowiedz Link Zgłoś