Dodaj do ulubionych

Doda winna obrazy uczuć religijnych. Musi zapła...

• adkalin Taki wyrok obraża racjonalnie myślących!! 16.01.12, 12:13
    • pikkollo 5tys ? A nazwanie Dody blacharą kosztuje miliony 16.01.12, 12:16
      bo tyle miały kosztować przeprosiny, które zasądzono liderowi Grupy Operacyjnej.
      Tak więc aby zachować równość wobec prawa, Doda powinna zapłacić nie 5tys , ale 5mln
      • Gość: barbarus Re: 5tys ? A nazwanie Dody blacharą kosztuje mili IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.12, 12:47
        W przeciwieństwie do udowodnienia, iż Biblię napisali ludzie pod wpływem alkoholu i innych środków odurzających, udowodnienie blacharstwa Dody powinno być łatwiejsze. Należy powołać biegłych z dziedziny socjologii i antropologii kultury, którzy wytłumaczą sądowi co to "blachara". Sąd będzie jedynie musiał sprawdzić czy profil Dody do tego pasuje. Mnie się wydaje, że coś jest na rzeczy. Zwłaszcza w kontekście tak błyskotliwej wypowiedzi Rabczewskiej z dziedziny biblistyki.
      • Gość: MonX Re: 5tys ? A nazwanie Dody blacharą kosztuje mili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.12, 12:52
        Doda jest konkretną osobą, którą ktoś konkretnie obraził. Natomiast Biblia to bajki, takie same jak o sierotce Marysi i krasnoludkach. W dodatku nikt się pod tymi bzdurami nie podpisał. Więc Doda nie obraziła nikogo konkretnego. Rozumiesz różnicę?
        • Gość: barbarus Re: 5tys ? A nazwanie Dody blacharą kosztuje mili IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.12, 13:32
          Czytaj uważnie.
          Sąd rozpatrywał oskarżenie wniesione wskutek skarg panów Koguta i Nowaka. To ich odczucia religijne zostały obrażone. Sąd nie zajmował się Biblią.
          Twoja opinia na temat Biblii sądu nie interesuje. Zwłaszcza, że jest mocno chybiona. Różnica między bajką o Marysi i krasnoludkach jest istotna, a kto tej różnicy nie dostrzega ma najwyraźniej problemy ze zrozumieniem historii, historii filozofii, kultury i paru innych sfer życia ludzkiego.
          Druga rzecz - pod częścią ksiąg biblijnych podpisali się ich autorzy. Pisząc, że nikt się nie podpisał tylko dowodzisz swojej indolencji.
          • kamel_65 Re: 5tys ? A nazwanie Dody blacharą kosztuje mili 16.01.12, 18:54
            A co oni są? Francuskie pudelki? Podobno mamy wolność słowa, a tym **** od razu korona ze łba spadła i już płaczą, jakby byli męczennikami.
    • jantos51 Jest wyrok sądu: Doda winna obrazy uczuć religi... 16.01.12, 12:17
      Ale jaja, prokurator jest zadowolona z wyroku a kogo obraziła Doda Koguta?
    • pan_glosny Zakładnicy!!! 16.01.12, 12:21

Biblię spisał ktoś napruty winem i palący jakieś zioła.
      - to jest moje zdanie również. Mam prawo do takiej opinii.
      Kto mi zrobi sprawę przed sądem?

PS. Dlaczego w Polsce prawo kościelne jest ważniejsze od prawa cywilnego?
      Dlaczego sąd cywilny stał się zakładnikiem sekty katolickiej i Kościoła Katolickiego?
    • Gość: herrporcupine Kara za obrazę książki. Skandal... IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 16.01.12, 12:25
      Czemu dzieło naprutych winem i najaranych zielskiem anonimowych autorów jest chronione prawnie, a np. Władca Pierścieni nie? I to fikcja, i to fikcja - a obie książki cieszą się niemal fanatycznym uwielbieniem.
    • przewoz_pw Jest wyrok sądu: Doda winna obrazy uczuć religi... 16.01.12, 12:28
      Jak widzę wszystko jest w porządku, jak się jedzie po Biblii... Ciekawe, jaki lament byłby, jakbym zaraz pojechał po Koranie, Torze albo Tipitace....

W niektórych krajach w których praktykuje się inny obrządek, sprawiedliwość nie byłaby wymierzona przez sąd, tylko na ulicy zapewne. Ale u nas lepiej to skomentować :]
      • tomjani Re: Jest wyrok sądu: Doda winna obrazy uczuć reli 16.01.12, 12:35
        przewoz_pw napisał:

> Jak widzę wszystko jest w porządku, jak się jedzie po Biblii... Ciekawe, jaki l
        > ament byłby, jakbym zaraz pojechał po Koranie, Torze albo Tipitace....

Neandertal, były narzeczony Dody był zbyt odpowiedzialny, aby pojechać po Koranie na swoim koncercie. Bo jeszcze na kolejnym koncercie zginąłby nie tylko on, ale jeszcze znaczna część widowni, gdyby jakiś talib się wysadził...
      • kamel_65 Re: Jest wyrok sądu: Doda winna obrazy uczuć reli 16.01.12, 18:56
        Tylko, że w Polsce dominującą religią jest katolicyzm, a nie islam czy inna religia.
        Poza tym jakoś nie słychać, żeby np. muzułmanie wpierniczali się do polityki, a nasz kler wszędzie wtrynia swój nochal - nawet do spraw świeckich.
        • przewoz_pw Re: Jest wyrok sądu: Doda winna obrazy uczuć reli 17.01.12, 11:15

> Poza tym jakoś nie słychać, żeby np. muzułmanie wpierniczali się do polityki

w Polsce może i nie...

Ale popatrz na to, co zrobiono w Brukseli, to zobaczysz, gdzie się wpiernicza i kto.
          Dziś się to nazywa "polityczna poprawność".
    • Gość: wydeusz Jest wyrok sądu: Doda winna obrazy uczuć religi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.12, 12:33
      Ten wyrok zaprzecza mojemu przekonaniu o tym, że żyję w cywilizowanym społeczeństwie. Średniowiecze zawitało w XXI wieku do Najjaśniejszej Rz-litej. Wstydzę się za ten Sąd.
    • Gość: baba Jest wyrok sądu: Doda winna obrazy uczuć religi... IP: *.acn.waw.pl 16.01.12, 12:34
      A jaka jest jednostka obrazy uczuć religijnych? ! 1doda, centydoda, milidoda ? Czy jedna doda to odpowiedni 1 ampera,1 wolta,jednego paskala? Za PRL mieliśmy dowcip o jednostce inteligencji i to był cjant,bo pracownik milicji obywatelskiej miał inteligencję na poziomie 1 milicjanta. Teraz będziemy mieć jednostkę obrazy uczuć religijnych o nazwie doda. Sąd w uzasadnieniu powinien podać skalę w dodach żebyśmy mieli punkt odniesienia. No i oczywiście tym określeniem Doda wpisze się w historię naszego sądownictwa,bo w kulturze nie ma czego szukać.
      • tomjani Re: Jest wyrok sądu: Doda winna obrazy uczuć reli 16.01.12, 12:38
        Gość portalu: baba napisał(a):

> No i oczywiście tym określeniem Doda wpisze się w historię naszego sądownictwa,bo w
        > kulturze nie ma czego szukać.

Za komuny to się mówiło: Trudno zachować kulturę, jak się ma taką sztukę na drodze.
        • Gość: baba Re: Jest wyrok sądu: Doda winna obrazy uczuć reli IP: *.acn.waw.pl 16.01.12, 12:55
          Genialne.
        • ga.spar Re: Jest wyrok sądu: Doda winna obrazy uczuć reli 16.01.12, 13:32
          za komuny mówiło się też, że fabryki zapałek są pod kuratelą ministerstwa kultury i sztuki - sztuką było je zapalić, kulturą nie zakląć przy tym :)
    • Gość: barbarus Sądzę, że tak prymitywnymi tekstami IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.12, 12:35
      Doda obraziła przede wszystkim samą siebie. Biblii nie obraziła, bo rozpieszczona, arogancka panienka nie jest chyba w stanie obrazić Biblii.
      Natomiast obraza uczuć religijnych paru panów, to efekt funkcjonowania w polskim prawie absurdalnego dosyć paragrafu. Jako osoba wierząca nie widzę sensu istnienia takiego paragrafu. Jestem zwolennikiem całkowitej wolności wypowiedzi, nawet jeśli oznacza to konieczność wysłuchiwania nonsensów artykułowanych przez indywidua pokroju Dody.
    • Gość: mito ciekawe czasy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.12, 12:35
      od dzisiaj już nic nie mówię, piszę. Zawsze znajdzie się ten, co się obrazi.
      • kamel_65 Re: ciekawe czasy... 16.01.12, 19:00
        Właśnie. Napiszesz, że np. p. N. jest brzydki, a ten już będzie Cię pozywał, że poczuł się urażony...
    • naprawdetrzezwy Piękny wyrok.... 16.01.12, 12:36
      Obiekt kultu religijnego, czyli książka, poczuł się obrażony?
      ;>>>
      • Gość: błogosławiony Re: Piękny wyrok.... IP: *.opera-mini.net 16.01.12, 12:47
        Nie obiekt, tylko dwóch nawiedzonych idiotów, którzy powinni być leczeni psychiatrycznie a nie traktowani poważnie w sądzie.
        • kamel_65 Re: Piękny wyrok.... 16.01.12, 19:00
          Uważaj, bo i ciebie pozwą, bo poczuli się urażeni... ;)
    • kacze_buty oczywiście sąd ma dowody 16.01.12, 12:43
      że Biblię spisał ktoś kto nie był "napruty winem i palący jakieś zioła"?
      bo jeżeli nie ma to znaczy że wyrok jest z punktu ideologicznego widzenia sprawy a nie z mocy prawa karnego
    • Gość: weteran walk Dodziu! Jesteśmy z Tobą! IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.12, 12:59
      Jesteś odważna , powiedziałaś prawdę o watykańczykach . Kiedy skończy się ta noc okupacji , dostaniesz "Order zaa Odwagę" .
    • Gość: art Oj, szybko to my nie ucywilizujemy się IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.12, 13:00
      Zamiast chronić inteligencję, pewnie jeszcze ze 100 lat będziemy chronić bezmyślność.
      • przewoz_pw Re: Oj, szybko to my nie ucywilizujemy się 16.01.12, 18:04
        hehe... może napisz jeszcze, że przedstawiciele naszej kultury to jest nasza inteligencja, a w szczególności Doda...
    • Gość: normalny = ateista skandal, talibański wyrok IP: *.pl 16.01.12, 13:01
      Nienawidzę tej blachary, ale ten wyrok to kompromitacja państwa polskiego.
      • noilemozna Re: skandal, talibański wyrok 16.01.12, 13:52
        Normalny=Polak=Katolik.
    • Gość: Lex Jest wyrok sądu: Doda winna obrazy uczuć religi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.12, 13:05
      Mam nadzieje ze szlag trafi vatykan i xian jeszcze za mojego zycia....
    • Gość: Ubawiony Tania reklama Dody!!!;-)Za 5tys wielki rozgłos!!! IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.12, 13:05
      Wysoki sąd zrobił Dodzie wielki prezent wartości milionów zł!I o to jej szło....;-)
    • Gość: Lex Jest wyrok sądu: Doda winna obrazy uczuć religi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.12, 13:06
      yebany zasciankowy potłuczony moherowy katoland!!!
      • przewoz_pw Re: Jest wyrok sądu: Doda winna obrazy uczuć reli 16.01.12, 18:04
        Zielona Wyspa zaprasza!
    • pawkrz Moje uczucia religijne obrażają nawiedzeni z 16.01.12, 13:08
      Krakowskiego Przedmieścia co 10 każdego miesiąca bezczeszczą krzyż wymachując nim i używając jak maczugi.
    • Gość: slik Dodę ukarali za mówienie prawdy IP: *.net.pulawy.pl 16.01.12, 13:08
      Najlepszy dowód na to, że żyjemy w katotalibanie
    • pawkrz Doda niech się cieszy, ze nie skazali ją na 16.01.12, 13:11
      łamanie kołem lub nie spalili na stosie. Mogli jej również wyrwać język którym plugawiła pismo święte. Wielu fanatyków byłoby zachwyconych.
    • lomas50 Jest wyrok sądu: Doda winna obrazy uczuć religi... 16.01.12, 13:24
      Ta Wasza Doda powinna stracic licencje nie tylko dlatego ze obrazila czyjes uczucia religijne Ona tak jak jakas Gaga Zgaga i inne tego typu scierki zyja dostatnio gdyz swiat sie zeszmacil .One sa ublizeniem dla rodzaju ludzkiego Propaguja wsrod mlodziezy styl bardzo niebezpiecznego dla mlodych umyslow Zycie seksualne w ubikacjach pokazywanie dupy w publicznych miejscach i obrzucanie wszystkiego co jest swiete i wartosciowe stekiem wyzwisk . To prowadzi do degeneracji spoleczenstw i to nie jest dowodem ze zyjemy wolni .To oczywiscie jest na reke pewnym narodom bo daje im mozliwosc zdobycia pieniedzy i degeneruje ewentualnych konkurentow Ona jak i Ten Palikot powinni byc wylaczeni z zycia publicznego bo nasz narod nie moze pozwolic na jakies rozluznienie otumanienie i zeszmacenie sie .Zyjemy otoczeni smiertelnymi wrogami i musimy pokazac sie jako nacja o silnym kregoslupie moralnym i fizycznym
      • Gość: k Re: Jest wyrok sądu: Doda winna obrazy uczuć reli IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.01.12, 18:39
        lomas50 napisał:

Moralnie to mnie największa sekta w Polsce okrada z moich pieniędzy.
        O moralności lepiej się nie wypowiadać i każdy ma swoją, bo ci udających najświętszych najwięcej zabrali biednym.
        A święte dla jednych jest dupczyć się w ubikacjach, a dla innych przed konfesjonałem.
        Dla ciebie pewne wartości są święte dla innych jest to obłudą, oszustwem i wmawianiem bajek o istnieniu Boga, stąd obrzucanie stekiem wyzwisk.
        Wolni będziemy jak każdy będzie mógł robić, co mu się podoba niekoniecznie według twoich kanonów obyczajowych.
      • kamel_65 Re: Jest wyrok sądu: Doda winna obrazy uczuć reli 16.01.12, 19:03
        Ty się najpierw naucz języka polskiego, analfabeto.
      • adkalin Re: Jest wyrok sądu: Doda winna obrazy uczuć reli 16.01.12, 19:20
        Krótko mówiąc, ona schańbiła narut polski!!!!
    • swinton Równi i równiejsi ale co z ateistami? 16.01.12, 13:35
      Czy np stwierdzenie że człowieka stworzył Bóg ich nie obraża?
      I trochę nie na temat - gdzoe kończy się religia z zaczyna ludzka nadbudówka religijna?
      • noilemozna Re: Równi i równiejsi ale co z ateistami? 16.01.12, 13:51
        Ateiści to kilku procentowa, niewiele znacząca i kurcząca się stale mniejszość. Oczywiście wybiórcza i jej fani będą twierdzić inaczej,ale fakty pozostają faktami. Vide sprawa krzyża w sejmie. Kilku posłów chce go zdjąć a reszta skutecznie to blokuje,wspólnie głosując przeciwko mimo,że w żadnej innej sprawie tego by nie zrobili.
        • adkalin Re: Równi i równiejsi ale co z ateistami? 16.01.12, 13:59
          Ateiści to coraz bardziej znacząca i rosnąca grupa społeczna w Polsce. Kraj się sekularyzuje i Twoje zaklęcia na niewiele się tu zdadzą.
        • Gość: cm Re: Równi i równiejsi ale co z ateistami? IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.12, 14:01
          @noilemozna

Z Twojego postu wynika że jesteś nie tylko ignorantem, ale i kretynem; oczywiście będziesz twierdzić inaczej,ale fakty pozostają faktami...
          Jako istota żyjąca, masz niezbywalne prawo do bycia idiotą...

• noilemozna Re: Równi i równiejsi ale co z ateistami? 16.01.12, 19:28
            Jako typowy ateista zabłysnąłeś inteligencją i zdolnością do dyskusji wyzywając mnie od idiotów i kretynów:)Jeśli ci ulżyło to na zdrowie, ale mimo wszystko polecam kontakt z psychologiem.
            • Gość: cm Re: Równi i równiejsi ale co z ateistami? IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.12, 08:40
              Nie było moim zamiarem obrażanie ("wyzywanie") Ciebie, ja tylko stwierdziłem niezaprzeczalny fakt(z którym na pewno się nie zgodzisz...).
              A co do dyskusji, to z kretynami (nie uwłaczając...) takimi jak Ty nie powinno się dyskutować, tylko ich leczyć...

Życzę Dużo Zdrowia... ;)
              • noilemozna Re: Równi i równiejsi ale co z ateistami? 17.01.12, 10:12
                Gdybyś dysponował nieco większym potencjałem intelektualnym to wiedziałbyś, ze wysuwanie takich wniosków o innej osobie, na dodatek na podstawie jednego postu jest żenujące i głupie. Jednak tak, jak powiedziałem-gdybyś...
                • Gość: cm Re: Równi i równiejsi ale co z ateistami? IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.12, 11:14
                  Już Ty się nie martw moim potencjałem, jeżeli ludzie Twojego pokroju uważają że ze mną jest coś nie tak, to znaczy że nie mam się czym martwić; gorzej jakbyś uznał mój potencjał intelektualny za odpowiednio wysoki, wtedy zaczął bym się o siebie martwić ... ;P

Za to post na podstawie którego Cię oceniłem mówi wiele o Tobie...

DZR ;)
                  • noilemozna Re: Równi i równiejsi ale co z ateistami? 17.01.12, 13:27
                    Tak sobie tłumacz;)Pozdrawiam również w ten piękny, zimowy dzień.
        • kamel_65 Re: Równi i równiejsi ale co z ateistami? 16.01.12, 19:04
          A skąd wiadomo, że ilość ateistów zmniejsza się? Możesz podać wiarygodne źródło informacji?
          • unhappy Re: Równi i równiejsi ale co z ateistami? 20.01.12, 11:27
            kamel_65 napisał:

> A skąd wiadomo, że ilość ateistów zmniejsza się? Możesz podać wiarygodne źródło
            > informacji?

Wiara nie musi się opierać na wiarygodnych źródłach :D
      • Gość: barbarus Re: Równi i równiejsi ale co z ateistami? IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.12, 15:06
        Jeśli ateizm jest religią, to czemu nie.
        Musisz najpierw dowieść, że rzeczywiście jest religią. Nie wiem tylko co na to powiedzą inni ateiści.
        • swinton O to właśnie mi chodzi. Czemu wierzący mają mieć 16.01.12, 16:02
          więcej praw niż ateiści?
          Czemu chrześcijaństwo jest uznawane za religię?
          Ortodoksyjni żydzi (jak i muzełmanie) nie uznają żadnej innych religii i jakoś nikt ich nie każe.
        • je2bny Re: Równi i równiejsi ale co z ateistami? 16.01.12, 18:32
          Gość portalu: barbarus napisał(a):

> Jeśli ateizm jest religią, to czemu nie.
          > Musisz najpierw dowieść, że rzeczywiście jest religią. Nie wiem tylko co na to
          > powiedzą inni ateiści.
          ================================

Chcesz coś się dowiedzieć ???

Odpowiedz na proste pytanie - Jak nazywają człowieka, który ma urojenia ???

Natomiast, jak nazywają dużą grupę osób z takimi samymi urojeniami ???

W pierwszym przypadku, nazywają wariatem, natomiast w drugim, nazywają ""wiarą"".
          • Gość: barbarus Re: Równi i równiejsi ale co z ateistami? IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.12, 18:53
            Oh - genialne.
            A teraz spróbuj wymyślić coś swojego.
    • Gość: logika Jest wyrok sądu: Doda winna obrazy uczuć religi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.12, 13:36
      Dzięki temu wyrokowi jeszcze bardziej nienawidzę całej tej religijnej hołoty. Podobno bog kazał wybaczac, i nadstawiac drugi policzek... więc ci religijni co się oburzają, nie mają nic wspólnego z wiarą i religią. To tylko żałośni krzykacze.

Doda! Normalni są z Tobą!
    • nbs_r Jest wyrok sądu: Doda winna obrazy uczuć religi... 16.01.12, 13:36
      Durny wyrok, Doda nie adresowala tych slow do zadnego z tych panow, dosadnie tylko wypowiedziala swoja opinie, ktora zreszta podziela znaczna czesc naszego spoleczenstwa. Sam pewnie nie ujalbym tego w ten sposob ale zgadzam sie, ze w Biblii nie brakuje wyssanych z palca (kto wie, byc moze nawet z pomoca srodkow oduzajacych) bzdur.

Do tych, ktorzy ciesza sie z tego wyroku: pomyslcie, ze ten sam przepis chroni "uczucia" muzulmanow (ktos chetny do narysowania karykatury Mahometa?), scjentologow itp.

Gdyby Kopernik zyl w dzisiejszych czasach pewnie skonczylby w pudle (nie zebym porownywal Dode do Kopernika, chodzi mi tylko o obowiazujace prawo).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka