Gość: Zatroskany ojciec Re: Skandaaal !!! IP: *.adsl.highway.telekom.at 08.06.04, 12:52 Naga kobieta obok Najjasnielszego Prezydenta. Szybko zaslonic jej te cycki.A w ogole co to za przebieranstwo -rybi ogon. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Skandaaal !!! 08.06.04, 12:57 Kaczor pokazał kołtuństwo i brak tolerancji. Wstyd pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Skandaaal !!! IP: *.nll.se 08.06.04, 13:41 Koltunstwo? Brak tolerancji? O czym Ty czlowieku piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Skandaaal !!! IP: *.nll.se 08.06.04, 13:39 Glupis, czy o droge pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zatroskany Ojciec Re: Skandaaal !!! IP: *.adsl.highway.telekom.at 08.06.04, 13:43 No nie widzisz Andrzeju na fotografii obok Wodza taka GOLA BABA. Fuj to chyba nienaturalne.A czy ona hetero? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Skandaaal !!! IP: *.nll.se 08.06.04, 15:24 No dobrze! Wprawdzie z rybim ogonem i z mieczem ale to jednak b a b a! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X STOP dla homoseksualizmu w mediach ! IP: *.com / *.u.mcnet.pl 08.06.04, 17:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk A mozesz sobie dac "siana" i pójść stąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 20:56 do konfesjonalu!!!!!tam Twoje miejsce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: A mozesz sobie dac "siana" i pójść stąd IP: *.telia.com 08.06.04, 22:22 Poczatek roku szkolego w pierwszej klasie. Nauczycielka, zeby sie zaznajomic z dziecmi, pyta po kolei wszystkich jak maja na imie. W koncu dochodzi do chlopca siedzacego troche na uboczu. - A ty, jak masz na imie? - pyta. - Zenen, Cezary, Artur, Karol - odpowiada chlopiec. - No dobrze, ale jak na ciebie mowia? - Parowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d a exhibicjonizm jest prześladowany nadal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 13:12 a exhibicjonizm jest prześladowany nadal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seksuolog [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 13:37 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: KACZYŃSKI TO PEDAŁ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.nll.se 08.06.04, 14:08 Ale Ciebie nerwy poniosly! Widzialem w USA jak poddenerwowani murzyni wyzywali sie od czarnuchow. Bylo to dosyc smieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stewex [...] IP: *.lot.pl 08.06.04, 13:36 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re 08.06.04, 13:39 Jakie prawo taka sprawiedliwość. Kaczor po raz kolejny pokazuje jak rozumie słowo tolerancja. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Re: Kaczyński znów odmawia homoseksualistom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 13:41 Nawet jeśli łączy się w poglądach z kryptonazistami? Dostał tortem (czego nie powinno być) i z tego powodu już nigdy z nikim nie podejmie dyskusji? typowe zaślepienie Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Kaczyński znów odmawia homoseksualistom 08.06.04, 13:52 A kaczor chyba z nikim nigdy nie dyskutował....:) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Kaczyński znów odmawia homoseksualistom IP: *.devs.futuro.pl 08.06.04, 13:52 Ksenofob Kaczynski w Polsce niszczy nie tylko polska prawice uprawiajac tani populizm na temat swojej walki z korupcja, ale rowniez burzy fundamenty pod polska tolerancje, ktorej u nas nie ma. Jestem zdecydowanie przeciwny adoptowania przez homoseksualistow dzieci, jak i nazywania ich zwiazku malzenstwem, ale maja prawo do swojej orientacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Kaczyński znów odmawia homoseksualistom IP: *.com / *.u.mcnet.pl 08.06.04, 15:04 Gość portalu: Adam napisał(a): > Ksenofob Kaczynski w Polsce niszczy nie tylko polska prawice uprawiajac tani > populizm na temat swojej walki z korupcja, ale rowniez burzy fundamenty pod > polska tolerancje, ktorej u nas nie ma. Jestem zdecydowanie przeciwny > adoptowania przez homoseksualistow dzieci, jak i nazywania ich zwiazku > malzenstwem, ale maja prawo do swojej orientacji. Maja prawo, ale na tym koniec - zadnych tzw. malzenstw i adopcji dzieci. Tu sie zgadzam z przedmowca... P.S. Szerzyc swoich hasel tez nie powinni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kaczyński znów odmawia homoseksualistom IP: *.nll.se 08.06.04, 15:51 Niewiele zrozumiales! Nikt im prawa do ich orientacji seksualnej nie odmawia! Chodzi o brak zgody na agresywna afirmacje! Czy Ty nie widziesz co sie dookola dzieje? Z Zachodu byc moze widac to lepiej! "Fundamenty pod polska tolerancje" burzy samo lobby gejowsko-lsebijskie! Czy mozna polubic natretne komary albo muchy, pomimo, ze sa one w zasadzie niegrozne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Brawo prezydent Kaczyński. STOP nachałom. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 13:58 Mam już ich serdecznie dosyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuk hipokryzja Grzybka - Dzieeeci! Siaać! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 14:06 Swoją drogą, pewnych rzeczy na tym świecie nie pojmuję. Czasem próbuję sobie jednak wyjaśnić niektóre kwestie. DLACZEGO homoseksualiści mają nie mieć równych praw? Przypominają się "spory" dotyczące Żydów i Aryjczyków, za czasów władzy pewnego malarza z Braunau. Ale tu sytuacja jest troszkę inna. Argumenty typu "to choroba" albo "to trzeba leczyć" są tak bzdurne i absurdalne, że szkoda się z nimi spierać. Szkoda spierać się z tymi dziadami, co się nazywają "młodzieżą" i na dodatek "wszechpolską". Do tego szajsu nie warto się zbliżać, wedle zasady - nie dotykaj gówna, bo sam zaczniesz śmierdzieć. Czasem jednak próbuję potraktować półżartem tych oszołomów. To w dużej części wyznawcy nowej sekty, z siedzibą w Toruniu, która się zwie "Radio Ma Ryja". Przyznam, że wolę gombrowiczowską gębę niż ryja, ale mniejsza o to. Prowodyr sekty nazywa się Grzybek, wyrasta najchętniej na glebie z brudnych i przegniłych banknotów. Jego wyznawcy muszą dać się zamarynować z miłości do Wodza i jako preparaty zwykle są pokazywani na lekcjach biologii w formalinie. Szczególnie ważne są ich genitalia, bo dzieci się uczą jak wygląda członek osobnika zgrzybiałego, który nigdy w życiu nie miał wytrysku (choć mógł mieć go codziennie, ale wyrzekał się go - udawało mu się to przez modlitwę do Grzybka). Pokazywane też są błony dziewicze bez dziur, wzięte od wiekowych niewiast, więc wyglądają nawet w formalinie jak kawał wyschniętego pęcherza, jakimi w średniowieczu łatano okna. Wódz Grzybek ma obsesję na punkcie nasion. Wielu jego podwładnych ma od długiej abstynencji seksualnej tak nabrzmiałe jądra, że ich worki mosznowe dyndają im aż do kolan. To oczywiście nieładnie, ale trzeba - więc noszą długie czarne suknie do kostek żeby nie było widać. Raz na miesiąc Wódz Grzybek robi obchód swoich najbardziej posłusznych podwładnych płci męskiej. Odbywa się to na wsi, gdzie jest sprzęt do dojenia. Chłopcy zdejmują długie sukienki i stają nadzy pod ścianą hali. Wódz Grzybek woła: "Dzieci! Siać, siać i jeszcze raz siać!" Wtedy podłącza się specjalnie dostosowane dojarki do penisów, chłopaki podtrzymują swoje wielkie jak balony worki mosznowe i doznają ekstazy. Dojenie trwa, biały gęsty płyn odprowadzany jest do kontenerów. Grzybek również wpada w ekstatyczny szał, skacze i wrzeszczy: "Dzieeeci!!!! Siać! Nasiona! Siać! Dzieciiii!!" Rozbiera się do naga, szarpie własne genitalia, rzęzi, wreszcie traci przytomność i upada na słomę zmieszaną z krowim nawozem. Otóż naukowcy niedawno odkryli, że rzeczony Grzybek jest ciężko chory na bardzo rzadką chorobę. Polega ona na tym, że będąc impotentem koniecznie chce mieć DZIECI (sam zresztą każe nazywać się Ojcem). Nie mając własnej spermy, magazynuje spermę cudzą, choć to nie ma sensu. Sperma - nasienie męskie - to dla niego symbol dzieci, a nawet więcej - co cel istnienia sam w sobie. Choroby psychiczne na tle obsesyjnym, a zwłaszcza zespół Wodza-Grzybka, jest trudny w leczeniu. Terapia lekowa nie przynosi efektów. Zagrożeni są również podwładni Grzybka - cierpią na grzybice marynatowe, które mają liczne dziwne przerzuty, najczęściej z worka mosznowego na korę mózgową. Trzeba jednak dodać, że Wódz-Grzybek jest człowiekiem z zasadami. Zabrania swoim chłopakom w sukienkach robienia sobie wytrysku jako widzimisię, ale dojenie to przecież nie wytrysk, więc to jest dozwolone, bo to jest "plon". W każdym miesiącu udój wzrasta. Ciekawe, co zamierza Grzybek robić z tym plonem, kiedy zabraknie miejsca w silosach. On sam ponoć jest w rozterce, bo przecież ten biały płyn to "dzieeci", a on uważa się za ich ojca, z drugiej strony, w księgach magicznych przeczytał, że to daje męskość. On jest impotentem, więc chciałby z owego udoju nasienia coś zrobić, co by mu pomogło odzyskać własną męskość - już myśli o małej fabryce nabiału. Dlaczego by nie? Przecież są kefiry i jogurciki z kiełkującego ziarna, czemu więc miałyby nie być na TAKIM nasieniu?! No i tak. Grzybek jest wściekły na homoseksualistów, bo nie chcą mu oddawać spermy, tylko ją tracą gdzieś po bokach. Swe zasady ma też prezydent Warszawy. Ma brata-geja, który zaprasza sobie seksownych chłopaczków do domu. Jest na niego czasem zły, ale obaj zgadzają się, że ci zboczeńcy nie powinni przechodzić ulicami stolicy. Brudy trzeba prać we własnym domu. Grzybek tak robi i niewielu wie o jego projektach. Swoją drogą, jeśli Grzybek zechce współpracować z naukowcami, może zostanie wynaleziony lek w postaci unikalnego kefiru na bazie nasion z plonów - pracy niewolniczych poddanych Grzybka. I tak syndrom Wodza-Grzybka stanie się niegroźny, a on sam ulegnie samouleczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted Re: hipokryzja Grzybka - Dzieeeci! Siaać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 14:30 Bez urazy, ale sądze, ze z Tobą nie jest dobrze. Inteligencji Ci nie odmówię, ale przydałoby sie abyś porozmawiał z psychiatrą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuk Re: hipokryzja Grzybka - Dzieeeci! Siaać! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 22:32 Bez przesady... to tylko przerysowany obraz rzeczywistości i wydaje mi się, że po prostu nie masz poczucia humoru. A że mamy w Polsce silną sektę antyżydowsko-antymasońsko-homofobiczną, to szczera prawda, już na poważnie. I ci ludzie zasługują często na wizytę u psychiatry. Tak im się pomerdało, że głoszą miłość zionąc nienawiścią. Dlaczego pary homo nie miałyby być związkami legalnymi w obliczu prawa? Dlaczego mąż- alkoholik, bijący swoją żonę nie gorszy, za to gorszy dwóch gejów mieszkających razem i wychodzących na wspólne spacery? W imię czego te zakazy? Ci mogą, tamci nie. To coś jak traktowanie kobiet w Arabii Saudyjskiej. Prezydent Kaczyński przez swą decyzję pokazał własne wsteczniactwo, hipokryzję i tchórzostwo polityczne. Taki człowiek znajduje poparcie u ciemniaków i bigotów, ale przynosi szkodę i dla Warszawy i dla całej Polski. Trzeba kogoś światłego, nie takiego starego grzyba. Co do owego Grzybka, o którym pisałem powyżej, to chyba nikt nie ma wątpliwości o kogo chodzi. Ta wymyślona przeze mnie bajeczka jest śmieszna, ale ludzi uważających się za pomazańców Bożych u nas nie brak. I to jest raczej smutne. Obsesje antyseksualne spotyka się często u celibatariuszy i impotentów. Wniosek: trzeba zwołać III Sobór Watykański i wynaleźć skuteczny lek na impotencję. A to nie stanie się zaraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepperoni BRAWO Kaczor ! ! ! ! ! ! IP: 149.156.184.* 08.06.04, 14:39 Tak trzymaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eloen Deigreken Re: BRAWO Kaczor ! ! ! ! ! ! IP: *.acn.waw.pl 08.06.04, 14:53 Jak czytam niektóre opinie to mi się niedobrze robi. Od kilku lat podobny marsz odbywa się 1 maja, nic się wtedy jakoś nie dzieje o dziwo. Kaczor nie chce publicznie powiedzieć, że gejów to najchętniej powywieszałby na drodze od Warszawy do Góry Kalwarii. Polacy nisko sobie cenią tolerancję, może dlatego, że nie mieliśmy jakichś wojen religijnych... :) ? Może chcielibyście, żeby było tak jak Rosji - geje byli ścigani przez prawo. Szkoda gadać, do zobaczenia w piątek na placu bankowym, może będzie kilka łysych pał do zajebania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: BRAWO Kaczor ! ! ! ! ! ! IP: *.com / *.u.mcnet.pl 08.06.04, 15:10 Gość portalu: Eloen Deigreken napisał(a): > Jak czytam niektóre opinie to mi się niedobrze robi. Od kilku lat podobny mars > z > odbywa się 1 maja, nic się wtedy jakoś nie dzieje o dziwo. Kaczor nie chce > publicznie powiedzieć, że gejów to najchętniej powywieszałby na drodze od > Warszawy do Góry Kalwarii. Polacy nisko sobie cenią tolerancję, może dlatego, że nie mieliśmy jakichś wojen religijnych... :) ? A nie pomyslales, ze Polska byla w przeszlosci wzorem tolerancji? To sa fakty - ale z nimi nie umiesz dyskutowac... Może chcielibyście, żeby było ta > k > jak Rosji - geje byli ścigani przez prawo. Jakos nie slyszalem, zeby ktos chcial wiezic, zabijac, dyskrymonowac lub inaczej zameczac pedalow. Sprawa tolerowania ich ekhibicjonizmu, to zupelnie inna historia... Ja np. toleruja psy sasiada, ale nie pozwole, aby mnie obszczekiwal na ulicy... Szkoda gadać, do zobaczenia w piątek > na placu bankowym, może będzie kilka łysych pał do zajebania. To ty pederasto taki agresywny jestes? A w mediach pokazuja was jako gibajacych sie bezsensownie lalusiow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eloen Re: BRAWO Kaczor ! ! ! ! ! ! IP: *.acn.waw.pl 08.06.04, 17:53 Hehe, daleko mi do pederasty ;), a wiesz co to w ogóle jest ? Jestem heteroseksualistą. Polska była wzorem - może kiedyś, a może ta tolerancja za łatwo nam przyszła, teraz jej cenimy, Holendrzy wypruli za nią sporo krwii, może dlatego ją bardziej cenią, my używamy tylko pustosłowia, które już nie jest aktualne. Spełniło się marzenie Dmowskiego - kraj jest etniczcznie jednolity, rozumię, że inne odchyły od normy nie wchodzą w grę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: BRAWO Kaczor ! ! ! ! ! ! IP: *.nll.se 08.06.04, 15:40 Jak slysze ten caly zgielk czyniony przez agresywnych gejow, lesbijki, lewakow, anarchistow i mlodziezowke (oraz dom starcow) SLD, to mi sie dopiero robi niedobrze! Poza tym przesadzasz, ze Kaczor chcialby powywieszac gejow. Jest to taka sama prawda jak ta, ze kazdy kto ogania sie od natretnej osy, powytruwalby chetnie wszystkie inne. To po pierwsze! Po drugie zas, moze dlatego, ze nie mielismy wojen religijnych, Polacy cenia sobie tak naprawde tolerancje. Tolerancja i biernosc wobec destrukcji to nie to samo! Twoje ostatnie zdanie swiadczy dobitnie o Tobie i Twoim towarzystwie! Jestescie taka sama zaraza jak neofaszysci i anarchisci! Myslicie w podobny sposob! Gdybyscie mieli mozliwosc i srodki, to byscie to samo robili co Hitler i Stalin ze swoimi przeciwnikami! Mozesz sie jednak przeliczyc, i jakas lysa pala z.....e na Placu Bankowym Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eloen Re: BRAWO Kaczor ! ! ! ! ! ! IP: *.acn.waw.pl 08.06.04, 18:10 Hej, nie jestem anarchizującym oszołomem :-), a co do formy takiego przekazywania treści - dla mnie np. małżeństwa gejów czy lesbijek są czymś normalnym, jak chcą się żenić - niech się żenią, nie chodzi mi tu o jakieś wyższe wartości etc. etc. a o normalizację życia - chcą się razem rozliczać fiskusowi - proszę bardzo, ale żeby dojść do takiego stanu najpierw trzeba trochę pokrzyczeć :), porównałbym to do ruchu sufrażystek - kiedyś ludziom w glowie się nie mieściło, że kobiety mogą głosować etc. etc. Jak trochę poprotestowały to się od razu zmieniło :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Du hast ja recht !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 20:59 Stimmt!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Du hast ja recht !!!!!!! IP: *.telia.com 08.06.04, 21:59 Widze, ze zabraklo Ci slow z wrazenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fikus [...] IP: 152.75.124.* 08.06.04, 14:56 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyklerykanaakcja BRAVO KACZOR DONALD!!!!!!!!! POLSKA DO EUROPY!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 15:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: BRAVO KACZOR DONALD!!!!!!!!! POLSKA DO EUROPY IP: *.nll.se 08.06.04, 15:26 Myslisz, ze Europa to tylko geje, lesbijki, narkotyki, impotencja polityczna i eutanazja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Kaczyński znów odmawia homoseksualistom IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 08.06.04, 15:19 Brawo Panie Kaczyński! Niech sie pan nie przejmuje tymi obelgami - mali, podli i biedni sa ci, którzy błądząc sami siebie oszukują - ale i dla nich jest ratunek! Miłość jest wieksza niz nienawiść, a Prawda wieksza niz kłamstwo. jezus umarł za wszystkich i kiedyś to zrozumieją, dotknie ich MIŁOŚĆ, a ci którzy sa teraz najdalej, będa najgorliwsi! Wierzę w to!A my chrześcijanie nie dajmy sie prowokować tym biedakom - módlmy się za nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuk Re: Kaczyński znów odmawia homoseksualistom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 16:47 ...nie dajmy się prowokować! Dzieeeeci!!!! Siaaać! Siaaaaaaaaaaać! Dzieci, nie dajmy się prowokować, módlmy się, a w razie czego trzeba zdzielić z miłości różańcem, a jakby co, to walnąć kamieniem! Wasz Grzybek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r. Re: Kaczyński znów odmawia homoseksualistom IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 17.06.04, 17:08 biedny jestes człowieku - i boli to, że cięnie zaatakuję - masz moja modlitwę - kiedyś cie dotknie i zobaczysz swoją drogę - mam nadzieje, że przed smiercią, bo po będzie za późno - PRAWDA jest jedna i ja w nią wierzę i dlatego, ze wierze nie mam problemów z miłością - żyjesz stereotypami i tylko tyle wiesz ile ci powiedza w telewizji ale życie to dużo więcej niż telewizja i internet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocco Re: Kaczyński znów odmawia homoseksualistom IP: *.celinternet.pl 08.06.04, 15:24 Kaczor zawiodłeś mnie jeszcze miesiąc temu byłem skłonny na ciebie głosować teraz na pewno nie. niech cię diabli wezmą. ciebie i ten twój pis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kaczyński znów odmawia homoseksualistom IP: *.nll.se 08.06.04, 15:28 Kaczor nie przejmuj sie! Straciles jeden glos a zyskales tysiace! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a psik Re: Kaczyński znów odmawia homoseksualistom IP: *.zrpa.com 08.06.04, 15:34 za niedlugo to homoseksualisci beda jak swiadkowie Jehowy - beda chodzic po domach szerzac tolerancje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kaczyński znów odmawia homoseksualistom IP: *.nll.se 08.06.04, 15:42 Na Zachodzie, w Szwecji juz to robia! Nie chodza wprawdzie jeszcze po domach, ale chodza po szkolach, gdzie zupelnie legalnie szerza swoja "wiare"...... Odpowiedz Link Zgłoś
klaryska Re: Kaczyński sie obrazil- a ile w telewizji gejow 08.06.04, 15:47 dostal w nochala tortem i obrazony. Zawsze twierdzilam ,ze faceci w wieku klimakterium sa najgorsi. Najlepiej jakimis hormonami go potraktowac. A tajemnica poliszynela jest ze jeden z kanalow panstwowej telewizji byl zarzadzany przez geja i wiekszosc chlopcow chcacych pracowac w TV przeszla przez jego sypialnie-----to zaslyszane od osob pracujacych tam Wiec ja juz wogole nie rozumiem o co w tym chodzi. Skoro z jednej strony nazywa sie to zboczeniem a z drugiej dopuszcza na stanowiska decydujace o wychowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kaczyński sie obrazil- a ile w telewizji gejo IP: *.nll.se 08.06.04, 16:48 Chcesz traktowac hormonami Kaczynskiego, tylko dlatego, ze ma odwage powiedziec (slownie!) nie, a nie przychodzi Ci do glowy zeby potraktowac hormonami gosci uzywajacych fizycznej przemocy! I niewaznym jest tutaj, czy byl to tylko tort, czy jak mowi Kaczynski solidne uderzenie w twarz reka trzymajaca tort. Fizyczna agresja jest fizyczna agresja! Drugi problem, ktory poruszasz jest duzo wazniejszy! W ten sposob buduje sie lobby - grupe nacisku, ktora w takim miejscu jak publiczne media moze miec katastrofalne dla wiekszosci efekty! Jak silne lobby maja niektore grupy spoleczne i polityczne w Polsce, mozesz zaobserwowac na codzien, sledzac tylko prase codzienna, doniesienia w telewizji publicznej oraz radiu. Homoseksualisci znalezli obecnie silne poparcie w gronie ludzi skadinad zupelnie nie majacych na codzien wspolnych interesow z nimi. Z jakichs powodow, te nie pasujace do siebie ugrupowania, znalazly wspolny cel polegajacy na oslabieniu istniejacego porzadku spolecznego i kulturowego w Polsce. Polityczny porzadek j u z lezy w gruzach, do czego przyczynilismy sie czesciowo wszyscy, stawiajac prywate, drobna korupcje, oszustwa, obchodzenie prawa ponad istniejacy porzadek prawny. Przyczynili sie do tego rowniez politycy, dla ktorych interes partyjny jest waziejszy niz interes panstwa. Pozostal jeszcze do zniszczenia porzadek spoleczny i kulturowy. Gdy to sie dokona, Polska bedzie bezbronna. Dopiero wtedy bedzie mozna osiagnac w niej pelna wladze i co za tym idzie prawdziwa kase. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuk Re: Kaczyński sie obrazil- a ile w telewizji gejo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 12:31 Powiem Ci coś, czego klaryski nie mogą wiedzieć. Faceci nie mają klimakterium. Mają tzw. andropauzę, ale przechodzą ją spokojniej niż kobiety. Aha, jeszcze jedno. Faceci nie mają okresu miesięcznego, to możesz powiedzieć innym siostrom-klaryskom. ;-) Przepraszam za cięty ozór. W innych sprawach zupełnie się z Tobą zgadzam. Nie cierpię Kaczyńskiego i źle mi się robi gdy widzę, jak sobie próbuje pozyskać wyborców wśród homofobicznych fundamentalistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuk Re: Kaczyński sie obrazil- a ile w telewizji gejo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 12:35 ... i masz, Klarysko, świetny pomysł, żeby zacząć go leczyć. Może wymyślicie w Waszym zakonie jakieś kropelki dla homofobów, typu "Tajemnica siostry Perpetui"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip nietolerancji IP: *.acnielsen.pl 08.06.04, 15:59 niestety wszyscy rzucaja tolerancja, ale chyba zapomnieli co to slowo znaczy: ono wcale nie ma oznaczac zaakceptowania i pochwalania istnienia, ono oznacza tylko (a moze az) brak dzialan przeciwko, czyli w skrocie - jezeli chcesz byc homoseksualista to sobie badz, ale demostrowanie tego a co za tym idzie jakis sposob upowszechniania jest wg mnie nie do przyjecia - nie chce, aby moje dzieci byly narazone na ogladanie takich 'wystepow' i w ten sposob przekonywane do bycia/zostania homoseksualista - krotko mowiac mowie nie promocji tego typu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: nietolerancji IP: *.com / *.u.mcnet.pl 08.06.04, 17:52 Filip, w pelni cie popieram. Niestety dla pedalow tolerancja oznacza legalizacje ich zwiazkow, zachwalanie ich zboczenia, w przyszlosci ulgi podatkowe itd. Zapominaja, ze bez tradycyjnej rodziny z ojcem , matka, dziecmi nasze spoleczenstwo (pedaly rowniez) dlugo nie przetrwaja! Tak swoja droga, to pedaly sa podpuszczane przez SLD, ktore tanim kosztem chce odwrocic uwage spoleczenstwa od afer gospodarczych (Orlen, celnicy, zadluzenie panstwa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepe Re: Kaczyński znów odmawia homoseksualistom IP: *.citicorp.com 08.06.04, 16:00 CIEMNOGROD !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznanianka Brawo panie prezydencie!!! IP: 81.219.184.* 08.06.04, 16:06 Tak trzymać, popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal - poznaniak a ja nie popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 16:18 zasadniczo zgadzam się z niektórymi tezami Kaczora, ale prezydent Warszawy jest od tego aby rządzić w mieście, trzymając się litery prawa, a nie wydawać decyzje na podstawie własnych przekonań światopoglądowych, szczególnie wbrew prawu. Z tego co wiem, to homoseksualizm nie jest karalny, więc jakie są właściwie prawne powody odmowy? Zagrożenia atakiem ze strony Młodzieży Wszechpolskiej? Od tego jest policja i Kaczora psi obowiązek to chronić demonstrantów przed przemocą. Prędzej powinien zakazać demonstracji MW, bo to banda faszystów w przebraniu, a faszyzm jest ścigany z urzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kaczyński znów odmawia homoseksualistom IP: *.nll.se 08.06.04, 16:53 JASNA WIZJA!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Kaczyński znów odmawia homoseksualistom IP: 63.121.99.* 08.06.04, 16:24 Jestem dumny z Kaczynskiego nie z Millera. Kaczynski na prezydenta panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kaczyński znów odmawia homoseksualistom IP: *.nll.se 08.06.04, 16:52 Gdyby tylko Kaczynski potrafil byc mniej drobiazgowy i przestal rozmieniac sie na drobne! Gdyby potrafil skoncentrowac sie, tak jak Regan, na celach strategicznych, najwazniejszych dla panstwa. Niezaleznie jednak od tego, i tak ma moj glos! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Kaczyński znów odmawia homoseksualistom IP: *.com / *.u.mcnet.pl 08.06.04, 16:55 Akurat w ostatnich decyzjach kaczynski ma moje pelne poparcie - pedałki moga glosowac na komuchow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sówka Re: Kaczyński odmawia pani Wicepremier IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.04, 17:06 A mnie sie wydaje że Prezydent Kaczyński sam sobie daje negatywne świadectwo odrzucajac zaproszenie wicepremiera niezależnie w jakiej sprawie. "A to że nie podlega" - to jest po prostu chamska wypowiedź. A komu on podlega? Kompletny brak wyczucia i kultury wyniesionej z domu, nie mówiąc o kulturze politycznej. Precz z Kaczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Kaczyński odmawia pani Wicepremier IP: *.com / *.u.mcnet.pl 08.06.04, 17:16 Gość portalu: sówka napisał(a): > A mnie sie wydaje że Prezydent Kaczyński sam sobie daje negatywne świadectwo > odrzucajac zaproszenie wicepremiera niezależnie w jakiej sprawie. "A to że nie > podlega" - to jest po prostu chamska wypowiedź. A komu on podlega? Kompletny > brak wyczucia i kultury wyniesionej z domu, nie mówiąc o kulturze politycznej. > Precz z Kaczorem. Ty powiniennes (powinnas) troszke poorientowac sie w polityce i takich tam sprawach - otoz prezydent W-wy rzeczywiscie NIE PODLEGA pani Jarudze. Kolejna sprawa: pani tzw. vicepremier NIE JEST VICEPREMIEREM, bo gabinet Belki nie zostal zaakceptowany przez parlament - a nawet ZOSTAL ODRZUCONY. Sprawa spotkania sie z kimkolwiek zalezy od obu stron - jesli Kaczynski NIE MA ochoty spotkac sie z komunistka i pieczynia homoseksualizmu, to nie zmuszaj go do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XY Re: XIX IP: *.securenet.net / *.securenet.net 08.06.04, 17:31 Jednak miala racje moja niemiecka kumpela - Polska to kraj wieku XIX-stego pod wzgledem pruderii i podejscia do spraw seksualnych. Bardzo odstaje od innych krajow europejskich i ma jeszcze dluga droge do nadrobienia opoznien rozwojowych. Podczas gdy spoleczenstwa zachodnie przeszly wielkie zmiany obyczajowe w latach 60-tych XX-stego wieku, Polska utrzymala drobno-burzuazyjna pruderie z okresu sprzed II Wojny Swiatowej. Samo okreslenia homoseksualizmu jako "dewiacji" jest juz bardzo przestarzalym okresleniem, bo w epoce post- modernizmu nikt juz nie wierzy w normy. Na zachodzie panuje teoria Lacana, wedlug ktorego dziecko wybiera sobie obiekt milosci, a moze byc nim albo ojciec albo matka. A jesli spojrzy sie na skale Kinseya, wiekszosc ludzkosci znajduje sie posrodku, a wiec jest biseksualna. Tak wiec seksualnosci nie mozna traktowac w termach normy, bo sa rozne jej odmiany. Tylko spoleczenstwo wybiera normy, a te rowniez sa zroznicowane w zaleznosci od kultury danej grupy etnicznej. Polacy jako nacja polnocna sa bardzo pruderyjni, a samo okreslenie Polakow jako Latynosow Polnocy jest jednak niesluszne, bo w krajach srodziemnomorskich nie ma takiej pruderii, jak w Polsce, bo seksualnosc jest tam traktowana jako nieodzowna czesc tozszamosci jednostki ludzkiej. Pod wzgledem seksualnym, Polacy bardzo tlamsza swoja seksualnosc, a to zagluszanie znajduje swoj upust w niesamowitej agresji tego spoleczenstwa, co zreszta widac po ostatnich wypadkach w Lodzi i Lublinie. Niektore wypowiedzi na tym forum sa wrecz zwyrodniale, a swiadcza tylko o tym, do jakiego stopnia wypowiadajacy je na tym forum faceci tlamsza swoja kobieca strone i jak bardzo nienawidza samych siebie, bo staraja sie za wszelka cene zagluszyc kobieca strone swojej osobowosci. Marza o meskosci, ktora dla nich kojarzy sie z przemoca, gwaltem. Mezczyzni, ktorzy otwarcie okazuja swoja kobiecosc, a sa nimi homoseksualisci, wywoluja w nich agresje, bo widza w nich samych siebie i swoje wlasne cechy, ktore chca za wszelka cene w sobie unicestwic. Zmiany w polskim spoleczenstwie zachodza w mlodym pokoleniu, bo te nie potrafi juz zyc w starych, skostnialych wartosciach swoich rodzicow. Wszak zyja w wieku XXI-wszym, w epoce globalizacji, dostepu do wiedzy poprzez technologie, w epoce post-modernizmu, ktorej glownym walorem jest pluralizm. I ostatnie starcia miedzy organizatorami Parady Rownosci i jej przeciwnikami to nic innego, jak wyraz walki mlodego pokolenia ze starym, ktore musi w koncu odejsc, bo jego wartosci powstrzymuja Polske od postepu, od rozwoju, od ewoluowania w przyszlosc, jednym slowem od transformacji. A ta transformacja jest nieunikniona, a sam zakaz parady jej nie powstrzyma, bo jak wulkan wybuchnie lada chwila. Jest to tylko kwestia czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: XIX IP: *.com / *.u.mcnet.pl 08.06.04, 17:49 Ty tylko nie zauwazyles(as), ze przeciwko homoseksualizmowi na ulicach wypowiada sie mnostwo mlodych ludzi - tak wiec twoja teoria bierze troche w leb. Nazywanie zacofaniem traktowania swojej kultury i historii jako wartosci samych w sobie (a taka wartosci jest chrzescijanstwo w Polsce) swiadczy o ubogim duchu autora takich wypowiedzi... Zycze ci, zby twoje dzieci staly sie homoseksualistami - a ty,z ebys na to patrzyl i sie cieszyl... P.S. Oczywiscie zapomniales dodac, ze bez tradycyjnej rodziny hetero (z dziecmi) nasz gatunek dawno by juz zaginal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Jeszcze raz... IP: *.com / *.u.mcnet.pl 08.06.04, 17:57 powtarzam - tolerancja TAK, promocja homoseksualizmu NIE. Homoseksualisci - nie dajcie sie wciagac komuchom w ich gierki. I tak was zostawia po wyborach z waszymi problemmai i wrogosci spoleczenstwa rozbudzona w takich dyskusjach jak ta obecna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej 2 Re: XIX IP: *.telia.com 08.06.04, 21:15 Byc moze dzieki tej "pruderii", ta XIX wieczna Polska, przetrwa dluzej niz "nowoczesne" Niemcy i "nowoczesna" Europa Zachodnia. Nie mam tutaj na mysli perspektywy 20 -30 letniej, tylko znacznie dluzsza. Byc moze dzieki tej "pruderii", nie wydarzy sie w Polsce, nic takiego co sie wydarzylo w "nowoczesnych" spolecznie Niemczech dwa razy w ciagu 100 lat. Opoznienia rozwojowe, o ktorych piszesz, z obiektywnego punktu widzenia nie sa wcale opoznieniami w rozwoju - sa opoznieniami w degeneracji i destrukcji zycia spolecznego i rodzinnego, ktore sa warunkiem normalnego funkcjonowania panstwa. Ta "nowoczesnosc" przezylo, a raczej jej nie przezylo, wiele imperiow takich jak imperium babilonskie, egipskie, greckie (panstw - miast greckich), rzymskie, ottomanskie, chinskie czy perskie. Jedna z glownych przyczyn ich upadku byla zbyt duza "nowoczesnosc" we wprowadzaniu "nowoczesnosci" do zycia rodzinnego i spolecznego. Kto nie uczy sie na bledach przeszlosci, ten je w przyszlosci powtorzy. Niestety w Europie w chwili obecnej nie ma prawdziwych mezow stanu z duza wiedza, inteligencja i wyobraznia. Dominuja pospolici urzednicy. Jezeli chodzi o teorie, ktore wymieniasz, to albo traktujesz je z podobna starannoscia jak Lepper fakty, albo wykazujesz sie kompletna ich nieznajomoscia! Niegdzie u Kinsey`a nie znajdziesz stwierdzenia, ze wiekszosc ludzkosci jest biseksualna!!!!! Bzdura jest Twoje stwierdzenie, ze seksualnosci nie mozna traktowac "w termach normy". Jezeli nie, to dlaczego istnieja w pismiennictwie medycznym i jezyku potocznym okreslenia takie jak: heteroseksualizm, homoseksualizm, nekrofilia, zoofolia, pedofilia, koprofilia i wiele innych terminow okreslajacych zachowania seksualne? Nie zgadza sie zupelnie stwierdzenie, ze Polacy sa bardzo pruderyjni, i ze Polacy tlamsza swoja seksualnosc! Wystarczy przejrzec wiarygodne dane statystyczne (mam tu na mysli inne zrodla niz Bildzeitung i Stern)! Brak akceptacji dla wszystkich mozliwych odchylen seksualnych, nie jest tym samym co pruderia! To co piszesz o tlamszeniu kobiecosci przez mezczyzn, a meskosci u kobiet, jest z naukowego punktu widzenia, prawie w 100%, bzdura. To stwierdzenie dotyczy tylko ok 6-8% populacji! Niezaleznie czy polskiej, czy niemieckiej! Na koniec chcialbym skomentowac ten "wybuch wulkanu", ktory wiescisz. Jest prawdopodobne, ze wybuchnie! Problemem zarowno Twoim, jak i innych "nowoczewsnych" ludzi, jest to, ze dostrzegacie tylko wulkan, ktory dosiega wam nosa, a nie widzicie wulkanu wielkosci Mont Blanc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Bzdury!! belkot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 22:21 Polska jest w tej chwili państwem kompletnie zanarchizowanym!, a naród kompletnie zdemoralizowany,!podstawowe mechanizmy państwa nie funkcjonują, do glosu dochdzą faszyzujące ugrupowania,antysemityzm ma prawo "obywatelstwa" nad wislą, jest takze spoleczne przyzwolenie , na nienawisc rasową,Kosciól zaanektowal calą nienależna mu przestrzeń spoleczną,Kraj cofa sie w zatrważającym tempie do sredniowiecza,!!!!!I ty masz czelność mówić o Niemczech jako kraju, schylku, chyba jesteś nie przy zdrowych zmyslach!Spoleczenstwo Tam po okresie denazifikacji, zasluzylo sobie na najwyzsza ocenę .Jest ono nowoczesne, i ucieleśnia nowoczesną Europę, jest pracowite, a także nie zdemoralizowane!Europa boi sie się zdemoralizowanej bandyckiej polski!,Spoleczeństwo polskie potrzebuje deklerykalizacji. , a potem natychmiast, nowoczesnej mysli europejskiej,bo tak naprwdę Polacy chyba nienawidzą Europy, dlaczego? a to problem bardzo zlożony!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Bzdury!! belkot IP: *.telia.com 08.06.04, 22:38 -Polska nie jest ani krajem zanarchizowanym ani narod nie jest kompletnie zdemoralizowany, choc sa wyjatki. -Podstawowe mechanizmy panstwa funkcjonuja lepiej niz w 70-80% krajow tego swiata. -Antysemityzm nie jest duzo wiekszy niz w Zachodniej Europie, choc moze wyrazany bardziej bezposrednio. Byc moze dlatego, ze nie jest przykryty falszywym zlotem made in Germany. -Nie ma nienawisci rasowej o ktorej piszesz, choc zapewne jest niechec do niektorych nacji. Cecha ta jest natomiast bardzo wyrazista m.inn. w Niemczech no i u Ciebie. -Kosciol w Polsce ma tylko to, na co mu wierni pozwalaja. -Kraj idzie szybko do przodu. Przekonasz sie o tym za dziesiec - pietnascie lat, gdy przekroczysz granice miedzy Reichem a Polska. -Pracowitosc niemiecka przechodzi do lamusa! Wkrotce bedzie sie mowilo w Europie o pracowitosci polskiej. -Europa boi sie zdemoralizowanej Polski, tak jak cesarz bal sie dziecka mowiacego, ze Jego Wysokosc, jest w zasadzie nagi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Mówisz nieprawdę, i ty o tym wiesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 22:57 Spoleczenstwo ma tyle swobody, na ile Kosciol mu pozwala.To jest pointa tej jednostronnej wymiany zdań, nie porozumiemy się ,sorry niczego nowego nie wniosles.Trudno, Tobie wygodniej jest trwac w Tej smrodliwej polskiej "swojskosci"Dobranoc!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Mówisz nieprawdę, i ty o tym wiesz IP: *.telia.com 08.06.04, 23:05 Kosciol ma tyle swobody ile mu jej dadza wierni! Jezeli tej podstawowej zasady nie pojmujesz, to rzeczywiscie nie ma o czym dyskutowac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XY Re: Bzdury! Belkot! do Andrzeja IP: *.securenet.net / *.securenet.net 08.06.04, 23:40 Uzywasz slowa belkot, tak jak wiele tutejszych forumowiczow, bo nie potrafisz zaakceptowac pogladow innych! To takie proste, zgnoic swojego przeciwnika w dyskusji, ale znacznie trudniej jest bronic wlasnych argumentow. Mowisz, ze Niemcy wywolaly 2 kataklizmy w ciagu 100 lat. To prawda. Ale zapominasz o tym, ze te kataklizmy byly odpowiedzia pradow konserwatywnych na progres, jaki zachodzil w spoleczenstwie niemieckim. Zapominasz, ze w latach 20- stych Berlin byl swoistym laboratorium modernizmu, zapominasz o Bauhausie, o Walter Benjaminie, o Einsteinie, o Hannie Arendt, o Brechcie, o Frommie - ludzi, ktorzy opuscili Niemcy w chwili dojscia Hitlera do wladzy, bo prady konserwatywne wywodzace sie z prowincji, a nie z Berlina, tak bardzo baly sie modernizmu, emancypacji Zydow, ze zaglosowaly na nazistow. Lata powojenne byly w Niemczech okresem denazyfikacji, oczyszczania sie z brudu nazizmu i budowy nowego spoleczenstwa. Odsylam do dziel Enzensbergera, do grupy 48 - pisarzy niemieckich, ktorzy zdefiniowali na nowo kulture niemiecka na poziomie lingwistycznym, jak rowniez obyczajowym. Nie jest przypadkiem, ze koniec lat 60-tych byl w Niemczech Zachodnim napietnowanym buntem mlodych, pragnacych unicestwic na zawsze prawice niemiecka. Mlodziez tego okresu nie chciala powtorzyc bledow swoich rodzicow. Rok 1968 byl rokiem buntow studentow niemieckich, zwlaszcza na Freie Universitat Berlins. Skutki byly takie, ze Niemcy staly sie krajem demokratycznym, otwartym na swiat. Niemcy staly sie podpora Unii Europejskiej i wartosci demokratycznych, wprowadzanych w zycie w krajach UE. Dlaczego o tym mowie? Bo wydaje mi sie, ze mlode pokolenie Polakow wyrosle po 1989 roku buntuje sie, tak jak mlodzi Niemcy w 1968 roku. Polska stoi obecnie na progu wielkich zmian. Zmian prowadzacych do poprawy warunkow zycia i do zredefiniowania pojecia polskosci w dobie XXI-wszego wieku i wewnatrz struktur Unii Europejskiej. To teraz nastapi prawdziwa dekomunizacja, powrot do wartosci europejskich, powrot do polskosci ztlamszonej przez faszyzm i komunizm, odbudowa polskiej duszy, polskiej dumy narodowej. Ale bedzie to inna Polska, budowana przez mlode pokolenie urodzone po 1980 roku, bo to oni stanowia teraz wiekszosc w spoleczenstwie. A poniewaz sa wiekszoscia, to upominaja sie o swoje prawa i nie maja zamiaru byc dluzej ciemiezonym przez pokolenia wychowane w komunie. Sa wiekszoscia, a mniejszosc musi ustapic im mniejsca. Ich glos jest coraz potezniejszy a ta parada jest tylko zopowiedzia wielkich zmian, oczyszczenia z agresji polskiego spoleczenstwa, odblokowanie poteznych energii tworczych, tkwiacych w mlodych Polakach, i budowa nowej rzeczywistosci. Mowil juz o tym polski pisarz Szczypiorski w latach 90-tych. Nadchodzi nowa epoka dziejow dla Polski. Komunistyczny komformizm odchodzi do lamusa, skostnialy karkas zniewolonego przez komune i zniszczonego przez faszyzm polskiego spoleczenstwa powoli napina swe miesnie, odzyskuje swe sily i przygotowuje sie do biegu i odrobienia swoich 50-letnich zaleglosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Bzdury! Belkot! do Andrzeja IP: *.telia.com 09.06.04, 00:37 Uzywam slowa "belkot", tylko w takim samym kontekscie, w jakim go uzywam w stosunku do Leppera, gdy ten nagminne posluguje sie zmyslonymi danymi, przekreconymi faktami i czasami zwyklymi klamstwami, po to tylko zeby jego argumenty w dyskusji mialy wiekszy pondus! Na rzeczowe argumenty, odpowiadam zawsze argumentami! Przeczytaj moje posty dwa razy, zanim napiszesz cos na temat "gnojenia"(co za piekne slowo!). Piszac o upadku Niemiec i wywolaniu przez nich dwoch wojen swiatowych, nie zapominam wcale o ich osiagnieciach naukowych i kulturalnych. Niestety negatywne efekty wojen przez nich wywolanych, przeslaniaja pozytywne osiagniecia ich kultury i nauki. Miedzy buntem mlodych Niemcow w latach 60-tych a buntem (?) mlodych Polakow obecnie, nie widze zbyt wielu podobienstw! Przyczny buntu mlodych Niemcow byly zupelnie inne niz przyczyny ewentualnego buntu mlodych Polakow. Inne tez byly cele. Podobna jest jednak organizacja tych ruchow i ich miedzynarodowe kierownictwo! Tylko ono wie do czego dazy, i w ktorym kierunku obrocic trzeba mlodziez, zeby zyski dla przywodcow tych ruchow byly maksymalnie duze. Przecwiczone to zostalo doskonale w latach 60-tych wlasnie w Niemczech, oraz przede wszystkim we Francji i Wloszech. Najczesciej za pieniadze ZSRR, CHRL i NRD. Rozbawiles mnie solidnie piszac, ze tzw parady wolnosci naleza do zjawiska zwanego przez Ciebie odblokowaniem poteznych energii tworczych. Gdzie widzisz te potezne energie? Gdzie tutaj widzisz odbudowe polskiej duszy i dumy (!)? Gdzie w zakazie ekshibicjonistycznego widowiska, organizowanego przez garstke sfrustrowanych gejow i lesbijek, lewakow, antyklerykalow, upadlych matron i towarzyszy z SLD, widzisz ucisk mlodziezy polskiej? Do czego, wedlug Ciebie, spoleczenstwo tak sie prezy i napina muskuly? Do parady agresywnych przebierancow? O jakich zaleglosciach piszesz? O braku "milosci inaczej"? Stuknij sie w glowe czlowieku! Marzenia wasze pozostana tylko marzeniami, nawet jezeli naleza do czlonkow tak silnego lobby, jakim jest na Zachodzie lobby gejow, lesbijek, komunistow, i innych ludzi, na codzien relatywizujacych prawie wszystko. Macie tez czasami przypadkowych sojusznikow, wspierajacych was dzielnie, bo zalezy im tak jak i wam, na zmianie istniejacego porzadku! Relatywizujecie prawie wszystko, procz wladzy i kasy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Re: bale "przebierancow" i zmiany spoleczne IP: *.securenet.net / *.securenet.net 09.06.04, 03:45 Bardzo mi sie spodobalo twoje okreslenie "balu przebierancow" co do parad gejow! Bardzo zabawne! Ale nie zgadzam sie z Toba, ze takie marsze nie maja sensu, a sa tylko protestem zakompleksionych. Czy nie przypominasz sobie "Pomaranczowej Alternatywy", ktora organizowala happeningi w latach 80- tych? Czy prowokacje tego typu nie prowadza do przemian,tak jak to mialo miejsce w 1989 roku? Takie prowokacje sa charakterystyczne rowniez dla awangardzistow, i przypominam, ze w latach 20-tych niejaki Anatol Stern (polski poeta z tego okresu) zbulwersowal owczesna Warszawe, bo deklamowal swoj poemat "Nagi w miescie" w neglizu, przykryty listkiem figowym. A krakowscy futurysci ciagneli woz przez Sukiennice zupelnie nadzy, aby sprowokowac to piekne, ale bardzo konserwatywne i dulskie miasto, jakim jest Krakow. Prowokacja jest po to, aby spowodowac reakcje. A uspione przez srodki anastezjologiczne systemu komunistycznego spoleczenstwo polskie potrzebuje takiej prowokacji, aby wreszcie sie obudzic! I co widac na tym forum, ludzie zaczeli szczekac! I niewazne, czy sa za czy przeciw, wazne, ze sie ruszaja, ze mysla i byc moze zaczna kwestionowac swoje dotychczasowe wartosci, swoje przyzwyczajenia i moze wreszcie zdadza sobie sprawe, ze "prikazy" nie sa juz w mocy i moga ukladac sobie zycie, nieskrepowanym przez ramiona komunistycznej osmiornicy. A co do energii w mlodych Polakach - kazde mlody czlowiek, nieskazony przez porazki i realia zycia ma w sobie potezna energie tworcza, cos oryginalnego i jesli nie zostanie stlamszony przez doroslych, jest w stanie wiele dokonac! Bardzo podobal mi sie gest tego alterglobalisty, ktory rzucil tortem w Kaczynskiego! Nie bylo w tym przemocy, lecz cos bardzo komicznego. I jesli nawet nic tym nie wskoral, to stal sie obiektem zainteresowania mediow. A gest ten jest wyrazem niezadowolenia mlodych Polakow, tlumszonych przez zgnusnialych doroslych, ktorzy nie daja im szansy sie wykazac. I szkoda, ze ci mlodzi musza wyjezdzac z Polski i dawac upust swej energii zagranica, bo Polska tylko na tym traci. Pamietam moje konwersacje w Paryzu z moja dawna przyjaciolka, typowa warszawianka, z ktora posrod grobow polskich patriotow - Lelewela i bozyszcza lat 70-tych- Dalidy na cmentarzu w Montmartre i wsrod urokow gejowsko- zydowskiej dzielnicy Le Marais, rozmawialismy na temat sytuacji polskiej mlodziezy. Ewa (bo takie bylo jej imie), wolala Paryz, bo tam mogla byc soba (byla hetero, a nie lesbijka), nie musiala sie krepowac, co ktos mysli na jej temat. I bynajmniej nie byla z prowincji czy ubogiej rodziny, lecz z rodziny inteligenckiej. A dlaczego wierze, ze w Polsce bedzie rewolucja? Skoro jest duze bezrobocie, unijne rynki pracy zamkniete dla Polakow, co maja ci mlodzi ludzie zrobic? Rewolucje! Ale nie bynajmniej krwawa, lecz alternatywna, typowa dla powojennej Europy. Cos w rodzaju "rewolucji welurowej" a la Havel.Bo to zawsze mlode pokolenie jest napedem przemian, a nie pokolenie starych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: bale "przebierancow" i zmiany spoleczne IP: *.nll.se 09.06.04, 10:59 Gdyby marsze gejow i lesbijek byly tylko p r o t e s t e m zakompleksionych czy skrzywdzonych ludzi, nie powiedzialbym nic! Wrecz odwrotnie - bronil bym ich! Te natomiast, o ktorych dyskutujemy sa zupelnie czyms innym! Nie podobaja mi sie, bo sa agresywna a f i r m a c j a!!!!! Na dodatek wspierana przez grupe bezwzglednych, skorumpowanych, podlych ludzi z roznych ugrupowan, probujacych na waszych sklonnosciach czy orientacji ubic polityczny interes! Nie podoba mi sie, ze pod pretekstem walki o tzw wolnosc seksualna, walczycie o dojscie do zlobu! Nie podoba mi sie, ze przy pomocy wszelkiej masci sprytnych wyrzutkow i innych bezwzglednych ludzi (majacych tak naprawde Polske i Polakow za nic), ktorym wasza walka jest na reke, budujecie, uparcie walczace o swoje cele, lobby. Piszesz o prowokacjach artystycznych o happeningach. To jednak nie to samo co wasze parady i marsze rownosci! Jest miedzy nimi taka sama roznica, jak miedzy przemarszem pierwszych oddzialow bolszewickich w Petersburgu, a marszem harcerzy broniacych swego hufca przed likwidacja z powodu braku funduszy. Uwazasz, ze rzucenie tortem w twarz prezydenta Kaczynskiego bylo dla Ciebie bardzo zabawne. Ciekawe czy rownie zabawnym dla Ciebie byloby publiczne obrzucenie tortem ktoregos z waszych liderow przez, dajmy na to, goscia z ogolona glowa. Wyobrazam sobie wszystkie protesty i skargi na faszyzm, nazizm, nienawisc rasowa, ksenofobie, zacofanie, katolicyzm, koltunstwo i nieeuropejskosc panujace w naszym kraju! Masz natomiast sporo racji w tym co piszesz na temat braku szans dla mlodych. Sa one w Polsce mniejsze niz w Zachodniej Europie. Jednoczesnie jednak trzeba zaznaczyc, ze szanse dla mlodziezy sa jeszcze wieksze w USA, pomimo rzekomej postepowosci i nowoczesnosci Europy, a z kolei w Polsce duzo wieksze niz w 80% panstw swiata. Rozwiazanie tych problemow nie ma jadnak z a d n e g o zwiazku wami i waszymi przemarszami i paradami! Nawet 10 000 przemarszow i parad rownosci nie zmieni na lepsze sytuacj bezrobotnej mlodziezy! Wasze przemarsze nie sa tez zadnym motorem czy napedem p o z y t y w n y c h przemian! Wrecz odwrotnie, powoduja jeszcz wieksze zamieszanie i frustracje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hexe Re: bale "przebierancow" i zmiany spoleczne IP: *.man.polbox.pl 09.06.04, 13:04 gdzieś ty sie uchował??? Parada to dla Warszawy zadna nowość, przez ostatnie kilka lat zawsze się odbywała i nie zauwazyłam na niej agresji. Co do afirmacji, to mój drogi przedmówco słowo to oznacza: zgodę, aprobatę, uznanie. Więc nie rozumiem jak homoseksualiści mogą protestować w ramach swej oriętacji nie afirmując jej? I jeszcze jedno, czy dla ciebie agresją jest już fakt trzymania się dwóch lesbijek za ręce czy może dopiero demoralizujący pocałunek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: bale "przebierancow" i zmiany spoleczne IP: *.nll.se 09.06.04, 14:11 Ani trzymanie sie lesbijek za rece, ani pocalunek, nie jest w moich oczach agresja. Ich zorganizowane przemarsze tak! Nie zrozumiales zupelnie co mam na mysli! Nie rozumiesz tez roznicy miedzy agresja fizyczna a agresja propagandowa! Gdybys rozumial, nie napisalbys drugiego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hexe Re: bale "przebierancow" i zmiany spoleczne IP: *.man.polbox.pl 09.06.04, 14:20 Drogi Andrzeju, może i nie zrozumiałam (am- gdyż hexe znaczy czarownica), dlatego bardzo cie proszę wytłumacz co rozumiesz pod pojęciem "agresja propagandowa" i jak to sie ma do warszawskich parad. Może głupia ze mnie blondynka ale jeśli propaganda to :z łaciny propagandus – (przeznaczony do rozpowszechniania)czyli świadome oddziaływanie na odbiorcę przez systematyczne rozpowszechnianie określonych poglądów, idei, haseł za pomocą środków perswazji intelektualnej i emocjonalnej w celu pozyskania zwolenników i nakłonienie ich do zachowań pożądanych z punktu widzenia nadawcy przekazu propagandowego. To nie widzę nic nie właściwego w tym że jedni ludzie (tu homoseksualiści) namawiają innych (w tym przypadku heteroseksualistów) do tolerancji, poszanowania praw człowieka i wszystkich pozostałych prawd humanistycznych. Bo, prosze zauważ Andrzeju, że na warszawskich paradach były transparenty "Pozwólcie nam normalnie żyć", "poznajcie nas-a przestaniecie się bać" itd. etc. a nie "Zostań gejem", "bycie lesbijką to twój nowy sposób na zycie". pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuk Re: bale "przebierancow" i zmiany spoleczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 16:35 > Ani trzymanie sie lesbijek za rece, ani pocalunek, nie jest w moich oczach > agresja. Ich zorganizowane przemarsze tak! A więc agresją są także: - procesje na Boże Ciało - pochody pierwszomajowe - wszelkie demonstracje publiczne - wszelkie zbiegowiska ludzkie powyżej 10 osób Wniosek: należy zakazać wszystkich tego typu agresywnych manifestacji swoich poglądów. Można by je zastąpić "nieagresywnymi" wiecami, kierowanymi odgórnie przez prez. Kaczyńskiego - na wzór Mao Tse Tunga i Kim Dzong Ila. Nie chcę tego. Ludzie, kiedy nie wiedzą co robić, organizują sobie czasem jakieś parady, bale, imrezy - nierzadko głupkowate, jak np. pobijanie rekordów Guinessa typu rekord w staniu na jednej nodze, czy w smażeniu największej jajecznicy świata. Nie sprzeciwiam się im, choć nie wiem po jaką cholerę oni to robią. Podobnie nie rozumiem, po co niektórzy ludzie nałogowo chodzą na mecze. Robią przy tym wiele szkód, popełniają przestępstwa. I raczej nie słychać jakichś głośnych protestów przeciw kibicom, choć mieszkańcy okolic stadionów boją się wychodzić z domu, żeby nie stać się ofiarami tych bandziorów. Tymczasem nikomu nie przeszkadzający marsz gejów i lesbijek budzi tyle emocji, aż okazuje się, że jest "agresywny"! I otrzymujemy propozycje "leczenia się"! Jak długo tak będzie? Trzeba pokazać tym ćwokom, że istniejemy - to nie jest żadna "propaganda"! Czy ktoś namawia tu do zmiany orientacji seksualnej? Nie. A homofobi często nas wręcz zmuszają do wyrzeczenia się jej. Więc kto, do cholery, uprawia AGRESYWNĄ PROPAGANDĘ?! I jeszcze jedno gwoli leczenia. Gdy po raz pierwszy powiedziałem lekarzowi, że jestem homoseksualistą, powiedział mi spokojnie: "No cóż... Jeden bardziej lubi rosół, inny -pomidorówkę." A był to jeden z najlepszych lekarzy w Polsce. I jestem mu wdzięczny za te słowa, po nie zawracałem sobie głowy myśleniem, czy jestem może jestem "niezdrowy" seksualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X wuk, pedale IP: *.com / *.u.mcnet.pl 09.06.04, 17:45 nie wiem co jest w tobie silniejsze: cynizm, czy glupota...? Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 X, ponury zdebie 10.06.04, 01:28 Nie wiem, co jest w tobie silniejsze: chamstwo czy gówniarstwo?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kaczyński odmawia pani Wicepremier IP: *.telia.com 08.06.04, 20:33 Co Twoim zdaniem wypowiedz Kaczynskiego ma wspolnego z brakiem kultury osobistej? Gdzie tu widzisz chamstwo? W tym, ze stwierdzil fakt zgodny z prawda? Jezeli chodzi o kulture osobista adwersarzy, popatrz lepiej na zachowania p. Jarugi. Tutaj znajdziesz przyklady kompletnego braku wyczucia, kultury czy subtelnosci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Kaczyński znów odmawia homoseksualistom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 18:43 Popieram pana Kaczyńskiego. Co innego akceptacja homoseksualistów a co innego narzucanie przez nich ich zupełnie nienormalnych wizji. Dlaczego narzucają nam swoje zdanie ? Jakim prawem ? Narzucanie swej woli było już kiedyś i nie chcę aby w jakimkolwiek stopniu wracało. My szanujemy ich zapatrywania a dlaczego oni tego nie zrobią. Coraz bardziej wnikają w nasze życie i w pewnych dziedzinach żeby zrobić karierę trzeba być pedałem, żydem i w dodatku murzynem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brawo_Kaczyński!!! Re: Kaczyński znów odmawia homoseksualistom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 19:12 Słuszna decyzja Panie Prezydencie Warszawy. Nie może być tak, żeby garstka zboczeńców urządzała sobie parady w naszych miastach. Bezczelne pedały, już nie wystarcza im delektowanie się odbytnicą w sypialni. Chcą publicznej manifestacji, łamać nasze poczucie przyzwoitości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Kaczyński znów odmawia homoseksualistom IP: *.securenet.net / *.securenet.net 08.06.04, 19:13 Twoim problemem nie jest akceptacja homoseksualizmu per se, lecz akceptacja innosci. Dlatego mowisz o Zydach i Murzynach. Innosc zagraza twojej wlasnej tozszamosci, boisz sie innosci. Jestes przyzwyczajony do zycia w spoleczenstwa, gdzie wszyscy sa tacy sami, maja te same poglady (nawet gdy tak naprawde ukrywaja swoje wlasne), a dodatku maja identyczne relacje seksualne. Boisz sie zmian, bo jest ci wygodnie. Jestes komformista. Zmiany moga zabrac ci wygodna pozycje w spoleczenstwie. Masz bardzo slaba umiejetnosc transformacji i adaptowania sie do zmian. Ale w dzisiejszym swiecie te zmiany czyhaja na kazdego, bo swiat stal sie niestabilny. Nalezy wiec sie z tym pogodzic. Cale to zamieszanie z Parada Rownosci to rzucenie kamieniem z zastojala wode polskiego spoleczenstwa, ktore potrzebuje gruntownych przemian. Wraz z 1-szym maja 2004 roku skonczyla sie jedna epoka, a zaczela sie inna. I dobrze, ze ludzie na tym forum wypowiadaja sie za lub przeciw, bo nawet ci przeciw po cichu zdaja sobie sprawe, ze tak dluzej juz nie moze byc i cos sie musi zmienic. Kompletna transformacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kaczyński znów odmawia homoseksualistom IP: *.telia.com 08.06.04, 21:29 Piszesz wazne slowa, nie zdajac sobie nawet sprawy z ich znaczenia! Gdyby bylo inaczej, nie napisalbys, albo stwierdzenia jednego, albo drugiego! Prawda jest, ze "swiat stal sie niestabilny". Rozwojowi i upadkowi kazdej cywilizacji towarzysza zjawiska przypominajace dynamika i przebiegiem sinusoide. Dotycza one naprzemiennie chaosu i porzadku. Okres chaosu, towarzyszy i konczy okres upadku kazdej cywilizacji, oraz towarzyszy i zaczyna okres budowy nowej. Mam nadzieje, ze "to rzucanie kamieniem w zastojala (!) wode polskiego spoleczenstwa", bedzie mialo, w przypadku homoseksualizmu, efekt rowny rzucaniu kamieniem do jeziora Mamry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Fajny tekst!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 21:55 Ale Twoj interlokutor( Andrzej ) tego po prostu, nie zrozumie!!,bo nie będzie chcial tego, co piszesz, przyjąć do wiadomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Fajny tekst!!! IP: *.telia.com 08.06.04, 22:04 Jasne, ze fajny! Szczegolnie fragment o "rzucaniu kamieniem w zastojala wode polskiego spoleczenstwa"...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysia leczenie homoseksualizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 23:08 "Z homoseksualizmu można się wyleczyć Z Richardem Cohenem, prezesem International Healing Fundation w Waszyngtonie, rozmawia Katarzyna Cegielska Przyjechał Pan do Polski jako świadek, który chce dać świadectwo, że jest stuprocentowa szansa na wyjście z homoseksualizmu. W Polsce słyszymy obecnie z jednej strony, że homoseksualizm to nie choroba, a z drugiej, że jest uwarunkowany genetycznie. Proszę powiedzieć, czym jest homoseksualizm? - Po pierwsze, nikt nie rodzi się homoseksualistą. Wielu naukowców uważa, że orientacja płciowa dokonuje się we wczesnym dzieciństwie i zależy od kilku czynników - biologicznych, psychicznych i socjologicznych. Takiego zdania jest również Amerykańskie Towarzystwo Psychologiczne. A więc możemy z całą pewnością powiedzieć, że nie ma żadnych naukowych dowodów na to, że homoseksualizm jest genetyczny czy przekazywany biologicznie. Skąd zatem wzięły się te niedorzeczne teorie? - Kampania, która wystartowała ponad 30 lat temu w Stanach Zjednoczonych, zorganizowana przez różne grupy homoseksualistów, polega na tym, by tak wpłynąć na opinię publiczną, aby społeczeństwo uwierzyło, że ludzie rodzą się jako homoseksualiści i nie mogą się zmienić. Filozofia tej kampanii jest podobna do filozofii komunizmu. Trzeba powiedzieć coś wystarczająco głośno, powtarzać wystarczająco często przez długi czas, by społeczeństwo uwierzyło w to kłamstwo. W jaki sposób choroba homoseksualizmu zaczęła się rozwijać u Pana? - Było pięć takich czynników, które wpłynęły na to, że zacząłem w pewnym momencie odczuwać pociąg do osób tej samej płci. Po pierwsze, z powodu mojego ojca, który nie wiedział, jak wychowywać dzieci. Był bardzo apodyktyczny i między nami istniał wielki dystans. Po drugie, byłem zbyt blisko matki. Jej relacja z mężem, czyli moim ojcem, była bardzo trudna. Jako dziecko czułem jej ból. Miałem też starszego o cztery i pół roku brata. Kiedy ojciec złościł się i krzyczał na niego, brat krzyczał i bił mnie. Starałem się podjąć z nim walkę, ale był wyższy i silniejszy, więc byłem bez szans. W efekcie tego w domu panował niezdrowy układ - byłem bardzo blisko matki, a zbyt daleko od ojca, a brat znęcał się nade mną. Jakie były pozostałe czynniki? - W szkole byłem wrażliwszy niż inni chłopcy i dlatego często przezywali mnie, naśmiewali się ze mnie. Nie miałem ochoty bawić się z kolegami. Nie uprawiałem też sportu, bo kiedy widziałem ojca i brata, którzy z jednej strony bardzo lubili sport, ale z drugiej nienawidzili się, uznałem, że sport jest głupi i nie będę się za to brał. I wreszcie, kiedy miałem pięć lat, wprowadził się do nas przyjaciel rodziny - wujek Pit, który był słynnym graczem futbolowym. Mieszkał z nami przez pewien czas i był dla mnie wspaniały. Bawił się ze mną, wysłuchiwał, pomagał, opowiadał różne historie. Był dla mnie jak ojciec. Był pierwszym dorosłym mężczyzną, do którego bardzo się przywiązałem i którego pokochałem. Jednak nie robił tego bezinteresownie? - Pewnego wieczoru zaczął mnie wykorzystywać seksualnie. Gdy opuścił naszą rodzinę, tak stłumiłem te bolesne wspomnienia, że przez 25 lat nie powracały. Jednak te pięć czynników, o których wspomniałem, sprawiło, że stałem się homoseksualistą. Taka jest moja osobista historia. Pracuję teraz z tysiącami kobiet i mężczyzn i każda historia jest inna, ale można odnaleźć w nich pewne podobieństwa. Jakie są te podobieństwa? - Generalnie w dzieciństwie chłopcy mają zbyt słabą relację z ojcem, a zbyt bliską z matką. Dziewczynki odwrotnie. Dlatego oddalają się od rówieśników tej samej płci. Po prostu czują, jakby nie należeli do tej grupy. Jeżeli chodzi o wspólny czynnik biologiczny, to musimy stwierdzić, że te kobiety czy mężczyźni są ludźmi bardzo wrażliwymi. Mogę dać taki przykład, że gdy w rodzinie jest 10 dzieci i jedno z nich będzie szczególnie wrażliwie, to zachodzi wielkie niebezpieczeństwo, że może stać się homoseksualistą. Wcale jednak nie grają tu roli żadne czynniki genetyczne, tylko temperament dziecka i jego sposób percepcji. Podzieliłem się z panią moją osobistą historią życia i mogę od razu przewidzieć, co powie wielu homoseksualistów w Polsce: "O, jaki biedny facet! Ja miałem bardzo dobrą rodzinę, dobrego ojca! A ten rozkleił się, rozpłakał, bo miał złą rodzinę!". Taka jest linia ich środowiska. Ale to, co mówią, nie jest prawdą. Dlaczego homoseksualizm jest promowany w Polsce i na całym świecie? - Teraz, w roku 2004, mówimy, że wszędzie widzimy homoseksualizm. A ja od ponad 30 lat obserwuję, jak krok po kroku, punkt po punkcie realizuje się pewien program. Podam przykład. Jeśli wrzucisz żabę do garnka z wodą i nastawisz gaz na cały regulator, woda się zagotuje i żaba zdechnie. Ale jeśli wrzucisz żabę do garnka i będziesz delikatnie podkręcał płomień przez dłuższy czas, żaba nie zorientuje się, że woda się podgrzewa. Dopiero po bardzo długim czasie "powie": "O, woda się gotuje". Tak samo jest z promocją homoseksualizmu. Od 30 lat trwa wielka wojna przygotowana bardzo drobiazgowo, krok po kroku. Promocja homoseksualizmu ma bardzo głębokie korzenie, wielką siłę oddziaływania, włożono w nią bardzo dużo pieniędzy. Wchodzi do systemu edukacji, do towarzystw naukowych i polityki. Homoseksualiści są bardzo mocno eksponowani w mediach, sztuce i rozrywce. Widzimy też, że promotorzy tych ruchów wchodzą do każdej religii. Każda religia jest od środka dzielona na tych, którzy akceptują homoseksualizm, i tych, którzy go odrzucają. Dlatego można powiedzieć, że teraz woda się gotuje. Czemu miała służyć ta prowadzona przez 30 lat krok po kroku kampania? - Celem jest kompletna akceptacja homoseksualizmu - wszędzie - w religii, nauce, szkole, polityce. Promotorom kampanii chodzi o to, żeby na równi stawiać heteroseksualność i homoseksualność jako coś zupełnie normalnego. I żeby nie było żadnych "prześladowań". Musi być szacunek i miłość. A co z szacunkiem i respektem dla osób takich jak Pan, świadczących o tym, że homoseksualizm to nabyta choroba, z którą trzeba walczyć i rugować ze swego życia? - Ważne, by zrozumieć tu pewną życiową filozofię. Wszystko postawiono w ten sposób, że homoseksualista dziś mówi: "Jestem osobą homoseksualną - tu nie chodzi tylko o jakieś zachowania - to jestem ja, to jest moje wnętrze, moja osobowość, Pan Bóg mnie takiego stworzył i muszę to zaakceptować. A jeśli ty tego nie rozumiesz, to znaczy, że mnie nienawidzisz. A jeśli nienawidzisz, to znaczy, że nie jesteś prawdziwym chrześcijaninem, nie ukazujesz swoim życiem miłości Boga, jesteś diabłem i homofobem". Oni nie zauważają różnicy między tym, kim jestem, a tym, co robię. Pan jednak zdołał uzdrowić swoje myślenie i wyszedł na prostą ze swojej słabości. Jak to się stało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysia Re: leczenie homoseksualizmu (cd) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 23:09 - Żyłem w czasach, kiedy wstydem było wypowiedzieć nawet słowo homoseksualizm. Nie mówiło się o tym tak jak teraz. Kiedy byłem mały, miałem trzy marzenia. Nie wiem, skąd one się wzięły, domyślam się, że od Boga. Moim pierwszym marzeniem było mieć dobrego przyjaciela, który będzie mnie rozumiał, nie osądzał, którego ja też bym kochał i rozumiał. To marzenie się spełniło podczas studiów uniwersyteckich. Ja byłem żydem, on był katolikiem. Prawdę mówiąc, przez niego spotkałem Jezusa. Czytając razem Pismo Święte, odkryliśmy, że nasze fizyczne relacje zupełnie nie przystają do woli Bożej. Moim drugim marzeniem było podróżować po świecie, aby bawić ludzi i ich uczyć. Przez wiele lat śpiewałem w chórze. Podróżowaliśmy po Stanach i po Azji. Tak spełniło się moje drugie marzenie. A jakie było trzecie marzenie? - Ożenić się i mieć rodzinę. Kiedy śpiewałem w chórze, spotkałem dziewczynę z Korei, która tańczyła w zespole folklorystycznym. Często razem koncertowaliśmy. Pobraliśmy się, ale na początku była katastrofa. Wtedy stanąłem wobec problemu, że muszę wyleczyć się z homoseksualizmu. Modliłem się do Boga, studiowałem Biblię, pomagałem ludziom, wszystko po to, aby Pan Bóg zabrał ode mnie moją chorobę. Powróciły cierpienia z dzieciństwa i to było dla nas straszne i trudne. Zmagałem się przez cztery lata mojego małżeństwa, aż wreszcie zostałem wyleczony z homoseksualnych skłonności. Czy żona pomogła Panu? - Ona po prostu się ze mną nie rozwiodła. Obecnie mamy trójkę wspaniałych dzieci. Teraz stara się Pan innych wydobyć z homoseksualizmu. W jaki sposób Pan to czyni, przy pomocy jakich technik terapeutycznych? - Od piętnastu lat jestem psychoterapeutą i pomagam ludziom. 99,9 procent psychoterapeutów zupełnie nie wie, w jaki sposób pomóc kobietom i mężczyznom, którzy mają problem niechcianego pociągu do tej samej płci. Napisałem książkę "Wyjść na prostą" po to, aby powiedzieć ludziom prawdę, czym jest homoseksualizm. Stosuję praktykę czterech kroków, by człowiek, który jest homoseksualistą czy biseksualistą, mógł zmienić orientację płciową na heteroseksualną. W rzeczywistości nie ma homoseksualizmu jako takiego, tylko jest człowiek, który ma pewne odczucia. Trzeba zrozumieć, w jaki sposób one się rodzą, by pomóc wyleczyć się z nich. Jakie są te cztery kroki, stopnie wychodzenia z homoseksualizmu? - Powiem pokrótce o trzech. Po pierwsze, trzeba zrozumieć przyczyny powstawania pociągu do osób tej samej płci. W książce wyszczególniłem dziesięć potencjalnych czynników, są to m.in.: temperament, zranienia hetero- i homoemocjonalne, zranienia obrazu ciała czy nadużycia seksualne. Gdy ktoś przychodzi do mnie z problemem homoseksualizmu, pomagam mu najpierw odkryć i nazwać czynniki, które odegrały rolę w jego przypadku. Następnie staramy się uzdrowić każdy z tych czynników. Oczywiście uzdrawianie tych ran następuje w różny sposób u każdej osoby. Stosujemy indywidualne podejście do każdego - przechodzenie przez ból i wspomnienia z przeszłości. Trzeba od nowa ustawić dobre relacje. Punkt trzeci to doświadczenie zdrowej miłości pomiędzy osobami tej samej płci, aby doświadczyć swojej tożsamości płciowej. Wszystko to zawarłem w książce "Wyjść na prostą". Co poradzić rodzicom, którzy borykają się z homoseksualizmem u swoich dzieci? - Najlepiej byłoby jak najwc ześniej odkryć u dziecka te zaburzenia. Jeśli twój syn jest zbyt słodki, zbyt miły - bądź ostrożny, chłopcy tacy nie są. Sprawiają kłopoty, niszczą rzeczy, przedrzeźniają, są opryskliwi. Jeśli twoja córka nie lubi ubierać się w sukienki, odrzuca swoją kobiecość, nie bawi się z innymi dziewczynkami - bądź uważny. Jeśli twój syn chodzi do szkoły podstawowej, jest w wieku 6-11 lat i czuje się bardziej swojsko w towarzystwie dziewczynek - uważaj. To mogą być niektóre ze zwiastunów homoseksualizmu. Jeśli chłopak jest odrzucony przez ojca lub sam odrzuca ojca, jest to bardzo niebezpieczne. Jeśli np. ojciec lubi sport, a syn tylko sztukę i na tej podstawie odrzuca ojca, to jest bardzo niebezpieczne. A jeśli córka odrzuca matkę, albo zbyt kurczowo się jej trzyma, to są też niebezpieczne oznaki. Ojcowie, bądźcie dobrymi, męskimi ojcami. Matki, bądźcie dobrymi, kobiecymi matkami. Kochajcie się wzajemnie, rozmawiajcie z waszymi dziećmi o płciowości - odpowiednio do wieku dziecka. W ten sposób wytworzycie poczucie, że relacje płciowe między mężczyzną a kobietą, mężem i żoną są czymś wspaniałym, bo stworzył je Pan Bóg. Decyzja o wykreśleniu homoseksualizmu ze spisu zaburzeń psychicznych najpierw Amerykańskiego Towarzystwa Psychiatrycznego, a potem Światowej Organizacji Zdrowia nie była oparta na przesłankach naukowych. Proszę opowiedzieć, w jaki zatem sposób się to dokonało? - Decyzja o wykreśleniu homoseksualizmu z listy chorób została podjęta na dorocznym Kongresie Psychiatrów Amerykańskich. Przez trzy lata, od 1970 do 1972 roku, kiedy podejmowano problem homoseksualizmu, aktywiści homoseksualni wpadali na te spotkania i rozbijali je. Krzyczeli: "Przestańcie nas zabijać, wy nas nienawidzicie". To po prostu niewiarygodne, że takie rzeczy działy się na dorocznym zjeździe psychiatrów. Naukowcy byli porażeni i obezwładnieni. Równolegle homoseksualiści prowadzili także kampanię skierowaną do wszystkich psychiatrów. Wydali na to miliony dolarów. I popatrzmy, co się dokonało. Wykreślenie homoseksualizmu z listy chorób dokonało się nie w oparciu o badania naukowe, tylko pod wpływem długotrwałej kampanii. Naukowcy powiedzieli: "Homoseksualiści to biedni ludzie, cierpiący, a my doprowadzamy ich do szaleństwa. Nie opierajmy się teraz na badaniach, tylko zagłosujmy, czy chcemy, aby homoseksualizm był na liście chorób, czy nie". I odbyło się głosowanie. Jak w nauce może się odbyć głosowanie? Przecież to absurd! Kiedy w grudniu 1973 roku na Kongresie podpisano, że w wyniku głosowania skreślamy homoseksualizm z listy chorób, na drugi dzień w każdej gazecie ogromne tytuły krzyczały: "Naukowcy powiedzieli, że homoseksualizm jest czymś normalnym". Dziękuję za rozmowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuk Re: leczenie homoseksualizmu (cd)- ha, ha ha... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 23:30 Kto wydrukował takie dyrdymały? Czy to będzie w najbliższym kabarecie Olgi Lipińskiej? Ile pieniędzy dano temu facetowi, żeby publicznie bredził? Czy heteroseksualizm też jest uleczalny? Czy Jarosław Kaczyński też się leczy? Czy jego brat proponował mu jakąś terapię? Czy można wierzyć każdemu prezesowi, który mówi o sobie, że wyleczył się z homoseksualizmu? Równie dobrze można by wierzyć każdemu, kto mówi, że jest którymś tam wcieleniem Buddy. Wiara w takie gadki-szmatki to hańba dla rozumu ludzkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: leczenie homoseksualizmu (cd)- ha, ha ha... IP: *.telia.com 08.06.04, 23:45 Bystry chlopak! Mam cos ekstra dla Ciebie! Jedzie mlody mezczyzna na koniu przez park. Na swojej drodze spotyka piekna amazonke. Dziewczyna tak mu sie podoba, ze chociaz jest bardzo niesmialy, zaczyna ja zagadywac. W tym samym momencie jego kon puszcza baka. Chlopak, caly czerwony ze wstydu, mowi: - Och, przepraszam pania..... - Oczywiscie - odpowiada dziewczyna - myslalam jednak, ze to panski kon..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuk Re: leczenie homoseksualizmu (cd)- ha, ha ha... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 23:52 Skąd te niedorzeczne aluzje? Ja nie taję: jestem homoseksualistą. I nie chcę nikogo przepraszać za to że żyję ani czerwienić się przed moim chłopakiem, kiedy jakiś homofob puści bąka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: leczenie homoseksualizmu (cd)- ha, ha ha... IP: *.telia.com 09.06.04, 00:42 Juz Ci napisalem, ze jestes lebski chlopak! Nie o to jednak w tej historii chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimber Re: leczenie homoseksualizmu (cd)- ha, ha ha... IP: 141.197.66.* 09.06.04, 01:36 wuku, zlamales mi serce piszac o twoim chlopaku. ja chce byc twoim chlopakiem. Pedziowie nie do przegadania sa. Zadna argumentacja ich nie przekona, przywoluja "nauke" i "postep" U nas w cimnogrodzie jest fajne zycie bo pedaly parad nie robia. Brawo dla Kaczora. Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Czegoś tu za cholerę nie rozumiem... 08.06.04, 23:55 Takie bzdury o możliwościach leczenia homoseksualizmu wypisują ludzie czytujący (i redagujący) "Nasz Dziennik" - dokładnie ci sami, którzy zapierają się jak żaba błota faktu, że abp Paetz napastował kleryków. Jeśli byłoby tak jak twierdzą - że to "ohydne zboczenie" jest uleczalne - to dlaczego nie wyleczono skutecznie (albo czemu sam się nie poddał takiej kuracji) poznańskiego ordynariusza? Ach, prawda - przecież jego homoseksualizm to nieprawda. Nieprawdą są też historie o gospodyniach, księżach-gejach i pedofilach, znane każdemu katolikowi i niekatolikowi w tym kraju. To dlaczego prawdą ma być stek bzdur z "Naszego Nocnika" i "Radia Ma Twarz" o gejach?... Zaczynam się gubić w tej "logice nowego typu" (mam ukończone tylko trzy fakultety plus doktorat obroniony za granicą, więc "polonistyka od pana Zagłoby" tudzież "teologia ciotki w moherowym bereciku" przekraczają moje zdolności pojmowania). Pozdrowienia dla Wuka-Wilczka! Eryk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Re: leczenie homoseksualizmu (cd)- do Krysi IP: *.securenet.net / *.securenet.net 09.06.04, 00:57 Droga Krysiu! Dlaczego upierasz sie tak przy "leczeniu" homoseksualizmu? Dlaczego jest dla ciebie tak wazna kwestia romnazania sie w dobie przeludnienia populacji ziemskiej? Czy 6 miliardow istot ludzkich na tej malej planecie zwana Ziemia to oby nie za duzy ciezar do udzwigniecia? Czyz nasze zasoby naturalne nie sa juz w tej chwili na progu wyczerpania, czy nasza ukochana planeta nie jest juz zbyt zanieczyszczona przez nasza dzialalnosc gospodarcza? Dlaczego wiec upierasz sie, aby rodzilo sie coraz wiecej istot ludzkich, aby bylo coraz trudniej utrzymac rownowage ekologiczna i dobrobyt zyjacej obecnie juz populacji ludzkiej? Czy pragnienie wlasnego potomstwa to aby nie przejaw egoizmu z twojej strony? Czy aby nie nalezy ograniczyc wzrostu demograficznego, aby ocalic te piekna planete? Trzeba zauwazyc, ze homoseksualisci poruszaja bardzo wazna kwestie -adopcji dzieci. Skoro pary heteroseksualne sa tak zaslepione przez swoj wlasny egoizm rodzenia wlasnego potomstwa, homoseksualisci walcza o prawo adopcji, o prawo do ciepla rodzinnego dzieci porzuconych przez ich biologicznych rodzicow, dzieci zyjacych w ubostwie w krajach Trzeciego Swiata. Te dzieci rowniez maja prawo do zycia w godnosci, ale jakos to spoleczenstwo heteroseksualne, tak zaciekle walczace przeciw homoseksualizmowi, zapomina o tym problemie i jakos nie kwapi sie do przynoszenia milosci, tam gdzie jest najbardziej potrzebna. Czy pani Krysia kiedykolwiek pomyslala o "leczeniu" obojetnosci na ludzkie cierpienie i wychowywanie tych niechcianych dzieci z przytulkow czy ulic Kalkuty czy Rio de Janeiro, wyprowadzanie ich ze slamsow i zapewnienie im godnego zycia? Homoseksualizm nie jest czyms wrodzonym, lecz konsekwencja pewnych stadiow zaistnialych w okresie dziecinstwa pewnego procentu populacji ludzkiej. Nie ma w ogole potrzeby na jego "leczenie", bo mozna z tym zyc, mozna znalezc milosc i szczescie,funkcjonowac gospodarczo i spolecznie, tak samo, jak mozna zyc z daltonizmem, leworecznoscia. To "leczenie" jest narzucane przez spoleczenstwo, ktore slepo tkwi w pryncypiach rozmnazania sie, przetrwania gatunku ludzkiego. Przypominam sobie, ze kiedys starano sie na sile zmieniac leworecznych, bo wiekszosc ludzi jest praworeczna. To byl rowniez objaw nietolerancji, a nie nieumiejetnosci komunikowania sie poprzez slowo pisane przez leworecznych. Nasz rozwoj jako gatunku jest tak zaawansowany, ze jestesmy w stanie kontrolowac przyrost naszej populacji i nie potrzebujemy "plodzic" bataliony potomstwa, bo tylko niektorzy z nich przetrwaja. Nasza znajomosc medycyny jest tak zaawansowana, ze pozwala na przezycie nawet slabszych fizycznie istot ludzkich, dlaczego wiec wszyscy musza sie rozmnazac? A moze homoseksualizm jest mechanizmem przyrody, ktora chce kontrolowac przyrost demograficzny, bo gatunek ludzki zajal zbyt wiele nisz ekologicznych innych gatunkow istot zywych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysia Re: leczenie homoseksualizmu (cd)- do Krysi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 01:38 > Droga Krysiu! Dlaczego upierasz sie tak przy "leczeniu" homoseksualizmu? To nie ja upieram się - to sami zboczeńcy w końcu dochodzą do tego, że coś w ich życiu jest nie tak ... i często kończy się to samobójstwem. Chciałam po prostu dać trochę nadziei tym biednym mężczyznom, którzy najczęściej zostali w młodości wciągnięci w to uzależnienie i którzy błędnie myślą, że są skazani na takie życie. Wiem, że tylko z pozoru są "weseli" (gay) podczas gdy ich codzienna rzeczywistość jest dość ponura. Homoseksualizm jest chorobą - ale nie chorobą wrodzoną. Jest to choroba nabyta i można ją wyleczyć - tak, jak leczy się alkoholików. Psychiatrzy mówią, że nawet łatwiej jest wyleczyć geja niż alkoholika. Czy nie cieszysz się, że można pomóc tym biednym polskim gejom, oszukanym przez propagandę docierającą do nich od zbrodniczych organizacji gejowskich na zachodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Re: leczenie homoseksualizmu (cd)- do Krysi IP: *.securenet.net / *.securenet.net 09.06.04, 03:18 I znowu szydlo wychodzi z worka - ty nie chcesz walczyc tylko z homoseksualizmem, lecz ze wszystkim co przychodzi z Zachodu! Chociaz homoseksualizm nie ma nic wspolnego z Zachodem, lecz jest zjawiskiem samym w sobie, niezaleznym od szerokosci geograficznej. I znowu propaganda komunistyczna znajduje tu swoje echo - walczmy z imperialistycznym Zachodem! I trwajmy w sowieckim barbarzynstwie! Niech zyje komuna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuk Re: leczenie homoseksualizmu (cd)- do Krysi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 09:46 Tak, rzeczywiście słuszne wydaje mi się porównanie z komuną. Miałem nadzieję, że Krysia wykaże choć trochę kobiecej intuicji, tymczasem ona stosuje retorykę typową dla przewodniczącej kołchozu. Jeżeli mowa o leczeniu, to powiem całkowicie bezstronnie: jeśli ktoś się chce leczyć z homo- (lub hetero-) -seksualizmu, z lewo- (lub prawo-) -ręczności, wreszcie z bycia mężczyzną lub kobietą, to niech kombinuje na sobie i zmienia niesympatyczne dla siebie samego/ samej cechy. Rzecz w tym, że 95% homoseksualistów nie chce się leczyć z własnej tożsamości płciowej. A więc pytam: po co ich leczyć na siłę? Co by zyskało społeczeństwo, gdybyście mnie "uleczyli"? Nie gwałcę, nie kradnę, nie porywam dzieci, nie molestuję. I nie robiłem nigdy takich rzeczy. A od mojego łóżka - wara. Więc PO CO mnie leczyć??? Tradycja sowieckich psychuszek z kaftanami bezbieczeństwa dla zdrowych ludzi znajduje, jak widać, swoich kontynuatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysia Re: leczenie homoseksualizmu (cd)- do Krysi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 10:33 > Rzecz w tym, że 95% homoseksualistów nie chce się leczyć z własnej tożsamości > płciowej. A więc pytam: po co ich leczyć na siłę? Co by zyskało społeczeństwo, > gdybyście mnie "uleczyli"? Nie gwałcę, nie kradnę, nie porywam dzieci, nie > molestuję. I nie robiłem nigdy takich rzeczy. A od mojego łóżka - wara. Więc PO > CO mnie leczyć??? A kto mówi o leczeniu przymusowym? To SAMI GEJE często chcą z "tego" wyjść! Dlatego powstaje coraz więcej ośrodków - właśnie na zachodzie! - które mogą im pomóc. To jest uzależnienie, tak jak alkoholizm. Nie każdy alkoholik chce przestać pić, ale niektórzy tak. Wtedy idzie do ośrodka i mówi, że ma problem. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: leczenie homoseksualizmu (cd)- do Krysi 09.06.04, 10:38 Homoseksualizm jest wrodzony. Leczenie to absurd pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuk Re: leczenie homoseksualizmu (cd)- do Krysi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 11:51 No właśnie... Prawdopodobnie jest wrodzony, nawet jeśli nie umiemy tego do końca potwierdzić. Kiedy zostanie zidentyfikowany gen homoseksualizmu, to takim wszystkim "wyleczonym" będzie łyso. I również zawzięci antyhomoseksualni agitatorzy w stylu Krysi poczują się nieswojo. Porównywanie homoseksualizmu do nałogu to jakiś paranoidalny absurd i trudno racjonalnie myślącemu człowiekowi pojąć skąd irracjonaliści wymyślili sobie to zestawienie. Do choroby nałogowej można porównać sytuację maniaka seksualnego, bo to obsesja, ale homoseksualiści czasem w ogóle nie mają kontaktów seksualnych, choć w swoich marzeniach erotycznych pragną kontaktu z osobą własnej płci. Co to ma wspólnego z alkoholizmem? A może homoseksualizm przypomina bardziej łupież albo gościec stawowy? Ci wszyscy "wyleczeni", to osobniki, które przestraszone ostracyzmem społecznym zdecydowały się wyprzeć własnej tożsamości. Drugi etap polega na wmówieniu sobie, że wszystko jest dobrze i że tożsamość została zmieniona ("uleczona"). Wreszcie następuje wyparcie resztek niechcianej tożsamości. Ostatni czwarty etap to nerwica wynikająca z reakcji podświadomości na wyparcie. I tych "wyleczonych" (a w większości zmuszonych przez otoczenie) homoseksualistów należało by leczyć z różnych neuroz i depresji. I jeszcze jedna rzecz: biseksualista z większym popędem do płci odmiennej z łatwością zrezygnuje z homoseksualizmu. Biseksualista z większym popędem do płci własnej daje się przestawić z trudnością. Stuprocentowy homoseksualista nie może bez uszczerbku dla zdrowia psychicznego zmienić orientacji Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: czy z religii też nalezy leczyć????? 09.06.04, 16:19 Jeśli leczyć z homoseksualizmu, któy jest wrodzony, to należy leczyć z wyznawania religii????? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Ignorancja!!!!!!!!!!!!!!!! Krystyny!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 13:01 Jestem gejem, i nie życze sobie twoich obelg, powiedz Rydzykowi że że go opętal szatan nienawiści,a Tobie radzę wez się do nauki!!!!!zacznij czytać, i uczyc sie, uczyc się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Tobie potrzebna kuracja!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 13:09 Tobie potrzebna kuracja, to terapia "odrydzowienia" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuk Re: Tobie potrzebna kuracja!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 13:52 O Wodzu-Grzybku i jego chorobie pisałem już wczoraj na tym forum. Teraz jeszcze parę słów o "chorobie" i "leczeniu". Homoseksualizm i alkoholizm - to złe porównanie. Alkoholik terroryzuje swoją rodzinę, może być przyczyną tragicznych wypadków, bredzi w delirium, niszczy swoje zdrowie. Czy coś takiego robi zdrowy gej bez nałogów? Może homofobi zechcą nas porównać do palących papierosy? Jednak homoseksualizm nie niszczy zdrowia ani nie zatruwa powietrza. Radzę więc homofobom, aby zamiast porównywać homoseksualistów do alkoholików, porównywali nas do kawoszy. (To też w końcu jakiś nałóg, a im zależy do porównania z nałogiem). Homoseksualizm to choroba, taka sama jak skłonność do małej czarnej. Nieprawda? Absurd? Taki sam, jak wszystkie argumenty homofobów. Homofobia to choroba nabyta przez przebywanie w złym środowisku. Gdyby homofob od dzieciństwa przebywał wśród ludzi światłych i tolerancyjnych, to nie stałby się homofobem. Czasem to jest uleczalne, ale to długi proces. Jak tym nieszczęśnikom z klapkami na oczach pomóc - nie potrafię powiedzieć. Wiem jedno - potrzebna jest im kuracja (jak zauważył słusznie mój przedmówca). Maniak seksualny da się łatwo porównać do maniaka antyseksualnego. Wbrew pozorom niewielka jest między nimi różnica. Zespół Wodza-Grzybka, o którym wczoraj pisałem, to nie całkowita fantazja, ale absurdalny świat ludzi, którzy ogniem i mieczem walczą z ludzką seksualnością. I to oni usiłują mi wmówić, że muszę się leczyć, a oni chcą mi "pomóc". Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Tobie potrzebna kuracja!!!! 09.06.04, 16:21 często homofobami są osoby, które w sobie tłumia skłonności homoseksualne. To jak to jest w twoim przypadku krystyno? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuk Re: Tobie potrzebna kuracja!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 16:38 Widać, że Krystyna nie ma już argumentów... A może rzeczywiście ona coś w sobie tłumi i przez to ma rozchwianą tożsamość seksualną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Pedały, pedały ... IP: *.com / *.u.mcnet.pl 09.06.04, 17:40 alex.4 napisał: > często homofobami są osoby, które w sobie tłumia skłonności homoseksualne. To > jak to jest w twoim przypadku krystyno? > pozdr No, juz glupszych argumentow nie moglas znalezc: wmawiasz normalnym ludziom, ze sa homo...? I tak nie pozwolimy wam roznosic tego gownianego stylu bycia w normalnej Polsce. I nie nazywajcie naszego dazenia do zachowania wartosci pielegnowanych przez tysiaclecia (religia, patriotyzm, rodzina) ksenofobia i zacofaniem - niestety, to wy, pedaly i lesby, jestescie mniejszoscia i to nienormalna. Pozostawie bez komentarza wasze zwiazki z komuchami, ktorzy jako jedyni was popieraja... (do wyborow). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuk Re: Pedały, pedały ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 18:38 Gość portalu: X napisał(a): No, juz glupszych argumentow nie moglas znalezc: wmawiasz normalnym ludziom, ze > > sa homo...? > > I tak nie pozwolimy wam roznosic tego gownianego stylu bycia w normalnej > Polsce. TRAFIŁA KOSA NA KAMIEŃ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuk Re: Pedały, pedały ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 18:45 Gość portalu: X napisał(a): Pozostawie bez komentarza wasze zwiazki z komuchami, ktorzy jako jedyni was > popieraja... (do wyborow). Zapominasz, że geje byli mordowani w łagrach i zamykani w psychuszkach. Czarne jest białe, białe jest czarne. Oto świat homofoba. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Pedały, pedały ... 09.06.04, 18:47 Znam homofobów którzy bardzo wyraźnie są kryptogejami. Dlatego są przeciw. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kryptogej Re: Pedały, pedały ... 09.06.04, 19:42 No co Ty, ja wcale nie jestem homofobem... Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Pedały, pedały ... 09.06.04, 20:00 Zresztą można zauważyć pewne zabawne fakty dotyczące tej dyskusji. Po pierwsze milczenie o kobietach o skłonnościach homoerotycznych. czyżby nie pzreszkadzały homofobom-meżczyznom. Po drugie iracjonalność homofobii. Homofobi nie są w stanie wytłumaczyć dlaczego tak bardzo są przeciw i czego się boją pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimber do wuka, alexa i innych pedalow IP: 141.197.66.* 09.06.04, 20:31 Jestem hetero. A przeciwko pedalskim paradom jestem bo sa obrzydliwe, bardziej niz zboczenie samo w sobie. Nie boje sie od was niczego to jak ci mam wytlumaczyc czego sie boje? Jak wspmnialem juz, pedaly nie sa do przeargumentowania. A normalne (hetero) spoleczenstwo lepiej by was znosilo bez parad. Tlumaczylismy to wielokrotnie i nie dociera. A wielu pedalow wspomina tu o wysokim IQ. Ja tego IQ nie widze w tych wypowiedziach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Inteligencja jest ,cechą wrodzoną kolego!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 20:44 A wogóle, inteligencji nie można zobaczyc, można ja wyczuć!ale to bardzo skąplikowane, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimber Re: Inteligencja jest ,cechą wrodzoną kolego!! IP: 141.197.66.* 09.06.04, 20:46 cecha wrodzona? Moze i tak ale nie u ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuk trzeba zmienić stereotypy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 20:34 alex.4 napisał: Zresztą można zauważyć pewne zabawne fakty dotyczące tej dyskusji. Po pierwsze > milczenie o kobietach o skłonnościach homoerotycznych. czyżby nie pzreszkadzały > homofobom-meżczyznom. Bo pozwala na to stereotyp kobiety, która plotkuje sobie z koleżankami, do wszystkich przyjaciółek mówi per "kochanie", wolno jej czule obejmować się z inną kobietą. To nie wzbudza u heteroseksualnych facetów skojarzeń erotycznych - (bo przecież kobieta NIE MOŻE się kochać z inną kobietą), więc nie wzbudza zazdrości. Ale gdyby tak jakieś sto lat temu zamężna kobieta pogłaskała obcego mężczyznę po ramieniu w obecności swego męża - to skończyłoby się to bójką albo pojedynkiem. A że my w Polsce jeszcze mamy XIX wiek, to taki stereotyp wciąż trwa. Stereotyp mężczyzny jest inny. Musi być surowy, groźny. Jeśli uprawia seks z innym mężczyzną, to staje się dla wyznawców stereotypu czymś niesamowitym. Ludzie,którzy wyznają stereotypy,usiłują zaszufladkować jednego z kochanków jako "męskiego" lub "kobiecego". Nie rozumieją tego, że obaj mogą być tak samo męscy i żaden z nich nie musi być "aktywny" albo "pasywny" (jeśli na przykład umilają sobie wieczory obciągając sobie nawzajem fiuta). Nie tylko mężczyźni bywają antygejowscy. Kobiety też usiłują nas leczyć (vide Krysia czy dewotki z Radia Maryja). Opór antylesbijski jest znacznie słabszy i to paradoksalnie wywodzi się z patriarchalnego sposobu widzenia świata - "kobiety nie mają właściwie głosu, więc nie liczy się także świat ich uczuć". Zmiana stereotypów dotyczących seksu jest celem tej parady. Ale twardogłowych zacofańców nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: trzeba zmienić stereotypy 09.06.04, 20:41 nie zupełnie. Zdaje się że w krajach islamskich jest odwrotnie. Homoseksualizm meski jest dozowlony i tolerowany przeciwieństwie do homoseksualizmu kobiet. Tak wiec w tym musi tkwić jeszcze inna przyczyna. Mysle, że wręcz odwrotnie nie tylko relacje między dwoma konietami nie wzbudzają erotycznych konatcji ale wręcz przeciwnie, bardzo mocno pobudzają. W końcu wielu mezczyzn wyobraża sobie że jeśli jego dziewczyna bedzie miała skłonności biseksualne to przyprowadzi koleżanke do jego łózka. U nas pewnie ta różnica w traktowaniu lezbijek i gejów związana jest z penetracją. Nie ma prawdziwego seksu bez penetracji więc kobiecy seks to tylko gra wstepna. Po drugie przecietny samiec heteroseksualny obawia się o swoja seksualność, obawia się, że podstepnie zostanie spenetrowany. Ale jesli nie chcą to nikt prezciez nie będzie ich penetrował????? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahmed Re: trzeba zmienić stereotypy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 21:52 > Zdaje się że w krajach islamskich jest odwrotnie. Homoseksualizm > meski jest dozowlony i tolerowany przeciwieństwie do homoseksualizmu kobiet. We wszystkich krajach islamskich sodomia jest bardzo surowo karana! Wszyscy uczeni w prawie islamskim zalecają karę śmierci. Różnią się tylko co do sposobu wykonania wyroku. W tych krajach, gdzie obowiązuje "czyste" prawo islamskie obowiązuje też kara śmierci dla sodomitów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuk Re: trzeba zmienić stereotypy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 22:10 Islam, zwłaszcza arabski, jest religią obłudy i hipokryzji. Nie wolno im pić wina - ale za granicą Allach nie widzi, więc można się schlać. U siebie mają surowe przepisy antyseksualne - a za granicą wkładają Europejkom łapy do majtek. Są tak popędliwi, że na widok odsłoniętego kawałka kobiecego ciała od razu dostają niekontrolowanej erekcji. Więc kobiety trzeba zasłonić jakąś szmatą, żeby nie było widać i żeby sperma się nie lała strumieniami facetom po nogach. A mężczyzn homoseksualnych (czyli ok. 5%) mają przepis wymordować, przynajmniej w tych najbardziej zacofanych krajach (Arabia Saudyjska i in.). Chyba że ci będą się ściśle ukrywać, co zapewne jest bardzo trudne. Mimo wszystko widać tam czasem na ulicach żonatych homoseksualistów, trzymających się za ręce i jest to tolerowane. Ale tylko tyle, bo gdy zbliżą się bardziej do siebie - to zostaną zamordowani w obliczu ich popieprzonego prawa zwanego szari'at. Wolę już żyć w Polsce, jak widać są kraje sto razy bardziej zacofane niż nasz. Ale i tam kiedyś przyjdzie światło. Miejmy nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuk arabscy geje... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 22:41 ... też trochę by się chcieli poseksować, ale ich wychowali w takiej ciemnocie, jakiej u nas nie ma. Trzeba skończyć z tym szari'atem (czystym bezprawiem), pozakładać gazetki i kluby gejowskie. Swoją drogą, Amerykanie mieli parę niezłych pomysłów z tym rozbieraniem arabskich chłopaków do naga, chociaż trochę przesadzili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okrentówna Re: trzeba zmienić stereotypy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 05:11 No, hahaha, ja tu chcąc niechcąc chyba wystąpię w roli strasznej prowokatorki... ale po prostu poczułam, że muszę coś skomentować :P alex.4, piszesz: "U nas pewnie ta różnica w traktowaniu lezbijek i gejów związana jest z penetracją. Nie ma prawdziwego seksu bez penetracji więc kobiecy seks to tylko gra wstepna." No więc kto rozpowszechnia takie bzdury, że kobiecy seks to tylko gra wstępna?????????!!!! Poza tym, proszę pisać "lesbijki" ortograficznie, przez "s". :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuk Re: trzeba zmienić stereotypy + jeszcze wniosek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 10:18 A ponieważ duża część homoseksualistów ZUPEŁNIE nie uprawia seksu penetracyjnego (o czym nie wie większość homofobów), to wspólne walenie konia powinno być akceptowane przez homofobów, no nie? Taki seks to przecież tylko "gra wstępna", prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Rzecz w tym, że Polska nie jest normalna!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 20:36 Poczytaj trocę, posluchaj mądrych ludzi!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimber-Polak Re: Rzecz w tym, że Polska nie jest normalna!!! IP: 141.197.66.* 09.06.04, 20:45 Taki z ciebie Europejczyk jak z koziej dupy oliwiarka. Sam poczytaj i posluchaj. Jak pedzie argumentow nie maja to na Polske najezdzaja. Na drzewo. Mam kilku znajomych Francuzow, Niemcow i Wlochow. Jak opowiadam te historie to oni zaluja ze u nich juz taki pedalski wplyw na prawo jest. Dla nich Polska to niemalze ostatni normalny kraj w Europie, wiec prosze nie pier...lic i zmienic nick na ciemnodup-oszolom. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Rzecz w tym, że Polska nie jest normalna!!! 09.06.04, 20:48 bimbvrze za dużo wypiłeś i pierdolisz głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuk Re: Rzecz w tym, że Polska nie jest normalna!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 21:18 BIMBER PRZYCZYNĄ ŚLEPOTY! MASTURBACJA PRZYCZYNĄ RAKA PRĄCIA! UŻYWANIE PREZERWATYW PRZYCZYNĄ NADŻERKI POCHWY! bimber, czy nie jesteś przypadkiem chory na alkoholizm?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk A w jakim języku porozumiewasz sie z nimi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 21:31 Niemcami, Francuzami, i kim tam jeszcze ????? Hast Du verstanden ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimber Re: A w jakim języku porozumiewasz sie z nimi IP: 141.197.66.* 09.06.04, 21:47 Po wlosku i niemiecku mowie dosc slabiutko a po francusku wcale. Z nimi mowie tylko po angielsku ktorym akurat wladam bardzo dobrze. Ja z tymi ludzmi pracuje i wszyscy po angielsku gadamy. To taki przyjemny antygejowski jezyk. Co ty pedziu umiesz w obych jezykach poza Hast Du verstanden? Wierz mi, u nich prawdziwa tolerancja jest akurat taka jak w Posce, tylko ze bezprawne jest mowienie tego wprost. Ale ci kolesie zazdroszcza nam ostatkow szlacheckiej wolnosci. Danke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuk Re: A w jakim języku porozumiewasz sie z nimi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 21:54 No, nie wiem, czy angielski jest specjalnie antygejowski. Niespecjalnie podoba mi się angielszczyzna, ale to nie zmienia faktu, że Oskar Wilde był orientacji homo i pisał swoje książki po angielsku. Słowo 'gay' też zostało wzięte z angielskiego, nawet jeśli posiada etymologię romańską. Tego chyba już nie zrozumiesz, bo metanol wyżarł ci mózg, nieszczęsny Bimbrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Oskar Wilde dalby Tobie w morde!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 21:59 Za antygejowski język(angielski)Hahahahaha.Przeczytaj "portret Doriana Graya" jestem pewien że przestalbyś wypisywac takie brednie!!! a więc do lektury!! i wracaj na forum, przepytam Cię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimber Re: Oskar Wilde dalby Tobie w morde!! IP: 141.197.66.* 09.06.04, 22:31 twoje przepytywanie razem z Oskarem W. mam gleboko w du... ale w sposob niedoslowny tzn niegejowski. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Jestes nie do "przeargumentowania" Pa!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 22:36 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jestes nie do "przeargumentowania" Pa!!!!!!!! 10.06.04, 09:29 a na marginesie czy bimber zaczął mówić o swoim PRAWDZIWYM JA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Jesteś przecież inteligetny !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 11:05 On nam już to powiedzial, kim jest , obaj o tym wiemy, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Oliwa sprawiedliwa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 21:41 Oliwiarka jest urzadzeniem skomplikowanym,jestem dowartosciowany,zwlacza że Ty uzywasz "eufemizmu" tu chdzi o butelke bimbru, a w polsce pić oznacza "oliwic" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irk re: POLSKA OSTATNIĄ OAZĄ NORMALNOŚCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 22:01 > Dla nich Polska to niemalze ostatni normalny kraj w Europie ZGADZA SIĘ! Dlaczego w mediach zachodnich NIC nie było o tym, jak Krakowianie rozprawili się z gejami? BO BOJĄ SIĘ, ŻE NA ZACHODZIE LUDZIE WEZMĄ PRZYKŁAD Z POLAKÓW! Tam już widzą, do czego prowadzi "tolerancja" dla sodomitów i ludzie zaczynają gorzko żałować, że dali się na to świństwo nabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk bylo !!! w telewizji niemieckiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 22:04 Bardzo duzo w szerokim kontekstem wypowiedzi, klamiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Re: bylo !!! w telewizji niemieckiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 22:10 Byl duży reportarz z Krakowa na ten temat,w ZDF i ARD,francuzi też cos "dali" Kontekst relacji byl czytelny, nietolerancja, ciemnogrod!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Re:zacznijmy od "leczenia" komunistycznej retoryki IP: *.securenet.net / *.securenet.net 09.06.04, 23:01 Niedawno zdalem sobie sprawe, czytajac posty na tym forum, ze polskie spoleczenstwo mimo 15 lat zycia w demokracji nie uleglo bynajmniej dekomunizacji. A wskazuje na to sposob argumentowania, powtarzajace sie pewne sformulowania. Spojrzmy na powtarzajace sie ciagle zwroty typu "belkot", "zagrozenie z zachodu". Albo sposoby argumentacji - n.p. rzekoma propaganda Parady Rownosci, zagrozenie spoleczenstwa przez homoseksualizm, dzialalnosc wywrotowa homoseksualistow. Ciagle slychac tu glos komunistycznej propagandy, ktora nie opuscila umyslow milionow Polakow skazonych przez te totalitarna retoryke. Czytajac niektore pozwy mam wrazenie, ze homoseksualisci to wywrotowcy przekupieni przez "zbrodnicze" organizacje zachodnich gejow (post Krystyny), propagujacy agresje (w ten sam sposob byly przedstawiane marsze "Solidarnosci" w latach 80-tych), homoseksualisci zagrazaja dobrym obyczajom. Jest tu oczywista przesadzona nieufnosc i podejrzliwosc wobec gejow i przypomina mi to pewne propagandowe filmy sowieckie, ktorych przeslaniem bylo zapobiegniecie inwazji imperialistow. Spoleczenstwa wychowane w totalitaryzmie byly systematycznie kontrolowane, otepiane przez demagogie i nastawiane wrogo do jakichkolwiek zmian, bo wszelkie zmiany byly dyktowane odgornie. Widocznie pozostaje jeszcze nam przynajmniej jedna dekada na wyplenienie tego skazenia. Zacznijmy wiec od "leczenia" tego zjawiska zanim zajmijmy sie A tak abstrachujac od tematu, to jakos panom hetero nie przeszkadzaja filmy pornograficzne przedstawiajace milosc pomiedzy kobietami, bo to "takie urocze". Przeciez to tez jest milosc homoerotyczna! Ale nie, kobiety w ich umyslach sa sluzebnicami i musza za wszelka cene zadowolic potrzeby swojego wlasciciela! To takie hipokrytyczne ze strony niektorych facetow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk To homosowietikus !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 23:14 Stan chorobowy, rokowania dobre, ale w dluższym dystansie czasowym!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Re: To homosowietikus !!!!!!! IP: *.securenet.net / *.securenet.net 10.06.04, 00:34 Oby ta kuracja nie trwala zbyt dlugo! A chyba mozna ja przyspieszyc kuracja szokowa, a taka parada moglaby posluzyc jako elektrowstrzas dla homo sovieticusa! Homo (geje) contra homo sovieticus! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feniks Re: totalitaryzm na zachodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 00:48 > Spoleczenstwa wychowane w totalitaryzmie byly systematycznie kontrolowane, > otepiane przez demagogie i nastawiane wrogo do jakichkolwiek zmian, bo > wszelkie zmiany byly dyktowane odgornie. A myślisz, że spoleczeństwa zachodniej Europy nie są systematycznie kontrolowane i otępiane przez demagogię? Nie słyszałeś o "politycznej poprawności"? Tam dopiero robią ludziom wodę z mózgu! Nie widzisz, co robią w Iraku? Najpierw wciskali im przez kilkanaście lat kit w postaci tolerancji dla gejów a teraz ludzie mają potulnie akceptować "małżeństwa" homo i adopcję dzieci przez homo! Wszystko "dyktowane odgórnie" za pomocą skorumpowanych mediów. Teraz są w szoku, bo Polacy nie tacy głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Re: totalitaryzm na zachodzie IP: *.securenet.net / *.securenet.net 10.06.04, 01:05 Zgadzam sie z toba, jesli chodzi o "political correctness", bo jest to czysta hipokryzja i tak wcale nie prowadzi do tolerancji, lecz do milczenia. To prawda, to taka zachodnia odmiana totalitaryzmu, tylko troche ze spoznionym zaplonem. Ale wiesz, rowniez na Zachodzie odchodzi sie od tej sztucznej retoryki - przeczytaj sobie ciekawy artykul w GW na temat Billa Cosby'ego i jego ostatniej wypowiedzi, ktora wywolala goraca polemike wsrod Afro-Amerykanow ( okreslenie rowniez typu "pc", bo Murzyn jest dla mnie czyms derogatywnym). Wcale nie jestem za tym, zeby przeciwnicy gejow milczeli- maja prawo tego nie akceptowac. Ale nie maja prawa do agresji, ponizania slabszych. Nie powinni ludziom myslacym czy czujacym inaczej zmieniac na sile. Trzeba tolerowac innosc, bo jestesmy rozni i nic na to nie poradzimy. A co do mojej krytyki totalitaryzmu, to jestem znudzony ta retoryka,ktora ciagle powraca w wypowiedziach niektorych Polakow. To tak, jakby brakowalo im samokrytycyzmu i jakby pasywnie powtarzali to, co im wpojono w mozg przez indoktrynacje. Czy nie nadszedl czas, zeby cos zmienic na tym polu? W koncu totalitaryzm zostal narzucony od zewnatrz, przez imperialistycznych sasiadow i bynajmniej nie jest tworem polskim. A ponoc Polska byla kiedys krajem tolerancji (tak mnie uczono w szkole, ale w praktyce wygladalo to inaczej), chociazby w czasach Jagiellonow. Jesli nie odpowiada ci tolerancja w stylu zachodnim, czemu nie odwolasz sie do tej rodzimej, polskiej z zamierzchlych czasow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: totalitaryzm na zachodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.04, 01:12 Jezeli ktos jest chory - to niech sobie bedzie chory. OK. Ale jezeli jednoczesnie jest z tego powodu uciazliwy lub szkodliwy dla otoczenia, to nie widze zadnego powodu, aby go wyleczyc, mimo, ze bedzie protestowal, ze woli byc chory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Re: totalitaryzm na zachodzie IP: *.securenet.net / *.securenet.net 10.06.04, 01:28 Homoseksualizm nie jest choroba, lecz jednym ze sposobow na zaspokojanie popedu seksualnego. Mozna z tym zyc, kochac, byc szczesliwym, o czym zreszta swiadczy przyklad wielu wybitnych artystow czy nawet politykow. Tego nie da sie zmienic, wierz mi - zadne elektrowstrzasy, zadne perswasje, zawieranie zwiazkow malzenskich z kobietami (znam wielu zonatych gejow, ktorzy nadal sa gejami i zyja podwojnym zyciem). A skoro nie da sie tego zmienic, to trzeba z tym zyc. A zeby mozna bylo z tym zyc, potrzeba troche zrozumienia i tolerancji otoczenia. Ale nikt tu nie mowi, ze trzeba sie z tym obnosic, ja osobiscie lubie prywatnosc. Ale skoro wolno innym sie calowac i obsciskiwac, to czemu nie gejom? A tak a propos to w krajach muzulmanskich faceci chodza po ulicy za rece i nie sa wcale gejami. A wiec moze jest to sprawa kulturowa, bo w spoleczenstwie polskim nie wolno facetowi okazywac swojej strony uczuciowej i musi byc napompowanym twardzielem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedrek Wyrzutek Re: totalitaryzm na zachodzie IP: *.cmbrmaor.dynamic.covad.net 10.06.04, 01:59 > jego ostatniej wypowiedzi, ktora wywolala goraca polemike > wsrod Afro-Amerykanow ( okreslenie rowniez typu "pc", bo > Murzyn jest dla mnie czyms derogatywnym). A coz to za potworek - Afro-Amerykanin? A jak jakis Amerykanin jest z Egiptu to tez Afro-Amerykanin? Albo bialy z Poludniowej Afryki? Albo Murzyn z Ameryki Poludniowej? Czy mamy mowic - Afro-Afro-Amerykanin czy tez czarny Afro-Amerykanin? To tak jak z Cyganami - dobry Cygan to Rom, zly Cygan to Rumun a Cygan to nieprawidlowe politycznie slowo. Slowo "gay" tez okropne - znaczy ono po prostu wesolek. Czy kazirodcy beda nazywani "happies" - szczesliwkami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Re: potworki jezykowe IP: *.securenet.net / *.securenet.net 10.06.04, 02:16 Masz smieszne spostrzezenia! Jak wiec okreslisz potomkow Afrykanow mieszkajacych w USA? Czarni? Nie podoba mi sie, bo to brzmi tak, jakby byli brudni i niedomyci. Afro-Amerykanie brzmi cool, bo kojarzy mi sie z afro- fryzurami.A Murzyn kojarzy mi sie z ciastem czekoladowym. W kuchni francuskiej jest pewne ciasto,ktore nazywa sie "tete de negre" (glowa Murzyna). Moja znajoma byla kiedys zazenowana, gdy poprosila o "glowe Murzyna" w pewnej paryskiej cukierni, bo przy stoliku siedzial Afrykanczyk i nie wiadomo bylo, o ktora glowe chodzi! A dobrze wiesz, ze mieszkancy RPA to po prostu "South Africans" bez wzgledu na kolor skory. Po polsku chyba mozna powiedziec poludniowo-afrykanczycy. Potomkowie Holendrow to Burowie, Anglo-jezyczni to South Africans, a Afrykanczycy to albo Xhosa, albo Zulu, albo San. Slowo gej ma bardziej obojetna barwe jezykowa po polsku, bo "pedal" jest pogardliwe. Moze lepiej "pedalki" - brzmi dosyc fajnie. W moim wlasnym jezyku mowie "lewi", a tak mawiala moja byla kumpela Dziunia,z ktora obserwowalismy przechodniow, aby stwierdzic, kto "prawy" (hetero), a kto "lewy". Odpowiedz Link Zgłoś
buck_turgidson Re: potworki jezykowe 10.06.04, 05:14 > Slowo gej ma bardziej obojetna barwe jezykowa po polsku, bo "pedal" jest > pogardliwe. Pogardliwosc jest na dluzsza meta nieuchronna. Predzej czy pozniej slowo "gej" nabierze pogardliwego wydzwieku. Tak juz sie zaczelo robic w USA - w srodowiskach mlodziezowych "gay" zaczelo byc uzywane jako synonim "lame". Bedziecie musieli znowu wymyslic jakas inna nazwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk To wymyslimy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 09:03 Bardziej interesuje mnie Europa,"Stany" nie stanowią dla mnie żadnego odniesienia,polski "amerykanofilizm" jest irracjonalny,kim tak naprawdę są Polacy?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: To wymyslimy!! 10.06.04, 09:34 zwracanie uwagi na dobór słó który tak irutuje niektórych ludzi w poprawności politycznej jest uzasadniony. Nalezy odrzucić określenie któe są wartościujące same w sobie i zastapić je neutralnymi określeniami. Sposób wyrażania swoich poglądów jest związany z sferą języka. A na marginesie to o ile przypominam sobie w USA są bardzo popularne żarty opolaczkach. Rozumiem, że przweciwnikom politycznej poprawności one zupełnie nie przeszkadzają pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Trafne spostrzeżenia!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 11:00 Podaje Tobie mój adr.mail mam ochote "pogadać" wotan2@o2.pl pozdrawiam, R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Adr, dla "Alex-4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 11:18 wotan2@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimber Re: Adr, dla "Alex-4 IP: 141.197.66.* 10.06.04, 17:29 bedziecie sie "kontaktowac" chlopaki ? no przeciez mieliscie sie leczyc z homoseksu. zapowiada sie romantycznie, he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okrentówna Re: Kaczyński znów odmawia homoseksualistom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 04:56 tak, i cyklistą, Jureczku. A tak na poważnie: czy ty zdajesz sobie sprawę, że twoja ostatnia wypowiedź balansuje na granicy paranoi? Takiej klinicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BiBi Kaczka-homofobka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.04, 23:46 Takie kaczki to nadają się tylko na fois-gras, a nie na urząd prezydenta miasta. Odpowiedz Link Zgłoś