Dodaj do ulubionych

Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają mieszka...

IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 12:45
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Woland Elba zostaje! IP: 194.36.168.* 16.03.12, 12:48
      • Gość: mag Trzeba było postawić krzyż IP: *.aster.pl 17.03.12, 11:50
        Trzeba było postawić krzyż i ściągnąć mohery.
    • Gość: M Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: 62.190.137.* 16.03.12, 12:54
      Swieta racja, nienawidze squotersow jak psow
      • Gość: vegjih Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.toya.net.pl 16.03.12, 13:09
        Elba zostaje!
        • Gość: dsdfgdsg Jaki squat - co to q jest? IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.12, 12:53
          Paru gości wbiło się nielegalnie komuś na posesję a teraz to problem z ich usunięciem. Idzie lato to niech się przeniosą na trawkę z trawką.
      • flipvert Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz 17.03.12, 11:18
        A znasz chociaz jednego?Czy tylko widujesz ich w TV?
        • klara551 Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz 17.03.12, 13:01
          A po co mi znajomość z nimi ? Tak samo potraktowałam bym gościa co nie umie się wynieść. Osiem lat funkcjonowali bezprawnie.Mieli 8 lat na formalne załatwienie sprawy. Właściciel obiektu miał dużo cierpliwości. Dlaczego przez 8 lat nic nie zrobili ,żeby albo wykupić,albo od miasta dostać inny lokal. Mogli przecież jak teraz w obronie skrzyknąć innych i zrobić coś a nie tylko walczyć bo ktoś im zabrał swoją zabawkę. Łatwo pokrzyczeć, a zrobić coś normalnie to nie łaska?
    • fufix Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają mieszka... 16.03.12, 12:58
      Szkoda, to takie fajne miejsce- a ludzie fantastyczni :(
      • Gość: gosc Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.rz.izeto.pl 16.03.12, 14:11
        jesli to takie fantastyczne miejsce to zrobcie zrzute i odkupcie od wlasciciela jego teren ktory nielegalnie okupujecie
        • adam81w Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz 16.03.12, 14:27
          Dokładnie. Nie ich teren a chcą mieszkać.
        • Gość: eld Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.dynamic.mm.pl 16.03.12, 20:09
          wyobraźcie taką sytuację:
          mieszkacie na zwykłym osiedlu. w okolicy nie ma placów zabaw, jest za to kawałek rozkopanej ziemi między blokami, na którym od lat nic się nie dzieje. skrzykujecie się z sąsiadami i robicie z tym miejscem porządek: stawiacie mały płotek, sadzicie ładną trawkę, parę kwiatków, na środku wykopujecie piaskownicę, robicie zrzutkę na huśtawki i drabinki, które samodzielnie wkopujecie w ziemię. dbacie o miejsce, podlewacie trawę, malujecie sprzęty, organizujecie zabawy, z placyku korzystają okoliczne dzieci.
          po kilku latach miasto, do którego należy teren, sprzedaje go, nikogo o tym nie informując. pojawia się nowy, prywatny właściciel, który zabrania wam z placu zabaw korzystać, z pomocą policji usuwa dzieci i rodziców, grodzi teren i rozbiera infrastrukturę, a na jej miejscu stawia myjnię samochodową.
          święte prawo własności - powiedzą wtedy lokatorzy?
          • Gość: xxxx44 Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 21:39
            Litości !!! Tylko dlatego że ktoś zrobi piaskownice to ma mieć prawo własności do gruntu?
          • rlnd Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz 16.03.12, 21:53
            > nikogo o tym nie
            > informując.

Z tego co wiem squatersi wiedzieli od kilku lat o rozbiorce. Przynajmniej tak pisze portal indymedia.

> pojawia się nowy, prywatny właściciel, który zabrania wam z placu
            > zabaw korzystać, z pomocą policji usuwa dzieci i rodziców, grodzi teren i rozbi
            > era infrastrukturę, a na jej miejscu stawia myjnię samochodową.
            > święte prawo własności - powiedzą wtedy lokatorzy?

Wyobrazmy sobie, ze masz mieszkanie, ale wyjechales/as na pare lat.
            W miedzyczasie w mieszkaniu powstalo darmowe kino z ambitnymi filmami, w kuchni hodowla kanarkow, a w przedpokoju ktos zrobil freski.
            Dowiedziales/as sie o tym, i przez kilka lat patrzyles/as na to poblazliwie informujac tylko tych co zajeli Twoje mieszkanie, ze jak wrocisz to wszystko ma zniknac. No i wracasz, ale nikt nie chce opuscic Twojego mieszkania. Co Ty na to ?
            • Gość: sampalampa Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: 95.154.230.* 18.03.12, 10:41
              a ty zostawiasz otwarte mieszkanie jak wyjezdzasz?
              ciekawe ciekawe
              to po trawie czy po grzybach te wizje?
              • rlnd Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz 18.03.12, 18:30
                A ty wchodzisz do otwartych mieszkan ?
                • niepijpiotrek73 Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz 18.03.12, 20:29
                  Jestem właścicielem terenu co z nim robię to moja sprawa bo jest mój a jak na moim placu lęgną się szczury kopia nory i "inwestują" na mojej własności to ja te szczury truję topię wodą albo wypalam ogniem
                • Gość: sampalampa Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.12, 09:58
                  nie ale twoj przykład z dupy jest wziety
          • Gość: Tirinti Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.acn.waw.pl 16.03.12, 23:06
            Kup sobie teren to będziesz mógł sobie na nim robić co chcesz.
        • Gość: k Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.03.12, 22:36
          Problem polega na tym, iż ci ludzie pewnie są tak biedni, że całą gromadą będą w stanie kupić, co najwyżej jeden metr. Jeżeli ich się wyrzuci to nie wiemy jak sobie będą z tym problemem radzić, czy sprawa nie przeniesie się na ulice i to my będziemy się głowić, a nie oni.
          Rolę mediatora powinno przejąć miasto i jakoś rozwiązać ten problem, bo jak wspomniałem metoda siłowa w dalszej perspektywie może okazać się nieskuteczna i szkodliwa.
          Skoro miasto funduje różnym osobom (często bardzo dziwnym) mieszkania komunalne, mogłoby rozwiązać ten problem budując np. na jakimś odludziu, komunalne obozowisko.
          Nie mam na myśli namiotów, ale obiekt spełniający jakieś podstawowe kryteria umożliwiające zasiedlenie. Nie musi to kosztować sporo, a korzyść z tego duża, bo będzie można stawiać tym ludziom jakieś warunki, itd.
          Podałem wyłącznie jakiś przykład i ciężko ugryźć sprawę, ale nie powinno się tego od tak sobie zostawić.
          • Gość: monty Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.hari.cable.virginmedia.com 17.03.12, 00:45
            Trudno. Najwyżej będą musieli sprzedać swoje alternatywne Iphony, Ipady, MacBooki Pro i MacBooki air. Życie to nie bajka, nie głaszcze cię po jajkach.
    • Gość: mazak Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają mieszka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.12, 13:00
      Elba zostaje!!
    • Gość: Kok Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 13:01
      sam jesteś brudasem zasrany społeczniaku
    • Gość: ghejno Skłot?? IP: *.notuskredyt.pl 16.03.12, 13:07
      kolejne słówko przywleczone przez imigracje z UK. Trzeba było cały artykuł napisać po angielsku jeśli polskie słowa są obciachowe... Dajcie znać jak będą jakieś dni otwarte w gazeta.pl chętnie poznałbym autorów tych wyrafinowanych tekstów. Makabra....
      • Gość: Tirinti Re: Skłot?? IP: *.acn.waw.pl 16.03.12, 23:08
        Nie tyle z UK co z danii, to królestwo lewaków, cała śmierdząca kopenhaga, najgorsze miasto na świecie, jest pełna lewaków i squotów.
        • Gość: cencen Re: Skłot?? IP: 95.154.230.* 18.03.12, 10:49
          A co w dupala cie zerzneli ze tak narzekasz
          czy cie do cpania przymusili i nie mozesz teraz przestac?
      • flipvert Re: Skłot?? 17.03.12, 11:24
        Komputer,kakao,radio,auto itp.Co z tymi slowami?Tez emigracaj przywlokla?
        Squot funkcjonowal w polskim slowniku na dlugo przed masowa emigracja do Wlk.Brytanii (nie UK-jesli z ciebie taki purysta jezykowy to badz konsekwentny).To,ze nie znales go wczesniej nie znaczy,ze go nie bylo.Znaczy tylko,ze malo wiesz.
        • flipvert Re: Skłot?? 17.03.12, 12:04
          Taki ze mnie poliglota a napisalem "squot".
          Oczywiscie poprawnie jest:squat.
      • Gość: gienek pie...ny polonista sie znalazł IP: 95.154.230.* 18.03.12, 10:48
        napisz lepszy artykuł jak potrafisz cieciu
    • Gość: mmmm Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają mieszka... IP: *.pia.abpl.pl 16.03.12, 13:16
      CO ZA CHORY KRAJ !!!!
      • Gość: Kok Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 13:18
        To nie kraj jest chory, tylko ludzie w nim mieszkający. Widać z resztą po niektórych komentarzach.
      • Gość: arti Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 18:32
        chory to moze i nie-mieszkancy squotow wiedzieli ze budynki maja wlasciciela i ze kiedys sie o nie upomni-jedyna chora rzecza to padalce antifowskie ktorzy mysla ze podeszwa buta przebija mur
      • Gość: Tirinti Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.acn.waw.pl 16.03.12, 23:09
        Dokładnie!
        Jak można przez wiele lat tolerować bandę lewaków okupującą czyjś teren.
    • Gość: Tekla Poprawcie mnie, proszę jeśli się mylę.... IP: 37.30.71.* 16.03.12, 13:27
      Owe squoty (czy to ma odpowiednik w polskim języku?) zawsze kojarzą mi się z siedliskiem narkomanów, bezdomnych, względnie dzieciaków co uciekły z domów. Oprócz tego mam wrażenie, że owi mieszkańcy tudzież użytkownicy nie płacą podatku gruntowego, nie płacą za wynajem lokali itp. Może się mylę (jeśli tak, to proszę mnie poprawić) ale taką mam opinię na podstawie programów telewizyjnych oraz wszelakich filmów.
      Jeśli więc jest tak jak piszę (podkreślam, jeśli tak jest) to jestem za likwidacją takich miejsc - przepraszam, ale nie widzę podowu dla którego miasto ma płacić za te pomieszczenia (z naszych podatków oczywiście). Być może są to jakieś namiastki centrów rozwoju kultury, nazwijmy to polubownie alternatywniej, ale czemu do licha ma to być za darmo dla mieszkających i tworzących tam? Skoro miasto nie pobiera opłat za wynajem tychże pomiszczeń to na nich nie zarabia a co za tym idzie traci, czyli dopłaca do istnienia tychże.
      Jeśli ktoś chce tworzyć to są centra kultury, są kluby osiedlowe itp. Jak nie ma gdzie mieszkać to są noclegownie, ośrodki opieki itp...

Jeśli moje skojarzenia z tymi miejscami sa słuszne to jestem jak najbardziej za likwidacją. A, że brutalnie? No, cóż jak inaczej wypędzić niechcianych, nielegalnie przebywających a w dodatku protestujących "lokatorów"?
      • Gość: ryba Re: Poprawcie mnie, proszę jeśli się mylę.... IP: *.pwpw.pl 16.03.12, 13:36
        Faktycznie, mylisz się. A Twoja niewiedza jest tak ogromna i tak pielęgnowana przez bezkrytyczne łykanie przekazów mediów, że bezczelnością z Twojej strony jest prośba o poprawianie napisanych przez Ciebie bzdur.
        • Gość: Tekla Re: Poprawcie mnie, proszę jeśli się mylę.... IP: 37.30.4.* 16.03.12, 13:43
          Kolego, nie znam się na tym - dlatego napisałem to co napisałem i prosiłem o ewentualne poprawienie mnie. Jeśli jest inaczej to napisz jak jest rzeczywiście!

PS. cały mój osąd opierał się na wiedzy telewizyjnej co zaznaczałem więc nie widzę tu grama bezczelności
          • sinzapatos Re: Poprawcie mnie, proszę jeśli się mylę.... 16.03.12, 15:51
            Czyli znowu: "Nie znam się, to się wypowiem".
            • Gość: kixx Re: Poprawcie mnie, proszę jeśli się mylę.... IP: *.acn.waw.pl 16.03.12, 17:06
              a w zamian:wiem,ale nie powiem?
      • Gość: a. Re: Poprawcie mnie, proszę jeśli się mylę.... IP: 195.20.110.* 16.03.12, 13:40
        nie wiem, nie widziałem, nie znam się, ale się wypowiem!

• Gość: Tekla Re: Poprawcie mnie, proszę jeśli się mylę.... IP: 37.30.22.* 16.03.12, 13:46
          Tak, wypowiem się ponieważ media dość jasno pokazują co to są owe skłoty (jeszcze raz pytam: czy to ma odpowiednik w języku polskim???) i co się w nich dzieje. Napisałem również, że jeśli jest tak rzeczywiście (prosząc o poprawienie, jeśli jest to nieprawdą!) to jestem temu przeciwny - chyba mi wolno, prawda?
          • Gość: gość portalu Re: Poprawcie mnie, proszę jeśli się mylę.... IP: *.home.aster.pl 16.03.12, 14:48
            Nie mylisz się.
            Nie płacą.
            Za nic nie odpowiadają przed właścicielem.
            Nie ponoszą odpowiedzialności za to co sie tam odbywa.
            Zamieszkują cudzą nieruchomość "na dziko" bez pozwolenia właściciela.
            I wołają że wywala się ich BEZPRAWNIE.
            Nagle prawo stało się bardzo ważne.
            • rlnd Re: Poprawcie mnie, proszę jeśli się mylę.... 16.03.12, 17:26
              > Nagle prawo stało się bardzo ważne.

No wlasnie, to tez mnie zdziwilo. Mnostwo postow w tym watku opisuje przeciwstawianie sie systemowi.
              A tu nagle krzyk i odwolywanie sie do prawa ustalonego przez system.
              • Gość: monty Re: Poprawcie mnie, proszę jeśli się mylę.... IP: *.hari.cable.virginmedia.com 17.03.12, 00:48
                To taki sam paradoks jak anarchiści ubiegający się o pozycje władzy. Nie wymagaj elementarnej logiki od lewaków. Gdyby ją posiadali to nie byli by lewakami.
          • flipvert Re: Poprawcie mnie, proszę jeśli się mylę.... 17.03.12, 11:53
            Nie ma odpowiednika w jezyku polskim.Jest tylko spolszczona pisownia.
            Swego czasu (za mlodu,he he) znalem lodzki squot na Jerzego(przepraszam,ale naprawde wole pisownie oryginalna)dosc dobrze.Fajne miejsce,w ktorym odbywaly sie darmowe koncerty,wystawy i rozne wesole imprezy.Spoko ludzie,ktorzy swego czasu zorganizowali sporo swietnych punkowych i hc koncertow (dzieki nim mozna bylo zobaczyc w Lodzi najwieksze gwiazdy tych scen).Mozna tez zbylo zjesc cos wegetarianskiego.
            Podobnie bylo w Berlinie,Kopenhadze,Hamburgu i Londynie.
            To naprawde sa bardzo aktywne osrodki kultury alternatywnej.
            Nie wierz TV.Nigdy.
            • rlnd Re: Poprawcie mnie, proszę jeśli się mylę.... 17.03.12, 17:29
              > Nie wierz TV.Nigdy.

Aha. W programach przyrodniczych na Discovery klamia jak psy. Albo jakim oszustwem jest transmisja meczu - przeciez to wszystko ustawiane na potrzeby telewizji.
              • Gość: stary pijak Re: Poprawcie mnie, proszę jeśli się mylę.... IP: *.krawarkon.pl 18.03.12, 00:03
                rlnd napisał:

> > Nie wierz TV.Nigdy.
                >
                > ... Albo jakim oszustwem jest transmisja meczu - przeciez to wszystko ustawiane na potrzeby telewizji.

Żebyś wiedział...
                • rlnd Re: Poprawcie mnie, proszę jeśli się mylę.... 18.03.12, 01:22
                  Ustawiane moze i tak, ale czy aby na potrzeby TV ?
      • monoekann Re: Poprawcie mnie, proszę jeśli się mylę.... 16.03.12, 13:57
        taniej by wyszlo 'pozyczyc' im teren i niech sie sami tam utrzymuja i sobie zyja, niz utrzymywac domy dla bezdomnych w ktorych trzeba sprzatac, utrzymywac standardy sanitarne, placic opiekunom, ochroniarzom... no ale wtedy nie dalo by sie zatrudnic kolegi na stanowisko kierownika i zarzadcy takiego budynku...
        patologia - owszem, nie jest rozowo, ale lepiej im dac zrobic mini spolecznosc niz wachac pod mostami. problemem bedzie jak sie namnoza, ale kto normalny chcial by w takich warunkach zakladac i utrzymywac rodzine procz tych ktorzy sa zmuszeni przez los?
        moge sie mylic, nie jestem socjologiem, ani nie mieszkalem (relacje paru znajomych) w 'squacie'
      • Gość: Dark_Angel Re: Poprawcie mnie, proszę jeśli się mylę.... IP: 37.30.94.* 16.03.12, 14:01
        Nie mylisz się - te miejsca to siedliska narkomanii, pijaństwa, brudu, smrodu i nielegalnych lokatorów mających roszczenia do całego świata...

Zgadzam się z Tobą, że jak ktoś chce tworzyć to niech idzie do ośrodka kultury, ogniska młodych talentów itp - po to istnieją i co więcej również nie pobierają opłat. Co do mieszkań dla bezdomnych nie wypowiem się, bo większość jest takowymi z wyboru a nie z przymusu...

Likwidacja (czytać pozbycie się) nielegalnych lokatorów była przeprowadzona prawidłowo - do czego to doszło, żeby ktoś nielegalnie zajmował mój teren i jeszcze domagał się w zamian za to pomieszczenia zastępczego ja się pytam???!!!??? Jak chcą to niech sobie ida do kanałów ciepłowniczych w okolicach elektrociepłowni - stamtąd nik ich nie goni, a z niemalże centrum wiasta serdeczne won!
        • Gość: fckNWO Re: Poprawcie mnie, proszę jeśli się mylę.... IP: *.204.98.210.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.03.12, 14:13
          Nie ma to jak odpowiadać na własne posty , hmm ? :)
        • Gość: elblanco Re: Poprawcie mnie, proszę jeśli się mylę.... IP: *.centertel.pl 16.03.12, 14:31
          Po twoich wypocinach widac ze nigdy w zyciu nie byles na zadnym sklocie. Skloty to centra kultury w ktorych odbywaja sie koncerty wystawy i inne imprezy. Gotuje sie jedzenie dla bezdomnych w ramach akcji Jedzenie Zamiast Bomb. Nikt nie daje na to ani grosza, ani miasto azni zadne organizacje, wiec ani ty ani nikt inny nie doplaca dotego, wszystko jest odolna inicjatywa. Co w tym zlego?
          • Gość: Miro&Co Re: Poprawcie mnie, proszę jeśli się mylę.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 18:45
            Ok, róbcie sobie co chcecie, ale NA SWOIM TERENIE a nie na cudzym.
            • Gość: Ziom Re: Poprawcie mnie, proszę jeśli się mylę.... IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.12, 07:18
              Łatwo powiedzieć - "na swoim". Gdzie jest ten "swój", skoro z definicji cała ziemia w państwie już do kogoś należy i nie ma możliwości zasiedlenia "niczyjego" terenu? Ten "niczyj", to czasem może być jednak opuszczony lub nieużywany budynek. Od strony prawnej wejście do niego jest owszem, nielegalne. Jest to jednak efektywne wykorzystanie nieużywanej przestrzeni i powinno być dopuszczalne prawnie, na pewnych zasadach.
          • Gość: ja Re: Poprawcie mnie, proszę jeśli się mylę.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 18:53
            ale to 'centrum' ktoś opłacił. ktoś je wybudował i zapłacił. Z tego korzystają mieszkańcy tego miejsca. z pracy i pieniędzy innych ludzi korzystają i oferują coś za darmo (free sklepy itp). dziwne i pokrętne trochę. Namiot byłby uczciwszym rozwiązaniem.
      • Gość: luke Re: Poprawcie mnie, proszę jeśli się mylę.... IP: 91.217.198.* 16.03.12, 14:57
        Nie mogę się zgodzić z pani opinią i uważam ją za błędną.
        Dobra państwowe nie są zadbane z czego więc miasto miało by czerpać zyski? gdyby nie dzicy lokatorzy najpierw żule powyrywali by kable ze ścian, potem miejsce takie stało by się siedzibą lokalnych pijaków. Byłem w kilku takich miejscach i skłotersi często są studentami bądź pracują i względnie dbają o te budynki. Taka forma dzikiego mieszkania moim zdaniem jest doskonałą odpowiedzią na to co funduje się nam wszystkim od 89r. Proszę zwrócić uwagę na "gospodarzenie" majątkiem narodowym kolejnych rządów, celowo doprowadzają państwowe firmy do ruiny żeby dowieść ich nie rentowności i sprzedać siostrze bądź zięciowi za złotówkę...
        Wszystkim entuzjastom wykopania zbędnego elementu polecam kredyt we frankach szwajcarskich, tylko nie zdziwcie się jak się wam nóżka powinie i nawet z pod mostu wygoni was "sprawiedliwa" ręka rynku! Jesteście niewolnikami a najzabawniejsze jest to że nawet o tym nie wiecie.
      • Gość: adam Re: Poprawcie mnie, proszę jeśli się mylę.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 17:52
        ale się uśmiałem, widziałem takie miejsca w Holandi czy w Niemczech dwadzieścia lat temu, jeżeli ktoś ocenia ludzi po wyglądzie to ma duży problem, dziś na dyskoechach mnóstwo jest osób z kolczykami, dziwnymi fryzurami, kolorowo ubranych, czy to znaczy, że są narkomanami
      • Gość: asdfg Re: Poprawcie mnie, proszę jeśli się mylę.... IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 18:26
        Ludzie z wypranymi czerepami o ścisłych umysłach nie są w stanie zrozumieć innego od ich własnego punktu widzenia. Żaden normalny squaters nie zająłby czyjegoś domu, to były pustostany, które tak naprawdę zostały zajęte za nieoficjalnym zezwoleniem firmy. * Lat dział squat i zrobił 3 razy tyle wydarzeń kulturalnych ile wszystkie domy kultury razem wzięte. Jeżeli ktoś mowi o tych ludziach, ćpuny i brudasy jest po prostu tempakiem nie mającego zielonego pojęcia o idei squatingu. Podejrzewam, że jeżeli firma by odpowiednio porozmawiała z mieszkańcami to by się dogadali, ale postanowiła nasłać firmę ochroniarską w południe bez uprzedzenia. Zobaczycie co się będzie działo w weekend pod Elbą.
        • Gość: Miro&Co Re: Poprawcie mnie, proszę jeśli się mylę.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 18:48
          Człowieku zrozum, to jest czyjś teren, Jak chcą squat zakąłdac to nie ch zakładają tylkko na SWOIM terenie, lub niech się dogadają z np miastem o dzierżawę, choćby za symboliczną złotówkę ...
      • Gość: k Re: Poprawcie mnie, proszę jeśli się mylę.... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.03.12, 22:42
        Jak ci się kojarzą z jakimś elementem, to tym bardziej powinieneś stać po ich stronie.
        Jeżeli przestaną się zajmować kulturą, nie będą mieli gdzie mieszkać, to zaczniesz oglądać ich pod swoim domem i zaczniesz się bać wyjść na ulicę, bo jak określiłeś to element, który bez podstawowych dóbr może być bardzo niesforny.
        Nie tędy droga.
        • Gość: Olo Re: Poprawcie mnie, proszę jeśli się mylę.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.12, 03:52
          Jak mi przyjdzie taki lump pod okno, to nawalę po gębie i tyle. A jak coś przeskrobie to do pierdla z nim - proste.
    • Gość: canz Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają mieszka... IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 13:36
      jak chcecie mieszkac za darmo, zyc w anarchistycznym swiecie, robic happeningi, nie placic podatkow to spierniczac do lasu, budowac szalasy i tam zyc. a nie w z czyjejs wlasnosci, bezprawnie na dodatek. smieszy mnie jak ludzie sie oburzaja jak to sie wyrzuca tych squattersow za to ze mieszkaja tam nielegalnie. bez kitu nie maja tam prawa byc a to ze sa tam od 2004r to i tak dobra wola wlasciciela. miarka sie przebrala. DO ROBOTY LENIE! nikt nie bedzie pasozytowal bezkarnie
      • Gość: elblanco Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.centertel.pl 16.03.12, 13:46
        Ci ludzie więcej pracują od ciebie, przynajmniej dają cos od siebie innym a ty? Budynek stał opuszczony i gdyby nie skłotersi juz dawno by sie rozsypał. Jak ci sie nie podoba to nikt cie nie zmusza zebyś tam przychodził. Siedź sobie przed telewizorem na raty w mieszkanku na raty na strzeżonym osiedllu i tyraj na swojego szefa i właź mu w tyłek po podwyżkę na "modniejsze ubranie nowszy samochód i wieksze mieszkanie". I kłaniaj się w pas policjantom i ochroniarzom.
        • garkuchta Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz 16.03.12, 14:02
          Sorry, ale ten budynek jest czyjąś własnością - nawet jeśli się rozpada, właściciel ma do tego prawo.
          Jeśli zajmujesz pustostan nielegalnie, musisz wkalkulować, że z czasem zostaniesz wyrzucony.
          Jeśli myślisz inaczej, popytaj rodziców i dziadków, jak to było gdy komuniści zabierali czyjąś własność i poczytaj w gazetach, jak bajońskie sumy trzeba wypłacać jako odszkodowania albo jak się czują lokatorzy reprywatyzowanych kamiennic. Bo pewnie jako pierwszy podniesiesz krzyk, jeśli prawowity właściciel podniesie im czynsz.

A mojego życia się nie czepiaj - to moja sprawa i ja zdecyduję, co w nim chcę robić.
          • Gość: gość Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 16:16
            Więc Ty również nie czepiaj się ich, bo to ich życie i oni zdecydują co mają z nim robić.
            • Gość: aaaa Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.lukman.pl 16.03.12, 18:51
              Nie czepiam się, jeśli robi coś na własną odpowiedzialność i przestrzegając istniejącego prawa.
              Kradzież (a tak można nazwać zajęcie pustostanu) nie mieści się w kategoriach dobrego współżycia społecznego, etyki chrześcijańskiej itp.
            • Gość: Miro&Co Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 18:51
              No własnie widać, zajmują nielegalnie czyjąś właśność.
        • Gość: nakręcany_czołg Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 14:39
          frajer z niego, co? wszystko na raty i woli za to płacić, zamiast po prostu ukraść. jest godny pogardy. ot lewicowa wersja wrażliwości i poczucie "sprawiedliwości"
      • Gość: cm Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 14:38
        @canz

Do budy psie, nikt nie chce słuchać Twojego ujadania. Chcesz to płać podatki, zamknij mordę i liż stopy swemu panu...niewolniku...
        Ale nie pouczaj innych jak mają żyć...

Znalazł się, obrońca czyjejś własności... ;D
        • Gość: aaaaa Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.lukman.pl 16.03.12, 16:10
          @ cm

kultura wypowiedzi aż zatyka ....
          • Gość: cm Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.12, 11:51
            @ aaaaa

Sądząc po Twoim nicku, Ciebie chyba co innego zatyka... ;D
      • Gość: dw Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.ip.netia.com.pl 16.03.12, 15:13
        Wojciech Cejrowski pokazywał takie dzikie osiedla w Brazylii i nad Amazonką. Tam właśnie żyją ludzie, którzy mają w dupie system, płacenie podatków i bycie trybikiem w machinie. Gdyby takie coś zaczęło powstawać gdzieś nad Wisłą, zaraz bandyckie państwo wysłałoby swoje pieski przeciw tym ludziom. Tu nikt nie może być wolny, bo człowiek wolny = zagrożenie dla systemu. On może dać przykład innym, którzy również zechcą być wolni i nie będzie miał kto utrzymywać pierdzistołków, ani sponsorować karabinów, którym zabija się kobiety i dzieci w imię - no właśnie - w imię czego?
        • Gość: lol Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.play-internet.pl 16.03.12, 15:24
          racja. zapomniałeś dodać, ze te osiedla nieładnie wyglądają. a wzorowi obywatele nie lubią patrzeć na brzydkie rzeczy...
          • Gość: dw Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.ip.netia.com.pl 16.03.12, 16:03
            Niech więc sobie siedzą w swoich apartamentach za płotem, które kupili na 30 letni kredyt, niech sobie jeżdżą swoimi kupionymi na kredyt naszpikowanymi elektroniką samochodami spełniającymi wszelkie normy, niech pracują do 80 roku życia, żeby to spłacić i utrzymać sypiący się system. Ale niech dadzą żyć innym zgodnie z ich wolą i filozofią.
            • przechrztaimason Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz 16.03.12, 16:05
              Cudnie. Tylko na swój koszt, jeśli łaska.
              • Gość: gość Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 16:19
                Przecież żyją na swój koszt, czego się czepiasz? Płacą za swoje utrzymanie, dbają o budynek. Chyba, że Cię boli, że nie płacą za wynajęcie pustostanu zaniedbanego od lat.
                • rlnd Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz 16.03.12, 16:50
                  > Przecież żyją na swój koszt,

> nie płacą za wynajęcie

Wlasnie sobie zaprzeczyles ?

• Gość: monty Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.hari.cable.virginmedia.com 17.03.12, 00:53
                  Mogę się wprowadzić do twojego mieszkania? Obiecuję, że będę podlewał kwiatki i organizował spotkania(tzw. imprezy)
      • Gość: Gość Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.e-point.pl 16.03.12, 17:08
        > jak chcecie mieszkac za darmo, zyc w anarchistycznym swiecie, robic happeningi,
        > nie placic podatkow to spierniczac do lasu, budowac szalasy i tam zyc.

Lasy też są czyjeś...
    • Gość: aalto Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają mieszka... IP: *.159.28.132.static.crowley.pl 16.03.12, 13:43
      najciekawszy jest komentarz jednego ze squotersów" Nikt nas nie uprzedzał o akcji, nie zapewnił nam zamiennych lokali. Jesteśmy wyrzucani na bruk. To bezprawie - twierdzi". Ciekawe jak może być bezprawnie odebrany bezprawnie zajmowany obiekt? Z całą sympatią dla squotersów z Elby, ale tekiej bzdury dawno już nie czytałem. Można mieć tylko pretensję do właściciela firmy że nie uprzedził o akcji,ale zapewnienie lokali zamiennych to już szczyt bezczelności.
    • Gość: przetak Czytam i oczom nie wierzę. IP: *.ip.netia.com.pl 16.03.12, 13:50
      W jakim tonie to jest pisane? "ochroniarze wtargnęli na teren" - przepraszam bardzo, ale jeśli ktoś gdzieś wtargnął, to dzicy lokatorzy. Właściciel terenu i budynków ma prawo i obowiązek dbać o swoją własność, także przy pomocy służb ochroniarskich. "To miejsce alternatywnej kultury. " - w to nie wątpię, kultura to była mocno alternatywna. "Stworzyli tam kino, salę koncertową i prób. Większość imprez była za darmo. " - a czy tantiemy były odprowadzane? Czy ci ludzie w ogóle wiedzą, co to takiego? "Otworzyli freeshop" - czy płacili podatki, tak jak choćby słynny piekarz, który od oddawanego charytatywnie pieczywa musiał odprowadzać VAT? "Od początku chcieliśmy, aby nasz dom" - że co? czyj dom? Jeśli jakiś menel wejdzie do domu pana redaktora i zacznie się tam urządzać, to wtedy jest to dom tego menela? "decyzję w sprawach domowych podejmują więc tylko ci, którzy mieszkają w squocie" - jak wyżej, plus kwestia - czy dopełnili obowiązku meldunkowego? "ochroniarze z firmy Skrzecz są brutalni" - szkoda bardzo, z nielegalnymi lokatorami to jak może należy postępować, na herbatkę prosić? "akcja jest bezprawna, bo mieszkańcy squotu byli właściwymi posiadaczami terenu" - super wykładnia prawa cywilnego, a nie lepiej było budynek zaprzyjaźnionej redakcji zająć, byliby właścicielami lepszego budynku? "Nawet dziś miała się odbyć jakaś impreza - wspomina." - w to nie wątpię, zapewne z alkoholem i może narkotykami. Ogólnie rzecz biorąc efekt jest taki: gazeta lituje się nad bandą dzikich lokatorów lewackiego autoramentu.
      • Gość: Dark_Angel Więcej komentować nie trzeba! IP: 37.30.33.* 16.03.12, 13:55
        To jest kwintesencja prawdy!
      • Gość: a Re: Czytam i oczom nie wierzę. IP: *.icpnet.pl 16.03.12, 14:00
        Nie rozumiesz że ten obiekt stał pusty i niszczał, dzięki tym ludziom coś zaczęło się tam dziać rozwijała się kultura, można było się czegoś nauczyć. A propos podatków i obowiązków meldunkowych, chyba nie wiesz o co chodzi oni robili to dla ludzi nie dla państwa. Zresztą nie wiem jak mieli by płacić podatki, jak sam mówisz teren nie był ich, wszystko tam było za darmo, a podatek VAT płacili kupując cokolwiek w sklepie.
        • Gość: Dark_Angel Stek bzdur IP: 37.30.45.* 16.03.12, 14:06
          Czy to, że nie dbam o dany teren (płacąc za niego podatek gruntowy itp) oznacza, że nie jest on moją własnością i każdy lump może sobie na niego wejść i zrobić tam co chce? Żartujesz sobie chyba!
          Od nauki są szkoły, koła zainteresowań, konkursy młodych talentów, kluby osiedlowe itp a nie samowolki budowlane. NIC nie mieli tam za darmo, bo nie byli na SWOIM - zresztą nawet będąc na swoim też musisz płacić stosowne podatki.
          Kwestię VATu pominę, bo świadczy to tylko o Twojej ignorancji... Tak samo kupujący jak i sprzedający płaci podatek VAT
          • Gość: hcwarmia Re: Stek bzdur - nie czytaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.12, 15:29
            masz problem ze zrozumieniem tematu? gdyby tych ludzi tam nie było, to budynek zostałby rozebrany przez złomiarzy, odzyskiwaczy do gołej ziemi. może oto chodziło właścicielom/dzierżawcom/najemcom, by doprowadzić do ruiny to miejsce? oni tam weszli, wyremontowali, zaadaptowali przestrzeń do swoich, niewygórowanych potrzeb. a teraz jest problem, bo może miejsce jest atrakcyjne, a wcześniej nie było i ziemię sprzedać czas. i tu się pojawia problem, bo można spróbować właścicielowi wyliczyć koszty utrzymania posesji. Remonty, sprzątania, ochrona własności przed grabieżą, itd. Męcz się "ciemny" z argumentami. ale pewnie napiszesz o tosterze lub innym piekarniku, za którym tak bardzo tęsknisz. przyjedź na Warmię, oddam ci go za darmo. i stary portfel też, nie będziesz musiał nikomu z domu tostera czy portfela wynosić, bo jeszcze cię posadzą za kratki.
            • Gość: gosc Re: Stek bzdur - nie czytaj IP: *.rz.izeto.pl 16.03.12, 15:36
              > oni
              > tam weszli, wyremontowali, zaadaptowali przestrzeń do swoich, niewygórowanych p
              > otrzeb.
              ale jakim prawem ?

> bo można spróbować właśc
              > icielowi wyliczyć koszty utrzymania posesji. Remonty, sprzątania, ochrona własn
              > ości przed grabieżą, itd
              wlasciciel moze tez wyliczyc ile beda wynosic koszty doprowadzenia nierumuchomosoci do stanu poprzedniego, doliczyc do tego akcje ochrony w eskorcie policji - i kto na tym gorzej wyjdzie ?
            • Gość: Dark_Angel Drogi Warmiaku IP: 37.31.64.* 16.03.12, 15:38
              Nie głosuj w sprawie, która nie dotyczy Twojego terenu... Może lada dzień ktoś wejdzie do Twojej stodoły i zabierze kilka świń, bo uzna że zaniedbane i niczyje - znaczy można wziąć, bo na śmietniku, tak? I co wtedy zrobisz?
              Tu nie chodzi o toster, piekarnik czy o jakiekolwiek inne sprzęty - chodzi o to, że pewna grupa bezprawnie wtargnęła na czyjś teren, zajęła czyjeś budynki, wbrew woli właściciela je "niby" odremontowała a tera szczeka... Gdyby takie coś miało miejsce po 25 latach od momentu wejścia na teren można mówić o prawie zasiedlenia ale póki co to w świetla prawa nie są nikim w stosunku do tegoż terenu i znajdujących się na nim budynków - są zwykłymi złodziejami, którzy wkradli się na cudzy teren i wbre woli właściciela zmienili wygląd jego własności - TAKIE JEST PRAWO A WYPOCINY PODOBNE DO TWOICH NA SZCZĘŚCIE MOŻNA W BUTY SCHOWAĆ :-)))))
              • Gość: hcwarmia Re: Drogi Warmiaku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.12, 16:24
                chcesz świnie, nie przyjeżdżaj, nie mam świni. a temat mnie obchodzi i dotyczy również mojej przestrzeni, na której organizują się ludzie z Elby. w swoje buty wypocin nie wsadzisz, bo nie umiesz i musisz trochę się poduczyć by te wypociny zrozumieć, nie tylko przeczytać. złodziei szukaj w więzieniu, tam są najczęściej ci, którzy tego czynu dokonali. i nim zaczniesz ferować wyroki o złodziejach, to mocno, ale to bardzo dokładnie się zastanów, co chcesz udowodnić. nie ma tam przedstawicieli właścicieli, a policja i ochroniarze, nie mają "papierów" od właścicieli, że mogą kogoś wyrzucić z tego terenu. akcja ewikcji jest nielegalna, tyle.
                • Gość: Dark_Angel Skoro wchodzimy w sferę prawa.... IP: 37.31.126.* 16.03.12, 16:34
                  To może nich zamieszkujący i wykorzystujący ów teren wykażą jakiekolwiek upoważnienia, pozwolenia lub zgody na użytkowanie powyższego?
                  Teren przez wskazaną firmę był dzierżawiony od miasta - oznacza to, że właścicielem jest miasto i ono może nakazać eksmisji nieprawnie tam przebywających. Miast, zarówno jak Policja jest organem państwowym więc jeśli ktoś zgłosił nielegalnie przebywających "lokatorów" na owej posesji to Policja miała prawo interweniować, ponieważ nikogo tam być niepowinno - jasne? Właściciel (najemca) regularnei płacił podatek gruntowy, więc mógł owe budynki doprowadzić do ruiny o ile miał na to ochotę i pozwolenie. Widać miał, skoro miasto nei interweniowało.
                  Złodziei nie muszę szukać w więzieniu - każdy kto bezprawnie wtargnie na czyjąś własność i ją zajmuje jest złodziejem.
                  • Gość: thr No właśnie: Skoro wchodzimy w sferę prawa.... IP: *.204.98.210.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.03.12, 00:47
                    Skoro juz bardzo musisz wchodzić w kwestie prawne, sprawdź najpierw jaka jest kwalifikacja prawna tego czynu zanim zaczniesz rzucać "złodziejami" na lewo i prawo :)
          • Gość: gość Re: Stek bzdur IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 16:38
            kupujący płaci podatek wat, sprzedający to tylko go państwu przekazuje od kupującego
          • Gość: Dud lewactwo napiernicza dziadków z ochrony hehehehe IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.03.12, 18:36
            lewactwo napiernicza dziadków z ochrony hehehehe a tak naprawde jesli to jest czyjaś własność to niestety choćby tam się "złote czasy renesansu" narodziły to sory stary bawiłes się używałeś ale jak się pojawia właściciel to musisz odejsc ale myślenie lewactwa jest jak za stalina ... zabrane dla dobra społeczeństwa buhahaha
        • Gość: Tirinti Re: Czytam i oczom nie wierzę. IP: *.acn.waw.pl 16.03.12, 23:11
          To ty i inni lewacy nierozumiecie, że ten obiekt jest czyjąś własnością!
          • Gość: franekrock Re: Czytam i oczom nie wierzę. IP: 178.73.44.* 16.03.12, 23:17
            Gość portalu: Tirinti napisał(a):

> To ty i inni lewacy nierozumiecie, że ten obiekt jest czyjąś własnością!

ty prawacki frajerze zdziwisz sie jak sie okaże niedługo że WSZYSTKO jest czyjąś własnością,a konkretnie jednej hiper korporacji.śmierc legalistom!
            • Gość: monty Re: Czytam i oczom nie wierzę. IP: *.hari.cable.virginmedia.com 17.03.12, 00:55
              Czy mogę zabrać twojego Iphona? Jestem przekonany, że o niego nie dbasz i że ja wykorzystam go lepiej od ciebie.
      • Gość: elblanco Re: Czytam i oczom nie wierzę. IP: *.centertel.pl 16.03.12, 14:01
        Skoro wlaściciel do tej pory się nie interesował swoją własnością, to tak jakby wyrzucił budynek i teren na śmietnik. Jak cos znajdę na smietniku to jest moje. Gdyby nie squatersi ten budynek dawno by się rozsypał, oni włozyli w to kupe pracy. NIech właściciel ich zostawi w spokoju albo w zamian da inny teren. PO za tym od dawno obowiązku meldunkowego juz nie ma a zespoły które graja na elbie nie sa członkami zaiksu więc tantiemów nikt nie musiał odprowadzać. Twoja wypowiedz to stek bzdur kłamstw i medialnej papki.
        • garkuchta Re: Czytam i oczom nie wierzę. 16.03.12, 14:06
          Większych bzdur dawno nie czytałam.
          A to rozwaliło mnie już zupełnie:
          NIech właściciel ich zostawi w spokoju albo w zamian da inny teren.
          Ja pier ... Kolego, źle się dziś czujesz ?
          • Gość: elblanco Re: Czytam i oczom nie wierzę. IP: *.centertel.pl 16.03.12, 14:11
            Nie źle sie nie czuje, choc najweselej mi nie jest. Ciekawe jak ty sie poczujesz jak tobie ktoś odbierze coś o co przez kilka lat dbałeś, jeśli oczywiście jest coś takiego.
            • Gość: Dark_Angel Bez komentarza.... IP: 37.30.52.* 16.03.12, 14:17
              Wezmę sobię Twój samochód/Twó komputer/Twoje mieszkanie/Twoje cokolwiek - do wyboru. Będę o to dbał przez kilka lat, będę super pseudo-właścicielem, obicuję :-) A jak przyjdziesz po zwrot Twojej własności to Ci powiem: wara! Przecież ja o to kilka lat dbałem!

Wierzysz w to co piszesz????? Przecież to stek bzdur! To o czym piszesz to zwyczajna kradzież, zawłaszczenie mienia prywatnego!!!!
              • Gość: elblanco Re: Bez komentarza.... IP: *.centertel.pl 16.03.12, 14:25
                Naucz się ciemna maso czytać ze zrozumieniem. Jakbym wyrzucił cokolwiek na smietnik to mozesz to sobie wziąć, ale doputy dopóki sam tego nie wyrzuce zabranie tego jest kradzieżą. Czy gdyby w tym budynku odbywała się jakaś działalność myslisz że ktos by go zasquotował? Zreszta ta firma jest tyko dzierzawca terenu a nie wlascicielem i nie ma prawa wlasności do tego terenu, wiec twoje argumenty są o kant d... potłuc.
                • garkuchta Re: Bez komentarza.... 16.03.12, 14:34
                  Kolego, zwracamy się do ciebie grzecznie, nic nie upoważnia cię do nazywania nas 'ciemną masą'.
                  Niezależnie od tego, czy teren jest prywatny, czy dzierżawiony, ktoś za niego odpowiada - płaci podatki, dzierżawę, ma co do niego plany - nawet jeśli chwilowo go nie użytkuje. Ja też mam w piwnicy namiot, nie używałam go parę lat - może też parcieje ? ale nie życzę sobie, żeby ktoś mi go 'zajmował. Nie przypominam sobie, żeby wokół tego terenu stały kiedykolwiek tablice z napisem 'śmietnik - można zajmować'.
                  Co wam przeszkadza znaleźć kolejny pustostan, legalnie dogadać się z właścicielem, wynająć, płacić za wynajem, media, płacić podatek gruntowy , płacić za media itp ? Wtedy możecie krzyczeć, jeśli ktoś was zechce wyrzucić niezgodnie z umową.
                • Gość: mood Re: z komentarzem IP: *.jmdi.pl 16.03.12, 14:37
                  :) no tak ktoś wyrzucił budynek i plac a ty sobie przywłaszczyłeś. Uczciwość najwyższych lotów. Ciekawe rzeczy można znaleźć na śmietniku:)
                  A czy przypadkiem głowa jedynie ci nie służy do tego aby deszcz do szyi ci nie padał?
                • rlnd Re: Bez komentarza.... 16.03.12, 20:06
                  > Jakbym wyrzucił cokolwiek na smie
                  > tnik to mozesz to sobie wziąć, ale doputy dopóki sam tego nie wyrzuce zabranie
                  > tego jest kradzieżą.

Ooo, ktos wyrzucil teren przy Elblaskiej na smietnik ? Napisal kartke - teren niczyj mozna sobie wziasc ? Czy jednak istnieje jakis wlasciciel tego terenu ?

> Czy gdyby w tym budynku odbywała się jakaś działalność mys
                  > lisz że ktos by go zasquotował?

Aha, czyli jak nie uzywasz komputera to moge go sobie zabrac ?
                  Przeciez zadna dzialalnosc nie jest na nim prowadzona.

> Zreszta ta firma jest tyko dzierzawca terenu a
                  > nie wlascicielem i nie ma prawa wlasności do tego terenu, wiec twoje argumenty
                  > są o kant d... potłuc.

Jest dzierzawca, czyli placi za dzierzawe, tak ?
                  • Gość: wohohoho Rind meneliku pewnie lubisz murzynskie kutasy? IP: 95.154.230.* 18.03.12, 11:12
                    a wolisz w odbyt czy do buzi?
        • Gość: Dark_Angel Co za porównaie - na poziomie przedszkolaka!!!! IP: 37.30.113.* 16.03.12, 14:08
          Jak ktoś się nie interesował to tak jakby wyrzucił na śmietnik - HAHAHAHAHAHAAAAAAA!!!!!!!!!!!!! Wejdę Ci do domu, znajdę dawno nie używany, powiedzmy toster i wezmę go sobie, bo przecież zakurzony, nieużywany czyli tak jakbyś go wyrzucił na śmietnik, a co na śmietniku to moje :)))))) CO ZA DEBIL!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: elblanco Re: Co za porównaie - na poziomie przedszkolaka!! IP: *.centertel.pl 16.03.12, 14:15
            Prawda w oczy kole, a twoje porównanie jest na poziomie złobka. Gdybyś znalazł mój toster na śmietniku to nie miałbym nic przeciwko temu. A czy własciciel tam mieszkał? Albo zostawił ochronę, żeby pilnowała jego własności? Nie!!!! Więc w jaki sposób sie interesował? Dark to ty jesteś umysł a nie angel.
            • Gość: Dark_Angel Re: Co za porównaie - na poziomie przedszkolaka!! IP: 37.30.83.* 16.03.12, 14:20
              A widzisz i tu jest sęk sprawy - teren na którym były budynki nie był śmietnikiem tylko PRYWATNĄ WŁASNOŚCIĄ, na którą owi ludzie wtargnęli nielegalnie! Nie znaleźli więc budynków na śmietniku tylko na czyimś prywatnym terenie - widzisz różnicę?
              To dokładnie tak samo jak ja bym wszedł Ci do mieszkania i zabrał toster....
            • Gość: gosc Re: Co za porównaie - na poziomie przedszkolaka!! IP: *.rz.izeto.pl 16.03.12, 14:29
              daj znac jak bedziesz wyjezdzal na urlop. chetnie sie wprowadze, powiem ze opusciles swoje mieszkanie wiec sobie je zasquotowalem bo przeciez go nie chciales
              • Gość: elblanco Re: Co za porównaie - na poziomie przedszkolaka!! IP: *.centertel.pl 16.03.12, 14:33
                Rece opadaja. Naprawde nie widzisz roznicy miedzy wyjechaniem na urlop a olewaniem nieruchomosci przez kilka lat? Proponuje powrot do szkoly.... tam ucza czytac ze zrozumieniem
                • garkuchta Re: Co za porównaie - na poziomie przedszkolaka!! 16.03.12, 14:37
                  Naprawdę nie widzę różnicy. Jedno i drugie jest czyjąś własnością.

A co zrobisz, jeśli wyjadę na rok na zmywak do Anglii? Albo na parę lat? Też mi zesquatujesz mieszkanie ?
                  • yadire Re: Co za porównaie - na poziomie przedszkolaka!! 16.03.12, 15:43
                    Wasze kłótnie generalnie są bez sensu, bo wszelkie argumenty roztrzaskują się o róznice w pojmowaniu 'wlasnosci'. PS - moj nieużywany toster z chęci ci oddam, ciemny aniele, jesli go potrzebujesz.
                    • Gość: Dark_Angel Re: Co za porównaie - na poziomie przedszkolaka!! IP: 37.31.64.* 16.03.12, 15:49
                      Widzisz - i tu jest problem: Ty chętnie oddasz swoja własność, ale właściciel własności swojej oddać nie chciał... Widzisz dość subtelną różnicę?
                      • Gość: // Re: Co za porównaie - na poziomie przedszkolaka!! IP: *.play-internet.pl 16.03.12, 16:01
                        angel, czy ty nie masz co robić, na prawdę, tylko głupoty pisać? idź lepiej sprawdź jak tam twoja własność się ma. zgarnij wszystko na jedna kupkę, wejdź na to i patrz z góry na tych, co tyle nie maja, bo dzielą się z innymi. zabawne jest twoje zacięcie, tym bardziej, ze nie znasz tematu.
                        • Gość: gosciowa Re: Co za porównaie - na poziomie przedszkolaka!! IP: *.lukman.pl 16.03.12, 16:13
                          Drogi //, a ty naprawde nie masz co robic tez ?
                          Zyj jak chcesz - ale na wlasny rachunek.
                          I ani angelowi, ani mnie nie narzucaj swojego sposobu zycia.
                          Ja ci swojego nie narzucam. Bylebys przestrzegal obowiazujacego prawa.
                        • rlnd Re: Co za porównaie - na poziomie przedszkolaka!! 16.03.12, 16:46
                          > co tyle nie maja, bo dzielą się z innymi.

Hmm, czy mi sie zdaje, czy tutaj dziela sie nie tyle swoim co cudzym ?
                          • Gość: // Re: Co za porównaie - na poziomie przedszkolaka!! IP: *.play-internet.pl 16.03.12, 18:28
                            dzielą się chociażby SWOIM czasem, którego takim jak wy żal dla innych, bo każda minuta jest cenna by pomnażać kapitał. -egocentryczne, odhumanizowane cyborgi! jest masa ludzi, którzy tam nie mieszkają, a uczestniczą w kulturalnym życiu skłotu i gdyby nie mieszkańcy elby, to najzwyczajniej w świecie nie mieliby gdzie obcować z niezależna od komerchy sceną. ja tam was do niczego nie chcę zmuszac. jak jesteście na tyle "niemądrzy", zeby nie widziec nic ponad to, czym was karmią, to juz wasza sprawa. nic mnie to nie obchodzi, co ty robisz, ze swoim życiem. tylko jak nie masz o czymś pojęcia to powstrzymaj się od wypowiedzi- taka postawa jest po prostu uczciwa. tam nikt nie zajął ziemi wbrew woli właściciela. właściciel wiedział, co tam jest i na to pozwalał. mógł zwyczajnie uprzedzić, ze zamierza znów korzystać ze swoich gruntów. pewnie zaraz posypie sie fala mądrości w stylu "wcale nie musiał, bo to jego". no ale prawda jest taka, ze wypadało tak zrobić. mógł posłuzyć się dialogiem, zamiast siłą. wiadomo, ze na terenie były rzeczy skłotersów, które chcieliby spokojnie zabrać (skoro juz tak szanujemy prawo własności). dla fanów porównań- powiedzmy, ze znajomy nie nosi kilku swoich ubrań. pożycza ci je i ty ich sobie przez jakis czas używasz. on po pewnym czasie uznaje, ze jenak ma ochotę znów je założyć, ew. sprzedać dla zysku i zamiast normalnie ci o tym powiedzieć i poprosić o zwrot rzeczy, łapie cie znienacka na ulicy i zaczyna rozbierać, krzycząc, ze to jego i wiedząc, ze nie masz ze soba innych ubrań na zmianę... dotarła kwiecista metafora, w czym leży problem?
                            • Gość: // Re: Co za porównaie - na poziomie przedszkolaka!! IP: *.play-internet.pl 16.03.12, 18:42
                              i wcale nie uważam, ze im sie ten teren należy, a juz na pewno nie to, ze należą im sie jakieś lokale zastępcze, bo to ich wybór, ze żyją w ten sdposób, nie zabezpieczajac swojej przyszłości. myślę, ze powinni być wdzięczni za to , ze mogli tak długo korzystac z terenów elby.
                              szkoda tylko, ze właścicielowi zabrakło fasonu, zeby załatwić sprawe po ludzku, a władze miasta nigdy pewnie nie docenia kulturotwórczej roli tego typu miejsc, skazując je tym samym na los taki jaki spotkał dzis elbę. tyle. szkoda, ze obecni tutaj juz nie będa mieli okazji sprawdzić o czym tak negatywnie sie wypowiadają. wielu z was zmieniło by zdanie.
                            • rlnd Re: Co za porównaie - na poziomie przedszkolaka!! 16.03.12, 19:39
                              > którego takim jak wy żal dla innych, bo każd
                              > a minuta jest cenna by pomnażać kapitał. -egocentryczne, odhumanizowane cyborgi
                              > !

Widze, ze doskonale mnie znasz.

> nic mnie to nie obchodzi, co ty robisz, ze swoim ż
                              > yciem.

Jednak Ciebie obchodzi, patrzac na cala tyrade o to kim jestem i co robie ze swoim czasem.

> tam nikt nie zajął ziemi wbrew woli właścicie
                              > la. właściciel wiedział, co tam jest i na to pozwalał. mógł zwyczajnie uprzedzi
                              > ć, ze zamierza znów korzystać ze swoich gruntów.

Wydaje mi sie, ze uprzedzil, a tu ponizej masz reakcje
                              pl.indymedia.org/pl/2011/10/54790.shtml
                              Uzywajac Twojej metafory - kolega poprosil o zwrot rzeczy, ale Ty sie nie zgodziles, bo w ramach niekapitalistycznego myslenia zrobiles juz z tych ubran artystyczne firanki.
                            • rlnd Re: Co za porównaie - na poziomie przedszkolaka!! 16.03.12, 19:43
                              O i tutaj:
                              pl.indymedia.org/pl/2012/03/55240.shtml
                              "Po wielu latach grozenia wyburzeniem budynku..."
                              Czy wlasciciel , ktory pozwala, jednoczesnie przez wiele lat "grozi wyburzeniem budynku" ?
                • Gość: o_O Re: Co za porównaie - na poziomie przedszkolaka!! IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 15:41
                  Gość portalu: elblanco napisał(a):

> Rece opadaja. Naprawde nie widzisz roznicy miedzy wyjechaniem na urlop a olewan
                  > iem nieruchomosci przez kilka lat? Proponuje powrot do szkoly.... tam ucza czyt
                  > ac ze zrozumieniem

mam domek na wsi, ktory wraz z rodzina odwiedzamy co roku na wakacje, jakis grill na majowke etc. gdyby przyszedl tam jakis anarchistyczny wiesniak i uznal, ze wolno mu tam mieszkac bo sie nie interesuje tym domem to bym go w najlepszym wypadku przegonil z mojej wlasnosci. niech ida mieszkac na smietnik albo do lasu - nie interesuje mnie ich potrzeba dbania o nieruchomosci, ktore wlasciciel odwiedza bardzo rzadko. to wciaz czyjas wlasnosc i nalezy ja szanowac, a nie gniezdzic sie niczym szczury, ktorych nie da sie wyplenic. nie po to moj dziadek budowal dom dniami i nocami, aby obcy ludzie wchodzili do niego bez pozwolenia.
        • Gość: gość Re: Czytam i oczom nie wierzę. IP: 31.178.126.* 16.03.12, 14:10
          NIech właściciel ich zostawi w spokoju albo w zamian da inny teren.
          Ty im daj. Nie chcesz?
          • Gość: elblanco Re: Czytam i oczom nie wierzę. IP: *.centertel.pl 16.03.12, 14:15
            Gdybym miał to bym dał.
            • Gość: nakręcany_czołg Re: Czytam i oczom nie wierzę. IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 14:35
              to do roboty się k... weź, kup i daj, a nie pieprzysz jakieś bzdury, pracowniku Centertela. lubisz kraść, co? swojego pracodawcę też okradasz, obijając się w godzinach pracy
              • Gość: elblanco Re: Czytam i oczom nie wierzę. IP: *.centertel.pl 16.03.12, 18:17
                Głupi jestes jak but z prawej nogi. Nie jestem pracownikiem Centertela tylko mam internet przez Orange bo na moja wioche nic innego nie dochodzi. A to twoja nieruchomosc, ze tak jej bronisz jak pies ogrodnika? Zajmij sie swoim zyciem a nie wpieprzaj sie w sprawy innych.
                • Gość: x Re: Czytam i oczom nie wierzę. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.03.12, 19:32
                  > Zajmij sie swoim zyciem a nie wpieprzaj sie w sprawy innych.

Można pójść o krok dalej.

Twoje mieszkanie okradają? Nie? To nie wpieprzaj się w sprawy innych!
                  Twoje dziecko okradają dresiki? Nie? To nie wpieprzaj się w sprawy innych!
                  Twoja córkę gwałcą? Nie? To nie wpieprzaj się w sprawy innych!
                  Twoje delfiny giną w sieciach rybackich? Nie? To nie wpieprzaj się w sprawy innych!

I tak dalej. Ta sama mentalność, co np. gó...arstwo ze szprejami, co "artystycznie upiększa" "porzucone" i "brzydkie" mury, pociągi...
            • ziner Re: Czytam i oczom nie wierzę. 16.03.12, 14:56
              Gość portalu: elblanco napisał(a):

> Gdybym miał to bym dał.

W takim razie proponuję:
              1. Przejrzyj posty po artykułem
              2. Skontaktuj się ze wszystkimi którzy myślą tak jak ty
              3. Zróbcie zrzutkę i wydzierżawcie lub kupcie odpowiedni teren
              4. Przekażcie ten teren w użytkowanie mieszkańcom squatu

Tyle że tego nie zrobisz. Bo gdy trzeba sięgnąć do własnego portfela człowiek staje się o wiele mniej szczodry, niż gdy sięga do cudzego...
            • Gość: gosc Re: Czytam i oczom nie wierzę. IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 17.03.12, 11:06
              hehe, gdyby mial grunt to by im dał... masakra... sprzedalby :D

niech tu nie wpisuja sie ludzie, ktorzy w zyciu praca nie zarobili grosza, nastolatkowie z bujna wyobraznia itd... :D
        • jurek_dzbonie Właściciel płacił podatki. 16.03.12, 15:13
          Więc pisanie o nieinteresowaniu się są kłamstwem.
      • Gość: dw Wspólczesny niewolniku.. IP: *.ip.netia.com.pl 16.03.12, 14:57
        a czy tantiemy były odprowadzane? Czy ci ludzie w o
        > góle wiedzą, co to takiego? "Otworzyli freeshop" - czy płacili podatki,

A czy ty systemowy niewolniku wiesz jeszcze co to znaczy wolność?
        • Gość: Dark_Angel Re: Wspólczesny niewolniku.. IP: 37.31.64.* 16.03.12, 15:41
          Wolność nie oznacza bezprawia, choć według Ciebie pewnie tak....

System jest taki, a nie inny - nie mówię, że jest doskonały ale taki jest. Uchwalił go rząd wybrany głosem większości w wolnych wyborach. Chciałeś czegoś innego - trzeba było głosować inaczej, względnie założyc własną partię razem z Kononowiczem o nazwie "nie będzie niczego"
          • Gość: dw Re: Wspólczesny niewolniku.. IP: *.ip.netia.com.pl 16.03.12, 15:50
            Człowiek wolny nie potrzebuje rządu ani polityków. To właśnie rząd i politycy kładą łapę na wszystkim nie dając ludziom wolnym żadnej alternatywy. Chętnie bym zamieszkał w dzikim obozowisku, osadzie nad jakąś rzeką. Ale system nie pozwoli nic wybudować bez zezwolenia, nie pozwoli uprawiać warzyw na jakimś leżącym odłogiem gruncie. Nic nie wolno. Wolno być albo trybikiem w machinie, albo umrzeć.
            • Gość: Dark_Angel Re: Wspólczesny niewolniku.. IP: 37.31.119.* 16.03.12, 16:00
              Zawsze możesz kupić działkę na Syberii i tam zbudować chatę - gwarantuję Ci, że tam nikt nie będzie Cię męczył, nikt nie będzie Ci niczego narzucał, nikt nie będzie Ci przeszkadzał. No, może poza niedźwiedziami, ale one są wolnymi zwierzętami, tak jak Ty wolnym człowiekiem.

Jeśli Polska Ci nie pasuje, to co stoi na przeszkodzie abyś wyprowadził się na na przykład Kajmany, do Kongo albo w bliższe okolice - do Lichtensteinu? Przecież jesteś wolnym człowiekiem, prawda?
              • przechrztaimason Re: Wspólczesny niewolniku.. 16.03.12, 16:04
                Ale kto za to zapłaci? fajnie być wolnym..na cudzy koszt.
                • Gość: Dark_Angel Przecież mu napisałem :-) IP: 37.31.99.* 16.03.12, 16:12
                  Niech SOBIE kupi, niech SAM wyjedzie :-)

No, ale on z pewnością będzie wolał, żebyś zrobił to Ty albo ja... A co mi tam - niech brudas zna łaskę kogoś, kto uczciwie zarabia - jak się zgodzi wynieść na syberię to zasponsoruję mu podróż w jedną stronę :)
                  • przechrztaimason Re: Przecież mu napisałem :-) 16.03.12, 16:17
                    Wtedy dorzucę się na prowiant na drogę :)
            • przechrztaimason Re: Wspólczesny niewolniku.. 16.03.12, 16:03
              Biedaku. Ale jak na tym ugorze pojawi sie jakiś drab bez karku, przyuważy w uzębienie i zabierze co twoje to co? Policję wezwiesz? Te wszelkie anarchistyczne popierdy rozpadaja się momentalnie gdy z poziomu ględzenia o "Braterstwie wolnych ludzi" przechodzimy do konkretów typu "kto będzie gówna sprzątał?"
        • Gość: haha LEWAKI do paki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 21:10
      • Gość: Ciompek Re: Czytam i oczom nie wierzę. IP: *.acn.waw.pl 16.03.12, 20:58
        Przetak jesteś idiotą! Impreza z alkoholem?? Hmm ciekawe gdzie teraz imprezy bez alkoholu są? A co do narkotyków to na Elbie zawsze był zakaz i zawsze był przestrzegany. Wiem bo swego czasu bywałem tam często. Miejsce jest na prawdę rewelacyjne, a atmosfera niepowtarzalna.
      • a_weasley Re: Czytam i oczom nie wierzę. 16.03.12, 22:24
        Gość portalu: przetak napisał(a):

> "Otworzyli freeshop" - czy płacili podatki, tak jak
        > choćby słynny piekarz, który od oddawanego charytatywnie pieczywa musiał odpro
        > wadzać VAT?

Bardzo dobre porównanie. Rzeczywiście, żądanie podatku od takiej nonprofitowej imprezy byłoby równie idiotyczne jak żądanie VAT od tamtego piekarza.

> czy dopełnili obowiązku meldunkowego?

Bardzo dobre pytanie, prawie jak to: od ilu lat Platforma Obywatelska zapowiada zniesienie obowiązku meldunkowego?
        A tak przy okazji - miliony Polaków mieszkają gdzie indziej niż są zameldowani. A już meldowaniem się na pobyt czasowy na wakacjach to już nikt sobie głowy nie zawraca.
      • Gość: Tirinti Re: Czytam i oczom nie wierzę. IP: *.acn.waw.pl 16.03.12, 23:12
        A ja bym się zdziwił jakby ten lewacki portal napisałco innego.
    • Gość: MI Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają mieszka... IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 14:01
      Bardzo dobrze. Banda brudasów, komuchów i narkomanów. Won!
      Skoro nielegalnie zajmują budynek to wlasciciel ma pelne prawo ich stamtąd wyrzucić. Niech sie wynoszą jak najdalej od tego miasta.
      A tekst o brutalności ochroniarzy, którzy brutalnie STRASZĄ POBICIEM - doprawdy przezabawny :)
      • Gość: ewa Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 18:04
        podobno zwłoki lenina tam przez jakiś czas przetrzymywali, nie mówiąc o codziennej komunii
    • Gość: Bob Woodward Ochroniarze porządkują teren. Dość prowizorki! IP: *.146.252.126.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.03.12, 14:05
      Jacy "mieszkańcy". Nielegalni lokatorzy! Przyjmijcie ich na Czerskiej - niech tam się rozłożą i "tworzą ciekawe wydarzenia kulturalne". "Anarchizująca młodzież" mogłaby inspirować na bieżąco lewacki salon.
      Ktoś w końcu musiał powiedzieć dość prowizorce na Elbląskiej.
      Jak HGW wyrzucała "kupców" z KDT to Jarosław Osowski grzmiał:
      Ktoś w końcu musiał powiedzieć dość prowizorce w centrum. Dziesięć lat temu Piskorski ustąpił kupcom i skutki tego ciągną się do dzisiaj.
      Prezydent Hanna Gronkiewicz-Waltz okazała się w tej sprawie najbardziej konsekwentnym gospodarzem warszawskiego ratusza. Najpierw doprowadziła do rozbiórki pasiastego hangaru firmy MarcPol pod Pałacem Kultury, teraz przyszedł czas na KDT.
      • Gość: piotr Re: Ochroniarze porządkują teren. Dość prowizorki IP: *.128.67.194.static.crowley.pl 16.03.12, 14:31
        nie ma co sie dziwic wybiórczej

broni squatersów nielegalnie zajmujacych budynki
        broni lokalu KP wynajmowanego od miasta za grosze

za to jest przeciwko zwrotowi nieruchomosci odebranych Dekretem Bieruta, przeciwko odszkodowaniom dla warszawiakow pokrzywdzonych przez komunistyczna władzę...

Skoro redaktorzy z GW sa tacy "rewolucyjni" to chyba czas zrobic nastepną rewolucje i odebrac im gmach na Czerskiej oraz prywatne domy i samochody....
    • turn1 Akcja: utrzymaj lenia-próżniaka 16.03.12, 14:29
      Za własne uczciwie zarobione pieniądze kupuje sobie plac i stawiam na nim dom w surowym stanie. Po czym wyjeżdżam za granicę. Wracam po 10 latach. Okazuje się że w MOIM domu mieszkają artyści, bohema, nadludzie, komuniści, marksiści, ynteligencyja stolycy, najmodniejsze ewenementy, ekolodzy, antyglobaliści, którym wydaje się że żyją w wyimaginowanym świecie, dążący na haju do utopii i wszechogarniającego ładu. nawet ich kupa jest oczojebnie alternatywna. Nawet ich wymiociny to sztuka wysokich lotów.
      Rozumiem iż w tej sytuacji w ramach dobra wyższego nie wyrzucam ich. Wykańczam im mieszkanie i utrzymuje ich do końca życia.

Proponuje aby każdy obywatel wrażliwy na piękno i dobro przygarnął sobie takiego nadczłowieka i go sponsorował. To tak w imię wyższych wartości. Celebrujcie chwile i czyńcie dobro.
      • adam81w Re: Akcja: utrzymaj lenia-próżniaka 16.03.12, 14:36
        turn1 napisał:

> Za własne uczciwie zarobione pieniądze kupuje sobie plac i stawiam na nim dom w
        > surowym stanie. Po czym wyjeżdżam za granicę. Wracam po 10 latach. Okazuje się
        > że w MOIM domu mieszkają artyści, bohema, nadludzie, komuniści, marksiści, ynt
        > eligencyja stolycy, najmodniejsze ewenementy, ekolodzy, antyglobaliści, którym
        > wydaje się że żyją w wyimaginowanym świecie, dążący na haju do utopii i wszecho
        > garniającego ładu. nawet ich kupa jest oczojebnie alternatywna. Nawet ich wymio
        > ciny to sztuka wysokich lotów.
        > Rozumiem iż w tej sytuacji w ramach dobra wyższego nie wyrzucam ich. Wykańczam
        > im mieszkanie i utrzymuje ich do końca życia.
        >
        > Proponuje aby każdy obywatel wrażliwy na piękno i dobro przygarnął sobie takieg
        > o nadczłowieka i go sponsorował. To tak w imię wyższych wartości. Celebrujcie c
        > hwile i czyńcie dobro.

10/10
      • Gość: Miss Saigon Re: Akcja: utrzymaj lenia-próżniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 14:38
        10/10!
        • Gość: asad Re: Akcja: utrzymaj lenia-próżniaka IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 23:39
          3/8
      • Gość: tt Re: Akcja: utrzymaj lenia-próżniaka IP: 82.113.74.* 16.03.12, 15:22
        Biegnij do kościoła i pomódl się za swoich bliźnich.
      • Gość: =t= 10/10! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 15:26
        10/10, nic dodać nic ująć.
        Na pohybel leniwemu bydłu!
        • Gość: Ciompek Re: 10/10! IP: *.acn.waw.pl 16.03.12, 21:02
          Leniwemu bydłu. Aha znaczy że gó... wiesz o skłotach i o tych ludziach. Oni normalnie żyją, pracują, a to że mieszkają inaczej to jeszcze nie świadczy żeby byli leniami. W 2004 Elba to były puste hale rozkradane przez złomiarzy. A ci ludzie tam weszli i zrobili z tego bardzo fajne miejsce swoją ciężką pracą, na której nie zarabiają. Więc plz nie mów, że to lenie.
          • pablo63 Re: 10/10! 16.03.12, 21:21
            No ok, ale skoro to zrobili to chyba sobie zdawali sprawę, że nie są u siebie i wcześniej czy później właściciel przyjdzie po swoje, prawda ?
          • pablo63 Re: 10/10! 16.03.12, 21:23
            A i jeszcze jedno, skoro pracują to może by zrobili zrzutke ( GW mogli by w to włączyć ) i odkupić teren od właściciela
          • Gość: Tirinti Re: 10/10! IP: *.acn.waw.pl 16.03.12, 23:16
            A ci ludzie tam weszli... a kupili najpierw nieruchomośc?
            A ich praca polega na chodzeniu po pobliskich parkingach i wyudzaniu pieniędzy od parkujących, którzy boją się, że im squatersi samochód zniszczą.
            • Gość: antymatoł pikwadrat IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 23:42
              a może bys "wyudził" też słownik ortograficzny matole...
          • Gość: uioy Re: 10/10! IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 23:40
            Przeciez to prawol
            nie wymagasz inteligencji od kaczora nie wymagaj od niego
          • Gość: stryjek eL Re: 10/10! IP: *.44-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 18.03.12, 18:44
            z trollami chcesz dyskutowac, co w dupie byli i go.wno widzieli? "sponsorowanie leni" LOL a i ta historyjka z wyjazdem za granice na dziesiec lat - normalnie wzruszylem sie, gotowy scenariusz do jakiejs telenoweli.
      • Gość: hcwarmia jak kupisz i zostawisz to za 10 lat pogadamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.12, 15:31
        teraz nie ma o czym.
        • Gość: Dark_Angel Re: jak kupisz i zostawisz to za 10 lat pogadamy IP: 37.31.64.* 16.03.12, 15:44
          Hipokryta - ot i wszystko
    • Gość: nakręcany_czołg za rogatki brudasów IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 14:29
      do roboty i kupić sobie mieszkania! albo niech im ta upasiona świnia z lokalu na rogu świętokrzyskiej i nowego światu kupi

brawo ochroniarze!
      • Gość: gosc Re: za rogatki brudasów IP: *.rz.izeto.pl 16.03.12, 14:35
        ochroniarzom nigdy nie krzykne "brawo" bo znam ich z jak najgorszej strony. za to moge smialo krzyknac "brawo" dla wlasiciela ktory za wszelka cene walczy o swoje i chce sie pozbyc robactwa
      • Gość: piotr Re: za rogatki brudasów IP: *.128.67.194.static.crowley.pl 16.03.12, 14:44
        nota bene ta wypasiona swinia ( Sutowski z KP) też nie rezyduje we własnym lokalu, ale w odebranym przez komunistów prawowitym włascicielom

a wypasionej swini lokal za grosze wynajmuje p. HGW, wystepujac tutaj w roli pasera
      • Gość: brudas Re: za rogatki brudasów IP: 91.217.198.* 16.03.12, 15:11
        Problem w tym że razem z "brudasami" za rogatki jadą: kibice, katolicy, internauci, przyszli emeryci, ogólnie społeczeństwo Polskie w całym swym zróżnicowaniu. Bij brawo ochronie i policji, tylko gdybyś się zastanowił doszedł byś do tego samego wniosku.
        przysłowie mówi: dziel i rządź! Niech się motłoch żre między sobą a my sobie poprywatyzujemy dalej :D Gratuluje spryciarzu!
    • revelstein Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają mieszka... 16.03.12, 14:31
      Ochroniarze tacy jak i ich właściciel. Bezmózgi bandziorek co to resztki rozumu w bokserskich walkach stracił. Co się dziwić i czego oczekiwać.
      revelstein.blox.pl
      • Gość: obe Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.jmdi.pl 16.03.12, 14:40
        No tak a przecież mógł ich fraszką lub asem z rękawa grzecznie wyprosić. Niczym Tadeusz Drozda mógł ich zażyć.
        A tak na marginesie daj mi 1000zł- tak w imię wyższych wartości.
    • Gość: Miss Saigon Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają mieszka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 14:31
      Słabość "Wyborczej" do skłotów jest o tyle wzruszająca, że wystarczy zaparkować na minutę pod redakcją na Czerskiej, żeby wylazła na ciebie ochrona, nie mówiąc już o wejściu do środka.
    • zstrucki Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają mieszka... 16.03.12, 14:33
      Jeżeli ta kultura była tak wartościowa, z pewnością znajdzie się dla niej miejsce gdzie indziej. Prawda?
      • Gość: dw Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.ip.netia.com.pl 16.03.12, 15:06
        Nie rozumiesz tej kultury. Żeby ją zrozumieć trzeba umysłem i świadomością wyjść poza system.
        • Gość: nakręcany_czołg Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 15:22
          tkwisz w tym systemie po uszy i korzystasz z jego wytworów, ale pieprzysz jakieś kocopoły, że się zbuntowałeś
          • Gość: dw Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.ip.netia.com.pl 16.03.12, 15:31
            Pytanie za 100 punktów: Co wytwarza system?
            • Gość: nakręcany_czołg Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 15:45
              pierwsze z brzegu: komputer na którym piszesz, prąd, dzięki któremu on działa
              • Gość: dw Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.ip.netia.com.pl 16.03.12, 15:59
                To nie system wytwarza. Produkty systemu to podatki, koncesje, atesty, certyfikaty, finanse i wyzysk. Komputer to dzieło inżynierów, z którego zresztą bardzo chętnie bym zrezygnował. Żyłem w czasach, kiedy nie było komputerów do domowego użytku i żyło mi się całkiem nieźle.
                • przechrztaimason Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz 16.03.12, 16:10
                  Ta. A wykształcenie tych inzynierów. A pewność, że sprzęt, który bierzesz do ręki nie popieści cię prądem. Ale zawsze możesz pojechać tam, gdzie wszelka władza się załamała. Nie korporacji, władz, podatku, wyzysku. Jest tylko głód i bandytyzm. Bo jakoś cholera zawsze sie tak kończy.
                • Gość: nakręcany_czołg Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 16:26
                  to zrezygnuj. przecież jesteś wolny i możesz wszystko, czego dusza zapragnie. nie daj się tłamsić przez system. wyrzuć komputer, telefon, nie korzystaj z aut, prądu etc.

ja wiem, że wygodniej jest pieprzyć głupoty, że system to tylko podatki i jakiś bliżej nieokreślony wyzysk. najlepiej napisać to na facebooku i tam się "buntować" hahaha
                • Gość: buzon Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.man.bydgoszcz.pl 16.03.12, 17:14
                  Taaa... "System, system co to k... jest? Wyzysk, zniewolenie, poniżenie, nędza." Lepiej przyznaj że jesteś po prostu śmierdzącym nierobem i głosisz swoje idee żeby usprawiedliwić swoje lenistwo. Pewnie, tak jest najwygodniej, mieszkać w melinie, nie płacić podatków, jarać skręty, grać na bębenku i buntować się przeciwko systemowi, który i tak ma Cię w dupie. Postawa godna gimnazjalisty w wieku dojrzewania. Weź się do roboty człowieku!
            • Gość: buzon Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.man.bydgoszcz.pl 16.03.12, 16:52
              takich idiotów jak ty.
        • Gość: asad Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 21:05
          to nie jest nowy system tylko antysystem
          złodziejstwo
        • zstrucki Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz 19.03.12, 09:42
          Po to, żeby wejść z nimi w nowy, znacznie prymitywniejszy i naiwniejszy? Nie, dziękuję!
      • Gość: jaaaaaa Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 20:44
        to teraz pomyśl ile czasu zajmie znalezienie, wyremontowanie budynku itp, żeby móc cokolwiek działać
        • rlnd Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz 16.03.12, 20:54
          To jeszcze raz wrzuce:
          pl.indymedia.org/pl/2012/03/55240.shtml
          Niech zgadne, wiele lat ? Czy tyle od ilu firma Stora Enso grozi wyburzeniem ?
      • Gość: zilidzil Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: *.icpnet.pl 19.03.12, 18:40
        Tak miasto pewnie też tak myśli skoro Pani prezydent zaproponowała noclegownie dla bezdomnych... państwo uwielbia wspierać kulturę dlatego przeznacz na nią niecały 1%... Jestem pewna, że urzędnicy zobaczą kiedyś wartość we wspieraniu kultury i zamiast prywatyzowania zasobów komunalnych (tj. kamienic dla przykładu) dla zysku, stwierdzi jak ważny jest człowiek... będzie to mniej więcej wtedy kiedy efekt cieplarniany sprawi, że Warszawa będzie nad morzem. Liczyć na to jest przepiękne, naiwne i takie czyste - zazdroszczę!
      • Gość: PROSZĘ O POMOC Re: Ochroniarze pacyfikują squot. Wyrzucają miesz IP: 193.58.223.* 24.03.12, 14:55
        Szukam gościa który podwoził mnie z Elby po koncertach na Pragę. DOkładnie na kawęczyńską. Proszę, jeżeli ktoś ma pomysł i zna osobę która jeździ pomarańczowym dużym samochodem (dostawczy?) proszę o info ! Dzięki!
    • Gość: as Będą musieli zamienić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 14:56
      Melanże na czynsz ;P
    • Gość: Beliar Policja użyła gazu w Elbie. Ochroniarze pacyfik... IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 15:10
      Elba zostaje!!!
      • jurek_dzbonie Re: Policja użyła gazu w Elbie. Ochroniarze pacyf 16.03.12, 15:17
        > Elba zostaje!!!

W innym Matrixie?
      • Gość: gosc Re: Policja użyła gazu w Elbie. Ochroniarze pacyf IP: *.rz.izeto.pl 16.03.12, 15:20
        > Elba zostaje!!!
        usunięta
    • Gość: Młody!!!!!!!! Policja użyła gazu w Elbie. Ochroniarze pacyfik... IP: *.dynamic.mm.pl 16.03.12, 15:16
      I dobrze należało im się jak najbardziej.Bo to co oni tam robili ze skłotem nie miało nic wspólnego.
      Fabrykant.........
    • Gość: gosc Trzymam kciuki za Elbe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.12, 15:23
      Trzymam kciuki za Elbe
      • Gość: Cogito To moze zapros ich do swojego domu IP: *.polcard.com.pl 16.03.12, 15:29
        Wtedy wszyscy beda zadowoleni.
    • Gość: studentka Policja użyła gazu w Elbie. Ochroniarze pacyfik... IP: *.128.78.17.static.crowley.pl 16.03.12, 15:41
      Wielka szkoda! Chodziłam tam na koncerty - to było naprawdę super miejsce! Świetne zespoły grały, piwko było tanie, można było zjeść jakieś wegetariańskie żarcie i poznać fantastycznych ludzi - życzliwych, przyjaznych, nie goniących za forsą... I nie zgodzę się z negatywnymi opiniami na temat Elby. Wiem, że sqouty różnie się ludziom kojarzą, ale od siebie powiem, że tam naprawdę nie było ćpunów - ba, był nawet zakaz wnoszenia narkotyków w regulaminie tegoż miejsca! Uważam, że takie miejsca są potrzebne. Wiele osób chodzących do Elby na koncerty byłoby skłonnych płacić więcej za wjazd - byle by tylko to miejsce się utrzymało...
    • Gość: Szary Człowiek kilka pytan IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 15:53
      1 Czy płacili włascicielowi za wynajęcie?
      2 Czy płacili za media?

Prosze o odpowiedź a potem możemy dyskutować

1 gdy nie płace za wynajecie mieszkania to wlasciciel może mnie "wywalić"
      2 gdy nie place za media są odłączane a ja mam wpis do BIK-u
      • Gość: Dark_Angel Obawiam się, że.... IP: 37.31.8.* 16.03.12, 16:07
        Żaden z drącomordych Ci nie odpowie na te pytania, bo odpowiedź zniszczyłą by ich walkę o tych co ukradli teren. Tak, nie bójmy się tego nazwać po imieniu - są złodziejami: wtargnęli bezprawnie na czyjś teren, porobili tam jakieś zmiany bez zgody właściciela, bezprawnie organizowali cokolwiek.

Odpowiedź na Twoje pytania jest jedna: NIE.

Ja zadam kolejne:
        1. Czy obiekt był dopuszczony przez sanepid do zamieszkiwania
        2. Czy obiekt był dopuszczony przez Straż pożarną do jak wyżej
        3. Czy obiekt był dopuszczony do użytku jako miejsce do imprez masowych
        4. Czy obiekt miał zabiezpieczenia przeciwpożarowe
        5. Czy w obiekcie były niezbędne zaplecze sanitarne
        6. Czy w obiekcie były akcesoria niezbędne do akcji gaśniczych i udzielenia pierwszej pomocy
        7. Czy w obiekcie były pomieszczenia dla Matek z Dziećmi
        8.
        9.
        I tak dalej, i tak dalej......
        • Gość: dw Re: Obawiam się, że.... IP: *.ip.netia.com.pl 16.03.12, 16:30
          A wszystkie te problemy generuje właśnie system. Imprezy się odbywały, ludzie mieszkali, sikali, grubsze sprawy robili. Żadne dopuszczenia nie były potrzebne. Czyli da się. Czyli to wszystko o co pytasz jest niepotrzebne.
          • Gość: Gość Sikali i grubsze sprawy robili... IP: *.twarda.pan.pl 16.03.12, 16:45
            Sikali i grubsze sprawy robili - w takim razie, bez zaplecza sanitarnego, stwarzali zagrożenie epidemiologiczne dla okolicznych osiedli.
            • Gość: dw Re: Sikali i grubsze sprawy robili... IP: *.ip.netia.com.pl 16.03.12, 16:47
              Miliony, miliardy zwierząt lądowych, ptaków, ryb załatwia sprawy fizjologiczne tam gdzie im się zachce i nie stanowi to zagrożenia epidemiologicznego. Ale jak kilkudziesięciu squottersów zrobi to samo, to nagle zagrożenie? System mózgu nie wyprał aby?
              • Gość: Gość Re: Sikali i grubsze sprawy robili... IP: *.twarda.pan.pl 16.03.12, 17:14
                A właścicielom psów załatwiających się na trawnikach to aby nie każesz po nich sprzątać?
        • duch_mariana Mam pytanie 16.03.12, 18:26
          Czy pierdnąć to ja mogę legalnie i bez zezwolenia, czy będziesz mnie pytał o:
          - zaświadczenie o poziomie emisji metanu
          - aktualne badania składu mieszanki gazowej
          - zezwolenie Sanepidu
          - opinię Straży Pożarnej o palności wydalanych gazów
          - zaświadczenie o nieprzekraczaniu dopuszczalnego poziomu hałasu
          - opłacenie podatku od emisji gazów cieplarnianych
          - licznik w dupie mierzący ilość wydalanych gazów
          itd.
        • a_weasley Siedem głupich pytań 16.03.12, 22:11
          > 1. Czy obiekt był dopuszczony przez sanepid do zamieszkiwania
          > 2. Czy obiekt był dopuszczony przez Straż pożarną do jak wyżej
          > 3. Czy obiekt był dopuszczony do użytku jako miejsce do imprez masowych
          > 4. Czy obiekt miał zabiezpieczenia przeciwpożarowe
          > 5. Czy w obiekcie były niezbędne zaplecze sanitarne
          > 6. Czy w obiekcie były akcesoria niezbędne do akcji gaśniczych i udzielenia pie
          > rwszej pomocy
          > 7. Czy w obiekcie były pomieszczenia dla Matek z Dziećmi

a wystarczy zadać tylko jedno, by obnażyć ich bezsens:

Czy kogoś tam siłą prowadzono?
      • Gość: franekrock Re: kilka pytan IP: 178.73.44.* 16.03.12, 17:37
        pieprzysz kocopały szaraku! to był pustostan do wyburzenia a nie czyjeś mieszkanie czy willa
        .na pohybel złodziejskim ku...m z korporacji!!!!
        • pablo63 Re: kilka pytan 16.03.12, 20:34
          No i dlatego teraz właściciel chce zburzyć pustostany, aby wybudowac nowe budynki. Więc się pytam w czym problem ? Czy nelepiej by było jak by squotersi czy jak im tam sami się wynieśli ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka