Dodaj do ulubionych

Prywatny chodnik

IP: *.acn.waw.pl 04.08.05, 23:25
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: May79 Prywatny chodnik IP: *.acn.waw.pl 04.08.05, 23:26
      Jutro specjalnie pojde tam robic zdjecia. A jak mnie wywala ze SWOJEGO
      chodnika, to bede robil IM zdjecia z chodnika publicznego. Ciekawe co wtedy.
      • Gość: Normalna Polka To jakas banda Cymbalów i Durniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 13:28
        to DTC Real Estate czy jak to gie... sie nazywa hahaha uahahahaha ehehehehee
        • Gość: fakleper TEN KRAJ JUZ CALKIEM POPIE..LO !!!!! IP: *.chello.pl 07.08.05, 11:18
          no to jest na pierwsze strony gazet w naormalnym kraju !!!
      • Gość: Salou Trzeba ostrzegać by nikt nie wszedł na ten teren IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 17:59
        Proponuję zrobić akcję - ustawić łańcuch ludzi na czarnej linii i każdego, kto
        bedzie próbował się dostać na "prywatny teren" informować, że właściciele mogą
        sobie tego nie życzyć.

Ochrona będzie mogła im naskakać a właściciele DTC będą zadowoleni, bo nikt
        postronny nie będzie się szwendał po ich terenie.

Równie dobrze można poprosić zarząd dróg o zgodę na postawienie dwumetrowego
        ogrodzenia na terenie publicznym - tak by nikt przez przypadek nie patrzył na
        "prywatne wystawy".

Czekam na kolejne pomysły.
      • Gość: MATi Paranoja!!! IP: 69.158.127.* 06.08.05, 20:38
        zupelnie jak dzieci...zabieraj swoja lopatke i grabki i idz sie bawic do swojej
        piaskownicy...(tzn. na druga strone chodnika)... przeciez to sie w glowie nie
        miesci jacy ludzie potrafia byc glupi...ehh...
        a moze jeszcze wprowadzimy tak dla urozmaicenia podzial na: ta plyta chodnika
        jest moja a tamta twoaj.... PARANOJA!!!
      • Gość: Balcerek Sprywatyzować chodniki!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 05:26

Moim zdaniem wszystkie chodniki należy sprywatyzować!
        z jakiej racji chodniki są finansowane z naszych podatków, skoro nie wszyscy z
        nich korzystają????
        Nie każdy porusza się po chodnikach, ale mimo to płaci podatki na ich
        utrzymanie.

najlepszym i najsprawiedliwszym wyjściem jest właśnie prywatyzacja chodników.
        Będą budowane i utrzymywane przez prywatne firmy!

Chodniki te będą płatne, ale przecież:
        staną się czyste, równe i wygodne, a tzw. niewidzialna ręka rynku spowoduje, że
        cena za poruszanie się po nich bedzie niewysoka, bo właściciele chodników bedą
        ze soba konkurować i zabiegać o względy u przechodniów.
        Mamy gospodarkę wolnorynkową i komunistyczny relikt w postaci chodników
        powinien zostać w końcu zlikwidowany!!!!!!
        Balcerowicz musi nadejść....
        i zająć się tymi chodnikami!
    • Gość: Skreem! Prywatny chodnik IP: *.chello.pl 04.08.05, 23:26
      "[...] Katarzyna Górecka twierdzi, że rozdawanie ulotek i gazet zakłóca
      robienie klientom zakupów"

A kto robi tym klientom zakupy? Pani Górecka? Bo tak wynika z tego zdania...
      A już najmniej wynika, że robią je sobie sami. Redakcjo, żenua!
      • Gość: michaś Re: Prywatny chodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 13:21
        Niech postawią tego ministra co sprywatyzował DT Centrum i niech sprzedaje
        przechodniom bilety.
      • Gość: Ania Re: Prywatny chodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 22:24
        Mają rację, że przeganiają! Przynajmniej można szybko przejść. Marzę o tym,
        żeby ktoś wykupił przejście na placu Zawiszy. Bo miasto jest bezradne wobec
        nawału sprzedawców wszelkiego badziewia. A co do ulotek, to gdzie są raptem
        miłośnicy drzew???? Co na to Partia Zielonych???? Przecież to aż żal patrzeć
        jak tyle papieru się marnuje. Nie mają firmy lepszego pomysłu niż bezsensowne
        drukowanie ulotek? To już by lepiej na zeszytach reklamy drukowali i dzieciom
        te zeszyty za darmo rozdawali. I efekt byłby lepszy i papier by się tak
        skandalicznie nie marnował. Ulotek od nikogo nie biorę. Jak będę chciała
        skorzystać z usług jakiejś firmy to sama ją znajdę. Zresztą ja poważam tylko te
        firmy, które można znaleźć w Internecie. Ulotkami i wszelkimi reklamami, to
        mogą się wypchać.
        • Gość: skandal Re: Prywatny chodnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 05:31
          tak, z jakiej racji ulotki wytwarzane są z celulozy????
          Dlaczego partia Anormalnych - której Ania przaewodniczy nie domaga się by
          ulotki były wytłaczane n.p. na blachach aluminiowych?
          Skandal!
          A dlaczego n.p. w Warszawie małpy nie poruszają się swobodnie po ulicach -
          przecież każdy rodowity Warszawiak (w tym ten o małpim wyglądzie) powiniem
          mieźć do tego prawo!
          Skanal!
        • Gość: Viggo Aniu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 10:10
          Puknij sie w czerep!
    • Gość: bielańczyk Re: Prywatny chodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 23:40
      Panie Jarosławie chylę czoła: lata praktyki w bielańskim urzędzie nie
      przyniosły Panu sukcesów jako samorządowcowi ale nauczyły bezczelności, cóż
      pewnie w biznesie będzie też klapa. Ciekawe czy to miłe tak dostawać po dupsku
      od publiki?
      • Gość: Odpad "Nasze ulice, wasze kamienice" już nieaktualne. IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 06.08.05, 18:51
        Ulice już niedługo też będą ich.
    • Gość: marek Re: I BARDZO DOBRZE! IP: *.pool.mediaWays.net 05.08.05, 00:10
      przynajmniej prywatni inwestorzy dbaja o swoja przestrzen publiczna ,aby nie
      wygladalo tam jak "w polsce" ...czyli
      burdel ,handelek ,ulotki ,sczekacze ,babcie ze stanikami i majtkami ,dresiaze
      itd... czyli jak na starowce i w calej publicznej warszawie..
      Tereny prywatne i shopping centry to jedynie miejsca w ktorych nie spotyka sie
      tego polskiego wiejskiego dziadostwa...
      • Gość: wsx ZGODA IP: *.eranet.pl 06.08.05, 15:02
        Za moment bedzie pelno lozek polowych z kazdym badziewiem, ktore da sie sciagnac
        zza wschodniej granicy.
        • Gość: Wojtek Re: ZGODA IP: *.acn.waw.pl 06.08.05, 18:26
          Też pomyślałem sobie, że czarna linia wzięła się z niemożliwości usunięcia "babek
          ze stanikami" z chodnika.
    • Gość: ADAM Żoliborz Re: Prywatny chodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 00:30
      To co mówią przedstawiciele DTC jest chore.Niedługo klienci zaczną omijać
      podupadające już niestety DTC a jeszcze niedawno plany rozwoju Galerii Centrum
      były wspaniałe. Radzę wziąć przykład z KDW w Berlinie. Dosyć często tam
      bywam.Klientów ,nawet tych potencjalnych nie traktuje sie jak intruzów. Klient
      jest zawsze na pierwszym planie.W Galerii Centrum zaintersowanie klientem jest
      niewielkie.Klient sam musi sobie radzić w poszukiwaniu potrzebnego
      towaru.Sprzedawcy raczej tylko obserwują klientów,pilnują towarów.Znacznie
      lepiej sytuacja pod tym względem przedstawia się chociażby w Arkadii. Szkoda że
      tak kiepsko zarządzana galeria handlowa znajduje się w samym centrum
      Warszawy.Wstyd!
      • Gość: azan Re: Prywatny chodnik IP: *.188.28.32.Dial1.Chicago1.Level3.net 05.08.05, 04:46
        Widocznie domy towarowe maja prawo do ochrony swego terenu przed ludzmi
        chcacymi schowac sie przed deszczem. Firma ta zaoszczedzila by duzo forsy gdyby
        zamiast wynajmowac ochroniarzy - postawila plot czy tez parkan. To by bylo
        zgodne z duchem czasu w Warszawie. Domy napewno zyskaly by nowa klientele
        sposrod mieszkancow gett osiedlowych. Laczylo by sprzedawcow i kupujacych
        wlasnie ogrodzenie. Swego rodzaju znak rozpoznawczy stolecznego high-life.
        • Gość: Wojtek Re: Prywatny chodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 07:58
          Popieram !!!
          Niech postawią mur i będziemy mieli następne NOWOCZESNE GETTO !!!
          PIERWSZE TO SŁYNNA JUZ "MARINA" na Mokotowie.... Oby tak dalej .....
      • Gość: ADAM Żoliborz Re: Prywatny chodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 08:46
        Jeszcze jedno chcę dodać do swojej wcześniejszej wypowiedzi. To co robi Galeria
        Centrum dzieląc chodnik w opisywany sposób to "rasizm",swoisty apartheid
        czyniony w sposób groteskowy.Wygląda to tez trochę tak jakby prowincjonalna
        firma weszła na salony i chciała zamanifestować swoją obecność. A co stanie się
        jeśli grupa turystów zagranicznych na dłużej w tym miejscu przystanie i jeszcze
        na dodatek zacznie robić pamiątkowe zdjęcia.Czy interwencja ochrony będzie dla
        nich zrozumiała ? Turyści będą zapewne rozbawieni albo zażenowani a prasa
        zagraniczna przedstwi całą sytuację jako relikt minionej epoki w Europie
        Wschodniej,swoistą atrakcję.
      • Gość: Ania Re: Prywatny chodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 22:32
        Chyba byłeś ostatnio w Galerii Centrum 10 lat temu. Ja nie narzekam. Panie są
        miłe i uczynne, nie narzucają się, ale też nie każą na siebie czekać, gdy
        człowiek się bezradnie rozgląda. Nie mam też poczucia, że ktoś mi patrzy na
        ręce, co gdzieniegdzie się zdarza niestety. Mam zupełnie inne odczucia co do
        tej galerii. W Arkadii nie byłam, bo nie chciało mi się tam jechać, toteż się
        nie wypowiadam.
      • Gość: batafuko Re: Prywatny chodnik IP: *.chello.pl 07.08.05, 09:09
        Dziwisz się sprzedawcą, że tak się zachowują? Za ukradziony towar płaci
        personel.Warszawa to nie Berlin.Złodziejstwo jest niesamowite.
      • Gość: Hehe Re: Prywatny chodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 10:13
        To fakt. Gdy wchodze na dzial z perfumami, oblega mnie banda umundurowanych
        starych bab, ktore pewnie pamietaja czasy PEDETU i tylko obserwuje, czy nie
        zamierzam sie psiknac jakas perfuma. Co za obrzydliwosc. Jak ubeckie patrole!
        • Gość: batafuko Re: Prywatny chodnik IP: *.chello.pl 07.08.05, 10:42
          Ja z takimi"starymi babami" pracowałem.Może by tak więcej szacunku.Nikt Ci nie
          zabrania korzystać z testerów.Psikaj się do woli.Obserwować muszą, taka
          praca.Dla Ciebie to oczywiście obrzydliwość i ubeckie metody.
    • Gość: micron Re: Prywatny chodnik... i co dalej? IP: *.tulane.edu 05.08.05, 04:37
      Paranoja i nonsens jednoczesnie!
      Warszawa europejska stolica???
    • Gość: wittka Re: Prywatny chodnik IP: *.chello.pl 05.08.05, 06:30
      Wszyscy chodzmy z aparatami i fotografujmy ochrone :)
      Udokumentujmy to kuriozum. Chodnik sluzy rowniez do postania i porozmawiania ze
      znajomym, na chodniku czesto tez odbierasz telefon i zatrzymujesz sie zeby
      spokojnie porozmawiac. Tego tez nie mozna ???
      Aha, jeszcze trzeba zrobic door selection - Pan kupi, Pani kupi, nie, niestety
      Pan nie moze wejsc, dzis zamkniete...

W GC i tak nic nie kupuje, nie czuje sie tam lepiej. A jak chcemy tak dbac o
      swoich gosci - prosze urzadzic ladowisko dla helikopterow na dachu, zrobic
      osobny parking dla VIPow o ile tam tacy bywaja, zamykac ten przybytek kiedy vip
      robi zakupy zeby nkt go nie podejrzal.
      • Gość: Wrrrr Re: Prywatny chodnik IP: *.pl 05.08.05, 08:20
        Zenada !!! Zenada !!! Zenada !!! Zenada !!!
        W zyciu juz tam nie wejde zrobic zakupów ( chyba ze odwołaja swój bzdurny zakaz
        - bo co zrobią jezli stane na tym chodniku i bede sie gapił na wystawe a Pan
        Wazniak powiedział ze moge tam tylko chodzić .. ha, ha - bzdura ! ) i namawiam
        wszystkich by omijac to getto handlowe z daleka !!! Robią sobie reklame , nie ma
        co !!
        Zamiast dogadać sie z miastem i zrobic przepiekny deptak przed sklepami , a
        wtedy daje sobie uciac cokolwiek ze ludzie chodziliby tam czesciej , a wiec i
        potencjalnych klientów wiecej !! A tak, ech ... rece opadaja. Zenada !!
    • Gość: Rafał Re: Prywatny chodnik IP: 213.17.161.* 05.08.05, 08:44
      Upewniłem sie tylko w postanowieniu nie odwiedzania tego centrum .
      1. Brak parkingu
      2. Słabiutka oferta
      3. Niemiły personel
      4.Kretyn właściciel- od dziś i gratuluje PR .Kolejna kretynka i kretyn
      Czas aby miasto zaczęlo sprzedawać bilety jesli chcesz wejsc z chodnika pod
      Juniorem ( ukradli nazwę ) na chodnik miejski . Przeciez zwiekszasz tłum !
      Pozdrawiam
      • Gość: m Re: Prywatny chodnik IP: 195.94.207.* 05.08.05, 12:00
        parking to akurat jest i to ogromny i zawsze są na nim wolne miejsca
        oczywiście nie jest on zarządzany przez domy towarowe ale nie ma to żadnego
        znaczenia
        • Gość: hihi Re: Prywatny chodnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 16:44
          To jak to jest???
          Jeśli przyjeżdżam na zakupy samochodem i staję na parkingu nie należącym do
          Domów Towarowych to jest "cacy"...
          A jak przystanę na chwilkę na terenie Domów Towarowych, by zrobić zdjęcie
          Pałacu Kultury to jest "be"?
          • Gość: jj Re: Prywatny chodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 22:20
            Nie wim jak teraz ale dawniej to ten parking był po bodajze 5zł/godzinę -
            dzięki bardzo.
            • Gość: Balcerek Re: Prywatny chodnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 05:36
              jest gospodarka wolnorynkowa, jeśli komuś nie podoba się parking za 5 zł w
              stolicy może zaparkować n.p. w zielonogórskim gdzie parking kosztuje 2 zł.
              Tak samo jeśli komus nie odpowiada prywatny chodnik może korzystać z darmowego
              chodnika w n.p. Otwocku - nikt nikogo do niczego nie zmusza - to jest wolny
              rynek, prawo wyboru, komuna już nie wróci i sami musicie zadbać o swe interesy
              i wygody i wybrać.

P.S. Za komuny chodniki były na kartki.
    • Gość: G Republika bananowa IP: *.aster.pl 05.08.05, 08:47
      Kuwa
    • bryt.bryt Re: Prywatny chodnik 05.08.05, 08:55
      Porownajcie sobie zdjecie z fragmentem tekstu z artykulu. To sie nazywa
      dziennikarska fantazja ...

"Środkiem chodnika przed Domami Towarowymi Centrum biegnie czarna linia, która
      dzieli go na dwie części. (...) Chodnik miejski to tor przeszkód: drzewa,
      plastikowe fotele, przystanki autobusowe, do tego ludzie potykają się o krzywe
      płyty. Dlatego niemal wszyscy chodzą szerokim, zadaszonym i równym chodnikiem
      przy budynkach."
      • bryt.bryt sorry 05.08.05, 08:56
        Popatrzylem lepiej na zdjecie i ... mea culpa, za szybko sie wypowiedzialem.
        • woltron Re: sorry 05.08.05, 09:23
          są dwie czarne linie : ) Druga jest bliżej przystanków. Chodnik Miejski jest
          mniejszy.
    • Gość: bodkin Re: Prywatny chodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 08:57
      >Chodnik miejski to tor przeszkód: drzewa, plastikowe fotele,
      > przystanki autobusowe

Samiście się w Wybiórczej tymi fotelami podniecali a teraz przeszkadzają? Te
      obleśne krowy też blokują przejścia
    • lilith76 Re: Prywatny chodnik 05.08.05, 09:47
      Bareja wiecznie żywy...
    • Gość: Bartosz Wawa Re: Prywatny chodnik IP: *.devs.futuro.pl 05.08.05, 09:52
      Nie rozmumiem w czym GW widzi problem?? Czy DTC zabrania przechodzić swoim
      chodnikiem?? Nie. Chodze tamtędy codziennie i dziekuję Bogu za tą krótka chwile
      wytchnnienia od łóżek polowych, rozdawczay ulotek i natarczywych sprzedawców "z
      ręki". Z jednej strony GW wspiera akcje likwidowania starganiarzy i rozdawczy
      ulotek a zdrugiej krytykuje za włąsnie te działania DTC. Schizofrenia?? Gdzie tu
      jest problem, który warto umieszczać na 1! (tak pierwszej) stronie Gazety
      Stołecznej??? Chyba zabrakło im tematów. GW w swoijej niekonsekwencji mnie coraz
      bardziej zadziwia....
      • Gość: robi Re: Prywatny chodnik IP: 62.148.92.* 05.08.05, 10:08
        popieram Cie w 100%, dokladnie to samo chcialem napisac!!! chyba "Stoleczna"
        czerpie wzorce z "Faktu" i szuka problemow - porazka!!!!!!!!!
      • oktjabr Re: Prywatny chodnik 06.08.05, 21:52
        A ja tam pie.. stolicę, bo tylko okrada resztę kraju. Oddałbym to miasto na
        50 lat Rosjanom w dzierzawe.
        • Gość: jj Re: Prywatny chodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 22:29
          Boże znowu jakiś baran z kompleksami. Zobacz ile podatków daje wawa a ile do
          niej z tego wraca. Poza tym to jest miasto takie jak wszystkie - mieszkam tu od
          dłuższego czasu wcześniej mieszkałem gdzie indziej i też mi było dobrze. Jak mi
          się będzie podobało to przeniosę się do gdańska krakowa albo wrocławia albo
          nawet na śląsk i nie będę pierniczył głupot o tym że stolica kogoś okrada.
          Nieudacznicy mają taką obsesję że kraj składa się wyłącznie z biedaków i ze
          złodziei i że już nie można w polsce niczego osiągnąc uczciwie. No i jeszcze że
          za komuny było lepiej a dobrą pracę to teraz można dostac tylko po znajomości.
          Weź sie człowieku do pracy, naucz się czegoś użytecznego, zarób na przyzwoite
          życie to nie będziesz taki sfrustrowany.
    • Gość: Kar Kasa, kasa,kasa! IP: *.crowley.pl 05.08.05, 10:02
      Durne władze (od początku) i duża kasa. Brak właściwego miejscowego prawa i
      określania warunków w decyzjach. FC Puławska to też przewaga kasy nad zdrowym
      rozsądkiem i poczuciem estetyki - pamiętamy prawie katastrofę budowlaną i inne
      zjawiska? A teraz schodki!
      • Gość: mikulasz Re: Kasa, kasa,kasa! IP: *.kosson.com 05.08.05, 10:48
        Ludzie opamiętajcie się trochę i nie zachowujcie się jak kokoszki-przekupki.
        Czy Galeria Centrum zabrania stać i gapić się na witryny? Czy zabrania
        przechodzić tamtędy? Czy zabrania w końcu schronić się przed deszczem zwykłemu
        przechodniowi????? Zacznijcie lepiej czytać, a nie ulegać emocjom GW. Galeria
        Centrum wywala ze swojego terenu sprzedawców z łóżkami polowymi, rozdawaczy
        ulotek itp. I chwała im za to!!!! Przynajmiej to jedno miejsce w Centrum
        przypomina europejskie miasto, a nie bazar. Najwyższy czas, żeby władze miasta
        poszły ich śladem.
        • Gość: kropek Re: Kasa, kasa,kasa! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 05.08.05, 11:07
          Czy zabrania w końcu schronić się przed deszczem zwykłemu
          > przechodniowi?????

No cóż, z artykułu wynika jednoznacznie, że zabrania. Nie wiem, na ile to
          prawda, jak dotąd nie potrzebowałem tam stanąć na dłuższy czas (tuż obok są np.
          przystanki autobusowe), ale łatwo sprawdzić.

> Zacznijcie lepiej czytać, a nie ulegać emocjom GW.

No właśnie :/
          • Gość: michalroman Re: Kasa, kasa,kasa! IP: 212.180.160.* 06.08.05, 23:22
            Może jednak przeczytaj ten artykuł jeszcze raz. Powoli i dokładnie. Nikt Ci stać
            nie zabrania. Ja sam dzisiaj stałem, z dzieckiem w wózku i to całkiem długo.
            nikt mnie nie przepędzał ani nie poganiał. Weźcie ludzie zróbcie coś żeby
            przestać się kwalifikować do statystycznych 70% nierozumiejących tego co czytają...
    • Gość: - Durny narodek nie szanuje prywatnej własności IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.08.05, 12:27
      To jest problem !!!
      • Gość: durny narodek Re: Durny narodek nie szanuje prywatnej własności IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 05.08.05, 14:00
        A gdzie tu prywatna własność? Kawałek chodnika jest tylko w dzierżawie?

A poza tym - szanuj moją prywatną własnosć i nie pisz durnych komentarzy, bo mi
        czas zabierasz. A mój czas to mój pieniądz :/
        • Gość: =t= Re: Durny narodek nie szanuje prywatnej własności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 14:58
          | A gdzie tu prywatna własność? Kawałek chodnika jest tylko w dzierżawie?

Nie masz racji.
          Ta należąca do DTC część hodnika urządzona jest pod nadwieszoną częścią budynku,
          a zatem w obrysie działki stanowiącej - jak i budynek - własność DTC. Gdyby byli
          głupi i złośliwi, to zabudowali by całe - i zwiększyli powierzchnię handlową.
          Przecież podatek gruntowy płacą i tak...

I wdzięczny jestem że dzięki ich polityce tam można się szybkim marszem
          przemieszczać - nie cierpię slalomu wśród @#$%%% z ich kramami...
          • Gość: redchili Re: Durny narodek nie szanuje prywatnej własności IP: *.chello.pl 05.08.05, 20:42
            Nie mam nic przeciwko usuwaniu kramów - których i tak zresztą tam bywało jak na
            lekarstwo - chodzi o pozostałe kategorie ludności :/ Jeżeli (jeżeli!) jest tak
            jak GW przedstawia, to zrdowy rozsądek dyktuje odruch protestu. Skoro jest to
            teren prywatny, winien być oznakowany "Wstep wzbroniony" albo ogrodzony. Skoro
            nie jest - to ochrona może spadać na drzewo.
            • Gość: PCX Re: Durny narodek nie szanuje prywatnej własności IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.05, 21:48
              DODAM JESZCZE, ZE ZGODNIE Z ODPOWIEDNIMI PRZEPISAMI REGULUJACYMI DZIALALNOSC
              TZW. "OCHRONY" W ODNIESIENIU DO TERENU CHRONIONEGO NA TAKIM WLASNIE
              NIEOZNAKOWANYM I NIEOGRODZONYM TERENIE TE CIECIE Z "SOLID'U" MOGA WAS JEDYNIE
              PROSIC, A NIE NAKAZYWAC COKOLWIEK...
    • Gość: gość Re: Prywatny chodnik IP: 62.233.167.* 05.08.05, 12:30
      a oni się dziwią,że Centrum pustoszeje - jak się ich stamtąd przegania.
      • tytus.de.zoo Re: Prywatny chodnik 05.08.05, 12:53
        Gazeta stoł. ma ”lekki” problem ze znalezieniem swej linii poglądów.
        Teksty podkręca się na siłę, bo muszą się dobrze czytać i być atrakcyjne.
        Porażką ostatnich dni był tekst o ”szmateksach”.
        Na jednej stronie agresywnie ”czepliwy” tekst - szmateksy atakują centrum
        miasta. Pod zjęciami natomiast o tym, że jeden szmateks ma wystrój wnętrza
        zaprojektowany przez profesjonalistę, a w drugim kupuja znani aktorzy i
        artyści.
        W jednym teskcie pozytwy i negatywy, bo samo określenie szmateksy to mocna
        opinia, ale w sumie jak chodzą tam aktorzy, sklepy projektują designerzy to
        chyba nie jest źle?

Tak jest z tym chodnikiem. Z jednej strony walczą z łożkami polowymi, z drugiej
        nie podoba im się ochroniarz na ulicy. Oczywiście to przeganianie
        fotografujących nie jest w porządku, ale warto zadać pytanie jak by tam było
        bez tych ochroniarzy. Tzn. akcja służb miejskich wywożących stragany (wraz z
        towarem, którego nie odzyskają!!!) jest ok, ale ochroniarz pilnujący
        przestrzeni jest nie halo??
        (Nie lubię państwa policyjnego, ale jak patrzę na stragany pod oknami ratusza
        na bankowym to sam nie wiem co lepsze.)
        A kończąc kolejna ciekawa sprawa. W tej samej gazecie o tym, że na krak.
        przedm. nie będzie można umieszczać reklam jak się chce, gdzie się chce. I to
        jest ok.
        Gazecie też się podoba, ale przecież to taka sama forma represji na osobistą
        wolność ;))
        Czy będą artykuły skarżących się sklepikarzy, że urzędnicy nie magą zamieszczać
        swoich reklam? Czy będą teksty o opresyjnych, bezdusznych urzędnikach?

• Gość: leszek k Re: Prywatny chodnik IP: *.aster.pl 06.08.05, 20:50
          Widze, tytus, ze w pale ci sie nie miesci, ze w GW znalazlo sie miejsce dla
          wiecej niz jednego pogladu. Ty bys wolal prosto: bierzesz do reki Trybune -
          wiesz, co znajdziesz; bierzesz Nasz Dziennik - tez wiesz; bierzesz GW... a tu
          zdziwko. Napisali wiecej, niz pomyslales.
          Przyjmij wyrazy wspolczucia.
    • Gość: gosc Re: Prywatny chodnik IP: 82.210.246.* 05.08.05, 12:40
      chyba Panu Redaktorowi; przeciez Stoleczna walczy jednoczesnie z handlem o dwa
      kroki dalej - pod Rotunda; czym Waszym zdaniem rozni sie nagabywanie pod
      Galeria od blokowania chodnika gdzie indziej?
    • Gość: Zenon Re: Prywatny chodnik IP: *.chello.pl 05.08.05, 12:53
      "To jest teren prywatny i tu nie wolno przebywać."
      ------------------
      Oznacza to,ze na terenie domow towarowych takze nie wolno przebywac.Proponuje to
      rozumiec doslownie i nie odwiedzac ich.Ja nie robie tego od wielu lat. I to
      bynajmiej nie z powodu idiotycznych zarzadzen. Po prostu nie znosze tloku,
      cieplej wodki i spoconych kobiet, czyli m.in. Domow Towarowych "Centrum".
    • skeler Re: Prywatny chodnik 05.08.05, 13:12
      podobnie jest na terenie przy innych centrach handlowych... szczegolnie to
      widac np. w nocy przy arkadii, gdzie jak ktos zatrzyma sie na lawce przed
      wejsciem, to zaraz przybiega ochrona i wypedza. Jak jade tam w nocy rowerem ze
      znajomymi, to zawsze sie zatrzymujemy na krotki odpoczynek... ;-)
    • Gość: czujny adres autora tekstu IP: 10.202.4.* 05.08.05, 15:07
      marcin.zielinski@agora.pl
      • Gość: agent adres czujnego IP: 212.180.160.* 06.08.05, 23:33
        debil@z.marsa.net
    • Gość: Xen Flash Mobbem w nich! IP: *.crowley.pl 05.08.05, 16:22
      Zabraniają stać? To należy poruszać się w żółwim tempie,
      na zasadzie wozu Drzymały aż durni ochroniarze ugotują się
      ze złości.
      Nie cierpię arogancji w każdej postaci. Bo oni mają piękne chodniki,
      tylko chamstwo się na nie pcha. Chamstwo, które wchodzi do ich sklepów
      i staje się ich kochanymi klientami. A może w sklepach też nie będzie można
      się zatrzymywać?
      Xen
    • Gość: henryk Prywatny chodnik IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 05.08.05, 16:35
      Przedwczoraj pierwszy raz od dawna pojawiłem się przy Domach Centrum i
      przeżyłem przyjemne zaskoczenie - chodnik od Marszałkowskiej był wolny od
      handlarzy - okazuje się, że mozna (niestety radość prysnęła przy Rotundzie).
      Myślę, że taka sytuacja jest również efektem działań ochrony, która stanowczo
      nie dopuszcza do rozkładania stoisk na dzierżawionej części chodnika. Gdy zakaz
      egzekwuje straż miejska, to handlarz ostentacyjnie pakuje powoli towar, przy
      okazji obsługując klientów. Oczywiście, że zakaz postawienia na chodniku
      aparatu fotograficznego to przesada, ale sam pomysł oddawania chodnika w
      dzierżawę i ponoszenia odpowiedzialnosci za niego jest super. To jest stosowane
      w Europie i nie wzbudza takich emocji. Przecież tak samo jest w przejściu pod
      Rotundą.
    • Gość: jakiś koszmar trzeci świat IP: *.media4.pl 06.08.05, 13:03
      najbardziej prymitywne obyczaje z brazylii i innych "rozwiniętych regionów"
      to ma być wzór dla Warszawy?
      ile jest zamkniętych osiedli w warszawie, a ile w Berlinie czy Paryżu?
    • elwood_blues1 propozycja 06.08.05, 13:28
      apel ! Niech wszycy do dziś olewają Galerię Centrum ! Jak obroty im spadną to
      zmiękną w sprawie chodnika...

P.S Takie rzeczy są możliwe tylko w Kaczogrodzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka