Gość: Mymul IP: *.acn.waw.pl 04.08.05, 23:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: May79 Prywatny chodnik IP: *.acn.waw.pl 04.08.05, 23:26 Jutro specjalnie pojde tam robic zdjecia. A jak mnie wywala ze SWOJEGO chodnika, to bede robil IM zdjecia z chodnika publicznego. Ciekawe co wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalna Polka To jakas banda Cymbalów i Durniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 13:28 to DTC Real Estate czy jak to gie... sie nazywa hahaha uahahahaha ehehehehee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakleper TEN KRAJ JUZ CALKIEM POPIE..LO !!!!! IP: *.chello.pl 07.08.05, 11:18 no to jest na pierwsze strony gazet w naormalnym kraju !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salou Trzeba ostrzegać by nikt nie wszedł na ten teren IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 17:59 Proponuję zrobić akcję - ustawić łańcuch ludzi na czarnej linii i każdego, kto bedzie próbował się dostać na "prywatny teren" informować, że właściciele mogą sobie tego nie życzyć. Ochrona będzie mogła im naskakać a właściciele DTC będą zadowoleni, bo nikt postronny nie będzie się szwendał po ich terenie. Równie dobrze można poprosić zarząd dróg o zgodę na postawienie dwumetrowego ogrodzenia na terenie publicznym - tak by nikt przez przypadek nie patrzył na "prywatne wystawy". Czekam na kolejne pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MATi Paranoja!!! IP: 69.158.127.* 06.08.05, 20:38 zupelnie jak dzieci...zabieraj swoja lopatke i grabki i idz sie bawic do swojej piaskownicy...(tzn. na druga strone chodnika)... przeciez to sie w glowie nie miesci jacy ludzie potrafia byc glupi...ehh... a moze jeszcze wprowadzimy tak dla urozmaicenia podzial na: ta plyta chodnika jest moja a tamta twoaj.... PARANOJA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balcerek Sprywatyzować chodniki!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 05:26 Moim zdaniem wszystkie chodniki należy sprywatyzować! z jakiej racji chodniki są finansowane z naszych podatków, skoro nie wszyscy z nich korzystają???? Nie każdy porusza się po chodnikach, ale mimo to płaci podatki na ich utrzymanie. najlepszym i najsprawiedliwszym wyjściem jest właśnie prywatyzacja chodników. Będą budowane i utrzymywane przez prywatne firmy! Chodniki te będą płatne, ale przecież: staną się czyste, równe i wygodne, a tzw. niewidzialna ręka rynku spowoduje, że cena za poruszanie się po nich bedzie niewysoka, bo właściciele chodników bedą ze soba konkurować i zabiegać o względy u przechodniów. Mamy gospodarkę wolnorynkową i komunistyczny relikt w postaci chodników powinien zostać w końcu zlikwidowany!!!!!! Balcerowicz musi nadejść.... i zająć się tymi chodnikami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skreem! Prywatny chodnik IP: *.chello.pl 04.08.05, 23:26 "[...] Katarzyna Górecka twierdzi, że rozdawanie ulotek i gazet zakłóca robienie klientom zakupów" A kto robi tym klientom zakupy? Pani Górecka? Bo tak wynika z tego zdania... A już najmniej wynika, że robią je sobie sami. Redakcjo, żenua! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michaś Re: Prywatny chodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 13:21 Niech postawią tego ministra co sprywatyzował DT Centrum i niech sprzedaje przechodniom bilety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Prywatny chodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 22:24 Mają rację, że przeganiają! Przynajmniej można szybko przejść. Marzę o tym, żeby ktoś wykupił przejście na placu Zawiszy. Bo miasto jest bezradne wobec nawału sprzedawców wszelkiego badziewia. A co do ulotek, to gdzie są raptem miłośnicy drzew???? Co na to Partia Zielonych???? Przecież to aż żal patrzeć jak tyle papieru się marnuje. Nie mają firmy lepszego pomysłu niż bezsensowne drukowanie ulotek? To już by lepiej na zeszytach reklamy drukowali i dzieciom te zeszyty za darmo rozdawali. I efekt byłby lepszy i papier by się tak skandalicznie nie marnował. Ulotek od nikogo nie biorę. Jak będę chciała skorzystać z usług jakiejś firmy to sama ją znajdę. Zresztą ja poważam tylko te firmy, które można znaleźć w Internecie. Ulotkami i wszelkimi reklamami, to mogą się wypchać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandal Re: Prywatny chodnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 05:31 tak, z jakiej racji ulotki wytwarzane są z celulozy???? Dlaczego partia Anormalnych - której Ania przaewodniczy nie domaga się by ulotki były wytłaczane n.p. na blachach aluminiowych? Skandal! A dlaczego n.p. w Warszawie małpy nie poruszają się swobodnie po ulicach - przecież każdy rodowity Warszawiak (w tym ten o małpim wyglądzie) powiniem mieźć do tego prawo! Skanal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viggo Aniu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 10:10 Puknij sie w czerep! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielańczyk Re: Prywatny chodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 23:40 Panie Jarosławie chylę czoła: lata praktyki w bielańskim urzędzie nie przyniosły Panu sukcesów jako samorządowcowi ale nauczyły bezczelności, cóż pewnie w biznesie będzie też klapa. Ciekawe czy to miłe tak dostawać po dupsku od publiki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odpad "Nasze ulice, wasze kamienice" już nieaktualne. IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 06.08.05, 18:51 Ulice już niedługo też będą ich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: I BARDZO DOBRZE! IP: *.pool.mediaWays.net 05.08.05, 00:10 przynajmniej prywatni inwestorzy dbaja o swoja przestrzen publiczna ,aby nie wygladalo tam jak "w polsce" ...czyli burdel ,handelek ,ulotki ,sczekacze ,babcie ze stanikami i majtkami ,dresiaze itd... czyli jak na starowce i w calej publicznej warszawie.. Tereny prywatne i shopping centry to jedynie miejsca w ktorych nie spotyka sie tego polskiego wiejskiego dziadostwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsx ZGODA IP: *.eranet.pl 06.08.05, 15:02 Za moment bedzie pelno lozek polowych z kazdym badziewiem, ktore da sie sciagnac zza wschodniej granicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: ZGODA IP: *.acn.waw.pl 06.08.05, 18:26 Też pomyślałem sobie, że czarna linia wzięła się z niemożliwości usunięcia "babek ze stanikami" z chodnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Żoliborz Re: Prywatny chodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 00:30 To co mówią przedstawiciele DTC jest chore.Niedługo klienci zaczną omijać podupadające już niestety DTC a jeszcze niedawno plany rozwoju Galerii Centrum były wspaniałe. Radzę wziąć przykład z KDW w Berlinie. Dosyć często tam bywam.Klientów ,nawet tych potencjalnych nie traktuje sie jak intruzów. Klient jest zawsze na pierwszym planie.W Galerii Centrum zaintersowanie klientem jest niewielkie.Klient sam musi sobie radzić w poszukiwaniu potrzebnego towaru.Sprzedawcy raczej tylko obserwują klientów,pilnują towarów.Znacznie lepiej sytuacja pod tym względem przedstawia się chociażby w Arkadii. Szkoda że tak kiepsko zarządzana galeria handlowa znajduje się w samym centrum Warszawy.Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azan Re: Prywatny chodnik IP: *.188.28.32.Dial1.Chicago1.Level3.net 05.08.05, 04:46 Widocznie domy towarowe maja prawo do ochrony swego terenu przed ludzmi chcacymi schowac sie przed deszczem. Firma ta zaoszczedzila by duzo forsy gdyby zamiast wynajmowac ochroniarzy - postawila plot czy tez parkan. To by bylo zgodne z duchem czasu w Warszawie. Domy napewno zyskaly by nowa klientele sposrod mieszkancow gett osiedlowych. Laczylo by sprzedawcow i kupujacych wlasnie ogrodzenie. Swego rodzaju znak rozpoznawczy stolecznego high-life. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Prywatny chodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 07:58 Popieram !!! Niech postawią mur i będziemy mieli następne NOWOCZESNE GETTO !!! PIERWSZE TO SŁYNNA JUZ "MARINA" na Mokotowie.... Oby tak dalej ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Żoliborz Re: Prywatny chodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 08:46 Jeszcze jedno chcę dodać do swojej wcześniejszej wypowiedzi. To co robi Galeria Centrum dzieląc chodnik w opisywany sposób to "rasizm",swoisty apartheid czyniony w sposób groteskowy.Wygląda to tez trochę tak jakby prowincjonalna firma weszła na salony i chciała zamanifestować swoją obecność. A co stanie się jeśli grupa turystów zagranicznych na dłużej w tym miejscu przystanie i jeszcze na dodatek zacznie robić pamiątkowe zdjęcia.Czy interwencja ochrony będzie dla nich zrozumiała ? Turyści będą zapewne rozbawieni albo zażenowani a prasa zagraniczna przedstwi całą sytuację jako relikt minionej epoki w Europie Wschodniej,swoistą atrakcję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Prywatny chodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 22:32 Chyba byłeś ostatnio w Galerii Centrum 10 lat temu. Ja nie narzekam. Panie są miłe i uczynne, nie narzucają się, ale też nie każą na siebie czekać, gdy człowiek się bezradnie rozgląda. Nie mam też poczucia, że ktoś mi patrzy na ręce, co gdzieniegdzie się zdarza niestety. Mam zupełnie inne odczucia co do tej galerii. W Arkadii nie byłam, bo nie chciało mi się tam jechać, toteż się nie wypowiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batafuko Re: Prywatny chodnik IP: *.chello.pl 07.08.05, 09:09 Dziwisz się sprzedawcą, że tak się zachowują? Za ukradziony towar płaci personel.Warszawa to nie Berlin.Złodziejstwo jest niesamowite. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hehe Re: Prywatny chodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 10:13 To fakt. Gdy wchodze na dzial z perfumami, oblega mnie banda umundurowanych starych bab, ktore pewnie pamietaja czasy PEDETU i tylko obserwuje, czy nie zamierzam sie psiknac jakas perfuma. Co za obrzydliwosc. Jak ubeckie patrole! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batafuko Re: Prywatny chodnik IP: *.chello.pl 07.08.05, 10:42 Ja z takimi"starymi babami" pracowałem.Może by tak więcej szacunku.Nikt Ci nie zabrania korzystać z testerów.Psikaj się do woli.Obserwować muszą, taka praca.Dla Ciebie to oczywiście obrzydliwość i ubeckie metody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micron Re: Prywatny chodnik... i co dalej? IP: *.tulane.edu 05.08.05, 04:37 Paranoja i nonsens jednoczesnie! Warszawa europejska stolica??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wittka Re: Prywatny chodnik IP: *.chello.pl 05.08.05, 06:30 Wszyscy chodzmy z aparatami i fotografujmy ochrone :) Udokumentujmy to kuriozum. Chodnik sluzy rowniez do postania i porozmawiania ze znajomym, na chodniku czesto tez odbierasz telefon i zatrzymujesz sie zeby spokojnie porozmawiac. Tego tez nie mozna ??? Aha, jeszcze trzeba zrobic door selection - Pan kupi, Pani kupi, nie, niestety Pan nie moze wejsc, dzis zamkniete... W GC i tak nic nie kupuje, nie czuje sie tam lepiej. A jak chcemy tak dbac o swoich gosci - prosze urzadzic ladowisko dla helikopterow na dachu, zrobic osobny parking dla VIPow o ile tam tacy bywaja, zamykac ten przybytek kiedy vip robi zakupy zeby nkt go nie podejrzal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrrrr Re: Prywatny chodnik IP: *.pl 05.08.05, 08:20 Zenada !!! Zenada !!! Zenada !!! Zenada !!! W zyciu juz tam nie wejde zrobic zakupów ( chyba ze odwołaja swój bzdurny zakaz - bo co zrobią jezli stane na tym chodniku i bede sie gapił na wystawe a Pan Wazniak powiedział ze moge tam tylko chodzić .. ha, ha - bzdura ! ) i namawiam wszystkich by omijac to getto handlowe z daleka !!! Robią sobie reklame , nie ma co !! Zamiast dogadać sie z miastem i zrobic przepiekny deptak przed sklepami , a wtedy daje sobie uciac cokolwiek ze ludzie chodziliby tam czesciej , a wiec i potencjalnych klientów wiecej !! A tak, ech ... rece opadaja. Zenada !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Prywatny chodnik IP: 213.17.161.* 05.08.05, 08:44 Upewniłem sie tylko w postanowieniu nie odwiedzania tego centrum . 1. Brak parkingu 2. Słabiutka oferta 3. Niemiły personel 4.Kretyn właściciel- od dziś i gratuluje PR .Kolejna kretynka i kretyn Czas aby miasto zaczęlo sprzedawać bilety jesli chcesz wejsc z chodnika pod Juniorem ( ukradli nazwę ) na chodnik miejski . Przeciez zwiekszasz tłum ! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Prywatny chodnik IP: 195.94.207.* 05.08.05, 12:00 parking to akurat jest i to ogromny i zawsze są na nim wolne miejsca oczywiście nie jest on zarządzany przez domy towarowe ale nie ma to żadnego znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Prywatny chodnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 16:44 To jak to jest??? Jeśli przyjeżdżam na zakupy samochodem i staję na parkingu nie należącym do Domów Towarowych to jest "cacy"... A jak przystanę na chwilkę na terenie Domów Towarowych, by zrobić zdjęcie Pałacu Kultury to jest "be"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Prywatny chodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 22:20 Nie wim jak teraz ale dawniej to ten parking był po bodajze 5zł/godzinę - dzięki bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balcerek Re: Prywatny chodnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 05:36 jest gospodarka wolnorynkowa, jeśli komuś nie podoba się parking za 5 zł w stolicy może zaparkować n.p. w zielonogórskim gdzie parking kosztuje 2 zł. Tak samo jeśli komus nie odpowiada prywatny chodnik może korzystać z darmowego chodnika w n.p. Otwocku - nikt nikogo do niczego nie zmusza - to jest wolny rynek, prawo wyboru, komuna już nie wróci i sami musicie zadbać o swe interesy i wygody i wybrać. P.S. Za komuny chodniki były na kartki. Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt Re: Prywatny chodnik 05.08.05, 08:55 Porownajcie sobie zdjecie z fragmentem tekstu z artykulu. To sie nazywa dziennikarska fantazja ... "Środkiem chodnika przed Domami Towarowymi Centrum biegnie czarna linia, która dzieli go na dwie części. (...) Chodnik miejski to tor przeszkód: drzewa, plastikowe fotele, przystanki autobusowe, do tego ludzie potykają się o krzywe płyty. Dlatego niemal wszyscy chodzą szerokim, zadaszonym i równym chodnikiem przy budynkach." Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt sorry 05.08.05, 08:56 Popatrzylem lepiej na zdjecie i ... mea culpa, za szybko sie wypowiedzialem. Odpowiedz Link Zgłoś
woltron Re: sorry 05.08.05, 09:23 są dwie czarne linie : ) Druga jest bliżej przystanków. Chodnik Miejski jest mniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodkin Re: Prywatny chodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 08:57 >Chodnik miejski to tor przeszkód: drzewa, plastikowe fotele, > przystanki autobusowe Samiście się w Wybiórczej tymi fotelami podniecali a teraz przeszkadzają? Te obleśne krowy też blokują przejścia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartosz Wawa Re: Prywatny chodnik IP: *.devs.futuro.pl 05.08.05, 09:52 Nie rozmumiem w czym GW widzi problem?? Czy DTC zabrania przechodzić swoim chodnikiem?? Nie. Chodze tamtędy codziennie i dziekuję Bogu za tą krótka chwile wytchnnienia od łóżek polowych, rozdawczay ulotek i natarczywych sprzedawców "z ręki". Z jednej strony GW wspiera akcje likwidowania starganiarzy i rozdawczy ulotek a zdrugiej krytykuje za włąsnie te działania DTC. Schizofrenia?? Gdzie tu jest problem, który warto umieszczać na 1! (tak pierwszej) stronie Gazety Stołecznej??? Chyba zabrakło im tematów. GW w swoijej niekonsekwencji mnie coraz bardziej zadziwia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robi Re: Prywatny chodnik IP: 62.148.92.* 05.08.05, 10:08 popieram Cie w 100%, dokladnie to samo chcialem napisac!!! chyba "Stoleczna" czerpie wzorce z "Faktu" i szuka problemow - porazka!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oktjabr Re: Prywatny chodnik 06.08.05, 21:52 A ja tam pie.. stolicę, bo tylko okrada resztę kraju. Oddałbym to miasto na 50 lat Rosjanom w dzierzawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Prywatny chodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 22:29 Boże znowu jakiś baran z kompleksami. Zobacz ile podatków daje wawa a ile do niej z tego wraca. Poza tym to jest miasto takie jak wszystkie - mieszkam tu od dłuższego czasu wcześniej mieszkałem gdzie indziej i też mi było dobrze. Jak mi się będzie podobało to przeniosę się do gdańska krakowa albo wrocławia albo nawet na śląsk i nie będę pierniczył głupot o tym że stolica kogoś okrada. Nieudacznicy mają taką obsesję że kraj składa się wyłącznie z biedaków i ze złodziei i że już nie można w polsce niczego osiągnąc uczciwie. No i jeszcze że za komuny było lepiej a dobrą pracę to teraz można dostac tylko po znajomości. Weź sie człowieku do pracy, naucz się czegoś użytecznego, zarób na przyzwoite życie to nie będziesz taki sfrustrowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kar Kasa, kasa,kasa! IP: *.crowley.pl 05.08.05, 10:02 Durne władze (od początku) i duża kasa. Brak właściwego miejscowego prawa i określania warunków w decyzjach. FC Puławska to też przewaga kasy nad zdrowym rozsądkiem i poczuciem estetyki - pamiętamy prawie katastrofę budowlaną i inne zjawiska? A teraz schodki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikulasz Re: Kasa, kasa,kasa! IP: *.kosson.com 05.08.05, 10:48 Ludzie opamiętajcie się trochę i nie zachowujcie się jak kokoszki-przekupki. Czy Galeria Centrum zabrania stać i gapić się na witryny? Czy zabrania przechodzić tamtędy? Czy zabrania w końcu schronić się przed deszczem zwykłemu przechodniowi????? Zacznijcie lepiej czytać, a nie ulegać emocjom GW. Galeria Centrum wywala ze swojego terenu sprzedawców z łóżkami polowymi, rozdawaczy ulotek itp. I chwała im za to!!!! Przynajmiej to jedno miejsce w Centrum przypomina europejskie miasto, a nie bazar. Najwyższy czas, żeby władze miasta poszły ich śladem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropek Re: Kasa, kasa,kasa! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 05.08.05, 11:07 Czy zabrania w końcu schronić się przed deszczem zwykłemu > przechodniowi????? No cóż, z artykułu wynika jednoznacznie, że zabrania. Nie wiem, na ile to prawda, jak dotąd nie potrzebowałem tam stanąć na dłuższy czas (tuż obok są np. przystanki autobusowe), ale łatwo sprawdzić. > Zacznijcie lepiej czytać, a nie ulegać emocjom GW. No właśnie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michalroman Re: Kasa, kasa,kasa! IP: 212.180.160.* 06.08.05, 23:22 Może jednak przeczytaj ten artykuł jeszcze raz. Powoli i dokładnie. Nikt Ci stać nie zabrania. Ja sam dzisiaj stałem, z dzieckiem w wózku i to całkiem długo. nikt mnie nie przepędzał ani nie poganiał. Weźcie ludzie zróbcie coś żeby przestać się kwalifikować do statystycznych 70% nierozumiejących tego co czytają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Durny narodek nie szanuje prywatnej własności IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.08.05, 12:27 To jest problem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: durny narodek Re: Durny narodek nie szanuje prywatnej własności IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 05.08.05, 14:00 A gdzie tu prywatna własność? Kawałek chodnika jest tylko w dzierżawie? A poza tym - szanuj moją prywatną własnosć i nie pisz durnych komentarzy, bo mi czas zabierasz. A mój czas to mój pieniądz :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: =t= Re: Durny narodek nie szanuje prywatnej własności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 14:58 | A gdzie tu prywatna własność? Kawałek chodnika jest tylko w dzierżawie? Nie masz racji. Ta należąca do DTC część hodnika urządzona jest pod nadwieszoną częścią budynku, a zatem w obrysie działki stanowiącej - jak i budynek - własność DTC. Gdyby byli głupi i złośliwi, to zabudowali by całe - i zwiększyli powierzchnię handlową. Przecież podatek gruntowy płacą i tak... I wdzięczny jestem że dzięki ich polityce tam można się szybkim marszem przemieszczać - nie cierpię slalomu wśród @#$%%% z ich kramami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redchili Re: Durny narodek nie szanuje prywatnej własności IP: *.chello.pl 05.08.05, 20:42 Nie mam nic przeciwko usuwaniu kramów - których i tak zresztą tam bywało jak na lekarstwo - chodzi o pozostałe kategorie ludności :/ Jeżeli (jeżeli!) jest tak jak GW przedstawia, to zrdowy rozsądek dyktuje odruch protestu. Skoro jest to teren prywatny, winien być oznakowany "Wstep wzbroniony" albo ogrodzony. Skoro nie jest - to ochrona może spadać na drzewo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCX Re: Durny narodek nie szanuje prywatnej własności IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.05, 21:48 DODAM JESZCZE, ZE ZGODNIE Z ODPOWIEDNIMI PRZEPISAMI REGULUJACYMI DZIALALNOSC TZW. "OCHRONY" W ODNIESIENIU DO TERENU CHRONIONEGO NA TAKIM WLASNIE NIEOZNAKOWANYM I NIEOGRODZONYM TERENIE TE CIECIE Z "SOLID'U" MOGA WAS JEDYNIE PROSIC, A NIE NAKAZYWAC COKOLWIEK... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Prywatny chodnik IP: 62.233.167.* 05.08.05, 12:30 a oni się dziwią,że Centrum pustoszeje - jak się ich stamtąd przegania. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus.de.zoo Re: Prywatny chodnik 05.08.05, 12:53 Gazeta stoł. ma ”lekki” problem ze znalezieniem swej linii poglądów. Teksty podkręca się na siłę, bo muszą się dobrze czytać i być atrakcyjne. Porażką ostatnich dni był tekst o ”szmateksach”. Na jednej stronie agresywnie ”czepliwy” tekst - szmateksy atakują centrum miasta. Pod zjęciami natomiast o tym, że jeden szmateks ma wystrój wnętrza zaprojektowany przez profesjonalistę, a w drugim kupuja znani aktorzy i artyści. W jednym teskcie pozytwy i negatywy, bo samo określenie szmateksy to mocna opinia, ale w sumie jak chodzą tam aktorzy, sklepy projektują designerzy to chyba nie jest źle? Tak jest z tym chodnikiem. Z jednej strony walczą z łożkami polowymi, z drugiej nie podoba im się ochroniarz na ulicy. Oczywiście to przeganianie fotografujących nie jest w porządku, ale warto zadać pytanie jak by tam było bez tych ochroniarzy. Tzn. akcja służb miejskich wywożących stragany (wraz z towarem, którego nie odzyskają!!!) jest ok, ale ochroniarz pilnujący przestrzeni jest nie halo?? (Nie lubię państwa policyjnego, ale jak patrzę na stragany pod oknami ratusza na bankowym to sam nie wiem co lepsze.) A kończąc kolejna ciekawa sprawa. W tej samej gazecie o tym, że na krak. przedm. nie będzie można umieszczać reklam jak się chce, gdzie się chce. I to jest ok. Gazecie też się podoba, ale przecież to taka sama forma represji na osobistą wolność ;)) Czy będą artykuły skarżących się sklepikarzy, że urzędnicy nie magą zamieszczać swoich reklam? Czy będą teksty o opresyjnych, bezdusznych urzędnikach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek k Re: Prywatny chodnik IP: *.aster.pl 06.08.05, 20:50 Widze, tytus, ze w pale ci sie nie miesci, ze w GW znalazlo sie miejsce dla wiecej niz jednego pogladu. Ty bys wolal prosto: bierzesz do reki Trybune - wiesz, co znajdziesz; bierzesz Nasz Dziennik - tez wiesz; bierzesz GW... a tu zdziwko. Napisali wiecej, niz pomyslales. Przyjmij wyrazy wspolczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Prywatny chodnik IP: 82.210.246.* 05.08.05, 12:40 chyba Panu Redaktorowi; przeciez Stoleczna walczy jednoczesnie z handlem o dwa kroki dalej - pod Rotunda; czym Waszym zdaniem rozni sie nagabywanie pod Galeria od blokowania chodnika gdzie indziej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Prywatny chodnik IP: *.chello.pl 05.08.05, 12:53 "To jest teren prywatny i tu nie wolno przebywać." ------------------ Oznacza to,ze na terenie domow towarowych takze nie wolno przebywac.Proponuje to rozumiec doslownie i nie odwiedzac ich.Ja nie robie tego od wielu lat. I to bynajmiej nie z powodu idiotycznych zarzadzen. Po prostu nie znosze tloku, cieplej wodki i spoconych kobiet, czyli m.in. Domow Towarowych "Centrum". Odpowiedz Link Zgłoś
skeler Re: Prywatny chodnik 05.08.05, 13:12 podobnie jest na terenie przy innych centrach handlowych... szczegolnie to widac np. w nocy przy arkadii, gdzie jak ktos zatrzyma sie na lawce przed wejsciem, to zaraz przybiega ochrona i wypedza. Jak jade tam w nocy rowerem ze znajomymi, to zawsze sie zatrzymujemy na krotki odpoczynek... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czujny adres autora tekstu IP: 10.202.4.* 05.08.05, 15:07 marcin.zielinski@agora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xen Flash Mobbem w nich! IP: *.crowley.pl 05.08.05, 16:22 Zabraniają stać? To należy poruszać się w żółwim tempie, na zasadzie wozu Drzymały aż durni ochroniarze ugotują się ze złości. Nie cierpię arogancji w każdej postaci. Bo oni mają piękne chodniki, tylko chamstwo się na nie pcha. Chamstwo, które wchodzi do ich sklepów i staje się ich kochanymi klientami. A może w sklepach też nie będzie można się zatrzymywać? Xen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryk Prywatny chodnik IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 05.08.05, 16:35 Przedwczoraj pierwszy raz od dawna pojawiłem się przy Domach Centrum i przeżyłem przyjemne zaskoczenie - chodnik od Marszałkowskiej był wolny od handlarzy - okazuje się, że mozna (niestety radość prysnęła przy Rotundzie). Myślę, że taka sytuacja jest również efektem działań ochrony, która stanowczo nie dopuszcza do rozkładania stoisk na dzierżawionej części chodnika. Gdy zakaz egzekwuje straż miejska, to handlarz ostentacyjnie pakuje powoli towar, przy okazji obsługując klientów. Oczywiście, że zakaz postawienia na chodniku aparatu fotograficznego to przesada, ale sam pomysł oddawania chodnika w dzierżawę i ponoszenia odpowiedzialnosci za niego jest super. To jest stosowane w Europie i nie wzbudza takich emocji. Przecież tak samo jest w przejściu pod Rotundą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakiś koszmar trzeci świat IP: *.media4.pl 06.08.05, 13:03 najbardziej prymitywne obyczaje z brazylii i innych "rozwiniętych regionów" to ma być wzór dla Warszawy? ile jest zamkniętych osiedli w warszawie, a ile w Berlinie czy Paryżu? Odpowiedz Link Zgłoś
elwood_blues1 propozycja 06.08.05, 13:28 apel ! Niech wszycy do dziś olewają Galerię Centrum ! Jak obroty im spadną to zmiękną w sprawie chodnika... P.S Takie rzeczy są możliwe tylko w Kaczogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś