Dodaj do ulubionych

Radio Pogoda

IP: *.acn.waw.pl 31.08.01, 22:50
Szanowni państwo, proszę o pomoc w sprawie następującej. Lubię radio, muzykę z
lat 60-tych, 70-tych i nie znosze radia z nadaktywnymi prowadzącymi, więc
kiedyś zacząłem słuchać Radia Pogoda. Niestety w pewnym momencie i oni wpadli
na pomysł, że nie ma radia bez namolnych gospodarzy programu. Występować
zaczęli i występują do dzisiaj ludzie, którzy zachowują sie nie do wytrzymania
(szczyt ich obecnosci przypada na poranki i popołudnia): są beznadziejnie
sztuczni, irytujaco przymilni, bezmyślnie promienni i optymistyczni, opowiadają
dowcipy z poziomu bardzo dolnych półek "przychodzi baba do lekarza", każdą
kwestie kończą wyuczonym śmiechem od którego zęby bolą i człowiek się za nich
wstydzi. Do tego dochodzą oczywiście telefony od słuchaczy, którzy nie mogą bez
nich żyć, bo są najlepsi, najkochansi, najdowcipniejsi itd. Tyle przy tym
gadają o tym, że najmniej gadają w całej Warszawie, że prześcigną niedługo
Radio TOK, które tylko gada programowo. Zadzwoniłem nawet kiedyś do nich (czyli
Radia Pogogda) z życzliwą uwagą. Pani bezdecyzyjna powiedziała mi, że mam
absolutnie rację i wszyscy to mówia, ale pan decyzyjny oświadczył, że wzrosła
im słuchalnosć i tak zostanie. Było to z pół roku temu i przestałem sie nimi
katować, ale ostanio spróbowałem znowu i zemdliło mnie nieznośnie. Powiedzcie,
czy to ja jestem nienormalny, czy oni ciężko, tępo i zadufanie rąbnięci?
Obserwuj wątek
    • Gość: amol Re: Radio Pogoda IP: 217.98.21.* 01.09.01, 12:17
      Przecież i tak gadają raz na 15 minut a gdzie indziej masz gadanie na kawałkach. Poziom dowcipów rzeczywiscie
      żenujący - ale taki gust ma większosc Polaków. Ja jak nie chce m,i się sluchac pieprzenia to sciszam a i tak potem
      muza gra przez dlugi czas. Gdzie indzie jak nie dowcipkuja to nudza, jak nie nudza to pierdola o cycach Madonny.

Gość portalu: jd napisał(a):

> Szanowni państwo, proszę o pomoc w sprawie następującej. Lubię radio, muzykę z
      > lat 60-tych, 70-tych i nie znosze radia z nadaktywnymi prowadzącymi, więc
      > kiedyś zacząłem słuchać Radia Pogoda. Niestety w pewnym momencie i oni wpadli
      > na pomysł, że nie ma radia bez namolnych gospodarzy programu. Występować
      > zaczęli i występują do dzisiaj ludzie, którzy zachowują sie nie do wytrzymania
      > (szczyt ich obecnosci przypada na poranki i popołudnia): są beznadziejnie
      > sztuczni, irytujaco przymilni, bezmyślnie promienni i optymistyczni, opowiadają
      >
      > dowcipy z poziomu bardzo dolnych półek "przychodzi baba do lekarza", każdą
      > kwestie kończą wyuczonym śmiechem od którego zęby bolą i człowiek się za nich
      > wstydzi. Do tego dochodzą oczywiście telefony od słuchaczy, którzy nie mogą bez
      >
      > nich żyć, bo są najlepsi, najkochansi, najdowcipniejsi itd. Tyle przy tym
      > gadają o tym, że najmniej gadają w całej Warszawie, że prześcigną niedługo
      > Radio TOK, które tylko gada programowo. Zadzwoniłem nawet kiedyś do nich (czyli
      >
      > Radia Pogogda) z życzliwą uwagą. Pani bezdecyzyjna powiedziała mi, że mam
      > absolutnie rację i wszyscy to mówia, ale pan decyzyjny oświadczył, że wzrosła
      > im słuchalnosć i tak zostanie. Było to z pół roku temu i przestałem sie nimi
      > katować, ale ostanio spróbowałem znowu i zemdliło mnie nieznośnie. Powiedzcie,
      > czy to ja jestem nienormalny, czy oni ciężko, tępo i zadufanie rąbnięci?

• Gość: Drapka Re: Radio Pogoda IP: 10.0.4.* / *.atj.pl 01.09.01, 23:29
        Też masz rację.
    • Gość: emem Re: Radio Pogoda IP: *.tvsat364.lodz.pl 01.09.01, 13:46
      Choć mieszkam w Łodzi,to ilekroc jestem w W-wie to już daleko przed Raszynem
      szukam 100,1 FM. Bardzo lubię Radio Pogoda właśnie ze względu na muzykę jaką
      serwują. Pozdrowy.
      • Gość: jd Re: Radio Pogoda IP: *.acn.waw.pl 01.09.01, 21:51
        Do muzyki nic nie mam, chodzi o to mizdrzenie się w coraz dłuższych kawałkach
        międzymuzycznych
        • Gość: amol Re: Radio Pogoda IP: 217.98.21.* 01.09.01, 22:48
          jaki naród, takie media. ludzi dobrze wykształconych w tym kraju jest koło 10%. z
          czego większość albo ma studia, które myślenia nie uczą, albo sami mimo studiów
          są nieciekawi. dla ludzi, którzy czytają więcej niż jedną książkę na dwa miesiące
          nie ma ani dobrej telewizji, ani dobrego radia i nigdy nie będzie. jest nas za
          mało!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość portalu: jd napisał(a):

> Do muzyki nic nie mam, chodzi o to mizdrzenie się w coraz dłuższych kawałkach
          > międzymuzycznych

• Gość: jd Re: Radio Pogoda IP: *.acn.waw.pl 01.09.01, 23:26
            To zbyt proste i schematyczne rozstrzygnięcie problemu. Moja babcia skończyła
            trzy klasy szkoły, a gdy jej puściłem kawałki porannych radości Radia Pogoda,
            poprosiła mmnie bym nigdy więcej, choc uwielbia Beatelsów, Budke Suflera i inne
            takie. Przecież tu nie chodzi o wykształecenie, a w każdym razie nie tylko, ale
            o inteligencję, w tym tak zwaną inteligencje emocjonalną, delikatnosć,
            umiejetnosć wczucia się w Innego, co się ma zróżncyh źródeł. To nie ludzie są
            tępi, tylko otepiajace ich zjawiska w rodzaju konwersacji w Radiu Pogoda
    • Gość: Drapka Re: Radio Pogoda IP: 10.0.4.* / *.atj.pl 01.09.01, 23:21
      Ha! Dzięki! Zaoszczędziłeś mi trochę czasu pisząc te słowa. Po prostu podpisuję
      się obiema rękami pod tym, co napisałeś.
      A swoją drogą, to chyba jesteśmy w mniejszości. Nie ma rzeczy która w radiu
      denrwuje mnie bardziej niż zapowiadacz ględzący rzeczy, które - jak mogłoby bę
      wydawać - śmieszą tylko jego samego (i to dlatego że mu za to płacą). Ale z
      drugiej strony, gdyby to nie podobało się ludziom i nie było przebadane na
      focusach, to by tego nie było. A jest.

A tak przy okacji, to takie Radio Pogoda - jedyna rzecz, jaka tam jest dobra,
      to muzyka (chociaż i z tym ostatnio bywa różnie)- reszta jest żałosna: to po
      prostu sposób na zrobienie radia jak najmniejszym kosztem. Równie dobrze
      wszystko co dzieje się w tym radiu mogłoby być puszczane z płyt - i różnicy by
      nie było. Szkoda, że właściciele (hm, hm, pani Agora, hm, hm) nie zdecydowali
      sie trochę zawalczyć z zalewającą nas falą rzeczy prostych, łatwych i
      niestrawnych i nie wprowadzili paru autorskich audycji - nawet po 22, kiedy
      masowy słuchacz biurowy już śpi przed telewizorem. Dla mnie takim wzorem fajnej
      audycji pozostaje "Rockowa 13", która gościła kiedyś w starej, dobrej WAW-ie.

Ale skoro ludzie wolą słuchać prezenterów, którzy prowadzą program w stylu:
      -wiesz Marcinie, zadzwonił wczoraj do Radia Pogoda słuchacz
      -taak? to niesamowite! I co ci powiedział?
      -powiedział, że przeżył taką historię: wraca późno do domu, a tu spod kołdry w
      sypialni wystają cztery nogi. Więc złapał drąga i tłukł ile wlezie
      -no niesamowite! To musiał być strasznie zdenerwowany na żonę. I co było dalej?
      -no więc gdy było po wszystkim, poszedł do kuchni trochę ochłonąć. Patrzy - a
      tam siedzi żona
      -o Boże - i co się stało?
      -żona zapytała: "czy przywitałeś się już z moimi rodzicami? Byli zmęczeni
      podróżą, więc położyłam ich w naszym łóżku".
      A Marcin na to: Ha ha ha ha ha Ale się musieli zdziwić, Ha ha ha ha
      I razem: Pogodny poranek na 100 i jeden FM, kukuryku.
      - to widocznie tak już musi być i swojego radia możemy szukać tylko w sieci.

Dlatego rano nawet się nie próbuję katować tym radiem, a muzykę, jaką grają
      staram się kompletować we własnym zakresie.
      • Gość: jd Re: Radio Pogoda IP: *.acn.waw.pl 02.09.01, 11:53
        Drogi (a) Drapko, dzięki za wsparcie, bo juz myślałem, że jestem ciężko
        pokrzywdzony na umyśle przez los (ha ha ha ha,kukuryku), a przede wszystkim za
        przytoczenie jedengo z ich świetnych dowcipów, o których oni jakby całkiem
        poważnie sądzą, że są świetne.
        • Gość: Xlowak Re: Radio Pogoda IP: *.pl 10.09.01, 16:21
          Zgadzam sie z tym calkowicie kiedys ich sluchalem ale gdy zaczeli sie odzywac na
          antenie zrobilo mi sie niedobrze od ich wymiotnych wypowiedzi i ciaglego gadania
          o tym ze oni malo gadaja.
          A tak z innej beczki to te ich kawaly sa w stylu Strasburgera/Hamburgera czy jak
          on sie tam nawzywa (ten co prowadzi Familide).

Ale jest jeszcze radio Jazz i Radiostacja bez nich bym umarl.
      • Gość: zet Re: Radio Pogoda IP: 195.187.84.* 03.09.01, 09:44
        Ha, też słyszałam ten "dowcip" - odniósł jeden skutek - zmusił mnie do
        pospiesznej ewakuacji z łóżka i wyłączenia radia. Ostatnio jest lepiej, nie
        ględzą tak beznadziejnie, bo Marcin siedzi na słupie i udzielać się nie może.
        PS. Teraz Marta ciągle dzwoni do Marcina i co rano pyta, czy nie zmarzł za
        bardzo... uff, niedobrze się robi....
    • Gość: rutboj Ludzie Wy, co sUchacie radiow IP: *.pl 02.09.01, 02:44
      A czy nie lepiej sUchac pUyt, kaset empe3ek? gra co chcecie, a kawaUy moszna
      poczytac w necie #lepsze# chociazby tutaj?
      • Gość: jd Re: Ludzie Wy, co sUchacie radiow IP: *.acn.waw.pl 02.09.01, 11:54
        Drogi (a) Drapko, dzięki za wsparcie, bo juz myślałem, że jestem ciężko
        pokrzywdzony na umyśle przez los (ha ha ha ha,kukuryku), a przede wszystkim za
        przytoczenie jedengo z ich świetnych dowcipów, o których oni jakby całkiem
        poważnie sądzą, że są świetne.
    • Gość: Jarek Re: Radio Pogoda IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 12:04
      RP sluchalem kiedys namietnie wlasnie dla muzyki. Ale po pierwsze, repertuar
      powtarzany w nieskonczonosc zaczal mi sie w koncu nudzic, po drugie pan Sawicki
      prowadzacy poranny blok w tym radiu przyprawial mnie o bol zebow. Przestalem
      ich sluchac dokladnie w dniu, w ktorym uslyszalem "zart" Marcinka, ze zdjal
      buty i nie wie czemu Marta ze studia uciekla. Smieszne? Czy komus wydaje sie to
      smieszne?
      • Gość: jd Re: Radio Pogoda IP: *.acn.waw.pl 02.09.01, 16:04
        To dokładnie ten typ dowcipów, luzu i przekonania, że lud dajacy słynną
        słuchalność myśli wyłącznie tymi kategoriami. Pozdrawiam sojuszniczo Jarka
    • Gość: Dyzio Re: Radio Pogoda IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 18:24
      Słucham ich praktycznie od początku ich działalności. Skłoniło mnie to, że: 1.
      nie przerywają piosenek i melodii, 2. mało gadają. Jako, że nic mnie bardziej
      nie wnerwia niż jakiś radosny ludzik przerywający mi przed koncem muzyki
      gadanie i/lub śpiewaniem (?!?) lubiłem tą stację. Ostatnio jednak rzeczywiście
      zaczynają się stanowczo za dużo rozgadywać. Chyba "przejdę" na Radio Mazowsze,
      których słabo słychac na Ursynowie ale za to świetnie na Żoliborzu i
      Tarchominie (a są oni jak "wczesna" Pogoda). Radio Pogoda, jak dla mnie,
      przedobrzyła i właśnie traci słuchacza - czyli mnie. No ale jesli i tak wzrosła
      im tzw. słuchalność to mają to, jak mniemam w ...
      • Gość: jd Re: Radio Pogoda IP: *.acn.waw.pl 03.09.01, 09:04
        Dyziu, dzięki za głos. To jest to: ja tez uważałem, że to jest stacja dla
        takich jak ja i nawet próbowałem im to tłumaczyć. No ale słuchalność... -
        odpowiadali. Stworzyli sobie w głowie modelowego słuchacza na poziom swych
        gadanych kawałków i sa przekonani, że za tym sie kryje socjologia i naukowe
        badania marketingowe. Podejrzewam, że to jest niereformowalne, no chyba, że
        wreszcie ta słuchalność... Nie lubie źle życzyć nikomu, ale jesli może go to
        wyprowadzic na prostą, to nie mogę zwalniać sie z dobrej rady i uczynku nawet w
        takiej postaci
        • Gość: jd Re: Radio Pogoda IP: *.acn.waw.pl 07.09.01, 12:26
          Drodzy Państwo i koledzy, oto odzyskaliśmy (właściwie chyba odbiliśmy po paru
          dniach zabiegów) wątek "Radio Pogoda". Co prawda usunęli wypowiedź pana Marcina
          z tego Radia i moją z nim polemikę (bardzo smakowite), ale niech tam. Zapraszam
          do ewentualnych dalszych wypowiedzi, choć zaczynam mieć samokrytyczne wrażenie,
          że może kopię leżącego (co prawda leżący jest sobą zachwycony)
          • Gość: Widok 9 Re: Radio Pogoda IP: 195.117.228.* 07.09.01, 12:46
            Czytając (zaginiony wcześniej wątek) o Radiu Pogoda mam mieszane odczucia. Z
            jednej strony chcemy móc wybierac w róznych rozgłośniach a z drugiej od razu
            krytykujemy prezenterów. Słucham tej Stacji od kilku lat i potwierdzam,że rano
            więcej gadają. Jednak o 7 rano naprawdę potrzeba czasami takich gadek a nie
            wiadomości o kolejnym przekręcie ministra lub silikonach w pośladkach gwiazdy
            rocka. Jeżeli potrzebuję wysłuchać muzyki mistrzów to nastawiam Radio Klasyka
            FM. Nowe Radio Kolor gra w moim samochodzie (cudowna bryka - pozdrawiam ;)).
            Umiejętność wyboru to jest to co nas odróżnia od g... tzn mamy zawsze inne
            wyjście (zmienić Stację radiową). Pozdrawiam gorąco słuchaczy R Pogoda i
            Klassik i RMF FM a także Zetki, Radia Swoboda i Głosu Jerycha i Jeruzalem. A
            szczególnie słuchaczy Radia Maryja za wytrwałość. No i oczywiście swoją
            nieliczną grupę czytelników FORUM - kimkolwiek są. ;)
            • Gość: jd Re: Radio Pogoda IP: *.acn.waw.pl 07.09.01, 13:43
              Prezenterów nie krytykuję od razu, dałem im ze dwa lata kredytu. Chcę
              oczywiscie móc wybierać różne radia, ale chcę też moć je oceniać i konfrontować
              te oceny. Co było do wykazania. Także pozdrowienia
              • Gość: Widok 9 Re: Radio Pogoda IP: 195.117.228.* 07.09.01, 14:54
                No tak. A ja sobie także myślę, że prezenter musi być normalnym człowiekiem,
                któremu zdarza się mówić glupio lub brzydko. Niejaki Lis z TV jego wypowiedź
                na "boku" znają chyba wszyscy a mnie się to podoba. Słychać, że facet ma j...
                Niedawno w Zetce usłyszałem ciekawszy tekst i też gościa rozumiem. STRESS.
                Prezenterzy Radia muszą być jak kumple z sąsiedztwa, bo bufonów nikt nie słucha.
                • Gość: Jureek Re: Radio Pogoda IP: 62.8.156.* 07.09.01, 16:43
                  Gość portalu: Widok 9 napisał(a):

> No tak. A ja sobie także myślę, że prezenter musi być normalnym człowiekiem,
                  > któremu zdarza się mówić glupio lub brzydko. Niejaki Lis z TV jego wypowiedź
                  > na "boku" znają chyba wszyscy a mnie się to podoba. Słychać, że facet ma j...
                  > Niedawno w Zetce usłyszałem ciekawszy tekst i też gościa rozumiem. STRESS.
                  > Prezenterzy Radia muszą być jak kumple z sąsiedztwa, bo bufonów nikt nie słucha

Dlaczego użyłeś słowa "muszą"? Według mnie wcale nie muszą. Fałszywe jest też przeciwstawienie
                  kumpli z sąsiedztwa i bufonów. Istnieje przecież cała paleta zachowań pośrednich.

W poprzednim liście piszesz o możliwościach wyboru. Póki co, faktycznie, taki wybór jeszcze mamy.
                  Obawiam się jednak, że jak tak dalej pójdzie, to za kilka lat będziemy mieli tylko pozorny wybór. Pod
                  presją fetysza słuchalności wszystkie rozgłośnie upodabniają się do siebie. Każda rozgłośnia chciałaby
                  robić program dla tych 80% słuchaczy. Nawet w Trójce przerabiano ramówkę, próbowano zmuszać
                  prezenterów do zwracania się na "ty" do słuchaczy i takich tam pseudomłodzieżowych zagrywek. Dobrze,
                  że dzięki protestom słuchaczy zrezygnował dyrektor narzucający te zmiany i zmiany ramówki nie poszły za
                  daleko. W przeciwnym wypadku mielibyśmy zamiast Trójki kolejną mutację RMF-u czy innego podobnego
                  badziewia.

Wiesz może, czy istnieje jeszcze jakaś stacja emitująca o stałej porze słuchowiska? Poza "Matysiakami",
                  "W Jezioranach" i doskonałymi dobranockami o 19:30 na Jedynce nic innego nie znalazłem. A przecież
                  słuchowisko to klasyczna forma radiowa.

Teraz znowu dowiaduję się, że Radio Pogoda wbrew początkowym zapowiedziom również zmienia swój
                  profil właśnie ze względu na mityczny wskaźnik przeciętnego słuchacza. Nie napawa mnie to
                  optymizmem. Być może za pięć lat radiosłuchacz będzie mógł wybierać między 40 różnymi stacjami, ale
                  tak naprawdę nie będzie miał żadnego wyboru, bo na każdej z tych stacji będzie to samo - muzyka
                  wybierana przez komputer przerywana "luzackimi" wstawkami prezenterów.
                  Oby do tego nie doszło. Dlatego dobrze jest, gdy słuchacze dają wyraz swojemu niezadowoleniu.
                  Pozdrawiam "radioaktywnych" (wolę być "radioaktywnym" niż "telemaniakiem")
                  Jurek
                  • Gość: jd Re: Radio Pogoda IP: *.acn.waw.pl 07.09.01, 17:56
                    Prezenterom może sie zdarzać mnóstwo, przecież ja to od razu kupuję, ale tym, o
                    których mówimy nic sie nie zdarza. Jest żenujace, namolne, monotonne mizdrzenie
                    sie do siebie i do nas, okraszane cytowanymi choćby w tym wątku dowcipami (ha,
                    ha,ha, kukuryku). Podpisuję się wszystkimi ręcami i giczałami pod tym, co
                    napisał Jureek
                    • Gość: jo Re: Radio Pogoda IP: 64.124.150.* 07.09.01, 20:11
                      Od kilku dni obserwuję na forum krucjatę niejakiego "jd" przeciwko spikerom w radiu Pogoda. Z niesłabnącą
                      zapalczywością stara się wszystkich przekonać, że radio Pogoda jest dla ćwoków. Sprowokował kilka osób do
                      interesujących wypowiedzi, ale z żelazną konsekwencją każdą taką wypowiedź kwituje swoim komentarzem,
                      który prowadzić ma zawsze do jednego wniosku: spikerzy Pogody to debile i słuchają ich również debile. I nie
                      zraża go wcale, że głosy forumowiczów często dotyczą zupełnie innych, ważniejszych zjawisk i procesów. Bo
                      przecież w tej dyskusji nie idzie o to, żeby podyskutować o radiu, prawda "jd"? Chodzi o to, żeby z sadystyczną
                      rozkoszą podręczyć Pogodę. Tylko jaki masz w tym cel, drogi "jd"? Skąd twa imponująca wytrwałość? Może
                      jesteś "jd" jakimś nieudanym spikerem radiowym, może ty po prostu pracujesz w jakimś konkurencyjnym radiu,
                      mały zazdrośniczku? Może drażnią cię telefony od zachwyconych słuchaczy w Pogodzie, bo do ciebie nikt nie
                      dzwoni bidulo...? Może więc znajdziesz sobie inna pracę, albo psychoanalityka, zamiast rozpoczynać 78 wątek o
                      beznadziejności spikerów Pogody.
                      • jureek Re: Radio Pogoda (do jo) 07.09.01, 20:17
                        Widzę, że znasz Radio Pogoda. Mógłbyś w takim razie potwierdzić, czy przytaczane w tym wątku
                        dowcipy naprawdę opowiadane były na antenie tej rozgłośni?
                        Jurek
                      • Gość: jd Re: Radio Pogoda IP: *.acn.waw.pl 07.09.01, 20:33
                        Drogi(a) "jo", dzięki za zainteresowanie. Może to rzeczywiście może wyglądać na
                        krucjatę, ale intencja jest zupełnie bezinteresowna (choć pewnie w to nie
                        uwierzysz). Po prostu uwielbiam radio jako radio, dużo go słucham. Pasuje mi
                        muzyka z lat 60-tych, 70-tych, choć i najnowszą nie pogardzę. Myślałem ze 2-3
                        lata temu, że wreszcie mam radio, gdzie muzyki nie przerywają głupimi
                        konkursami, interaktywnymi manewarami ze słuchaczami i telefonami od
                        zachwyconych. No i na to wszystko weszli nagle ci prowadzący z Radia Pogoda,
                        którzy są w mojej opinii - przyznaję - beznadziejni, ze skręcającym mnie czasem
                        ze wstydu (tak jak gdy osoba, którą lubisz opowie kawał, że byś sie zapadł za
                        nią pod ziemie) humorem, luzem, mizdrzeniem się, sztucznością (ha, ha, ha).
                        Wszystko co robię na tym forum wynika z przekonania, że pieprzą coś co może być
                        świetne, czego mi szkoda i żal. Nie wyolbzymiaj tej mojej krucjaty, bo jeśli
                        choć jeden na dziesie telefonów do nich to prawda, to i oni i ty możecie mnie
                        mieć za nie groźnego pieprzonego inteligenta. Tm niemniej rozumiem twoje
                        zniecierpliwienie i szykuje sie do zakończenie swej tu misji radiopogodowej.
                        Zawodowo nie ma nic wspólnego z radiem, w życiu rodzinnym, zawodowym powodzi mi
                        się całkiem nieźle, chyba też nie mam manii, ukrytych kompleksów na punkcie
                        Pogody, Marcina, Marty itd. Dodam, że dodatkowym czynnikiem mobilizującym dla
                        tej krucjaty i uporu było usunięcie wątku na pare dni po mojej wymianie zdań z
                        Marciem z tego radia. Ale i tu staneło w końcu na moim (choc szkoda, że bez tej
                        wymiany zdań z prowadzącym, moze zmieniłbyś zdanie). Pozdrawiam i chętnie
                        wymienię tu jeszcze dwa-trzy zdania
                        • Gość: kul Re: Radio Pogoda IP: 10.128.132.* / *.acn.pl 08.09.01, 01:52
                          Hmmm... wreszcie wiem o co chodziło z tymi ostrymi opiniami o radiu Pogoda. W
                          pełni popieram krytykę porannego duetu, który za każdym razem zmusza mnie do
                          chwilowej (trwającej na czas ich popisów oratorskich) zmiany słuchanej stacji.
                          Jest to zwyczajnie męczące. Radia Pogoda słuchałem od początku istnienia tej
                          stacji, głownie z powodu nadawanej tam muzyki. Prowadzący są w tym wypadku
                          tylko zbędnym dodatkiem.
                          A co do wątku "krucjaty" - forum służy do wyrażania opinii. Mam nawet wrażenie,
                          że większość uczestników tej dyskusji popiera argumenty jej inicjatora.
                          Dyskusja pewnie będzie toczyć się dalej. Tym bardziej, że o ile dobrze
                          słyszałem to Pan Prowadzący zszedł już z rusztowania i znowu stąpa po ziemi.
                          <== swoją drogą siedział tam w szczytnym celu, który w pełni popieram.
                          Pozdrawiam
                          • Gość: jd Re: Radio Pogoda - do jo IP: 172.16.8.* / 62.233.138.* 10.09.01, 09:36
                            Raz jeszcze przeczytałem twój tekst i muszę dodać cztery kwestie: 1. Jeśli ja
                            jestem "nieajaki jd", to ty jesteś "niejaki jo"; sugerujesz, że sie ukrywam pod
                            jakimś pseudonimem, tymczasem jest to zasadą tego miejsca, więc jesli to sam
                            akceptujesz, przestań płaczliwie się uskarżać (jeśli podasz możliwe do
                            zweryfikowania swoje dane, to ja też nie mam nic do ukrycia); 2. Ja nie
                            sugeruę, że słuchacze Radia Pogoda, to ćwoki i debile, natomiast uważam, że tak
                            są traktowani przez zapowidaczy; 3. Przyjmując twoje rozumowanie, powieniem
                            dojśc do wniosku, że jestes spełnionym spikerem Radia Pogoda; 4. Poza
                            wycieczkami osobistymi nie było w twym tekscie ani grama argumentu.
                            Pozdrowienie (niekłamane)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka