Dodaj do ulubionych

Planowane trasy tramwajów i autobusów

IP: *.ptp.waw.pl 09.02.05, 03:42
90% zmian i tak nie dojdzie do skutku.
Obserwuj wątek
    • samulakm Planowane trasy tramwajów i autobusów 09.02.05, 03:53
      hmmm.... chyba tylko ja dzis noc zarywam ;-) odniose sie tylko do linii
      Bielansko-Żoliborskich:

114 - hmmm... petelka do Pl. Wilsona niepotrzebna chyba bedzie po
      uruchomieniu M. Słodowiec na razie - dowozowka...

132 - na razie pasuje ale jak rozumiem po otwarciu st. Marymont skieruja ją
      jakoś sensowniej np. przez Trase AK-Popieluszki-Krasinskiego i dalej swoj
      trasa... bo ta petelka dla ludzi jadacych na trasie Brodno-Huta to lekka
      przesada, chyba ze to ma byc dowozowka typowa, czestotliwosc podobna do
      likwidowanej 520 z Broniewskiego (od razu sugestia o przestawienie aktulanego
      przystanku 520, 112 i 121 "Piaski" w kierunku centrum za skrzyzowanie i
      polaczenie go z przystankiem 114 - bedzie latwiej sie przesiadac). o 520
      ponizej...

148 - w sumie racja bo dublowala sie z tramwajami, teraz bedzie 132 w jej
      miejsce...

149 vide 520...

303 - oj! bzdura! zostawcie ja na tej samej trasie co jest teraz... dobry
      dojazd na WPsych UW i z niego na Campus Głowny
      www.samorzad.uw.edu.pl/forum/viewtopic.php?t=677
      356 - niedobrze bo zosatnie tylko 156 na szybkiej trasie Brodno-Bielany a juz
      teraz jest tam tloczno...

407 nie potrzebnie bedzie jechac Zeromskiego - lepiej puscic ja przez
      Broniewskiego jako uzupelnienie 132. Zeromskiego i tak ma dobre polaczenie z
      Pl. Wilsona, (choc straci 515) a tak szybiej sie dojedzie z Chomiczowki na
      Plac...

508 - jesli bedzie jechac Trasa AK i Slowackiego to okej, jesli zaliczy
      wislostrade to skandal bo tracimy 519!

515 - stracona linia :-( znacznie utrudni to komunikacje miedzy Huta a
      Centrum, dobry pospiech, mocno "obsadzony" we wtorki i piatki na odcinku
      Wolumen-Hala Marymoncka...

519 skandal z ta likwidacja!!! Ruda, Marymont tracą szybko komunikacje z Pl.
      Wilsona (nawet 157, i 181 jej nie zrekompensuja)! Żądam jej nie likwidowania!
      Jak teraz sie szybko skomunikowac z dolnym odcinkiem Traktu Królewskiego?

520 - nie bardzo widze sens tej likwidacji! B. dobra linia - teraz mocno
      zagesci liczbe przystanków centrum!

Warto zauwazyc że znikaja wszystkie pospiechy na odcinku Pl. Wilsona - Pl.
      Bankowy. zostanie jedynie Metro, 149, i tramwaje - nie wiem czy to dobry
      pomysl, szczegolnie że zmusi to do czestych przesiadek i baaaaaardzo mocno
      zagesci Metro na tym odcinku! moze jednak puscic jedna linie pospieszna!
      postuluje 519!!!!!

Barkuje mi "wyprostowania" 181 i jej powrotu na stara trase, oraz powrotu 121
      na odcinku Marymoncka-Podlesna (ta pentla pod Hale to ni przypiął ni wypiął)
      Była to główna dowozówka dla uczniów Lelewela (kiwerska) z Chomiczówki,
      Wrzeciona... Jeszcze jaby wrócic 157 na stara trase (dojazd do M. Marymont) i
      nie likwidowac 519 to by bylo wporządku!

• e-tam Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów 09.02.05, 10:46
        > 519 skandal z ta likwidacja!!! Ruda, Marymont tracą szybko komunikacje z Pl.
        > Wilsona (nawet 157, i 181 jej nie zrekompensuja)! Żądam jej nie likwidowania!

181 zostało w ostatnim czasie bardzo zasilone.

> Jak teraz sie szybko skomunikowac z dolnym odcinkiem Traktu Królewskiego?

Do Wilsona np. 181, Metro albo do Politechniki i 501/519, albo do Wilanowskiej i
        liniami kursującymi Wilanowską. Zależy o jak bardzo "dolny" odcinek Traktu chodzi.
        • Gość: IIa Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.02.05, 21:35
          a to ze szczecina do gdanska z przesiadka w zakopanym nie bedzie blizej niz to
          co zaproponowales?
          • e-tam Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów 11.02.05, 00:21
            Gość portalu: IIa napisał(a):

> a to ze szczecina do gdanska z przesiadka w zakopanym nie bedzie blizej niz to
            > co zaproponowales?

Co za...

Ostatni raz kulturalnie:

Przystanek Klaudyny (obecnie i 519 i 181). Ile jedzie 519? Według rozkładu do
            Wilanowa 47 minut. I teraz z przesiadką: 181 do Wilsona - 7 minut, metrem z
            Wilsona do Wilanowskiej - 18 minut, autobus podmiejski z Wilanowskiej do
            Wilanowa (słaba cczęstotliwość, ale są 4) - czas przejazdu 10 minut. Razem 35.
            Dodać nawet 5 minut na dojście do/z stacji - wychodzi 40 minut.

Można też dojechać metrem tylko do Politechniki - przejazd 10 minut, i potem 519
            - od Politechniki do Wilanowa. Czas wychodzi podobny.

Tyle, że metro nie stoi w korku. 519 tak i czas przejazdu może się baaardzo
            różnić od tego rozkładowego.

Przy Anielewicza bardzo często "uciekało" mi 519. Spokojnie podjeżdżałem
            tramwajem do Ratusza, metrem z Ratusza do Politechniki. I do tego samego 519
            spokjnie mogłem wsiąść. Skoro opłacało się jechać metrem tak krótki odcinek od
            Bankowego do Plitechniki, to tym bardziej opłaci się jechać od Wilsona.

• Gość: Kasia Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.waw.pl / *.waw.pl 11.02.05, 11:02
              E-tam nie proponuj za kazdym razem 2-3 przesiadek. Transport powinnien byc dla
              mieskzancow.
              Ty liczysz za kazdym razem czas dojazdu. Ale nie dodajesz tych minut, kiedy
              czekasz na pszytanku na bus. To nie jest tak ze sie przesiadasz i ciach
              podjezdza Twoj busik :-( TO jest Warszawa
              • e-tam Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów 11.02.05, 11:23
                Gość portalu: Kasia napisał(a):

> E-tam nie proponuj za kazdym razem 2-3 przesiadek. Transport powinnien byc dla
                > mieskzancow.
                > Ty liczysz za kazdym razem czas dojazdu. Ale nie dodajesz tych minut, kiedy
                > czekasz na pszytanku na bus. To nie jest tak ze sie przesiadasz i ciach
                > podjezdza Twoj busik :-( TO jest Warszawa

519 obecnie jest co 12 minut w g. szczytu (5 kursów na godzinę). Dojazd z
                Marymontu do Wilsona: linie 157 i 181 (4 i 8 kursów na godzinę, razem 12) Metro
                co chwilę, 519 na nowej trasie powinno być co 8 minut (8 kursów na godzinę). Do
                tego 501, którym można dojechać na Sobieskiego (5 - 6 kursów na godzinę). Im
                więcej przesiadek, tym mniej oczekiwania na przystanku.
                • Gość: Kasia Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.waw.pl / *.waw.pl 12.02.05, 11:10
                  Nie chodzilo mi akurat o 519 ;-)
                  Ale akurat mozesz trafic ze co Ci sprzed nosa ucieklo, wiec czekasz, bo w Wawie
                  czesto tak sie sklada ze busiki jezdza razem, jeden za drugim :-(
                  I wiesz wtedy ten czas, ktory zaoszczedzasz, tracisz czekajac na przystanku :-(

> Im więcej przesiadek, tym mniej oczekiwania na przystanku.

Chyba Ci chodzilo im wiecej buysow, w ktore mozna sie przesiasc, tym mniej
                  oczekiwania? :-)W takiej wersji sie zgodze
      • Gość: rysko Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 23:24
        samulakm napisał:

> 407 nie potrzebnie bedzie jechac Zeromskiego - lepiej puscic ja przez
        > Broniewskiego jako uzupelnienie 132. Zeromskiego i tak ma dobre polaczenie z
        > Pl. Wilsona, (choc straci 515) a tak szybiej sie dojedzie z Chomiczowki na
        > Plac...

chyba raczysz zatowac? zeromskiego zabieraja dwie przyspieszone linie (razem co
        8 minut), trzeba mieszkac tam by zobaczyc co sie w nich dzieje w godzinach
        szczytu, z reszta 415 i 515 to nic, 116 juz teraz peka w szwach - strach
        pomyslec co bedzie jak zabiora 415, 515 i E-1, cos czuje, ze i 407 nie pomoze.

poza tym ten kto wymyslil zabranie 520 (z tej lini nie korzystam)
      • Gość: paszczak Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.acn.waw.pl 19.02.05, 01:30
        jest sposób na uratowanie 520!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        by się nie pokrywało;) trzeba je puścić od broniew przez pl.grunwaldzki, rondo
        babka dw gdański mostem gdańskim czy jak mu tam:) do ronda, potem w prawo na
        wileński, targową, grochowską, rondo wiatraczna i do marsa. tracą ludzie z
        gocławia, ale i tak tam tego towaru/busów/ fura się przewala. Czyż nie jestem
        GENIALNY????????????:):):):)
    • olecky Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów 09.02.05, 08:16
      szkoda E-1. Prawie w ogole nie pokrywa sie z metrem, a madrale i tak wymyslili
      jego likwidacje. Dojazd tych paru kilometrow na uniwersytet z dwoma
      przesiadkami to chyba lekka przesada?

pozdrawiam, olek
      • Gość: Kasia Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.waw.pl / *.waw.pl 10.02.05, 22:25
        olecky napisał:

> szkoda E-1. Prawie w ogole nie pokrywa sie z metrem, a madrale i tak wymyslili
        > jego likwidacje. Dojazd tych paru kilometrow na uniwersytet z dwoma
        > przesiadkami to chyba lekka przesada?
        >
        > pozdrawiam, olek

Wydaje mi sie ze celem tej linni bylo wlasnie to ze jest o wieeele szybsza od
        116 i rzeczywiscie ejst pospiechem. Ale ztm widocznie zapomnial po co stworzyl
        taki autobus :-(
    • Gość: marc Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.knc.pl 09.02.05, 09:51
      dokladanie nowej linii (130) na odcinku wilanow-powsin poza wakacjami nie ma
      raczej sensu - chyba ze ta opisana zmiana jest tylko na czas wakacji (wtedy nie
      jest to wielka zmiana, bo juz tak bylo w weekendy).
      • e-tam Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów 09.02.05, 10:43
        Gość portalu: marc napisał(a):

> dokladanie nowej linii (130) na odcinku wilanow-powsin poza wakacjami nie ma
        > raczej sensu - chyba ze ta opisana zmiana jest tylko na czas wakacji (wtedy nie
        >
        > jest to wielka zmiana, bo juz tak bylo w weekendy).

Bo redaktor coś pominął. 519 będzie obustronnie skrócone (do Wilanowa). Dzięki
        temu tłok w 519 na Sobieskiego się zmniejszy, częstotliwość wzrośnie (z 12 do 8
        minut). Powsinowi samo 130 (bez 519) wystarczy. Nie wiadomo jeszcze jak będzie w
        "sezonie". Myślę że w DŚ może 519 jeździć do Powsina (sezonowo) i omijać te
        wszystkie wiejskie przystanki.
    • Gość: Linia 24 Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 09.02.05, 10:57
      A JA SKRÓCIĆ SIE NIE DAM!!!! JEŻDŻE NA GOCŁAWEK OD PRZEDWOJNY!!!!
    • Gość: bemo Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.05, 11:22
      A co w zamian za zabranie 1 z Bemowa? Dojeżdża nią sporo osób do szkół przy
      Okopowej (Traugutt, Konarski.
    • hernandez A GDZIE CALODZIENNE 307/406 z bemowa do metra? 09.02.05, 12:09
      skandal by linie ktore jada do metra 20minut jezdzily tylko w tyg i tylko przez
      kilka godzin!307/406 skracaja dojazd do centrum o polowe!I zamiast ulatwic
      ludziom dojazd to sie nic nie robi:(
    • Gość: haha!! Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.idea.pl 09.02.05, 12:10
      trzymam kciuki za zmiany!!!!
      • Gość: Tana Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 09.02.05, 13:05
        Nie kasujcie 519! Zeby dojechac do Parku Kultury w Powsinie z Zoliborza i tak
        trzeba dojechac do Pl. Wilsona innym autobusem. Zabranie 519 zwiekszy liczbe
        przesiadek i wydluzy czas dojazdu do Parku Kultury, a i tlok w sezonie letnim
        bedzie wtedy jeszcze wiekszy. Nie kazdy ma samochod! A skasowanie i tak ciagle
        zatloczonego 520 to likwidacja bezposredniego polaczenia Zoliborza od strony
        ul. Broniewskiego z Trasa Lazienkowska i Praga.
        • Gość: toczka Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: 217.11.133.* 09.02.05, 15:56
          519 i tak do Powsina nie dojedziesz. Do Powsina 130.
        • e-tam Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów 09.02.05, 17:36
          Gość portalu: Tana napisał(a):

> Nie kasujcie 519! Zeby dojechac do Parku Kultury w Powsinie z Zoliborza i tak
          > trzeba dojechac do Pl. Wilsona innym autobusem.

Było bezpośrednie połączenie Powsina z Żoliborzem, będzie z Ochotą. Ktoś zyska,
          ktoś straci. Poza tym w sezonie letnim być może 519 będzie dojeżdżać do Powsina,
          tego nie wiadomo. Tak czy inaczej nie wydaje mi się aby liczba przesiadek
          wzrosła, skoro do 519, jak piszesz, "i tak trzeba dojechać". Do 130 z Żoliborza
          bez problemu dojedzie się 116, 195, albo tramwajem do Al. Niepodległości.
          • Gość: Kasia Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.waw.pl / *.waw.pl 10.02.05, 22:27
            tylko dlaczego w przypadku tych zmian traca pod kazdym wzgledem Bielany? :-( To
            chyba nie fair
          • Gość: Tomasz0306 Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.acn.waw.pl 18.02.05, 21:54
            Te zmiany sa dobre ponieważ nie bedzie problemów z korkami na Marszałkowskiej
            (Pl.Konstytucji-Królewska),które czesto widuje jak jeżdże po szkole w te
            okolice.
            A ciągle jest gadanie o coraz większej ilości kupowanych samochodów i przez to
            coraz częstsze i wieksze korki.
            Lepiej niech te wszystkie zmiany zostana wprowadzone bez korekt.
            Ludzie maja się nie pchać przez korki w ciaśniejszych busach i to się liczy na
            trasie Bielany-Ursynów/Wilanów czy jakiejkolwiek innej Komunikacja Metro i
            Tramwaje+ dowozówki do ich przystanków THE BEST FOR EVER!!
        • Gość: paszczak Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.acn.waw.pl 19.02.05, 01:18
          jest sposób na uratowanie 520!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          by się nie pokrywało;) trzeba je puścić od broniew przez pl.grunwaldzki, rondo
          babka dw gdański mostem gdańskim czy jak mu tam:) do ronda, potem w prawo na
          wileński, targową, grochowską, rondo wiatraczna i do marsa. tracą ludzie z
          gocławia, ale i tak tam tego towaru/busów/ fura się przewala. Czyż nie jestem
          GENIALNY????????????:):):):)
    • roody102 Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów 09.02.05, 14:11
      Zmiany jak zmiany, część dobra, część słabsza, pewnie sporo się jeszcze będzie
      zmieniać przez kolejne miesiące po otwarciu stacji i docierać, więc nie
      wpadajmy w panikę. Mnie w tym wszytskim martwi likwidacja 519 z Gwiaździstej,
      ale co zrobić - sam chciałem dowozówek do metra, to teraz mam ;)
      Najbardziej mnie wnerwia polityka informacyjna ZTM - najpierw wprowadzili ludzi
      w błąd pubklikując jakieś informacje, które okazały się zwykłą bajką a teraz
      robią taki numer. To jest kompletnie nieodpowiedzialne i zwyczajnie chamskie
      wobec mieszkańców, którym ta instytucja ma służyć.
      • Gość: aaby Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.02.05, 18:24
        niech chociaz wezma pod uwage to ze sa w pewnych miejscach wydzialy duzych
        uczelni do ktorych bezposrednio nie dojedziemy metrem...
      • Gość: Kasia Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.waw.pl / *.waw.pl 10.02.05, 22:29
        roody102 napisał:

> Najbardziej mnie wnerwia polityka informacyjna ZTM - najpierw wprowadzili
        ludzi
        >
        > w błąd pubklikując jakieś informacje, które okazały się zwykłą bajką a teraz
        > robią taki numer. To jest kompletnie nieodpowiedzialne i zwyczajnie chamskie
        > wobec mieszkańców, którym ta instytucja ma służyć.

Roody wyobraz sobie ze po raz pierwszy calkowicie sie z Toba zgadzam!
    • Gość: f. O NIE!! moje ukochane 148!!! :((( IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.05, 18:25
      Jedyny 'sprytny' autobus ktory nie stoi rano w korkach na Niepodleglosci, do
      tego zawozi mnie pod sama prace (Hala Mirowska) i jeszcze zazwyczaj mam miejsca
      siedzace!

Nie wybacze!!!
      • artek610 Re: O NIE!! moje ukochane 148!!! :((( 09.02.05, 18:38
        To, że w godzinach szczytu są w tej linii miejsca siedzące nie najlepiej
        świadczy o niej. Znaczy jest słabo wykorzystana, podczas gdy do innych busów
        ludzie nie mają jak wsiąść:-(
    • Gość: Jorgusson Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.chello.pl 09.02.05, 22:31
      A czy ci "inteligentni inaczej" zwiększyli jakoś pojemność wagonów metra ????
      Bo od czasu Anty-globalistów tłok w metrze jast w godzinach szczytu nie do
      wytrzymania. A co z dodatkowym pasem dla E-4 i 508 przecież tymi autobusami
      jeździ cały tarchomin, a pl. Wilsona zakorkuje się i ludzie będą narzekać na
      zakorkowane rondo. Te zmiany byłyby dobre pod warunkiem istnienia mostu
      północnego, szybkiego tramwaju na tarchomin i całej nitki metra. Prezcież
      ludzie to nie worki z ziemniakami... Niektóre zmiany OK, ale niektóre to
      totalny debilizm...
      • Gość: Kasia Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.waw.pl / *.waw.pl 10.02.05, 22:31
        Gość portalu: Jorgusson napisał(a):

> A czy ci "inteligentni inaczej" zwiększyli jakoś pojemność wagonów metra ????

Z tego co mi wiadomo to nie maja jak! Nie zakupiono nowych wagonikow :-(
    • thebest84 Nareszcie 4 na swojej trasie!!!! 09.02.05, 22:32
      To chyba ukłon w stronę przyzwyczajeń Warszawiaków z prawej strony Wisły:)))
      Brawo!!!
      • Gość: Monika Re: 520! 520! 520! IP: 83.238.1.* 10.02.05, 09:23
        Likwidacja 520 to nie najlepszy pomysl! Bardzo wiele mieszkancow Chomiczowki,
        Bilan, Zoliborza jezdzi tym autobusem do Centrum i do Marysina (nie musi sie
        przesiadac, co pod wzgledem kosztu biletu okazuje sie atrakcyjne). Nie kasowac
        520!
        • esmeralda_pl Re: 520! 520! 520! 10.02.05, 09:26
          Chomiczówki, Bielan? A co z Mieszkańcami Pragi PD i okolic... My do metra mamy
          daleko, a autobus przyspieszony był idealny... Jotkę nam zlikwidowali i
          przmianowali, a teraz jakiegoś osobwca chcą nam zrobić
          • Gość: Monika Re: 520! 520! 520! IP: 83.238.1.* 10.02.05, 09:30
            Racja.
        • Gość: paszczak Re: 520! 520! 520! IP: *.acn.waw.pl 19.02.05, 01:06
          jeżeli nawet zabiorą 520, to niech wygną 307 lub 406 na chomiczówkę zamiast na
          bemowo - tam i tak mają dużo do Centrum na 2 strony - i przez nowopowązkowską-
          406 i przez koło 167+ przesiadki i E-2... rozpieszczeni są potwornie, a bielany
          i piaski non stop po dupie dostają!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
    • nascendi na Marymonckiej 10.02.05, 09:21
      6- powrót na ul. Słowackiego i Mickiewicza (co 10-15-15 min)
      15 - powrót na ul. Słowackiego (co 10-15-15 min)

27 - trasa skrócona: z Cm. Wolskiego do Potockiej zamiast do Huty (co 10-15-15
      min)

Jeśli 6 i 15 zostaną równo przeplecione i zsynchronizowane z 27 aby umożliwić
      szybką przesiadkę, to mogłoby tak być. Ale doświadczenie uczy by zamiast
      takiego ideału spodziewać się nadal stad tramwajów na Marymonckiej.

Dlatego lepszym (bezpieczniejszym) rozwiązaniem byłoby doprowadzenie 27 do
      pętli przy AWF. Mogliby się wówczas przesiadać pasażerowie z trasy AK i 181 czy
      121.

• Gość: MSz Re: Propozycja dla 186 i 404 IP: 83.238.1.* 10.02.05, 09:29
        Niemalze na tej samej trasie (Tarchomin i Trasa Torunska) kursuja 186 i 404.
        Nie byloby w tym nic dziwnego (dotychczasowa linia 186 byla mocno
        przepelniona), gdyby nie to ze obie linie pokrywaja sie czasowo. Czy nie mozna
        ich "poprzeplatac" w czasie? Inna propozycja: wydluzenie trasy dla 404 (start
        juz od Bukowa, Modlinska, potem bez zmian).
        • nascendi Re: Propozycja dla 186 i 404 10.02.05, 09:37
          > Czy nie mozna
          > ich "poprzeplatac" w czasie?

Jeśli chodzi o start, to pewnie można, potem różnice szybkości to zaburzą.

A co do 404, to sądzę, że nabierze sensu przystanek przy Słowackiego celem
          przesiadki na tramwaj do metra.
      • nascendi przesiadka przy Potockiej 10.02.05, 09:30
        Jeszcze dodam coś a propos umożliwienia szybkiej przesiadki 6,15->27. Absurdem
        jest takie odgrodzenie przystanków, jakie funkcjonowało latami, bo i tak ludzie
        w każdym wieku je obchodzili lub przeskakiwali. Powinno tam powstać przejście
        naziemne przed czołem tramwaju.
    • Gość: rafal 12 i 24 na pradze,520, 515, IP: *.chello.pl 10.02.05, 19:49
      co za debilizm - po prstu zamieniaja numerkami 24 i 12 .... 24 pojedzie do
      powszechnego a nie na goclawek, a 12 na goclawek zamiasnt do powszechnego....
      PARANOJA... PYTAM PO CO?

PS:
      paranoja jest tez zrobienie z przyspieszonego 520 czarnego 149.. PARANOJA

no i 515 do zachodniego to tez PARANOJA! przeciez 523 jedzie od wiatracznej na
      zachodni!
      • Gość: rafal no i oczywiscie 44 !!! IP: *.chello.pl 10.02.05, 19:59
        przeciez PARANOJA rozwniez jest likwidacja 44! i tak juz ciezko dojecahcz pragi
        poludnie do centrum - tramwaje pekaja w szwach !!! a oni zabieraja tramwaj 44
        !!! OPAMIETAJCIE SIE !
        • Gość: knn Re: no i oczywiscie 44 !!! IP: *.acn.waw.pl 10.02.05, 21:56
          DEBILU, w szczycie w ciągu Al. Jerozolimskich po zmianach będzie tak naprawdę
          jeździło więcej tramwajów na godzinę niż jeździ obecnie. Składy z 44 zostaną
          przeniesione na 9, nowe 12 i inne.

Nie ma to jak polaczkowate kretynki, które nie doczytają nawet do końca i już
          mordę drą...
          • Gość: Włochman Re: no i oczywiscie 44 !!! IP: 212.180.161.* 12.02.05, 07:32
            a ja bym przy okazji wyprostował "517" aby juz nie krążyło przez pl.
            Narutowicza i Kopińską tylko ganało prosto alejami i z powrotem Niemcewicza !!!
          • Gość: Przemo Re: no i oczywiscie 44 !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 21:47
            Kulturą nie grzeszysz, ale od niektórych trudno wymagać... Nie wiem, gdzie
            wyczytałeś/-aś o przeniesieniu wozów z 44 na inne z Al.Jerozolimskich (np. na
            9). Owszem, będzie nowe 12, ale odpada 24 a 12-tką będzie jeździła rzadziej niż
            44, gdzie więc ta zwiększona częstotliwość?
            • e-tam Re: no i oczywiscie 44 !!! 17.02.05, 22:19
              Tutaj masz:
              www.bialoleka.waw.pl/wydarzenia/2005/2005_02.htm#001
              Jak widać 9 będzie co 5 minut. Razem z 12 to co 2,5 minuty wychodzi...

Wszystkim radzę się zapoznać z informacjami na tej stronie. To co podaje
              "Gazeta" jest niestety niepełne i z błędami.
    • Gość: Jarek 520!! IP: 193.108.206.* 16.02.05, 17:40
      520 nigdy!!! to jest najlepszy autobus jaki moze byc dla mieszkancow pragi!!
      dlaczego mieszkancy pragi maja byc pokrzywdzeni... przeciez im metra nie
      wybudowano!! wezcie sie za porzadna robote w tym urzedzie gminy Warszawa!!!
      poza tym na marysinie nie bedzie zadnej lini ekspresowej!!!
      • Gość: Jez Re: 520!! IP: *.noname.net.icm.edu.pl 18.02.05, 12:55
        Zgadzam sie zamienianie 520 na linie zwykla jest bez sensu. To tylko wydluzy
        niepotrzebnie czas podrozy z Marysina, bo bedzie stawac przy Wale
        Miedzeszynskim i Wislostradzie. Uzasadnienie jakie podaje ZTM jest bez sensu:
        "1. przekształcenie linii przyspieszonej w linię zwykłą ze względu na utratę
        przez nią charakteru przyspieszonego oraz realizację koncepcji dotyczącej
        likwidacji linii przyspieszonych dublujących na długim odcinku linię metra
        2. realizacja postulatów pasażerów dotyczących uruchomienia na jej trasie
        dodatkowych przystanków"
        Po pierwsze mieszkancy Marysina i okolic ul. Ostrobramskiej straca szybkie
        polaczenie z Centrum. Oszczednosc 5 czy 10 min. dla mieszkancow Marysina to
        bardzo duzo.
        Po drugie: to ze 5, 20 czy 50 osob domaga sie przystanku przy Wislostradzie
        to nie powod zeby setki osob tracily czas przez zatrzymywanie sie autobusu na
        tych przystankach. Ponadto te osoby moga sie przesiadac do linii 141, 182 czy
        188 na Saskiej nikt im przeciez tego nie zabrania.
    • Gość: A co dla Jelonek? Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.chello.pl 16.02.05, 21:41
      Zmian sporo, ale mam nadzieję, że dojdą do tego także zmiany w rozkładach, żeby
      np. tramwaje nie jeździły stadami (patrz Jelonki). A poza tym przydałyby się
      lepsze połączenia z Jelonkami, bo ja na razie to głównie były zmiany na gorsze -
      rzadziej 506, a 106 to w ogóle raz na pół godziny. Teraz jeszcze likwidacja 46.
      Pytam co w zamian? Ja na przykład nie mogę się doczekać, żeby wreszcie 27
      jeżdziło od Os. Górczewska zamiast od Cm. Wolskiego. Skoro likwidują 46, to
      może znajdzie się miejsce dla 27?
    • Gość: 507 Stara sprawa z 507 IP: *.bzmw.gov.pl / *.crowley.pl 17.02.05, 12:25
      Kiedyś był poruszony temat 507 tj. postulat by z Nowego Bemowa jechał przez
      Koło zamiast przez Górce, co skróciłoby czas przejazdu o 7 min. Temat umarł, a
      naprawdę nie wiem po co Górcom 507, skoro mają full autobusów pospiesznych
      (501, 523 plus E2), o zwykłych i tramwajach nie mówiąc. Rozumiem, że każda
      strata jest bolesna, ale może na otarcie łez ;-) E2 mogłoby się zatrzymywać
      przy akademikach na Konarskiego. W końcu na uniwerek jakoś trzeba dojechać.
    • klaryska 24 wycofane z Al.Waszyngtona !! 17.02.05, 18:53
      czyli wycofujemy 24 a puszczamy 12 i to Grochowska. Gdzie przystankow jest kupe
      i tramwajem jedzie sie calkiem dlugo. Co za kretyn to wymyslil. Metro po
      drugiej stronie Wisly nie ma wplywu na komunikacje na Goclawek.
      Tramwaje jadace na Goclawek zawsze sa pelne. A teraz beda podwojnie i do tego
      jeszcze dluzej zajmie polaczenie z centrum.
      • klaryska Re: 24 wycofane czy zamienione na 12 17.02.05, 19:04
        chyba nie doczytalam do konca. Ale to jakos wyglada bezsensu.
      • e-tam Re: 24 wycofane z Al.Waszyngtona !! 17.02.05, 19:07
        Coś chyba nie załapałaś. Nikt nie zamierza puszczać 12 po trasie 8 (przez
        Zieleniecką). Będzie jechać prosto jak obecnie 24 czy 44. Odcinek od R.
        Wiatraczna do Gocławka to przeciez też Grochowska.
        • Gość: natolińczyk Re: 24 wycofane z Al.Waszyngtona !! IP: 193.111.166.* 18.02.05, 09:48
          Zmiana tras 24 i 12 jest dla wszystkich korzystna, natomiast zmiana numerów -
          bez sensu. Od ponad 50 lat na Gocławek jeżdziło 24 i teraz nagle bez żadnego
          powodu ma się nazywać 12 , tylko dlatego,,ze będzie przedłużone na Bemowo.To
          jest właśnie charakterystyczny dla ZTM brak szacunku dla przyzwyczajeń
          pasażerów. Niektóre linie autobusowe zamieniały numery po 3 razy z powodu
          małych korekt i zmiany systemu numeracji. A w cywilizowanym świecie , jak po 20
          latach przyjeżdżam do miasta ,to wiem,że do danej dzielnicy dojadę tą samą
          linią, choć może po zmodyfikowanej trasie i nową generacją tramwajów czy
          autobusów. A Warszawie wozy stare, ale za to numery nowe. Chyba im za te zmiany
          numerów w ZTM płacą.
    • Gość: jaca 66 Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 14:26
      Wszystko fajnie tylko czy wrescie panowie radni lub decydenci ZTM wymyślą
      izaakceptują bilety czasowe na 15 i 30 min bo jedno godzinne są i zlikwidują
      chore bilety jednorazowe.Z biletmi czasowymi jezdzi się wygodniej i nie ma
      problemu z przesiadkami i ciągłym pamiętaniu o kasowaniu biletu.
      • Gość: IIa Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.02.05, 12:21
        tia... a jak staniesz w korku? mieszkam na tarchominie a do szkoly na woli
        jezdze 186 - czesto sa korki na modlinskiej i na grota - wyobraz sobie co zrobi
        osoba, ktora jezdi na tyle zadko, ze nie oplaca sie miesieczny - normalnie
        mozna dojechac w okolo 30 minut - w korku mozna jechac nawet 1,5 godziny -
        gdzie tu oszczednosc???
    • Gość: Anna Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: 193.59.173.* 21.02.05, 13:57
      508 tylko do pl. Wilsona??? też coś podobnego. Mnóstwo ludzi nim dojeżdza na
      Dworzec Zachodni.
    • Gość: emi Nie skracajcie trasy 508!!! IP: 193.59.173.* 21.02.05, 14:20
    • Gość: pasazer Pogięło tych czubów czy co? IP: *.etel.net.pl 22.02.05, 16:52
      ktos ambitny chyba chce sie tam wykazac w tym ZTM i powywracal do gory nogami
      wszystko co sie da. sam zapewne popyla bryka i dla niego rozklad jazdy to tylko
      lamiglowka z cyferkami. sztab poronionych czubow i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka