Gość: gecko IP: *.ptp.waw.pl 09.02.05, 03:42 90% zmian i tak nie dojdzie do skutku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
samulakm Planowane trasy tramwajów i autobusów 09.02.05, 03:53 hmmm.... chyba tylko ja dzis noc zarywam ;-) odniose sie tylko do linii Bielansko-Żoliborskich: 114 - hmmm... petelka do Pl. Wilsona niepotrzebna chyba bedzie po uruchomieniu M. Słodowiec na razie - dowozowka... 132 - na razie pasuje ale jak rozumiem po otwarciu st. Marymont skieruja ją jakoś sensowniej np. przez Trase AK-Popieluszki-Krasinskiego i dalej swoj trasa... bo ta petelka dla ludzi jadacych na trasie Brodno-Huta to lekka przesada, chyba ze to ma byc dowozowka typowa, czestotliwosc podobna do likwidowanej 520 z Broniewskiego (od razu sugestia o przestawienie aktulanego przystanku 520, 112 i 121 "Piaski" w kierunku centrum za skrzyzowanie i polaczenie go z przystankiem 114 - bedzie latwiej sie przesiadac). o 520 ponizej... 148 - w sumie racja bo dublowala sie z tramwajami, teraz bedzie 132 w jej miejsce... 149 vide 520... 303 - oj! bzdura! zostawcie ja na tej samej trasie co jest teraz... dobry dojazd na WPsych UW i z niego na Campus Głowny www.samorzad.uw.edu.pl/forum/viewtopic.php?t=677 356 - niedobrze bo zosatnie tylko 156 na szybkiej trasie Brodno-Bielany a juz teraz jest tam tloczno... 407 nie potrzebnie bedzie jechac Zeromskiego - lepiej puscic ja przez Broniewskiego jako uzupelnienie 132. Zeromskiego i tak ma dobre polaczenie z Pl. Wilsona, (choc straci 515) a tak szybiej sie dojedzie z Chomiczowki na Plac... 508 - jesli bedzie jechac Trasa AK i Slowackiego to okej, jesli zaliczy wislostrade to skandal bo tracimy 519! 515 - stracona linia :-( znacznie utrudni to komunikacje miedzy Huta a Centrum, dobry pospiech, mocno "obsadzony" we wtorki i piatki na odcinku Wolumen-Hala Marymoncka... 519 skandal z ta likwidacja!!! Ruda, Marymont tracą szybko komunikacje z Pl. Wilsona (nawet 157, i 181 jej nie zrekompensuja)! Żądam jej nie likwidowania! Jak teraz sie szybko skomunikowac z dolnym odcinkiem Traktu Królewskiego? 520 - nie bardzo widze sens tej likwidacji! B. dobra linia - teraz mocno zagesci liczbe przystanków centrum! Warto zauwazyc że znikaja wszystkie pospiechy na odcinku Pl. Wilsona - Pl. Bankowy. zostanie jedynie Metro, 149, i tramwaje - nie wiem czy to dobry pomysl, szczegolnie że zmusi to do czestych przesiadek i baaaaaardzo mocno zagesci Metro na tym odcinku! moze jednak puscic jedna linie pospieszna! postuluje 519!!!!! Barkuje mi "wyprostowania" 181 i jej powrotu na stara trase, oraz powrotu 121 na odcinku Marymoncka-Podlesna (ta pentla pod Hale to ni przypiął ni wypiął) Była to główna dowozówka dla uczniów Lelewela (kiwerska) z Chomiczówki, Wrzeciona... Jeszcze jaby wrócic 157 na stara trase (dojazd do M. Marymont) i nie likwidowac 519 to by bylo wporządku! Odpowiedz Link Zgłoś
e-tam Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów 09.02.05, 10:46 > 519 skandal z ta likwidacja!!! Ruda, Marymont tracą szybko komunikacje z Pl. > Wilsona (nawet 157, i 181 jej nie zrekompensuja)! Żądam jej nie likwidowania! 181 zostało w ostatnim czasie bardzo zasilone. > Jak teraz sie szybko skomunikowac z dolnym odcinkiem Traktu Królewskiego? Do Wilsona np. 181, Metro albo do Politechniki i 501/519, albo do Wilanowskiej i liniami kursującymi Wilanowską. Zależy o jak bardzo "dolny" odcinek Traktu chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIa Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.02.05, 21:35 a to ze szczecina do gdanska z przesiadka w zakopanym nie bedzie blizej niz to co zaproponowales? Odpowiedz Link Zgłoś
e-tam Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów 11.02.05, 00:21 Gość portalu: IIa napisał(a): > a to ze szczecina do gdanska z przesiadka w zakopanym nie bedzie blizej niz to > co zaproponowales? Co za... Ostatni raz kulturalnie: Przystanek Klaudyny (obecnie i 519 i 181). Ile jedzie 519? Według rozkładu do Wilanowa 47 minut. I teraz z przesiadką: 181 do Wilsona - 7 minut, metrem z Wilsona do Wilanowskiej - 18 minut, autobus podmiejski z Wilanowskiej do Wilanowa (słaba cczęstotliwość, ale są 4) - czas przejazdu 10 minut. Razem 35. Dodać nawet 5 minut na dojście do/z stacji - wychodzi 40 minut. Można też dojechać metrem tylko do Politechniki - przejazd 10 minut, i potem 519 - od Politechniki do Wilanowa. Czas wychodzi podobny. Tyle, że metro nie stoi w korku. 519 tak i czas przejazdu może się baaardzo różnić od tego rozkładowego. Przy Anielewicza bardzo często "uciekało" mi 519. Spokojnie podjeżdżałem tramwajem do Ratusza, metrem z Ratusza do Politechniki. I do tego samego 519 spokjnie mogłem wsiąść. Skoro opłacało się jechać metrem tak krótki odcinek od Bankowego do Plitechniki, to tym bardziej opłaci się jechać od Wilsona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.waw.pl / *.waw.pl 11.02.05, 11:02 E-tam nie proponuj za kazdym razem 2-3 przesiadek. Transport powinnien byc dla mieskzancow. Ty liczysz za kazdym razem czas dojazdu. Ale nie dodajesz tych minut, kiedy czekasz na pszytanku na bus. To nie jest tak ze sie przesiadasz i ciach podjezdza Twoj busik :-( TO jest Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
e-tam Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów 11.02.05, 11:23 Gość portalu: Kasia napisał(a): > E-tam nie proponuj za kazdym razem 2-3 przesiadek. Transport powinnien byc dla > mieskzancow. > Ty liczysz za kazdym razem czas dojazdu. Ale nie dodajesz tych minut, kiedy > czekasz na pszytanku na bus. To nie jest tak ze sie przesiadasz i ciach > podjezdza Twoj busik :-( TO jest Warszawa 519 obecnie jest co 12 minut w g. szczytu (5 kursów na godzinę). Dojazd z Marymontu do Wilsona: linie 157 i 181 (4 i 8 kursów na godzinę, razem 12) Metro co chwilę, 519 na nowej trasie powinno być co 8 minut (8 kursów na godzinę). Do tego 501, którym można dojechać na Sobieskiego (5 - 6 kursów na godzinę). Im więcej przesiadek, tym mniej oczekiwania na przystanku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.waw.pl / *.waw.pl 12.02.05, 11:10 Nie chodzilo mi akurat o 519 ;-) Ale akurat mozesz trafic ze co Ci sprzed nosa ucieklo, wiec czekasz, bo w Wawie czesto tak sie sklada ze busiki jezdza razem, jeden za drugim :-( I wiesz wtedy ten czas, ktory zaoszczedzasz, tracisz czekajac na przystanku :-( > Im więcej przesiadek, tym mniej oczekiwania na przystanku. Chyba Ci chodzilo im wiecej buysow, w ktore mozna sie przesiasc, tym mniej oczekiwania? :-)W takiej wersji sie zgodze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysko Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 23:24 samulakm napisał: > 407 nie potrzebnie bedzie jechac Zeromskiego - lepiej puscic ja przez > Broniewskiego jako uzupelnienie 132. Zeromskiego i tak ma dobre polaczenie z > Pl. Wilsona, (choc straci 515) a tak szybiej sie dojedzie z Chomiczowki na > Plac... chyba raczysz zatowac? zeromskiego zabieraja dwie przyspieszone linie (razem co 8 minut), trzeba mieszkac tam by zobaczyc co sie w nich dzieje w godzinach szczytu, z reszta 415 i 515 to nic, 116 juz teraz peka w szwach - strach pomyslec co bedzie jak zabiora 415, 515 i E-1, cos czuje, ze i 407 nie pomoze. poza tym ten kto wymyslil zabranie 520 (z tej lini nie korzystam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paszczak Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.acn.waw.pl 19.02.05, 01:30 jest sposób na uratowanie 520!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! by się nie pokrywało;) trzeba je puścić od broniew przez pl.grunwaldzki, rondo babka dw gdański mostem gdańskim czy jak mu tam:) do ronda, potem w prawo na wileński, targową, grochowską, rondo wiatraczna i do marsa. tracą ludzie z gocławia, ale i tak tam tego towaru/busów/ fura się przewala. Czyż nie jestem GENIALNY????????????:):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
olecky Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów 09.02.05, 08:16 szkoda E-1. Prawie w ogole nie pokrywa sie z metrem, a madrale i tak wymyslili jego likwidacje. Dojazd tych paru kilometrow na uniwersytet z dwoma przesiadkami to chyba lekka przesada? pozdrawiam, olek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.waw.pl / *.waw.pl 10.02.05, 22:25 olecky napisał: > szkoda E-1. Prawie w ogole nie pokrywa sie z metrem, a madrale i tak wymyslili > jego likwidacje. Dojazd tych paru kilometrow na uniwersytet z dwoma > przesiadkami to chyba lekka przesada? > > pozdrawiam, olek Wydaje mi sie ze celem tej linni bylo wlasnie to ze jest o wieeele szybsza od 116 i rzeczywiscie ejst pospiechem. Ale ztm widocznie zapomnial po co stworzyl taki autobus :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.knc.pl 09.02.05, 09:51 dokladanie nowej linii (130) na odcinku wilanow-powsin poza wakacjami nie ma raczej sensu - chyba ze ta opisana zmiana jest tylko na czas wakacji (wtedy nie jest to wielka zmiana, bo juz tak bylo w weekendy). Odpowiedz Link Zgłoś
e-tam Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów 09.02.05, 10:43 Gość portalu: marc napisał(a): > dokladanie nowej linii (130) na odcinku wilanow-powsin poza wakacjami nie ma > raczej sensu - chyba ze ta opisana zmiana jest tylko na czas wakacji (wtedy nie > > jest to wielka zmiana, bo juz tak bylo w weekendy). Bo redaktor coś pominął. 519 będzie obustronnie skrócone (do Wilanowa). Dzięki temu tłok w 519 na Sobieskiego się zmniejszy, częstotliwość wzrośnie (z 12 do 8 minut). Powsinowi samo 130 (bez 519) wystarczy. Nie wiadomo jeszcze jak będzie w "sezonie". Myślę że w DŚ może 519 jeździć do Powsina (sezonowo) i omijać te wszystkie wiejskie przystanki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linia 24 Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 09.02.05, 10:57 A JA SKRÓCIĆ SIE NIE DAM!!!! JEŻDŻE NA GOCŁAWEK OD PRZEDWOJNY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bemo Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.05, 11:22 A co w zamian za zabranie 1 z Bemowa? Dojeżdża nią sporo osób do szkół przy Okopowej (Traugutt, Konarski. Odpowiedz Link Zgłoś
hernandez A GDZIE CALODZIENNE 307/406 z bemowa do metra? 09.02.05, 12:09 skandal by linie ktore jada do metra 20minut jezdzily tylko w tyg i tylko przez kilka godzin!307/406 skracaja dojazd do centrum o polowe!I zamiast ulatwic ludziom dojazd to sie nic nie robi:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha!! Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.idea.pl 09.02.05, 12:10 trzymam kciuki za zmiany!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tana Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 09.02.05, 13:05 Nie kasujcie 519! Zeby dojechac do Parku Kultury w Powsinie z Zoliborza i tak trzeba dojechac do Pl. Wilsona innym autobusem. Zabranie 519 zwiekszy liczbe przesiadek i wydluzy czas dojazdu do Parku Kultury, a i tlok w sezonie letnim bedzie wtedy jeszcze wiekszy. Nie kazdy ma samochod! A skasowanie i tak ciagle zatloczonego 520 to likwidacja bezposredniego polaczenia Zoliborza od strony ul. Broniewskiego z Trasa Lazienkowska i Praga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toczka Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: 217.11.133.* 09.02.05, 15:56 519 i tak do Powsina nie dojedziesz. Do Powsina 130. Odpowiedz Link Zgłoś
e-tam Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów 09.02.05, 17:36 Gość portalu: Tana napisał(a): > Nie kasujcie 519! Zeby dojechac do Parku Kultury w Powsinie z Zoliborza i tak > trzeba dojechac do Pl. Wilsona innym autobusem. Było bezpośrednie połączenie Powsina z Żoliborzem, będzie z Ochotą. Ktoś zyska, ktoś straci. Poza tym w sezonie letnim być może 519 będzie dojeżdżać do Powsina, tego nie wiadomo. Tak czy inaczej nie wydaje mi się aby liczba przesiadek wzrosła, skoro do 519, jak piszesz, "i tak trzeba dojechać". Do 130 z Żoliborza bez problemu dojedzie się 116, 195, albo tramwajem do Al. Niepodległości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.waw.pl / *.waw.pl 10.02.05, 22:27 tylko dlaczego w przypadku tych zmian traca pod kazdym wzgledem Bielany? :-( To chyba nie fair Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz0306 Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.acn.waw.pl 18.02.05, 21:54 Te zmiany sa dobre ponieważ nie bedzie problemów z korkami na Marszałkowskiej (Pl.Konstytucji-Królewska),które czesto widuje jak jeżdże po szkole w te okolice. A ciągle jest gadanie o coraz większej ilości kupowanych samochodów i przez to coraz częstsze i wieksze korki. Lepiej niech te wszystkie zmiany zostana wprowadzone bez korekt. Ludzie maja się nie pchać przez korki w ciaśniejszych busach i to się liczy na trasie Bielany-Ursynów/Wilanów czy jakiejkolwiek innej Komunikacja Metro i Tramwaje+ dowozówki do ich przystanków THE BEST FOR EVER!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paszczak Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.acn.waw.pl 19.02.05, 01:18 jest sposób na uratowanie 520!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! by się nie pokrywało;) trzeba je puścić od broniew przez pl.grunwaldzki, rondo babka dw gdański mostem gdańskim czy jak mu tam:) do ronda, potem w prawo na wileński, targową, grochowską, rondo wiatraczna i do marsa. tracą ludzie z gocławia, ale i tak tam tego towaru/busów/ fura się przewala. Czyż nie jestem GENIALNY????????????:):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów 09.02.05, 14:11 Zmiany jak zmiany, część dobra, część słabsza, pewnie sporo się jeszcze będzie zmieniać przez kolejne miesiące po otwarciu stacji i docierać, więc nie wpadajmy w panikę. Mnie w tym wszytskim martwi likwidacja 519 z Gwiaździstej, ale co zrobić - sam chciałem dowozówek do metra, to teraz mam ;) Najbardziej mnie wnerwia polityka informacyjna ZTM - najpierw wprowadzili ludzi w błąd pubklikując jakieś informacje, które okazały się zwykłą bajką a teraz robią taki numer. To jest kompletnie nieodpowiedzialne i zwyczajnie chamskie wobec mieszkańców, którym ta instytucja ma służyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaby Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.02.05, 18:24 niech chociaz wezma pod uwage to ze sa w pewnych miejscach wydzialy duzych uczelni do ktorych bezposrednio nie dojedziemy metrem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.waw.pl / *.waw.pl 10.02.05, 22:29 roody102 napisał: > Najbardziej mnie wnerwia polityka informacyjna ZTM - najpierw wprowadzili ludzi > > w błąd pubklikując jakieś informacje, które okazały się zwykłą bajką a teraz > robią taki numer. To jest kompletnie nieodpowiedzialne i zwyczajnie chamskie > wobec mieszkańców, którym ta instytucja ma służyć. Roody wyobraz sobie ze po raz pierwszy calkowicie sie z Toba zgadzam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f. O NIE!! moje ukochane 148!!! :((( IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.05, 18:25 Jedyny 'sprytny' autobus ktory nie stoi rano w korkach na Niepodleglosci, do tego zawozi mnie pod sama prace (Hala Mirowska) i jeszcze zazwyczaj mam miejsca siedzace! Nie wybacze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
artek610 Re: O NIE!! moje ukochane 148!!! :((( 09.02.05, 18:38 To, że w godzinach szczytu są w tej linii miejsca siedzące nie najlepiej świadczy o niej. Znaczy jest słabo wykorzystana, podczas gdy do innych busów ludzie nie mają jak wsiąść:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jorgusson Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.chello.pl 09.02.05, 22:31 A czy ci "inteligentni inaczej" zwiększyli jakoś pojemność wagonów metra ???? Bo od czasu Anty-globalistów tłok w metrze jast w godzinach szczytu nie do wytrzymania. A co z dodatkowym pasem dla E-4 i 508 przecież tymi autobusami jeździ cały tarchomin, a pl. Wilsona zakorkuje się i ludzie będą narzekać na zakorkowane rondo. Te zmiany byłyby dobre pod warunkiem istnienia mostu północnego, szybkiego tramwaju na tarchomin i całej nitki metra. Prezcież ludzie to nie worki z ziemniakami... Niektóre zmiany OK, ale niektóre to totalny debilizm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.waw.pl / *.waw.pl 10.02.05, 22:31 Gość portalu: Jorgusson napisał(a): > A czy ci "inteligentni inaczej" zwiększyli jakoś pojemność wagonów metra ???? Z tego co mi wiadomo to nie maja jak! Nie zakupiono nowych wagonikow :-( Odpowiedz Link Zgłoś
thebest84 Nareszcie 4 na swojej trasie!!!! 09.02.05, 22:32 To chyba ukłon w stronę przyzwyczajeń Warszawiaków z prawej strony Wisły:))) Brawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: 520! 520! 520! IP: 83.238.1.* 10.02.05, 09:23 Likwidacja 520 to nie najlepszy pomysl! Bardzo wiele mieszkancow Chomiczowki, Bilan, Zoliborza jezdzi tym autobusem do Centrum i do Marysina (nie musi sie przesiadac, co pod wzgledem kosztu biletu okazuje sie atrakcyjne). Nie kasowac 520! Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: 520! 520! 520! 10.02.05, 09:26 Chomiczówki, Bielan? A co z Mieszkańcami Pragi PD i okolic... My do metra mamy daleko, a autobus przyspieszony był idealny... Jotkę nam zlikwidowali i przmianowali, a teraz jakiegoś osobwca chcą nam zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paszczak Re: 520! 520! 520! IP: *.acn.waw.pl 19.02.05, 01:06 jeżeli nawet zabiorą 520, to niech wygną 307 lub 406 na chomiczówkę zamiast na bemowo - tam i tak mają dużo do Centrum na 2 strony - i przez nowopowązkowską- 406 i przez koło 167+ przesiadki i E-2... rozpieszczeni są potwornie, a bielany i piaski non stop po dupie dostają!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
nascendi na Marymonckiej 10.02.05, 09:21 6- powrót na ul. Słowackiego i Mickiewicza (co 10-15-15 min) 15 - powrót na ul. Słowackiego (co 10-15-15 min) 27 - trasa skrócona: z Cm. Wolskiego do Potockiej zamiast do Huty (co 10-15-15 min) Jeśli 6 i 15 zostaną równo przeplecione i zsynchronizowane z 27 aby umożliwić szybką przesiadkę, to mogłoby tak być. Ale doświadczenie uczy by zamiast takiego ideału spodziewać się nadal stad tramwajów na Marymonckiej. Dlatego lepszym (bezpieczniejszym) rozwiązaniem byłoby doprowadzenie 27 do pętli przy AWF. Mogliby się wówczas przesiadać pasażerowie z trasy AK i 181 czy 121. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MSz Re: Propozycja dla 186 i 404 IP: 83.238.1.* 10.02.05, 09:29 Niemalze na tej samej trasie (Tarchomin i Trasa Torunska) kursuja 186 i 404. Nie byloby w tym nic dziwnego (dotychczasowa linia 186 byla mocno przepelniona), gdyby nie to ze obie linie pokrywaja sie czasowo. Czy nie mozna ich "poprzeplatac" w czasie? Inna propozycja: wydluzenie trasy dla 404 (start juz od Bukowa, Modlinska, potem bez zmian). Odpowiedz Link Zgłoś
nascendi Re: Propozycja dla 186 i 404 10.02.05, 09:37 > Czy nie mozna > ich "poprzeplatac" w czasie? Jeśli chodzi o start, to pewnie można, potem różnice szybkości to zaburzą. A co do 404, to sądzę, że nabierze sensu przystanek przy Słowackiego celem przesiadki na tramwaj do metra. Odpowiedz Link Zgłoś
nascendi przesiadka przy Potockiej 10.02.05, 09:30 Jeszcze dodam coś a propos umożliwienia szybkiej przesiadki 6,15->27. Absurdem jest takie odgrodzenie przystanków, jakie funkcjonowało latami, bo i tak ludzie w każdym wieku je obchodzili lub przeskakiwali. Powinno tam powstać przejście naziemne przed czołem tramwaju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal 12 i 24 na pradze,520, 515, IP: *.chello.pl 10.02.05, 19:49 co za debilizm - po prstu zamieniaja numerkami 24 i 12 .... 24 pojedzie do powszechnego a nie na goclawek, a 12 na goclawek zamiasnt do powszechnego.... PARANOJA... PYTAM PO CO? PS: paranoja jest tez zrobienie z przyspieszonego 520 czarnego 149.. PARANOJA no i 515 do zachodniego to tez PARANOJA! przeciez 523 jedzie od wiatracznej na zachodni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal no i oczywiscie 44 !!! IP: *.chello.pl 10.02.05, 19:59 przeciez PARANOJA rozwniez jest likwidacja 44! i tak juz ciezko dojecahcz pragi poludnie do centrum - tramwaje pekaja w szwach !!! a oni zabieraja tramwaj 44 !!! OPAMIETAJCIE SIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knn Re: no i oczywiscie 44 !!! IP: *.acn.waw.pl 10.02.05, 21:56 DEBILU, w szczycie w ciągu Al. Jerozolimskich po zmianach będzie tak naprawdę jeździło więcej tramwajów na godzinę niż jeździ obecnie. Składy z 44 zostaną przeniesione na 9, nowe 12 i inne. Nie ma to jak polaczkowate kretynki, które nie doczytają nawet do końca i już mordę drą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włochman Re: no i oczywiscie 44 !!! IP: 212.180.161.* 12.02.05, 07:32 a ja bym przy okazji wyprostował "517" aby juz nie krążyło przez pl. Narutowicza i Kopińską tylko ganało prosto alejami i z powrotem Niemcewicza !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: no i oczywiscie 44 !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 21:47 Kulturą nie grzeszysz, ale od niektórych trudno wymagać... Nie wiem, gdzie wyczytałeś/-aś o przeniesieniu wozów z 44 na inne z Al.Jerozolimskich (np. na 9). Owszem, będzie nowe 12, ale odpada 24 a 12-tką będzie jeździła rzadziej niż 44, gdzie więc ta zwiększona częstotliwość? Odpowiedz Link Zgłoś
e-tam Re: no i oczywiscie 44 !!! 17.02.05, 22:19 Tutaj masz: www.bialoleka.waw.pl/wydarzenia/2005/2005_02.htm#001 Jak widać 9 będzie co 5 minut. Razem z 12 to co 2,5 minuty wychodzi... Wszystkim radzę się zapoznać z informacjami na tej stronie. To co podaje "Gazeta" jest niestety niepełne i z błędami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek 520!! IP: 193.108.206.* 16.02.05, 17:40 520 nigdy!!! to jest najlepszy autobus jaki moze byc dla mieszkancow pragi!! dlaczego mieszkancy pragi maja byc pokrzywdzeni... przeciez im metra nie wybudowano!! wezcie sie za porzadna robote w tym urzedzie gminy Warszawa!!! poza tym na marysinie nie bedzie zadnej lini ekspresowej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jez Re: 520!! IP: *.noname.net.icm.edu.pl 18.02.05, 12:55 Zgadzam sie zamienianie 520 na linie zwykla jest bez sensu. To tylko wydluzy niepotrzebnie czas podrozy z Marysina, bo bedzie stawac przy Wale Miedzeszynskim i Wislostradzie. Uzasadnienie jakie podaje ZTM jest bez sensu: "1. przekształcenie linii przyspieszonej w linię zwykłą ze względu na utratę przez nią charakteru przyspieszonego oraz realizację koncepcji dotyczącej likwidacji linii przyspieszonych dublujących na długim odcinku linię metra 2. realizacja postulatów pasażerów dotyczących uruchomienia na jej trasie dodatkowych przystanków" Po pierwsze mieszkancy Marysina i okolic ul. Ostrobramskiej straca szybkie polaczenie z Centrum. Oszczednosc 5 czy 10 min. dla mieszkancow Marysina to bardzo duzo. Po drugie: to ze 5, 20 czy 50 osob domaga sie przystanku przy Wislostradzie to nie powod zeby setki osob tracily czas przez zatrzymywanie sie autobusu na tych przystankach. Ponadto te osoby moga sie przesiadac do linii 141, 182 czy 188 na Saskiej nikt im przeciez tego nie zabrania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A co dla Jelonek? Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.chello.pl 16.02.05, 21:41 Zmian sporo, ale mam nadzieję, że dojdą do tego także zmiany w rozkładach, żeby np. tramwaje nie jeździły stadami (patrz Jelonki). A poza tym przydałyby się lepsze połączenia z Jelonkami, bo ja na razie to głównie były zmiany na gorsze - rzadziej 506, a 106 to w ogóle raz na pół godziny. Teraz jeszcze likwidacja 46. Pytam co w zamian? Ja na przykład nie mogę się doczekać, żeby wreszcie 27 jeżdziło od Os. Górczewska zamiast od Cm. Wolskiego. Skoro likwidują 46, to może znajdzie się miejsce dla 27? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 507 Stara sprawa z 507 IP: *.bzmw.gov.pl / *.crowley.pl 17.02.05, 12:25 Kiedyś był poruszony temat 507 tj. postulat by z Nowego Bemowa jechał przez Koło zamiast przez Górce, co skróciłoby czas przejazdu o 7 min. Temat umarł, a naprawdę nie wiem po co Górcom 507, skoro mają full autobusów pospiesznych (501, 523 plus E2), o zwykłych i tramwajach nie mówiąc. Rozumiem, że każda strata jest bolesna, ale może na otarcie łez ;-) E2 mogłoby się zatrzymywać przy akademikach na Konarskiego. W końcu na uniwerek jakoś trzeba dojechać. Odpowiedz Link Zgłoś
klaryska 24 wycofane z Al.Waszyngtona !! 17.02.05, 18:53 czyli wycofujemy 24 a puszczamy 12 i to Grochowska. Gdzie przystankow jest kupe i tramwajem jedzie sie calkiem dlugo. Co za kretyn to wymyslil. Metro po drugiej stronie Wisly nie ma wplywu na komunikacje na Goclawek. Tramwaje jadace na Goclawek zawsze sa pelne. A teraz beda podwojnie i do tego jeszcze dluzej zajmie polaczenie z centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
klaryska Re: 24 wycofane czy zamienione na 12 17.02.05, 19:04 chyba nie doczytalam do konca. Ale to jakos wyglada bezsensu. Odpowiedz Link Zgłoś
e-tam Re: 24 wycofane z Al.Waszyngtona !! 17.02.05, 19:07 Coś chyba nie załapałaś. Nikt nie zamierza puszczać 12 po trasie 8 (przez Zieleniecką). Będzie jechać prosto jak obecnie 24 czy 44. Odcinek od R. Wiatraczna do Gocławka to przeciez też Grochowska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natolińczyk Re: 24 wycofane z Al.Waszyngtona !! IP: 193.111.166.* 18.02.05, 09:48 Zmiana tras 24 i 12 jest dla wszystkich korzystna, natomiast zmiana numerów - bez sensu. Od ponad 50 lat na Gocławek jeżdziło 24 i teraz nagle bez żadnego powodu ma się nazywać 12 , tylko dlatego,,ze będzie przedłużone na Bemowo.To jest właśnie charakterystyczny dla ZTM brak szacunku dla przyzwyczajeń pasażerów. Niektóre linie autobusowe zamieniały numery po 3 razy z powodu małych korekt i zmiany systemu numeracji. A w cywilizowanym świecie , jak po 20 latach przyjeżdżam do miasta ,to wiem,że do danej dzielnicy dojadę tą samą linią, choć może po zmodyfikowanej trasie i nową generacją tramwajów czy autobusów. A Warszawie wozy stare, ale za to numery nowe. Chyba im za te zmiany numerów w ZTM płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca 66 Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 14:26 Wszystko fajnie tylko czy wrescie panowie radni lub decydenci ZTM wymyślą izaakceptują bilety czasowe na 15 i 30 min bo jedno godzinne są i zlikwidują chore bilety jednorazowe.Z biletmi czasowymi jezdzi się wygodniej i nie ma problemu z przesiadkami i ciągłym pamiętaniu o kasowaniu biletu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIa Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.02.05, 12:21 tia... a jak staniesz w korku? mieszkam na tarchominie a do szkoly na woli jezdze 186 - czesto sa korki na modlinskiej i na grota - wyobraz sobie co zrobi osoba, ktora jezdi na tyle zadko, ze nie oplaca sie miesieczny - normalnie mozna dojechac w okolo 30 minut - w korku mozna jechac nawet 1,5 godziny - gdzie tu oszczednosc??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Planowane trasy tramwajów i autobusów IP: 193.59.173.* 21.02.05, 13:57 508 tylko do pl. Wilsona??? też coś podobnego. Mnóstwo ludzi nim dojeżdza na Dworzec Zachodni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasazer Pogięło tych czubów czy co? IP: *.etel.net.pl 22.02.05, 16:52 ktos ambitny chyba chce sie tam wykazac w tym ZTM i powywracal do gory nogami wszystko co sie da. sam zapewne popyla bryka i dla niego rozklad jazdy to tylko lamiglowka z cyferkami. sztab poronionych czubow i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś