fedorczyk4 06.04.05, 23:12 to kto pamieta czasy kiedy osrodek Solec nie byl jeszcze zamkniety i zima lodowisko bylo na kortach i w alejkach i altankach parkowych. Ale to pleistocen Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kisiulak Re: skoro sie rozmarzylismy 06.04.05, 23:24 Ja tam na lyzwy nie chodzilam, tylko na "parowki po Kanadyjsku" w bufecie :) Odpowiedz Link
kisiulak Re: skoro sie rozmarzylismy 06.04.05, 23:29 My na lyzwy chodzilismy na Torwar, wtedy oczywiscie byl jeden glowny budynek. W kazdy weekend sie chodzilo. :) A w lecie na dyskoteki na Torwar, ale to juz troche pozniej... Dobrze tak sobie powspominac :) Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: skoro sie rozmarzylismy 06.04.05, 23:44 No tak Torwar byl dobry ale po glownej zimie, dyskoteki na torw, to juz zupelnie nie moje pokolenie. Pozdrowionka Odpowiedz Link
pacio Re: skoro sie rozmarzylismy 31.01.06, 22:01 Przez pewien czas ośrodek Solec w piątki organizował noc nocnych Marków. Dwie zadymy wystarczyły na zmknięcie "markowni" Odpowiedz Link
pacio Re: skoro sie rozmarzylismy 01.02.06, 12:56 Łaziłem, to pamietam, poza zimową ślizgawą cos ciekawego jeszcze tam się działo. Obok był kiosk z importowanymi dobrami, też pamiętam :) Odpowiedz Link
ampolion Re: skoro sie rozmarzylismy 01.02.06, 03:15 A ja chodziłem na pływalnię w kanale poniżej zamku ujazdowskiego... Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: skoro sie rozmarzylismy 01.02.06, 09:40 Nawet nie wiedziałam że tam była pływalnia. Kiedy to było? Odpowiedz Link
werttrew Re: skoro sie rozmarzylismy 01.02.06, 13:42 ja pamietam, jak nie było jeszcze ośrodka na Solcu tylko park po prostu, a rodzice ciągali mnie tam na sankach! Odpowiedz Link
ampolion Re: skoro sie rozmarzylismy 02.02.06, 01:21 A ja pamiętam kiedy nie było tam jeszcze parku, a tylko ogródki działkowe. Po tamtej stronie mostu. Odpowiedz Link
werttrew Re: skoro sie rozmarzylismy 02.02.06, 10:47 "po tamtej stronie mostu" to znaczy gdzie? A kocie łby i rynsztok na Okrąg, ktoś pamięta? Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: skoro sie rozmarzylismy 02.02.06, 12:21 Ano ja pamiętam i ruinę na wpół zamieszkaną też. Odpowiedz Link
ampolion Re: skoro sie rozmarzylismy 02.02.06, 04:24 Parę zdjęć. Pamiętam ten rów/ściek przy chodniku, Wciąż istniał w początkach lat 50tych (Solec). Odpowiedz Link
ampolion Re: skoro sie rozmarzylismy 02.02.06, 04:25 Miał być link. www.stalus.iq.pl/show.php/idc/20 Odpowiedz Link
miriam57 Re: skoro sie rozmarzylismy 04.02.06, 13:50 Ślizgawkę pamiętam, bo chodziłam na nią i jeździłam na łyżwach przykręcanych do butów. Pamiętamteż tor saneczkowy pod dzisiejszym Zamkiem Ujazdowskim i korty tenisowe, z których ostał się tylko budynek ubikacji. A pływalnia na Ahgrykoli słuzyła nam po lekcjach latem, a także górka i pawilon w ogródku jordanowskim przy Cecylii Śniegockiej. A kto pamięta Szymbora (warzywa, owoce przy Czerniakowskiej) i drogistę z budynku Czerniakowska 180? Odpowiedz Link