Dodaj do ulubionych

Budynek B - termin odbioru

24.05.05, 17:19
witam,

wizytowalam dzis swoje mieszkanko w 6 klatce na 3 pietrze. z tego co mowila
Pani oprowadzajaca nas - termin odbioru klatek 4,5,6 bedzie przesuniety na
sierpien.
klatki 1,2,3 - podobno maja byc oddane w miare w terminie...

ps. oslawionych rur odwadniajacych tarasy w mieszkaniu nie widzialam:-)

Obserwuj wątek
    • marcinkiewicz Re: Budynek B - termin odbioru 25.05.05, 16:46
      A mi mówiono, że we wrześniu będą te klatki oddane.
      • jeanette Re: Budynek B - termin odbioru 14.06.05, 10:12
        Podobno rozpoczęcie oddawania mieszkan ma rozpoczac sie na przelomie lipca i
        sierpnia.
        • maja.s77 Re: Budynek B - termin odbioru 14.06.05, 11:48
          Których mieszkań: wszystkich czy na razie tylko pierwszych trzech klatek?
          • jeanette Re: Budynek B - termin odbioru 14.06.05, 17:05
            Nie wiem, ja mam w pierwszej klatce, mi sie obsunelo prawie miesiac i nie
            wiadomo co dalej, bo wtedy maja zaczac oddawanie...
            • maja.s77 Re: Budynek B - termin odbioru 15.06.05, 16:44
              Zadzwoniłam do Arche: moje mieszkanie w 6-tej klatce ma być oddane podobno pod
              koniec sierpnia... Ale proszą by się im przypominać, jeżeli komuś zależy na
              szybszym terminie.
            • kowama Re: Budynek B - termin odbioru 20.07.05, 15:53
              Według wczorajszej informacji od dewelopera odbiór mieszkań z I klatki - na
              przełomie sierpnia i września.
              Jeanette, witam sąsiadkę:)

Pozdrawiam
              Maciek
              • marcinkiewicz Re: Budynek B - termin odbioru 21.07.05, 10:49
                Skoro każdemu mówią co innego, to pewnie odbiór będzie pod koniec września
                pewnie ;)
                Marcin
    • adams123 Re: Budynek B - termin odbioru 19.07.05, 23:36
      Witam,
      ja w II klatce odbieram mieszkanie 4 sierpnia ,
      zobaczymy co z tego wyjdzie ...
      • adams123 Re: Budynek B - termin odbioru 12.08.05, 10:25
        wyszło ;)
    • majt_w Re: Budynek B - termin odbioru 25.08.05, 17:40
      Witam,

wlasnie dowiedzialem sie, ze termin oddania VI klatki w budynku B po raz
      kolejny ulegl przesunieciu i obecnie ma to byc koniec wrzesnia (w umowie mam
      koniec czerwca). Nie wiem jak to wyglada u Was ale to juz 3 przesuniecie
      terminu i dodatkowo dalej nie wiadomo czy to ostatni raz. Zaczyna mnie to
      denerwowac zwlaszcza, ze od 4 dni probuje ustalic ostateczny termin odbioru
      mieszkania i niestety udaje mi sie porozmawiac jedynie z asystentkami - P.
      Kinga lub Monika. Pani F. caly czas jest nieosiagalna, akurat rozmawia itp. -
      moze dlatego, ze asystentkom zapowiedzialem czego bedzie dotyczyc rozmowa:)

A jak to wyglada u Was? Moze zabiora sie wkoncu na powaznie za skonczenie bud B
      jak troche do nich podzwonimy:))

pzdr

/m

Dodatkowo,
      • marcinkiewicz Re: Budynek B - termin odbioru 25.08.05, 17:54
        Dzwonienie nic nie da.
        Jeśli wyliczysz swoje straty w zwiąkzu z przesunięcim terminu, to możesz
        domagać sie zwrotu tego od Arche. Porozmawiaj, ale konstruktywnie.
        M
      • adams123 Re: Budynek B - termin odbioru 25.08.05, 19:59
        Ale na odbiór mieszkania nie umawi się z P. F. tylko z Panią Kochańską z
        budowy !!!

Zadzwoń na budowę do Pani Kochańskiej i Nią się umów. Ja też myślałem , że
        muszę to przez biuro robić i niechcący podczas oglądania mieszkania z
        architektem powiedziała czy chce się już zapisać na odbiór.

Powodzenia
        • mpbc Re: Budynek B - termin odbioru 25.08.05, 21:33
          Tylko pamni Kochańska (całkiem miła blondyneczka) a pani F. do podpisania aktu
          właśnie to ze mną robiła więc może być nieosiągalna
    • vojo15 Re: Budynek B - termin odbioru 31.08.05, 08:44
      Witam

Jak idzie z odbieraniem mieszkan w bud. B?
      Pierwsze 3 klatki sa nadal odbierane na biezaco?
      Co z pozostalymi 3 klatkami, ktos juz ustalil termin na swoje M?
      • adams123 Re: Budynek B - termin odbioru 31.08.05, 11:40
        właśnie ile osób juz odebrało w "B" ?
      • maja.s77 Re: Budynek B - termin odbioru 02.09.05, 16:35
        Co do odbiorów, to 6-ta klatka po koniec września.
        Termin ustalony już z Panią Kochańską telefonicznie na 21.09(nic na piśmie nie
        dostalismy).
        • jeanette Re: Budynek B - termin odbioru 02.09.05, 19:32
          Natomiast dalej nic nie wiadomo w sprawie odbioru budynku przez gmine. Zreszta
          nie dziwie sie, bo w mieszkaniach nie ma ani cieplej wody, ani pradu (mimo, ze
          umowe podpisalismy z 1,5 miesiaca temu), u mnie na pietrze na korytarzu gres
          jest niemal tylko przy windach, a fragmentami nie ma nawet tynku na sufitach,
          o oswietleniu nie wspominajac. Do bloku nadal wedruje sie po kostki w piachu i
          pyle. Ciekawe, czy komukolwiek uda sie zamieszkac przed zima. W Arche jak
          zwykle nikt nic nie wie. Fajnie, odebralismy te mieszkania i praktycznie nic z
          tego nie wyniklo, bo zamieszkac sie jeszcze dlugo nie da. W sasiedniej Marinie
          ludzie na odbior swoich mieszkan szli po chodniku z kostki i podziwiali ladne
          trawniczki... Na razie naszemu osiedlu do tego bardzo daleko.
          • adams123 Re: Budynek B - termin odbioru 02.09.05, 23:07
            NIestety to prawda. Co raz częściej zaczynam się zastanawiac co sie dzieje ?
            Umowa ze Stoenem wysłana dawno, zero liczników, niby jakies postepy w klatce
            są , ale generalnie jedno wielkie uśpienie na budowie tak jakby 3 osoby tam
            pracowały. Arche zamiast wysłać tam do wykończenia całą ekipę, żeby to w
            miesiąc wykończyć to chyba juz ich przeniosła na nową inwestycję. O garaż
            wielopoziomowy nawet juz nie pytam :(((((
            • jeanette Re: Budynek B - termin odbioru 03.09.05, 17:18
              Czy ktos z milych sasiadow ma moze jakies info, kiedy mozna bedzie zaczac
              myslec o wprowadzeniu sie (tzn. bedzie juz prad i ciepla woda)? Ilu z Was
              wykancza mieszkanie i kiedy chcielibyscie sie wprowadzic?
              • adams123 Re: Budynek B - termin odbioru 03.09.05, 22:23
                Prąd na zyczenie podłączaja z budowy, musisz tylko zgłosic Pani Kochańskiej.

Co do wprowadzenia trudno powiedziec :)

Dzisiaj byłem, chociaż drzwi do klatek wstawili i wykończyli terakote na
                klatkach.
                A chodnika czy jezdni jak nie bylo tak nie ma... :(

aha - wbili w ziemie jakies druty - chyba zaczyna sie budowa garazu :)
                • gberezowski Re: Budynek B - termin odbioru 04.09.05, 22:40
                  Witam,

ja mam mieszkanie w 3-ciej klatce budynku B i termin odbioru wg umowy na koniec
                  września. Skoro część z Was w tej klatce mieszkania już odebrała, to mam
                  nadzieję, że ten termin jest realny. Martwi mnie tylko (poza całą tą trasą
                  NS ;)) kwestia wykończenia wszystkiego wokół budynków. Szczerze powiedziawszy
                  liczyłem, że jak kupuję takie drogie mieszkanie, to będzie to dobrze
                  zagospodarowane. Pewnie się przeliczyłem.

I jeszcze jedno pytanie - jaki jest standard wykończenia ścian przy odbiorze?
                  Czy trzeba je jeszcze gruntować, czy wystarczy pomalować żeby były OK?

Pozdrawiam,

Grzegorz z kl. III :)
                  • adams123 Re: Budynek B - termin odbioru 05.09.05, 09:06
                    odbiór mieszkania to jedno a zezwolenie na zamieszkanie to drugie. Ja odebrałem
                    mieszkanie miesiąc temu , ale ciekawi mnie kiedy będzie można mieszkac ...
                    co do ścian to przede wszystkim sprawdź czy te sciany , które powinny trzymają
                    kąt prosty, bo u mnie tak nie było,
                    były też na sufitach niedoróbki :(

nie mówiąc już o wciąż nie wykończonym cokoliku na tarasie.
                    • pkaras3 Re: Budynek B - termin odbioru 05.09.05, 14:59
                      Podobno budynek ma byc zgloszony do odebrania przez gmine do konca roku
                      (dopiero wtedy mozna sie bedzie wprowadzic) a akty podpisywane w przyszlym roku.

Piotr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka