Gość: pela IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 16:35 Absynt ma absolutnie genialną kuchnie. nagrody przewodnika Michellin jako jedyni dostaja slusznie. Ja wybralam sie z rodzina na niedzielny brunch.Jedzenie pyszne i ceny bardzo przyzwoite. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
samosiejek Re: francusko 09.05.07, 18:30 poczekaj na post o Miradorze ;) ten dopiero wzniesie się na wyżyny polskiego public relations :) Odpowiedz Link Zgłoś
samosiejek Re: francusko 09.05.07, 18:32 a nie, wróć, o Miradorze już napisał :) no to o... El Popo? Chianti? Santorini? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: francusko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 11:50 jezu dlaczego w tym kraju jest tylu frustratów, jak tylko cos sie komus podoba i napisze jakas pozytywna opnie natychmiast znajdzie sie ktoś kto z rozkosza spusci blizniego do kibla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzi Re: francusko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:07 jezu ale smutne to jednak,ze tylu zmeczonych i strapionych ludzi ,ktorym niewiele w zyciu wyszlo i muszą pisac takie posty jak hmmm. Trzymaj sie hmm !! oczywiscie jak ci pomaga pisanie zlosliwych postów, które nic nie wnoszą to pisz sobie sobie pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
samosiejek Re: francusko 21.05.07, 12:19 jezu pela, kolo, idzi, rejtan czy jaki tam jeszcze sobie nick wymyślisz - kiedy skumasz, że jesteś tak uroczo żałosny(a), że aż tłuszcz z patelni wysycha? Robisz krzywdę swoim Bogu ducha winnym pracodawcom i nawet jeśli tego nie rozumiesz, to błagam zamilknij. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniko Re: francusko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 13:06 Brunch w Absyncie jest żałosny. Jedynym plusem było robienie ciastek przez nasze dzieci. To jednak za mało abyśmy tam wrócili. Odpowiedz Link Zgłoś
mharrison Re: francusko 15.05.07, 12:07 Możesz rozwinąć to "żałosny". jestem/byłam zainteresowana tym brunchem głównie ze względu na gotowanie w wykonaniu dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kucharz Re: francusko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 11:54 wlasnie możesz rozwinac co masz na mysli mówiąc żalosny o brumchu w Absyncie. Ja tam bylem ze 3 razy i bylo bardzo dobrze. Pewnie jak wolisz Sfinxa to nie ma szans zeby ci sie podobalo w Absyncie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: francusko IP: *.acn.waw.pl 26.05.07, 13:27 Absynt tochyba najlepsza francuska restauracja. Jednak kuchnia jest tam... przecietna i majaca lata swietlne do dobrej kuchni francuskiej. Ale powiedzmy, przypominajaca tania knajpke nad Sekwana. Nie dostal zadnej nagrody przewodnika Michelin, tylko oznaczenie (nie: oDznaczenie) "Bib gourmad", czyli informacje ze jest tanio i w miare dobrze. Jadlam tam wielokrotnie, jedyna rzecz, ktora moge uczciwie polecic to deser "creme brulee", naprawde wysmienity. Podobno swietna jest "La Roserie" na Nowym Swiecie (hotel La Regina), ale jadlam tam tylko desery, bo wiecznie sa zarezerwowani. "La Boheme" na Placu Teatralnym - porazka, a ceny zbojeckie jak za te jakosc. Kiedys dobra opinia cieszyla sie Brassrie Stanislas w hotelu Mercure. Poza tym jest jeszcze "Monmartre" vis-a-vis dawnego Domu Partii oraz "Chez Lautrec" przy Jan Pawla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ginger Re: francusko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 13:37 La Rotisserie nie jest na Nowym Świecie, więc jak jadłaś tam desery ? Montmatre już nie ma, ale za to jest nowe miejsce co rządzi i wymiata w Warszawie - ale o tym wkrótce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: francusko IP: *.fbx.proxad.net 13.06.07, 10:53 Na Nowym Miescie mialo byc, sorry, przejezyczenie. Desery i kawe podaja takze w lobby. A co do Montmartre, to rzeczywiscie po napisaniu posta, przejezdzajac przez Nowy Swiat zauwazylam, ze nie ma po tej knajpce sladu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heban Re: francusko IP: *.chello.pl 14.06.07, 20:48 skoro już tam się dostałeś to mogłeś zjeść coś więcej niż deser ??? Czy może tam jest jakoś inaczej, jak mają dużo rezerwacji to tylko deser dają?? Może się z nami podzielisz tym ciekawym doświadczeniem z restauracji hotelu La Regina??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: francusko IP: *.fbx.proxad.net 17.06.07, 22:11 "Lobby" to hol w hotelu. Mozna tam poczekac, przejrzec gazety, wypic kawe i np. zjesc deser/kanapke/przekaske, ale juz nie obiad. Tak wiec uprzejma obsluga na zyczenie przyniesie ci deser z restauracji jesli akurat restauracja jest w calosci zarezerwowana. Odpowiedz Link Zgłoś
rita971 Re: francusko 14.06.07, 22:54 najlepszy Creme Brulee jadłem w Szafranie na ursynowie, a kuchnia jest dużo lepsza i ciekawa niż w Absyncie, a drogo oj drogo, tam jest przyrost treści nad formą. Co do Le regina to jadłam tam kilka razy, na początku byłam trochę roszczarowana banał za duże pieniądze ale ostatnio muszę przyznać było naprawde dobre, mówie dobre bo niestety wyśmienity to w Polsce jeszcze nie jadłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: francusko IP: *.fbx.proxad.net 17.06.07, 22:15 Co oznacza dla ciebie "banal za duze pieniadze"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita971 Re: francusko IP: 81.210.22.* 18.06.07, 12:15 juz mówie: Turbot z skorupąz cukinii + jakiś sos który nawet nie pamiętam a to kosztowałó 128 zł trochę duzo jak na kawałek ryby położenej w talerz do zupy i polane sosem, deser rurka z czekolody + jakiś mus z maracuja banał ale 38 zł. a serwis wtedy był żenujący jak na taki lokal, ale teraz jest naprawdę dobre. I chwała im za to że sie poprawili według mnie zaznaczam opinia subjektywna Odpowiedz Link Zgłoś