Dodaj do ulubionych

KPMG, co to za ch... firma?!

08.11.03, 03:02
KPMG, co to za chujowa firma?! Oglądałem w TVN24... wystawili jakiegoś
marczaka. I ten marczak przekonywał, że w przyszłym roku zapłacimy większe
podatki. Jakie marczaku większe kurwa podatki? Jeśli ja zamiast 40% zapłacę
19%? No odpowiedz ty "analityku" jak z koziej dupy rajzetasza?!

Problemem polskiego przekształcania z socjału w kapitalizm są takie właśnie
marczaki Z WIOCHY IMPORTOWANE! Marczak powiedz skąd jesteś? Nie psuj marczak
tego co się udaje robić tylko dlatego że twój PSL już nie przy władzy...

PS. Ten marczak drobny nabył okulary bo albo ślepy albo chce sobie
inteligencji dodać...
Obserwuj wątek
    • dr.huckenbush Re: KPMG, co to za ch... firma?! 08.11.03, 14:17
      Moja narzeczona w niej pracuje, więc to świetna firma!
      • blackout.9491 Re: KPMG, co to za ch... firma?! 08.11.03, 14:20
        Tzw. zachodni audytor.
        Jak nie masz na co wydać pieniędzy to oni zrobią np. audyt Twojego bilansu i
        rachunki zysków i strat.
        Za ogromną kasę.
        • Gość: aniela Re: KPMG, co to za ch... firma?! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.11.03, 14:22
          audyt oraz doradztwo.
          doradza to co juz wiesz ale dopiero kiedy wydasz kase uwierzysz. to sie nazywa
          menedzmentkonsalting. w kazdym razie przed reorganiazcja tak sie nazywalo.
    • pan_pndzelek "menedzmentkonsalting"? HA HA HA 08.11.03, 15:21
      "menedzmentkonsalting"? HA HA HA a marczaków z wiochy importują i te marczaki
      tu "konsaltują". Tu się nie uprawia kapusty ni buraków, do czego te marczaki
      przywykły...

Nie ma gorszej chujni niż firmy audytorskie czy consultingowe. Kto korzysta z
      ich usług od razu powinien być postawiony w stan oskarżenia za działanie na
      niekorzyść spółki. Albo powinien być związany w kaftan... bo jak nie złodziej
      świadomy to pewno wariat...
      • Gość: aniela Re: "menedzmentkonsalting"? HA HA HA IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.11.03, 16:21
        kto nie korzysta z uslug audytora bedac spolka akcyjna a w pewnych
        okolicznosciach zoo, lamie przepisy.
        hurtownia kapusty chociaz przedstawia sie jako "przedsiebiorca" badać sie nie
        musi, no chyba ze u specjalisty innego niz audytor.
        bez odbioru.
    • Gość: Pan_Kracy Oj, wulgarny głuptasku z Pruszkowa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 15:55
      Oj, wulgarny głuptasku z Pruszkowa - dla niektórych (np. dla korzystających z
      wielu ulg w obecnym systemie) nowy podatek może być mniej korzystny i pewnie o
      to owemu konsultantowi chodziło. O "wiosze" się nie wypowiadaj, bo każdym
      słowem dajesz dowody swojego prymitywizmu.
      • pan_pndzelek O marczak przylazło!!! 08.11.03, 16:01
        O marczak przylazło!!! To samo albo takie samo marczak z wiochy! Ty kolejny
        zasrany "analityku": jeśli podatek SPADA z 40% do 19% to ten podatek NIE
        WZRASTA. Rozumiesz KMIOCIE? Wróć do podstawówki razem z tym swoim marczakiem.
        WIEŚNIAKU!!!
        • Gość: Pan_Kracy Re: O pndzel znów pijane!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 16:10
          Wciąż nie kumasz, że procent to nie wszystko (no chyba, że wnioskujesz ze
          swoich doświadczeń z wódką, twoją jedyną przyjaciółką).
          Oczywiście nie zmiena to faktu, że podatek liniowy jest ok.
          p.s. zauważyłem, że słowa "wieśniak" nadużywają w funkcji obelgi prymitywy,
          które mają jakieś kompleksy na tym tle. Czyzby przeszkadzali ci wiejscy
          przodkowie i punkty za pochodzenie uwierały?
          • pan_pndzelek Re: O pndzel znów pijane!!! 08.11.03, 16:15
            Te "analytyk"! Ty to zdaje się niczym Zyta Gilowata tłumaczysz, że "obniżając
            podatek to un wzrasta". A gówno prawda TŁUMOKU. Ja płacę równo 40% a będę
            płacił równo 19%. O jakich ty ulgach mówisz? Może ZUS miałeś na myśli? Czyli
            kolejny 49% podatek? To jest ta twoja ulga CHAMIE?

PS. Jeśli idzie o uwierające punkty to ciebie najwyraźniej uwiera punkt G... w
            dupie...
            • Gość: Pan_Kracy Re: O pndzel znów pijane!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 16:19
              Głupku, nie płacisz równo 40% choćbyś pękł, chyba, że dopłacasz z własnej woli
              (obecna skala jest progresywna tzn. 40% płacisz od części - być może znacznej
              ale nadal części - dochodów). Poza tym może ów przysłowiowy marczak nie mówił
              akurat o tobie a o korzystających z ulg albo rozliczających się wspólnie i
              tego pojąć nie potrafisz?
            • Gość: Pan_Kracy P.S. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 16:39
              pan_pndzelek napisał:
              > Te "analytyk"! Ty to zdaje się niczym Zyta Gilowata tłumaczysz,
              > że "obniżając podatek to un wzrasta".
              Matołku - twoja szara komóreczka jedynaczka nie dostrzega różnicy między stopą
              opodatkowania a kwotą podatku (przy systemach nieliniowych ta zależność jest w
              oczywisty sposób nieliniowa)

> A gówno prawda TŁUMOKU. Ja płacę równo 40% a będę
              > płacił równo 19%. O jakich ty ulgach mówisz?
              Że nie płaciłeś równo 40% to już ci napisałem (zresztą wykonaj prostą operację
              matematyczną dzieląc kwotę podatku przez kwotę dochodów do opodatkowania -
              wyceniam cię na jakieś 30% najwyżej, to i tak nieźle jak na twoją prymitywną
              osobowość). A że np. o często w Polsce wykorzystywanych ulgach budowlanych
              (czasem nawet nieuczciwe, np. poprzez niedokonywanie odbioru budynku i
              korzystanie z kolejnych waloryzacji tejże ulgi) nie słyszałeś, to cóż ja mogę
              poradzić, smutny pijaczyno?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka