Gość: tom IP: *.hcm.com.pl / *.hcm.com.pl 30.04.04, 05:49 Wybieram się nad morze z dzieckiem 2 letnim.Jak przejechać kawał drogi z dzieckiem w foteliku (ok.10 godz.). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tom Re: Dziecko w foteliku IP: *.hcm.com.pl / *.hcm.com.pl 30.04.04, 05:50 CD Jak tłumaczyć się policjantowi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mejson.e5 Nocą 30.04.04, 09:39 Mam sprawdzona metodę na 10-godzinną jazdę z małym dzieckiem. Wyjeżdżam w nocy. Dziecko wygodnie ułożone w foteliku - najlepiej tyłem do kierunku jazdy, potrafi zasnąć na bardzo długo. Dużo zależy od płynnej jazdy kierowcy, ale w nocy ruch jest z reguły mniejszy i płynność można osiągnąć wstrzymując się od szybkiej jazdy. Jest jeszcze druga zaleta nocnej jazdy oprócz mniejszego ruchu - brak słońca i upałów. Cała rodzina śpi i masz spokój ;-) Jedynym ryzykiem jest Twoje zmęczenie ługą nocną jazdą. Mnie nie przeszkadzała dłuższa jazda jeśli po zapakowaniu samochodu miałem czas na dwugodzinną drzemkę. Ważne, by samochód był zatankowany i jak najdłużej przejechał bez postoju. Jeśli czujesz zmęczenie, to nie ryzykuj, ale jeśli możesz, to przez 4 godziny przejedziesz ok. 300 km. Ja lubię wyjeżdżać ok. drugiej w nocy - po godzinie już robi się widno a ciagle jest pusto. Podrawiam i bezpiecznej jazdy! Mejson Odpowiedz Link Zgłoś