Dodaj do ulubionych

Trup w rowie

15.05.12, 11:22
Jechałem wczoraj jedna z DK, w dość gęstym ruchu. W pewnym momencie, kilkaset metrów przede mną zauważyłem błyskające niebieskie światła. Jak się zbliżyłem, zauważyłem w rowie niedużą ciężarówkę. Oczywiście zrobiło się podkorkowanie. Jak przyszła moja kolej, wyjechałem na lewy pas i powoli objechałem całe zdarzenie. Oto co zauważyłem:

Najpierw stała policyjna furgonetka wypadkowa. Trochę mnie to zdziwiło, bo wyjazd w krajobraz rzadko jest wypadkiem. Jak wysunąłem dzioba dalej, zauważyłem na środku jezdni i prawym pasie porozrzucane torby i jakieś graty, a potem karetkę pogotowia. Potem dostrzegłem rower przed maską przechylonego auta w rowie. W tym momencie przeszły mnie ciarki. Słusznie, bo dalej w rowie zauważyłem czarny worek... Jak podjechałem jeszcze kawałek zauważyłem wgniecenie na masce ciężarówki. Po lewej stronie!

Do uderzenia doszło więc w okolicach środka jezdni, a kierowca ciężarówki próbował ratować się zjazdem do rowu.

Kilkanaście km dalej, na tej samej DK widziałem młodzież na rowerach. Radośnie kursowała pomiędzy lewym, a prawym poboczem... Miałem ochotę zatrzymać się i sklepać im kretyńskie, samobójcze gęby!
Obserwuj wątek
    • rekrut1 Re: Trup w rowie 15.05.12, 12:28
      Spoko,to dopiero początek sezonu,jeszcze będziesz miał nie jedną okazję.

PS.Może rowerzysta próbował wykonać prawidłowo manewr skrętu w lewo?Kto wie.
      Pozdr.
      • emes-nju Re: Trup w rowie 15.05.12, 13:51
        rekrut1 napisał:

> Może rowerzysta próbował wykonać prawidłowo manewr skrętu w lewo?

W tym akurat miejscu w krzaki... Tam po obydwu stronach nie było nic, oprócz rowów oddzielających jezdnie od pól. Całkiem przypadkiem "zabudowanych pól", ale to zupełnie nie ma nic do rzeczy, bo sądząc z braku śladów hamowania i minimalnego wgniecenia na masce, ciężarówka jechała powoli. To nie "prędkość zabiła", a jakiś nieprzytomny maniowr rowerzysty
    • nazimno Oni maja "zycia" jak w grach komputerowych. 15.05.12, 12:28
      5 zyc, 10 zyc, 100 zyc...

Nie musza sie martwic.
      I to jest przerazajace, co ze smarkateria robia gry i inne media.

• oixio Re: Trup w rowie 15.05.12, 12:59
      Pewno naczytali się:
      ibikekrakow.com/2011/08/04/art-3-zreinterpretowany-czyli-o-granicach-absurdu/

O skutkach tej działalności i zmienionej ustawy w kwietniu ubiegłego roku mogłaby powiedzieć ilość zabitych i rannych rowerzystów - ale takiej wiedzy brak - czy to jest politycznie zabronione ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka