Gość: polko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 10:08 co robicie, żeby szyby nie parowały po wyłączeniu klimatyzacji?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mejson.e Re: zaparowane szyby. 30.08.06, 10:15 Gość portalu: polko napisał(a): > co robicie, żeby szyby nie parowały po wyłączeniu klimatyzacji?? Ogrzewam szyby i uchylam okno. Pozdrawiam, Mejson -- Automobil Forum pozytywnie zakręconych automaniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
o-l-o Re: zaparowane szyby. 30.08.06, 11:27 Kupiłem sobie szmatkę irchowaną, jakąś taką perforowaną w Auchan za 3 zł na stoisku z art gosp. domowego. Przecieram i mam spokój. Woda zlewa się po szybach ale nie paruje. Odpowiedz Link Zgłoś
foreks Re: zaparowane szyby. 04.09.06, 10:35 zawsze bedziesz mial ten prblem, gdy pojezdzisz za dlugo z klima /np. po sezonie wakacyjnym/. wilgoc nigdy tak do konca nie bedzie usunieta z auta, stad przy pierwszym deszczu, gdy bedzie juz chlodniej, na samym nawiewie nic nie bedziesz widzial. wymiana filtra kabiny nie pomoze. musisz w sucha pogode nawiew ustawic na podloge, uchylic szyby i jezdzic tak kilka dni. mi w nowej bryce pomoglo. nie idz na latwizne, jak pada to najlatwiej na klime zalaczyc i po bolu, tylko to jest odkladania problemu. w deszcz jw. ustawisz dmuchawe na max temperature plus max moc. Odpowiedz Link Zgłoś