agawa75 26.06.09, 11:11 Czy mozna przewozic czterolatka w jego foteliku na przednim siedzeniu - obok kierowcy?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
crannmer Re: Czterolatek z przodu? 26.06.09, 11:15 agawa75 napisała: > Czy mozna przewozic czterolatka w jego foteliku na przednim > siedzeniu - obok kierowcy?? Tak. Mozna i wolno. Zakladam, ze czterolatek siedzi przodem do kierunku jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
barone Re: Czterolatek z przodu? 26.06.09, 15:25 Jeżeli nie ma poduszki powietrznej dla pasażera, to tyłem też może. Odpowiedz Link Zgłoś
tomeck3145 Re: Czterolatek z przodu? 26.06.09, 15:53 tutaj nadmienię rewelację z tego samego kursu na prawko, co w temacie o rondach. Art 45 PORD 1. (...) 2. Kierującemu pojazdem zabrania się: (...) przewożenia w foteliku ochronnym dziecka siedzącego tyłem do kierunku jazdy na przednim siedzeniu pojazdu samochodowego wyposażonego w poduszkę powietrzną dla pasażera, Mowa jest o wyposażeniu, a nie wyłączeniu. Przepis głupi, ale tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
tomeck3145 Re: Czterolatek z przodu? 26.06.09, 15:57 ajć sorry, jest mowa o wożeniu tyłem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Czterolatek z przodu? 26.06.09, 21:43 tomeck3145 napisał: > > Mowa jest o wyposażeniu, a nie wyłączeniu. Przepis głupi, ale tak > jest. No to już nasza dzielna policja ma okazję do wyrobienia planu mandatów :) Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Czterolatek z przodu? 26.06.09, 15:54 Witam, Ja bym nie sadzała z przodu, żeby mi nie grzebał po schowkach;-D Pzdr. Inguszetia Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: Czterolatek z przodu? 26.06.09, 16:02 > Ja bym nie sadzała z przodu, żeby mi nie grzebał po schowkach;-D Schowek mozna zamknac. Albo dac po lapach. Juz chyba wole zrewidowany schowek niz bloto/kupe/czekolade/kefir/pawia na oparciu fotela. Deske rozdzielcza latwiej sie czysci. Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Czterolatek z przodu? 26.06.09, 16:20 edek40 napisał: > > Ja bym nie sadzała z przodu, żeby mi nie grzebał po schowkach;-D > > Schowek mozna zamknac. Albo dac po lapach. Juz chyba wole zrewidowany schowek > niz bloto/kupe/czekolade/kefir/pawia na oparciu fotela. Deske rozdzielcza > latwiej sie czysci. Witam, A ja nie lubię dawać po łapach. I wogóle nie lubię jak coś się dzieje obok mnie. Ostatnio wiozłam koleżankę, dorosłą osobę, też kierowczynię i musiałam jej powiedzieć,żeby przestała się wiercić na fotelu, bo mi lusterko prawe zasłania i mnie to doprowadza do szału. I usłuchała;-D No muszę widzieć te lusterka oba, bo inaczej psychika mi szwankuje;-D Pzdr. Inguszetia Odpowiedz Link Zgłoś
rekrut1 Re: Czterolatek z przodu? 26.06.09, 17:00 A co powiesz jak znajomy wozi na przednim siedzeniu całkiem sporego "wilka"(On tak go nazywa)? Pozdr. Pazdzioch Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Czterolatek z przodu? 26.06.09, 21:53 rekrut1 napisał: > A co powiesz jak znajomy wozi na przednim siedzeniu całkiem > sporego "wilka"(On tak go nazywa)? > Pozdr. > Pazdzioch Witam, Powiem, że powinien zmienić obiekt adoracji;-P A tak na poważnie, to uważam, że jest niebezpiecznym idiotą. Dzisiaj widziałam coś lepszego. Widziałam samochód,w którym były dwa, a może trzy ratlerki i biegały sobie po tylnej kanapie i wskakiwały na to miejsce pod tylną szybą, gdzie się wozi psa z kiwającą głową. Myślałam, że to jakieś zabawki dziecięce się przewalają, ale to były najprawdziwsze ratlerki. Byłam tak wniebowzięta, że nie policzyłam dokładnie;-D Ale dwa na pewno były, trzeci to może wytwór mojej wyobraźni. Skakały sobie, kanapka, okienko, kanapka, okienko. Prowadził mężczyzna. Nawet mnie to rozbawiło, ale go wyprzedziłam, na wszelki wypadek. Pzdr. Inguszetia Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Czterolatek z przodu? 26.06.09, 17:14 Mam podobnie. Też mnie wkurza, gdy pasażer obok się wierci. Dlatego wolę z przodu wozić syna, bo żona ciągle odwraca się do tyłu, żeby kontrolować, co dzieci robią. Jura Odpowiedz Link Zgłoś