Dodaj do ulubionych

800 kiloometrowy korek

29.08.09, 15:54
news.money.pl/artykul/800;kilometrow;korkow;na;autostradach;we;francji,186,0,518842.html
Obserwuj wątek
    • tomek854 Re: 800 kiloometrowy korek 29.08.09, 15:58
      Ale głupi Ci Francuzi (parafrazując jednego gallijskiego grubasa).
    • zgryzliwy1 sezon ogorkowy na ..... targu ? 30.08.09, 03:13
      habudzik napisał:

> 800 kiloometrowy korek....

a bylo "800 kilometrów korków...."

sens calkowicie inny, ale nie dla przekupek ?
      • emes-nju Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 30.08.09, 09:40
        W Polsce nie ma nawet w sumie tylu km autostrad. U nas takich
        korkow nie bedzie :-P
        • rekrut1 Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 30.08.09, 12:10
          U nas takich korkow nie bedzie :-P

Dlaczego tak sądzisz?? Polak potrafi! I wcale nie są mu potrzebne do
          tego autostrady :D
          Pozdr.
          Pazdzioch
          • emes-nju Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 31.08.09, 10:50
            Odpowiadasz na:
            rekrut1 napisał:

> U nas takich korkow nie bedzie :-P
            >
            > Dlaczego tak sądzisz?? Polak potrafi! I wcale nie są mu potrzebne
            > do tego autostrady :D

Po doglebnym zastanowieniu sie, doszedlem do wniosku, ze do
            stworzenie na naszych autostradach (z nikad do nikad) 800 km korkow,
            nie trzeba specjalnych zdolnosci - wystarczy, ze korki beda w obydwu
            kierunkach. Wtedy wyprzedzimy nawet Francje! ;-)

A tak BTW. Moja luba wczoraj wieczorem wracala PKSem (wiedzac o
            koncu wakacji, odmowilem udzialu w jakichkolwiek wyjazdach) z wizyty
            u rodziny. Dystans ok. 140 km jechala ok. godziny. Bo reszte stala :-
            P Na oblicznej przez specjalistow 3 godzinnej trasie, autobus zlapal
            prawie 2 godziny opoznienia. Szacuje, ze korek (albo znaczne
            spowolnienie ruchu) na jednej, malo waznej wjazdowce do Warszawy,
            mial 80-100 km.

Nie bedzie Francuz plul nam w twarz!
        • tymon99 Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 06.09.09, 10:56
          ale jeśli ustawić korek w obie strony, plus pasy rozbiegowe i do zjazdów?
      • habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 30.08.09, 14:26
        zgryzliwy1 napisał:

> habudzik napisał:
        >
        > > 800 kiloometrowy korek....
        >
        > a bylo "800 kilometrów korków...."
        >
        > sens calkowicie inny, ale nie dla przekupek ?

Nie ośle , sens jest taki sam . Wszytkie korki tworzą jeden długi na 800km/h .
        To więcej niż najdłuższa chyba autostrada we Francji
        • kozak-na-koniu A gdyby tak... 30.08.09, 19:00
          ...Przygłupie i kłamco, wszystkie zarejestrowane i przejeżdżające
          przez Polskę pojazdy ustawić jeden za drugim, to jakiej długości
          korek by wyszedł?
          • habudzik Re: A gdyby tak... 30.08.09, 19:09
            nie wiem . Oblicz i podaj
            • kozak-na-koniu Re: A gdyby tak... 31.08.09, 09:03
              Jaką długość miałby korek utworzony ze wszystkich korków na polskich
              drogach - autostrady możesz pominąć, gdyż w porównaniu z pozostałym
              kilometrażem dróg jest to statystycznie pomijalny margines a korki
              tam prawie nie występują? Tych permanentnych korków, nie tylko
              powstałych z okazji "la rentrée des vacances"?:D
              • habudzik Re: A gdyby tak... 01.09.09, 00:28
                kozak-na-koniu napisał:

> Jaką długość miałby korek utworzony ze wszystkich korków na polskich
                > drogach - autostrady możesz pominąć,

Nie wiem .

gdyż w porównaniu z pozostałym
                > kilometrażem dróg jest to statystycznie pomijalny margines a korki
                > tam prawie nie występują? Tych permanentnych korków, nie tylko
                > powstałych z okazji "la rentrée des vacances"?:D

U nas też się wraca z wakacji ale nie ma korków w sumie 800km .
                • kozak-na-koniu Re: A gdyby tak... 01.09.09, 07:46
                  habudzik napisał:

> U nas też się wraca z wakacji ale nie ma korków w sumie 800km .

Masz rację, świrze. Są znacznie większe.
                  • habudzik Re: A gdyby tak... 01.09.09, 21:13
                    kozak-na-koniu napisał:

> habudzik napisał:
                    >
                    > > U nas też się wraca z wakacji ale nie ma korków w sumie 800km .
                    >
                    > Masz rację, świrze. Są znacznie większe.

Gdzie , matole ???? Wracałem w najbardziej wypadkodajny łikend z nad morza i nie
                    stałem w ani jednym korku . Dosłownie w ani jednym .
                    • kozak-na-koniu Re: A gdyby tak... 02.09.09, 09:34
                      Ślepej kurze też czasem trafi się ziarenko.
                      • habudzik Re: A gdyby tak... 02.09.09, 12:06
                        kozak-na-koniu napisał:

> Ślepej kurze też czasem trafi się ziarenko.

A co mnie ziarna Emciaka mogą obchodzić .
        • zgryzliwy1 Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 31.08.09, 03:23
          habudzik napisał:

> > 800 kiloometrowy korek....
          > >
          > > a bylo "800 kilometrów korków...."
          > >
          > > sens calkowicie inny, ale nie dla przekupek ?

> Nie ośle , sens jest taki sam .

no tak, habudzik ma powiedzmy 180cm , dwie nogi po 120cm i 2 rece (chyba masz?)
          kazda po 100cm

a teraz sam sobie policz ile masz wzrostu - pewnie nie bedziesz zaskoczony
          jakis sens(!) w tym jest uuhahaha
          • habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 31.08.09, 08:49
            zgryzliwy1 napisał:

> > Nie ośle , sens jest taki sam .
            >
            > no tak, habudzik ma powiedzmy 180cm , dwie nogi po 120cm i 2 rece
            (chyba masz?)
            > kazda po 100cm
            >
            > a teraz sam sobie policz ile masz wzrostu - pewnie nie bedziesz
            zaskoczony
            > jakis sens(!) w tym jest uuhahaha

Po co ma głupcze liczyć skoro juz podałeś myląc sie o 10
            centymetrów . Sens w tym jest taki że gdyby te wszystkie rece nogi i
            cały kościec składający z 206 kości połączyć ze sobą to utworzyłby
            one jedna kość o długości 17 metrów .
            • kozak-na-koniu Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 31.08.09, 09:05
              Habudzik ma 170cm wzrostu, czy może ręce długie na 110cm? Jakiś
              szympans, czy co? 206 kości w kośćcu? U u jakiego gatunku? A ile
              jest cukru w cukrze?:D
              • habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 01.09.09, 00:31
                kozak-na-koniu napisał:

> Habudzik ma 170cm wzrostu, czy może ręce długie na 110cm? Jakiś
                > szympans, czy co? 206 kości w kośćcu? U u jakiego gatunku?

U tego : Capella herbam edit.
                • kozak-na-koniu Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 01.09.09, 07:48
                  Policzyłeś dokładnie wszystkie? Młoteczek, kowadełko i strzemiączko
                  też? Zęby też? Szczerbaty nie jest?
                  • habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 01.09.09, 21:17
                    Kto szczerabaty ? Widze że nie wiesz co napisałem .
                    • kozak-na-koniu Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 02.09.09, 09:36
                      A co napisałeś? Bo nie czytałem, a jak czytałem to nie zrozumiałem,
                      a jak nie zrozumiałem to nie wiem?
                      • habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 02.09.09, 12:04
                        kozak-na-koniu napisał:

> A co napisałeś? Bo nie czytałem, a jak czytałem to nie
                        zrozumiałem,
                        > a jak nie zrozumiałem to nie wiem?

forum.gazeta.pl/forum/w,510,99590135,99682480,Re_sezon_ogorkowy_na_targu_.html
                        • kozak-na-koniu Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 02.09.09, 12:43
                          Quis penis aquam turbat?
                          • habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 02.09.09, 22:06
                            kozak-na-koniu napisał:

> Quis penis aquam turbat?

Błedna odpowiedź . Oznacza że nie znasz tego gatunku o który się zapytowywałeś.
                            • kozak-na-koniu Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 03.09.09, 07:39
                              Nie podałeś nazwy żadnego gatunku, tylko zacytowałeś szkolną
                              wyliczankę do nauki Łaciny - a ja inną, przygłupie.:P
                              • habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 03.09.09, 08:26
                                kozak-na-koniu napisał:

> Nie podałeś nazwy żadnego gatunku, tylko zacytowałeś szkolną
                                > wyliczankę do nauki Łaciny - a ja inną, przygłupie.:P

Nie dość że podałem gatunek to jeszcze powód dla którego jest szczerbaty .
                                Skoro twierdzisz że to wylicośtam to napisz jak to dlaej brzmi , koziołku matołku .
                                • kozak-na-koniu Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 03.09.09, 08:35
                                  habudzik napisał:

> Nie dość że podałem gatunek to jeszcze powód dla którego jest
                                  szczerbaty .

Kłamiesz, poyebie. Napisałeś po łacinie, że koza je trawę (to jest
                                  taka szkolna wyliczanka - przykład na możliwość używania dowolnego
                                  szyku wyrazów w łacińskim zdaniu bez wpływu na jego treść, podobnych
                                  ciekawostek są tysiące, w każdym języku) - ale capella nie jest
                                  nazwą gatunku, tak samo jak nazwą gatunku nie jest krowa ani byk.
                                  Jaka jest łacińska nazwa tego gatunku, przygłupie? Sam znajdziesz w
                                  Wikipedii, czy mam wkleić link?:P
                                  • habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 03.09.09, 09:11
                                    kozak-na-koniu napisał:

> habudzik napisał:
                                    >
                                    > > Nie dość że podałem gatunek to jeszcze powód dla którego jest
                                    > szczerbaty .
                                    >
                                    > Kłamiesz, poyebie. Napisałeś po łacinie, że koza je trawę (to jest
                                    > taka szkolna wyliczanka - przykład na możliwość używania dowolnego
                                    > szyku wyrazów w łacińskim zdaniu bez wpływu na jego treść, podobnych
                                    > ciekawostek są tysiące, w każdym języku)

Tak a w polskim języku można dowolnie szykować wyrazy ? To nie wyliczanka bo
                                    wiesz co oznacza wyliczanka

- ale capella nie jest
                                    > nazwą gatunku, tak samo jak nazwą gatunku nie jest krowa ani byk.
                                    > Jaka jest łacińska nazwa tego gatunku, przygłupie? Sam znajdziesz w
                                    > Wikipedii, czy mam wkleić link?:P

Możesz podac bo wiesz widocznie lepiej niż ja .
                                    P.s. Aż tyle czasu zajęło Ci znalezienie tego tłumaczenia?
                                    • kozak-na-koniu Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 03.09.09, 14:24

lacina.info.pl/index.php?dzial=gramatyka&opcja=szyk
                                      • habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 04.09.09, 08:52
                                        A gdzie tu łacińska nazwa tego gatunku ???
                                        Wiesz juz że to co ja wkleiłem to nie jest wyliczanka.
                                        • kozak-na-koniu Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 04.09.09, 08:57
                                          Jak zwał - tak zwał, narządzie. Tobie i tak wsio rawno. A wiadomości
                                          o kozie domowej już znalazł, czy też może wręcz przeciwnie?
                                          • habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 04.09.09, 17:16
                                            kozak-na-koniu napisał:

> Jak zwał - tak zwał, narządzie. Tobie i tak wsio rawno. A
                                            > o kozie domowej już znalazł, czy też może wręcz przeciwnie?

No właśnie prosiłem bys podał łacińskanazwę .
                                            Wyliczanka to to nie jest a nawet kole niej nie stała . Nie uzywaj
                                            słów których znaczenia nie znasz lub nie rozumiesz bo śmiesznie to
                                            wygląda .
                                            • kozak-na-koniu Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 04.09.09, 21:08
                                              habudzik napisał:

> No właśnie prosiłem bys podał łacińskanazwę .

Capra hircus - narządzie.:P
                                              • habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 05.09.09, 12:07
                                                kozak-na-koniu napisał:

> habudzik napisał:
                                                >
                                                > > No właśnie prosiłem bys podał łacińskanazwę .
                                                >
                                                > Capra hircus - narządzie.:P

Dziękuję . A teraz zastosuj się do zaleceń i nie używaj słów których znaczenie
                                                jest Ci obce .
                          • zgryzliwy1 Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 03.09.09, 00:39
                            kozak-na-koniu napisał:

> Quis penis aquam turbat?

to oczywiste - I przekupa III i IV RP - habudzik
                            • habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 03.09.09, 01:07
                              zgryzliwy1 napisał:

> kozak-na-koniu napisał:
                              >
                              > > Quis penis aquam turbat?
                              >
                              > to oczywiste - I przekupa III i IV RP - habudzik

I bardzo mi to odpowiada . Szczerze piszę .
                              • kozak-na-koniu Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 03.09.09, 14:25
                                habudzik napisał:

> I bardzo mi to odpowiada . Szczerze piszę .

Odpowiada Ci, że jesteś tym narządem na "ch"? No, wreszcie...:D
                                • habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 04.09.09, 08:56
                                  Taj , juz różnymi epitetami dostałem także jeden więcej jeden mniej
                                  nie robi różnicy . Co to oznacza ? Oznacza , że zaleazłem komuś
                                  mocno .
                                  • kozak-na-koniu Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 04.09.09, 09:00
                                    Cierpisz na poważne schorzenie zwane mitomanią megalomańską,
                                    powikłaną narcyzmem. Zauważam nawet pewne objawy schizofrenii
                                    paranoidalnej, ale nie martw się. To nie boli.:)
                                    • habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 05.09.09, 12:05
                                      Eeeetam , na nic nie cierpię . Ja tylko nie cierpię oszustów takich jak Ty ,
                                      Emciak/Edward czy Trypel.
                              • zgryzliwy1 Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 04.09.09, 03:52
                                habudzik napisał:

> > > Quis penis aquam turbat?

> > to oczywiste - I przekupa III i IV RP - habudzik

> I bardzo mi to odpowiada . Szczerze piszę .

Quis penis ?
                                • habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 04.09.09, 08:57
                                  forum.gazeta.pl/forum/w,510,99590135,99825086,Re_sezon_ogorkowy_na_targu_.html
                                  • zgryzliwy1 Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 05.09.09, 03:41
                                    habudzik napisał:

forum.gazeta.pl/forum/w,510,99590135,99825086,Re_sezon_ogorkowy_na_targu_.html

tiaaa, tak cie wszyscy je...a, ze nic innego ci nie zostalo, tylko chwalic sie
                                    jak to ty wszystkim dokladasz
                                    to nieuswiadomiony skutek braku akceptacji przez twoje otoczenie - sa lepsze
                                    przekupki na twoim targu uuuhahaha
                                    • habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 05.09.09, 12:02
                                      To co piszesz to się nie trzyma kupy . Ktoś kto jest je....y nie ma wyjścia i
                                      tylko w żart swoje wypowiedzi obraca zamiast poważnie pisać i to na temat( patrz
                                      na kozę ) i to samo dotyczy otoczenia - jak ktoś nie może niczym zabłysnąć to
                                      udaje , swawoli , żartuje by tym przykryć własną niemoc , kompleksy czy ignorancję .
                                      Ja jak widzisz jestem śmiertelnie poważny .
                                      • zgryzliwy1 Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 06.09.09, 05:09
                                        habudzik napisał:

> ...jak ktoś nie może niczym zabłysnąć to
                                        > udaje , swawoli , żartuje by tym przykryć własną niemoc ,
                                        > kompleksy czy ignorancję .
                                        > Ja jak widzisz jestem śmiertelnie poważny .

to swiadome dzialanie, ja napisalem i uwazam, ze u ciebie to nieuswiadominy
                                        skutek braku akceptacji a to objawia sie wlasnie tak jak u ciebie
                                        • habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 06.09.09, 08:38
                                          zgryzliwy1 napisał:

> habudzik napisał:
                                          >
                                          > > ...jak ktoś nie może niczym zabłysnąć to
                                          > > udaje , swawoli , żartuje by tym przykryć własną niemoc ,
                                          > > kompleksy czy ignorancję .
                                          > > Ja jak widzisz jestem śmiertelnie poważny .
                                          >
                                          > to swiadome dzialanie,

Ale co jest tym świadomym działaniem ?

ja napisalem i uwazam, ze u ciebie to nieuswiadominy
                                          > skutek braku akceptacji a to objawia sie wlasnie tak jak u ciebie

To znaczy jak?
                                          • kozak-na-koniu Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 06.09.09, 10:09
                                            habudzik napisał:

> Ale co jest tym świadomym działaniem ?

W moim przypadku jest tak: forum to traktuję dwoiście. Z jednej
                                            strony, jako miejsce wymiany poglądów, doświadczeń, przemyśleń,
                                            informacji itp.; z drugiej strony - rozrywkowo. W tym drugim
                                            przypadku, jak mnie najdzie chęć, to sobie nie żałuję i czepiam się
                                            któregoś z "dżurnych" trolli w celu zrobienia małej rozpierduchy.
                                            Wtedy od razu czuję się lepiej, radośniej, optymistyczniej...
                                            Wszystko jest przemyślane oraz wkalkulowane w koszta. Nie zrozumiesz
                                            tego i tak - narządzie, więc po co zadajesz głupie pytania?:P
                                            • habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 06.09.09, 20:02
                                              kozak-na-koniu napisał:

> habudzik napisał:
                                              >
                                              > > Ale co jest tym świadomym działaniem ?
                                              >
                                              > W moim przypadku jest tak: forum to traktuję dwoiście. Z jednej
                                              > strony, jako miejsce wymiany poglądów, doświadczeń, przemyśleń,
                                              > informacji itp.; z drugiej strony - rozrywkowo.

Tyle tylko że jak zaczynasz "wymianę poglądów" , "doświadczeń" i "wymysłów" to
                                              kończysz rozrywkowo . Najczęściej ma to miejsce gdy ktoś złapie Cię na jakiejś
                                              bzdurze . Jak zauważyłeś nikt i nigdzie nie czepia się Ciebie że od początku
                                              strugasz głupszego niż Klemens1 ale ja czepiam się wtedy gdy zaczynasz "na
                                              poważnie" ale z biegiem czasu przechodzisz w rozrywkę .
                                        • habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 06.09.09, 22:15
                                          Pokora wobec właściwej instancji daje mi taka siłę że nikt nie jest w stanie mi
                                          podskoczyć . To ludzi baaardzo boli i nie pozostawia im wielkiego wyboru na
                                          odpowiedź poza obracaniem wszytkiego w dowcip .
                                          • hrabia-monter-christo megaloman czystej wody ! 07.09.09, 01:47
                                            habudzik napisał:

> Pokora wobec właściwej instancji daje mi taka siłę że nikt nie jest w stanie mi
                                            > podskoczyć . To ludzi baaardzo boli i nie pozostawia im wielkiego wyboru na
                                            > odpowiedź poza obracaniem wszytkiego w dowcip .

koleś, jesteś wręcz podręcznikowym przykładem megalomana !

"Megalomania to skupienie na własnej doskonałości, samozadowoleniu oraz
                                            świadomości własnej wartości, znaczenia i możliwości.

Pojęciem tym określa się potocznie zawyżoną nieprawidłową samoocenę, ale także
                                            system urojeń, tzw. urojenia wielkościowe w zaburzeniach o charakterze
                                            psychotycznym. "

• habudzik Re: megaloman czystej wody ! 07.09.09, 07:49
                                              hrabia-monter-christo napisała:

> habudzik napisał:
                                              >
                                              > > Pokora wobec właściwej instancji daje mi taka siłę że nikt nie jest w sta
                                              > nie mi
                                              > > podskoczyć . To ludzi baaardzo boli i nie pozostawia im wielkiego wyboru
                                              > na
                                              > > odpowiedź poza obracaniem wszytkiego w dowcip .
                                              >
                                              > koleś, jesteś wręcz podręcznikowym przykładem megalomana !

Nie , koleś . Jestem przykładem że jeśli się chce i umie odpowiednio sformułować
                                              text to można wku...ć nawet kubek kawy .
                                              • hrabia-monter-christo jestes za cienki w uszach 08.09.09, 03:49
                                                habudzik napisał:

> Nie , koleś . Jestem przykładem że jeśli się chce i umie odpowiednio
                                                > sformułować text to można wku...ć nawet kubek kawy .

no i kolejny przyklad samouwielbienia
                                                co najwyzej jestes zdolny wqr.nic sam siebie bo to latwiejsze niz
                                                wqr.nic kubek kawy hi hi
                                                • habudzik Re: jestes za cienki w uszach 08.09.09, 11:33

> habudzik napisał:
                                                  >
                                                  > > Nie , koleś . Jestem przykładem że jeśli się chce i umie
                                                  odpowiednio
                                                  > > sformułować text to można wku...ć nawet kubek kawy .
                                                  >
                                                  > no i kolejny przyklad samouwielbienia
                                                  > co najwyzej jestes zdolny wqr.nic sam siebie bo to latwiejsze niz
                                                  > wqr.nic kubek kawy hi hi

Mnie się ie da wk...ć . Przynajmniej nie widzę tu na forum kandydata
                                                  co mnie by potrafił wq..ić . To że odpowiadają mi nie w temacie
                                                  osoby które zwykle tego nie robia jest najlepszym przykładem zgodnie
                                                  z zasa " nie wazne czy źle czy dobrze , ważne żeby mówili "
                                            • kozak-na-koniu Re: megaloman czystej wody ! 07.09.09, 08:15

> koleś, jesteś wręcz podręcznikowym przykładem megalomana !

Ja podejrzewam raczej:

1/ mitomanię

2/ narcyzm
                                              oraz
                                              3/ paranoję
                                              • kozak-na-koniu Re: megaloman czystej wody ! 07.09.09, 08:24
                                                1/ Mitomania
                                                2/ narcyzm

3/
                                                paranoję
        • pocieszne Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 01.09.09, 01:34
          habudzik napisał:

> Wszytkie korki tworzą jeden długi na 800km/h .
          > To więcej niż najdłuższa chyba autostrada we Francji

mam 3 telewizory 2 x 42`` i 32``
          wszystkie TV tworza jeden 116``
          to najwiekszy chyba TV w Polsce ?
          • tymon99 Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 06.09.09, 11:00
            beeep.. zła odpowiedź. nie 116``, ale 67``
            • pocieszne Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 07.09.09, 01:50
              tymon99 napisał:

> beeep.. zła odpowiedź. nie 116``, ale 67``

czyzby ?
              daj wyliczenie, to dam swoje :-)
              • tymon99 Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 07.09.09, 20:42
                oblicz sobie sumę pól powierzchni ekranów, a potem jaką przekątną ma ekran o
                takim polu powierzchni - pitagoras, równania kwadratowe, takie tam..
                • pocieszne Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 08.09.09, 03:59
                  tymon99 napisał:

> oblicz sobie sumę pól powierzchni ekranów, a potem jaką przekątną ma ekran o
                  > takim polu powierzchni - pitagoras, równania kwadratowe, takie tam..

wiedzialem :-)

dodales sobie powierzchnie 3 TV?
                  OK
                  tylko z czego wyszla ci tak konkretna, tylko 1 liczba przekatnej nowej powierzchni ?
                  bo ja moge dla tej samej powierzchni wyliczyc nieskonczenie wiele przekatnych -
                  nie tylko jedna - to tylko kwestia ustawienia proporcji bokow tej nowej powierzchni

widzisz, sam bez zadnej pomocy sie podlozyles :-)
                  • tymon99 Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 08.09.09, 07:58
                    proporcje telewizora wynikowego takie same jak telewizorów wyjściowych.
                    za trudne?
                    • habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 08.09.09, 11:30
                      tymon99 napisał:

> proporcje telewizora wynikowego takie same jak telewizorów
                      wyjściowych.
                      > za trudne?

Dokładnie . Coby odtworzyć obraz o proporcjach jak w każdym
                      wchodzącym w skład musi to byc 16:9 lub 14:9 .
                      • tkjaaa nie ma to jak zarty z pogrzebu 09.09.09, 01:25
                        habudzik napisał:

> tymon99 napisał:

> > proporcje telewizora wynikowego takie same jak telewizorów
                        > wyjściowych.
                        > > za trudne?

No to sie przylacze, bo to ciekawa matematyka jest :-)
                        tymon99 mialby racje tylko w jednym przypadku, gdyby znal proporcje tych
                        3 TV i na dodatek gdyby wszystkie mialy ta sama proporcje bokow.
                        Kol. pocieszne ich nie podal, wiec ma prawo do dowolnosci w tym
                        wzgledzie, tym bardziej ze to byl tylko zart z opinni kol. habudzika na
                        temat ....laczenia korkow w jeden korek.

> Dokładnie . Coby odtworzyć obraz o proporcjach jak w każdym
                        > wchodzącym w skład musi to byc 16:9 lub 14:9 .

To jest blizsze tego co pocieszne stwierdzil, bo to jednak dwie rozne
                        przekatne, wiec i dwie rozne proporcje bokow.
                        • tymon99 Re: nie ma to jak zarty z pogrzebu 09.09.09, 09:27
                          poczyniłem założenie, że proporcje boków ekranów telewizorów wyjściowych i
                          telewizora wynikowego to 16:9. po namyśle stwierdzam jednak, że nie muszę
                          tych proporcji znać. a nawet więcej: one w ogóle nie muszą być prostokątne!
                          jeśli tylko są figurami podobnymi (a tylko wtedy mierzenie ich 'wielkości'
                          przekątną lub innym wymiarem liniowym ma sens) będzie nas interesował
                          pierwiastek z sumy kwadratów.
                        • habudzik Re: nie ma to jak zarty z pogrzebu 09.09.09, 09:52
                          tkjaaa napisała:

>bo to jednak dwie rozne
                          > przekatne, wiec i dwie rozne proporcje bokow.

Dwa telewizory moga mieć różne przekątne i ten sam format ale też moga mieć
                          jedną przekątną ale dwa różne formaty .
                          • kozak-na-koniu Re: nie ma to jak zarty z pogrzebu 09.09.09, 13:44
                            habudzik napisał:

> Dwa telewizory moga mieć różne przekątne i ten sam format ale też
                            moga mieć
                            > jedną przekątną ale dwa różne formaty .

A czy dwa duże telewizory mogę mieć małe telewizorki?:P
                          • tkjaaa Re: nie ma to jak zarty z pogrzebu 09.09.09, 18:14
                            habudzik napisał:

> tkjaaa napisała:

> > bo to jednak dwie rozne przekatne, wiec i dwie rozne proporcje
                            > > bokow.

> Dwa telewizory moga mieć różne przekątne i ten sam format ale też
                            > moga mieć jedną przekątną ale dwa różne formaty .

Dlatego napisalem, że : To jest blizsze tego co pocieszne
                            stwierdzil
                            - o nieskonczenie wielkiej ilosci przekatnych, czego w
                            cytacie nie byles laskaw ujac :-)
                            • habudzik Re: nie ma to jak zarty z pogrzebu 09.09.09, 23:19
                              tkjaaa napisała:

> habudzik napisał:
                              >
                              > > tkjaaa napisała:
                              >
                              > > > bo to jednak dwie rozne przekatne, wiec i dwie rozne proporcje
                              > > > bokow.
                              >
                              > > Dwa telewizory moga mieć różne przekątne i ten sam format ale też
                              > > moga mieć jedną przekątną ale dwa różne formaty .
                              >
                              > Dlatego napisalem, że : To jest blizsze tego co pocieszne
                              > stwierdzil
                              - o nieskonczenie wielkiej ilosci przekatnych, czego w
                              > cytacie nie byles laskaw ujac :-)

Nie ująłem bo tego nie napisałeś . Napisałeś jedynie że skoro są dwie przekątne
                              to muszą być dwa różne formaty .
                              • tkjaaa zainwestuj w okulary :-) 10.09.09, 02:20
                                habudzik napisał:

> > Dlatego napisalem, że : To jest blizsze tego co pocieszne
                                > > stwierdzil
                                - o nieskonczenie wielkiej ilosci
                                > > przekatnych, czego w cytacie nie byles laskaw ujac :-)

> Nie ująłem bo tego nie napisałeś . Napisałeś jedynie że skoro są
                                > dwie przekątne
                                > to muszą być dwa różne formaty .

kolego, a to to pies ?

" To jest blizsze tego co pocieszne stwierdzil, bo to jednak dwie rozne
                                przekatne, wiec i dwie rozne proporcje bokow. "
                                https://forum.gazeta.pl/forum/w,510,99590135,100022277,nie_ma_to_jak_zarty_z_pogrzebu.html

• tkjaaa Re: zainwestuj w okulary :-) 10.09.09, 02:22
                                  forum.gazeta.pl/forum/w,510,99590135,100022277,nie_ma_to_jak_zarty_z_pogrzebu.html
                                  • habudzik Re: zainwestuj w okulary :-) 10.09.09, 12:14
                                    Ty mnie nie rozumiesz jak widac . Ja Cie nie krytykuję tylko nieco
                                    prostuje wypowiedź .
                                • habudzik Re: zainwestuj w okulary :-) 10.09.09, 09:19
                                  tkjaaa napisała:

> kolego, a to to pies ?
                                  >
                                  > " To jest blizsze tego co pocieszne stwierdzil, bo to
                                  jednak dwie rozne
                                  > przekatne, wiec i dwie rozne proporcje bokow. "

Czemu to jest bliższe to mnie nie interesuje . Interesuje mnie że
                                  dwie przekatne to nie zawsze musza być dwa różne formaty . Dwie
                                  różne przekatne wiec ( nie muszą być ) dwie różne proporcje
                                  • tkjaaa Re: zainwestuj w okulary :-) 11.09.09, 00:07
                                    habudzik napisał:

> Czemu to jest bliższe to mnie nie interesuje . Interesuje mnie że
                                    > dwie przekatne to nie zawsze musza być dwa różne formaty . Dwie
                                    > różne przekatne wiec ( nie muszą być ) dwie różne proporcje

Niestety, mylisz sie.
                                    Dwie rozne przekatne - dla jednej wartosi powierzchni - mozliwe sa tylko przy
                                    dwoch roznych proporcjach bokow.
                                    A o to chodzilo w kontekscie "skladania" jednej powierzchni z 3 TV - przez tymon99.
                                    Pogubiles sie, bo nie czytasz calosci i wyrywasz z kontekstu pojedyncze
                                    stwierdzenia .
                                    • habudzik Re: zainwestuj w okulary :-) 11.09.09, 00:21
                                      A gdzie napisałeś że podróżujesz z Warszawy do Nowego Jorku przez Moskwę ? Całe
                                      zdanie z Twojego postu jest zdaniem błednym i o ten bład mi chodzi a co miałeś
                                      w rękawie nie jest dla mnie ważne .
                                      • kozak-na-koniu Re: zainwestuj w okulary :-) 11.09.09, 11:27
                                        habudzik napisał:

> A gdzie napisałeś że podróżujesz z Warszawy do Nowego Jorku przez
                                        Moskwę ? Całe
                                        > zdanie z Twojego postu jest zdaniem błednym i o ten bład mi
                                        chodzi a co miałeś
                                        > w rękawie nie jest dla mnie ważne .

Wróćmy do tematu: czy dwa duże telewizory mogą mieć małe telewizorki?
        • analny_wybawca Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 01.09.09, 07:34
          habudzik wysrał:
          > Wszytkie korki tworzą jeden długi na 800km/h .

Schabie durny, w tvp pracowałeś i się od Niedzickiego nie mogłeś nauczyć że
          odległość i prędkość podaje się w innych jednostkach?

A żeby nie było że tak offtopuję, analogicznie do twoich obliczeń półmózgu po
          żłobku dla pracujących, mój samochód wg ciebie będzie miał ile kół? 9? No bo
          przecież 2 lewe, 2 prawe, 2 przednie, 2 tylnie no i zapas
          • tbernard Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 03.09.09, 14:49
            habudzik napisało:
            Z całym szacunkiem ale nie widzę na tym forum kogokolwiek ( poza własną osoba )
            kto dałby sobie radę na egzaminie na kontrolera biletów
      • edek40 Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 31.08.09, 10:25
        > sens calkowicie inny, ale nie dla przekupek ?

Pomysl sobie, ze budzik mogl uwzglednic w swoich rewelacjach rowniez francuskie
        samochody stajace w korkach w innych krajach.
    • habudzik Re: 800 kiloometrowy korek 30.08.09, 14:26
      biznes.onet.pl/francja-gigantyczne-korki-na-autorstradzie,18859,3028954,1,fotoreportaze-detal-big#id5393563

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka