habudzik 29.08.09, 15:54 news.money.pl/artykul/800;kilometrow;korkow;na;autostradach;we;francji,186,0,518842.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomek854 Re: 800 kiloometrowy korek 29.08.09, 15:58 Ale głupi Ci Francuzi (parafrazując jednego gallijskiego grubasa). Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 sezon ogorkowy na ..... targu ? 30.08.09, 03:13 habudzik napisał: > 800 kiloometrowy korek.... a bylo "800 kilometrów korków...." sens calkowicie inny, ale nie dla przekupek ? Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 30.08.09, 09:40 W Polsce nie ma nawet w sumie tylu km autostrad. U nas takich korkow nie bedzie :-P Odpowiedz Link Zgłoś
rekrut1 Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 30.08.09, 12:10 U nas takich korkow nie bedzie :-P Dlaczego tak sądzisz?? Polak potrafi! I wcale nie są mu potrzebne do tego autostrady :D Pozdr. Pazdzioch Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 31.08.09, 10:50 Odpowiadasz na: rekrut1 napisał: > U nas takich korkow nie bedzie :-P > > Dlaczego tak sądzisz?? Polak potrafi! I wcale nie są mu potrzebne > do tego autostrady :D Po doglebnym zastanowieniu sie, doszedlem do wniosku, ze do stworzenie na naszych autostradach (z nikad do nikad) 800 km korkow, nie trzeba specjalnych zdolnosci - wystarczy, ze korki beda w obydwu kierunkach. Wtedy wyprzedzimy nawet Francje! ;-) A tak BTW. Moja luba wczoraj wieczorem wracala PKSem (wiedzac o koncu wakacji, odmowilem udzialu w jakichkolwiek wyjazdach) z wizyty u rodziny. Dystans ok. 140 km jechala ok. godziny. Bo reszte stala :- P Na oblicznej przez specjalistow 3 godzinnej trasie, autobus zlapal prawie 2 godziny opoznienia. Szacuje, ze korek (albo znaczne spowolnienie ruchu) na jednej, malo waznej wjazdowce do Warszawy, mial 80-100 km. Nie bedzie Francuz plul nam w twarz! Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 06.09.09, 10:56 ale jeśli ustawić korek w obie strony, plus pasy rozbiegowe i do zjazdów? Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 30.08.09, 14:26 zgryzliwy1 napisał: > habudzik napisał: > > > 800 kiloometrowy korek.... > > a bylo "800 kilometrów korków...." > > sens calkowicie inny, ale nie dla przekupek ? Nie ośle , sens jest taki sam . Wszytkie korki tworzą jeden długi na 800km/h . To więcej niż najdłuższa chyba autostrada we Francji Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu A gdyby tak... 30.08.09, 19:00 ...Przygłupie i kłamco, wszystkie zarejestrowane i przejeżdżające przez Polskę pojazdy ustawić jeden za drugim, to jakiej długości korek by wyszedł? Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: A gdyby tak... 31.08.09, 09:03 Jaką długość miałby korek utworzony ze wszystkich korków na polskich drogach - autostrady możesz pominąć, gdyż w porównaniu z pozostałym kilometrażem dróg jest to statystycznie pomijalny margines a korki tam prawie nie występują? Tych permanentnych korków, nie tylko powstałych z okazji "la rentrée des vacances"?:D Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: A gdyby tak... 01.09.09, 00:28 kozak-na-koniu napisał: > Jaką długość miałby korek utworzony ze wszystkich korków na polskich > drogach - autostrady możesz pominąć, Nie wiem . gdyż w porównaniu z pozostałym > kilometrażem dróg jest to statystycznie pomijalny margines a korki > tam prawie nie występują? Tych permanentnych korków, nie tylko > powstałych z okazji "la rentrée des vacances"?:D U nas też się wraca z wakacji ale nie ma korków w sumie 800km . Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: A gdyby tak... 01.09.09, 07:46 habudzik napisał: > U nas też się wraca z wakacji ale nie ma korków w sumie 800km . Masz rację, świrze. Są znacznie większe. Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: A gdyby tak... 01.09.09, 21:13 kozak-na-koniu napisał: > habudzik napisał: > > > U nas też się wraca z wakacji ale nie ma korków w sumie 800km . > > Masz rację, świrze. Są znacznie większe. Gdzie , matole ???? Wracałem w najbardziej wypadkodajny łikend z nad morza i nie stałem w ani jednym korku . Dosłownie w ani jednym . Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: A gdyby tak... 02.09.09, 09:34 Ślepej kurze też czasem trafi się ziarenko. Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: A gdyby tak... 02.09.09, 12:06 kozak-na-koniu napisał: > Ślepej kurze też czasem trafi się ziarenko. A co mnie ziarna Emciaka mogą obchodzić . Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 31.08.09, 03:23 habudzik napisał: > > 800 kiloometrowy korek.... > > > > a bylo "800 kilometrów korków...." > > > > sens calkowicie inny, ale nie dla przekupek ? > Nie ośle , sens jest taki sam . no tak, habudzik ma powiedzmy 180cm , dwie nogi po 120cm i 2 rece (chyba masz?) kazda po 100cm a teraz sam sobie policz ile masz wzrostu - pewnie nie bedziesz zaskoczony jakis sens(!) w tym jest uuhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 31.08.09, 08:49 zgryzliwy1 napisał: > > Nie ośle , sens jest taki sam . > > no tak, habudzik ma powiedzmy 180cm , dwie nogi po 120cm i 2 rece (chyba masz?) > kazda po 100cm > > a teraz sam sobie policz ile masz wzrostu - pewnie nie bedziesz zaskoczony > jakis sens(!) w tym jest uuhahaha Po co ma głupcze liczyć skoro juz podałeś myląc sie o 10 centymetrów . Sens w tym jest taki że gdyby te wszystkie rece nogi i cały kościec składający z 206 kości połączyć ze sobą to utworzyłby one jedna kość o długości 17 metrów . Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 31.08.09, 09:05 Habudzik ma 170cm wzrostu, czy może ręce długie na 110cm? Jakiś szympans, czy co? 206 kości w kośćcu? U u jakiego gatunku? A ile jest cukru w cukrze?:D Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 01.09.09, 00:31 kozak-na-koniu napisał: > Habudzik ma 170cm wzrostu, czy może ręce długie na 110cm? Jakiś > szympans, czy co? 206 kości w kośćcu? U u jakiego gatunku? U tego : Capella herbam edit. Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 01.09.09, 07:48 Policzyłeś dokładnie wszystkie? Młoteczek, kowadełko i strzemiączko też? Zęby też? Szczerbaty nie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 01.09.09, 21:17 Kto szczerabaty ? Widze że nie wiesz co napisałem . Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 02.09.09, 09:36 A co napisałeś? Bo nie czytałem, a jak czytałem to nie zrozumiałem, a jak nie zrozumiałem to nie wiem? Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 02.09.09, 12:04 kozak-na-koniu napisał: > A co napisałeś? Bo nie czytałem, a jak czytałem to nie zrozumiałem, > a jak nie zrozumiałem to nie wiem? forum.gazeta.pl/forum/w,510,99590135,99682480,Re_sezon_ogorkowy_na_targu_.html Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 02.09.09, 12:43 Quis penis aquam turbat? Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 02.09.09, 22:06 kozak-na-koniu napisał: > Quis penis aquam turbat? Błedna odpowiedź . Oznacza że nie znasz tego gatunku o który się zapytowywałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 03.09.09, 07:39 Nie podałeś nazwy żadnego gatunku, tylko zacytowałeś szkolną wyliczankę do nauki Łaciny - a ja inną, przygłupie.:P Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 03.09.09, 08:26 kozak-na-koniu napisał: > Nie podałeś nazwy żadnego gatunku, tylko zacytowałeś szkolną > wyliczankę do nauki Łaciny - a ja inną, przygłupie.:P Nie dość że podałem gatunek to jeszcze powód dla którego jest szczerbaty . Skoro twierdzisz że to wylicośtam to napisz jak to dlaej brzmi , koziołku matołku . Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 03.09.09, 08:35 habudzik napisał: > Nie dość że podałem gatunek to jeszcze powód dla którego jest szczerbaty . Kłamiesz, poyebie. Napisałeś po łacinie, że koza je trawę (to jest taka szkolna wyliczanka - przykład na możliwość używania dowolnego szyku wyrazów w łacińskim zdaniu bez wpływu na jego treść, podobnych ciekawostek są tysiące, w każdym języku) - ale capella nie jest nazwą gatunku, tak samo jak nazwą gatunku nie jest krowa ani byk. Jaka jest łacińska nazwa tego gatunku, przygłupie? Sam znajdziesz w Wikipedii, czy mam wkleić link?:P Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 03.09.09, 09:11 kozak-na-koniu napisał: > habudzik napisał: > > > Nie dość że podałem gatunek to jeszcze powód dla którego jest > szczerbaty . > > Kłamiesz, poyebie. Napisałeś po łacinie, że koza je trawę (to jest > taka szkolna wyliczanka - przykład na możliwość używania dowolnego > szyku wyrazów w łacińskim zdaniu bez wpływu na jego treść, podobnych > ciekawostek są tysiące, w każdym języku) Tak a w polskim języku można dowolnie szykować wyrazy ? To nie wyliczanka bo wiesz co oznacza wyliczanka - ale capella nie jest > nazwą gatunku, tak samo jak nazwą gatunku nie jest krowa ani byk. > Jaka jest łacińska nazwa tego gatunku, przygłupie? Sam znajdziesz w > Wikipedii, czy mam wkleić link?:P Możesz podac bo wiesz widocznie lepiej niż ja . P.s. Aż tyle czasu zajęło Ci znalezienie tego tłumaczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 03.09.09, 14:24 lacina.info.pl/index.php?dzial=gramatyka&opcja=szyk Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 04.09.09, 08:52 A gdzie tu łacińska nazwa tego gatunku ??? Wiesz juz że to co ja wkleiłem to nie jest wyliczanka. Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 04.09.09, 08:57 Jak zwał - tak zwał, narządzie. Tobie i tak wsio rawno. A wiadomości o kozie domowej już znalazł, czy też może wręcz przeciwnie? Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 04.09.09, 17:16 kozak-na-koniu napisał: > Jak zwał - tak zwał, narządzie. Tobie i tak wsio rawno. A wiadomości > o kozie domowej już znalazł, czy też może wręcz przeciwnie? No właśnie prosiłem bys podał łacińskanazwę . Wyliczanka to to nie jest a nawet kole niej nie stała . Nie uzywaj słów których znaczenia nie znasz lub nie rozumiesz bo śmiesznie to wygląda . Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 04.09.09, 21:08 habudzik napisał: > No właśnie prosiłem bys podał łacińskanazwę . Capra hircus - narządzie.:P Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 05.09.09, 12:07 kozak-na-koniu napisał: > habudzik napisał: > > > No właśnie prosiłem bys podał łacińskanazwę . > > Capra hircus - narządzie.:P Dziękuję . A teraz zastosuj się do zaleceń i nie używaj słów których znaczenie jest Ci obce . Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 03.09.09, 00:39 kozak-na-koniu napisał: > Quis penis aquam turbat? to oczywiste - I przekupa III i IV RP - habudzik Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 03.09.09, 01:07 zgryzliwy1 napisał: > kozak-na-koniu napisał: > > > Quis penis aquam turbat? > > to oczywiste - I przekupa III i IV RP - habudzik I bardzo mi to odpowiada . Szczerze piszę . Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 03.09.09, 14:25 habudzik napisał: > I bardzo mi to odpowiada . Szczerze piszę . Odpowiada Ci, że jesteś tym narządem na "ch"? No, wreszcie...:D Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 04.09.09, 08:56 Taj , juz różnymi epitetami dostałem także jeden więcej jeden mniej nie robi różnicy . Co to oznacza ? Oznacza , że zaleazłem komuś mocno . Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 04.09.09, 09:00 Cierpisz na poważne schorzenie zwane mitomanią megalomańską, powikłaną narcyzmem. Zauważam nawet pewne objawy schizofrenii paranoidalnej, ale nie martw się. To nie boli.:) Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 05.09.09, 12:05 Eeeetam , na nic nie cierpię . Ja tylko nie cierpię oszustów takich jak Ty , Emciak/Edward czy Trypel. Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 04.09.09, 03:52 habudzik napisał: > > > Quis penis aquam turbat? > > to oczywiste - I przekupa III i IV RP - habudzik > I bardzo mi to odpowiada . Szczerze piszę . Quis penis ? Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 04.09.09, 08:57 forum.gazeta.pl/forum/w,510,99590135,99825086,Re_sezon_ogorkowy_na_targu_.html Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 05.09.09, 03:41 habudzik napisał: forum.gazeta.pl/forum/w,510,99590135,99825086,Re_sezon_ogorkowy_na_targu_.html tiaaa, tak cie wszyscy je...a, ze nic innego ci nie zostalo, tylko chwalic sie jak to ty wszystkim dokladasz to nieuswiadomiony skutek braku akceptacji przez twoje otoczenie - sa lepsze przekupki na twoim targu uuuhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 05.09.09, 12:02 To co piszesz to się nie trzyma kupy . Ktoś kto jest je....y nie ma wyjścia i tylko w żart swoje wypowiedzi obraca zamiast poważnie pisać i to na temat( patrz na kozę ) i to samo dotyczy otoczenia - jak ktoś nie może niczym zabłysnąć to udaje , swawoli , żartuje by tym przykryć własną niemoc , kompleksy czy ignorancję . Ja jak widzisz jestem śmiertelnie poważny . Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 06.09.09, 05:09 habudzik napisał: > ...jak ktoś nie może niczym zabłysnąć to > udaje , swawoli , żartuje by tym przykryć własną niemoc , > kompleksy czy ignorancję . > Ja jak widzisz jestem śmiertelnie poważny . to swiadome dzialanie, ja napisalem i uwazam, ze u ciebie to nieuswiadominy skutek braku akceptacji a to objawia sie wlasnie tak jak u ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 06.09.09, 08:38 zgryzliwy1 napisał: > habudzik napisał: > > > ...jak ktoś nie może niczym zabłysnąć to > > udaje , swawoli , żartuje by tym przykryć własną niemoc , > > kompleksy czy ignorancję . > > Ja jak widzisz jestem śmiertelnie poważny . > > to swiadome dzialanie, Ale co jest tym świadomym działaniem ? ja napisalem i uwazam, ze u ciebie to nieuswiadominy > skutek braku akceptacji a to objawia sie wlasnie tak jak u ciebie To znaczy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 06.09.09, 10:09 habudzik napisał: > Ale co jest tym świadomym działaniem ? W moim przypadku jest tak: forum to traktuję dwoiście. Z jednej strony, jako miejsce wymiany poglądów, doświadczeń, przemyśleń, informacji itp.; z drugiej strony - rozrywkowo. W tym drugim przypadku, jak mnie najdzie chęć, to sobie nie żałuję i czepiam się któregoś z "dżurnych" trolli w celu zrobienia małej rozpierduchy. Wtedy od razu czuję się lepiej, radośniej, optymistyczniej... Wszystko jest przemyślane oraz wkalkulowane w koszta. Nie zrozumiesz tego i tak - narządzie, więc po co zadajesz głupie pytania?:P Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 06.09.09, 20:02 kozak-na-koniu napisał: > habudzik napisał: > > > Ale co jest tym świadomym działaniem ? > > W moim przypadku jest tak: forum to traktuję dwoiście. Z jednej > strony, jako miejsce wymiany poglądów, doświadczeń, przemyśleń, > informacji itp.; z drugiej strony - rozrywkowo. Tyle tylko że jak zaczynasz "wymianę poglądów" , "doświadczeń" i "wymysłów" to kończysz rozrywkowo . Najczęściej ma to miejsce gdy ktoś złapie Cię na jakiejś bzdurze . Jak zauważyłeś nikt i nigdzie nie czepia się Ciebie że od początku strugasz głupszego niż Klemens1 ale ja czepiam się wtedy gdy zaczynasz "na poważnie" ale z biegiem czasu przechodzisz w rozrywkę . Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 06.09.09, 22:15 Pokora wobec właściwej instancji daje mi taka siłę że nikt nie jest w stanie mi podskoczyć . To ludzi baaardzo boli i nie pozostawia im wielkiego wyboru na odpowiedź poza obracaniem wszytkiego w dowcip . Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monter-christo megaloman czystej wody ! 07.09.09, 01:47 habudzik napisał: > Pokora wobec właściwej instancji daje mi taka siłę że nikt nie jest w stanie mi > podskoczyć . To ludzi baaardzo boli i nie pozostawia im wielkiego wyboru na > odpowiedź poza obracaniem wszytkiego w dowcip . koleś, jesteś wręcz podręcznikowym przykładem megalomana ! "Megalomania to skupienie na własnej doskonałości, samozadowoleniu oraz świadomości własnej wartości, znaczenia i możliwości. Pojęciem tym określa się potocznie zawyżoną nieprawidłową samoocenę, ale także system urojeń, tzw. urojenia wielkościowe w zaburzeniach o charakterze psychotycznym. " Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: megaloman czystej wody ! 07.09.09, 07:49 hrabia-monter-christo napisała: > habudzik napisał: > > > Pokora wobec właściwej instancji daje mi taka siłę że nikt nie jest w sta > nie mi > > podskoczyć . To ludzi baaardzo boli i nie pozostawia im wielkiego wyboru > na > > odpowiedź poza obracaniem wszytkiego w dowcip . > > koleś, jesteś wręcz podręcznikowym przykładem megalomana ! Nie , koleś . Jestem przykładem że jeśli się chce i umie odpowiednio sformułować text to można wku...ć nawet kubek kawy . Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monter-christo jestes za cienki w uszach 08.09.09, 03:49 habudzik napisał: > Nie , koleś . Jestem przykładem że jeśli się chce i umie odpowiednio > sformułować text to można wku...ć nawet kubek kawy . no i kolejny przyklad samouwielbienia co najwyzej jestes zdolny wqr.nic sam siebie bo to latwiejsze niz wqr.nic kubek kawy hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: jestes za cienki w uszach 08.09.09, 11:33 hrabia-monter-christo napisała: > habudzik napisał: > > > Nie , koleś . Jestem przykładem że jeśli się chce i umie odpowiednio > > sformułować text to można wku...ć nawet kubek kawy . > > no i kolejny przyklad samouwielbienia > co najwyzej jestes zdolny wqr.nic sam siebie bo to latwiejsze niz > wqr.nic kubek kawy hi hi Mnie się ie da wk...ć . Przynajmniej nie widzę tu na forum kandydata co mnie by potrafił wq..ić . To że odpowiadają mi nie w temacie osoby które zwykle tego nie robia jest najlepszym przykładem zgodnie z zasa " nie wazne czy źle czy dobrze , ważne żeby mówili " Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: megaloman czystej wody ! 07.09.09, 08:15 hrabia-monter-christo napisała: > koleś, jesteś wręcz podręcznikowym przykładem megalomana ! Ja podejrzewam raczej: 1/ mitomanię 2/ narcyzm oraz 3/ paranoję Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: megaloman czystej wody ! 07.09.09, 08:24 1/ Mitomania 2/ narcyzm 3/ paranoję Odpowiedz Link Zgłoś
pocieszne Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 01.09.09, 01:34 habudzik napisał: > Wszytkie korki tworzą jeden długi na 800km/h . > To więcej niż najdłuższa chyba autostrada we Francji mam 3 telewizory 2 x 42`` i 32`` wszystkie TV tworza jeden 116`` to najwiekszy chyba TV w Polsce ? Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 06.09.09, 11:00 beeep.. zła odpowiedź. nie 116``, ale 67`` Odpowiedz Link Zgłoś
pocieszne Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 07.09.09, 01:50 tymon99 napisał: > beeep.. zła odpowiedź. nie 116``, ale 67`` czyzby ? daj wyliczenie, to dam swoje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 07.09.09, 20:42 oblicz sobie sumę pól powierzchni ekranów, a potem jaką przekątną ma ekran o takim polu powierzchni - pitagoras, równania kwadratowe, takie tam.. Odpowiedz Link Zgłoś
pocieszne Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 08.09.09, 03:59 tymon99 napisał: > oblicz sobie sumę pól powierzchni ekranów, a potem jaką przekątną ma ekran o > takim polu powierzchni - pitagoras, równania kwadratowe, takie tam.. wiedzialem :-) dodales sobie powierzchnie 3 TV? OK tylko z czego wyszla ci tak konkretna, tylko 1 liczba przekatnej nowej powierzchni ? bo ja moge dla tej samej powierzchni wyliczyc nieskonczenie wiele przekatnych - nie tylko jedna - to tylko kwestia ustawienia proporcji bokow tej nowej powierzchni widzisz, sam bez zadnej pomocy sie podlozyles :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 08.09.09, 07:58 proporcje telewizora wynikowego takie same jak telewizorów wyjściowych. za trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 08.09.09, 11:30 tymon99 napisał: > proporcje telewizora wynikowego takie same jak telewizorów wyjściowych. > za trudne? Dokładnie . Coby odtworzyć obraz o proporcjach jak w każdym wchodzącym w skład musi to byc 16:9 lub 14:9 . Odpowiedz Link Zgłoś
tkjaaa nie ma to jak zarty z pogrzebu 09.09.09, 01:25 habudzik napisał: > tymon99 napisał: > > proporcje telewizora wynikowego takie same jak telewizorów > wyjściowych. > > za trudne? No to sie przylacze, bo to ciekawa matematyka jest :-) tymon99 mialby racje tylko w jednym przypadku, gdyby znal proporcje tych 3 TV i na dodatek gdyby wszystkie mialy ta sama proporcje bokow. Kol. pocieszne ich nie podal, wiec ma prawo do dowolnosci w tym wzgledzie, tym bardziej ze to byl tylko zart z opinni kol. habudzika na temat ....laczenia korkow w jeden korek. > Dokładnie . Coby odtworzyć obraz o proporcjach jak w każdym > wchodzącym w skład musi to byc 16:9 lub 14:9 . To jest blizsze tego co pocieszne stwierdzil, bo to jednak dwie rozne przekatne, wiec i dwie rozne proporcje bokow. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: nie ma to jak zarty z pogrzebu 09.09.09, 09:27 poczyniłem założenie, że proporcje boków ekranów telewizorów wyjściowych i telewizora wynikowego to 16:9. po namyśle stwierdzam jednak, że nie muszę tych proporcji znać. a nawet więcej: one w ogóle nie muszą być prostokątne! jeśli tylko są figurami podobnymi (a tylko wtedy mierzenie ich 'wielkości' przekątną lub innym wymiarem liniowym ma sens) będzie nas interesował pierwiastek z sumy kwadratów. Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: nie ma to jak zarty z pogrzebu 09.09.09, 09:52 tkjaaa napisała: >bo to jednak dwie rozne > przekatne, wiec i dwie rozne proporcje bokow. Dwa telewizory moga mieć różne przekątne i ten sam format ale też moga mieć jedną przekątną ale dwa różne formaty . Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: nie ma to jak zarty z pogrzebu 09.09.09, 13:44 habudzik napisał: > Dwa telewizory moga mieć różne przekątne i ten sam format ale też moga mieć > jedną przekątną ale dwa różne formaty . A czy dwa duże telewizory mogę mieć małe telewizorki?:P Odpowiedz Link Zgłoś
tkjaaa Re: nie ma to jak zarty z pogrzebu 09.09.09, 18:14 habudzik napisał: > tkjaaa napisała: > > bo to jednak dwie rozne przekatne, wiec i dwie rozne proporcje > > bokow. > Dwa telewizory moga mieć różne przekątne i ten sam format ale też > moga mieć jedną przekątną ale dwa różne formaty . Dlatego napisalem, że : To jest blizsze tego co pocieszne stwierdzil - o nieskonczenie wielkiej ilosci przekatnych, czego w cytacie nie byles laskaw ujac :-) Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: nie ma to jak zarty z pogrzebu 09.09.09, 23:19 tkjaaa napisała: > habudzik napisał: > > > tkjaaa napisała: > > > > bo to jednak dwie rozne przekatne, wiec i dwie rozne proporcje > > > bokow. > > > Dwa telewizory moga mieć różne przekątne i ten sam format ale też > > moga mieć jedną przekątną ale dwa różne formaty . > > Dlatego napisalem, że : To jest blizsze tego co pocieszne > stwierdzil - o nieskonczenie wielkiej ilosci przekatnych, czego w > cytacie nie byles laskaw ujac :-) Nie ująłem bo tego nie napisałeś . Napisałeś jedynie że skoro są dwie przekątne to muszą być dwa różne formaty . Odpowiedz Link Zgłoś
tkjaaa zainwestuj w okulary :-) 10.09.09, 02:20 habudzik napisał: > > Dlatego napisalem, że : To jest blizsze tego co pocieszne > > stwierdzil - o nieskonczenie wielkiej ilosci > > przekatnych, czego w cytacie nie byles laskaw ujac :-) > Nie ująłem bo tego nie napisałeś . Napisałeś jedynie że skoro są > dwie przekątne > to muszą być dwa różne formaty . kolego, a to to pies ? " To jest blizsze tego co pocieszne stwierdzil, bo to jednak dwie rozne przekatne, wiec i dwie rozne proporcje bokow. " https://forum.gazeta.pl/forum/w,510,99590135,100022277,nie_ma_to_jak_zarty_z_pogrzebu.html Odpowiedz Link Zgłoś
tkjaaa Re: zainwestuj w okulary :-) 10.09.09, 02:22 forum.gazeta.pl/forum/w,510,99590135,100022277,nie_ma_to_jak_zarty_z_pogrzebu.html Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: zainwestuj w okulary :-) 10.09.09, 12:14 Ty mnie nie rozumiesz jak widac . Ja Cie nie krytykuję tylko nieco prostuje wypowiedź . Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: zainwestuj w okulary :-) 10.09.09, 09:19 tkjaaa napisała: > kolego, a to to pies ? > > " To jest blizsze tego co pocieszne stwierdzil, bo to jednak dwie rozne > przekatne, wiec i dwie rozne proporcje bokow. " Czemu to jest bliższe to mnie nie interesuje . Interesuje mnie że dwie przekatne to nie zawsze musza być dwa różne formaty . Dwie różne przekatne wiec ( nie muszą być ) dwie różne proporcje Odpowiedz Link Zgłoś
tkjaaa Re: zainwestuj w okulary :-) 11.09.09, 00:07 habudzik napisał: > Czemu to jest bliższe to mnie nie interesuje . Interesuje mnie że > dwie przekatne to nie zawsze musza być dwa różne formaty . Dwie > różne przekatne wiec ( nie muszą być ) dwie różne proporcje Niestety, mylisz sie. Dwie rozne przekatne - dla jednej wartosi powierzchni - mozliwe sa tylko przy dwoch roznych proporcjach bokow. A o to chodzilo w kontekscie "skladania" jednej powierzchni z 3 TV - przez tymon99. Pogubiles sie, bo nie czytasz calosci i wyrywasz z kontekstu pojedyncze stwierdzenia . Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: zainwestuj w okulary :-) 11.09.09, 00:21 A gdzie napisałeś że podróżujesz z Warszawy do Nowego Jorku przez Moskwę ? Całe zdanie z Twojego postu jest zdaniem błednym i o ten bład mi chodzi a co miałeś w rękawie nie jest dla mnie ważne . Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: zainwestuj w okulary :-) 11.09.09, 11:27 habudzik napisał: > A gdzie napisałeś że podróżujesz z Warszawy do Nowego Jorku przez Moskwę ? Całe > zdanie z Twojego postu jest zdaniem błednym i o ten bład mi chodzi a co miałeś > w rękawie nie jest dla mnie ważne . Wróćmy do tematu: czy dwa duże telewizory mogą mieć małe telewizorki? Odpowiedz Link Zgłoś
analny_wybawca Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 01.09.09, 07:34 habudzik wysrał: > Wszytkie korki tworzą jeden długi na 800km/h . Schabie durny, w tvp pracowałeś i się od Niedzickiego nie mogłeś nauczyć że odległość i prędkość podaje się w innych jednostkach? A żeby nie było że tak offtopuję, analogicznie do twoich obliczeń półmózgu po żłobku dla pracujących, mój samochód wg ciebie będzie miał ile kół? 9? No bo przecież 2 lewe, 2 prawe, 2 przednie, 2 tylnie no i zapas Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 03.09.09, 14:49 habudzik napisało: Z całym szacunkiem ale nie widzę na tym forum kogokolwiek ( poza własną osoba ) kto dałby sobie radę na egzaminie na kontrolera biletów Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: sezon ogorkowy na ..... targu ? 31.08.09, 10:25 > sens calkowicie inny, ale nie dla przekupek ? Pomysl sobie, ze budzik mogl uwzglednic w swoich rewelacjach rowniez francuskie samochody stajace w korkach w innych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: 800 kiloometrowy korek 30.08.09, 14:26 biznes.onet.pl/francja-gigantyczne-korki-na-autorstradzie,18859,3028954,1,fotoreportaze-detal-big#id5393563 Odpowiedz Link Zgłoś