zbyfauch 30.05.10, 20:01 www.tvmovie.de/Neues-vom-Wixxer.84.0.html?&detail=14582742 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donnerbalken Pastewka... 31.05.10, 07:52 zbyfauch napisał: Neues-vom-Wixxer ----------------------------------- Odpowiedz Link
lepian4 Re: Pastewka... 31.05.10, 08:03 Pastewka nie jest smieszny? Dziwi mnie to, wszak porusza wszystkie tenaty z naszego forum: Das Fitness-Studio Odpowiedz Link
donnerbalken In der Kürze liegt die Würze! 31.05.10, 08:37 lepian4 napisał: > Werbung ================================================= Także za długi! In der Kürze liegt die Würze! Poszukaj coś krótszego! Ty sobie w ogóle nie zdajesz sprawy, ile ja obowiązków na głowie mam! To, że jestem emerytem, wcale nie znaczy, że mogą czasem bezmyślnie szastać jak jakiś bezrobotny Hartzvierling! Odpowiedz Link
donnerbalken Re: Pastewka... 31.05.10, 08:24 lepian4 napisał: Cytat > Pastewka nie jest smieszny? > Dziwi mnie to, wszak porusza wszystkie tenaty z naszego forum: > Das Fitness-Studio > 22 minuty! A skąd ja tyle czasu mam wziąć nad samym rankiem ? Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Pastewka... 31.05.10, 08:56 lepian4 napisał: > Pastewka nie jest smieszny? Oglądałem pierwszą część. Była dużo lepsza. Tutaj może ze trzy razy się uśmiechnąłem i po godzinie zrezygnowałem. Brakowało też Anki. Odpowiedz Link
donnerbalken Anka 31.05.10, 09:14 zbyfauch napisał: > Brakowało też Anki. > ========================================= Anka jest bardzo dobra. Bardzo ją lubię i uwielbiam... Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Anka 31.05.10, 09:19 donnerbalken napisała: > Anka jest bardzo dobra. Jakbyś wiedział, o kogo chodzi. Odpowiedz Link
drugiich es gibt nur eine Anke oder? 31.05.10, 09:28 dobrze tydzień się rozpoczął, smuceniem o telewizji Odpowiedz Link
donnerbalken Re: Anka 31.05.10, 09:44 zbyfauch napisał: Cytat > donnerbalken napisała: > > Anka jest bardzo dobra. > > Jakbyś wiedział, o kogo chodzi. > Nu, Matka Boska... Ot co... Odpowiedz Link
jureek Re: Telewizor włącz! 31.05.10, 09:33 To pora Tatortu, a nie rozdwoję się przecie. Jura Odpowiedz Link
donnerbalken Tatort Bremen nie oglądam... 31.05.10, 10:02 jureek napisał: > To pora Tatortu, a nie rozdwoję się przecie. > Jura ====================================== Sabine Postel – znam z Nicht von schlechten Eltern. Bo grałem w tej serii jako statysta. Jako aktorka w komedii była bardzo dobra. Jako pani komisarz jest beznadziejna. Tatort Bremen nie oglądam... Ot co... ======================================= http://de.wikipedia.org/wiki/Nicht_von_schlechten_Eltern Odpowiedz Link
jureek Re: a ja oglądam wszystkie 31.05.10, 10:58 Aktualnie najbardziej podobają mi się te z Münster, kiedyś bardzo lubiłem wiedeńskie, ale i tak oglądam wszystkie, a na wideo mam jeszcze kilkanaście nagranych. Jura Odpowiedz Link
zbyfauch Re: a ja oglądam wszystkie 31.05.10, 11:06 Rzadko kiedy oglądam. Ostatnio jednak obejrzałem jeden odcinek, i to w Polsce, tak mi się wieczorem nudziło a w polskiej TV jakieś straszne badziewie akurat szło. Odpowiedz Link
donnerbalken gusta się z biegiem czasu zmieniają... 31.05.10, 11:09 jureek napisał: > Aktualnie najbardziej podobają mi się te z Münster, kiedyś bardzo lubiłem > wiedeńskie, ale i tak oglądam wszystkie, a na wideo mam jeszcze kilkanaście > nagranych. > Jura -------------------------- Odpowiedz Link
jureek Re: już je przegrałem na DVD 31.05.10, 11:20 Więc technicznych problemów nie powinno być. Jura Odpowiedz Link
donnerbalken Re: już je przegrałem na DVD 31.05.10, 11:24 jureek napisał: > Więc technicznych problemów nie powinno być. > Jura ------------------------ Odpowiedz Link
ja.nusz Re: już je przegrałem na DVD 31.05.10, 11:30 Jurek wierz mu - on wie co mówi - gust się zmienia z wiekim. On ma na starość np. syndrom Jezuity.... Odpowiedz Link
jureek Re: już je przegrałem na DVD 31.05.10, 11:33 ja.nusz napisał: > Jurek wierz mu - on wie co mówi - gust się zmienia z wiekim. On ma > na starość np. syndrom Jezuity.... A niby dlaczego miałbym polegać na wierze, a nie na doświadczeniu. Żyję już wystarczająco długo, żeby takie zmiany gustu zaobserwować. A nie zaobserwowałem - mój gust muzyczny, czytelniczy i filmowy pozostaje bez większych zmian. Jura Odpowiedz Link
ja.nusz Re: już je przegrałem na DVD 31.05.10, 11:44 jureek napisał: >Żyję już wystarczająco długo, żeby takie zmiany gustu zaobserwować. >A nie zaobserwowałem- mój gust muzyczny, czytelniczy i filmowy >pozostaje bez większych zmian. > Jura Jeżeli twój gust jest niezmienny, to oznacza że stoisz w miejscu. Do niektórych rzeczy trzeba po prostu dorosnąć, co nie oznacza, że z tych innych trzeba koniecznie wyrastać - częściowo jednak tak. Osobiście np. dorosłem dopiero w wieku ok. 25 lat do muzyki klasycznej - wcześniej dostawałem drgawek na dźwięk skrzypiec czy fortepianu. Wyrosłem za to np. kompletnie z klasycznych westernów z lat pięćdziesiątych i sześćdziesiątych. Odpowiedz Link
jureek Re: już je przegrałem na DVD 31.05.10, 12:15 ja.nusz napisał: > > jureek napisał: > > >Żyję już wystarczająco długo, żeby takie zmiany gustu zaobserwować. > >A nie zaobserwowałem- mój gust muzyczny, czytelniczy i filmowy > >pozostaje bez większych zmian. > > Jura > > Jeżeli twój gust jest niezmienny, to oznacza że stoisz w miejscu. Możliwe, że stoję w miejscu, jestem jednak bardziej konserwatystą niż zwolennikiem postępu dla samego postępu. Czasami lepiej stać w miejscu niż pójść w fałszywym kierunku. Nie znaczy to, że nie odkrywam w muzyce z czasem jakichś nowych rzeczy, które mi się podobają - moje ostatnie odkrycia to tzw. muzyka klubowa (cała seria Buddha Bar), a stąd trochę okrężną drogą do Satie. Natomiast trudno przypomnieć mi sobie rzeczy, które kiedyś się podobały, a teraz przestały podobać - no może glan-rocku nie mógłbym już słuchać godzinami jak kiedyś, ale w mniejszych dawkach, czemu nie. Jura Odpowiedz Link
lepian4 Re: już je przegrałem na DVD 31.05.10, 12:23 Powiedzial Samarytanin. Musi tak byc. Odpowiedz Link
jureek Re: już je przegrałem na DVD 31.05.10, 11:30 donnerbalken napisała: > Ale mentalne.... > > Wierz mi! Nie wierzę. Czasami obejrzę se jakiś odcinek sprzed 20 lat (albo i starszy - Taxi nach Leipzig oglądałem już kilka razy) i żadnych mentalnych problemów z tym nie mam. Jura Odpowiedz Link
donnerbalken żadnych mentalnych problemów z tym > nie mam. 31.05.10, 11:44 jureek napisał: ) i żadnych mentalnych problemów z tym > nie mam. > Jura ------------------------------ Odpowiedz Link
jureek Re: a z tym właśnie mam mentalny problem 31.05.10, 12:08 donnerbalken napisała: > Nu to dobra! > > Możesz oglądnąć nowy film z Anką... > > Ze względu na Twoją pracę wybrałem 3,5 minutowy film... Jakoś nigdy nie leżała mi ani ta Anka, ani Pastewka. Też stały jestem pod tym względem. A więc dziękuję, ale nie skorzystam. Jura Odpowiedz Link