jespere 03.03.06, 14:41 u nas przed biurem 15cm, dobrze sie lepi, wieczorem zrobimy balwana! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bamaza42 Re: ZIMA STULECIA W LUXIE? 03.03.06, 14:59 dokladnie, wyglada na zime stulecia....tyyyyyle sniegu...i ciagle sypie....wg. station.lu tak samo ma byc jutro....toz to kleska jaka, czy co?... :))) Odpowiedz Link
jpp1975 Lotnisko Zamknięte 03.03.06, 15:10 FYI: L'aéroport de Luxembourg est actuellement fermé pour cause d'intempéries. (3/3/2006 - 14:50) Odpowiedz Link
jpp1975 Re: Lotnisko Zamknięte 03.03.06, 16:31 A jeszcze taki mały "apdejcik" a'propos lotniska, autobusów i popłochu, jaki nagły atak zimy spowodował dziś w naszym... tym... no - "mieście.." :) "L'aéroport de Luxembourg sera à nouveau opérationnel aux alentours de 17h00" "Les bus circuleront seulement à partir de 16h30! (si pas de nouvelles tempêtes)" Odpowiedz Link
tomi_22 Totalny kataklizm 03.03.06, 16:31 Wlasnie wrocilem z Kirchbergu. Jechalismy ponad 50 minut - dystans 7km. Lod. Snieg aktualnie przestal padac i pomalu plugi sie pojawiaja. Autobust jezdza jak chca i trasy maja rozne, bo nie moga podjechac pod gorki. Smieszne, ale widzialem jak na Kennedym ludzie auta pozostawiali :))) Sniegu +/-30cm. Nie wiedzialem ze ma jeszcze dosypac, rozne stacje meteo podaje rozne od siebie info. Aha, snieg jest do dupy. Niby balwana ulepilismy, ale jakos dziwnie sie lepilo... Za 2-3 godziny ulice beda czarne :) Odpowiedz Link
tomi_22 Re: Zima zaskoczyla drogowców :) 03.03.06, 18:23 Dobre... Polskiej zimy nie widzieli... ;))) Odpowiedz Link
kdjpiaskowy Re: Zima zaskoczyla drogowców :) 03.03.06, 18:24 tak to jest jak sie nie ma zimowych opon - tubylcy wpadli w panike i przestali pracowac. Anyway, ploty chodza ze to rodacy z Polandii naslali nam ten snieg z zadrosci ;P Odpowiedz Link
jespere balwan 03.03.06, 19:17 sie udal w ksztalcie zolwia :) stoi w parku przy basenie w eschu, mozna podziwiac Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: Zima zaskoczyla drogowców :) 03.03.06, 19:19 > Anyway, ploty chodza ze to rodacy z Polandii naslali nam ten snieg z zadrosci ; Noooo.... Jam ci go przywiozl. Dzisiaj nad ranem Odpowiedz Link
kdjpiaskowy Re: Zima zaskoczyla drogowców :) 04.03.06, 08:48 oooo ma_wi!!! a wiec to twoje dzielo!! a ja myslalam ze to zawistni rodacy z Polandii.. ktorz mogl przypuszczac ze to jeden ze swoich... ja lece jutro, to moze cos wezme ze soba z powrotem Odpowiedz Link
hurakami Re: ZIMA STULECIA W LUXIE? 03.03.06, 22:08 Wlasnie wrocilem z Hann. Warunki w Luxie w porownaniu z Niemcami doskonale! Wyjechalem o 13.00, zeby zdazyc na samolot w nowym rozkladzie (15.15) i dojechalem na 18.00. Autostrada stala, tiry poprzewracane, samochody osobowe nie moga podjechac. Jakis koszmar. W Niemczech zjechalem na boczne drogi, ale skonczylo sie korkiem i przejechaniem 100 metrow w pol godziny. Jechaly tylko auta z lancuchami. Co to, Zakopane??? Odpowiedz Link
tomi_22 Re: ZIMA STULECIA W LUXIE? 03.03.06, 22:25 Pomimo faktow stania w korku to... fajnie jest :))) Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: NAWET 03.03.06, 23:06 > Bardzo fajnie ;) Fajnie to jest siedziec sobie teraz przy kominku, popijac Glogga i patrzec na balwana za oknem. Ciesze sie, hurakami, ze jednak udalo ci sie dojechac z powrotem do Luxa. Mialem kupe szczescia, ze dobrnalem tutaj nad ranem Odpowiedz Link
hurakami Re: NAWET 03.03.06, 23:23 Dzieki! Chyba faktycznie wyczules chwile. Ja sie natomiast nauczylem, ze trzeba dwa razy przemyslec, zanim sie zjedzie z autostrady. Choc dla mnie to duza szkola cierpliwosci, bo nic mnie tak nie wkurza, jak stanie w korku - wole czasem nadrobic duzo wiecej, a jechac. Ale nie zawsze jest to metoda. A bardzo fajnie to jest teraz slyszec placz mojej glodnej corki! Czuje, ze wreszcie jestem w domu... Odpowiedz Link
tomi_22 Re: NAWET 03.03.06, 23:25 hurakami napisał: > A bardzo fajnie to jest teraz slyszec placz mojej glodnej corki! Czuje, ze > wreszcie jestem w domu... Tak co 2-3 godzinki :))) Odpowiedz Link
tomi_22 Re: NAWET 03.03.06, 23:37 Wiem takze co bedzie za okolo 5 lat. Zacznie miec "wlasne" zdanie. O, to jest dopiero cos ;))) Serdecznie pozdrawiamy Mame, Tate i Najmlodsza :) Odpowiedz Link
kdjpiaskowy Re: NAWET 04.03.06, 08:51 co ty tomi, dziewczyny maja wlasne zdanie juz w wieku 3 lat (cos wiem o tym) wiec hurakami - szykuj sie, bo to bedzie szybiej niz myslisz i nie bedziesz potrafil odmowic, bo podejdzie taka mala kobitka, powie "tatusiu" skieruje na ciebie swoje duze piekne oczeta - wymiekasz na mojego meza to dziala ZAWSZE!!!! Odpowiedz Link
hurakami Re: NAWET 03.03.06, 23:27 A, i wielkie dzieki za wiejski tlusty! Moja zona za nim przepada, teraz pewnie zacznie za toba:) Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: NAWET 03.03.06, 23:57 > A, i wielkie dzieki za wiejski tlusty! Moja zona za nim przepada, teraz pewnie > zacznie za toba:) Bardzo sie ciesze, bo wiesz... teraz co to jest "polski twarog" to nie jest takie oczywiste, tak wiec mialem duze watpliwosci czy ma byc "wiejski" a jeszcze wieksze czy ma byc "tlusty". Tak wiec zadecydowaly moje wlasne preferencje ;-) Ciesze sie, ze mamy podobne gusta. A co do zjazdow z autostrady Odpowiedz Link
hurakami Re: NAWET 04.03.06, 00:17 A to musze Ci powiedziec, ze ja juz od paru miesiecy jezdze przez Traben (w obie strony). Uwazam, ze sa same zalety. Jedziesz dluzej autostrada (az do Witlich), po zjezdzie z autostrady nad Mozela raczej nie trafiasz na tiry, droga jest duzo bardziej bezpieczna i wreszcie przepiekne widoki. Jechalem tez tak dzisiaj i bylo bardzo milo. Droga do Hann to skrot miedzy A1 a E42 na Frankfurt, co powoduje, ze jest dosc zatloczona ciezarowkami a fakt, ze jest waska, kreta i gorzysta czyni ja po prostu niebezpieczna. Jak dojechalem na lotnisko (po 3 godzinach spoznienia), to spotkalem ludzi, do ktorzy czekali juz 6 i 7 godzin. Wiec nie wiem, czy dzisiaj w ogole byla przejezdna. Odpowiedz Link
tomi_22 Plugi 03.03.06, 23:40 Wlasnie 2 pojawily sie na Merlu. Sa to pierwsze dwa, ktore odsniezaja i odsalaja male uliczki. Zakladam ze glowne sa juz "czarne". Odpowiedz Link
oley11 Re: ZIMA STULECIA W LUXIE? 06.03.06, 17:27 LUUUUDZIE!!! kiedy sie ten snieg skonczy??? Odpowiedz Link