Dodaj do ulubionych

Smoleńsk a MPU

14.01.11, 23:05
wszyscy, którzy tak pierdolą, przepadliby z kretesem na MPU. big_grin
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8946725,Klich__Alkohol_we_krwi_gen__Blasika_to__zagranie_polityczne_.html
Nie wypowiadam się na temat rzetelności podanych wyników (0,6). Ale zaprzeczanie kategoryczne równa się kłamliwym, być może, wynikom badań na zawartość. Co w tym złego, że strzelił sobie lufę? Nie pilotował samolotu, nie spoczywała na nim żadna odpowiedzialność.
Obserwuj wątek
    • mieux Re: Smoleńsk a MPU 21.01.11, 12:37
      Jak chcesz szukać wiadomości z Polski, to nie czytaj gazety koreańskiej czy innej ichnej, tylko polskiej.
      Lubisz być manipulowany przez GW?

Oczywiście, że pasażer może być pod wpływem, tyle tylko, że on w nerkach nie miał alkoholu! Poczytaj polskie media na ten temat a nie POlskie.
      --
      "Tyle już dla Was zrobiłem-rzekł Donald od niechcenia oddając mocz do nocnika -A mam jeszcze kupę do zrobienia, ale to przy następnych wyborach."
      • jureek Re: Smoleńsk a MPU 21.01.11, 12:44
        mieux napisała:

> Jak chcesz szukać wiadomości z Polski, to nie czytaj gazety koreańskiej czy inn
        > ej ichnej, tylko polskiej.

A dlaczego uważasz, że spojrzenie z zewnątrz musi być fałszywe? Czasami z dystansu lepiej widać, niz gdy się tkwi w srodku.
        Jura
        • mieux Re: Smoleńsk a MPU 21.01.11, 20:27
          > A dlaczego uważasz, że spojrzenie z zewnątrz musi być fałszywe? Czasami z dystansu lepiej widać, niz gdy się tkwi w srodku.

Nie uważam, że spojrzenie z zewnątrz musi być fałszywe. Chodziło mi o to, że nie należy spodziewać się prawdy z mediów wrogich polskości, do takich zaliczam obecną GW, TVN. Są to media propagandowe a nie informacyjne.

Fraszki z ze zwykłego polskiego portalu:

Raz ordynarny niedźwiedź kucnąwszy na łące
          W dość niewybredny sposób podtarł się zającem.
          Zając się potem żonie chwalił po obiedzie:
          - Wiesz, stara, nawiązałem współpracę
          z niedźwiedziem!

Raz chory niedźwiedź pierdział, budząc miłosierdzie
          A suseł mu oklaski bił po każdym pierdzie.
          Czy ten suseł zwariował? - spytał dzięcioł śledzia.
          Nie - śledź odparł - to rzecznik prasowy niedźwiedzia.

www.pardon.pl/artykul/13465/satyryk_rosja_podtarla_sobie_tylek_tuskiem_a_on_na_to
          • jureek Re: Smoleńsk a MPU 21.01.11, 20:49
            mieux napisała:

> Nie uważam, że spojrzenie z zewnątrz musi być fałszywe. Chodziło mi o to, że ni
            > e należy spodziewać się prawdy z mediów wrogich polskości, do takich zaliczam o
            > becną GW, TVN. Są to media propagandowe a nie informacyjne.

O TVN nie bedę się wypowiadał, bo nie oglądam, z czasów, kiedy oglądałem pamiętam, że była to bardzo komercyjna stacja nastawiona na niezbyt wybrednych odbiorców, cos jak RTL, czy Sat1.
            Nie uważam natomiast, żeby GW była wroga polskości, ani bardziej propagandowa niż inne gazety. Nie podoba mi się, że obniża poziom, szczególnie internetowe wydanie zbliza się do tabloidów, ale nie napisałbym, że jest antypolska.
            Jura
            • mieux Re: Smoleńsk a MPU 21.01.11, 21:10
              >Nie podoba mi się, że obniża poziom

Innym też się to nie podoba. Sprzedaż w grudniu im spadła na pysk, więc przestali chwilo pisać artykuły pochwalne na cześć PO.
              O klęskach politycznych bronka i donka jednak nie napiszą ani słowa.
              Dlatego czytelnicy zmienili media na bardziej zgodne z rzeczywistością.
              • folksdojczer4kategorji Re: Smoleńsk a MPU 21.01.11, 21:17
                mieux napisała:
                O klęskach politycznych bronka i donka jednak nie napiszą ani słowa.
                ------------------------------------
                • gaarsch nie znasz słowa 2010? 22.01.11, 01:21
                  ALTERNATIVLOS
            • jessi_a Re: Smoleńsk a MPU 21.01.11, 21:17

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,8458419,Nowy_pomnik__Powstancy_przepraszaja_warszawiakow.html
      • gaarsch ale ja pisałem o czymś innym, 21.01.11, 13:21
        mianowicie o zachowaniu w trakcie MPU.
        Apropos, jedyny wysoki wojskowy, o którym wiem, że nie pije, to Jaruzelski. Gdy przejął armię polską po Spychalskim, to zrobił to, co kilkanaście lat później Mineralny Sekretarz Gorbaczow w ZSRR.
        • jessi_a Re: ale ja pisałem o czymś innym, 21.01.11, 18:37
          Ja osobiscie nie przystepuje do komunii sw po kielichu, sam pil w samolocie?
          • gaarsch a co? nie wolno? 21.01.11, 18:45
            ważne, że załoga jest trzeźwa.
          • jureek Re: ale ja pisałem o czymś innym, 21.01.11, 18:51
            jessi_a napisała:

> Ja osobiscie nie przystepuje do komunii sw po kielichu, sam pil w samolocie?

Taka malutka zawartość wskazywałaby raczej na stan "po wczorajszym". Ale, niewazne, bo nie on był pilotem, więc mógł być nawet całkiem pijany i nikomu nic do tego.
            Jura
            • gaarsch śmieszy tylko, że obrońcy honoru oficera 21.01.11, 19:01
              robią na siłę abstynenta. Z taką argumentacją wszyscy przepadną na MPU i o to loto big_grin
              • jessi_a Re: śmieszy tylko, że obrońcy honoru oficera 21.01.11, 19:59
                nikt nie robi z niego absynenta. On po prostu byl trzezwy.
                • gaarsch skąd wiesz? byłaś przy tym? 21.01.11, 23:15
                  • jessi_a Re: skąd wiesz? byłaś przy tym? 22.01.11, 08:39
                    Nie, nie bylam.

Powazny czlowiek, ktory ma przyjac komunie sw. w intencji meczenskiej smierci czlonka swojej rodziny,no nie wyobrazam sobie, aby pozwolil sobie na nieswiezy oddech w takim momencie.
                    • jureek Re: skąd wiesz? byłaś przy tym? 22.01.11, 09:00
                      jessi_a napisała:

> Powazny czlowiek, ktory ma przyjac komunie sw. w intencji meczenskiej smierci c
                      > zlonka swojej rodziny,no nie wyobrazam sobie, aby pozwolil sobie na nieswiezy
                      > oddech w takim momencie.

Mógł być "wczorajszy". Co nie zmienia faktu, że jest to okoliczność bez znaczenia, bo nie on był pilotem.
                      Jura
                      • jessi_a Re: skąd wiesz? byłaś przy tym? 22.01.11, 09:26
                        O wlasnie i Twoje ostatnie zdanie, potwierdza to, ze jednak ma znaczenie. Chodzilo o to, aby wlasnie dyskusje potoczyly sie wlasnie w takim kierunku. I sie tocza, co widac islychac.
                        • jureek Re: skąd wiesz? byłaś przy tym? 22.01.11, 09:41
                          jessi_a napisała:

> O wlasnie i Twoje ostatnie zdanie, potwierdza to, ze jednak ma znaczenie. Chodz
                          > ilo o to, aby wlasnie dyskusje potoczyly sie wlasnie w takim kierunku. I sie to
                          > cza, co widac islychac.

No sorry, ale sama w tej dyskusji uczestniczysz.
                          Jura
                          • jessi_a Re: skąd wiesz? byłaś przy tym? 22.01.11, 09:54
                            Jura, przeczytaj swoje ostatnie zdanie jeszcze raz, albo pierwszy wpis gaarscha. W swiat poszlo pijany general.... No tak, moze i cos chlapnal,moze byl wczorajszy, ale przeciez nie siedzial za sterami.

Zawsze podziwialam Putina i jego swite.
                            • jureek Re: skąd wiesz? byłaś przy tym? 22.01.11, 10:10
                              jessi_a napisała:

> Jura, przeczytaj swoje ostatnie zdanie jeszcze raz, albo pierwszy wpis gaarscha
                              > . W swiat poszlo pijany general.... No tak, moze i cos chlapnal,moze byl wczora
                              > jszy, ale przeciez nie siedzial za sterami.

No i poszło to w świat. Pytanie jest, jak można zareagować. Jeżeli ma się twarde dowody, że Ruscy sfałszowali badania, to można zaprzeczyć i przedstawić te dowody. Jak dowodów się nie ma, to zaprzeczanie tylko pogarsza sytuację. Wtedy najlepszym argumentem jest pokazanie, że jest to bez znaczenia.

> Zawsze podziwialam Putina i jego swite.

A ja jakoś nie mam podziwu dla cynicznych graczy. To nie jest moja hierarcha wartości.
                              Jura
                              • jessi_a Re: skąd wiesz? byłaś przy tym? 22.01.11, 10:30
                                Prolem w tym, ze nikt nie chce prostowac.

cytuje ze strony: fpc.state.gov/155031.htm
                                QUESTION: Thank you. My name is Thomas Siemienski, Polskie Radio, Poland/France. Mr. Crowley, the relationship between Poland and Russia are getting a little more complicated because of the Russian report about the reasons of the Polish president’s plane crash. Some officials in Poland say an international investigation would be useful in this issue, in this case, maybe with the – with American experts. Could the U.S. Government take in any way part in this investigation? And what’s your comment about this issue with two countries which are both your friends?

MR. CROWLEY: Obviously, as we’ve said many times, this was a tremendous tragedy for Poland. And it has been fully investigated. This is, at its heart, a matter between Russia and Poland. We understand the sensitivities and the emotions that sorting through these issues can create. I’m not aware that the United States has been asked to provide any particular assistance in the investigation of this accident. But obviously, we are prepared to help in any way that might be – that either Poland or Russia would contemplate. But at this point, it is – we certainly would hope that this – the investigation of this tragedy does not in any way impede improved relations between Russia and Poland.

Notatka PAPu
                                21.01. Waszyngton (PAP) - Śledztwo w sprawie przyczyn katastrofy pod Smoleńskiem to "w zasadzie sprawa między Rosją a Polską" - powiedział w czwartek rzecznik Departamentu Stanu w odpowiedzi na prośbę o komentarz na temat dochodzenia i pytanie czy USA w nim pomogą.
                                Podczas czwartkowego briefingu w waszyngtońskim Centrum Prasy Zagranicznej rzecznik Departamentu Stanu J.P. Crowley wyraził też nadzieję, że dochodzenie w tej sprawie nie popsuje stosunków między obu krajami.
                                "To jest w zasadzie sprawa między Rosją a Polską. Rozumiemy emocje, jakie może wywołać rozpatrywanie tych problemów. Nic nie wiem, by USA zostały poproszone o dostarczenie jakiejś szczególnej pomocy w śledztwie w sprawie tego wypadku. Oczywiście jesteśmy gotowi pomóc w jakikolwiek sposób. Na razie jednak mamy nadzieję, że śledztwo w sprawie tej tragedii w żaden sposób nie zahamuje poprawy stosunków między Rosją a Polską" - powiedział rzecznik amerykańskiego MSZ.
                                Z Waszyngtonu Tomasz Zalewski (PAP)
                                • jureek Re: skąd wiesz? byłaś przy tym? 22.01.11, 10:39
                                  jessi_a napisała:

> Prolem w tym, ze nikt nie chce prostowac.

No bo żeby prostować, trzeba mieć jakieś podstawy do prostowania.
                                  Inaczej ośmieszymy się jeszcze bardziej.
                                  Jura
                                  • jessi_a Re: skąd wiesz? byłaś przy tym? 22.01.11, 10:52
                                    Tak, najlepiej zapomniec. Ale czy mozna byc obojetnym wobec powyzszego matactwa?
                                  • ja.nusz Re: skąd wiesz? byłaś przy tym? 22.01.11, 10:58
                                    Nawet gdyby wszyscy poza załogą byli pijani w trzy dupy, to nie ma to najmniejszego znaczenia - w końcu była to prywatna wycieczka pana prezydenta.
                                    A publiczne ogłaszanie, że u kogoś stwierdzono 0,6 jest wg mnie zwykłą ruską złośliwością - jak ktoś tu już wcześniej słusznie zauważył w Rosji dzieci mają więcej w momencie przyjścia na świat.
                                    Przypuszczam też, że u przeciętnego oficera WP 0,6 to stan normalny - trepostwo zawsze było znane z ciągot do chlania - jak inaczej można znieść życie w armii?
                                    I co tu wogóle się dziwić, że są zgrzyty między Polską a Rosją - w końcu stosunki między tymi krajami były zawsze oziębłe do wrogich.
                                    Nie zmienia to faktu, że są tysiące przykładów na wspaniałe stosunki międzyludzkie - osobiście lubię pić z Ruskimi (cząsto nawet muszę). Nie poruszamy tematów politycznych.
                                    • folksdojczer4kategorji Re: skąd wiesz? byłaś przy tym? 22.01.11, 11:28
                                      ja.nusz napisał:
                                      Nie zmienia to faktu, że są tysiące przykładów na wspaniałe stosunki międzyludzkie - osobiście lubię pić z Ruskimi (cząsto nawet muszę). Nie poruszamy tematów politycznych.

Nu, to całkowicie tłumaczy Twoje wystąpienia na forum...
                                      • ja.nusz Re: skąd wiesz? byłaś przy tym? 22.01.11, 11:33
                                        Przyjmij do wiadomości dziadziu, że znów pierdolisz od rzeczy. Zramolenie totalne.
                                    • jessi_a Re: skąd wiesz? byłaś przy tym? 22.01.11, 12:25
                                      1. To nie byla prywatna wycieczka
                                      2. Wierze zonie, a nie Ruskim, General wylecial bez sniadania, chcial przystapic do komunii.

• folksdojczer4kategorji tysiące przykładów na wspaniałe stosunki międzylud 22.01.11, 15:46
                                      ja.nusz napisał:

Kochany Januszku,

wszyscy tu na forum wiemy, że prowadzisz niezwykle szczęśliwe małżeństwo Polsko-Ruskie.

W imieniu własnym i forum życzę Ci dalszych 100 lat szczęśliwego pożycia małżeńskiego polsko-ruskiego...
                                      • ja.nusz Re: tysiące przykładów na wspaniałe stosunki międ 22.01.11, 16:58
                                        Starcze otępienie tego śmierdzącego capa pogłębia się - jeszcze niedawno prowdziłem wg niego szczęśliwe małżeństwo polsko-ukraińskie a tu nagle mam ruską żonę. A co stało się z moim burdelem na St.Pauli?
                                        Starość jest straszna - jeżeli w przyszłości miłabym być w 1% podobny do tego pierdolniętego folksdojcza, to wolę dzisiaj paść trupem.
                                        • lepian4 Re: tysiące przykładów na wspaniałe stosunki międ 22.01.11, 17:14
                                          Na ukrainskim Kremlu Rus powstala! Gdzie ty tu widzisz sprzecznosci?

P.S. Mam dzisiaj chroniczne zatwardzenie, wiec bede sie kurde straszczal.
                                          • ja.nusz Re: tysiące przykładów na wspaniałe stosunki międ 22.01.11, 17:16
                                            Poproś indora, żeby zrobił ci lewatywę. Odwdzięczysz się patelnią.
                            • fan.club Re: skąd wiesz? byłaś przy tym? 22.01.11, 11:46
                              Raport mówi o promilach generała tylko w jednym zdaniu, które stwierdza ten fakt - bez łączenia go z okolicznościami lotu.
                              Polskie media pisały o pijanym generale, który spowodował katastrofę, już przed opublikowaniem polskiego tłumaczenia raportu.

• jessi_a Re: skąd wiesz? byłaś przy tym? 22.01.11, 12:18
                                General Anodina powtorzyla to trzykrotnie.
                                Tlumaczenie raportu bylo juz w grudniu.
                                • fan.club Nie wiem, co, kiedy i gdzie Anodina opowiadała. 22.01.11, 13:03
                                  Przeczytałem za to cały raport, od dechy do dechy. I potrafię odróżnić oficjalny raport, który będzie czytany na całym świecie, od nieuchronnych poslko-rosyjskich utarczek słownych
                                  • jessi_a Re: Nie wiem, co, kiedy i gdzie Anodina opowiadał 22.01.11, 13:47
                                    na konferencji, i to poszlo w swiat. Przekaz medialny ma sile a nie lektura raportu. Nie wszyscy znaja rosyjski, angielski i polski.
                                    • fan.club Wygląda na to, że... 22.01.11, 17:35
                                      to nie tylko Anodina nie lubi Polaków, ale także przekaziory.
                    • gaarsch nie znasz życia 22.01.11, 09:04
                      czego się nie robi dla PR, albo gdy prezydent zaprosi
                      • jessi_a Re: nie znasz życia 22.01.11, 09:28
                        Powiedz to wdowie.
                        • gaarsch ona wie najlepiej czy był 22.01.11, 09:46
                          abstynentem.
                          Nie chodzi o to, czy ktoś jest uzależniony lecz czy jest normalny.
                          W końcu alkohol towarzyszy ludzkości od początku. Nawet w biblii piją.
                          • jessi_a Re: ona wie najlepiej czy był 22.01.11, 09:56
                            Teraz ad personam
                            wkurzasz mnie wink
                            Kto twierdzi, ze byl absynentem? Ja, albo wdowa, czy tez swiety turecki.
                        • gaarsch mógł odmówić i nie polecieć. 22.01.11, 09:47
                          • jessi_a Re: mógł odmówić i nie polecieć. 22.01.11, 10:05
                            Wtedy inny general mialby 0,6. Wot zizn.
    • folksdojczer4kategorji Feigheit vor dem Feind... 22.01.11, 11:23
      Gdyby pilot kierował się zdrowym rozsądkiem i wylądował na innym lotnisku, bez mgły, to by nagonka na ruskich miała tylko nieco inny charakter:

Ruskie zabronili Polskiemu Prezydentowi uczestniczyć w uroczystościach Katyńskich, takie one, te Ruskie perfidne...

I ta obecna nagonka na Ruskich będzie trwała kilka stuleci...I ciągle od nowa jak Endlosschleife...

10 Kwietnia roku 2999 jakiś wybitny uczony znajdzie wreszcie niezbite dowody, że mgła była sztuczna.

Ale i w takim wypadku, instynkt samozachowawczy by mi w ucho szeptał:

Nie ląduj tu!

PS

Orientuje się może kto, co się stało z pilotem, który odmówił lądowania w Gruzji na lotnisku pod ostrzałem artyleryjskim?

Stanął przed plutonem egzekucyjnym za Feigheit vor dem Feind?
      • jessi_a Re: Feigheit vor dem Feind... 22.01.11, 11:30
        odznaczyli go.

PS Pilot nie ladowal.
        • jureek Re: Feigheit vor dem Feind... 22.01.11, 12:50
          jessi_a napisała:

> PS Pilot nie ladowal.

Ale nie leciał też na inne lotnisko.
          Jura
          • jessi_a Re: Feigheit vor dem Feind... 22.01.11, 12:56
            A jakie mu proponowano?
            • jureek Re: Feigheit vor dem Feind... 22.01.11, 13:38
              jessi_a napisała:

> A jakie mu proponowano?

Czyli co? Skoro mu nie proponowano, to jednak przymierzał się do lądowania w Smoleńsku?
              Jura
              • jessi_a Re: Feigheit vor dem Feind... 22.01.11, 13:44
                To inaczej zapytam, dokad lecial, bo ze nie ladowal to fakt?
    • mieux Re: Smoleńsk 24.01.11, 14:44
      jessi_a napisała:
      > Zawsze podziwialam Putina.

Władimir Putin jest niezwykle inteligentny i ma ogromną wiedzę. Też go podziwiam.
      Pytanie: komu zależy na tym, aby skłócić Polaków z Rosjanami? Rosjanie nie mają nic wspólnego z tym co się stało. Podpowiadam: Na terenie Rosji nie mieszkają tylko Rosjanie.

Podpowiedż druga: Komorowski umieścił odezwę do narodu o katastrofie przed katastrofą! Potem umieszczona została ona ponownie ze zmienioną datą. Jest na to dowód. Dlaczego dziennikarze udają, że o tym nie wiedzą? O czym świadczy umieszczenie odezwy przed katastrofą?
      • mieux Re: Smoleńsk 24.01.11, 14:53
        no to konkretnie o odezwie bronka do narodu o katastrofie przed katastrofą:
        www.youtube.com/watch?v=3GPWDFbF78E
        • fan.club Eeee tam, odezwa.... 24.01.11, 15:51
          1. Generał byl pijany - promile dostarczyli Rosjanie.
          2. Natomiast dowodów na naturalne powstanie mgły Rosjanie w raporcie nie zaprezentowali, co stwierdził jeden taki adwokat.

Mnie osobiście najbardziej podoba się ten numer z mgłą. Surrealizm!
          • folksdojczer4kategorji Re: Eeee tam, odezwa.... 24.01.11, 15:56
            fan.club napisał:
            co stwierdził jeden taki adwokat
            ----------------------------
          • ja.nusz Re: Eeee tam, odezwa.... 01.02.11, 11:36
            Ruscy są odpowiedzialni za wszystkie mgły i inne tumany - ostatnio na mojej trasie między Słupskiem a Koszalinem.
            Podczas ostatniej podróży do Polski jako pierwsze wcięło mi się do odbiornika oczywiście Radio Maryja (muszą mieć zajebisty nadajnik) - zanim przełączyłem na normalną rozgłośnię, zdążyłem usłyszeć, że pod Smoleńskiem nie tylko była mgła - Ruski tego dnia wypalali łąki i torfowiska....

PS.
            Słyszałem, że Jarek zamierza 10.04.2011 leżeć krzyżem przed grobem brata - jak on sobie poradzi z tą niepewnością, cz w krypcie leży jego brat, czy tylko kawałek nogi jakiegoś generała.
            • folksdojczer4kategorji Re: Eeee tam, odezwa.... 01.02.11, 12:02
              Przypominam, że to nie był pierwszy prezydent, który na ruskiej ziemi stracił życie.

Zbadano już dokładnie okoliczności w jakich zmarł B. Bierut?

Była mgła?

Była Komisja Sejmowa?
            • jessi_a Re: Eeee tam, odezwa.... 01.02.11, 19:46
              Nie ten magiel odwiedzasz. Jaroslaw bedzie na Wawelu 18ego.
              • ja.nusz Re: Eeee tam, odezwa.... 01.02.11, 20:29
                jessi_a napisała:

> Nie ten magiel odwiedzasz. Jaroslaw bedzie na Wawelu 18ego.
                >

Magiel z pewnością inszy, oznacza to jednak, że Jaruś-pojeb będzie musiał na chłodnej posadzce kiblować osiem dni i nocy - żeby tylko sobie kaczych jaj przy tej okazji nie przeziębił, karłowate biedactwo.

PS.
                I jeszcze jedno: pies go jebał i całą jego świrniętą pisiorską bandę.
                • jessi_a Re: Eeee tam, odezwa.... 02.02.11, 06:11
                  wzajemnie.
        • gaarsch ja nie jestem żaden bronek a mimo to 24.01.11, 17:03
          moje posty pojawiają się na forum z czasem różniącym się od prawdziwego o wiele godzin, a czasami nawet z inną datą.
          • lepian4 Re: ja nie jestem żaden bronek a mimo to 01.02.11, 11:59
            Jestem tym faktem gleboko wstrzasniety!
            • folksdojczer4kategorji Re: ja nie jestem żaden bronek a mimo to 01.02.11, 12:08
              lepian4 napisał:

> Jestem tym faktem gleboko wstrzasniety!
              -------------------------------------------------
    • folksdojczer4kategorji Prowokacja smoleńska... 01.02.11, 10:35
      Prowokacja smoleńska

A nie mówiłem? A nie mówiłem? A nie mówiłem?

Słuchajcie na prorocze słowa Folksdojczera!
      • jessi_a Re: Prowokacja smoleńska... 01.02.11, 19:48
        Dlaczego nie napisales Autora, kliknelam i mnie odrzucilo. Nie trawie goscia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka