03.07.11, 07:56
Albert ma podobno polskie korzenie i jest w bezpośredniej linii spokrewniony z naszym Jeckim.

Tylko dlatego wstawiam tu ten powyższy link.

Ten Albert, jak na mój gust i na jego wiek, jest trochę za tłusty, nie uważacie?

Ja w jego wieku nie byłem tak tłusty.

Co za szczęście dla naszego forum, dzięki Jeckiemu i Jego koneksjom trochę glorii i nam się dostanie.

PS

O urodzinach jego siostry dowiedziałem się z Polskiej Kroniki Filmowej, gdy jako mały chłopiec poszedłem do pobliskiego kina oglądać radziecki film SADKO...

Mówca kroniki uroczystym głosem zakomunikował, że dokładnie 9 miesięcy po ślubie jej ojca i jej matki, Amerykanki z polskimi korzeniami, mała prześliczna dziewczynka przyszła na świat i że to właśnie punktualność jest przywarą królów.

Ot co...
Obserwuj wątek
    • pierwszy-donosiciel Re: Albert 03.07.11, 09:03
      Módlmy się tu wszyscy, aby Monaco szybko dostało następcę tronu.

Zgodnie z układem państwowym między Monaco a Francją, po wymarciu obecnej dynastii Grimaldi, ( tradycyjne wielokrotnie skonektowana ze starą polską arystokracją), Monaco zostanie zaanektowane przez Francję i obywatele Monaco będą musieli płacić podatki.

Ot co...
      • pierwszy-donosiciel taki polski Ernest Miller Hemingway... 03.07.11, 11:55
        Orientuje się może kto, czy nasz arystokratyczny kolega Jecki coś nowego na temat diarrhoea opublikował?

Ja osobiście z zapartym tchem czytam każdą jego nową publikację.

Mistrz słowa pisanego, taki polski Ernest Miller Hemingway...

Z USA, gdzie się normalnie zaopatruję nowymi książkami, dostaję cotygodniowo Imejle o nowych pozycjach na rynku.

Tu na naszym forum brak mi takiego serwisu.

Nu, ja rozumiem, Polska była pod 4- roma rozbiorami.

To pozostaje na dłużej, patrz na kraje afrykańskie, które także były pod panowaniem kolonialnym...

Także z Afryki nikt mnie nie informuje na bieżąco o tamtejszych nowościach literackich...

Kolonialna smutna przeszłość...
        • pierwszy-donosiciel Ciekawe zestawienie... (03.07.11) 03.07.11, 12:40
          https://s04.flagcounter.com/count/OyIQ/bg=FFFFFF/txt=000000/border=CCCCCC/columns=2/maxflags=12/viewers=0/labels=1/pageviews=1/

PUSTELNIA ( u góry )

=======================================

https://s08.flagcounter.com/count/G7i/bg=FFFFFF/txt=000000/border=CCCCCC/columns=2/maxflags=12/viewers=0/labels=0/

A tu DIASPORA
          • fan.club Nie rozumiem!? 03.07.11, 18:01
            Przecież tytuł pasuje do obrazka: tu pustelnia, tam diaspora.
    • gadupa A tymczasem wybierz sie na wczasy. 03.07.11, 15:57
      tworki.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=56&Itemid=80
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka