jureek 01.06.12, 11:41 ... życzę Wam jeszcze wspanialszych piaskownic Jura Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pierwszy-donosiciel (Ewangelia wg św. Marka 10, 13-16)... 01.06.12, 12:32 jureek napisał: > ... życzę Wam jeszcze wspanialszych piaskownic > Jura ========================================= Szanownemu Panu Katolikowi w sztambuch! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Pewnego razu ludzie przynosili do Jezusa dzieci, żeby je pobłogosławił. Uczniowie zabraniali im tego. Jezus oburzył się i przykazał, aby pozwolili dzieciom przychodzić do Niego. Później powiedział: „Kto nie przyjmie królestwa Bożego jak dziecko, nie wejdzie do niego” (Ewangelia wg św. Marka 10, 13-16). ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Módlmy się wszyscy za zbawienie hardej duszy Pana Mecenasa... Ot, co... Odpowiedz Link
pierwszy-donosiciel Re: W dniu Waszego święta ... 01.06.12, 18:40 jureek napisał: > ... życzę Wam jeszcze wspanialszych piaskownic > Jura =========================================== Nu, tak, do tematów dyskutowanych na Forum Maryjnym to nam brakuje odpowiedniej intelektualnej mocy przerobowej. Tam się ważą losy Orientu i Okcydentu... Czekam z napięciem, kiedy się ukaże tłumaczenie Pana Barona najznakomitszego holenderskiego średniowiecznego filozofa z łaciny na esperanto.. . (Momencik! Uszło mojej pamięci... Jak Go wołano?) Także Maryję to z pewnością zainteresuje.... Jestem absolutnie pewien i nie mam żadnych wątpliwości... Tłumaczenia celebrytów trza po prostu znać! Ot, co... Odpowiedz Link
zawszekacperek Re: W dniu Waszego święta ... 01.06.12, 20:11 Nu tak. Nasze łby są przeciążone. Daleko im do finezyjnej giętkości teamu pustego łba i pustki we łbie brylujących na P&C. Też czekam z napięciem na tłumaczenie by Pan Baron Orgazmu z Rotterdamu. Co do losów Orientu i Okcydentu jestem spokojny. Na początku minionego stulecia niejaki Oswald Spengler krakal o Untergang des Abendlandes i ... niewiele wykrakał. Na krótko przed śmiercią w liście do przyjaciela napisał że "Rzesza Niemiecka prawdopodobnie przestanie istnieć". /za: kiwikiwi/ Kacperek First Denununziant skrob Nu, tak, do tematów dyskutowanych na Forum Maryjnym to nam brakuje odpowiedniej intelektualnej mocy przerobowej. Tam się ważą losy Orientu i Okcydentu... Czekam z napięciem, kiedy się ukaże tłumaczenie Pana Barona najznakomitszego h olenderskiego średniowiecznego filozofa z łaciny na esperanto.. . (Momencik! Us zło mojej pamięci... Jak Go wołano?) Także Maryję to z pewnością zainteresuje.... Odpowiedz Link
pierwszy-donosiciel Re: W dniu Waszego święta ... 02.06.12, 07:58 zawszekacperek napisał: Też czekam z napięciem na tłumaczenie by Pan Baron Orgazmu z Rotterdamu. ============================================= Mnie to głównie interesuje kiedy Pan Dr. Baron, Pęknięty Kondom, Habilitował? Ja myślę, że Pan Dr. Baron ten fakt przed nami skrzętnie ukrywał, przez wrodzoną skromność... Ja myślę, że nadszedł czas na biografię Pana Barona. Na rynku książkowym jest obecnie kompletny zastój. Czas na nowy bestseller! Ludzie czekają! Ot, co... Odpowiedz Link
zawszekacperek Re: W dniu Waszego święta ... 02.06.12, 20:00 nu z tą habilitacją mogło być tak (chipotetycznie): 1952 Herr Baron was born in Wąbrzeżno (das Wąbrzeżno natuuurlich.) 1971-1976 Herr Baron studierte in Thorn an Copernicus University (chypothetisch natuuurlich.) 1980 Herr Baron promovierte (verlangte - nicht erlangte) den Doctortitel und bekam dazu gratis den ersten Kittel (Zwangsjacke) 1981 Herr Baron fuehrte den Krieg gegen General General und geriet in die Gefangenschaft 1982 Herr Baron verliess das Kriegsgefangenenlager in Potulice und begab sich sofort heim (Nagold in der Bunten Republik) 1987-2012 Herr Baron wird weltweit bekannter Moebelbeschlaegeproduzent Inzwischen bereiste Herr Baron die Welt und veroeffentlichte zahlreiche Werke (vor allem in Diasporaverlag und Język niemiecki Verlag.) 2011 Herr Baron przeszedł w Petersbergu krótką rehabilitację po załamaniu nerwowym spowodowanym przez pewnego wieśniaka z Saksonii i niezupełnie wyleczony orzekł, że jest chabilitowany. Ot i całe naukowe CV Pana Barona w telegraficznym skrócie. Kacperek First Denunziant wrote: Mnie to głównie interesuje kiedy Pan Dr. Baron, Pęknięty Kondom, Habilitował? Ja myślę, że Pan Dr. Baron ten fakt przed nami skrzętnie ukrywał, przez wrodzoną skromność... Ja myślę, że nadszedł czas na biografię Pana Barona. Na rynku książkowym jest obecnie kompletny zastój. Czas na nowy bestseller! Ludzie czekają! Odpowiedz Link
pierwszy-donosiciel Re: W dniu Waszego święta ... 02.06.12, 21:23 zawszekacperek napisał: Ot i całe naukowe CV Pana Barona w telegraficznym skrócie. =============================================== Trza uzupełnić, pojawiły się nowe szczegóły... W roku 2006 poznaje w Berlinie autora MAFIASTAAT, Ein Reporter in Putins Russland Luke D. Hardinga. Jeśli nas to interesuje, to możemy to sobie poczytać, zachęca Pan Dr. Baron... Ot, co... Odpowiedz Link
maria421 Re: W dniu Waszego święta ... 02.06.12, 14:46 pierwszy-donosiciel napisała: > Nu, tak, do tematów dyskutowanych na Forum Maryjnym to nam brakuje odpowiedniej > intelektualnej mocy przerobowej. Co za przesadna skromnosc Akurat Tobie i Kacperkowi braku intelektu zarzucic nie mozna, tylko ze Wy wolicie psocic w tej Waszej piaskownicy zamiast na przyklad jakies teksty do kabaretu pisac Odpowiedz Link
pierwszy-donosiciel Re: W dniu Waszego święta ... 02.06.12, 18:33 maria421 napisała: Akurat Tobie i Kacperkowi braku intelektu zarzucic nie mozna, tylko ze Wy wolic > ie psocic w tej Waszej piaskownicy zamiast na przyklad jakies teksty do kabare > tu pisac ============================================= Serdeczne dzięki za pochwały i uznanie... Nu, ale nie da rady! W Niemczech trza pisać politycznie poprawnie, a ja swego moralnego kręgosłupa nie mogę ciągle naginać i budować Bramy Tryumfalne... Ot, co... Odpowiedz Link
pierwszy-donosiciel to ta sama osoba, to się mylisz. 03.06.12, 13:03 Ale są Dwójcą Przenajświętszą w jednej osobie... Ot, co... PS Czy to tak trudno zrozumieć? Dwa ciała, ale jeden wspólny duch! Odpowiedz Link
zawszekacperek Re: to ta sama osoba, to się mylisz. 03.06.12, 14:34 Rychtyg prawda. Baraszkuję sobie dzisiaj trochę w piaskownicy na P&C. Widziałeś, jak skruszyłem Gadupę. Zarzuciłem jej grzech pisania w szabas. I pokajała się. Ot, co. Kacperek P.S. Pan Baron chyba jest dzisiaj na obiedzie w Petersbergu, bo jakoś nie pojawia się na forumach. A szkoda. pierwszy-donosiciel napisała: > > Ale są Dwójcą Przenajświętszą w jednej osobie... > > Ot, co... > > PS > > Czy to tak trudno zrozumieć? > > Dwa ciała, ale jeden wspólny duch! > Odpowiedz Link
pierwszy-donosiciel Re: to ta sama osoba, to się mylisz. 03.06.12, 14:48 Przestań się wygłupiać! Nie lubię sam z sobą rozmawiać! Ot, co... Znam takiego i go w kaftanie z długimi rękawami odwieźli... Januszek się zna... Widocznie w tej branży się usamodzielnił.... Popyt na takie establishments wzrasta zastraszająco... Globalizm... Rozumiesz.... ! Nie muszę Tobie tłumaczyć... Odpowiedz Link
zawszekacperek Re: to ta sama osoba, to się mylisz. 03.06.12, 16:37 Nu, pacz Pan. Diaspora polska w Niemczech zdycha (krepiert) Wszyscy się zasymilowali. I Pan Baron, i Zbychu, i Jura, i Jesia (nasza szefowa kochana) i Ojciec Lunatyk, i Gadupa, i wielu, wielu innych. Tylko my obacwaj jakoś się uchowaliśmy. Chyba czas opuścić banderę i zejść z pokładu. Chyba, że wyślemy SOS i te Syny Marnotrawne powrócą na Diaspory łono. Kacperek P.S. A to wszystko bez to, że nie mieliśmy swojego Zentralratu. PD napisała: > Przestań się wygłupiać! > > Nie lubię sam z sobą rozmawiać! > > Ot, co... > > Znam takiego i go w kaftanie z długimi rękawami odwieźli... > > Januszek się zna... Widocznie w tej branży się usamodzielnił.... > > Popyt na takie establishments wzrasta zastraszająco... > > Globalizm... Rozumiesz.... ! > > Nie muszę Tobie tłumaczyć... Odpowiedz Link
ja.nusz Re: to ta sama osoba, to się mylisz. 03.06.12, 18:38 Tę agonię zawdzięczasz temu, którego uważasz za tak nadwyraz błyskotliwego. Odpowiedz Link
pierwszy-donosiciel Mission accomplished! 03.06.12, 19:45 zawszekacperek napisał: Chyba czas opuścić banderę i zejść z pokładu. Mission accomplished! Ot, co... Odpowiedz Link
zawszekacperek Re: Mission accomplished! 03.06.12, 21:26 Nu PD, Ty nie bądź taki już pesymista. Jakoś to będzie. Słyszał Ty, nasz kochany Pan Baron szykuje się do misji soteriologicznej. Ostatnio bryluje na P&C na tematy ontologiczne. Kacperek pierwszy-donosiciel napisała: > zawszekacperek napisał: > > Chyba czas opuścić banderę i zejść z pokładu. > > > > Mission accomplished! > > > > Ot, co... Odpowiedz Link
pierwszy-donosiciel Re: W dniu Waszego święta ... 03.06.12, 15:04 Tu na naszym Forum jeszcze nikt nikogo nie pożarł! Na naszym forum nie ma kanibali! Co innego w USA.... Z tym ich (...) Ziutkiem... [ to było pieszczotliwie... ] Ot, co... Odpowiedz Link