Dodaj do ulubionych

Aniolek odlecial

08.10.08, 15:21
Taki napis umiescili zrozpaczeni rodzice na grobie synka.Malzenstwo Natalie K i Josef przeklinaja dzien, w ktorym zatrudnili nianie Susanne K dla swojego syna, a nianie polecil Jugendamt, jako kompetentna i doswiadczona. A nie lepiej byloby tak po prostu dac ogloszenie w prasie.
Obserwuj wątek
    • jecki.p Re: Aniolek odlecial 08.10.08, 16:09
      hätte, wäre...
      Das Böse ist immer und überall.

j.
    • gadupa Obrazek skradziny z serwisu, hehehe 08.10.08, 21:50
      A wiec takimi rzeczami sie zajmujesz moja droga. hehehe
      Musze przyznac, ze nie jestem zaskoczony.
      • jessi_a Polak potrafi :P 09.10.08, 10:31

• lepian4 Re: Obrazek skradziny z serwisu, hehehe 10.10.08, 04:41
        Mysle, ze warto przedstawic ta dramatyczny historie pewnym
        forumowiczom. Najwiekszy znawca Niemiec rozpowiada na forum bzdury,
        jakoby kazdy mial swobodny dostep do przedszkola, a nawet zlobka.
        Gadupa, poszukaj lepiej ja.nuszkowi jakis obszerny artykul o tym
        dramatycznym wydarzeniu. Niech sie glab uczy na pamiec o zaistnialej
        ambiwalencji Sozialstaatu: nierobom wszystko sie rozdaje; uczciwi
        Steuerzahler musza, jak w tym przypadku widac, jedynie improwizowac.
        Verarschung pur!
        • ja.nusz Re: Obrazek skradziny z serwisu, hehehe 10.10.08, 09:04
          lepian4 napisał:

> Mysle, ze warto przedstawic ta dramatyczny historie pewnym
          > forumowiczom. Najwiekszy znawca Niemie...cblablafurzfurz

A już miałem nadzieję, że w ramach wczorajszej akcji i tobie komputer
          zarekwirowali - widocznie do tego namiotu (FB) nie dotarli...
          • lepian4 Re: Obrazek skradziny z serwisu, hehehe 11.10.08, 04:35
            Przedwczoraj zrobilem sobie Faulenzertag. Faktycznie jacys
            umundurowani blakali sie przed moim domem. Poczatkowo myslalem, ze
            to moj sasiad i jego koledzy z pracy.
            Jakis czas mudndurowi przygladali sie mojemu obijaniu sie. Sadze,
            ze uznali, ze jestem ja.nuszkiem i dali mi spokoj. Na kursy policja
            jeszcze kursantow nie rozwozi.
            • ja.nusz Re: Obrazek skradziny z serwisu, hehehe 11.10.08, 12:03
              lepian4 napisał:

> Przedwczoraj zrobilem sobie Faulenzertag. Faktycznie jacys
              > umundurowani blakali sie przed moim domem..furzfurz

Gdy ci przyszli, to na pewno zapukaliby:

nachrichten.t-online.de/c/16/47/80/40/16478040.html
              • lepian4 Re: Obrazek skradziny z serwisu, hehehe 11.10.08, 12:35
                Januszku, to juz nie jestem Pro- Köln Anhänger?

Swoja droga, gdzie ty widziales ta mase przedszkoli i zlobkow?
                Zwlaszcza zlobki mnie interesuja.
                • ja.nusz Re: Obrazek skradziny z serwisu, hehehe 11.10.08, 12:54
                  lepian4 napisał:

> Januszku, to juz nie jestem Pro- Köln Anhänger?

Jateś, jesteś i nie tylko ich.
                  >
                  > Swoja droga, gdzie ty widziales ta mase przedszkoli i zlobkow?
                  > Zwlaszcza zlobki mnie interesuja.

Nigdy nic nie pisałem o masie przedszkoli i żłobków. Twierdzę jedynie nadal, że
                  jest ich wystarczająca ilość.

A zainteresowaniem do żłobków radziłbym się publicznie nie przyznawać - za to
                  można iść do poudła.
                  • lepian4 Re: Obrazek skradziny z serwisu, hehehe 11.10.08, 13:45
                    Re: Przeprowadzka do Niemiec...
                    ja.nusz 05.10.08, 13:03 Odpowiedz
                    annajustyna napisała:

> Zezwolenie na prace odbierzesz w urzedzie pracy od reki po
                    zameldowaniu w Niemczech. Przedszkole w Niemczech generalnie to
                    tragedia (nie wiem dokladnie, jak jest w Hamburgu), a nianka
                    kosztuje nawet z 900 € na miesiac. Ale z e synek juz dosc duzy, to
                    byc moze dostaniesz miejsce. Ucz sie niemieckiego jak najwiecej,
                    wazne tez by angielski byl na swietnym poziomie.

zameldowanie wystarczy, żeby otrzymać pozwolenie na pracę? To chyba
                    jakaś nowość.
                    Przedszkole nie jest żadnym problemem - zgłaszasz się do urzędu i po
                    ptakach. Roi się też od prywatnych przedszkoli.

Ja.nuszku, takie bzdury glosiles 05.11.08. Dzis twierdisz, ze jest
                    inaczej.

Januszku, osoby, ktore chca pracowac, nie maja czego szukac w
                    urzedzie. Ktory urzad pomaga uczciwym pracownikom w poszukiwaniu
                    przedszkoli? Ten twoj Arbeits- und Sozialamt jest dla smierdzacych
                    nierobow, nie dla uczciwych podatnikow. Lerwactwo, ktore juz
                    publicznie sie w Niemczech kulrtywuje, zarezerwowalo resztki
                    przedszkoli, dla waszego lewackiego potomstwa. Im bardziej leniwy i
                    kolorowy, tym wieksza szansa na otrzymanie miejsca w przedszkolu,
                    Ganztagsschuli etc. Po co wiec bredzisz o swwej lewackiej wizji dla
                    wszystkich potrzebujacych? Przedszkole nie jest juz tez alternatywa
                    dla pracujacych rodzin, tylko kolebka jezykowa dla nicponi z calego
                    swiata. Zreszta, jak pokazuje zycie, nic to nie zmienia.
                    Wirtschaftsflüchlinge pozostaje, pomimo staran panstwa, najczesciej
                    jedynie obibokami. Jest jednak inny koronny argument: wzajemna
                    integracja. Jako, ze nikt raczej nie wie, o co tu chodzi, kazdy
                    integruje sie z kazdym wedlug wlasnego uznania. Dla przykladu, ci
                    twoi lewaccy kolesie, pomimo ze demoluja miasta, rabuja i zawsze
                    siegaja po przemoc, uniesieni sa do rangi Retter der Nation.

Po co ci o tym mowie? Sam nie wiem. Nie znam sie tak na urzedach,
                    jhak ty.
                    • ja.nusz Re: Obrazek skradziny z serwisu, hehehe 11.10.08, 17:41
                      Muszę przyznać, że w jednym jesteś konsekwentny - w nieustającym rasistowskim
                      bełkocie - nawet przy okazji żłobkóww i przedszkoli.
                      • lepian4 Re: Obrazek skradziny z serwisu, hehehe 11.10.08, 18:59
                        Skarbie, otworz szerzej oczy. Nawiazuje wszak do twojego lewackiego
                        fanatyzmu. Urzad szuka ci przedszkoli, wiec uwazasz, ze problemu nie
                        ma. Gdy ten sam urzad posyla cie na kursy pobudzania nieuzywanych
                        szarych komorek, wsciekasz sie, ze faszystowskie kutasy marnuja
                        podatki. Widzisz w tym logike? Ja nie.
                      • lepian4 Naturalne egzemplifikacje rasistowskich wspomnien 12.10.08, 08:23
                        wedlug Januszka i jego lwackiego prawa zawartego w § 27 i.V.m. § 36
                        SGB VIII

„Eigentlich wollten wir Christopher in einer Kinderkrippe
                        unterbringen. Bei elf Einrichtungen haben wir uns beworben, aber wir
                        hatten keine Dringlichkeitsstufe“, so Vater Josef: „Jetzt ist unser
                        Leben dunkel – unser Sonnenschein ist nicht mehr da.“

Januszku podkresle jeden aspekt: ty, nierobie, jeden jedyny raz
                        wybrales sie do urzedu i bylo po sprawie. Rodzice Christophera
                        musieli 11 razy ubiegac sie o miejsce w przedszkolu i ten twoj urzad
                        dupe im wypial. W mysl zasady: Skoro potrafia znalezc prace, niech
                        szukaja wiec i opieke dla dziecka. Poodatki placi sie przeciez na
                        lewakow i dzieci Allaha, nie na potrzeby wlasnego potomstwa.
                        • jureek Re: Naturalne egzemplifikacje rasistowskich wspom 12.10.08, 08:43
                          lepian4 napisał:

> Poodatki placi sie przeciez na
                          > lewakow i dzieci Allaha, nie na potrzeby wlasnego potomstwa.

Ostatnio podatki płaci się przede wszystkim na te banki, które bardzo chciały
                          się wzbogacić na ryzykownych transakcjach, ale im nie wyszło. Poza tym ogromne
                          podatki płaci się na nieusuwalnych urzędasów, na zlecenia budowy co trzy lata
                          nowych przystanków autobusowych, bo firma szwagra musi zarobić, na podróże
                          urzędników między Bonn, Berlinem a Brukselą, na transfery finansowe do firemek
                          prowadzących nikomu niepotrzebne szkolenia dla bezrobotnych itd.
                          Jura
                          • lepian4 Re: Naturalne egzemplifikacje rasistowskich wspom 12.10.08, 14:30
                            Wspominasz jedynie uroki systemu rozdawnictwa, nie jego przyczyny.
                            Swoja droga, podaj nazwe firmy, ktora od szwagierskich urzedasow co
                            trzy lata otrzymuje zlecenia na budowe nowego przystanku. Mozesz tez
                            podac nazwe panstwa czlonkowskiego Unii Europejskiej, ktore nie
                            posyla do Brukselii swych "urzednikow"?
                            W kwestii kursow dla bezrobotnych ja.nusz juz wszystko poowiedzial.
                            Na podstawie jego relacji dochodze do wniosku, ze takowe kury sa jak
                            najbardziej potrzebne. Niepotrzebne jest finansowanie przez
                            Arbeitsamt prywatnych inicjatyw, typu: prawo jazdy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                            • jureek Re: Naturalne egzemplifikacje rasistowskich wspom 12.10.08, 19:53
                              lepian4 napisał:

> Wspominasz jedynie uroki systemu rozdawnictwa, nie jego przyczyny.
                              > Swoja droga, podaj nazwe firmy, ktora od szwagierskich urzedasow co
                              > trzy lata otrzymuje zlecenia na budowe nowego przystanku.

A co ma do rzeczy nazwa tej firmy? Faktem jest, że co chwila budowane są nowe
                              przystanki i dziwnym trafem, zawsze ta sama firma wygrywa przetargi.

> Mozesz tez
                              > podac nazwe panstwa czlonkowskiego Unii Europejskiej, ktore nie
                              > posyla do Brukselii swych "urzednikow"?

Nie znam takiego państwa. Sprytnie jednak pominąłeś koszty pryejazdów między
                              dawną i nową stolicą, koszty odprawek, odszkodowań dla urzędników, którzy
                              musieli zmienić miejsce pracy. Tak się składa, że pracowałem (jako zewnętrzny
                              usługodawca) w 1998 roku w Ministerstwie Budownictwa w Bonn, tuż przed
                              przeprowdzką do Berlina i co nieco wiem, na temat tego, ile urzędnicy
                              ministerialni na tej przeprowadzce zarobili. A sama praca w ministerstwie to
                              lepszy odpoczynek niż najlepsze sanatorium.

> W kwestii kursow dla bezrobotnych ja.nusz juz wszystko poowiedzial.
                              > Na podstawie jego relacji dochodze do wniosku, ze takowe kury sa jak
                              > najbardziej potrzebne. Niepotrzebne jest finansowanie przez
                              > Arbeitsamt prywatnych inicjatyw, typu: prawo jazdy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ale grubą forsę na nic nie dające, bezsensowne kursy, jak napisać CV i
                              aplikację, to byś wydawał? Myślę, że komuś z kwalifikacjami spawacza, co wiąże
                              się z pracą w terenie, taki kurs na prawo jazdy bardziej by się przydał, niż
                              wiedza o tym, czy w CV lepsze jest zdjęcie czarno-białe, czy kolorowe. No ale
                              pożal się Boże doradcy od doboru zdjęć też chcą zarobić. A najlepiej zarabia się
                              dojąc państwo na wielką skalę, nie jakieś tam marne setki zasiłku, tu chodzi o
                              grube tysiące.
                              Jura
                              • jecki.p Mit Verlaub: 12.10.08, 20:06
                                Nie sadze, jureek, abys mial wielke pojecie o tym ministerialnym odpoczynku...
                                smile
                                j.
                                • jureek Re: Mit Verlaub: 12.10.08, 21:37
                                  jecki.p napisał:

> Nie sadze, jureek, abys mial wielke pojecie o tym ministerialnym odpoczynku...
                                  > smile

Lepszej pracy niż tam w życiu nie miałem. To było bardziej sanatorium niż praca.
                                  Jura
                              • lepian4 Re: Naturalne egzemplifikacje rasistowskich wspom 12.10.08, 20:31
                                Jureek,
                                nie znam sie na przystankach autobusowych i firmach, ktore je
                                stawiaja . Ale bez problemu podam ci dzielnice, w ktorych dewastacja
                                nowopowstalych przystankow trwa znacznie krocej. Moze, jak w kazdym
                                innym przypadku, powinnismy domagac sie jedynie tolerancji. Przeciez
                                tych biednych dewastujacych nie stac na wlasny samochod!! To
                                oczywiscie jaskrawy przejaw dyskryminacji, a to, jak wiadomo rodzic
                                moze agresje.

Urokiem zjednoczenia Niemiec jest pozostawienie wielu ministerstw w
                                Bonn i okolicy. Co w tym zlego? Przeniesienie tych ministersw w
                                niewielki sposob zmniejszyly by rzadowe wydatki. W Bonn i okolicy
                                pozostaly maloznaczace ministerstwa, ktore urozmaicajaa sobie zycie
                                wydawaniem egzotycznych broszurek. Najbardtziej do gustu przypadla
                                mi broszurka Monisterstwa do Spraw Rodziny: "Kinder, Körper,
                                Doktorspiele", ktora nawolywala rodzicow do wzajemnego poznawania
                                ciala. Rodzice zdaniem tego ministerstwa, pownni wykazywac
                                inicjatywe i w okreslonych sytuacjach aranzowac masturbacjie i takie
                                inne nawiedzone bzdety. Na takie eksperymenty faktycznie wypadaloby
                                zredukowac wydatki.
                                • ja.nusz Re: Naturalne egzemplifikacje rasistowskich wspom 13.10.08, 11:49
                                  lepian4 powinien dawno sidzieć:

dejure.org/gesetze/StGB/130.html
                                  • lepian4 Re: Naturalne egzemplifikacje rasistowskich wspom 13.10.08, 12:10
                                    Moj Boze, ale bomba!!!!!!! Januszku, jestes nie do pobicia!!! Jesli
                                    mi grozi kicius, to ty tam bedziesz przede mna. Zraszta dla ciebie
                                    to zadna roznica, brzuszek do gory w kiciu, czy na wolnosci. Jaka to
                                    roznica? Tylko kamieni bedzie ci brak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka