buka007 22.08.07, 11:07 fotozrzut.pl/zdjecia/74e2581eda.gif Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lunatix Wstyd i Hanba dla niemieckiej polityki. 22.08.07, 11:21 Juz sie nazywa strefe Niemiec Wschodnich "NO Go Area". Najsmutniejsze jest ze, mieszkancy udaja teraz aniolkow. Politycy uciekaja od odpowiedzialnosci lub probuja odpowiedzialnosc Kaputt-Schwetzen. (to typowe dla tego kraju). A czas sobie slodko plynie dalej, trawa nad problemem rosnie, i obcokrajowcy gina a winni udaja ze nic sie przeciez nie stalo bo mlodzi ludzi w Ostdeutschland sie tylko nudza. Odpowiedz Link
baerenfang bądźmy wdzięczni, pozwala to odwrócić uwagę 22.08.07, 11:38 od polskich problemów i schorzeń, np.: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,4405584.html Odpowiedz Link
maria421 Re: Wstyd i Hanba dla niemieckiej polityki. 22.08.07, 12:11 Dlaczego dla niemieckiej polityki? Czy jak jacys bezmozgowcy jatki sobie urzadzaja to politycy sa temu winni? W 1999 r. na Heimatfest w mojej miescinie Turcy zabili 21 letniego Niemca. To tez wina polityki? Odpowiedz Link
lunatix Re: Wstyd i Hanba dla niemieckiej polityki. 22.08.07, 12:19 Polityki wewnetrznej. Zyje w Niem zach. i widze jak policja szykanuje kolorowych, dla nich kazdy czarny, lub troche ciemniejszy to zaraz przestepca i trzeba jego skontrolowac. Dlaczego nigdy nie widzialem aby na srodku ulicy sprawdzano kieszenie niemieckiemu wyrostkowi? Nasuwa mnie sie pewien wniosek, deutsche Jugend ist, wie man sieht, etwas besonderes. Odpowiedz Link
fan.club Jednemu mlodzianowi z tego forum... 22.08.07, 12:32 policja przetrzepała ostatnio całe auto, a ów młodzian wcale nie jest kolorowy. Odpowiedz Link
lunatix Re: Jednemu mlodzianowi z tego forum... 22.08.07, 12:40 A tym mlodzianem byles ty, czy tylko Beifahrer? Odpowiedz Link
buka007 Re: Jednemu mlodzianowi z tego forum... 22.08.07, 13:59 fan.club napisał: > policja przetrzepała ostatnio całe auto, a ów młodzian wcale nie > jest kolorowy. a jaki jest zwiazek skutkowo - przyczynowy miedzy hordami nazistow grasujacymi w saksonii a trzepaniem przez policje aut??? Odpowiedz Link
jessi_a Re: Jednemu mlodzianowi z tego forum... 22.08.07, 14:14 Policja powinna trzepac nazistow. Odpowiedz Link
fan.club Komunikat specjalny dla buka007 22.08.07, 18:09 Związek skutkowo-przyczynowy między hordami nazistów grasującymi w saksonii a trzepaniem przez policję auta jest taki, że jak się uważnie czyta, to się nie stawia zbędnych pytań. Odpowiedz Link
ggigus fan.clubie, czyżbyś mniemał, że tylko 23.08.07, 21:06 kolorowym wolno przetrzepać auto? Odpowiedz Link
ggigus bo piszesz: 23.08.07, 21:46 Jednemu mlodzianowi z tego forum... (...) policja przetrzepała ostatnio całe auto, a ów młodzian wcale nie jest kolorowy. Odpowiedz Link
fan.club A wypowiedzi poprzedzających mój post... 23.08.07, 21:49 nie zechciałabyś przeczytać? Odpowiedz Link
mucha_na_dziko1 Re: bo nie odpowiadasz na pytania, giggus 28.08.07, 17:20 Moge ci powiedziec dlaczego fan.club nie odpowie. Fanclub nie ma wogole nic do powiedzenia. Fanclub jest SCHNUFFLER na tym forum i tez na innych. Odpowiedz Link
fan.club No i dobrze! 28.08.07, 19:17 Mogło być gorzej, ale - na moje szczęście - etat głupka forumowego sam już odawno obsadziłeś. Odpowiedz Link
mucha_na_dziko1 Re: No i dobrze! 29.08.07, 13:11 Chcialem obsadzic, ale ty juz wczesniej zajeles. Masz pecha teraz bedziesz miec na karku. Odpowiedz Link
maria421 Re: Wstyd i Hanba dla niemieckiej polityki. 24.08.07, 10:09 lunatix napisał: > Polityki wewnetrznej. > Zyje w Niem zach. i widze jak policja szykanuje kolorowych, dla nich > kazdy czarny, lub troche ciemniejszy to zaraz przestepca i trzeba > jego skontrolowac. Dlaczego nigdy nie widzialem aby na srodku ulicy > sprawdzano kieszenie niemieckiemu wyrostkowi? > Nasuwa mnie sie pewien wniosek, deutsche Jugend ist, wie man sieht, > etwas besonderes. Wydaje mi sie, ze przez Ciebie tez uprzedzenia przemawiaja. Tylko w inna strone. Odpowiedz Link
artur666 W Ostdeutschland to problem socjo-spoleczny. 22.08.07, 16:25 W wielu regionach wsrod tamtejszej mlodziezy jest Cool byc Rechts. Dynamika masy i jest bardzo uncool sie z tego wylamywac bo mozna stracic zeby. Nacisk grupy jest duzy i wszyscy siedza cicho. Inna sprawa, ze w Ostdeutschland panuje frustracja wsrod mlodziezy spowodowana brakiem perspektyw zawodowych. Po upadku komuny rzad zajal sie rozdrapaniem DDR i sciganiem bylych Stasi a nie mlodzieza. No i teraz jest wlasnie tak jak sobie poslali. Teraz juz beda mogli zapomniec Informatykow z Indii. Ktos mnie ostatnio powiedzial, ze terorysci sa w Niemczech (Nazis) ale rzad nie chce tego widziec, ze oni destabilizuja ten kraj. Odpowiedz Link
buka007 Re: W Ostdeutschland to problem socjo-spoleczny. 22.08.07, 21:19 artur666 napisał: > W wielu regionach wsrod tamtejszej mlodziezy jest Cool byc Rechts. > Dynamika masy i jest bardzo uncool sie z tego wylamywac bo mozna > stracic zeby. Nacisk grupy jest duzy i wszyscy siedza cicho. Na pewno masz racje, tylko, ze tym razem w nagonce na Hindusow wziela udzial cala wioska.. :-/ Odpowiedz Link
maria421 Gdzie jest fala oburzenia? 28.08.07, 17:01 www.general-anzeiger-bonn.de/index.php?k=news&itemid=10490&detailid=349786 Odpowiedz Link
maria421 Jeszcze a propos Mugeln 29.08.07, 10:04 www.idea.de/index.php?id=298&tx_ttnews[tt_news]=56911&tx_ttnews[backPid]=25&cHash=e113e73a17 Odpowiedz Link
buka007 Re: Jeszcze a propos Mugeln 29.08.07, 11:08 tak, a na koniec sie okaze, ze to osmiu Hindusow rozgromiło cale miasteczko :)) Tak jak w linku, ktory podalas wczoraj, gdzie szesciu tureckich młodziencow zaatakowalo trzydziestoosobową grupę Niemców, sprało ją na kwasne jabłko, po czem okradło :) Odpowiedz Link
maria421 Re: Jeszcze a propos Mugeln 29.08.07, 15:12 buka007 napisała: > tak, a na koniec sie okaze, ze to osmiu Hindusow rozgromiło cale > miasteczko :)) Nie wiem, co sie okaze, tzn. co ustali sledztwo. Problem w tym, ze opinia publiczna juz wydala wyrok, nie czekajac na wyniki sledztwa. > Tak jak w linku, ktory podalas wczoraj, gdzie szesciu tureckich > młodziencow zaatakowalo trzydziestoosobową grupę Niemców, sprało ją > na kwasne jabłko, po czem okradło :) Z 6 zrobilo sie 30-40: Sechs junge Ausländer hatten nach Polizeiangaben am Freitagabend rund 30 Schüler des Aloisiuskollegs im Kurpark angepöbelt und provoziert. Per Telefonkette hätten die Täter Verstärkung herbeigeholt. Eine halbe Stunde später seien 30 bis 40 Jugendliche im Alter von 16 bis 18 Jahren im Kurpark aufgetaucht und hätten eine Massenschlägerei angezettelt. Ob dabei nicht nur Fäuste geflogen sind, sondern die bislang Unbekannten auch mit Stöcken, Flaschen und einem Baseballschläger zugeschlagen haben, wird laut Kolbe noch geklärt. > Odpowiedz Link
buka007 Re: Jeszcze a propos Mugeln 29.08.07, 16:53 biedni ci Niemcy, doprawdy tylko im wspolczuc, ze sa tak przesladowani przez obcokrajowcow i to we wlasnym kraju.. Nawet bronic sie nie moga, bo zaraz dorabia sie temu jakas nazistowska ideologie.. Odpowiedz Link
ggigus junge Auslaedner atakują 29.08.07, 22:27 ciekawe, pewnie ci auslendrzy są tu urodzeni, ich rodzice też, może dziadkowie przyjechali w latach 50 albo 60 i tak na mocy chorego prawa są wiecznymi auslendrami Odpowiedz Link
maria421 Re: junge Auslaedner atakują 29.08.07, 22:58 ggigus napisała: > ciekawe, pewnie ci auslendrzy są tu urodzeni, ich rodzice też, może dziadkowie > przyjechali w latach 50 albo 60 i tak na mocy chorego prawa są wiecznymi auslen > drami Skarbie, Ausländer to ktos, kto nie posiada niemieckiego obywatelstwa, nawet jezeli tu sie urodzil. Ausländer ktory tu sie urodzil ( lub ktory tu dostatecznie dlugo mieszka) moze wystapic o obywatelstwo i je otrzymac, jezeli spelnia okreslone warunki. O jakim wiec "chorym prawie mowisz"? Odpowiedz Link
ggigus piszę o ludziach, którzy się tu urodzili 29.08.07, 23:03 i kończyli szkoły, jak ich rodzice zresztą też, mówią lepszym monachijskim dialektem niż niejeden niemiecki Zugereister ci ludzie nie mają prawa głosu na zebraniach dzielnicy, bo nie są cudzoziemcami EU ale wiesz o kim mowa, więc po co takie pytania? i po co mario, tak z kopyta zaczynać dyskusję psedufałszywym tonem? nie lepiej dać sobie spkój, mario i zaskoczyć mnie jakimś eee ARGUMENTEM? pozdrówka Odpowiedz Link
maria421 Re: piszę o ludziach, którzy się tu urodzili 30.08.07, 10:40 ggigus napisała: > i kończyli szkoły, jak ich rodzice zresztą też, mówią lepszym monachijskim > dialektem niż niejeden niemiecki Zugereister > ci ludzie nie mają prawa głosu na zebraniach dzielnicy, bo nie są cudzoziemcami > EU > ale wiesz o kim mowa, więc po co takie pytania? Ggigus, czy Ty wogole rozumiesz o czym mowisz? Jezeli ktos jest tu urodzony, to powiedz mi, co mu przeszkadza wystapic o niemieckie obywatelstwo? A moze go w ogole nie chce miec? Moze woli byc Ausländerem? > i po co mario, tak z kopyta zaczynać dyskusję psedufałszywym tonem? > nie lepiej dać sobie spkój, mario i zaskoczyć mnie jakimś eee > ARGUMENTEM? > pozdrówka Jak zwykle napisalas glupstwo i jak zwykle, nie potrafiac dac odpowiedzi na proste pytanie zaczynasz pyskowke. Odpowiedz Link
ggigus nie o to chodzi, mario, to ty udajesz (??) że nie 30.08.07, 14:30 rozumiesz jesli tu się ktoś urodził i jego rodzice, to po kiego diabła miałby występować o obywatelstwo w dodatku jeżli syn Fancuza urodzi się w De, to automatycznie ma 2 obywatelstwa syn Turka jest z innej gliny, ale dobrze o tym wiesz więc daruj sobie ad personam pyskówki nie zaczynam ja, bo nie piszę: czy Ty wogole rozumiesz o czym mowisz? ale jak widać, muszę znów zacząć stosować cytaty z ciebie jako nagłówki moich postów zimny prysznic dobrze działa:)) Odpowiedz Link
maria421 Re: nie o to chodzi, mario, to ty udajesz (??) że 30.08.07, 14:56 ggigus napisała: > rozumiesz > jesli tu się ktoś urodził i jego rodzice, to po kiego diabła miałby występować > o > obywatelstwo > w dodatku jeżli syn Fancuza urodzi się w De, to automatycznie ma 2 obywatelstwa > syn Turka jest z innej gliny, ale dobrze o tym wiesz Ggigus, a prosilam, zebys glupot nie pisala. Syn obywateli francuskich, wloskich, angielskich , polskich czy tureckich urodzony w Niemczech NIE MA automatycznie zadnych 2 obywatelstw, tylko obywatelstwo rodzicow. I jezeli chce miec obywatelstwo niemieckie, to musi o nie wystapic. Odpowiedz Link
ggigus niestety, ma, mario, dwa obywatelstwa 30.08.07, 15:07 jeśli nie masz pojęcia, oczym mowa, to daj znać w większpości przypadków takie dziecko ma czas do 23 r. życia na podjęcie decyzji, jakie obywatelstwo chce mieć link dla mało obeznanych w temacie: Francuzi: www.botschaft-frankreich.de/article.php3?id_article=763 i jesli chodzi o dzieci: www.bmi.bund.de/nn_164892/Internet/Content/Themen/Staatsangehoerigkeit/Einzelseiten/Doppelte__Staatsangehoerigkeit__Mehrstaatigkeit.html Odpowiedz Link
ggigus i jeszcze tu o koniecznosci decyzji , 30.08.07, 15:16 jesli dziecko ma dwa obywatelstwa www.einbuergerung.de/26_126.htm Odpowiedz Link
maria421 Re: i jeszcze tu o koniecznosci decyzji , 30.08.07, 15:46 ggigus napisała: > jesli dziecko ma dwa obywatelstwa > www.einbuergerung.de/26_126.htm Skarbie, naprawde dobrze byloby zebys sama dokladnie czytala linki jakie cytujesz. Prawo o ktorym piszesz weszlo w roku 2000 !!!!! Dzieci ktore z niego moga skorzystac sa jeszcze DZIECMI!!! Dzieci urodzone wczesniej MUSZA wystapic o obywatelstwo niemieckie, jezeli chca je miec. Tak samo Turcy i Marokanie, jak Francuzi czy Polacy. Wiec co mi tu wyjezdzasz z "glupim prawem" na usprawiedliwienie tureckich i marokanskich wyrostkow ktorzy zbiorowo napadli na niemiecka mlodziez????? Odpowiedz Link
ggigus no i co z tego ze prawo weszlo w 200 r.? 30.08.07, 16:15 co to ma wspolnego z dyskusja? piszac o Auslendrach, chcialam tylko wskazac na prosty fakt, ze wielu z nich to osoby, ktorych rodziny od dwoch, trzech pokolen zamieszkuja Niemcy pisanie o kims, czyj ojciec tez sie urodzil w De jako Auslender jest wg mnie dziwacznym argumentem ale nie widze u ciebie zadnej reakcji na moje argumenty - dwa, trzy pokolenia w Niemczech Odpowiedz Link
maria421 Re: no i co z tego ze prawo weszlo w 200 r.? 30.08.07, 18:54 ggigus napisała: > co to ma wspolnego z dyskusja? > piszac o Auslendrach, chcialam tylko wskazac na prosty fakt, ze wielu z nich to > osoby, ktorych rodziny od dwoch, trzech pokolen zamieszkuja Niemcy > pisanie o kims, czyj ojciec tez sie urodzil w De jako Auslender jest wg mnie > dziwacznym argumentem > ale nie widze u ciebie zadnej reakcji na moje argumenty - dwa, trzy pokolenia w > Niemczech > Ggigus, zacznij w koncu myslec, to moze sama polapiesz sie jakie ma znaczenie data 2000 rok w tej kwestii. Moze wtedy zaczniesz uzywac odpowiednich czasow w Twoich zdaniach i nie mieszac tego co BEDZIE dla dzieci urodzonych po roku 2000 kiedy beda dorosle i tego co JEST aktualnie. Odpowiedz Link
ggigus nadal brak ci argumentow 30.08.07, 20:35 powtarzam - pisze o ludziach, ktorych rodziny zyja tu od dwoch ,trzech pokolen i oni nadal sa cudzoziemcami Odpowiedz Link
maria421 Re: nadal brak ci argumentow 30.08.07, 23:34 ggigus napisała: > powtarzam - pisze o ludziach, ktorych rodziny zyja tu od dwoch ,trzech pokolen > i > oni nadal sa cudzoziemcami I to jest wlasnie G L U P O T A jaka z uporem powtarzasz. Jezeli mieszkaja tu od pokolen i sa cudzoziemcami, to znaczy ze taki ich jest wybor, a nie wina niemieckiego prawa. Odpowiedz Link
ggigus nie bede dyskutowac z maria, poki nie dostarczy on 31.08.07, 18:53 a argumentow, nie bede dyskutowac z maria, poki nie dostarczy ona argumentow Odpowiedz Link
maria421 Re: nie bede dyskutowac z maria, poki nie dostarc 01.09.07, 17:22 Jak juz przestaniesz powtarzac w kolko jedno i to samo jak zdarta plyta, to powiedz mi odnosnie czego oczekujesz argumentow ode mnie. A jakbys czasem miala jakis przeblysk olsnienia, to podaj mi Ty argument na Twoje twierdzenie , ze niemieckie prawo dotyczace cudzoziemcow jest "glupie". Odpowiedz Link
ggigus a prosilam, zebys glupot nie pisala 01.09.07, 17:26 zacznij w koncu myslec, to moze sama polapiesz sie mario - to sa cytaty z Ciebie samej Odpowiedz Link
maria421 Re: a prosilam, zebys glupot nie pisala 01.09.07, 17:28 Mam zaczac cytowac Ciebie? :-) Nie bede rozmawiala z Toba az nie dostraczysz mi argumentow, nie bede rozmawiala z toba az nie dostarczysz mi argumentow... Odpowiedz Link
maria421 Re: niestety, ma, mario, dwa obywatelstwa 30.08.07, 15:30 Ggigus, dobrze byloby jeszcze, zebys Ty rozumiala linki, jakie cytujesz. Odpowiedz Link
ggigus mario, szkoda ze jestes w sferze ad personam 30.08.07, 15:32 to naprawde dosc niskie progi Odpowiedz Link
maria421 Re: mario, szkoda ze jestes w sferze ad personam 30.08.07, 15:48 W sferze ad personam Ty poruszasz sie w kazdym poscie. Inaczej nie potrafisz:-) Odpowiedz Link
ggigus podaj przyklad na moje ad personam, mario 30.08.07, 15:59 zrob to wreszcie, mario, zamiast o moim ad personam zawsze pisac czekam pozdrowka Odpowiedz Link
mucha_na_dziko1 Re: podaj przyklad na moje ad personam, mario 30.08.07, 16:11 Zacznij normalnie ticken, bo to ciagle podawanie linkow, zeby ci wszystko udowonic jest Langweilig. Nie wszyscy chca byc weszydoopy podobne do fanclubika. Odpowiedz Link
ggigus jesli ktos pisze, ze uzywam ad personam, powinien 30.08.07, 16:13 mi pokazac gdzie bo ja juz wywolalam swiete oburzenie u marii, stosujac cytaty z jej wlasnych postow jako naglowki moich postow do marii byla to skuteczna, choc krotkotrwala metoda Odpowiedz Link
mucha_na_dziko1 Re: jesli ktos pisze, ze uzywam ad personam, powi 31.08.07, 20:24 O ile moge pomylic wyliczajac twoje wszystkie nicki? Odpowiedz Link
maria421 Re: podaj przyklad na moje ad personam, mario 30.08.07, 23:32 Ggigus, przeciez do Ciebie i tak nie dotrze. Odpowiedz Link
ggigus nie bede dyskutowac z maria, poki nie dostarczy 31.08.07, 18:52 ona argumentow, nie bede dyskutowac z maria, poki nie dostarczy ona argumentow Odpowiedz Link
mucha_na_dziko1 Znowu ci sie nick pomylil, pani "adminko" spoleczn 31.08.07, 20:21 I wypisujesz glupoty. Jako adminka spamem sie zajmowac chyba nie wypada droga emancypantko- intrygantko. Odpowiedz Link
mucha_na_dziko1 Re: nie bede dyskutowac z maria, poki nie dostarc 31.08.07, 20:22 Och przepraszam! "feministko" Odpowiedz Link
maria421 Re: Jeszcze a propos Mugeln 29.08.07, 22:53 buka007 napisała: > biedni ci Niemcy, doprawdy tylko im wspolczuc, ze sa tak > przesladowani przez obcokrajowcow i to we wlasnym kraju.. > Nawet bronic sie nie moga, bo zaraz dorabia sie temu jakas > nazistowska ideologie.. > A moze jednak poczekac na wyniki sledztwa bez dorabiania komukolwiek jakiejkolwiej ideologii? Odpowiedz Link
ggigus Re: Jeszcze a propos Mugeln 29.08.07, 22:56 czekać na wyniki śledztwa? masz rację w sprawie pobotego mężczyzny w Poczdamie prasa niemieckia pisała, że facet nie był aż tak zintegrowany (miał pasek niem. od paru lat), bo proszę państwa pił i związek mu się rozpadał bo jak wiadomo, tego porzadny Niemiec nie robi i już a ponadto sąd nie uznał udowodnienia rasistowskich motywów napaści Odpowiedz Link
maria421 Re: Jeszcze a propos Mugeln 30.08.07, 10:36 ggigus napisała: > czekać na wyniki śledztwa? masz rację > w sprawie pobotego mężczyzny w Poczdamie prasa niemieckia pisała, że facet nie > był aż tak zintegrowany (miał pasek niem. od paru lat), bo proszę państwa pił i > związek mu się rozpadał > bo jak wiadomo, tego porzadny Niemiec nie robi i już > a ponadto sąd nie uznał udowodnienia rasistowskich motywów napaści No to nie czekaj na wyniki sledztwa, przeciez Ty juz i tak lepiej wiesz jak bylo, prawda? Odpowiedz Link
ggigus mario, czy Ty w ogóle rozumiesz, o czym mowisz? 30.08.07, 14:31 (musiałam tylko poprawić ortografię, wybacz) czekam na argumenty z Twojej strony, mario Odpowiedz Link
maria421 Re: mario, czy Ty w ogóle rozumiesz, o czym mowis 30.08.07, 15:00 ggigus napisała: > (musiałam tylko poprawić ortografię, wybacz) > czekam na argumenty z Twojej strony, mario > Ggigus, posluchaj skarbie, moze bys chociaz RAZ zastanowila sie ZANIM cos napiszesz? Jakie argumenty chcesz ode mnie? Ja tylko proponuje zeby POCZEKAC z osadem na wynik sledztwa. Nic wiecej. Ale jezeli Ty juz teraz masz gotowy wyrok, to TY powinnas przedstawic argumenty. Gdzie one sa? Odpowiedz Link
ggigus czy ty wiesz, o czym piszesz? 30.08.07, 15:07 bo ja pisze o zakonczonej dawno sprawie Odpowiedz Link
maria421 Re: czy ty wiesz, o czym piszesz? 30.08.07, 15:31 ggigus napisała: > bo ja pisze o zakonczonej dawno sprawie > W Mügeln zakonczono juz sprawe???? Bo watek jest, jezeli jeszcze nie zauwazylas o Mügeln. Odpowiedz Link
ggigus watek jest o Mügel, ale JA 30.08.07, 15:34 nie!!!!!! pisalam !!!!! o Mügeln!!!!!! juz rozumiesz, o co chodzi? dyskusja ma to do siebie, ze rozwija . viede watek o podw. obywatelstwie, to tez!!!!!!! nie !!!!!! jest!!!!!!! dyskusja!!!!!!! o Mügeln!!!!!!!! Odpowiedz Link
maria421 Re: watek jest o Mügel, ale JA 30.08.07, 15:47 Ale JA pisalam o Mügeln!!!! I ja cytowalam link o Mügeln!!!! Dlaczego nie piszesz na temat????? Odpowiedz Link
ggigus no i co z tego, ze pisalas o Mügeln? 30.08.07, 16:00 ja nie pisalam i dalam wyraznie to do zrozumienia w kwestii dyskusji o podw. obywatelstwie nie jestes az tak konsekwentna, bo to nie jest o Mügeln, nieprawdaz? Odpowiedz Link
maria421 Re: no i co z tego, ze pisalas o Mügeln? 30.08.07, 18:57 ggigus napisała: > ja nie pisalam i dalam wyraznie to do zrozumienia Jasne, dalas wyraznie do zrozumienia, ze jedna sprawa musi byc rowna drugiej :-) > w kwestii dyskusji o podw. obywatelstwie nie jestes az tak konsekwentna, bo to > nie jest o Mügeln, nieprawdaz? W tej dyskusji sama sie zaplatalas, rzucajac jako "argument" 6-7 letnie dzieci:-) > Odpowiedz Link
ggigus piszesz, mario 30.08.07, 20:33 Jasne, dalas wyraznie do zrozumienia, ze jedna sprawa musi byc rowna drugiej :- - niestety, nie przypominam sobie, bym cos takiego twierdzila. piszesz dalej, mario: W tej dyskusji sama sie zaplatalas, rzucajac jako "argument" 6-7 letnie dzieci: > -) niestety, nie rozumiem, znow brak ci argumentow w koncu to ty, nie ja, przypominalas, czego dyskusja dotyczy, by w innej czesci tego samego watku upojnie dyskutowac o czym innym czy moglabys okazywac SOBIE SAMEJ odrobine konsekwencji? i skoro piszesz o 6, 7 letnich dzieciach - hehe, wrodzona uprzejmosc nie pozwala mi podac kategorii wiekowej, jaka nalezy przyporzadkowac Twemu zachowaniu Odpowiedz Link
maria421 Re: piszesz, mario 30.08.07, 23:37 Ggigus, nie mam ochoty na Twoj niesklady belkot. Nie mam ochoty na Twoje wieczne pyskowki. Idz, sprobuj sprowokowac kogos innego, ja ide spac. Odpowiedz Link
ggigus nie bede dyskutowac z maria, poki nie dostarczy 31.08.07, 18:52 ona argumentow, nie bede dyskutowac z maria, poki nie dostarczy ona argumentow, nie bede... Odpowiedz Link
ggigus burmistrz Mügeln w wywiadzie stwierdzil, 30.08.07, 22:10 ze to zajscie nie mialo rasistowskiego charakteru eh... Odpowiedz Link
maria421 Re: burmistrz Mügeln w wywiadzie stwierdzil, 30.08.07, 23:30 ggigus napisała: > ze to zajscie nie mialo rasistowskiego charakteru > eh... Ale Ty wiesz oczywiscie lepiej i nie potrzebujesz czekac na wyniki sledztwa. A jaki charakter mialo to morderstwo?: home.pages.at/tragelehn/ Odpowiedz Link
buka007 Re: burmistrz Mügeln w wywiadzie stwierdzil, 31.08.07, 08:12 a wiesz, jakiej gazecie udzielił tego wywiadu ? "Jetzt hat Gotthard Deuse, FDP-Mitglied, diese Überzeugung bekräftigt und eine "Vorverurteilung" seiner Stadt und deren knapp 5000 Einwohnern durch Politiker und Medien beklagt; in einem Interview - ausgerechnet mit der umstrittenen rechten Zeitung "Junge Freiheit"." www2.onnachrichten.t-online.de/c/12/23/99/66/12239966.html Odpowiedz Link
maria421 Re: burmistrz Mügeln w wywiadzie stwierdzil, 31.08.07, 11:22 A tak wlasciwie to co ten burmistrz stwierdzil? Ggigus pisze ze stwierdzil, ze atak na Hindusow nie mial podloza rasistowskiego. Tymczasem, burmistrz nie wykluczyl wcale rasizmu, lecz Rechtextremismus. "Ich sage es klipp und klar" In dem Interview mit der "Jungen Freiheit" plädiert der Bürgermeister jetzt auf der einen Seite dafür, die Ermittlungsergebnisse der Polizei abzuwarten und nicht "vorschnell politisch" zu urteilen. Auf der anderen Seite hält er an seinem Urteil fest: "Ich sage klipp und klar: Rechtsextremismus schließe ich aus. Denn es besteht ein Unterschied zwischen ausländerfeindlichen Parolen von Betroffenen und Rechtsextremismus." Co prawda, Rechtsextremismus laczy sie z rasizmem, ale nie trzeba byc neonazista, zeby byc rasista. Odpowiedz Link
maria421 Re: burmistrz Mügeln w wywiadzie stwierdzil, 31.08.07, 14:41 Sledztwo potwierdza, ze burmistrz mial racje: www.welt.de/politik/deutschland/article1148627/Keine_rechtsradikale_Hetzjagd_auf_Inder_in_Muegeln.html Odpowiedz Link
ggigus mario, jak dopowiada buka007, jeszcze 31.08.07, 18:50 jedna kwestia: JAKIEJ gazecie udzielil wywiadu ow burmistrz? zajrzyj sama i wyciagnij wnioski Odpowiedz Link
ggigus Mario, przeciez do Ciebie i tak nie dotrze (cytat 31.08.07, 18:58 ciebie samej, mario) nazisci, w tym przypadku neonazisci glosza, bo pare lat jednam minelo, glosza, ze jest jeden narod lepszy od innych. A takie poglady to wlasnie raszm. ale do ciebie i tak nie dotrze. poczytaj moze Junge Freiheit, chociaz tez nie wierze w skutecznosc mojej rady. Odpowiedz Link
maria421 Re: Mario, przeciez do Ciebie i tak nie dotrze (c 01.09.07, 17:17 Ggigus, skarbie, chocby ow burmistrz i samemu diablu wywiadu udzielil, to powiedzial w nim, ze wyklucza Rechtexstremismus, z czego Ty zrobilas, ze wyklucza podloze rasistowskie. Jakby Ci tu jeszcze lepiej wytlumaczyc roznice miedzy jednym a drugim? Moze na przykladzie kury?:-) Wiadomo ze kazda kura to ptak, ale nie kazdy ptak to kura:-))) Odpowiedz Link
ggigus nie reagujesz na moje argumenty, mario 01.09.07, 17:19 nie ma dyskusji bo o Rechtsextremisumu Neonazis i rasizmie sie wypowiedzialam, a Ty nadal swoje czy do ciebie juz nic nie dociera? Odpowiedz Link
maria421 Re: nie reagujesz na moje argumenty, mario 01.09.07, 17:26 Skarbie, czy rozumiesz dlaczego burmistrz mowil ze wyklucza Rechtextremismus ???? Czy rozumiesz ze prowadzone sledztwo POTWIERDZA to co mowil burmistrz? Czy rozumiesz ze mozna byc rasista nie bedac skrajnym prawicowcem czy neonazista? Czy rozumiesz w koncu ze nie kazda bojka miedzy ludzmi roznej rasy musi miec podloze rasistowskie? Odpowiedz Link
ggigus sorek mario, nie mam ochoty na twoja 01.09.07, 18:22 agresje ostateczne papapapa Odpowiedz Link
maria421 Re: sorek mario, nie mam ochoty na twoja 01.09.07, 20:04 Alez skarbie, ja Ci tylko cierpliwie tlumacze ze Twoje twierdzenie jakoby burmistrz powiedzial ze zajscia w Mügeln nie mialy resistowskiego podloza jest falszywe gdyz nie zgadza sie z tym, co on faktycznie powiedzial. Czy tak trudno zrozumiec slowo pisane? Odpowiedz Link