koelscher 26.06.09, 23:15 5 koncertow w trzech krajach, 2 - mniej lub bardziej przypadkowe - "bliskie spotkania trzeciego stopnia"... Nie twierdze, ze bylem zachwycony caloksztaltem tworczosci, ale: zetknalem sie z geniuszem... Tak jest. k-r Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja.nusz Re: † Rest in Peace, Michael... 26.06.09, 23:32 Mam podobne odczucia, choć na koncercie nigdy nie byłem - nie była to dla mnie na tyle ta długość fali aby tłoczyć się wśród mdlejących nastolatek. Geniusz tego człowieka jest bezsprzeczny nawet w obliczu faktu, że na to co go przedwcześnie spotkało przynajmniej ostatnie 15 lat ciężko pracował. Zostawił na szczęście sporo fajnej muzy. Odpowiedz Link
thunder-mug Re: † Rest in Peace, Michael... 26.06.09, 23:51 Für Jecki ist es unter Seiner Würde, sich einem bereits existierenden Thread anzuschließen! Odpowiedz Link
wqrwionylektor dziwi mnie, ze nie zalozyl forum 27.06.09, 01:12 na wlasne potrzeby Przy okazji: ty i jessi_a to nie jest ta sama osoba? Przy schizofrenii to sie zdarza, zmienne samopoczucie itd itp Odpowiedz Link
jessi_a Re: † Rest in Peace, Michael... 27.06.09, 06:59 tak jest... \*/ Swietnie tanczyl. Odpowiedz Link
annajustyna Re: † Rest in Peace, Michael... 27.06.09, 08:14 No tak, teraz to juz nawet nie trzeba byc psychiatra, by rozpoznac, ze szajba J. wciaz sie powieksza. J., a czy jest ktos znany, kogo nie spotkales/z kim sie nie przyjazniles/ nie jadles kolacji/ kogo nie uratowales przed terrorystami? Odpowiedz Link
koelscher Re: † Rest in Peace, Michael... 27.06.09, 08:59 Leider hast du - wen wundert's noch ? - das Thema völlig verkannt. Ansonsten scheinst du zunehmende Probleme mit Textverständnis zu haben... Und dennoch: Ja, ich bin sehr viel "rumgekommen" und tue es immer noch. Für das Problem, das du damit offensichtlich hast, bist du selbst verantwortlich. Eine tiefgründige Anal yse könnte helfen. k-r PS Wer ist jeki ? Odpowiedz Link
mieux geniusz zabity 27.06.09, 16:05 Michael genialnie śpiewał, genialnie tańczył, miał fantastyczne stroje. Do tego wiele swoich piosenek sam komponował. Gwiazda takiego formatu zdarza się niezwykle rzadko. Był stworzony dla piękna i by dawać piękno. Obecna cywilizacja ma to do siebie, że nie rozumie geniuszu i upierdliwie doszukuje się czegoś, czym można by geniusza zabić. Zawsze się coś znajdzie, jakaś nadinterpretacja 10 przykazań. Teraz nauczyciel boi się dotknąć dziecko, żeby nie być oskarżonym o molestowanie. A dzieciaki konfabulują aż włos się jeży. Kłamią prosto w oczy i jako "niewinne" i mówiące prawdę, sterowane przez rodziców czy psychologa(!) potrafią w sądach udupić na zamówienie. Obrońcy wymyślonych i absurdalnych praw po prostu Michaela zabili. Artyści to niezwykle wrażliwi ludzie, im większy geniusz, tym łatwiej go zniszczyć. Zbyt wielu chciało żyć na jego rachunek i to ponad stan. Kto go naprawdę kochał? Czy ktoś mu doradzał za darmo? Odpowiedz Link
fan.club He? 27.06.09, 17:06 Mogłabyś to powtórzyć ale trochę wolniej proszę. A skąd Ty to wszystko wiesz, eżeli "obecna cywilizaca" jest niekumata? Cyżbyś była z innej cywilizacji? Odpowiedz Link
koelscher Re: geniusz zabity 27.06.09, 18:14 Nie wiem o tym zbyt wiele, ale podejrzewam, ze "zabil" go ten sam ojciec, ktory rygorem i przemoca fizyczna zmusil go do wystepow w wkieku pieciu lat... k-r Odpowiedz Link
kolonistka Re: geniusz zabity 29.06.09, 10:00 chyba trzeba to oprawic w ramki. Jecki vel Koelscher "zeznaje" oficjalnie, ze w tym temacie "nie wie zbyt wiele" .... <oddala sie mamraczac pod nosem "swiat sie konczy"> Odpowiedz Link
koelscher tego nie trzeba w ramki: 29.06.09, 17:27 Eine gewisse "kolonistka" verwechselt mich vorsätzlich u. hartnäckig. k-r Odpowiedz Link
thunder-mug Wczoraj na ARTE... 28.06.09, 09:22 plus7.arte.tv/de/detailPage/1697660,CmC=2725112.html Dla osób mających na zbyciu 43 minuty Wczoraj na ARTE... Odpowiedz Link
lepian4 Re: Wczoraj na ARTE... 28.06.09, 11:25 laczego nie dorzucono jeszcze 7 minut? W ten sposob przeznaczono by statystycznie 1 minute na jeden rok jego wzlotow i upadkow. A moze wycieto wszelkie upadki? Odpowiedz Link
nana_c Re: Wczoraj na ARTE... 28.06.09, 22:10 thunder-mug napisała: > > plus7.arte.tv/de/detailPage/1697660,CmC=2725112.html > > Dla osób mających na zbyciu 43 minuty > > Wczoraj na ARTE... > > Mam sporo czasu, obejrzalam. mimo wszystko, trudno trafoc do Jacksona jako czlowieka, do jego prawdziwych uczuc. Czy molestowal dzieci? Ja przy tym nie bylam, a ile funtów klaków warci sa czasmi "swiadkowie", wiem z doswiadczenia. 9 lipca na ARTE, wieczorem, bedzie program specjalny o Jacksonie. Bede w kazdym przypadku przed TV. Odpowiedz Link