bombadil 17.12.01, 08:12 Cześć Wam wszystkim Z pewnością wiecie, że nie długo zbliżają się wybory do Rad Gminy i Powiatu. Może czas ich rozliczyć. Czy warto na nich głosować bądź wymienić te ekipy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adaś Re: zbliżają się wybory samorządowe IP: 195.136.60.* 17.12.01, 13:18 bombadil napisał(a): > Może czas ich rozliczyć. koniecznie!!! każdą władzę trzeba rozliczać bo to My ich wybieramy, obdażamy ich mandatem czyli zaufaniem. > Czy warto na nich głosować bądź wymienić te ekipy. na to pytanie niech sobie każdy odpowie sam. Ale wcześniej niech sobie zrobi rachunek sumienia i przypomni wszystko z paru ostatnich lat, jak władza sprawowała władzę. Dokładnie, fakt po fakcie, afera po aferze,i niech się nie da zrobić w bambuko kolejny raz i dać omamić wyborczą pachnącą kiełbaską. A co mi tam, wypowiem się! Pognać aferzystów i złodziei gdzie pieprz rośnie! No tak, tylko kogo na ich miejsce?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: zbliżają się wybory samorządowe IP: *.wbp.zabrze.pl 17.12.01, 14:28 Gość portalu: adaś napisał(a): > na to pytanie niech sobie każdy odpowie sam. Ale wcześniej niech sobie zrobi > rachunek sumienia i przypomni wszystko z paru ostatnich lat, jak władza > sprawowała władzę. Dokładnie, fakt po fakcie, afera po aferze,i niech się nie d > a > zrobić w bambuko kolejny raz i dać omamić wyborczą pachnącą kiełbaską. A co mi > tam, wypowiem się! Pognać aferzystów i złodziei gdzie pieprz rośnie! No tak, > tylko kogo na ich miejsce?????? Tez mysle zeby ich pognac :) Tylko zeby nie bylo potem tak ze "zamienil stryjek siekierke na kijek". Wybierzcie mnie - niczego nie obiecuje wiec na pewno was nei zawiode!!! ;D L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolek Re: zbliżają się wybory samorządowe IP: *.waw.cdp.pl 17.12.01, 14:56 no i co z tego, ze wymienisz ekipe? przyjda nowi i nowi zaczna krasc, oszukiwac, dorabiac sie i nam oczy mydlic.... zawsze tak jest niestety i chyba juz zawsze bedzie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: zbliżają się wybory samorządowe IP: *.wbp.zabrze.pl 17.12.01, 15:02 Gość portalu: jolek napisał(a): > no i co z tego, ze wymienisz ekipe? > przyjda nowi i nowi zaczna krasc, oszukiwac, dorabiac sie i nam oczy mydlic.... > zawsze tak jest niestety i chyba juz zawsze bedzie..... Ja nie bede! Juz wkrotce przedstawie moj program... cierpliwosci :D L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolek Re: zbliżają się wybory samorządowe IP: *.waw.cdp.pl 17.12.01, 18:22 akurat! kazdy tak mowi przed wyborami. wiec niby dlaczego mialabym Ci wierzyc? a poza tym ja sadze, ze szkoda czasu na bawienie sie w rzadzenie. to strasznie nudna sprawa. a mozna sie zajac czyms bardziej ciekawszym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: zbliżają się wybory samorządowe IP: *.wbp.zabrze.pl 18.12.01, 08:36 Gość portalu: jolek napisał(a): > akurat! kazdy tak mowi przed wyborami. wiec niby dlaczego mialabym Ci wierzyc? bo nie potrzebuje tego stanowiska zeby sie dorobic. > a poza tym ja sadze, ze szkoda czasu na bawienie sie w rzadzenie. to strasznie > nudna sprawa. a mozna sie zajac czyms bardziej ciekawszym! to zalezy... co kto lubi. moze byc ciekawie - jak zobaczysz moj program to zrozumiesz. L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolek Re: zbliżają się wybory samorządowe IP: *.waw.cdp.pl 18.12.01, 14:21 no to startuj w tych wyborach, tylko daj znac gdzie i kiedy, jakis programik tez chetnie poczytam... no i bede miec na kogo glosowac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: zbliżają się wybory samorządowe IP: *.wbp.zabrze.pl 18.12.01, 14:40 Program opublikuje na forum i bedziemy mogli pogadac. Nie powinien byc skomplikowany ale musze jeszcze sie zastanowic nad pewnymi punktami. L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Re: zbliżają się wybory samorządowe IP: 10.40.66.* 19.12.01, 17:47 Hmm, ostatnio raczej nie czesto bywam, wiem moj mandat do wypowiadania się na temat władzy jest nieco osłabiony. Jednak mieszkałem ciągle w TG jeszcze za czasów obecnej władzy (bo przypomnę, że Miłościwie Panujący, Jego Ekscelencja Piotr H. jest burmistrzem już chyba 11 rok...) I moja refleksja jest taka, że w TG coraz mniej się dzieje. Coraz więcej firm upada, jest coraz bardziej szaro, nudno. I to nie jest tylko wina ogólnego pogorszenia się warunków gospodarczych. Włodarze naszego miasta też cos niecoś mają na sumieniu. A może się mylę ? Przynajmniej - kilka straconych szans na rozwój. Ciekawi mnie nawiasem - jak będą porozkładane okręgi wyborcze. Bo dla nikogo nie jest chyba tajemnicą, że Piotr H. ma doskonale ułożone okręgi - w Strzybnicy (gdzie mieszka) z przyległościami wybiera się 1/4 wszystkich radnych (dokładnie 9 z 36). Przy obecnym kształcie ordynacji wyborczej, wydatnie to burmistrzowi pomaga... Igor. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw_moc Re: zbliżają się wybory samorządowe 31.12.01, 14:11 To jest wogóle ciekawy temat -propaganda wyborcza poprzez Internet. Gratuluję pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: zbliżają się wybory samorządowe IP: *.wbp.zabrze.pl 18.01.02, 12:04 Podobno LSD zgodzilo sie na bezposredni wybor burmistrza i wojta!! Czyzby ostatnia kadencja naszego burmiszcza??? L. Odpowiedz Link Zgłoś