Dodaj do ulubionych

Powraca sprawa galerii Copernicus

14.10.09, 00:39
A jeszcze większą aferą jest że firma EKOTON która wybrano do dokumentacji lotniska (chociaż jej oferta PO=dlegała odrzuceniu jako przekraczająca o 300 tys zł maksymalna cenę) pisała w swoich „Raportach Oddziaływania na środowisko” że Galeria Handlowa przy ul. Monte Cassino „może powstać” chociaż było to sprzeczne z Miejscowym Planem Zagospodarowania czyli poświadczała nieprawdę w dokumentach urzędowych. FIRMA EKOTON BYŁEJ URZĘDNICZKI URZĘDU MIASTA BIAŁYSTOK OSZUKUJE INWESTORÓW=TAM GDZIE SKNOCĄ DOKUMENTACJĘ INWESTYCJE SPRZECZNE Z PRAWEM NIE POWSTAJĄ NP. LOTNISKO, KAMPUS UNIWERSYTYETU W BIAŁYMSTOKU PRZY UL. CIOŁKOWSKIEGO, W/W GALERIA, ITP.
Za ujawnianie tych przekrętów EKOTON i Grzegorz Chocian znienawidził mnie serdecznie, Nikitorowcz próbował PO=bić w Urzędzie Marszałkowskim a pupilek Dworzańskiego ukraść mi laptopa i aparat cyfrowy. A PO=niewaz mam mimo wszystko odzyskane skasowane tego nagrania wkrótce będą na YouTube i będzie afera:)
Obserwuj wątek
    • macrow Powraca sprawa galerii Copernicus 14.10.09, 10:30

ciekawe.
      z jednej strony w urzedzie miejskim gada sie o tym, ze chce sie pomoc
      handlowcom, ktorych w tak okrutny sposob oszukala galeria biala; z drugiej
      strony potrzebna nam nowa galeria, zeby tym, ktorzy juz sie wkopali w handel,
      uniemozliwic wyjscie z dlugow.
      interesujace, czy i na tego kopernika znajda sie chetni idioci.
      czy nikt nie widzi, ze w tym miescie nie tylko baby piszcza na widok nowych,
      chinskich ciuchow, ale i bieda?
      postawicie nowa galerie, to sie bialostoczanki pojda splukac tam. na te dotad
      istniejaca galerie na pewno juz nie bedzie pieniedzy w bialostockich
      portfelach. a to dlatego, ze tutaj najwyzszym priorytetem jest kupowanie. od
      malego dzieci od mam slysza "ucz sie, to bedziesz mial duzo pieniedzy i
      bedziesz sobie mogl wszystko kupic". a jak oceny nie wyjda, jak trzeba, a
      priorytet konsumencki zostanie, to wypniemy pupke na pakingu za komoreczke.
      jesli mentalnosc wasza sie nie zmieni, to ja czarno widze przyszlosc tych
      uczacych sie w celu uzyskania sily konsumpcyjnej dzieci. moze powinny
      odpowiedziec "przestan zaciagac dlugi, to moze i bede se mogla cokolwiek
      kupic, kiedy bede juz duza. a tak to strach spadek przyjac".
      • bialostoczanin Re: Powraca sprawa galerii Copernicus 14.10.09, 10:51
        Proszę budować - deptak zaświeci zupełnymi pustkami, i wstyd będzie zaprosić
        kogokolwiek do Białegostoku.

..ale pamiętajcie o jednym - jak ktoś mądrze wspomniał w sąsiednim temacie - sami
        chodząc do Galerii napędzamy machinę popytu i podaży.
        • martines999 Re: Powraca sprawa galerii Copernicus 14.10.09, 23:22
          Chyba mistrzu dawno nie byłeś na Rynku Kościuszki w centrum naszego miasta albo
          tak tylko pieprzysz z natury...Wstyd to takie buraki dla tego miasta robią. Co
          to kogo obchodzi ile i jakie będą galerię w Białymstoku? Jak ktoś chce to niech
          buduje. Nie za Twoje pieniądze to robią. A poza tym nikt nie zmusza do chodzenia
          do galerii handlowych i robienia tam zakupów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka