Dodaj do ulubionych

Na kolana! - smutny epilog

• troll_bagienny Przecież to typowa małomiasteczkowa mentalność! 07.09.10, 10:10
      Ludzie! Czego wymagać od wiejskiej dyrektorki i prowincjonalnej kadry pedagogicznej, wreszcie...prostych rodziców - pewnie rolników, którzy od pokoleń wychowują swoje dzieci przy pomocy kija? Zresztą...to już nawet nie o wieś chodzi. W moim mieście, na osiedlu, tzw. robotniczym, sytuacja wygląda tak, że szkołą rządzą układy. Pani dyrektor więcej nie ma, niż jest, wicedyrektorki zatrudniają własne dzieci i ich znajomków na, podobno, marnych etatach nauczycielskich, ale niech ktoś "obcy" spróbuje się o taki etat ubiegać, powodzenia. Pedagog szkolna tak naprawdę zajmuje się plotami rodem z magla, wyciągając "z łapanki" dzieci (podobno nie łamie prawa, a działa w ich interesie) i wypytując o zarobki rodziców i np. "czy tata nie zdradza mamy". Wychowawczynie klas 1-3 mogłyby pozazdrościć intelektu i ogłady paniom z mięsnego, w którym od czasu do czasu robię zakupy, nawet ekspedientki nie robią tyle błędów gramatycznych (a i ortograficzne się trafiły), co nauczycielki z magistrem przed nazwiskiem. Cały system szkolny opiera się na znajomościach, układach, kombinacjach i wciskaniu kitu zapracowanym rodzicom, a jak ktoś się nie daj Boże wychyli z wątpliwościami, to już jest wrogiem ogółu i jego dziecko ma przypieczętowany los czarnej owcy. Tak było "za moich lat szkolnych", tak jest i teraz, tak będzie, jeżeli o karierze w szkole będzie decydowała selekcja negatywna i nepotyzm. Najgorsze jest to, że wielu naiwnych młodych ludzi studiuje z nadzieją, że spełni się w pracy pedagogicznej, a do pracy w szkole trafiają ci, których matki, ojcowie, ciotki i znajomi mają przysłowiowe plecy. I jakoś tak nie widać zapału, ani pozytywnych uczuć skierowanych do dzieci ze strony ich nauczycieli, którzy nigdy w życiu nie musieli się o nic starać, bo zawsze "sie załatwi", a oni sami są "nie do ruszenia". I piszę to nie tylko z perspektywy wkurzonego rodzica i byłego ucznia (dzieci też widzą tę paranoję), ale także córki i chrześnicy "pań nauczycielek", świętych krów, które przebimbały życie w spokoju i bez nerwów na państwowych posadkach chwaląc się, jakie to są ustosunkowane i przez to zaradne życiowo, nie, jak ci frajerzy, co próbują dojść do czegoś własnymi siłami, a nie koneksjami.
    • platanias Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 10:20
      Dramat.Jesteśmy smutnym ,zacofanym krajem. Kadra pedagogiczna powinna w oborze pracować. Pani dyrektor godna pożałowania ale i tak najbardziej winny jest kurator i prokurator.Trzeba być DEBILEM żeby uważać ,że nic się nie stało. Najlepszy tekst to ten jak to bili pałką gumową kiedyś i wyszli na ludzi.Właśnie widać jak wyszli (pewnie 3 klasy szkoły podstawowej).Gratuluje rodzicom! Brawo! Moje dziecko kocham najbardziej na świecie a kare może wymierzyć tylko i wyłącznie rodzic a nie obca baba. Szkolnictwo to dno!!!!
    • krociech Siłaczek i Judymów 07.09.10, 10:28
      trzeba, żeby na ścianie wschodniej zaprowadzić cywilizację zachodnią, niestety. Ta pani się, niestety, właśnie przedźwigała.
      • zuza52a Re: Siłaczek i Judymów 07.09.10, 19:26
        Sciana wschodnia czy zachodnia nie ma znaczenia, wszedzie jest tak samo. Pracowalam w Wielkopolsce, to przeciez nie wschod a potraktowano mnie podobnie. Mimo najwyzszego(wsrod nauczycieli tej szkoly)wyksztalcenia i najdluzszego stazu jako jedyna nie dostalam pracy na terenie gminy i powiatu po likwidacji szkoly. Powod? Nie biegalam do wojta z kwiatami w dniu imienin i osmielilam sie nie segregowac dzieci ze wzgledu na grubosc portfela ich rodzicow. Nie mialo znaczenia , ze "moje" dzieci zdobywaly nagrody w konkursach i zawodach ani to ze lubily mnie i dzieci i ch rodzice. A zeby bylo ciekawiej to juz po likwidacji dyrektorka wszystkie moje osiagniecias przypisala sobie.
    • leon_witold tchórze 07.09.10, 10:40
      boją sie tych czarnych jak diabłów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • pacior4 to powóztwa cywilne przeciw niej z 23 kc 07.09.10, 10:41
      czyli za naruszenie dobra osobistego w postaci godności
      i tak zeby sie do konca zycia nie wyplaciła

• awruk55 Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 10:57
      Tę sprawę nagłośniły FiM ponad 1-mc temu. Artykuł opisuje ogólnikowo, sprawa ma inny podtekst. Generalnie idzie o religijne tarcia
    • do100jnik jak taka osoba jak dyrektorka może nadal 07.09.10, 11:18
      pracować w instytucji edukacyjnej, toż to czysty ciemnogród a nie oświata, a z postępowania prokuratury i innych władz widać tylko układziki, układziki, może JK miał rację
    • anna22290 Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 11:32
      mieszkam w Niemczech od 30 lat tutaj szanuje sie ludzi ,dzieci taka dyrektorka nie miala by tu pracy i to nie tylko w tej szkole,ale ciemnota w Polsce jest przerazajaca tam tylko brakuje obozow koncentracyjnych z poparciem KACZYNSKIEGO ,kosciola i takich przygluawych ludzi; jak taki czlowiek w Polsce moze pelnic funkcje dyrektora szkoly gdzie sa wyzsze instancje ,kuratorium, ta kobieta powinna byc w tybie natychmiastowym odsunieta od pracy z mlodzieza
    • davee dyrektorkę wylać na zbity pysk!!! 07.09.10, 11:32
      niech sama sobie klęczy nad jakimiś bogami,bożkami itd.
    • zenekpedagog Pytania do Burmistrza 07.09.10, 11:50
      Hej,
      prosze piszcie do tego Burmistrza, ja juz to zrobilem pytajac sie czemu nie zatrudni Pani Pajdosz na miejsce nie zybt inteligentnej dyrektorki, moze cos do niego dotrze jak dostanie
      pare set pytan. Zalaczam bezposredni Link do Kontaktu z Burmistrzem Wojciechem Borzymem.

Pytania do Burmistrza
    • barej Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 12:03
      To chyba jakiś kawał! Nie wierzę aby to się zdarzyło w naszym kraju!!
    • kuma1 Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 12:15
      To dzień klęski polskiej prokuratury pod nowym kierownictwem i dowód na to, czym kierował się Lech Kaczyński wybierając na tę funkcję człowieka bez doświadczenia.Teraz dzieci zbierają zniwo jego pisowskich decyzji politycznych.Jednocześnie pokazuje jakie układy panują w polskich gminach.Czy to czasami nie pachnie mafią urzędniczą gdy zwalnia się broniącą dzieci nauczycielkę a swoją choć psychopatka pozostawia na stanowisku.
      • barej Re: Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 12:21
        kuma1 napisał:

> To dzień klęski polskiej prokuratury pod nowym kierownictwem i dowód na to, czy
        > m kierował się Lech Kaczyński wybierając na tę funkcję człowieka bez doświadcze
        > nia.Teraz dzieci zbierają zniwo jego pisowskich decyzji politycznych.Jednocześn
        > ie pokazuje jakie układy panują w polskich gminach.Czy to czasami nie pachnie m
        > afią urzędniczą gdy zwalnia się broniącą dzieci nauczycielkę a swoją choć psych
        > opatka pozostawia na stanowisku.
        No i cała prawda
    • boshary Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 12:23
      Nasuwa się jedno stwierdzenie jak takie indywiduum może być nauczycielem i dodatkowo dyrektorem.
      • opt Re: Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 12:39
        Bo ona wygrała konkurs na dyrektora przed zindoktrynowaną komisją, była osądzona przez zintoktrynowanego zweryfikowanego przez solidaruchów sędziego- oto cała tajemnica.Dla ludzi normalnych, wiedzących gdzie się kończy państwo a zaczyna religia miejsca w tej solidarnej postsolidarnościowej grupie nie ma .Ona zdominowała wszystkich i wszystko łącznie z receptą na ludzkie sumienia.
    • pssz Czy to zamiast klapsa? 07.09.10, 12:30
      Obecnie nie wolno dać dziecku klapsa bo to naruszenie nietykalności itd...
      Natomiast wolno kazać klęczeć przed świętym obrazem? Czyli obecnie w ten sposób należy skarcić psocące dziecko?
      • 2kotunia1 Re: Czy to zamiast klapsa? 07.09.10, 16:36
        o to Polska własnie. " nie wazne jaka, byle katolicka". Katabasy natomiast mówia, że to nie ich sprawa, tylko Panstwa. Pąństwa zaś tak długo póki nie wyciągnie ręki do ukarania, później to już tylko wrzask, że naruisza sie święte wartości religijne. Zapomniałem dodać, że dzieje się ta historia na terenach jarusia- któremu już mózg od starokawalerstwa zupełnie się zlasował (co to znaczy to moje pokolenie wie, a młodzież niech się uczy)
    • barej Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 12:30
      A co na to czarni? No i doprowadzili do takich absurdów!! Jestem ciekaw jakie jest ich zdanie!
      • bratabrat Re: Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 12:45
        barej napisał:

> A co na to czarni? No i doprowadzili do takich absurdów!! Jestem ciekaw jakie
        > jest ich zdanie!

takie samo jak azp11 o obroncach krzyza... czyli rzniecie glupa

www.youtube.com/watch?v=cYMREDd2i7g&feature=related
        takie zachowanie to dla asp11:

"W całym cywilizowanym świecie demonstrowanie swoich poglądów należy do
        podstawowych praw człowieka i nikt z tego nie robi niezdrowych sensacji."

forum.gazeta.pl/forum/w,52,115473987,115610534,Re_Ma_powstac_pomnik_pamieci_Smolenska.html
    • ostryga11 Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 12:38
      Brawa dla p. Marii. Oby wiecej było nauczycieli, którzy w dzieciach widzą czlowieka, a nie tylko uciążliwy dodatek do działalności placówki ośwaitowej....
    • milenahignett Re: Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 13:07
      gdyby to bylo moje dziecko i ten babsztyl nie zostal ukarany to wyslalabym sprawe do Strasburga za lamanie podstawowych praw czlowieka.
    • rudder Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 13:30
      Tylko w katolandzie taki prymityw może być dyrektorem szkoły. Pewnie ta pani abswowowała szkołę przyklasztorną i sama doświadczyła tak wyszukanych metod wychowawczych. Trzymam kciuki za zwolnioną nauczycielkę i jestem pewien, że zostanie przywrócona do pracy, ale koszty tego przywrócenia powinna ponieść "dyrektorka" z bożej łaski do spółki z burmistrzem.
    • radon13 Re: Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 13:51
      A moze tak za obraże uczyć religijnych ? Drugie przykzanei zabrania oddawać czci i klekac przed przedmiotami.
    • wenzel2 ałłachu akbar! 07.09.10, 14:08
      To chyba nie przypadek, że dzieciom kazano kleczeć przed gazetką religijną. Dobrze, że nie kazano im robić sklonów i dotykać czołem podłogi. To by bardziej pasowało do katolickiego talibanu. Tylko tak dalej drodzy kato-fanatycy, a niedługo zobaczycie, co tu się będzie działo.
    • easz Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 14:20

Mam nadzieję, że to jednak jeszcze nie epilog...

Teksty dyrektorki, czy kogo tam - o tym, że szkoda, że nauczycielka wywlekła wszystko na forum publiczne, to jakaś kpina, czy co?? Za samą dulszczyznę powinni się tam wstydzić, a to klękanie itp, to jakiś niepokojący objaw choróbska - albo psychicznego, albo społecznego/mentalnego/władzowego.

Nie popuszczać! Może rodzice tych uczniów by pomogli..? Przecież to dla ich dzieci, a wiadomo, że jak takie coś odchodzi, to i lepsze rzeczy może, cichcem. A przecież nikt nie zaprzeczył, że klękanie miało miejsce...
    • beeroka Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 15:10
      We don't need no education, We don't need no thought control, No dark sarcasm in the classroom, Teachers, leave the kids alone... HEY! TEACHERS! LEAVE THE KIDS ALONE!!
    • bilko78 Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 15:10
      Przyjade do tej szkoly, wyciagne to babsko za wlosy i kaze jej kleczec. Zobaczymy czy wtedy prokurator sie mna zajmie. Badz czujna babo, bo spotka cie taki sam los.
    • dar61 Nie tęskno mi, Panie 07.09.10, 15:40
      Do szkoły, gdzie dzieci do klęczenia się siłą namawia
      - nie tęskno mi, Panie!
      Do wiary przodków wymuszanej pałą gumową
      - nie tęskno mi, Rodzicu.
      Na posłuch "tradycyjny" - nieważne czy do dyrektorki,
      rodzica
      czy wójta
      - nie zgadzam się, Polsko.
    • angulem Na kolana! - smutny epilog 07.09.10, 15:49
      Dziwny jest ten kraj, jak mawial Miro - dziki! Jaki kraj taki wymiar sprawiedliwości! Na zbity pysk, bez prawa wykonywania zawodu powinny władze oświatowe takiego osobnika wyrzucić !! Co za instynkty u tej kobiety się wyzwalają w kontaktach z dziećmi??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka