Dodaj do ulubionych

Do alergików z Białegostoku

10.01.11, 11:29
Witam. Dziewczyny proszę o polecenie dobrego alergologa w Białymstoku. Chcę zrobić małej testy alergiczne i nie bardzo wiem do kogo się udać. W necie jest ich mnóstwo ale który jest dobry a nie tylko będzie chciał zedrzeć kasę:) Bardzo proszę o odpowiedzi.
Pozdrawiam wszystkie mamusie!!!
Obserwuj wątek
    • morelka1616 Re: Do alergików z Białegostoku 10.01.11, 11:49
      Witam!
      Mogę wiedzieć dlaczego chcesz zrobić testy, jakie objawy ma dziecko.
      Pytam,bo jeszcze dziś chciałam się umówić na własną rękę na takie testy, synek często choruje na krtań i w sobotę byłam u laryngologa, która stwierdziła, że mały jest alergikiem. Testy z krwi robią w laboratorium na Mickiewicza i w Eskulapie nawet bardzo małym dzieciom; jeden panel kosztuje 160zł.
      Rozmawiałam dziś z koleżanką, której córka dużo choruje, ma alergię pokarmową i refluks, ona chodzi do alergologów w DSK. Po rozmowie z nią pójdę jednak najpierw do poleconej przez nią lekarki gastrologa prywatnie, która również pracuje w tym szpitalu, więc może kogoś mi poleci. Bo same testy czasem nie są wiarygodne, a jednak to też przeżycie dla dziecka, podobno trochę tej krwi muszą pobrać (dzwoniłam i pytałam), a szkoda, żeby na darmo. Myślę, że najpierw trzeba znaleźć jakiegoś dobrego lekarza, który poprowadzi leczenia dziecka, a o takiego niestety czasem trudno. Ja też będę czekać, może jakaś mama kogoś poleci. Pozdrawiam.
      • kochana.zuza Re: Do alergików z Białegostoku 10.01.11, 12:01
        Moja córka niemal bez przerwy ma katar, ma też refluks. Często widuję u niej zmiany na skórze w postaci szorstkich swędzących plam. Nie wiem od czego mam zacząć jej leczenie. Myślę, że najpierw zrobię testy i wtedy się okaże. Pozdrawiam
        • mama_amelii Re: Do alergików z Białegostoku 10.01.11, 13:05
          Nie wiem czy tutaj zaglądałaś,ale może coś wypatrzysz:)
          forum.gazeta.pl/forum/w,46412,120679034,120682031,Re_Alergolog_dzieciecy.html
          • shiva772 Re: Do alergików z Białegostoku 10.01.11, 20:42
            Ostrzegam, nie idź do Puchalskiej.
    • agas-30 Re: Do alergików z Białegostoku 17.01.11, 13:40
      w jakim wieku są Wasze dzieci ?
      Nie słyszałyście, że do 5 lat testy mogą być przekłamane lub nie wyjść ?!
      Polecam alergologa Dr Kowalczyka/czuka - zawsze myle jego nazwisko. Przyjmuje prywatnie i w DSK.
      Wydaje mi się że dobry lekarz najpierw przeprowadzi wywiad z mamą, zobaczy co dziecko je i od jedzenia własnie zacznie a nie zaraz testy.
      • ame_lka Re: Do alergików z Białegostoku 10.02.11, 13:47
        Doktor Kowlczuk jest gastrologiem i ma rentgen w oczach bo od razu stwierdzi u dziecka alergie, następnie proponuje udać się do przełożonego doktora Kaczmarskiego który też po jednym spojrzeniu stwierdzi że dziecko ma alergie na mleko, to słyszą prawie wszyscy pacjenci obu Panów. A wszystkim chorobom naszych dzieci jesteśmy my rodzice bo źle karmimy nasze dzieci.
        Wracając do tematu nie znam dobrego ani gastrologa ani alergologa w Białymstoku, jeżeli ktoś jest w stanie polecić rozsądnego lekarza to była bym wdzięczna.
        • b.mamma Re: Do alergików z Białegostoku 10.02.11, 20:49
          a ja chodze z dzieckim do bardzo fajnej doktor alergolog do poradni na Mickiewicza
          nazywa się Barbara Banasuik
        • shiva772 Re: Do alergików z Białegostoku 10.02.11, 20:51
          :) A z moich doświadczeń wynika, że mamy nie akceptują alergii na mleko i szukają szczęścia u innych lekarzy. Dopiero po zmodyfikowaniu diety (sama przez to przeszłam) i całkowitej eliminacji nabiału (serki, jogurty oraz wszystkie słodycze zawierające np. mleko w proszku lub serwatkę) skonczyły sie problemy z kszlami, wiecznym chorowaniem, suchą skórą itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka