Dodaj do ulubionych

kto konczyl IIILO w 1995?

• kedmund a może by się przenieść na szkolnelata.pl ? 18.09.02, 13:48
    • Gość: RedLobster Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: *.client.attbi.com 21.09.02, 08:14
      Czy Trojka ma swoja strone na internecie?
      • Gość: aalf Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 16:49
        ma ale strasznie ciezko na nia trafic !
        pisze z pamieci , bo tylko raz tam zajzalem:iiilo@falcoman.bialystok.com.pl czy
        • kuala_lumpur Matury w 3ce 30.09.02, 15:44
          Cze!

Macie moze do opowiedzenia jakies mile ekscesy maturalne w 3ce? Na mojej bylo
          milo bardzo:
          -Matthew na mature z polskiego zabral male rozmowki polsko-czeskie, aby, jak
          powiedzial, "Nie bylo nudno jak skonczę, a glupio wychodzic od razu"
          - Gość jednak mial chyba za duzo wolnego czasu bo potem zaczal grac z kims na
          sali w kolko i krzyzyk. Korespondencyjnie...
          -A czlowiek ktoremu dostalo sie miejsce na 1szej ławce przyszedł z maskotką
          świni, a wzrostu czlowieka. Nie pozwolono mu posadzic tej świnki kolo siebie.
          -Co do maskotek to ktos na sali mial maskotke ktora od czasu wolala: You're my
          best friend!
          -itp,itd,

pozdro
          • czubeek Re: Matury w 3ce 16.12.02, 00:53
            kuala_lumpur napisał:

> Cze!
            >
            > Macie moze do opowiedzenia jakies mile ekscesy maturalne w 3ce? Na mojej bylo
            > milo bardzo:
            > -Matthew na mature z polskiego zabral male rozmowki polsko-czeskie, aby, jak
            > powiedzial, "Nie bylo nudno jak skonczę, a glupio wychodzic od razu"
            > - Gość jednak mial chyba za duzo wolnego czasu bo potem zaczal grac z kims na
            > sali w kolko i krzyzyk. Korespondencyjnie...
            > -A czlowiek ktoremu dostalo sie miejsce na 1szej ławce przyszedł z maskotką
            > świni, a wzrostu czlowieka. Nie pozwolono mu posadzic tej świnki kolo siebie.
            > -Co do maskotek to ktos na sali mial maskotke ktora od czasu wolala: You're
            my
            > best friend!
            > -itp,itd,
            >
            > pozdro

W sumie mam nawet kolekcję zdjęć z własnej matury pisemnej z polskiego.
            Pomyślałem sobie, że fajno mieć jakąś pamiątkę...
        • Gość: RedLobster Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: *.client.attbi.com 07.10.02, 14:51
          Gość portalu: aalf napisał(a):

> ma ale strasznie ciezko na nia trafic !
          > pisze z pamieci , bo tylko raz tam
          zajzalem:iiilo@falcoman.bialystok.com.pl czy
          >
          Nie dziala. Mozesz sprawdzic jeszcze raz?
        • Gość: Tomasz_84 adres www IP: *.bsk.vectranet.pl / *.gazeta.pl 08.10.02, 00:05
          www.3lo.man.bialystok.pl/, tyle, ze tam nic nie ma...
          • Gość: RedLobster Re: adres www IP: *.client.attbi.com 08.10.02, 06:57
            Gość portalu: Tomasz_84 napisał(a):

> <a
            href="http://www.3lo.man.bialystok.pl/,"target="_blank">www.3lo.man.bialysto
            > k.pl/,</a> tyle, ze tam nic nie ma...

Dzieki za odpowiedz.
            Znalazlem ten adres wczoraj i rzeczywiscie barrrdzo
            skromnie to wyglada, bardzo.
            • Gość: Tomasz_84 Re: adres www IP: *.bsk.vectranet.pl / *.gazeta.pl 08.10.02, 11:38
              Moze cos sie zmieni, skoro od paru miesiecy wisi ogloszenie o konkursie na
              stone intenetowa. O ile pamiętam, termin składania prac minał albo z początkeim
              pażdziernika, albo jakos na dniach. Zobaczyby, w sumie, jakby nie bylo, mamy
              teraz tez profile infrmatyczne...:)
              • Gość: kujonek Re: adres www IP: *.client.attbi.com 08.10.02, 22:59
                He, he, he!
                No wlasnie!!
          • Gość: maddi Re: adres www IP: *.duna.pl / 192.168.3.* 08.10.02, 14:12
            stronę tą założył mój ówczesny kolega z klasy ( Kisiel) wraz ze swoim bratem.
            zdobyli dzieki tej stronie jakąś tam nagrodę , a było to wszystko ponad trzy
            lata temu. pozdrawiam braci radziszewskich (obydwaj uczniowie III LO)
    • Gość: nooola Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 02.10.02, 17:04
      normalnie jak czytam to wszystko to sie geba sama cieszy... mi w kochanym 3lo
      jeszcze niecale dwa latka zostaly i powinno byc ciekawie po tym czego sie tu
      dowiedzialam, nie no normalnie takie jazdy beda :)))))))) dyrektorka jest pani
      gorniakowa teraz i ogolnie opinia o niej taka ze s*** i tyle, chociaz jako
      nauczycielka podobno oka jest. wice jest zaniewska (z matmy jakby ktos nie
      wiedzial) i sie w pizdu zaczelas "wozic", no bo w koncu ma teraz wlasny
      gabinet. ja w sumie narzekac nie moge bo kadre mam raczej w porzadq ale lekcji
      z borysem w zyciu nie zapomne. aaa i chyba trzeba wspomniec o pani
      murawskiej... wlasnie, jak ja reszta wspomina?? pozdroofki dla all
      • ivan.lukov Re: kto konczyl IIILO w 1995? 02.10.02, 19:09
        nie wiem co zlego mowzesz powiedziec o borysie. mialem z nim historie przez 4
        lata + rok wosu i nie zauwazylem zeby byl straszny. uwzial sie tylko na jednej
        dziewczynie z klasy (biedaczka) ale nigdy nie slyszalem z jego ust zlego slowa
        o uczniach. czasem troche przesadzal, kiedy np tworzyl przezwiska od nazwisk,
        ale ze bylo to najczesciej stale przezwiska ludzi z klasy, to mu darowalismy.
        no i troche za duzo goli stawial. w sumie 3lo fajne bylo, nawet z borysem.
        z nauczycieli moich usunal bym tylko kaponow (tylko w 4 klasie ja mialem) i
        bobrus.
        pozdrowienia dla wszystkich, ktorzy w 3lo jeszcze sie ucza.
    • Gość: RedLobster Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: *.client.attbi.com 07.10.02, 14:49
      Za moich lat to Humenczyk prowadzil tylko wychowanie
      techniczne (tzw. WT jesli nie wiecie):)) A teraz panie,
      co ja "slysze" informatyka?
      • Gość: mati Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: 195.205.214.* 07.10.02, 16:46
        Humenczyk informatyke... no niezle rozwija sie; fajny z niego gosc!!
        a czy pracuje jeszcze w III stara kadra typu Lotowska albo Szubzda??
        alez to byly lata, II LO wspominam najlepiej na swiecie, na studiach nie bylo
        juz tak swietnej atmosfery, a z wieloma osobami z mojej klasy przyjaznie sie do
        dzis

pozdrowienia dla p. Gorniak (obecnie dyrektor - gratuluje!!) - to jedna z osob
        ktore zasluguja wedlug mnie na najwyzszy szacunek w tej szkole!!

i jeszcze jedno... czy istnieje jeszcze Klub Integracji Europejskiej??
        • Gość: Tomasz_84 Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: *.bsk.vectranet.pl / *.gazeta.pl 07.10.02, 17:23
          hej:) klub istnieje i ma sie dobrze, pan B dziala teraz z pania C:)

prezes KIE
          • Gość: mati Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: 195.205.214.* 08.10.02, 07:25
            To wspaniale !!
            pozdrow wiec wszystkich czlonkow i pana Adama Borysiewicza od członkow
            załozycieli - Mateusza i Mariusza
            dzieki!!
            • Gość: Jakimus Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: *.duna.pl / 192.168.6.* 11.10.02, 17:46
              A juz sie zapomnialo o trzecim założycielu - trzecim panu M-Maćku
    • Gość: nooola Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 07.10.02, 17:39
      a wezcie z tym klubem integracji europejskiej, koles ma fiola na tym punkcie i
      jeszcze mu sie parady shummana czy jak to sie tam pisze zachcialo w maju to
      musielismy jak idioci popierdalac po lipowej w jakims pochodzie z trabkami na
      czele i do tego w sobote i do tego jeszcze zdjecia powiesili na 1. pietrze. w
      piatek otrzesiny kotqw, 26 polowinki i nawet wybory miss sie kiedys tam
      szykuja, normalnie impreza za impreza...
      • Gość: bzik-bzik Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 10.10.02, 14:37
        nooola czy ty uczysz sie w 4a(humanistycznej)?
        • Gość: nooola Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: chilan:* / 192.168.1.* 16.10.02, 22:26
          nie bo jestem rocznik 85. a w ogole ktos wie co bylo na otrzesinach?? bo mi sie
          udalo wbic tylko na dyskoteke, bo nie chcieli wpuszczac 3 i 4 kl wiec
          musielismy przelazic przez okienko w szatni pod kratami, ale patent niezly :D
    • Gość: nooola Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: chilan:* / 192.168.1.* 31.10.02, 11:03
      wiecie o ktorej nam polowinki skonczyli?? ok 12.30...zonk
      • ivan.lukov Re: kto konczyl IIILO w 1995? 10.11.02, 13:54
        ale polowinki byly sympatyczne... mimo ze wczesnie, tylko ta kolejka na koncu
        do szatni...
        absolwent
    • Gość: Zenek Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: *.euro / *.euro-net.pl 10.11.02, 20:59
      Ja je wlasnie zaczelem... Moze kiedys skoncze:P
      • Gość: guess who16 Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: *.sloneczny.pl / *.sloneczny.pl 11.11.02, 00:35
        Ja też właśnie zaczęłam naukę w tym liceum. Niektórzy nauczyciele to na serio
        ciekawe osobowości.
        Niedawno pani Pyć do nas: uważajcie bo jeszcze czegoś nie przyuważycie lub nie
        posłyszycie:) Od razu widać, że umysł ścisły. Przynajmiej wiadomo, że będzie
        śmiesznie:)
        • Gość: robson Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: *.starosielce.sdi.tpnet.pl 11.11.02, 01:23
          a znasz takie powiedzenie "uwaga zwracam uwage"
        • Gość: Afroman z IIILO Co powiecie o mojej obsadzie? IP: *.csk.pl / *.csk.pl 12.11.02, 18:33
          B. Pawełek(niem) I. Wierzbicka(geo) M. Kulikowska(Tirówa)(Chemia) K.P.Kaponow
          (pol) K. Łowicka(ang) L. Szumiel(łac) H. Mąkowska(hist) L. Pawlukiewicz(mat)
          T. Fedorowicz(fiz) L. Sewastianowicz(inf) K. Ratasiewicz(WOK) K. Modzelewski
          (WF) B. Gołub (rel)
          to moja kadra powiedzcie co myślicie o każdym z nich.
          • Gość: Afroman z IIILO Re: Co powiecie o mojej obsadzie? IP: *.csk.pl / *.csk.pl 12.11.02, 19:09
            zapomniałem dodać że moją wychoawczynią jest Chmielewska.
          • Gość: Absolwentka Re: Co powiecie o mojej obsadzie? IP: *.net.bialystok.pl / *.net.bialystok.pl 13.11.02, 22:04
            Lońka Shumiel to spoko babka tylko w lacinie zakochana , MOdzel to zajebisty
            gość. Kapcionow to Ci wspułczujem to stara kurwa , jezeli nie lubish niemca to
            z Pawełkowom mash przejebane. Tirówa to głupia Bladż. Mąkowska jest całkiem
            spako nie wymaga za dużo a Wierzbicka jest pierdolnięta co widać po samym stylu
            ubierania. I to by było na tyle bio z reshta nie miałam nic wspólnego acha
            jeshcze Ratosiawicz tesh troshkę walnięta.
          • colleen Re: Co powiecie o mojej obsadzie? 22.11.02, 23:31
            Gość portalu: Afroman z IIILO napisał:

> B. Pawełek(niem)
            spoko kobieta, ktoś tu juz dobrze napisał "nauczycielka, do której trzeba
            dojrzeć"....ale potrafi byc troszke nie fair.

I. Wierzbicka(geo)
            u tej pani loozik, 2 klasówki na semestr, trzeba tylko kupic sobie odpowiednia
            ksiązke z testami

M. Kulikowska(Tirówa)(Chemia)
            fajne buty ;-)
            K.P.Kapono
            buehehehe.....
            K. Łowicka(ang) L. Szumiel(łac)
            z wyżej wymienionymi nie miałam przyjemności

H. Mąkowska(hist)
            krzywdy jeszcze(!) nie zrobiła...moj stosunek do niej, raczej neutralny

L. Pawlukiewicz(mat)
            złoty człowiek, muchy by nie skrzywdził, ale swoja prace domową, to niech sobie
            sam odrabia, bo chyba nie rozumie, ze ja mam jeszcze inne przedmioty...

> T. Fedorowicz(fiz)
            znamy sie tylko z widzenia..
            L. Sewastianowicz(inf)
            mmm....nowa twarz wśród kadry ;-), to zamiast humenczyka, tak? pierwsze klasy,
            to Was poprosze o opinie..

K. Ratasiewicz(WOK)
            spoko
            K. Modzelewski
            wujek modzel? hmm....

B. Gołub (rel)
            a o sztanach juz Wam mowiła?

serdecznie pozdrawiam i do zobaczenia w Sam Wiesz Gdzie ;-))))
            • Gość: Eva Re: Co powiecie o mojej obsadzie? IP: *.csk.pl 29.11.02, 21:12
              Ja coś Wam powiem Sewastianowicz rulez to jedyny gość , u którego nic nie
              trzeba robić!!!!!!!!!!!
      • Gość: knur Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: *.fastmedia.pl / 192.168.1.* 11.11.02, 00:36
        płaczecie z powodu połowinek?! A gdyby tak o tej samej porze (00:30) skończyli
        wam STUDNIUFKĘ!!??
        pozdrawiam - rocznik 1988
    • Gość: Konti Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: *.euro / *.euro-net.pl 11.11.02, 11:22
      Nie konczylam III LO w 95, w ogole go jeszcze nie skonczylam(zostaly mi jeszcze
      dwa piekne latka stresow i nerwicy...)
      Nie wiem czemu kilka osob tak cieplo wypowiadalo sie o pani Ratynskiej, kobite
      ta owszem, dobrze tlumaczy, ale gdy pyta smieje sie z ucznia ktory sie stresuje
      przed tablica. jemu trzesa sie rece, a ona dowcipkuje... nie jest ona kims kogo
      wybralabym na nauczyciela roku.
      Na wieksze uznanie zasluguje juz p. Pawelek ktora wytlumaczy i prywatnie jest w
      porzadku kobieta, jej zajecia (moze tylo dla mnie) nie sa takie srtesujace jak
      to opowiadali mi znajomi absolwenci.
      jakos malo teaz tu pisano o "zrownowazonej" polonisce p. Renacie "Kosciuk" (juz
      nie Steckiewicz). W pierwszej klasie slyszelismy "nie bede rzucac perel miedzy
      wieprze" jak tez cigle nam powtarzala "lwia czesc...". Jest ona chyba jedyna
      tak malo nieprzewidywalna nauczycielka, niewiadomo czy w danym momencie zacznie
      sie smiac czy wrzeszczec na nas... ostatnio wprowadzila specjalnie dla nas
      terror zwany "rzezia niewiniatek".
      Pani Sosnowska jest wspaniala kobieta choc czasami moze nie zwracac na kogos
      uwagi i udawac ze tej osoby nie ma, nazywa nas fluczkami narodowymi, glonami,
      pomnikami, ale ogolnie jej lekcje sa inne niz reszta i to mi sie podoba.
      Szkoda ze nie uczy juz pan Humenczyk. jego lekcje zawsze byly godzinami
      wolnymi ;) jego stroj pobijal wszytskie inne. Mozna go bylo poznac na ulicy
      zawsze ;)
      Co do ś.p. Roszkowskiego to osobiscie nie mialam z nim lekcji, ale wiele
      slyszlam. Podobno byl wspanialym czlowiekiem i nie mial w szkole ani jednego
      wroga wsrod uczniow.
      Obecna pani dyrektor jest chyba za bardzo dumna z siebie i wprowadza istny
      terror w szkole. moze pan Adamski wroci??
      czesci rzeczy chyba nie powinnam pisac, bo jeszcze sie tam ucze, ale co mi
      tam ;) Pozdrowka dla wszystkich uczacych sie w "Wiezieniu dla młodych
      recydywistów"
      • Gość: Banal Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: *.dip.t-dialin.net 16.11.02, 00:51
        Gość portalu: Konti napisał(a):

> Nie wiem czemu kilka osob tak cieplo wypowiadalo sie o pani Ratynskiej,
        kobite
        > ta owszem, dobrze tlumaczy, ale gdy pyta smieje sie z ucznia ktory sie
        stresuje przed tablica. jemu trzesa sie rece, a ona dowcipkuje... nie jest ona
        kims kogo wybralabym na nauczyciela roku.

P. Ratyńska to ZDECYDOWANIE moj nauczyciel roku. A jesli wydaje Ci się, że ona
        z kogokolwiek się śmieje, to coż, nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Ci
        szczęcia, bo z taką inteligencją i spostrzegawczością będziesz miała problemy w
        tej szkole...

> Obecna pani dyrektor jest chyba za bardzo dumna z siebie i wprowadza istny
        > terror w szkole. moze pan Adamski wroci??

Obecnie, to przynajmniej widać, że ta szkoła MA dyrekcję! Pani dyrektor
        zdecydowanie ma z czego być dumna. Po prostu właściwa osoba na właściwym
        miejscu. A co do terroru, to zajrzyj jeszcze raz do słownika, ufam, że masz
        takowy...

• ivan.lukov Ratynska rulez! 16.11.02, 11:29
          jak wyzej
        • Gość: Konti Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: *.euro / *.euro-net.pl 17.11.02, 16:17
          Gość portalu: Banal napisał(a):

> Obecnie, to przynajmniej widać, że ta szkoła MA dyrekcję! Pani dyrektor
          > zdecydowanie ma z czego być dumna. Po prostu właściwa osoba na właściwym
          > miejscu. A co do terroru, to zajrzyj jeszcze raz do słownika, ufam, że masz
          > takowy...

Jezeli tak uwazasz, to dlaczego tak wiele osob twierdzi ze jest to zla zmiana
          i ze pan Adamski to byl dobry dyrektor? Dlaczego przeciwko niej (to fakt ze nie
          tylko przeciwko niej, ale i innym nauczycielom) powstaje podziemna prasa??
          Skoro jest taka dobra, to skad sie biora takie rzeczy?? Dlaczego wszyscy
          (chyba ze to tylko znaczaca wiekszosc) krytykuje jej zmiany??
          Mozesz to wyjasnic??
          • Gość: Banal Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: *.bsk.vectranet.pl / *.gazeta.pl 21.11.02, 15:05

> Jezeli tak uwazasz, to dlaczego tak wiele osob twierdzi ze jest to zla
            zmiana
            > i ze pan Adamski to byl dobry dyrektor? Dlaczego przeciwko niej (to fakt ze
            nie
            >
            > tylko przeciwko niej, ale i innym nauczycielom) powstaje podziemna prasa??
            > Skoro jest taka dobra, to skad sie biora takie rzeczy?? Dlaczego wszyscy
            > (chyba ze to tylko znaczaca wiekszosc) krytykuje jej zmiany??
            > Mozesz to wyjasnic??

Hmmm... Pan Adamski?, a tak był. I tyle o nim wiadomo. Ale skąd Twoj
            sentyment do niego, skoro nie znasz "tych czasów"? Co więcej, skoro jesteś z
            pierwszej klasy, to nie zabieraj głosu na tematy, o których nie masz nawet
            blado zielonego pojęcia - to poniekąd podważa ich wiarygodość...

Zmiany? Zapewne mówisz, o tym, że
            -mamy nową salę informatyczną,
            -nowe komputery,
            -bibliotekę czynną dłużej,
            -pojawiły się plansze informacyjne i mapy na ścianach,
            -dyżury nauczycieli na przerwach,
            -mydło (co prawda rozowdnione), papier i działające krany w toaletach,
            -dyżury uczniów, po których nie trzeba iść na zjęcia,
            -sekretariat na miarę tej szkoły, tudzież to, że
            -samorząd szkolny i klub europejski mają swoje siedziby, a plan lekcji znany
            był już pierwszego dnia?

Czy też może powtarzasz ten pseudo argument o akwarium?? Odpowiedź na to
            pytanie można niewątpliwie nazwać małym testem na intligencję... Dlaczego więc
            pojawia się "podzwimna prasa", o której nikt nie słyszał? Dlatego, ze ktoś
            jest ślepy, żeby nie powiedzieć głupi.
            • Gość: Konti Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: 212.244.128.* 21.11.02, 19:16
              Po pierwsze NIE JESTEM KOTEM!!!!! mam porownanie do poprzednich lat. Czy twoim
              zdaniem Adamski nic nie zrobil?? Nawet kibli nie wymienil? (z tych "na
              narciarza")
              A co do zmian nowej pani dyrektor to i tak najgorsze sa dyzury uczniowskie.
              Moze tylko ja sie nie ciesze ze strace lekcje, ale moze tylko ja wiem jak
              ciezko jest niektore nadrobic. Nie mam zamiaru siedziec od 8-13 albo od 13-19
              na korytarzu i gapic sie glupio w sufit (chyba ze nie wiem o jakichs
              obowiazkach)
              • Gość: Banal Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: *.bsk.vectranet.pl / *.gazeta.pl 23.11.02, 03:02
                Nie wiesz.
    • Gość: ludzik Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: 217.97.164.* 14.11.02, 17:56
      dlaczego zamknęli "akwarium'??????
      • Gość: KonteneR Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: *.euro / *.euro-net.pl 14.11.02, 18:20
        Gość portalu: ludzik napisał(a):

> dlaczego zamknęli "akwarium'??????
        pewnie to kolejny wymysl "kochanej pani dyrektor", wiekszosc ludzie musi teraz
        naokolo...
        moze sami je otworzymy??
        • Gość: chlor Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: *.suprasl.sdi.tpnet.pl 15.11.02, 16:40
          taaaaaaaa???? a ja powiem krotko- trza przezyc ta cholerna szkole...no moze nie
          do konca tak :P. Wspulczucie wszystkim "ofiarom"(za malo powiedziane) K.P.K.,
          ta...............(wstaw dowolne slowo poza "kobieta") jest krotko i
          KWINTESENCJONALNIE mowiac pierdolnieta...
          akwarium zamkneli z powodu zbyt duzego nawodnienia podlogi spowodowanego zbyt
          duzym ruchem motoryczno-pelzakowatym jednostek uczniowskich, z powodu tego
          wysoko wyspecjalizowane jednostki sprzatajaco-strozujace (wozne) nie mialy
          mozliwosci utrzymania nalezytego stanu posadzek,w wyniku czego pani dyrekto
          stracila 1 mikrometr obcasa.
          co do prof.ratynskiej i innych nauczycieli, ktorzy ucza w III lo ponad 20 lat
          (poza KPK, ktora wyrosla skubana z siakiegos techniukum mechanizajci i
          utylizacji odpadow- via transportowanych by konteneRy do hryniewicz) musismy im
          to wybaczyc- stara wiara.
          Z ostatnich ciekawych wiesci o kaponoff, to usiluje wyslac dwie klasy 1-sze do
          poradni psychologiczno-gogicznej w celu przebadania osobnikow na
          prawdopodobienstwo zaxchodzenia zhjawiska zwanego dysortografia... a takze
          prace stylistyczne, w ktorych zaznacza bledy na chybil trafil oraz skroty
          traktuje jako bledy ortograficzne....:DDDD
          Ziuta i p.pawelek rulez(sometimes:DD )
          • Gość: ludzik Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: 217.97.164.* 15.11.02, 19:37
            O kaponie mówić to już aż żal energii marnować. Ale z tym akwarium to jest
            totalne chamstwo!!!! Jakies pare osób które robily sobie skrót z pałacowej na
            ogrodową spowodowało (chyba o to chodzilo, a może o ten milimetr obcasa;-))) że
            teraz pół albo i wiecej szkoły musi naginać naokoło
    • ivan.lukov III LO to jest coś... 16.11.02, 11:33
      Ja mimo tragicznej kadry (wg niektorych...KPK, Borys, Tirówa, Ratysia, Dral) i
      wielu bojow z KPK, ktora mnie szczerze nienawidzila (z wzajemnoscia, ale ja
      tego tak nie okazywalem, bo chcialem liceum skonczyc, nigdy mi cholera 4 nie
      postawila, a bylem naprawde dobry z polaka...) milo wspominam 3LO, szczegolnie
      moja klase, kochane ludziki... Zapraszam na strone mojej klasy, ktora bedzie
      rozbudowywana wkrótce o dzial nauczycieli... Czekam na wasze opinie o
      nauczycielach na e-mail: jpu@op.pl
      adres strony: www.yannek.republika.pl
      • kuala_lumpur Z innej beczki 18.11.02, 02:18
        No dobra!

A czy któryś z naszych kochanych belfrów już czytał ten wątek? Ciekaw jestem
        ewentualnych reakcji... Przeciez w szkole są komputery to nawet i starsze damy
        mogłyby coś poczytać jeśli by im wcześniej włączyć stronę...
        • Gość: ludzik Re: Z innej beczki IP: 217.97.164.* 18.11.02, 23:11
          jasne że czytali i to już baaardzo dawno (ponoć sama dyra)
    • Gość: nooola Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: *.com / 192.168.1.* 19.11.02, 21:47
      jesli chodzi o akwarium to z tego co ja slyszalam od jednego z nauczycieli to
      zamkneli raz ze sie dealerzy przez szkole przetaczaja, a dwa ze przypadkowym
      ludziom nie chce sie okrazac szkoly wiec ida przez lacznik. a nawet podobno
      brame czesciej zamykaja zeby ludzie ktorzy jezdza do urzedu, na boisq nie
      parkowali. ale najlepszy patent jest taki ze chca kamery w klopch wstawic i
      ochrona ma byc od drugiego polrocza wiec bez legitki nie wejdziesz. a na dniach
      na dole siedza dyzurni i przeprowadzaja ankiete na temat: co chcialbys zmienic
      w szkole i ponad polowa ludzi stwierdza ze dyrektorke. a pan jasinski zostal 3
      wicedyrektorem
      • Gość: neseira Z innej beczki....... IP: *.net.bialystok.pl / *.net.bialystok.pl 19.11.02, 22:42
        Obecny i były ludzie III Lo pokaż, że stać Cię na więcej. Chlor napisz coś
        ciekawego stać Cię na to!!! Mam nadzieję, że niedługo str. ta zostanie jeszcze
        bardziej spopularyzowana i wszyscy uczniowie będą tu zaglądać i czasem coś
        naskrobią. W szczególności GÓWNIANE klasy pierwsze. dziękuję za uwagę;)
        • Gość: chlor Re: Z innej beczki....... IP: *.suprasl.sdi.tpnet.pl 19.11.02, 22:56
          mnie??? kurde no ciekawe kto uwaza ze ze mnie da sie cos wystrugac, zwlaszcza
          po szkole :P:P:P no ale..... ciekawe ktoz to taki!!??
          ludzie czyktos wie cos o DR. kudelskiej-jakostam??? albo o porzedniej pracy
          niejakiego borysa, chodza sluchy ze pracowal w biurze podrozy:DDD :P
          • Gość: Banal Re: Z innej beczki....... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.gazeta.pl 21.11.02, 14:18
            Pudło. Borys ciągle pracuje jako przewodnik.
      • Gość: ludzik Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: 217.97.164.* 20.11.02, 13:31
        Zamiast marnowac kase na kamery to powinni zmobilizowac nauczycieli żeby
        ruszyli wreszcie swoje tylki i nie tylko wychylili sie z pokoiku ale rowniez
        pofatygowali sie skontrolowac kible. Ale coz to da?????? W tamtym roku niejaka
        tirowka dyzurowala na korytarzu i kompletnie jej nie ruszaly kleby szarego dymu
        wychodzace z klopow.

Ludzie, ok, ja rozumiem ze lubicie sobie przyjarac od czasu do czasu i palcie
        sobie na zdrowie ;-)), ale blagam nie w szkole, nie w kiblach, przeciez to sie
        nie da wytrzymac!!!!!!
        • Gość: erni Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 20.11.02, 15:40
          podpisuje sie od tym co napisal ludzik obiema nogami.
          Wątek ten śledze od samego początku i muszę stwierdzic ,ze trochę podupada.
          Ludzie- tu kieruję apel do tych wszystkich którzy sie jeszcze sie mecza w
          trojce,szczególnie do szczyli z klas pierwszych- skaczcie ta szkole z matura,
          przezyjcie cztery lata( teraz to chyba i trzy) ,a wtedy obmywajcie tylki kadrze
          ile wlezie-gwarantuje wam ze spojrzycie na TE sprawy inaczej, z dystansem.
          Sorrki za te skrobanie , ale szlak mnie trafia , gdy czytam ,ze jakas sikse
          denerwuje smiech Pani Ratyńskiej. To właśnie jedna z niewielu profesorek ,
          która potrafi rozładowac atmosfere- pisze to ktos kto orlem z fizyki nie był -
          miałem 3,2,2,3 w kolejnych latach,męczyłem sie troche ,ale fizyke umialem -
          dawalem nawet korepetycje laskom z klas ogolnych.
          Co do opinii o Pawelek- mówcie co chcecie ale po lekcjach z ta kobieta 90%
          ludzi mowi po niemiecku .
          • Gość: Dinka Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.02, 18:43
            Moja wychą teraz jest Ratynska.Ujdzie w tlumie w sumie to i tak pewnie jedna z
            lepszych psorek.Moja wycha z gimnazjum to przy niej pikus i to wielkosci robaka
            ale ja nie o tym.Ludzi moze jakies porady co do tych ch...belfrow jak np.Kapec
            (KPK)alias borowik???Ja na polaku doslownie nie wyrabiam dzien w dzien to
            samo:bla,bla...nie zdacie matury...jestescie beznadziejni...jestescie
            chamscy..itd.itp.na polaku to moze bym sie nawet wyspala porzadnie ale nici z
            tego bo siedze bezeszczelnie na widoku i nic zrobic nie moge buuuuu!!!!!!
            Pawelek jest spoken cziken;)(jestem profil jezyczny:))papatki stare dziadki
            • Gość: neseira Dinka a któż Ty? IP: *.net.bialystok.pl / *.net.bialystok.pl 22.11.02, 12:34
              Dinka hehe........ jak miło widzę, że troche ziomków z pierwszej GÓWNIANEJ tu
              zajrzało po moim apelu. ;p
              Mam nadzieję,że mi powiesz ktoś Ty to przynajmniej będę wiedziała kto ma taki
              talent do pisania;p Do poniedziałq na geografii ;p pozdrawiam papa
              • Gość: chlor Re: Dinka a któż Ty? IP: *.suprasl.sdi.tpnet.pl 22.11.02, 21:19
                juz ja nie powiem uczniowie klasy IG kto ma najbardziej przerabane- wszyscy
                piknie piszemy, na zenuuuuujaco niskim poziomie) ja sie nie dziwie ze kpk nie
                pasuja nowoczesne mieszkania- skoro ktos sie w ankesie kuchennym nie miesci i
                sprawdza wytrzymalosc stropow w blokach :DDDD
              • Gość: Dinka Re: Dinka a któż Ty? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.02, 19:11
                neseira dziecie drogie bez gowniar mi tu,prosze.Och jak te wiesci o 1g szybko
                sie rozchodzą...aż milo popatrzec:P~~~~jakby nie bylo to maja nam kapcia
                zmienic ale wszystkiego jeszcze nie wiem.To by byl normalnie chyba cud jakis
                czy cos(podobno czasem sie zdarzaja)a wracajac do ciebie neseira to twojego
                zakichanego apelu nie czytalam i napisalam cosik tylko dlatego ze zgadzam sie z
                wiekszoscia ludzi,ktorzy twierdza ze 3lo jest piekne ale tylko na zdjeciach(i
                po fotomontarzu)nie czepiaj sie mnie zatem z łaski swojej apropo ktorą Justyne
                pozdrowic bo mamy2sztuki ciał
                • Gość: neseira Dinka, tylko spokojnie bo się zapowietrzysz ;p IP: *.net.bialystok.pl / *.net.bialystok.pl 25.11.02, 01:36
                  Dinka kochanieńka naucz się czytać!!! Nie nazwalam Cie gówniarą, powiedziałam
                  tylko, że troszkę ziomków z pierwszej GÓWNIANEJ(czyt. Ig ;p)tu zajrzało. A tak
                  apropos to się do Ciebie o nic nie czepiałam wyluzuj troszkę bo i tak w 3 lo
                  nerwicy można dostać, nie tylko na chemii, biologii i polaku, ale też na w-fie
                  jak mamy poleczkę tanczyć ;p Pozdrowionka wszystkim z Ig. Do rana:)
                  • Gość: nooola Re: Dinka, tylko spokojnie bo się zapowietrzysz IP: *.com / 192.168.1.* 01.12.02, 01:33
                    poleczke?? poczekajcie jeszcze troche do hołupca czy jak to sie tam pisze...
                    • Gość: neseira poleczka i nie tylko.... IP: *.net.bialystok.pl / 10.102.11.* 01.12.02, 23:54
                      Nom tego hołupca to też już tańczymy;p
          • Gość: Konti Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: 212.244.128.* 21.11.02, 09:32
            erni, po pierwsze nie nazywaj mnie siksa. Po drugie czy widziales kiedys jak
            uczen (wrazliwy, bardzo przejmujacy sie szkola, przejmujacy sie wszystkim co mu
            nauczyciele nagadaja) probuje rozwiazac na tablicy zadanie z fizyki trzesacymi
            sie rekoma, a pani R. stoi nad nim i sie nasmiewa? Moim zdaniem jest to troszku
            nie w porzadku. Po trzecie to ze sie duzo umie to nie znaczy ze nauczyciel jest
            juz och i ach. wiele lat temu dzieki pani Pawelek wszyscy umieli bardzo
            dobrze "szprechac", ale opinie o niej nie byly najlepsze. (osobiscie uwazam ze
            jest to super kobieta:)
            • kuala_lumpur Re: kto konczyl IIILO w 1995? 23.11.02, 01:37
              Napiszcie co proszę o prowadzenio sie Chmielewskiej. Straciłem kontakt z 3ką a
              chiałbym wiedzieć co u niej. Dalej dyktuje książki, których sama nie umie?
              Humeńczyk mawiał, że jej może pomóc tylko znalezienie chłopa...
              • ivan.lukov Dinka i inni z 1g 24.11.02, 17:15
                jak chcecie sie czegos dowiedziec o nauczycielach to piszcie jan.ullmann@wp.pl
                jestem wychowankiem ratynskiej i mam podobna kadre do waszej.
                a jak chcecie, droga 1g, zobaczyc co z was wyrosnie: wejdzcie na strone:
                www.yannek.republika.pl
                pozdrawiam.
                ps. pozdrowcie justyne w z waszej klasy;)
                • Gość: Dinka Re: Dinka i inni z 1g IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.02, 19:27
                  Ach,ach;)bylam na stronce widzialam...hie mieliscie jenda fajna rzecz...sporo
                  chlopakow w klasie:)))u nas tylko4sztuki:(dziewczynki wszystkie(;))sa spoczko
                  tylko klasy z chlopakami sa jeszcze fajniejsze:).
                  Jeśli są jeszcze jakieś ciekawe pomysły o Kpk to czekam z niecierpliwością...
                  Papatka
                  • Gość: zbulwersowany Re: Dinka i inni z 1g IP: 212.33.80.* 25.11.02, 13:44
                    Sama jestes sztuka i na dodatek nie fajny a pozatym kujon i wredna maupa!
                    odeczep sie ode biednych menuf
                    • ivan.lukov Re: Dinka i inni z 1g 26.11.02, 16:46
                      zbulwersowany: ty tez z 1g? macie silna reprezentacje widze:)
                      na naszej stronie kiedys bylo troche niecenzuralnych tekstow o nauczycielach,
                      do czasu... az dral znalazla notke o sobie w sieci:)) poszlo do ratynskiej, a
                      ratynska pyta: andrzej: czy ty miales cos wspolnego z internetem? - nie, to nie
                      ja pani profesor. - a kto? - nie mam pojecia...
                      nie wydal mnie:))
                      ale musialem zlagodzic notki, ktore potem uznalezm ze sa za lagodne, wiec
                      usunalem...jesczze do nich wroce...
                      pozdrawiam
                      www.yannek.republika.pl
                      • Gość: chlor Re: Dinka i inni z 1g IP: *.suprasl.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 22:21
                        buehehehehehh no tak przed psorami z czeciego nic siem nie ukryje:P heheeh
                        ivan ja chetnie poczytam troche o nauczycielach, w sumie to moze byc ciekawe
                        nie powiem. poza tym kurde ma ktos jakis sposob na cholerne wozne?? znowu mnie
                        za buciory scigaja :DD, co poradze ze moje trampoloty sie rozpadly?? ale ich to
                        nie rusza :PPP
                        • czubeek Re: Dinka i inni z 1g 29.11.02, 17:44
                          Gość portalu: chlor napisał(a):

> buehehehehehh no tak przed psorami z czeciego nic siem nie ukryje:P heheeh
                          > ivan ja chetnie poczytam troche o nauczycielach, w sumie to moze byc ciekawe
                          > nie powiem. poza tym kurde ma ktos jakis sposob na cholerne wozne?? znowu
                          mnie
                          > za buciory scigaja :DD, co poradze ze moje trampoloty sie rozpadly?? ale ich
                          to
                          >
                          > nie rusza :PPP

Potrzeba matką wynalazków napewno jest sposób- życzę powodzenia...
                        • Gość: hejkum kejkum woźne :) IP: *.tkb.pl / 10.1.33.* 29.11.02, 17:49
                          Gość portalu: chlor napisał(a):

> nie powiem. poza tym kurde ma ktos jakis sposob na cholerne wozne?? znowu mnie
                          > za buciory scigaja :DD, co poradze ze moje trampoloty sie rozpadly?? ale ich to
                          >
                          > nie rusza :PPP
                          Jest sposób na woźne... podpowiem tylko, że do jego realizacji potrzebny jest numer budki telefonicznej, która wisi w szatni, telefon komórkowy i trochę refleksu. Więcej nic nie powiem - skoro jesteś uczniem III LO to sam się domyśl jak te wyszystkie "składniki" połączyć. :)
                          PS. Napiszcie coś jeszcze ciekawego o mojej "ukochanej" nauczycielce języka polskiego - Krysi
              • Gość: :]miła uczennica Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.2.* 06.01.03, 18:04
                no więc co u Chmieli napisze tylko tyle wariatką jest i pozostanie
                non stop na lekcjach powtarza "no ja nie rozumiem wy tego jeszcze nie umiecie
                a przeciez powinniście to umieć przecież dyktowałąm !!siadaj bardzo dobra ocena
                3"....dodam tylko tyle jest moją wycha i nic nie umie załatwic .....
                czy zawsze chwali tylko jednego ucznia?(podpowiem total kujon nawet nie pomoże
                nikomu...pominiemy ten fakt .....a do olimpiady nie ma chetnych więc wpisuje
                byle kogo kto popadnie ......)na tym kończe dzisiejszą relację jeszcze się
                odezwe
    • Gość: Kasandra Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: *.ld.euro / 10.100.0.* 29.11.02, 11:19
      W szkolce wiele sie zmienilo po odejsciu s.p. Roszkowskiego. Wprowadzal on
      wspanialy klimat do szkoly, kazdy go uwielbial, choc czasami nawet nie znal. Po
      jego smierci rzady pani dyrektor staly sie... jakby to ujac... chyba po prostu
      straszne.
      • Gość: b Re: Ja konczylam w '95 r.III LO IP: 148.81.55.* 03.12.02, 12:23
        Czesc wszystkim ktorzy konczyli III LO w 1995 roku.szkole wspominam bez
        emocji,choc wiele jej zawdzieczam,chyba:))
      • ivan.lukov co robia dyzurni? 05.12.02, 16:23
        niedawno znowu nawiedzalem stara szkole (dwa razy) i natknalem sie na
        dyzurnych. czy dyrekcja planuje jakies zajecia dodatkowe dla tych, co stracili
        dzien lekcji?
    • ivan.lukov technologia informacyjna 05.12.02, 16:26
      nowy przedmiot w 3lo. dreczyly mnie watpliwosci co do poprawnosci nazwy
      przedmiotu. okazalo sie, ze jak najsluszniej bylem dreczony. definicja slowa
      technologia nijak sie ma do tego, czego dzieci ucza sie w 3lo. czy nie mozna
      powiedziec po ludzku: technika informacyjna?
      technologia ostatnio jest bardzo naduzywana w zlym znaczeniu. sprawdzcie sami.
      jak ktos nie wierzy to podpowiem;)
    • colleen udanych Mikołajek! 05.12.02, 22:39
      ello....jutro Mikołajki...
      któremu z nauczycieli życzylibyśmy fajnych prezentów?
      Moje typy:
      Ratynia, Buzuk, Pawlukiewicz...
      pozdroffka for all.. ;-)
      • Gość: mikołajka Re: udanych Mikołajek! IP: *.euro / 80.48.228.* 05.12.02, 23:54
        Ja bym chciała złozyć zyczenia z okazji mikołajek wszystkim z 3, co wierzą w
        MIKOŁAJA:))))) a z nauczycielóów (zaraziłam sie od profesora Pawlukiewicza:)-
        własnie jemu, pani Szumiel, Mąkowskiej, Gołub, pani Łowickiej :))))))))i
        oczywiście pani profesor Pawełek jeszcze raz wszystkeigo naj anj z okazji
        Barbórek:)
    • ivan.lukov dlaczego watek zamarl? 12.12.02, 10:35
      gdzie jestescie ludziki drogie? kto mnie bedzie informowal o wyczynach w 3lo?
      piszcie na biezaco, to nie bede musial sam przyjezdzac do szkoly:)
      • _ludzik_ Re: dlaczego watek zamarl? 12.12.02, 15:02
        hehe a może ktoś wie coś o nowej katechetce?????? 'fajna' babka ;-)))
        • Gość: Che Guevara Re: dlaczego watek zamarl? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.02, 23:47
          watek umarl! niech zyje watek! :)
          mam pytanko do ludzi ktorych reli prawoslawnej uczy Pan Mirek jaki on
          jest/byl/potrafi byc. pytam bo ostatnio nazwal mnie heretykiem i to na calkiem
          powaznie. heh a wracajac do kpk to nagrania z jej lekcjami juz kraza po calej
          szkole zamowienia pod gg# 1949327
          • Gość: moli Re: dlaczego watek zamarl? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.02, 11:25
            jak ktos moze to niech mi cos powie o kulikowskiej bo moja klasa nie wie czego
            sie moze po niej spodziewac . tylko od jednej osoby slyszalam o niej cos miłego!
          • Gość: anomnis Kulikowska IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.02, 11:27
            ja ci tylko powiem ze nawet od jednej osoby nie slyszalem ni dobrego o niej. a
            mi niech ktos powie skad wzielo sie to jej przezwisko???
            • Gość: kulifan Re: Kulikowska IP: proxy / 212.33.80.* 20.12.02, 13:34
              Wystarczy spojrzec na panią Profesor...a raczej na jej ubiór!
              • Gość: kot Re: Kulikowska IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.02, 11:14
                Gość portalu: kulifan napisał(a):

> Wystarczy spojrzec na panią Profesor...a raczej na jej ubiór!

a jak ma sie ubierac tak jak pyc albo chmielewska... przeciaz jest mloda ladna
                zgrabna.. a poza tym chcialbyc zeby oceniano cie po wygladzie???
          • colleen Re: dlaczego watek zamarl? 17.12.02, 20:43
            Gość portalu: Che Guevara napisał(a):

> watek umarl! niech zyje watek! :)
            > mam pytanko do ludzi ktorych reli prawoslawnej uczy Pan Mirek jaki on
            > jest/byl/potrafi byc. pytam bo ostatnio nazwal mnie heretykiem i to na
            calkiem
            > powaznie. heh a wracajac do kpk to nagrania z jej lekcjami juz kraza po calej
            > szkole zamowienia pod gg# 1949327

jesli chodzi o Mirka, to gosc jest spoko jako człowiek do pogadania na
            przerwie. na lekcjach ...hmm..... cuz, mi kompletnie nie podoba sie sposób
            prowadzenia przez niego zajęc. I nie przejmuj sie, że nazwał Cie
            heretykiem....w tej szkole potrafia wyzywac nawet od "szatanistów" ;-)

pozdroffka for all

• Gość: :-) Ludzie III LO żyje!!! IP: 217.97.203.* 21.12.02, 02:02
              Niedawo dowiedziałam się o tej stronie. Dzisiaj przeczytałam wszystko za jednym
              zamachem. Pomimo kolejej (tym razem nie nauka) nocce mam wrażenie, że ludzie
              uczący się w 3 ty super goście. Nie będe się rozpisywała. POZDROWIENIA FOR ALL.
              papatki
              ;-)
              • ivan.lukov Re: Ludzie III LO żyje!!! 21.12.02, 20:16
                www.yannek.republika.pl - strona jednej z klas 3lo
              • Gość: Sw. Uczen Swieta Swieta Swieta IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.0.* 22.12.02, 15:23
                Zdrowych, wesolych, snieznych i spokojnych Swiat Bozego Narodzenia calemu 3 LO
                zyczy p. dyr. oraz grono pedagogiczne(sprzataczki tez).

ps. nie szalejcie za mocno na sylwestra bo klasoweczki po swietach czekaja do
                napisania:)))))
                • Gość: Ginny Re: Swieta Swieta Swieta IP: router:* / 10.102.21.* 23.12.02, 20:34
                  Wesołych,miłych Świąt bez najmniejszej myśli o szkółce życzy absolwentka AD
                  2002 (tak mało czasu minęło, a ja już pamiętam tylko to, co było dobre...).
              • Gość: guess_who Re: Ludzie III LO żyje!!! IP: *.sloneczny.pl / *.sloneczny.pl 23.12.02, 19:35
                No jasne, że ludzie w III są świetni, nie ma innej możliwości; szkoda tylko, iż
                nie wszyscy nauczyciele są fajni.
                życzę wszystkim: wszystkiego naj naj najlepszego (słowa pani Pyć)
                • czubeek Wesołych Swiąt I Szczesliwego NOWEGO 2003! 27.12.02, 19:56
                  Dołączam sie do życzeń dla wszystkich byłych i obecnych uczniów szkoły! Zdrowej
                  nauki i Szczęsliwych ocen a przede wszystkim wielu wesołych i
                  nieprzewidywalnych wydarzeń w życiu szkoły i nie tylko, ale aby kończyły się
                  pomyślnie.=>To i bedzie od razu na Nowy Rok, a co sie bede powtarzał wiec
                  skorzystam z okazji;)

PS Szczególnie Gorące Pozdrowienia dla klas;)
                  - wszystkich z matury 2000
                  - humanistycznej, biol-chemu, oraz kilku z mat-fizu i ekonomu matura 2001 i 2002
                  - obecnych klas 4 (humanistycznej, biol-chemu i kilku osób z innych profili)
                  - No i oczywiscie tym kilku sobom które znam z klas 3 i 1.....
                  (Uff ale wymieniania, a to nie wszystko)
                  - no nie zapomne o nauczycielach;
                  p wicinskiej mojej wychowawczyni (aby nie zapomniała że "Więcej zdziała dobrym
                  słowem niż wyrąbie młotem")
                  - p Ratyńskiej (osobie którą darzę wielkim szacunkiem pomimo iż moja
                  najczęstsza ocena ze sprawdzianów byla 1) -mało kto jest taki sprawiedliwy w
                  ocenianiu, ma takie zasady i tak sie ich trzyma!
                  - p. Zapolnik za jej wymagania, (Ale życzę "aby nie oceniała książki po
                  okładce"- dla nie wtajemniczonych nie chodzi o podręczniki)
                  - p. Boćkowskiej jeszcze wiecej ciekawych pomysłów na prowadzenie lekcji oraz
                  że "Nie wszystko złoto co się świeci"
                  - p. Awier za dużą cierpliwość i wyrozumiałość....
                  - p. Modzelewskiemu aby było jeszcze lepiej niż jest...
                  - p. M. Roszkowskiemu aby był tak szanowany przez uczniów jak Jego Ojciec...
                  - p. Ratasiewicz aby zajęcia ze sztuki nie były samą teorią niech uczniowie
                  pomalują;}
                  ....i wszystkim których nie wymieniłem a powinienem....(Pamięc jest zawodna)
    • czubeek Szukam ludzi z matury2000 i pozniej Jak Zyjecie?? 27.12.02, 20:11
      To ja! Jak kto kończył III w 2000 roku to pewno nie musze sie przedstawiac;)
      jak nic nie mowi moj nick to znaczy ze mnie nie spotkalisciealbo ja was...

Ludu Studiujący W Stolicy i nie tylko odezwij się!!!! My mamy tu troche do
      powiedzenia... Ofczyfiscie piszcie a bedzie jeszcze ciekawiej.
      Pozdrawiam;)
      • Gość: Che Guevara SYLWESTER :))) IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.03, 13:40
        moze III LO napisze jak bawilo sie na sylwestra :) pozdrowka dla wszystkich
        ktorzy byli u Marcina i moze ktos wie gdzie sa moje brille i czarny sweter?
        • ivan.lukov Re: SYLWESTER :))) 07.01.03, 18:32
          po jednym z sylwestrow klasowych w moim domu, moja mamusia znalazla nastepnego
          dnia stanik i majteczki... moze ktos zgubil?
          :)
    • Gość: ludzik Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: siata:* / 192.168.0.* 23.01.03, 16:57
      Małgorzata Górniak, dyrektor III LO. - To nie jest normalny bal, nie ma mowy o
      tym, żeby był na nim alkohol. Toast można wznieść lampką szampana i tak będzie
      na studniówce mojej szkoły, to powinno wystarczyć. Po co uczniom więcej
      alkoholu?

heheh a chodza inne sluchy ;-)))):P

jasne uczniom nie potrzebny jest alkohol tak samo jak drzwi od palacowej,
      najlepiej je zamurowac ;-)
      • Gość: Ginny Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: router:* / 10.102.21.* 23.01.03, 18:47
        Taaak, w III LO się nie pije. Tylko że jakoś na studniówce rok temu pili i
        uczniowie, i grono pedegogiczne. Żadna ze stron specjalnie się z tym zresztą
        nie kryła.
        • ivan.lukov Re: kto konczyl IIILO w 1995? 23.01.03, 18:59
          pani dral to nawet sukienka spadla... a ona nie zauwazyla... mhmh;)
          • czubeek LUDZIE !!! 25.01.03, 20:24
            Czemu się dziwić??
            Właśnie zakaz picia jest dla wielu motywacją do spożywania różnych trunków,
            przez co zakazane picie jest takie modne. Gdyby znieśli te zakazy nie byłoby
            chwalenia się swoimi wyczynami na szkolnych imprezach, bo nikogo by to nie
            ruszyło.
            Z drugiej jednak strony może to i dobrze, że picia zabraniają...
            Uważam tak choćby dlatego, że studniówka czy połowinki to nie jakaś tam biba na
            zadupiu, ale z założenia kulturalna impreza w spoko miejscu. Jak ktoś chce się
            urżnąć niech nie robi lipy szkole, z której większość uczniów chyba jest dumna?
            Kolejną sprawą jest choćby odpowiedzialność i dojrzałość. Trzeba pokazać, że
            zabawa jest dobra i na trzeźwo- chyba że ludzie są do dupy i pije się "dla
            odwagi", bo w spoko ekipie da się powstrzymać.
            Ja dobrze wspominam studniówkę i był na niej alkohol, ale i ludzie na tyle
            odpowiedzialni, aby zachować zdrowy rozsądek.
            I tylko szkoda mi dziewczyn, które z wielką nadzieją zapraszają partnerów na
            studniówkę czy połowinki, a potem albo muszą ich odprowadzać do domu, albo
            bawią się same?

Faceci pijcie jak chcecie i ile chcecie, ale nie dajcie ciała jak jesteście z
            dziewczynami - bo ich nie interesuje to jak mocną macie głowę!!

Co wy na to??
            P.S.
            WIELKA PROŚBA !!!!
            ZMIENIAJCIE TEMAT W WIADOMOŚCIACH!! SZCZEGÓLNIE GDY NIE DOTYCZĄ MATURY W 1995?
            TO CHYBA NIE TRUDNO ZROBIĆ.
            • Gość: ludzik Re: LUDZIE !!! IP: siata:* / 192.168.0.* 26.01.03, 21:56
              Czesc Tomek:-))))))
              • czubeek Re: LUDZIE !!!?? 26.01.03, 23:02

> Czesc Tomek:-))))))

Ano cze ludziku;), Wybacz, ale qrde nie wim ktoś ty?? Mozesz sie przedstawić??
                Jesli tak to ja pisac oficjalnie i mozna do mnie pisać... Raczej odpisuje. Milo
                spotkać znajomych;)))))
                • Gość: ludzik Re: LUDZIE !!!?? IP: siata:* / 192.168.0.* 27.01.03, 00:00
                  ehh chcialam cie znalezc na gg, ale mi katalog nawala i tak to jush jest :-))))
                  podzrawiam:)
                  • czubeek Re: LUDZIE !!!?? 27.01.03, 22:49

> ehh chcialam cie znalezc na gg, ale mi katalog nawala i tak to jush jest :-
                    ))))
                    >
                    > podzrawiam:)

Napisz maila to odpiszę ;) =====>> czubeek@gazeta.pl <<=====
                    • Gość: Najeli Jutro wielki bal IP: *.wasilkow.sdi.tpnet.pl 07.02.03, 16:41
                      serdeczne pozdrowienia dla wszystkich tegorocznych maturzystów którzy jutro tak
                      jak ja będą się bawić we wspaniałym hotelu Gołębiewskim na sto dni przed
                      maturą(dokładnie87). Jak na ironię losu z okien widać szacowne III LO. A swoją
                      drogą jak moje dzieci będą miały studniówkę to im młotkiem będę wybijała
                      golębia jak tam ma się zmiaścić tyle ludu.
                      czubuś a ty czasami możesz zajżeć do starej szkoły dawno cię nie było.
                      pozdrowienia od Agiz biol-chemu
                      PS ludzie napiszcie jak się bawiliście na swoich studniówkach
                      • ivan.lukov Re: Jutro wielki bal 08.02.03, 16:18
                        studniowka 2002 III LO, mimo ciasnych sal golebia, jest jedna z najlepszych w
                        moim zyciu... ale co ja tam wiem. jesli chodzi o jedzonko, to bylo malo
                        strasznie, musialem potem w domu dojadac:) muzyka: najnowsze hity, glownie
                        shakira byla katowana. ale sie wyskakalismy za wsze czasy. do 5 rano.
                        and btw: do zobaczenia dzis na studniowce, bo tez sie wybieram... taka mala
                        przerwa w sesji. 4 d 2002 rulez:) www.yannek.republika.pl - tam znajdziecie
                        zdjecia z naszej studniowki
                        pozdrawiam
                      • Gość: Me 100dnióffka IP: *.tkb.pl / 10.1.65.* 08.02.03, 16:26
                        bawta sie dobrze! :-*
                      • Gość: Najeli Re: Jutro wielki bal IP: *.wasilkow.sdi.tpnet.pl 11.02.03, 00:20
                        no i po studniówce fajnie było będzie co wspominać i nawet nie było zbyt ciasno
                        A dzisiaj już szkółka się zaczeła na razie bardzo spokojnie ale już się trzeba
                        rozkręcić . pozdrowionka
    • Gość: Konti wiecie co.. IP: *.ld.euro / 10.100.0.* 08.02.03, 17:13
      tyle sie tu mowi o tym III LO, ale koncza sie ferie i mnie sie nie chce tam
      wracac... jest mi dobrze tutaj, poza szkola,ze znajomymi i wogole, nie
      potrzebuje do zycia tego stresu i tych dziwnych rzeczy...
      • czubeek Re: wiecie co.. 11.02.03, 11:36

> tyle sie tu mowi o tym III LO, ale koncza sie ferie i mnie sie nie chce tam
        > wracac... jest mi dobrze tutaj, poza szkola,ze znajomymi i wogole, nie
        > potrzebuje do zycia tego stresu i tych dziwnych rzeczy...

Jaki problem? Nie idz do szkoły? Ciekawe co będziesz robić jak wszyscy Twoi
        znajomi będą mieli zajęcia, a Ty w domu? To dopiero będzie nuda...
      • colleen walentynki 13.02.03, 12:39
        hey hey..... kochane 4 kl. , prosimy o wrażenia ze studniówki! slyszalam, ze
        wiekszych nr raczej nie było ... :-(, ale i tak było wesoło...

za to jutro walentyneczki ;-) życze Wam ogromnej ilości kartek z serduchem!

A jak myslicie, która nauczycielka/nauczyciel dostanie ich najwięcej? ;-))
        • ivan.lukov Re: walentynki 13.02.03, 16:23
          studiowka byla jak co roku, troche mi przeszkadzal ten DJ z bialoruskim
          akcentem, ale co tam, ja nie mam nic przeciwko bialorusinom, hehe. zwinalem sie
          wczesniej, bo bylem po sesji (nie zdjeciowej:) i spac mi sie chcialo. ekscesow
          nie odnotowalem, ale co ja tam wiem. rok temu dralowej od anglika sukienka
          spadla:)
    • ivan.lukov czy byly jakies nowe zmiany? 24.02.03, 19:02
      juz minelo pol roku od kiedy nie ucze sie w 3lo, slyszalem i dyzurach, o nowej
      sali informatycznej, o zamknieciu drzwi w laczniku i o remoncie klubu. czy cos
      jeszcze sie zmienilo (na lepsze?)?
      • Gość: Konti Re: czy byly jakies nowe zmiany? IP: *.ld.euro / 10.100.0.* 24.02.03, 20:23
        wyremontowali sale od historii (35) :)))))) jest taka fajna brazowa...
        • elfi_and_nikon do tematu! :)) 24.02.03, 21:37
          bardzo milo mi patrzec, jak watek rozrosl sie niespodzianie, ale niestety, jak
          dotad nie znalazlam nikogo, kto moze nawet gdzies w poblizu...
          wyciagne temat do gory, moze jednak ktos z mojego rocznika sie jeszcze
          znajdzie?
          pozdrawiam

a. elliott
          • Gość: Dorota Re: do tematu! :)) IP: *.piasta.pl 25.02.03, 23:40
            elfi_and_nikon napisała:

> bardzo milo mi patrzec, jak watek rozrosl sie niespodzianie, ale niestety,
            jak
            > dotad nie znalazlam nikogo, kto moze nawet gdzies w poblizu...
            > wyciagne temat do gory, moze jednak ktos z mojego rocznika sie jeszcze
            > znajdzie?
            > pozdrawiam
            >
            > a. elliott
            Sprawdziłam - kończyłam w 95 klasę ogólną. Dawne dzieje. Pozdrawiam!
            • Gość: elfi_and_nikon Re: do tematu! :)) IP: *.lns.access.uk.tiscali.com 26.02.03, 00:06
              a kojarzysz moze Marte z biol-chem? chcialabym ja odnalezc
              • kuala_lumpur Matura tegoroczna 26.02.03, 15:43
                Uwaga wszyscy maturzyści tegoroczni!!!

Proszę, nie uczcie się teraz do matury! Wystarczy na tydzień, dwa przed zacząć
                i wszystko idzie jak z płatka. Myśmy wszyscy tak zrobili i było rozkosznie.
                • ivan.lukov Re: Matura tegoroczna 28.02.03, 11:40
                  potwierdzam, ale sa i lepsze osiagi, ja sie uczylem do ustnego polskiego przez
                  pol dnia, do matmy i angola (to byl banal, az wstyd odpowiadac na takie pytania)
                  w ogole. wystarczylo na 4.6 srednia... a to juz ujdzie w tloku
    • Gość: Vauka Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: *.dsl.pipex.com 26.02.03, 17:03
      Z radoscia i z rozrzewnieniem zajrzalam tutaj, przyznaje, chociaz III LO
      skonczylam wieki temu bo w 1987 roku. Pamietam pania wozna Marysie, ktora
      ganiala nas za niezmienione obuwie i absolutny postrach szkoly, nauczycielke od
      rosyjskiego Iwanowska i stukot jej butow na schodach.
      Historii uczyla mnie pani Buzuk, angielskiego doskonala Mary (niech mi wybaczy
      bo zapomnialam nazwiska :-(( ), polskiego Zieziula (pamietam jak postawila
      dwoje - nie bylo jeszcze wtedy jedynek, chlopakowi, ktory nie znal na pamiec 10
      Przykazan), biologii Chmielewska, matematyki Pawlukiewicz (moj zeszyt byl
      absolutnie wypelniony definicjami i twierdzeniami i po cholere to???),
      geografii (czy raczej "gieografii") Kandefer, a fizyki Jankowski. Do tej pory
      pamietam przekazana nam przez jedna ze starszych klas anegdote, opowiadajaca o
      tym jak ktoregos dnia Jankowski wskoczyl na stoleczek (a sam byl kurduplikiem)
      i obwiescil "A teraz mamy fizyke na wyzszym poziomie".

I te toalety (z lotu ptaka) zadymione w czasie przerw i bar Murzynek, obok
      przystanku 5, w ktorym podczas wagarow przesiadywali moi koledzy.

Ech to byla szkola. Podla czasami wtedy ale z perspektywy czasu mam calkiem
      fajne wspomnienia.
      Serdecznie pozdrawiam :-))
    • Gość: kolokwializm Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: 212.33.80.* 27.02.03, 14:06
      Panna Kaponow rządzi forum!!!!!
      TA osławiona mieszanina ogra z hobbitem wciąż podbija serca!!!!Zastanawiam się
      dlaczego jeszcze jak do tej pory nikt jej nie wyrzucił na zbitą twarzyczkę.
      Czym zasłużyło sobie III LO na takiego mugola????TE jej sławne powiedzonka z
      kolokwializmem na czele!!!TE rumieńce wychodzące na lico wraz ze wspomnieniem
      najbardziej świńskich momentów wszelakich lektur...zresztą co to ma za
      znaczenie i tak jesteśtylko numerem ewidencyjnym!!!
      • Gość: Kfintesencja Kapec rulez IP: *.sav.tkb.net.pl 13.03.03, 20:01
        Każdy twierdzi, że Kapec śmierdzi :P

Prosimu o więcej szczegółów dotyczących dawnych poczynać naszej "ulubionej"
        pani profesor :D Niestety ostatnio zachorowała na 2 tygodnie, czy to nie jest
        straszne? :P

A powiedzonka są the best... Ciekawe jak wygląda KPK, kiedy idzie na
        100dniówkę. Zakłada polar, sprane dżinsy zwężane ku dołowi i super cichobiego,
        z których wystaje jej stopa w niebieskiej skarpetce???
        • Gość: hejkumkejkum Re: Kapec rulez IP: *.tkb.pl / 10.1.33.* 14.03.03, 00:10
          Gość portalu: Kfintesencja napisał(a):

> Każdy twierdzi, że Kapec śmierdzi :P
          >
          > Prosimu o więcej szczegółów dotyczących dawnych poczynać naszej "ulubionej"
          > pani profesor :D

Opis jej poczynań nie nadaje się na forum publiczne ;)
          P.S. czy ktoś wie co to "polisyndeton"
          • ivan.lukov Re: Kapec rulez 19.04.03, 17:45
            polisynteton, ale nie powiem ci co to, zajrzyj do slownika terminow literackich
            • Gość: guess_who Re: Kapec rulez IP: *.sloneczny.pl 20.04.03, 10:13
              Czy ty tak tęsknisz za 3lo??
            • Gość: dody Re: Kapec rulez IP: *.pl 16.06.04, 18:03
              polisyndeton powiadacie?a to ciekawe ze ktos poruszyl ten wątek, bo to akurat
              besporednio dotyczy mojej osoby:)ciekawa jestem kto z byłej 4d bierze udział w
              dyskusji o polisyndetonach:)
              • ivan.lukov Re: Kapec rulez 17.06.04, 16:09
                w 4d, ale w ktorym roczniku? ja w 4d bylem w 2001/2002:) pozdro

Gość portalu: dody napisał(a):

> polisyndeton powiadacie?a to ciekawe ze ktos poruszyl ten wątek, bo to akurat
                > besporednio dotyczy mojej osoby:)ciekawa jestem kto z byłej 4d bierze udział
                w
                > dyskusji o polisyndetonach:)
      • Gość: ..... Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 10.09.04, 12:16
        .........
    • Gość: Kfintesencja zamilkło tu ... IP: *.tkb.net.pl 19.04.03, 14:28
      czemu nikt nie pisze nic nowego :> niedługo pewnie pani kapcionoff dostani nowy
      prezent od maturzystów... ciekawe czy spodoba sie pani profesor i będą same
      5 :PPP Kapeć jest wymagający :D
      • Gość: guess Re: zamilkło tu ... IP: *.sloneczny.pl 20.04.03, 09:29
      • Gość: guess_who Re: zamilkło tu ... IP: *.sloneczny.pl 20.04.03, 09:37
        Chyba nie umiem obslugiwać klawiatury, no ale czego należy się spodziewać po
        ludziach z 3lo.
        No właśnie czemu nikt nic nie pisze, a może po prostu w naszej kochanej szkole
        nic się nie dzieje?
        Korzystając z okazji składam życzenia udanych świąt wszystkim towarzyszom mojej
        niedoli:)
    • Gość: natalla Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 25.04.03, 14:26
      YEEEEEEEEEEssssssssssss, udało mi sie skaczyc ta ... szkole. Nigdy wiecej tu
      nie przyjde, (no moze w maju z kilka razy dla rozrywki). wymiotowac mi sie
      chcialo gdy patrzyłam dzisiaj na tych wszystkich wazeliniarzy i lapownikow.
      SZKOLA ŁAPÓWKĄ STPOI (w gardle i portwelu moich rodziców).
      Trójce zawdzięczam trzy rzeczy: pierwszą miłość, pierwszą depresję i
      przekonanie,że na kombinowaniu(oszustwie) dalej się zajedzie niż na uczciwej
      pracy (tu nikt nie docenił moich starań i wysiłkow). Bedzie mi tylko brakowalo
      mojej klasy, bo wiekszosc wynosi sie do Wawy, ale jakos to zniose.
      Wy wszyscy ktorzy sie jeszcze tu uczycie-powodzenia!
    • Gość: Ginny Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: *.sloneczny.pl / 10.102.21.* 05.05.03, 13:17
      Ze względu na bolesna okoliczność matur życzę wszystkim biedactwom z III LO
      POWODZENIA. I nie martwie się, matura to jest pryszcz. Wszyscy zdacie świetnie,
      byle byście nie zostawiali ściąg w pracach;)
      • ivan.lukov Re: kto konczyl IIILO w 1995? 05.05.03, 15:44
        i ja zycze powodzenia, wpadne do budy o 8.30 sie posmiac z was maturzysci
        • Gość: aaaaaaaa maturzyści 2003 IP: Morgoth:* / 10.2.1.* 06.06.03, 11:57
          Salve! Pozdrawiam cały rocznik 84. Mam takie mało inteligentne pytanko:
          dlaczego nikt nie opisał kreacji studniówkowej "najsłodszej" pani w szkole?
          Laska była w królewskiej, różowej sukni i wyraźnie wybijała się z tłumu. Lekko
          szokowała, a już następnego dnia cała szkoła wiedziała, że najlepszym kolorem
          na wieczorny bal jest róż:DSwoim wyglądem miło zaskoczyła mnie pani Buzuk,
          nawet nie wiedziałam, że z jej tak cieniuteńkich i prostych włosów mozna taką
          fryzurę wyczarować. Fajnie wyglądała tesh pani T- miała "gwiaździstą" garsonkę,
          podobnie wygladała przesławna pani Pyć. Spoko red kreacja osoby towarzyszącej
          pana Pawlukiewicza. Kochani absolwenci, alles Gute z okazji dzisiejszego
          odebrania świadectw. I niech pamięć o tej szkole będzie z wami:D
          • ivan.lukov Re: maturzyści 2003 08.06.03, 15:12
            powodzenia na studiach ufoludki
            • czubeek Re: maturzyści 2003 03.07.03, 23:51
              A ja dołączam się i życzę Wam do tego udanych 3 "miechów" wakacji.
              I oby zawsze było do przodu;)
              • Gość: guess_who odświeżamy wątek IP: *.sloneczny.pl / 81.15.255.* 04.10.03, 18:31
                Z taką pewną nieśmiałością pragnę odświeżyć ten wątek, mam nadzieję, iż dla
                wszystkich pasi i jest w porząsiu :D
                Może niech nowy narybek się wypowie:)
                • Gość: E. Re: odświeżamy wątek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.03, 19:49
                  taaa...narybek reaguje...ale z małym zapałem i energią, bo dziś miałam lekcję z
                  Chmielewską :)))
                  • Gość: guess_who Re: odświeżamy wątek IP: *.sloneczny.pl / 81.15.255.* 06.10.03, 22:41
                    To widzę, że narybek ma szczęście, również mam przyjemność mieć z panią
                    Chemielewkką lekcje, zacna kobieta. Lubi rysować jąderka i ma specyficzne
                    poczucie humoru, nigdy nie wiesz co będzie na sprawdzianie, z jej tekstów można
                    wydać książkę.
                    Na wszystko trzeba mieć argumenty:
                    "jak zjesz zupę czosnkową to do szkoły nie przychodź"
                    Oczywiście w III lo uczeń lubi odpowiadać na pytania ciała pedagogicznego:
                    -"Na co działa alkohol w nerce"?
                    -"Na głowę"
                    :D
                    • askaaas Re: odświeżamy wątek 06.10.03, 23:10
                      hehhheheheheeeh to piekne:D te komentarze na temat naszych cudownych
                      nauczycieli...:D ehh ale w sumie profesor :D:D:D chmielewska powinna zrozumiec
                      ze nauka biologii nie polega wcale na nauce podrecznika na pamiec!!:D hehe to
                      taka dobra rada na przyszlosc:P pragne takze przyuwazyc ze jak sie czegos nie
                      poslyszy:D:D:D buehehe to lepiej sie nie przyznawac:D hihihihi a pani Tir...
                      ehh bez komenatrza:D hamsko tak nauczycieli obgadywac ale w koncu trza:D:D hehe
                      • Gość: E. Re: odświeżamy wątek IP: *.bsk.vectranet.pl / 81.15.236.* 29.10.03, 12:37
                        Chciałam przyuważyć, że chamstwo i prostactwo się szerzy w III LO :))
                        A Chmielewska nieprzeciętna jest :)) Ech joj
                        • Gość: nikt# Re: odświeżamy wątek IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.03, 20:58
                          Oj oj u Chmielewskiej aż tak źle nie było, nudno tak, strasznie jak z łapanki
                          pytała tak, no ale zawsze można czyścić akwarium.
                          Czy ktoś może mi powiedzieć czego uczy Rumcajs obecnie??
                          • Gość: E. Re: odświeżamy wątek IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 29.10.03, 21:14
                            hehehe. Moja klasa tydzień temu pobiła TE
                            akwarium. Oooj, "żółw przez Was cierpi!!' :))
                            • Gość: nikt# Re: odświeżamy wątek IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.03, 17:57
                              Rybki za moich czasów były. Pamiętam jak moja kumpela je na wakacje wzięła a
                              one jej pozdychały
                          • Gość: ddddddd Re: odświeżamy wątek IP: *.com / *.chilan.net 06.12.03, 14:05
                            borys uczy historii i (mnie niestety) wosu porazka tak jak u zapolnik legalnie
                            mozna nalapac dobrych ocen tak z borysa wychodzisz cieszac sie ze dzis paly
                            nie dostales a zeby chociaz czegos uczyl ale nie gada bez sensu o zwierzatkach
                            przez 45 minut a potem przez cala przerwe zadaje prace domowa na lekcje
                            nastepna zawsze sie przez neigo spozniamy
                            a skowronska juz nie uczy byla moja wychowawczynia przez rok smieszna jest
                            nigdy o niczym nie wqiedziala i fakt- niemieckiego to ona nikogo chyba nie
                            nauczyla a jak teraz opic mnie uczy to dopiero mam jazde hehe ale jest spoko
                            za rok bede mogla sie tu wpisac jako absolwentka ale do tego czasu ...no
                            ciezko bedzie
                            pozdrawiam wszystkich
                        • Gość: nikt# Re: Kto kończył III LO w 2000 IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.03, 21:01
                          Mam nadzieję że znajdą się tacy "osobnicy"
                          • Gość: natalla Co sie dzieje w 3lo? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 05.12.03, 14:00
                            Hej ludziki co sie dzieje w "trójeczce"?
                            • Gość: K. Re: Co sie dzieje w 3lo? IP: *.bsk.vectranet.pl 05.12.03, 15:28
                              Przed chwilą wróciłam z budy, nic się nie dzieje, nuda, jak w polskim
                              filmie :D . Nie lubię geografii.
                • Gość: ludzik Re: odświeżamy wątek IP: *.target.pdi.net 07.12.03, 15:29
                  Jestem niezmiernie ciekawa czy zacna heh pani Kaponow uczy
                  pierwszoklasistow...... jesli tak to bardzo prosze o wrazenia :-)))))
                  • czubeek Re: odświeżamy wątek?? 07.12.03, 21:36
                    Jakoś słabiutko idzie te odświeżanie wątku?? Ludzie! Litości! napiszcie coś
                    więcej niż tylko słowa krytyki pod adresem 1 osoby Nie wierzę że ta buda to
                    tylko pasmo nieszczęść i udręki każdego ucznia.
                    Ja tam wspominam ją dobrze, ale fakt, na wszystko trzeba czasu.

Jak tam życie szkolne się toczy??
                    • Gość: K. Re: odświeżamy wątek?? IP: *.bsk.vectranet.pl 08.12.03, 00:17
                      Kapano teraz już tylko zaocznych straszyy...:D
                      • ivan.lukov Re: odświeżamy wątek?? 09.12.03, 18:31
                        szkoda, przydoaloby sie troche kaponow dla pierwszakow, duzo by zrezygnowalo z
                        3lo:) a serio, to ja tez dobrze 3 wspominam, ja chce do liceum!!:) pierwszaki,
                        kogo lubicie najbardziej?
                        • Gość: kudlaty czort Ś.P. Radiowezel IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.03, 22:55
                          nic sie nie dzieje w szkole..........? a o tym ze Pani peadagog zniszczyla
                          zabila i wogole spasyfikowala radiowezel to nikt nie mowi?
                          • ivan.lukov Re: Ś.P. Radiowezel 12.12.03, 11:34
                            serio? to juz przegiecie, a wiesz dlaczego moze?
                            • Gość: k. Re: Ś.P. Radiowezel IP: *.bsk.vectranet.pl 13.12.03, 01:27
                              no, hehe, czorcie, powiedz, dlaczego :D
                              • Gość: kudlaty czort Re: Ś.P. Radiowezel IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.03, 21:45
                                jak to zwykle bywa ktos przesadzil i skonczylo sie na wgladzie do slynnej
                                urny ;(((
    • Gość: absolwent99 Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: *.tkb.net.pl 14.12.03, 21:09
      No więc niniejszym dodałem ten wątek do Ulubionych, bo jak go czytam to łza się
      w oku kręci. Skończyłem IIILO w pamiętnym roku 1999, a moja klasa (profil
      ogólnych) zyskała miano najgorszej w dziejach tej placówki. Chciałbym podzielić
      się moimi wspomnieniami z pobytu w tej placówce. Użyję formy punktów-symboli, a
      więc:

1. tzw. 'szklarnia', czyli łącznik między szatniami a salą gimnastyczną,
      miejsce, w którym atmosfera III LO oddziaływała najbardziej, na zasadzie
      pewnego rodzaju 'szoku'. Stół do pingoponga oblegany przez uczniów starszych
      klas. Parapety od strony dziedzińca, na którym siedzieli oczekujący na lekcje,
      trzymając swoje tornistry na kolanach. Pamiętam, że był tam również sklepik.
      2. Pani szatniarka. Właściwie to były dwie, dopełniające się przez
      przeciwnieństwo. Zapamiętałem tą słusznej budowy z 'blond trwałą' i szczęką
      nieco za mocno ukształtowaną. Pamiętam te wszystkie sposoby na wejście do
      szkoły w butach bez białej podeszwy.
      3. Sklepik przy szatniach, gdzie sprzedawała taka niska miła pani. Miejsce
      spotkań podczas długich przerw. Niekiedy odbywały się tam lekcje religii i
      wychowania (czy coś w tym rodzaju).
      4. Pani od polskiego, której nazwiska nie pamiętam, ale która była córką
      również niezapomnianej postaci -wuefowca Walczaka, trenera piłkarskiego z
      osiągnięciami, który podczas mojej nauki odchodził na emeryturę, zdążył się
      jednak poznać jako straszny faszysta. A co do pani od polskiego - stanowiła
      znaczący kontrapunkt wobec reszty 'grona' emanując liberalizmem obyczajowym i
      wyrazistym makijażem. I strasznie broniła socjalizmu.
      5. Pani od biologii, również nie pamiętam nazwiska (wstyd). Kibieta, o której
      nie dam powiedzieć złego słowa. Około 3 klasy przeżyła osobistą tragedię - po
      długiej chorobie zmarł jej mąż - jednak nie straciła humoru. Zdecydowanie
      wspaniała osoba. Z dużym poczuciem humoru i autoironii podchodziła do swojej
      nadwagi. Pamietam, że nasza klasa zapisała ją na fitness...
      6. Z bardziej znaczących postaci - magister Krzywiec przechadzający się po
      szkole w butach ze skóry wieloryba, pani Rychlińska od fizyki przypominająca do
      złudzenia Marię S., noblistkę, mój wychowawca, ten pan od bromu z brodą, niski
      (znam nazwisko, znam...), i niezapomniana pani Pyć od matematyki, znająca na
      pamięć kilka zbiorów zadań, w tym Dróbkę-Szymańskiego, prawdziwy automat
      matematyczny (ze dwa razy się zapętlił - przez cztery lata!), niejaki "Aron"
      wuefista, uzdolniony siatkarz, pani Skowrońska, co do której mam wspomnienia
      podobne do reszty forumowiczów, i jeszcze pani od PO, też charakterystyczna,
      ale nie pamiętam w czym...
      7. To miejsce za salą gimnastyczną, gdzie przeżyłem swoją pierwszą poważną
      inicjację alkoholową trunkiem, do którego dzisiaj nawet bym się nie zbliżył. I
      strasznie dużo pijanych osób chodziło po III LO w moich czasach, a piło się
      wszędzie, na przykład w szatni gimnstycznej podczas którejś z
      niezapomnianych 'dyskotek', albo w którymś z również niezpomnianych kibli z
      widokiem na dziedziniec...

8. A nade wszystki kilka świetnych osób, które poznałem. Mam nadzieję, że nie
      obrażą się, jeśli podam 'pseudo' niektórych: Marynarz, Żaba, Żuk, Bruno, Waluś,
      Jacek J., Góra, Polak, Stana i wielu innych

9. I oczywiście kilka dziewcząt, pierwsze miłości.

Pozdrawiam.
      • Gość: zly Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl / *.bojary.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 15:13
        Brawo, moze ten watek wreszcie odrzyje, oby tak dalej.
        • Gość: dobra Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: 195.177.196.* 16.12.03, 15:16
          Ty chyba III nie kończyłeś...
          • ivan.lukov Re: kto konczyl IIILO w 1995? 17.12.03, 17:51
            ja konczlem 3lo i tez milo wspominam wiekszosc z wymienionych wyzej punktow,
            nie liczac trunkow, na terenie szkoly nigdy nie pilem, ale w czasie okienek jak
            najbardziej:)
            • czubeek Re: kto konczyl IIILO w 1995? 24.12.03, 13:31
              Ja również podpiszę się pod większością z tych punktów, wprawdzie paru nauczycieli się zmieniło, ale klimat był podobny -->> Matura 2000!!!! to było coś;D
              • Gość: I love Frau P. Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.04, 15:05
                3 Liceum- tu zaczyna się prawdziwe picie :P
                • Gość: nikt# Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.04, 20:45
                  picie i nie tylko to...
                  a matura kocham jeszcze raz prosze taka jak 2000
                  • Gość: A.J. Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.04, 21:31
                    No no temat znowu żyje fajnie tak poczytać co w poczciwej 3 się dzieje. Ja
                    zakończyłąm swe kształcenie w niej w ubiegłym roku ale już za nią tęsknie. To
                    co się działo w III LO to pestka w porównaniu z tym co mam teraz. Przyznam
                    jednak że bardzo wiele osób z trójki docaniłam dopiero po jej skończeniu.A oto
                    pare gogów którzy zapadli mi najbardziej w pamięci(obejdzie się bez nazwisk bo
                    i tak wiadomo o kogo chodzi).
                    1.W-F i Pani S. byłysmy jej fluczkami,bezkręgowcami,mięczakami itp.Nie można
                    było było nigdy walić o podłoge w sali gimnastycznej bo klepki są
                    sosnowe,brzuszki musiałyśmy robić bo inaczej za pare lat będziemy się darły na
                    porodówcea i jeszcze jedno "kąt padania = kąt odbicia",ale ogólnie było całkiem
                    fajnie.
                    2.Fizyka to przez pierwszy rok była moja wielka zmora. Prof. niesamowicie
                    przypomijająca naszą wybitną noblistkę. Na tablicy nieogarniona ilość wzorów i
                    całkowity brak pojęcia o co chodzi. Jednak przez cztery lata udało mi się
                    zrozumieć wszystkie prawa i twierdzenia a pani R. okazała się jednA z
                    najbardziej sprawiedliwych osób w 3
                    3. J. polski to zupełnie inna bajka. Moja cudowna klasa opracowała system na
                    rozpoznanie humoru nauczycielki na podstawie kolorów ubrania. Ogólnie wiadomo
                    że osoba ta ubiera się niezwykle orginalnie więc róż i jfiolet=będzie w miare
                    przyjemna, czarny-bliżej nieokreślona więc trzeba uważać, czerwony= uciekaj
                    albo od rana ucz się ostatnich tematów =)
                    4.Pan od bromu ;-)czyli chemia tak naprawde nikt się jej nie uczył mimo że
                    profil powinien na to wskazywać. Na lekcjach było ogólnie śmiesznie, dózo
                    dowcipów i anegdot, dyżurni zbierający numerki do totolotka czyli
                    nieprzygotowania i mole czyli czarna magia. Kiedyś kupiliśmy panu pięknu
                    samochód w zamian za przełożenie sprawdzianu (szkoda że zbawkę)Jeśli ktoś nie
                    wie to nasz chemik posiada wspanialego zielonego małego fiata więc zmiana
                    samochodu by mu się przydała.
                    5. Bardzo ważnym elementem szkolnego życia była cukiernia Dominika do której
                    wszyscy biegali po coś na osłodę życia.
                    6. A i oczywiście szatnia i wszelkie sposoby na umknięcie paniom stojącym na
                    straży czystości naszej szkoły w niezmienionych butach (kiedyś jedna pobiegła
                    za mną az na pierwsze piętro )
                    7.teraz to najważniejsze czyli wspaniali ludzie jakich tam poznałam a są to
                    min.: Kama która kiedyś nosiłą niebieskie pasemka, Sylwuś co mnie pare razy
                    zakosiął z łokcia, Gasiaczek co kolekcjonował facetów w szafie :-P Szpenia
                    która wkłądała mi palce do uszu i zawsze potrafiła mi poprawić humorek, Marta
                    J. taki dobry duszek który zawsze mi pomagał kiedy miałam problem, Magda J.
                    najlepiej śpiewająca w naszej klasie oraz Ulka z którą robiło się zawsze dziwne
                    rzeczy i wielu wielu innych
                    no więc to jest IIILo jakie ja pamietam. Było znośnie chociaż nieraz miałam go
                    dość Pozdrawiam wszystkich którzy obecnie męczą się z tym całym bałaganem.
                    Ja czyli ta która przetrwała A.J.(Jama)
                    • Gość: ninka Re: kto konczyl IIILO w 1995? IP: *.bojary.sdi.tpnet.pl 02.02.04, 17:25
                      niewiarygodne jakie to piekne wspomnienia maja ludzie po 3 az mnie podziw
                      bierze;),ja niestety mam jeszcze troche zanim sobie powspominam kapcia tira i
                      pare innych gogow ktorzy potrafia wlezc na glowei do tego przytupac.A wogole
                      najlepszy ze wszystkich,totalnie niepowtarzalny nieslychany przecodowny itdm
                      jest...no kto..??oczywiscie BORRRRRRRRYS ja normalnie tego facetakocham.to co ze
                      stawia oceny wedlug skali:kocha,lucbi,szanuje...to nic ze przez 45minut
                      piep..ops sorx soli glupoty aby wreszcie na 5min przerwy powiedziec cos
                      sensownego,to nic ze w klubie to tylko przynies wynies pozamiataj.To wszystko
                      pryszcz bo ja go poprostu...................."pip"x300;>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka