wojtek_kosynier 09.07.04, 08:20 Na skraju byłej jednostki wojskowej, między ulicami Nowomiejską, a Jana Pawła II, od paru dni trwają prace ziemne. Ponoć zaczęła się budowa hipermarketu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojtek_kosynier Re: Nowy hipermarket? 09.07.04, 08:26 Chciałem napisać: między Modrzewiową a Jana Pawła II. Ściślej mówiąc za byłą skarpą ćwiczebną w stronę miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: Nowy hipermarket? 09.07.04, 08:42 O to w trakcie prac nakopią fantów wojennych. To jest na terenie byłych koszar? w. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Nowy hipermarket? 09.07.04, 08:48 Tak. Jak napisałem wyżej to skraj byłej jednostki wojskowej. Wschodni skraj. Głowny wjazd jest - raczej był - od ulicy Pułaskiego (niegdyś Nowotki bodajże). Gratuluję postu nr 6700. Odpowiedz Link Zgłoś
jasama Re: Nowy hipermarket? 09.07.04, 08:52 fajnie, sam piszesz, sam sobie odpisujesz :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Nowy hipermarket? 09.07.04, 08:55 Masz zamiar doczyć się ze mną? Woy to Warszawiak kochający suwalszczyznę. Wojtek_Kosynier to suwalczak - ale nie urodzony tu, a w Lublinie. Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: Nowy hipermarket? 09.07.04, 08:58 woy od 2 tygodni nie jest już warszawiakiem, sam nie wiem czy się cieszyć czy nie. w. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Nowy hipermarket? 09.07.04, 09:01 A faktycznie, wspominałeś kiedyś o dojeżdżaniu kolejką, czyżby się o „spełniło”? Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: Nowy hipermarket? 09.07.04, 09:15 Ehh tia, instalacja do bydlęcego 6.44, dezinstalacja na śródmieściu 7.25. Śródmieście to naj naj naj brzydszy dworzec wawy. No ale miałobyć o hiperku. w. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Nowy hipermarket? 09.07.04, 13:34 Zaden nowy hipermarket... Ponoc jakas spółdzielnia zakupiła 4ha (czyli sporo) i buduje tam bloki Jesli by tam stanął hiperek to byłaby to taka sama tragedia jak lokalizacja Kauflanda. A swoją drogą to trochę żal że budują te bloki...Takie fajne tereny, ale cóż...Czas wypełnić tę plombę i odczarować miejsce :( Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Nowy hipermarket? 09.07.04, 13:53 No właśnie nie wiem. O blokach słyszałem już ponad pół roku temu. Czyli albo się coś w tej kwestii zmieniło, albo kotś mnie wprowadził w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Nowy hipermarket? 09.07.04, 13:56 Moj ojciec siedzi w spółdzielniach i wie co jest na rzeczy. Sądze że informacje nt bloków(a nie hiperka) są wiarygodne... Ale moi rodzice często mają jakieś takie ciekawe widzenia :) hehe A swoją drogą co do synagogi, to wziąłem ablum "suwalszczyzna" (juz jestem w domu) i tam bylo czarno na bialym gdzie jest ta synagoga, ktorej szukalismy. Potem wziąłem reprodukcje starych zdjęć Suwałk i tam też było jak wół: synagoga na ul. Lenina... Eh... Pozostaje rozgryzc,co to bylo kolo MDKu... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Nowy hipermarket? 09.07.04, 14:29 A czy to w sumie ważne co budują? Ważne, że jest parę postów więcej, co prawda przy "Gibach" jest lilipuci, ale mając na względzie ostatni zastój dobre i to :) Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Nowy hipermarket? 09.07.04, 14:40 Wazne wazne ! Szkdoa ze tam nie zbudowali parku. Byloby to najfajniesze miejsce w suwalkach, ale coz...Będą bloki... Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: Nowy hipermarket? 09.07.04, 16:18 To parki sie buduje? Dobrze wiedzieć Ale masz rację, taki park z prawdziwego zdarzenia jak nr Oliwski w Gdańsku co jest gdzie spacerować a nie 1,5 min i koniec szlajania się Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Nowy hipermarket? 13.07.04, 00:10 W Krakowie od paru lat jest konkurs Archiszopa i antyArchiszopa. Wstyd powiedziec ale od 2 lat konkurs wygrywaja parki. I to bynajmniej nie jakies tam super parki...Jest to strasznie żenujące - lecz jest to wątek na inną dyskusje, bardziej krakowska. Dowodzi to jednak że parki są uważane za architekturę. I stają w konkury razem z nią. A i w Suwałkach od wielu miesięcy remontuje się park konstytucji. Koparki, buldozery, ekipy budowlane...Tylko walca drogowego jeszcze brakuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Nowy hipermarket? 13.07.04, 08:05 Jest w końcu taki zawód architekt krajobrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
jasama Re: Nowy hipermarket? 13.07.04, 08:18 wojtek_kosynier napisał: > A czy to w sumie ważne co budują? > Ważne, że jest parę postów więcej a ty, co? na ilość lecisz? nie wiedziałam, że są jakieś normy? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Nowy hipermarket? 13.07.04, 08:38 Norm u nas jest pod dostatkiem :) Odpowiedz Link Zgłoś