Dodaj do ulubionych

BIALYSTOK- Radio

20.03.02, 11:49
Jakiego radia sluchacie i jakie waszym zdaniem jest nie do sluchania na naszym podworku
Obserwuj wątek
    • Gość: Marat Re: BIALYSTOK- Radio IP: *.ec.bialystok.pl 20.03.02, 12:33
      No cóż, jak już się nieźle nawalę, to lubię sobie posłuchać tatkę Rydzyka. To
      ci dopiero zawodnik! Choćbym nie wiem ile wytrąbił - jemu w bełkocie nie
      dorównam! Ma gościu łeb! Jak słoń dupę!...
      • anka1 Re: BIALYSTOK- Radio 20.03.02, 13:17
        do sluchania Trojka i niektore audycje Radia B-stok. a w przeciwienstwie do
        Marata RM nie moge sluchac nawet w delirce:) od razu mi sie niedobrze robi a w
        koncu alkoholu szkoda nie?:)
        • poziomk Re: BIALYSTOK- Radio 20.03.02, 13:52
          Moja lista od najbardziej sluchanych- do tych, ktore nie licza sie w/g mojej oceny:

1 -TROJKA -96 FM
          2- BIALYSTOK - 99,4 FM
          3 - JEDYNKA - 106,4 FM
          4 - BIS - 91,1 FM
          5 - WAWA - 88,6 FM
          6 - JARD 89,2 FM
          7 -RMF 100,2 FM
          8 -ZET 107,3 FM
          9 -JARD 2 103,9 FM
          10 -PLUS 103,3 FM
          11- AKADERA 87,7 FM
          12 -ESKA 90,6 FM
          13 - DWOJKA - 92,3 FM
          14- CCM - 102,7 FM
          15 - MARYJA- 104,7 FM
          16 - RACJA - 105,5 FM
        • Gość: Krzych Re: BIALYSTOK- Radio IP: *.ci.uw.edu.pl 20.03.02, 13:54
          Ja słucham Trójki, ale ostatnio, pardon, kurwi się. Chłopaki chcą pozostać
          publicznym radiem, a jednocześnie chcą mieć słuchalność na poziomie np. Zetki.
          No i stąd takie kwiatki jakie możecie od tego weekendu posłuchać sobie.

Będąc w Białym słucham Radia Białystok. Czasami lecą dobre reportaże i,
          ogólnie, audycje dot. regionu. Ostatnio słyszałem audycję o produkcji dywanów
          koło Janowa. Dla mnie bomba

No i lubię Akaderę za jej nieprofesjonalizm i profil muzyczny.
          • Gość: Krzych Re: BIALYSTOK- Radio IP: *.ci.uw.edu.pl 20.03.02, 13:56
            A gdzie można znaleźć aktualne dane dotyczące słuchalności stacji radiowych.
            Tajne?
      • ha14 Re: BIALYSTOK- Radio 20.03.02, 16:30
        A ja nawet na trzeżwo słucham tego radia. Oczywiście ojca Rydzyka też nie
        lubię, za jego nachalność i traktowanie słuchaczy jak niedouków zupełnych.
        Natomiast wieczorne rozmowy z udziałem słuchaczy bywają interesujące. Co do
        innych rozgłośni to najczęściej słucham RMF-u, Trójki i B-stok.
    • Gość: Acro Re: BIALYSTOK- Radio IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.02, 14:00
      To zależy od godziny. generalnie nie lubię w radiu ględzenia. Denerwują mnie
      tez wiadomości co pół godziny - jak raz wysłucham, dociera do mnie, a niewiele
      sie zmienia na świecie przez te 30 min.
      Akadera jest nawet fajna - sporo muzyki, mało pop i gadania, jeden naprawde
      dobty prezenter (Krzysztof Sadowski?).
      • poziomk Re: BIALYSTOK- Radio 20.03.02, 14:08
        Gość portalu: Acro napisał(a):

> Akadera jest nawet fajna - sporo muzyki, mało pop i gadania, jeden naprawde
        > dobty prezenter (Krzysztof Sadowski?).

AKADERA byla dobra na samym poczatku, jeszcze jak koncesji nie mieli. Zreszta wszystkie komercyjne stacje ZET, RMF, BIT ((kto
        pamita?)byly dobre, potem zaczelo sie psuc i kazdy nadaje te sama rabanke. Kazde radio podobne do siebie.. :((
        • Gość: Oka Re: BIALYSTOK- Radio IP: *.17.79.204.lifespan.org 20.03.02, 23:29
          Cwani jestescie, ze mozecie wybrzydzac. Ja mam tylko Jedynke i Trojke z
          satelity do wyboru. Obie stacje bardzo mi sie podobaja, bo obie sa po polsku.
          Oka
          • Gość: Ja Re: BIALYSTOK- Radio IP: 203.55.45.* 21.03.02, 04:07
            Duzo wiekszy wybor jest przez interent (miedzy innymi 3 bialostockie stacje),
            ale musisz miec szybkie polaczenie.
            J
            • Gość: Oka Re: BIALYSTOK- Radio IP: *.17.79.204.lifespan.org 22.03.02, 22:12
              Tak, wiem, dzieki za odpowiedz. Ale w pracy nie bardzo moge sluchac, pracuje w
              szpitalu.
        • Gość: Acro Re: BIALYSTOK- Radio IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.02, 00:40
          Coś w tym jest. Pamiętam same początki RMF w Krakowie - wtedy byli jeszcze
          Radio Małopolska Fun. Generalnie retransmitowali sieczkę francuskiego radia Fun
          i parę godzin dziennie nadawali dobrą muzyke we własnym programie. Pewnego dnia
          ktoś zakosił im transmiter i żeby nie przerwać audycji musieli przez kilkla dni
          nadawać tylko własny, fajny program. Gdy sciągnęli nowy transmiter ludzie
          zaczęli dzwonić z grożbami, że jak sobie z tą popelina nie odpuszczą, to im
          specjalnie będą kraść to urządzenie...

Ech, komercja, komercja...
          • Gość: Krzych Radio JArd IP: *.ci.uw.edu.pl 21.03.02, 23:56
            Kiedyś słyszałem, jak facet dodzwonił się do Jardu. Pozdrowił kogo trza, a
            potem dodał: Mam jeszcze pytanie do dyrekcji. Natychmiast wyciszono człowieka,
            prezenter zachował dobry humor.
            • Gość: JD Re: Radio P'JARD ! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 22.03.02, 09:23
    • Gość: Akir Re: BIALYSTOK- Radio IP: 212.160.130.* 22.03.02, 08:43
      Podobno jest jakieś radio Jard dla dzieci prowadzone przez dzieci , ale nigdy
      nie mogę go namierzyć , może ktoś wie na jakiej częstotliwości nadaje i czy
      cały dzień czy tylko kilka godzin dziennie?
      • poziomk Re: BIALYSTOK- Radio 22.03.02, 08:49
        JARD 2 - 103,9 MHz - radio dla dzieci
        cala dobe nadaje. mozesz ich sluchac tez przez internet.
        www.jard2.of.pl
    • Gość: lebster Re: BIALYSTOK- Radio IP: 192.168.3.* 22.03.02, 10:58
      Jak byłem młodszy, to RMF- u i Zetki słuchałem, ale doszedłem do wniosku, że
      tej komercji to mi na całe życie starczy. Od roku słucham Trójki i z bólem
      serca obserwuję, jak marnieje w oczach! A takie fajne radio było...
      Nie wiem, jak cała reszta, ale ja uważam, że ignorancja rozgłośni komercyjnych
      wobec B-stoku przechodzi wszelkie granice! Przecież to nie jest pustynia, tu
      też się coś dzieje, a jakoś o naszym mieście nie słychać. RMF miało swoje
      oddziały w Olsztynie, Kielcach, Częstochowie, a w Białym jakoś nie. Podebnie
      jest z Eską. Gdy byłem w Lublinie, to słyszałem komunikaty o korkach, imprezach
      itd, a u nas nic... zima i wilki (niedźwiedzie polarne) jakieś!
    • Gość: wieśmin Re: BIALYSTOK- Radio IP: 212.160.236.* 22.03.02, 18:33
      Coraz częściej słucham RB, rano szczególnie, to co dziś zrobili z
      wicemarszałkiem Ciszewskim, to wicemistrzostwo świata, trójka kiedyś taka
      była... ehhhh... Spoko budzą, jest u nich taki gościu.... Ryszkowski czy
      Raczkowski się chyba nazywa, spox
    • Gość: Hmc Re: BIALYSTOK- Radio IP: *.interserw.com 22.03.02, 22:07
      Zależy jeszcze jaką muzykę się lubi. To co nadaje trójka w sobotnie wieczory to
      prawdziwe miodzio.
      • Gość: krzych Re: BIALYSTOK- Radio IP: *.ci.uw.edu.pl 23.03.02, 02:07
        O jakiej muzyce w sobotnie wieczory mówisz? O Muzycznej poczcie? Wybacz stary,
        ale będą leciały tam łatwe kawałki wybrane przez łatwych słuchaczy; ponadto
        audycja jest zdecydowanie za długa (3 godz!). Styl prowadzenia, że tak
        powiem, 'dynamiczny', czyli w stylu np. zetki. Chyba lepiej było gdy robbił to
        Niedźwiedzki z rana.

Wywalono Manna z niedzieli; wywalono 'Powtórkę z rozrywki' o 13; skrócono 'Puls
        trójki', 'Klub trójki', audycje jazzowe; Właściwie nie ma 'Trójki pod
        Księzycem'. Na Kydryńskiego były wywierane naciski, żeby był bardziej strawny
        dla masowego grona. Dyrekcjo Trójki nigdy wam tego nie daruję!!!

Całe szczęście jest(?) ciągle Noc Muzycznych Pejzaży i Minimax.
        • Gość: Hmc Re: BIALYSTOK- Radio IP: *.interserw.com 23.03.02, 23:41
          o której u Ciebie zaczyna się wieczór, bo chyba o wiele wcześniej niż u mnie.
    • Gość: werner Re: BIALYSTOK- Radio IP: 212.160.236.* 25.03.02, 08:10
      tiaaaaaa..... radio jakie jest każdy widzi :)))
      a tak poważnie, Radio Be juz nie jest takie beeee, szczególnie rano... Ktoś
      chyba w końcu poradził sobie z tetrykami od ramooofki
    • Gość: marbeer Re: BIALYSTOK- Radio IP: *.bial.gazeta.pl 26.03.02, 17:07
      Ja generalnie w samochodzie słucham Wawy lub RMF-u, w pracu Trójki, w domu
      Akadery:))). Generalnie fajnym radiem w Warszawie jest Radio Pogoda - jest po
      prostu super i szkoda ze nie maja czestotliwosci w Białymstoku. Ale dla mnie
      generalnie za duzo jest w radiu gadania. Pozdrawiam wszystkich forumowiczow.
    • Gość: andrju Re: BIALYSTOK- Radio IP: 212.160.236.* 06.04.02, 11:20
      telewizja ma twarz - radio ma ...ryja, co fcale nie znaczy, że słucham w/w ojca
      R. hehs, R.B. jak się postarają...tyle
      • Gość: Krzych Re: BIALYSTOK- Radio IP: *.ci.uw.edu.pl 06.04.02, 13:27
        W warszawie będzie jutro demonstracja w obronie starej Trójki. Jakby ktoś
        chciał więcej informacji to znajdzie je w dziale forów Wyborczej <kultura>.
        Dyskusja tam az wrze: ok 1100 postów.
    • Gość: kiel Re: BIALYSTOK- Radio IP: *.dip.t-dialin.net 10.04.02, 14:15
      jezdze troche po polsce, ale takiego zasiegu jak radio ma-Ryja to nie ma zadna
      stacja nadawcza.
      • kuala_lumpur Re: BIALYSTOK- Radio 10.04.02, 15:03
        No bez przesady, ale na drodze Wawa- Białystok są najlepiej słyszalni

Polecam Trójkowy wątek w dziale kultura. Przeczytałem tylko początek i koniec.
        Całości przeczytanie zajmuje ok. 6 godzin = 1115 postów. Lepsze i dłuższe niz
        Isaura, a na dodatek żywe i ciekawe. Ulubiony serial radiowców i ludzi z krritv.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka