wolfgang87 04.01.05, 18:26 Przyznam się, że byłem tylko na święta i aura wielkanocna dopisała, więc się nawet nie wybrałem, aby obiekt zobaczyć. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? Jestem ciekaw relacji! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojtek_kosynier Re: Wyciąg w Suwałkach :)) 05.01.05, 10:39 Nie pomogę Ci w tej kwestii. Na nartach nie jeżdżę, to nie wiem, jak to tam wygląda. Nie liczę reportaży telewizyjnych... Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: Wyciąg w Suwałkach :)) 06.01.05, 12:24 Pytanie czy obiekt jest jeszcze na chodzie, gorszego sezonu właściciel trafić nie mógł, jedyna nadzieja na odrobienie strat to śnieg w czerwcu / lipcu. w. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Wyciąg w Suwałkach :)) 06.01.05, 22:18 Mam nadzieje ze macie boaget archiwum zdjęć ze sniegiem w domach. Cosik mi się widzi że Golfsztorm nam psikusa robi jakiego najstarsi górale nie pamiętają. Czas oprawić snieg w ramkę i powiesić na scianie Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: Wyciąg w Suwałkach :)) 07.01.05, 10:25 jak macie takie śniegowe zdjątko do odstąpienia to dźwięczna będę niezmiernie Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Wyciąg w Suwałkach :)) 07.01.05, 10:44 A ta twoja dźwięczność śpiewna jest? Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Wyciąg w Suwałkach :)) 24.01.05, 15:29 spiewna czy nie śpiewna... oto zdjęcia www.ga.com.pl/suwalzim.htm nie wiem czy ktoś podawał ten link na forum,więc klikajta, choć sensu mniej, bo biało za oknem Odpowiedz Link Zgłoś
mikihtp Re: Wyciąg w Suwałkach :)) 24.01.05, 08:34 wolfgang87 napisał: > Przyznam się, że byłem tylko na święta i aura wielkanocna dopisała, więc się > nawet nie wybrałem, aby obiekt zobaczyć. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? > Jestem ciekaw relacji! > Mój brat w sobotę jeździł na snowboardzie po nowym stoku i chwalił sobie to miejsce. Droga zjazdu to 300 m, jest wyciąg orczykowy i stok jest oświetlony. Niedaleko jest też wyznaczone miejsce do parkowania. Dojazd: w Hucie należy skręcić w lewo. Jeździł na karnecie za 10 PLN (10 podjazdów). W sobotę naliczył na stoku około 50 - 60 narciarzy. Czyli interes wypalił. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Wyciąg w Suwałkach :)) 24.01.05, 15:28 oooo dzięki za info. podobno w lutym ma byc tez wypozyczalnia sprzętu. fajnie że wypaliło. jak dobrze pójdzie i suwalczaki się sprężą to powstaną może następne wyciągi:) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Wyciąg w Suwałkach :)) 24.01.05, 15:31 W końcu właścicielowi tego interesu wypaliła pogoda i to w ferie... Ale chyba i tak, ten sezon będzie miał na minus. Odpowiedz Link Zgłoś
dodzie Re: Wyciąg w Suwałkach :)) 25.01.05, 08:34 A ja życzę Mu aby zaliczył ten sezon na +Znam ten ból, kiedy pada ci interes. Oj, zapewniam, że to niezbyt ciekawe uczucie Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Wyciąg w Suwałkach :)) 25.01.05, 09:38 Ja jestem nawet za tym, zeby miasto w razie potrzeby wspomoglo jego biznes, bo on ma szanse przyciagnac pare dodatkowych osob do suwalk, ktore mieszkaja gdzies w kwaterach agroturystycznych poza suwalkami. Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: Wyciąg w Suwałkach :)) 25.01.05, 10:59 Też trzymam kciuki by rozkręcił i nie stracił na tym biznesie, atrakcja to dla mieszkańców i turystów niewątpliwa. A najbliższy wyciąg oprócz ww. jest w Gołdapii? w. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Wyciąg w Suwałkach :)) 25.01.05, 11:08 na pewno był swego czasu wyciąg w smolnikach, ale koleś chyba musiał dokładać do biznesu, wiec jak jest teraz to nie wiem. nie było tam chyba wypozyczalni sprzetu, a to przeciez konieczne, bo u nas tradycji narciarskich nie ma. kiedys wydawało mi sie ze jest wyciąg na jesionowej gorze, ale raczej zle mi sie wydawalo :) poza tym to wlasnie tylko goldap. tam jest wyciąg i dobra baza. jak tam pierwszy raz przyjechalem (pare lat temu zaledwie) to góra mi zaimponowała. była lekka mgła i przez to nie było widać szczytu! to robi wrażenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
pierdutow Re: Nie wyciągaj w Suwałkach ! 27.01.05, 16:13 Aura ostatnio się popsuła i mróz niezły trzyma, zatem radzę nie wyciągaj w Suwałkach chyba że musisz. A tak po prawdzie w Suwałkach nie ma gdzie wyciągać. Ostatni szalet publiczny padł parę lat temu, wyciąganie stało się niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
genealog Re: Wyciąg w Suwałkach :)) 10.02.05, 21:37 Wybieram się z dziećmi na ferie do Suwałk. Chciałbym aby skorzystały z wyciągu i pojeździły sobie na nartach. Może ktoś jest zorientowany czy przy wyciagu znajduje się wypożyczalnia sprzętu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Wyciąg w Suwałkach :)) 10.02.05, 21:56 miala ruszac od lutego a to juz luty... Odpowiedz Link Zgłoś
genealog Re: Wyciąg w Suwałkach :)) 10.02.05, 22:11 Dzięki za informację, na tym się oprę. Inaczej pozostaną nam buty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Wyciąg w Suwałkach :)) 10.02.05, 23:20 niestety....telefonu do nich nie mam. moze gdzies w archiwach radia5 w jakims artykule? tyle ze R5 chwilowo u mnie nie chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Wyciąg w Suwałkach :)) 12.02.05, 20:17 ale jaja... to ja juz sam nie wiem jak z tym wyciagiem: www.suwalki.info/forum.php?cmd=show&id=427&category=9 Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Wyciąg w Suwałkach :)) 15.02.05, 17:40 no i wyjasnilo sie o co biega z tym wyciagiem po prostu brak atestów na węzęłki kurrrrde...nienawidze biurokracji czemu wszedzie musza byc atesty?? czemu nie mozna wprowadzic czegos takiego, jak podpisywanie "zgody na ryzyko" przed wejsciem na wyciag. i wtedy moze to sobie dzialac bez atestu. ja bym raczej nie zwracal uwagi na to, ze takiej pierdulki jak atest nie ma. skoro ten atest to tylko kwestia formalna to od tego papierka(ze nie powiem: świstka) wyciąg wcale nie stanie sie bezpieczniejszy. anyway...fajnie ze wyciag okazal sie sukcesem jesli chodzi o frekwencje a szkoda ze caly sezon jako taki, bedzie wlascicielowi in minus. suma sumarum - dobrze jest. nastepna zima zapowiada sie fajnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
cps Re: Wyciąg w Suwałkach :)) 04.03.05, 09:24 podobno znowu ruszył. Zycze powodzenia. Ale,ale może ktoś mi powie po co za publiczne( czyli niby mioje tez) 15 mln zł ma byc budowany wyciaqg nad jez Szelment jak działą prywatny ( znaczy na pewno rynkowy i bez dopłat) wyciąg w Dąbrówce. Chyba ktoa m u s i to budować, bo w znajomej kasie pustowato i jakieś zlecenie by sie przydało.Najlepiej z budżetu( czyli z mojej kiesaeni). Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Wyciąg w Suwałkach :)) 13.03.05, 21:26 No ale też przyznasz... Mija już 16 rok tego kapitalizmu a jakoś tylko 2 wyciągi powstały. Był jeszcze koło Smolnik ale jego los smutnym jest chyba. Niestety...Inwestorzy nie walą do nas drzwiami i oknami. Więc skoro jest jak jest, to trzeba zbudować "państwowe" wyciągi i chociaż turystów zachęcić aby kasę u nas zostawiali. Ale to jest łatwiej. A trudniej (i lepiej!) byłoby wg mnie pojezdzić, podzwonić, poreklamować się i znaleźć kogoś kto te 15mln wyłoży. I to jest zadanie Urzędu Miasta. Tym się powinni oni zająć. Jak też ogólnie ściąganiem kapitału. Ale cóż... Nie chce im się... Odpowiedz Link Zgłoś
pierdutow Re: Wyciąg w Suwałkach :)) 19.03.05, 16:10 u nas się nie wyciąga jest za zimno . Tu nawet kaczory są bezsilne! Odpowiedz Link Zgłoś