Dodaj do ulubionych

"Chrapacz"

14.12.13, 17:19
Proszę o radę, jak "oduczyć" męża chrapania. Spać nie mogę, budzi mnie to chrapanie kilka razy w nocy. Doszło do tego, że Jego chrapanie to "górna półka" chrapania, potrafi chrapać tylko drzemiąc. Laryngolog oczywiście jest bee i do niego nie pójdzie. Poza tym, wcale nie chrapie, tylko ja mam jakiś omamy wink Ratunku, bo się chyba będę musiała wyprowadzić z własnego łóżka!!!!
Obserwuj wątek
    • sanciasancia Re: "Chrapacz" 14.12.13, 17:29
      a) Nagraj go na dyktafon i potem mu puść.
      b) Postrasz konsekwencjami bezdechu sennego. Powinien wtedy pójść do laryngologa.
      • saqigar Re: "Chrapacz" 14.12.13, 17:53
        Zatyczki woskowe. Wyprowadzka. Nawet wizyta u lekarza moze nie przyniesc oczekiwanego efektu.
    • fomica Re: "Chrapacz" 14.12.13, 18:14
      > Laryngolog oczywiście jest bee i do nieg
      > o nie pójdzie.
      Jak ja nie cierpię takich (bez obrazy dla męża) tumanów! Co to poza czubek swojego nosa nie wyjrzą. Brr.. Tak, mam traume bo moja mama chrapała jak smok i żadne prośby, dyskretne, grzeczne, przypomnienia nic nie dawały - nie przyjmowała do wiadomości że przez nią cały dom nie może spać, po prostu udawała że sprawy nie ma.
      Ja bym się na twoim miejscu poważnie a) obraziła, b) wkurzyła, c) wyniosła z łóżka. Rozumiem że leczenie może byc trudne, ale niechby chociaz wykazal dobrą wolę. Dla mnie to lekceważenie drugiego człowieka, kompletny brak dbałości o jego potrzeby.
      • marzeka1 Re: "Chrapacz" 14.12.13, 18:21
        Mój wujek tak chrapał, ciotka lata całe spała osobno, też z tych głupków, co to do lekarza nie, gdy chrapanie jest niebezepiczne:
        chrapanie
    • pulcino3 Re: "Chrapacz" 14.12.13, 18:21
      Zatkaj mu nos.
      • to_ja_tola Re: "Chrapacz" 15.12.13, 00:41
        Przewróć go na bok smile
    • aneta-skarpeta Re: "Chrapacz" 14.12.13, 19:49
      zabić...
      nic innego nie pomoże

wink

a poważnie łącze się w bólu, może stopery? może kolacji mu nie dawaj, zmniejszy temp w sypialni na dość niską
    • wielkafuria Re: "Chrapacz" 14.12.13, 20:00
      nie da sie kogos oduczyc chrapania.... konieczna jest wizyta u laryngologa i drobny zabieg przegrody nosowej (czesty powod). wyprowadz sie do innego pokoju, ja bym w zyciu nie usnela przy kims kto by chrapał
    • b.bujak Re: "Chrapacz" 14.12.13, 23:43
      chrapanie jest najbardziej intensywne w pozycji na plecach; słyszałam o takim sposobie, żeby wszyć delikwentowi piłeczki tenisowe z tyłu w piżamę, żeby utrudnić mu spanie na plecach smile
    • alexa0000 Re: "Chrapacz" 14.12.13, 23:51
      Powiedzieć mu, że chrapanie powoduje powazne kłopoty kardiologiczne. I że moze umrzeć. Najlepiej, żeby powiedział mu to lekarz. Namów go, zeby się ubezpieczył na wysoką sumę na wypadek śmierci.
      • wioskowy_glupek Re: "Chrapacz" 15.12.13, 07:55
        gStopery to kiepski pomysł rano nie słychać budzika
    • beverly1985 Re: "Chrapacz" 15.12.13, 13:18
      wyprowadziłabym go z łóżka stawiajac jako warunek powrotu próbę leczenia
      nienawidzę!! chrapiących!! Oni zawsze uważają, ze problemu nie ma, inni maja przesłyszenia/przywidzenia uncertain
    • vilez Re: "Chrapacz" 15.12.13, 13:29
      Macie dwa problemy:
      1. Owo chrapanie.
      2. To, że mąż ma Cię w d..pie.
      Drugi problem znacznie poważniejszy, niż pierwszy. W zasadzie przesądzający.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka