Gość: on IP: *.szeptel.net.pl 08.03.05, 16:36 poszukuje dobrego półwytrawnego czerwonego wina.Podajcie mi swoje typy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ralston Re: winko 08.03.05, 18:05 Ja bym tam polecał wytrawne. Ale jak już ma być pół- , to może coś z kalifornijskich? Ernesto Julio Galio? Odpowiedz Link Zgłoś
piekny.arkadiusz Re: winko 08.03.05, 18:23 ralston napisał: > Ja bym tam polecał wytrawne. No jak wytrawne, jak miało być półwytrawne. Z półwytrawnych polecam Don Alex Quatro. To porządne czerwnone wino, z lekką nutą koszernego posmaku. Ale w Polsce niewiadomo dlaczego nielubiane. Odpowiedz Link Zgłoś
competer1 Re: winko 08.03.05, 18:32 Bierz w łapę 27 złotych, jedź do Makro na stoisko z winami, jak będziesz miał szczęście to dostaniesz jeszcze hiszpańskie Mederano z 2002 roku. Obok stoi białe też p/w z 2003 roku, ale to już inna klasa. Nie jestem super znawcą, ale wg nie tylko mojej opinii to jedno z najlepszych win i to za niewygórowaną cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysza Re: winko IP: *.iig.pl / *.iig.pl 11.03.05, 00:47 Rumuński Murfatlar. Ciekawy jest też mołdawski Kagor, choć to raczej wino półsłodkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betaaa888 Re: winko IP: *.uni.lodz.pl 05.06.13, 21:30 Z dobrych czerwonych win napewno Castra Rubra jest godna polecenia. Można znaleźć ją bodajże w Domie Wina. Bardzo fajnie komponuje się z potrawami i smakuje wyśmienicie także sama. Odpowiedz Link Zgłoś