gaskama 24.12.22, 19:11 My leżymy obzarci jak bąki. Syn z mężem graja na playstacji. Ja popijam winko i wybieram film na wieczór. Macie coś do polecenia na netflix? Jakąś nowosc? My wczoraj obejrzeliśmy Glass onion z Graigiem. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaskama Re: Kto już po? 24.12.22, 19:16 Piękna szynka!!!! Uwielbiam!!! Ale też miałam dobre jedzonko. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kto już po? 24.12.22, 19:32 Krem z grzybów z pierozkami z musem z krewetek, piotrosz z czipsami z batatow, Górka cielęca z krokietami z bażantem, ptysie z lodami z pomarańczy i z musem z żurawiny. I dużo wina. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kto już po? 24.12.22, 19:47 Trochę przefajnowane. Wolę hiszpańskie tapasy. Serio. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Kto już po? 24.12.22, 20:00 A, ok! U mnie był stek minutowy z wołowiny, z hiszpańskim omletem z gotowca, rzymska z awokado i pomidorami, guacamole i miks kanaryjskich sosów. Słabo się najedliśmy, stąd tapas. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Kto już po? 24.12.22, 22:55 gaskama napisała: > Krem z grzybów z pierozkami z musem z krewetek, piotrosz z czipsami z batatow, > Górka cielęca z krokietami z bażantem, ptysie z lodami z pomarańczy i z musem z > żurawiny. I dużo wina. Przepraszam, czy Pani nas nie obraża? 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Kto już po? 24.12.22, 19:15 ja: piszę już z WC i oglądam co wy piszecie Odpowiedz Link Zgłoś
szczypawka100 Re: Kto już po? 24.12.22, 19:48 woman_in_love napisała: > Nie: szybkie trawienie Zbadaj tarczycę Odpowiedz Link Zgłoś
kozaki_za_kolano Re: Kto już po? 24.12.22, 22:43 woman_in_love napisała: > Nie: szybkie trawienie Oto dowód, że woman jest facetem. Takie rzeczy mają tylko faceci 😃 Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Kto już po? 24.12.22, 23:00 Nieprawda. Moja córka takie ma... jak ja jej zazdroszczę Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Kto już po? 25.12.22, 09:57 pisze się, że osobą z penisem, a nie facetem, ja pi***** ile trzeba się narobić żeby nieść ten kaganek oświaty Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Kto już po? 24.12.22, 19:16 Przed. Zażeram się śliwkami w czekoladzie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kto już po? 24.12.22, 19:19 My dostaliśmy do pokoju talerz słodkości, między innymi makaroniki. Mdli mnie od przejedzenia. Ale makaroniki podjadam. Pióro i vomitorium by się przydało. Odpowiedz Link Zgłoś
jozefrobotnik Re: Kto już po? 24.12.22, 19:17 Nie obchodzę świąt, film mi się podobał Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kto już po? 24.12.22, 19:19 Mnie pierwsza część bardziej. Ta komiksowo-teatralna maniera nie przemawia do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kto już po? 24.12.22, 19:20 Tzn. Pierwsza tez była bardziej teatralna. Ta druga bardziej komiksowa. Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: Kto już po? 24.12.22, 19:23 A to nie ty pisałaś że jesteś na wyjeździe bez obchodzenia świąt? Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kto już po? 24.12.22, 19:33 No na wyjeździe. Bez obchodzenia świat. Ale kolacja w hotelu była. Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: Kto już po? 25.12.22, 11:45 To prawdziwy świąteczny cud, ja takiej oferty nie znalazłam, wszędzie uroczyste wigilie Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Kto już po? 25.12.22, 11:19 No na wyjeździe. Święta w hotelu, bez mycia okien, firanek (taje tylko się nie zes...j na te firanki), bez pieczenia ciast, smażenia karpia, ubierania choinki i tego całego świątecznego napierdzielania się, to nie święta, tylko ateistyczny wysryw dla przegrywów z macicami, które nie potrafiły utworzyć prawdziwego małżeństwa i nie kochają swych dzieci odzierając je z magii Świąt. Taka jest przykra ale prawdziwa prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kto już po? 25.12.22, 11:23 Ooo piszesz o mnie. A teraz ...lecę na świąteczne narty, potem kiełbaska z grilla, grzane winko. Kurwa, jak mi źle bez magii świat. Okna w domu mam umyte. Nie przeze mnie, więc się nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Kto już po? 24.12.22, 19:28 Właśnie wróciłam i zakołowałam prosto na kanapę 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Kto już po? 24.12.22, 19:29 My, zdążyliśmy wrócić już jakiś czas temu, bo zaczęliśmy ok 16:00. Trawimy spokojnie, wszyscy zadowoleni z prezentów 😀, koty bawią pudełkami i papierkami. Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Kto już po? 24.12.22, 19:45 My tez juz po. Zupy czosnkowej zabraklo, moja mama sie zdziwi jak jej opowiem. Ogolnie kolacja bardzo udana, srednie sie az poplakalo ( z radosci otwierajac prezent). Milo. Poza tym jestesmy obzarci jak baki, przebrani w pizamki i zabieramy sie do lektury ( fajny Mikolaj, wiedzial co przyniesc 😊) Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Kto już po? 24.12.22, 20:07 U nas każdy dostał lekturę dla siebie. Mam nadzieję, że do Nowego Roku mam spokój z gotowaniem i będziemy dojadac zapasy. Odpowiedz Link Zgłoś
sandrasj Re: Kto już po? 24.12.22, 19:40 Już po. Oglądam przedostatni odcinek The Crown. Nachodzi mnie taka refleksja że z sposobu przedstawienia wydarzeń Camilla wzbudza większa sympatię (moją) niż Diana. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kto już po? 24.12.22, 19:45 Ja jestem pewna, że jest o wiele fajniejsza osobą. Diana musiała być głupia. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Kto już po? 24.12.22, 19:56 gaskama napisała: > Diana musiała być głupia. Byla (ale zalety tez miala). W zwiazku z Karolem oni przede wszystkim byli krancowo niedobrani, a oprocz tego on juz od lat kochal Camille. To nie moglo sie udac. Odpowiedz Link Zgłoś
sandrasj Re: Kto już po? 24.12.22, 21:09 Nie mogło, poprzednio myślałam raczej o Dianie jako o ofierze (którą poniekąd była) osobie której zrobiono krzywdę. Ale jak widzę to jej wyolbrzymianie, egzaltację swojego nieszczęścia to totalnie tracę do niej resztki sympatii. Nie mówiąc o tym że odcinki gdzie wątek Diany jest głównym, były dla mnie śmiertelnie nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Kto już po? 25.12.22, 08:53 Też doszłam do takiego wniosku po tym gdy w jakimś fragmencie wywiadu Diana żaliła się, że w podróż poślubną Karol zabrał skrzynię książek i przez cały czas oddawał się lekturze. Pierwsza myśl: to się nie mogło udać. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Kto już po? 24.12.22, 19:54 Camilla od poczatku wzbudzala moja wieksza sympatie. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Kto już po? 24.12.22, 21:12 Camilla jest tam świetnie pokazana, jako niegłupia i fajna. Inna sprawa, że kibicowałam jej i Karolowi, od kiedy zyskałam świadomość jej istnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Kto już po? 25.12.22, 11:58 Pomijając serial (którego nie oglądałam) to dla mnie historia Karola i Camilli jest jedną z najbardziej wzruszających opowieści miłosnych. Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Kto już po? 24.12.22, 19:53 My po 2óch wigiliach, z tym ze zaczynaliśmy ok. 12. Jestem napakowana pod korek, a stół wciąż pelen żarcia. Córka naliczyła 15 potraw, chyba gospodarzy trochę poniosło 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Kto już po? 24.12.22, 19:55 My. Od ponad godziny. Teraz odpoczywamy. Chcieliśmy iść na spacer, ale się rozpadało. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Kto już po? 24.12.22, 19:58 W trakcie. Po ptifurkach i slimakach, ziemniaki ksieznej w piekarniku, a maz smazy solę. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Kto już po? 25.12.22, 10:01 piataziuta napisała: > Co to są ziemniaki księżnej??? Pommes duchesse, czyli figlaski uformowane z puree ziemniaczanego z zoltkami i maslem i zapieczone w piekarniku: Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Kto już po? 25.12.22, 10:06 Łooooo Pani! Żarł...tfu! Degustowałabym to! Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Kto już po? 25.12.22, 11:23 Jakie fajne!!! Zrobię takie. A proporcje na oko i tym do ciastek wyciśnięte, tak? Jak długo zapiekasz? Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Kto już po? 25.12.22, 11:32 Tak, wyciska sie szpryca do ciastek. Proporcje jak w tym przepisie: www.doradcasmaku.pl/przepis-pommes-duchesse-ziemniaki-ksieznej-296752 Zapiekam, az sie ladnie zarumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Kto już po? 25.12.22, 17:14 O wow, jadłabym. Kocham wszystko, co z ziemniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Kto już po? 24.12.22, 20:05 My już po. Zdążyłam nawet zrobić jogę na trawienie Oglądamy Mamma Mia Here we go again i czekamy na odwiedziny. Przyjemnie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Kto już po? 24.12.22, 20:07 Oj ja też mam dzisiaj plan zrobić trening 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Kto już po? 24.12.22, 20:08 Naści: www.youtube.com/watch?v=fANDSiAyaRQ Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kto już po? 24.12.22, 20:18 O nie. Umarłabym. Ale jutro narty. Ma być słonecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Kto już po? 24.12.22, 22:24 Ty tu lepiej pisz jak ta mata, leżałaś? Mąż dostał i boi się położyć, to jest ostre! Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Kto już po? 24.12.22, 22:47 Świetna! Położyłam się w ubraniu, nic nie poczułam, rozebrałam się i dopiero wtedy zrobiło się miło. Odwagi! Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Kto już po? 24.12.22, 23:01 Niech zacznie w ubraniu, koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Kto już po? 24.12.22, 23:19 Bez ubrania na pewno się nie odważy zacząć. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Kto już po? 24.12.22, 20:39 ja juz nawet rodzine obdzwonilam ... nikt nie rozumie mojego prezentu (sama sobie wybralam!) - zgadniecie? ... LOL Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Kto już po? 24.12.22, 21:00 > Lody karczochowe? haha, prawie! to po prostu karczch z aksamitu - jest tak absurdalnie irracjonalny, ze skradl moje serce Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Kto już po? 24.12.22, 21:50 My "po" już od półtorej godziny prawie. Najpierw wigilia u mojego brata (za ścianą) a potem już spokojnie prezenty w piątkę w naszym domu. Wszyscy zadowoleni, najbardziej pies i koty- trafiłam z prezentami Teraz już w łóżku leżę obłożona nowymi książkami Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Kto już po? 24.12.22, 22:00 Pies przeszczesliwy bo dostal piłkę tenisową na własność 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Kto już po? 24.12.22, 22:25 A co to było te dwa podłużne dla Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Kto już po? 24.12.22, 23:05 Pudełka z akcesoriami do azjatyckiego jedzenia. Różne miseczki, kubeczki do herbaty, czajnik , pałeczki w kilku rodzajach itd Całość pakowana w takie długie pudła. Bardzo fajne, podobają mi się Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Kto już po? 24.12.22, 23:19 Czyli trafił. I jeszcze tak zapakował żebyś była zaintrygowana. Fajny mąż. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Kto już po? 24.12.22, 22:20 U mnie nawet przed nie było Niestety, ale z żalem musiałam zrezygnować z wyjazdu do najstarszej. Siedzenie w samochodzie w jednej pozycji przez godzinę, to dla mnie za wiele. Ale pocieszam się, że jak wnuczka jutro rano wstanie i zobaczy prezent, to na pewno się ucieszy Poprosiłam córkę, żeby nagrała film, jak wnunia paczkę rozpakowuje, a dodam, że pudełko jest tak mniej więcej 3 razy większe od niej i wyższe! Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Kto już po? 24.12.22, 22:21 Nie przebrnelam przez ten Glas Onion... Nuda jak rzadko Odpowiedz Link Zgłoś
clk Re: Kto już po? 25.12.22, 02:10 My właśnie obudziliśmy się na kanapie 😂 film dawno się skończył chyba gdzies w połowie zasnęłyśmy Odpowiedz Link Zgłoś
bovirag Re: Kto już po? 25.12.22, 09:42 O matko! Co za masakra. Też zapodaliśmy wieczorem i....zasnęliśmy na kanapie! Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Kto już po? 25.12.22, 19:59 Zasnęłam w ciągu 10 minut. Chyba nie skuszę się drugi raz oglądać, choć obsada gwiazdorska. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Kto już po? 24.12.22, 22:50 Objedzeni. Obejrzeliśmy Kevina ( w Nowym Yorku). Nie wiedzieć czemu dostałam bólu zatok i leże okutana dwiema czapkami. Prawie mąż leżał 2 h i marudził, że się przejadl, ale jest szczęśliwy, bo zrobiłam wielką michę kutii i makowiec a uwielbia wyroby z maku wszelakie. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Kto już po? 25.12.22, 00:51 my tez juz po barszczyk z dodatkiem kompotu wisniowego * paszteciki, a na deser pierwsze z sezonie maliny i jak ktos chcial to bita smietana byla do nich *kompot wisniowy do barszczu bardzo polecam, szukalam czegos w spizarni i natknelam sie na butelke z ciemnobordowa ciecza (nieopisana), pasowalo do zakwasu, mogl byc to i zakwas, mozliwe, ze kiedys zapasteryzowalam, postawilam bez opisu i juz, nawet sie ucieszylam odkrecilam butelke i aromat wisni mi wszedl do nosa przypomnialam sobie, ze to kompot a raczej nektar zlany ze sloika z wisniami ( kupiony w kolonialnym markecie), wisnie kiedys poszly do ciasta a plyn jako drogocenny zostal zakonserwowany, no i wlalam calkiem swiadomie ten kompot do barszczu.... absolutna bomba! polecam! podbilo bardzo szlachetnie slodycz burakow i swietnie sie zbilansowalo z octem estragonowym bardzo polecam Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Kto już po? 25.12.22, 00:57 Ciekawe czy by wyszło z malinowym ( mam akurat ) 😁 Jak nie zapomnę spróbować , to zamelduję. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Kto już po? 25.12.22, 01:09 tez moze byc ciekawe, sprobuje na sylwestra, malin ci u nas dostatek, w przeciwienstwie do wisni Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Kto już po? 25.12.22, 08:20 od dawna się przymierzam do dodatku wiśni do barszczu. Jakie przyprawy wtedy dodajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Kto już po? 25.12.22, 15:52 dalam to co zawsze, czyli majeranek, pieprz kolorowy, ziele ang, lisc laurowy i czosnek w lupinkach, przekrojony, plus sypnelam mieszanki suszonych warzyw z PL (u mnie nie ma korzenia pietruszki i bulwy selera), naciowy seler, por, marchewka, czasami dodaje kwasne zielone male jablko ale nie mialam, sol zestaw byl typowy, bo ten kompot (a raczej to byl gestawy sok zlany z kompotu jak na focie) znalazlam juz pod koniec gotowania w domu zawsze sie gotowalo barszcz bez zakwasu i balans slodkokwasny byl z cukru i kwasu (cytryna, kwasek cytrynowy, ocet, czasami miod ale u nas miod jest tak mocno aromatyczny, ze przebil by wszystko wiec nie daje wlalam tak z pol butelki 0,5L sprobowalam, dolalam jeszcze i sie zachwycilam co do kwasu to wahalam sie miedzy octem jablkowym a estragonowym, dodalam estragonowego Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Kto już po? 25.12.22, 18:36 Ja dodaję też parę prawdziwków i trochę się boję, że pokłócą się z wiśniami. Ale może przy następnej okazji zrobię bez grzybów. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Kto już po? 25.12.22, 19:15 ja tez, tylko tym razem zapomnialam, ale chyba nic sie nie pokloci Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Kto już po? 25.12.22, 10:06 Ja po 😁😁a tak serio, super było. Jednak to że rodzina się rozrasta daje jakaś nowa energię i radość. Tylko boję się że jeszcze! utyję. Mąż poszedł na marsz, ja się bije pod kołderką z myślami. A córka mi tu przyniosła sernik. Złośliwe dziecię! Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Kto już po? 25.12.22, 11:40 Bardzo żałuję, że nie można najeść się na zapas, kocham jedzenie bożonarodzeniowe i mam szczęście, że moja rodzina robi wszystko from scratch, czyli żadnej gotowej masy makowej itd. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Kto już po? 25.12.22, 20:58 Z tym kochaniem jedzenia nie jesteś zbyt przekonująca. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Kto już po? 25.12.22, 21:00 Albo masz jakąś nadnaturalną przemianę materii. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Kto już po? 26.12.22, 02:08 To nie przemiana materii to ma inna nazwe - anoreksja Odpowiedz Link Zgłoś
fornittabanitta Re: Kto już po? 26.12.22, 09:34 O, dzentelmeni z dyskontu sie zabrali za komentowanie pieknej kobiety (ale forumowym zazdrosnicom i tak nie dorownacie, sorry) Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Kto już po? 26.12.22, 12:04 A niech sobie piszą, przecież nic złośliwego nie mają na myśli 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
fornittabanitta Re: Kto już po? 26.12.22, 12:06 Mysle, ze troche im sie kwasne winogrona wlaczyly 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Kto już po? 25.12.22, 11:42 Jako ateistyczny wysryw, który nie ochrzcił dziecka, mam w doopie zdanie Jezusa na temat okien. Góry widać. Więc czyste. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Kto już po? 25.12.22, 11:43 nie ateistyczny wysryw tylko ateistyczny przegryw Odpowiedz Link Zgłoś