Gość: homo IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 19.06.02, 11:14 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anka1 Re: WOLNOŚĆ DLA PALESTYNY!!! IP: 212.33.74.* 19.06.02, 14:54 ale nie za cene zamachow na Zydach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andi Re: WOLNOŚĆ DLA PALESTYNY!!! IP: *.tkb.pl / 10.1.65.* 19.06.02, 15:00 O prosze, następny wątek który pojawia się w większości forów (a może forum? sam nie wiem) ale odnośnie tematu: Jestem za, wolność tylko na skutek rozmów a nie samochodów pułapek lub samobójców. Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Free Willy!!!! 19.06.02, 18:26 Gość portalu: anka1 napisał(a): > ? W takim razie urządzam konkurs z nagrodami: kto wie, o co mi chodzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka1 Re: Free Willy!!!! IP: 212.33.74.* 19.06.02, 18:27 miej litosc, upal taki potworny a Ty zgadywac kazesz!:) Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Free Willy!!!! 19.06.02, 18:30 ralston napisał(a): > Uwolnić orkę? Bingo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Free Willy!!!! 19.06.02, 18:34 freewolf napisał(a): > ralston napisał(a): > > > Uwolnić orkę? > > Bingo!!! Acha, zapomniałbym: w nagrodę zyskałeś tak zwane "prawo pierwszego dojenia", jak tylko znajdę jakąś kobyłę. Podobno mleko z pierwszego udoju najsmaczniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andi Re: Free Willy!!!! IP: *.tkb.pl / 10.1.65.* 19.06.02, 18:31 freewolf napisał(a): > Gość portalu: anka1 napisał(a): > > > ? > > W takim razie urządzam konkurs z nagrodami: kto wie, o co mi chodzi?? free = wolny Willy kojarzy mi się z Walusiem Liżystopą i jego wątkiem może chodzi o wolność dla Walusia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka1 Re: Free Willy!!!! IP: 212.33.74.* 19.06.02, 18:37 Andi, Rals juz nagrode zgarnal:) Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Free Willy!!!! 19.06.02, 18:38 Gość portalu: anka1 napisał(a): > Andi, Rals juz nagrode zgarnal:) Jeśli mu zazdrościcie, to myślę, że uda się więcej kobył wykombinować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andi Re: Free Willy!!!! IP: *.tkb.pl / 10.1.65.* 19.06.02, 18:39 Gość portalu: anka1 napisał(a): > Andi, Rals juz nagrode zgarnal:) Bueeeeeeeeeeeeeeeee nic mi sie nigdy nie udaje, zawsze ktoś musi mnie wyprzedzić, ja sie tak nie bawie bueeeeeeee ;) PS. Miłego dojenia Rals :) Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Free Willy!!!! 19.06.02, 18:43 Gość portalu: Andi napisał(a): > Gość portalu: anka1 napisał(a): > > > Andi, Rals juz nagrode zgarnal:) > > Bueeeeeeeeeeeeeeeee nic mi sie nigdy nie udaje, zawsze ktoś musi mnie wyprzedzi > ć, > ja sie tak nie bawie bueeeeeeee ;) > > PS. Miłego dojenia Rals :) Nie martw się, zająłeś drugie miejsce!!! Za to też jest nagroda. Dostajesz ode mnie dobre słowo: __________DOBRE SŁOWO__________ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andi Re: Free Willy!!!! IP: *.tkb.pl / 10.1.65.* 19.06.02, 18:44 freewolf napisał(a): > > Nie martw się, zająłeś drugie miejsce!!! Za to też jest nagroda. Dostajesz ode > mnie dobre słowo: > > __________DOBRE SŁOWO__________ Dzięki, od razu mi lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Free Willy!!!! 19.06.02, 18:46 Gość portalu: Andi napisał(a): > freewolf napisał(a): > > > > > Nie martw się, zająłeś drugie miejsce!!! Za to też jest nagroda. Dostajesz > ode > > mnie dobre słowo: > > > > __________DOBRE SŁOWO__________ > > Dzięki, od razu mi lepiej :) > Ale, jeśli chcesz, to może i dla ciebie kobyłka się znajdzie:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andi Re: Free Willy!!!! IP: *.tkb.pl / 10.1.65.* 19.06.02, 18:48 freewolf napisał(a): > Ale, jeśli chcesz, to może i dla ciebie kobyłka się znajdzie:). Gdybyś był tak dobry i mi jakąś skombinował to bym sie nie smucił za bardzo, ale to może później, bo teraz ide przewietrzyć resztki moich szarych komóreczek. Narazie :) Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Free Willy!!!! 20.06.02, 16:17 Gość portalu: Andi napisał(a): > freewolf napisał(a): > > > Ale, jeśli chcesz, to może i dla ciebie kobyłka się znajdzie:). > > Gdybyś był tak dobry i mi jakąś skombinował to bym sie nie smucił za bardzo, > ale to może później, bo teraz ide przewietrzyć resztki moich szarych komóreczek > . > > Narazie :) Wiesz, z moich informacji wynika, że w Jurowcach jest w stadninie jedna co niedawno rodziła, i chyba coś się z niej udoić da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spec Re: WOLNOŚĆ DLA PALESTYNY!!! IP: *.fibercitynetworks.net 19.06.02, 18:59 Polecam ci video z zabojstwem Daniela Pearla. nie podam ci url bo jest straszne. to piep.... zwierzeta. popatrz - pozniej sie wypowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka1 Re: WOLNOŚĆ DLA PALESTYNY!!! IP: 212.33.74.* 20.06.02, 16:20 Spec powinienes to jeszcze na watku o Saddamie napisac, tam niektorzy tak sa oburzeni ze USA dziala w Afganistanie. Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: WOLNOŚĆ DLA PALESTYNY!!! 20.06.02, 17:39 Gość portalu: anka1 napisał(a): > Spec powinienes to jeszcze na watku o Saddamie napisac, tam niektorzy tak sa > oburzeni ze USA dziala w Afganistanie. Jest różnica między działaniem a okupacją. USA powinno się wycofać jak najszybciej i zrobić miejsce dla ONZ-u, gdyż (przynajmniej tak mi się wydaje) to ta organizacja została powołana do stabilizacji sytuacji w zapalnych regionach. Afganistan jest, bądź co bądź, suwerennym państwem a nie kolonią Stanów Zjednoczonych. I mam pytanie: Dlaczego talibowie będą sądzeni przez sąd w USA? Nie powinni trafić, tak jak Miloszevic, przed Trybunał do spraw Zbrodni Wojennych w Hadze? I jak tu nie mówić o "prywacie" Stanów Zjednoczonych. Przecież większość złapanych nie wiedziała o planach Al'Khaidy odnośnie zamachów na USA i nigdy nie podniosła ręki na obywatela Stanów Zjednoczonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka1 Re: WOLNOŚĆ DLA PALESTYNY!!! IP: 212.33.74.* 20.06.02, 17:44 ONZ jak kiedys Liga Narodow absolutnie sie nie sprawdza. a USA po zamachach na WTC maja prawo sadzic tych ktorzy sie do nich przyczynili nawet posrednio. Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: WOLNOŚĆ DLA PALESTYNY!!! 20.06.02, 18:16 Gość portalu: anka1 napisał(a): > ONZ jak kiedys Liga Narodow absolutnie sie nie sprawdza. a USA po zamachach na > WTC maja prawo sadzic tych ktorzy sie do nich przyczynili nawet posrednio. No to w takim razie niech sądzą kontrolerów lotu, ochronę lotnisk, FBI, ci ludzie bardziej przyczynili się do zamachów nie łapiąc terrorystów na czas (nie traktować tego poważnie, gdyż jest to dość ostra ironia - to dla niektórych osób na tym forum, które biorą wszystko zbyt dosłownie:). Talibowie (nie mówię tu o członkach Al'Khaidy, bo to co innego) nie mieli pojęcia o szykowanym przez Osamę zamachu, a jedyne za co mogliby odpowiadać, to masakry dokonane na ludności afgańskiej. A, zgodnie z kodeksami karnymi większości cywilizowanych krajów, za zbrodnie popełnione za granicą można odpowiadać przed sądem danego kraju, tylko, gdy zbrodnia została dokonana na jego obywatelach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: WOLNOŚĆ DLA PALESTYNY!!! IP: *.osiedle.net.pl 20.06.02, 22:49 Czytam wasze wypowiedzi i oczom nie wierzę. Jak można być tak powieszchownym.I zabierać głos w sprawach o których nic się nie wie, stosować kryteria oceny pojedynczych zbrodni do wojny. Twierdzenie że aresztowani afganczucy o niczym nie wiedzieli jest usprawiedliwianiem zbrodni> po co więc sądzimy zbrodniarzy Hitlerowskich czy Stalinowskich , oni wykonywali rozkazy i realizowali politykę przywódców.A my odając władze jakiemuś przygłupowi jesteśmy czyści. Zapominamy ża tacy wspaniali władcy jak np. Hitler doszedł do władzy w demokratycznych wyborach. A Łukaszenko czy Miloszewicz to co? A to co sie dzieje unas pochód Leppera. Dla jaj wybieramy przygłupa, a potem będziemy płakac i usprawiedliwiać się że tylko wykonywalismy rozkazy.Problemy Palestyny to problemy starcja dwóch cywilizacji walczących o prymat w świecie. I jesli USA wycofa się z tamtąd to w niedługim czasie powturzy się sytuacja z czasow Sobieskiego i wojna dosiegnie i naszego terytorium.Tym bardziej ,że lekcewarzony przez nas Łukaszenko ściśle współpracuje z krajami arabskimi szkoląc ich oficerow. Usunięcie Izraela w konsekwencji wiedzie do obalenia władz w Arabi Saudyjskiej i przejęcie przez islam kontroli nad 70% zasobow emergetycznych swiata.I dyktowanie cen.Dzis podnosimy krzyk jak paliwo zdrożeje o 5 groszy> Zrealizowanie waszych postulatow spowoduje wzrost cen paliw nie o grosze a o zlotówki a może i o dziesiątki złotych. Zanim więc zaczniecie płakać zastanówcie się nad tym co robicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beni Re: WOLNOŚĆ DLA PALESTYNY!!! IP: *.swipnet.se 21.06.02, 09:38 Naucz sie podstaw gramatyki jezyka polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: WOLNOŚĆ DLA PALESTYNY!!! 21.06.02, 10:55 Gość portalu: mały napisał(a): > Czytam wasze wypowiedzi i oczom nie wierzę. Jak można być tak powieszchownym.I > > zabierać głos w sprawach o których nic się nie wie, stosować kryteria oceny > pojedynczych zbrodni do wojny. Twierdzenie że aresztowani afganczucy o niczym > nie wiedzieli jest usprawiedliwianiem zbrodni Nie twierdzę, że talibowie (i jeszcze raz zaznaczam różnicę między talibami a członkami Al'Khaidy) zamknięci przez USA na Kubie są niewinni. Jednak większość z nich to płotki w afgańskiej hierarchii władzy, które faktycznie niewiele wiedziały, a już na pewno nie działały przeciw USA. Dlatego powinni być sądzeni przez międzynarodowy trybunał albo sąd afgański, a nie przez sąd amerykański. Każdy powinien być sądzony za to, co zrobił, a nie za to, co mógł wiedzieć. > po co więc sądzimy zbrodniarzy > Hitlerowskich czy Stalinowskich , oni wykonywali rozkazy i realizowali politykę > > przywódców.A my odając władze jakiemuś przygłupowi jesteśmy czyści. Tu należy uściślić: Po pierwsze niewielu zbrodniarzy stalinowskich zostało osądzonych, a jeśli już (jak Beria) to przez innych zbrodniarzy, którym stali na drodze do władzy. Po drugie, zgodnie ze starym przysłowiem: "prawo stoi po stronie zwycięzców" nie sądzimy zbrodniarzy tylko przegranych. Nie znaczy to oczywiście, że Hitlerowi i jego poplecznikom nie należała się kara. Chcę tylko powiedzieć, że według mnie razem z nimi na ławie oskarżonych powinni się znaleźć również ci, którzy wydali rozkazy bombardowania niemieckich i japońskich miast, a także ci, którzy byli odpowiedzialni za zrzucenie bomb atomowych na Hiroszimę i Nagasaki. Nie wiem czy wiesz, ale to nie niemcy, tylko brytyjczycy wpadli pierwsi na pomysł zmasowanych nalotów na miasta wroga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bernard Re: WOLNOŚĆ DLA PALESTYNY?....terror nie przejdzie IP: *.swipnet.se 21.06.02, 09:41 Czas, by p.Arafat (ps.Niebrytyj - po rosyjsku)znalazl sobie inne miejsce. Terror i dyktatura palestynska=panstwo palestynskie Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: WOLNOŚĆ DLA PALESTYNY?....terror nie przejdzie 21.06.02, 10:09 Maly, Bernard macie racje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akir Re: WOLNOŚĆ DLA PALESTYNY?....terror nie przejdzie IP: 212.160.130.* 21.06.02, 10:19 Niestety nie obwiniajmy samego Arafata, Przecież Palestyna i Izrael za rządów Icchaka Rabina prawie się dogadali, to polityka odwetów stosowana przez Scharona doprowadziła do eskalacji, nie wiem czy pamięrtacie doniesienia z pierwszych miesiacy obecnego konfliktu, zabitych 8 izraelczyków i około 100 palestyńczyków w tym dzieci, terroryści nie mogli dostać lepszego prezentu od Izraela. (jak na to spojrzeć z drugiej strony Akcja pod Arsenałem w czasie II w.św. to też zamach terrorystyczny) Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: WOLNOŚĆ DLA PALESTYNY?....terror nie przejdzie 21.06.02, 10:24 Arabowie mordowali Zydow jeszcze przed 1948 gdy Izraela nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: WOLNOŚĆ DLA PALESTYNY?....terror nie przejdzie 21.06.02, 11:01 anka1 napisał(a): > Arabowie mordowali Zydow jeszcze przed 1948 gdy Izraela nie bylo. Pragnę tylko zauważyć , że nie każdy Palestyńczyk to hamasowiec i nie każdy mieszkaniec Izraela to zaciekły wróg wszystkiego co arabskie. Prawda jest taka, że wielu ludzi po obu stronach jest już od dawna zmęczonych tym konfliktem i wcale nie chce akcji odwetowych, uznając, że rozmowy pokojowe byłyby o wiele lepszym rozwiązaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bernard Re: WOLNOŚĆ DLA PALESTYNY?....terror nie przejdzie IP: *.swipnet.se 21.06.02, 13:11 A gdzie sa ci wszyscy INTELEKTUALISCI, ktorzy z taka pasja popieraja Palestynczykow? Kiedy morduje sie Izraelczykow, panuje wielka cisza ! Bernard PS Polecam teksty Leopolda Ungera na temat powyzszy - ORZEL I RESZTA, wyd.Kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lebster Re: nigdyWOLNOŚci DLA PALESTYNY!!! IP: *.duna.pl / 192.168.3.* 21.06.02, 11:55 Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: nigdyWOLNOŚci DLA PALESTYNY!!! 21.06.02, 12:19 Gość portalu: lebster napisał(a): > nigdyWOLNOŚci DLA PALESTYNY!!! Tego to już nie rozumiem, każdy naród ma prawo do własnego państwa, a tym bardziej do ziem, które historycznie mu się należą. Można się co najwyżej nie zgadzać ze sposobem, w jaki do tego dąży. Poza tym, nie wiem czy wiesz, ale rdzennymi mieszkańcami terenów Izraela (nie tylko Strefy Gazy i Zachodniego Brzegu) są właśnie Palestyńczycy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: nigdyWOLNOŚci DLA PALESTYNY!!! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.02, 00:13 > > Tego to już nie rozumiem, każdy naród ma prawo do własnego państwa, a tym > bardziej do ziem, które historycznie mu się należą. Można się co najwyżej nie > zgadzać ze sposobem, w jaki do tego dąży. Poza tym, nie wiem czy wiesz, ale > rdzennymi mieszkańcami terenów Izraela (nie tylko Strefy Gazy i Zachodniego > Brzegu) są właśnie Palestyńczycy. Taa, tu też sprawa nie jest prosta. O ile wiem, nigdy nie istniało państwo palestyńskie. No i co znaczy "rdzenni mieszkańcy'? Po tych wszystkich wedrówkach ludów to nie wiadomo kto jest rdzennym mieszkańcem czego. Słowianie też z Azji gdzieś przyleźli do Europy... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: nigdyWOLNOŚci DLA PALESTYNY!!! 29.06.02, 14:16 Gość portalu: Acro napisał(a): > > Taa, tu też sprawa nie jest prosta. O ile wiem, nigdy nie istniało państwo > palestyńskie. No i co znaczy "rdzenni mieszkańcy'? Po tych wszystkich wedrówkac > h > ludów to nie wiadomo kto jest rdzennym mieszkańcem czego. Słowianie też z Azji > gdzieś przyleźli do Europy... No właśnie - czy to ma znaczyć, że mamy teraz wracać gdzieś do Kazachstanu? Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: WOLNOŚĆ DLA PALESTYNY!!! 21.06.02, 14:09 Polecam wszystkim, ktorzy chca sie pomeczyc z angielski znakomity artykul na temat kulisow samobojczych zamachow bombowych w Izraelu: Suzanne Goldenberg Behind the suicide bombers. Ukazal sie w pismie Guardian www.theage.com.au/articles/2002/06/19/1023864454350.html Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: WOLNOŚĆ DLA PALESTYNY!!! 21.06.02, 14:11 ormond napisał(a): > Polecam wszystkim, ktorzy chca sie pomeczyc z angielski znakomity artykul na > temat kulisow samobojczych zamachow bombowych w Izraelu: Suzanne Goldenberg > Behind the suicide bombers. Ukazal sie w pismie Guardian > > <a href="www.theage.com.au/articles/2002/06/19/1023864454350.html"target > ="_blank">www.theage.com.au/articles/2002/06/19/1023864454350.html</a> Zaczekam na tłumaczenie Chatki:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akir Re: WOLNOŚĆ DLA PALESTYNY!!! IP: 212.160.130.* 27.06.02, 15:58 "Pozew przeciwko Szaronowi wniosło 23 Palestyńczyków i Libańczyków ocalałych z masakry w obozach dla uchodźców palestyńskich Sabra i Szatila w Bejrucie we wrześniu '82. Rzezi dokonały libańskie bojówki chrześcijańskie sprzymierzone z armią izraelską, która okupowała Bejrut. W masakrze, zaliczonej przez ONZ do zbrodni przeciwko ludzkości, zginęło w ciągu dwóch nocy i dnia od 800 do 2 tys. cywilów. " 1.zdaje się że wszystcy zamachowcy Arafata razem wzięci nie pobili tego wyniku. 2.Sąd apelacyjny w Brukseli postanowił że Palestyńczycy nie mają prawa dochodzić swoich racji w sposób cywilizowany, pozostaje wiec ulica i wianuszek dynamitu pod koszulą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: WOLNOŚĆ DLA PALESTYNY!!! IP: *.bwk.tue.nl 27.06.02, 16:27 <maly, 20.06> "lukaszenko szkoli oficerow" ? to ciekawe, rozwinmy temat. Odpowiedz Link Zgłoś