Dodaj do ulubionych

suwalszczyzna

16.06.05, 05:05
bylem w paru miejscach ale powiem szczerze ze suwalszczyzna jest
najpiekniejsza kraina jaka widzialem a jej urok tkwi wlasnie w braku
infrastruktury miedzy innymi turystycznej co zapewne niechybnie sie zmieni
(niestety).wiem ze tak musi byc i nic tego nie powsrzyma ale jadnak troche
szkoda tego pustkowia tych lasow bez sciezek tych jezior bez plaz...
Obserwuj wątek
    • suwalczak Re: suwalszczyzna 16.06.05, 10:02
      swiete slowa suwalki moze nie ale suwalszczyzna jest przepiekna. mnostwo
      jezior, lasow punktow widokowych a co najwazniejsz miejsc gdzie nie ma rzeszy
      turystow tylko ty i otaczajace cie z kazdej strony piekno przyrody.
      siedem_osiem wie co pisze :)) pozdro
      • woy Re: suwalszczyzna 16.06.05, 11:50
        się zgadzam z przedmówcami.
        a za taką "infrastrukturę turystyczną jak np. w stańczykach to dziękuję bardzo"
        wolę pustkę i ciszę jak np. nad jeziorem konopniak...
        a jest na suwalszczyźnie setki takich magicznych miejsc...
        w.
        • pierdutow Re: suwalszczyzna 16.06.05, 13:48
          słusznie popieram. Trzeba poprzebierać mieszkańców za Karguli i Pawlaków i mamy
          pełny folklor. Może przydzielić im jeszcze po parę granatów i karabinów, koty
          na sznurkach, po kabanie też na sznurku itp. Pełny wypas.
          • gregmm Re: suwalszczyzna 16.06.05, 14:00
            To moze dasz przyklad i zaczniesz od siebie...
            • pierdutow Re: suwalszczyzna 16.06.05, 16:14

niech najpierw da przykład władza przewodnia i duchowa narodu!
              • gregmm Re: suwalszczyzna 16.06.05, 20:42
                To co, robimy petycje?
        • wolfgang87 Re: suwalszczyzna 16.06.05, 19:43
          Brrrr....o Stanczykach nawet nie mow. Bylem na Wielkanoc. I chyba...juz tam
          niepredko wroce :(( Blotnisty parking za ktory czeszą kasę. Obrzydliwie
          ogrodzony siatką teren za który wyzierając z blaszanego ohydztwa pobierają kasę
          jakieś mlodociany. Koszmar !!!!! Po prostu koszmar!!! I nie zmienia tego, ze
          fajne schodki zrobili. Dziekuje, obejdzie sie bez schodkow.
          Ale do tej blaszanej budy to powinien ktos z urzedu sie przyczepic. Po prostu
          plakac mi sie chcialo. Juz nie te stanczyki....
        • a_14 Re: suwalszczyzna 16.06.05, 20:48
          Zamiast Stańczyk polecam Kiepojcie - trochę niższe, ale ładniejsze.
          Obok wiaduktów nad drogą jakiś 1km nasypem na zachód dochodzi się do kolejnych
          mostów nad rzeczką. Fantastyczne mijsce do wypluskania się.
          • wolfgang87 Re: suwalszczyzna 16.06.05, 21:01
            No zgadza się :) Jak ktos wysciubi nos poza Stanczyki to moze przejsc sie pare
            kilometrow fajnym nasypem i zobaczyc jeszcze 2 bardzo fajne wiadukty. Tylko
            trzeba uwazac na byki, bo czesto sa wypasane na tym nasypie :))

Szkoda ze teraz jest on przedzielony jest siatką. Cieszylem sie bardzo, ze ktos
            kupi te Stanczyki, ale w tej chwili - uwazam ze jest to jedna wielka porażka.
        • a_14 Re: suwalszczyzna 16.06.05, 21:55
          Tak na szybkiego, sprzed roku:
          foto.suwalki.info/kiepojcie/
          • mikihtp Re: suwalszczyzna 16.06.05, 23:01
            a_14 napisał:

> Tak na szybkiego, sprzed roku:
            > foto.suwalki.info/kiepojcie/

Tyle razy byłem w Stańczykach, ale Kiejpoć nie widziałem, a trzeba przyznać, że
            wyglądają zajebi..ie.
          • mikihtp Re: suwalszczyzna 16.06.05, 23:05
            a_14 napisał:

> Tak na szybkiego, sprzed roku:
            > foto.suwalki.info/kiepojcie/

Może autor fotek "Suwałki nocą" udzieli pozwolenia Urzędowi Miasta Suwałki do
            wykorzystania jego zdjęć w galerii na stronie www.um.suwalki.pl. Bo to co tam
            jest woła o pomstę do nieba. A galeria "Suwałki nocą" jest suuuper.
            • siedem_osiem Re: suwalszczyzna 17.06.05, 04:42
              no wlasnie wiecej takich akcji jak fotki "suwalki noca"ktos kto jest na codzien
              w suwaliszkach ten nie dostrzega zmian az tak wyraznie jak ten kogo tam nie ma:
              (wiec kazda nowa fotka jaka udaje mi sie znalezc naprawde cieszy oko wiec
              robcie ludzie ich duzo wrzucajcie na neta i linki podawajcie:))
              • pierdutow Re: suwalszczyzna 17.06.05, 19:49
                koniecznie potrzebne foto forum na którym możnaby publikować zdjęcia. Tylko kto
                to uruchomi??
            • a_14 Re: suwalszczyzna 17.06.05, 09:24
              Nie ma sprawy, miastu pozwalam -;)
    • vanillacat Re: suwalszczyzna 17.06.05, 22:51
      A ja uwielbiam te pustkowia i niedostepne tereny. Jaki panuje tam spokój...
      • siedem_osiem Re: suwalszczyzna 18.06.05, 00:26
        vanillacat powiedz cos wiecej o sobie ile masz lat wogole i czy mieszkasz w
        suwalkach?
        • vanillacat Re: suwalszczyzna 18.06.05, 07:44
          Suwalszczyzna. Krajobraz jak z innej planety. Region o innym kolorycie niż reszta Polski.I to tchnienie dawności(zanika! - to mój dopisek :)Od Gór Sudawskich poprzez jezioro Hańcza, poprzez stare groby i kurhany, poprzez resztki potężnej niegdyś Puszczy Mereckiej aż do Wigier i dalej, gdzie już serce Puszczy Augustowskiej - wszędzie zachowała się naturalność. Surowy klimat i surowość krajobrazu, niebywały barok w Sejnach, święte miejsca, uroczyska, litewskie nazwy, omszałe głazy, Heracleum sphondylium - roslina zdawało mi się, gdym patrzył na nią leżąc na wznak, siegająca nieba-wszystko to miesza się tutaj, mieni, przetyka, zachodzi na siebie.
          I to trzeba chronić. Przed dwutlenkiem siarki, przemysłem, przed ludźmi. Nikt rozumny nie uzyje autentycznych mebli ludwikowskich na rozpałkę. Ale też i groźba zadeptania jest wielka. Wystarczy popatrzeć co się dziej z Tatrami. Suwalszczyzna powinna istnieć dla turystów indywidualnych. Jest jedyna i niezastapiona(...).
          Piotr Kuncewicz
          PS Mieszkam tu czasami :) (a jak mnie nie ma to studiuję w Poznaniu :)
          Uwielbiam naszą Suwalszczyznę i wszystko co się z nią wiąże :) a reszta niech pozostanie tajemnicą :)
          • siedem_osiem Re: suwalszczyzna 18.06.05, 19:13
            chyba mamy podobne zainteresowania tylko ze ja nie mam tego co lubie niestety
            pozostaly tylko fotki i wspomnienia echhh
            • pierdutow Re: suwalszczyzna 18.06.05, 20:22
              masz fotki to dawaj !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka