morfeusz_1 Re: Dobranoc Białostotczanie 12.04.06, 23:39 dobranoc... wesołych snów dzisiaj jadąc metrem zobaczyłem ładną dziewczynę... You're Beautiful James Blunt My life is brilliant. My love is pure. I saw an angel. Of that I'm sure. She smiled at me on the subway. She was with another man. But I won't lose no sleep on that, 'Cause I've got a plan. You're beautiful. You're beautiful. You're beautiful, it's true. I saw you face in a crowded place, And I don't know what to do, 'Cause I'll never be with you. Yeah, she caught my eye, As we walked on by. She could see from my face that I was, Fucking high, And I don't think that I'll see her again, But we shared a moment that will last till the end. You're beautiful. You're beautiful. You're beautiful, it's true. I saw you face in a crowded place, And I don't know what to do, 'Cause I'll never be with you. You're beautiful. You're beautiful. You're beautiful, it's true. There must be an angel with a smile on her face, When she thought up that I should be with you. But it's time to face the truth, I will never be with you. /*Jesteś Piękna/ Moje życie jest piękne. Moja miłość jest czysta. Zobaczyłem anioła. Jestem tego pewnien. Uśmiechneła się do mnie w metrze. Była z innym mężczyzną. Ale nie będę przez to nie spał, Ponieważ mam plan. Jesteś piękna. Jesteś piękna. Jesteś piękna, to prawda. Zobaczyłem twoja twarz w zatłoczonym miejscu, I nie wiem co zrobić, Bo nigdy z tobą nie będę. Tak,zwróciła na mnie moją uwagę, Kiedy się mijaliśmy. Mogła zobaczyć po mojej twarzy, że byłem, Cholernie odurzony, I nie sądze, że ją jeszcze kiedyś zobaczę, Ale dzieliliśmy moment, który będzie trwał do końca. Jesteś piękna. Jesteś piękna. Jesteś piękna, to prawda. Zobaczyłem twoja twarz w zatłoczonym miejscu, I nie wiem co zrobić, Bo nigdy nie będę z Toba. Jesteś piękna. Jesteś piękna. Jesteś piękna, to prawda. To musiał być anioł w jej uśmiechu, który stwierdził, że powinienem być z Tobą. Ale już czas zmierzyć się z prawdą, że nigdy z Tobą nie będę. www.virgin.net/music/musicvideos/jamesblunt_yourebeautiful_hi.html Odpowiedz Link Zgłoś
mi-mi2 Re: Dobranoc Białostotczanie 13.04.06, 22:09 Friends, tell me I am crazy That I'm wasting time with you You'll never be mine That's, not the way I see it 'Cause I feel you're already mine Whenever you're with me :) Karmah-Just be good to me Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Dobranoc Białostotczanie 17.04.06, 22:49 idzie noc dobra noc 208wdhiz.home.pl/muzyka/idzie_noc.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rednecky Re: Dobranoc Białostotczanie IP: *.dhcp.gnvl.sc.charter.com 18.04.06, 04:43 czy ktoś wspominiał Blackfoot? chwała mu za to: Molly Hatchett (with Blackfoot) - train, train Well. Train, train Lord take me on out of this town Yeah train, train, come on Take me on out of this town That woman I'm in love with Lord, she's Memphis bound. Oh I'm leavin' here I'm just a raggedy hobo Leavin' here I'm just a raggedy hobo That woman I'm in love with Lord, she got to go Oh yeah. Good bye, pretty mama Get yourself a money man Lord, goodbye pretty mama Get yourself a money man You take that midnight train To Memphis, Lord if you can Oh you take that midnight train To Memphis, leave if you can ////////////// Ta harmonijka potrafi się przyśnić. Kolorowych snów. Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Dobranoc Białostotczanie 18.04.06, 23:57 Dawno nie słuchaliśmy Raya... www.minibite.com/passion/embrace/stay.htm Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Dobranoc Białostotczanie 20.04.06, 00:04 dobranoc ;) mp3.wp.pl/p/strefa/posluchaj/hifi,41830,41831,41832,41834,0.html Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Dobranoc Białostotczanie 20.04.06, 00:58 Oczywiście Róże Europy na dobranoc Wam przynoszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Dobranoc Białostotczanie 20.04.06, 23:41 Waiting in vain Bob Marley video.google.com/videoplay?docid=-341591613808627499&q=marley&pl=true Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Dobranoc Białostotczanie 21.04.06, 03:54 Ładna melodia, wzbudzające refleksje słowa, a piosenka taka sobie. Bardzo się zatarzała. Aż dziw bierze, że nikt jeszcze nie nagrał jej na nowo Starry, starry night. Paint your palette blue and grey, Look out on a summer's day, With eyes that know the darkness in my soul. Shadows on the hills, Sketch the trees and the daffodils, Catch the breeze and the winter chills, In colors on the snowy linen land. Now I understand what you tried to say to me, How you suffered for your sanity, How you tried to set them free. They would not listen, they did not know how. Perhaps they'll listen now. Starry, starry night. Flaming flowers that brightly blaze, Swirling clouds in violet haze, Reflect in Vincent's eyes of china blue. Colors changing hue, morning field of amber grain, Weathered faces lined in pain, Are soothed beneath the artist's loving hand. Now I understand what you tried to say to me, How you suffered for your sanity, How you tried to set them free. They would not listen, they did not know how. Perhaps they'll listen now. For they could not love you, But still your love was true. And when no hope was left in sight On that starry, starry night, You took your life, as lovers often do. But I could have told you, Vincent, This world was never meant for one As beautiful as you. Starry, starry night. Portraits hung in empty halls, Frameless head on nameless walls, With eyes that watch the world and can't forget. Like the strangers that you've met, The ragged men in the ragged clothes, The silver thorn of bloody rose, Lie crushed and broken on the virgin snow. Now I think I know what you tried to say to me, How you suffered for your sanity, How you tried to set them free. They would not listen, they're not listening still. Perhaps they never will... Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Dobranoc Białostotczanie 21.04.06, 23:47 SAD dobranoc Wolna Grupa Bukowina W.Bellon www.wgb.eps.gda.pl/4vol_24%20Sad.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Dobranoc Białostotczanie 23.04.06, 00:41 Wojtek Bellon i wszystko w temacie na dobranoc.... :) www.wgb.eps.gda.pl/4vol_23%20Tu%20przy%20piwie.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Dobranoc Białostotczanie 23.04.06, 23:20 W GÓRACH sł. W. Benkoff-Czarnocki Prawda Nie trzeba jej dobierać słów Okazałych Ani oblekać w zawiłość przemyśleń Oto śmiech wieczny granitowej skały Ze słońcem się spotyka na granicy cienia I tylko cztery są wciąż strony świata Jeden cel w życiu złocistego trzmiela Noc zmiennie, zmiennie od wieków się brata I co dzień może być najcichsza Najświętsza niedziela Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Dobranoc Białostotczanie 24.04.06, 23:51 "Ja z podróży" sł.Agnieszka Osiecka Ja z podróży. Ja z podróży. Ja z podróży. Ja z podróży Walizki moje pełne snów, dziś puste są. Kto powróży, kto powróży, kto powie, gdzie mój będzie dom, będzie dom. A tyle jeszcze mam nadziei, tęsknoty tyle w sercu mam. Co począć z tym, kto wie? Ach, ile w mieście snów? Ach, ile w księgach słów? Tyle jeszcze w sercu noszę. Ja z podróży. Ja z podróży. Zgubiłem drogę, nie wiem gdzie zrobiłem błąd. Kto powróży, kto powróży, kto zgadnie przyszłość z pustych rąk? A taka we mnie jeszcze siła, że dźwignę skałę z białych gór. Co począć z tym, kto wie? Ach, ile w miecie snów? Ach, ile w księgach słów? Tyle jeszcze w sercu noszę. Tyle dobrej siły, i tęsknoty, i nadziei, i tęsknoty,w sercu noszę, i tęsknoty w sercu noszę, i pożaru w sercu noszę, i pożaru.... Ja z podróży. Ja z podróży. Ja z podróży. Wypiłem dzbanek aż do dna. Kto powróży, kto powróży, kto powie ile potrwa świat i ja. A tyle jeszcze mam dla świata, pożarów tyle w sercu mam. Co począć z tym, kto wie? Ach, ile w mieście snów? Ach, ile w księgach słów? Tyle jeszcze w sercu noszę. Ja z podróży. Ja z podróży. Ja z podróży. Ja z podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Dobranoc Białostotczanie 25.04.06, 23:27 Dobranoc Niech Jah spłynie słodkim snem i pozwoli Wam zapomnieć o troskach ;) mp3.wp.pl/p/strefa/posluchaj/hifi,110398.html Vavamuffin Bless Powietrze pachnie, jak malinowa Mamba Nikt nie przeklina, nikt nie mówi karamba „sada-ma-saga-na” z głośników, a nie labamba Trawa paruje w słońcu tak, jak czasem „pamba” Nie potrzebny nam tupecik dzisiaj Donalda Trumpa Muzyka się kręci, jak w Porto Allegre samba Dubujemy twoją nienawiść i żłobimy dobry kurs Każdy każdemu kiedy trzeba idzie w sukurs A teraz: Salam alejkum, szalom Niechaj pokój spłynie tutaj na każdy dom Salam alejkum, szalom Niechaj pokój spłynie tutaj na każdy dom Salam alejkum, szalom Niechaj pokój spłynie tutaj na każdy dom Salam alejkum, szalom Nieważne daleko czy blisko stąd Salam alejkum, szalom Salam alejkum, szalom – ziom Salam alejkum, szalom Salam alejkum, szalom – ziom Pokój na wschodzie i pokój na zachodzie Pozytywna propaganda to teraz jest w modzie W domu i w pracy, w biurze, na ulicy Wszędzie dookoła pozytywni zawodnicy Nie potrzebne są wojsko i policja Skończyła się bowiem duchowa prohibicja Zobacz, jak wygląda teraz prawdziwy świat Sprawdź to, sprawdź to, sprawdź to Ile naprawdę jest wart Salam alejkum, szalom Niechaj pokój spłynie tutaj na każdy dom Salam alejkum, szalom Niechaj pokój spłynie tutaj na każdy dom Salam alejkum, szalom Niechaj pokój spłynie tutaj na każdy dom Salam alejkum, szalom Nieważne daleko czy blisko stąd Salam alejkum, szalom Salam alejkum, szalom – ziom Salam alejkum, szalom Salam alejkum, szalom – ziom Ja daję to co mam, rozdaję ragga-muffin Ragga to kanto-gadana, która wiruje, jak dym Moja łajba nigdy nie zatonie, jak Santoryn Wiatrem są moje słowa, a żaglem riddim Daję tobie to, co mam, do ciebie trafia to man Mam nadzieję, że ragga-muffin zaistnieje tu i tam Do każdego typa gadam, ragga-rakietę wysyłam Każdego dnia, każdej nocy robię to, co kocham Salam alejkum, szalom Niechaj pokój spłynie tutaj na każdy dom Salam alejkum, szalom Niechaj pokój spłynie tutaj na każdy dom Salam alejkum, szalom Niechaj pokój spłynie tutaj na każdy dom Salam alejkum, szalom Nieważne daleko czy blisko stąd Salam alejkum, szalom Salam alejkum, szalom – ziom Salam alejkum, szalom Salam alejkum, szalom – ziom Salam alejkum, szalom Niechaj pokój spłynie tutaj na każdy dom Salam alejkum, szalom Niechaj pokój spłynie tutaj na każdy dom Salam alejkum, szalom Niechaj pokój spłynie tutaj na każdy dom Salam alejkum, szalom Nieważne daleko czy blisko stąd Salam alejkum, szalom Salam alejkum, szalom – ziom Salam alejkum, szalom Salam alejkum, szalom – ziom Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Dobranoc Białostotczanie 26.04.06, 23:51 Śpijcie,bo śnić tylko przyszliśmy,... przyszliśmy śnić... dobranoc Wariatka Tańczy sł.A.Osiecka Ale szum, ale tłum Czarna noc, biały rum Złote stosy pomarańczy Dudni dom dana da Jak zabawa to zabawa I wariatka dzisiaj tańczy Kto tu wlazł, ten tu pan Jeszcze łyk jeszcze dzban I dzieciaków nikt nie niańczy Każdy ma na coś chęć Bo zabawa jest na pięć I wariatka jeszcze tańczy Szalona wiruje chusta Szalone wirują usta Odkaczałka, wariatka, ech Nie patrzy do lustra Czerwona na niej sukienka Czerwona w sercu udręka Odkaczałka, wariatka, ech Przed losem nie klęka Wódka już jeży włos Ej do bab, ej do kos Ktoś powiedział, że wystarczy Jeden już nie chce żyć Na ostatek prosi pić A wariatka jeszcze tańczy Taką to by na stos Na co jej durny los Dajcie chłopcy ten kagańczyk Warkocz jej płonie już Dookoła złoty kurz A wariatka jeszcze tańczy Szalona wiruje chusta... mp3.wp.pl/p/strefa/posluchaj/hifi,143410.html Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Dobranoc Białostotczanie 27.04.06, 23:50 Obudź się Oddział Zamknięty Przyjaciel mój wyjeżdżał mówi do mnie: masz tu klucze, przez ten czas jak mnie nie będzie mozesz mieszkać z nią u mnie Wyjechał i nie było go przez tydzień, może dłużej nie zamieniłbym tych paru dni za żaden skarb, za nic w trasę brałem ją koncerty, później cichy hotel obiad w mlecznym barze spacer po Bulwarze z nią, razem autokar czeka, wiosło kładę, siadam w miękki fotel to były najpiękniejsze chwile, nie zapomnę ich, nigdy Moi przyjaciele mówią mi barcie, co ci jest nie żałuj nic, wyobraź sobie, że to był tylko sen Obudź się i z nami chodź, skończyła się już noc Gorący piasek parzy, oprócz nas na plaży pusto zwariowana kąpiel w morzu do utraty sił Wieczory pełne marzeń, przeżytych wcześniej wrażeń mnóstwo nie zamieniłbym tych paru dni, za żaden skarb, za nic Moi przyjaciele mówią mi bracie, co ci jest Nie żałuj nic wyobraź sobie, że to był tylko sen Obudź się i z nami chodź, skończyła się już noc. Była przy mnie nie myślałem o kłopotach wcale to były najpiękniejsze chwile, nie zapomnę ich, nigdy. Teraz trochę więcej piję, trochę więcej palę tak, to były najpiękniejsze chwile, nie zapomnę ich, nigdy. Moi przyjaciele mówią mi bracie, co ci jest Nie żałuj nic wyobraź sobie, że to był tylko sen Obudź się i z nami chodź, skończyła się już noc... mp3.wp.pl/p/strefa/posluchaj/hifi,9892.html Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Dobranoc Białostotczanie 28.04.06, 22:10 Wypoczywajcie Robaczki Do Zobaczyska i Usłyczyska ;) video.google.com/videoplay?docid=-5694538330599665511&pl=true Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Dobranoc Białostotczanie 28.04.06, 22:52 Trzymajcie się ciepło - dobranoc - www.youtube.com/watch?v=B3bWPMYl9qc&feature=PlayList&p=8C059CE4A538E821&index=13&watch2 Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Dobranoc Białostotczanie 07.05.06, 21:21 Po cichu... po cichutku mówię Wam dobranoc www.piwnicapodbaranami.krakow.pl/piosenki/cichosza.html Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Dobranoc Białostotczanie 08.05.06, 21:43 Już czas... zaśpiewać "A my nie chcemy uciekać stąd" sł. J.Kaczmarski muz. P.Gintrowski Pamiątki Stanął w ogniu nasz wielki dom Dym w korytarzach kręci sznury Jest głęboka naprawdę czarna noc Z piwnic płonące uciekają szczury Krzyczę przez okno czoło w szybę wgniatam Haustem powietrza robię w żarze wyłom Ten co mnie słyszy ma mnie za wariata Woła - co jeszcze świrze ci się śniło Więc chwytam kraty rozgrzane do białości Twarz swoją w oknie widzę twarz w przekleństwa A obok sąsiad patrzy z ciekawością jak płonie na nim kaftan bezpieczeństwa Dym w dziurce od klucza a drzwi bez klamek Pękają tynki wzdłuż spoconej ściany Wsuwam mój język w rozpalony zamek Śmieje się za mną ktoś jak obłąkany Lecz większość śpi nadal przez sen się uśmiecha A kto się zbudzi nie wierzy w przebudzenie Krzyk w wytłumionych salach nie zna echa Na rusztach łóżek milczy przerażenie Ci przywiązani dymem materacy Przepowiadają życia swego słowa Nam pod nogami żarzą się posadzki Deszcz iskier czerwonych osiada na głowach Dym coraz gęstszy, obcy ktoś się wdziera A my wciśnięci w najdalszy sali kąt Tędy! - wrzeszczy - niech was jasna cholera! A my nie chcemy uciekać stąd! A my nie chcemy uciekać stąd! Krzyczymy w szale wściekłości i pokory Stanął w ogniu nasz wielki dom! Dom dla psychicznie i nerwowo chorych! A My Nie Chcemy Uciekać Stąd!!! Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Dobranoc Białostotczanie 09.05.06, 23:28 Kobiety nie płaczcie więcej! Spokojnych snów video.google.com/videoplay?docid=-1671175437260542697&q=no+woman+no+cry No Woman No Cry Bob Marley No, woman, no cry 'Cause 'cause 'cause I remember when a we used to sit In a government yard in Trenchtown, Oba - obaserving the ypocrites yeah! Mingle with the good people we meet, yeah! Good friends we have Oh, good friends we have lost Along the way, yeah! In this great future, you can't forget your past; So dry your tears, I seh. Yeah! No, woman, no cry No, woman, no cry. Eh, yeah! A little darlin', don't shed no tears No, woman, no cry Eh! Said - said - said I remember when we used to sit In the government yard in Trenchtown, yeah! And then Georgie would make the fire lights I seh, logwood burnin' through the nights, yeah! Then we would cook cornmeal porridge, say Of which I'll share with you, yeah! My feet is my only carriage And so I've got to push on through Oh, while I'm gone Everything's gonna be all right! So no, woman, no cry No, woman, no cry I seh O little - O little darlin Don't shed no tears No woman no cry!!! Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Dobranoc Białostotczanie 10.05.06, 23:37 So what? Good Night ;) aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ziewać się kce; www.youtube.com/watch?v=U4FAKRpUCYY Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Dobranoc Białostotczanie 12.05.06, 00:00 Robert Nesta Marley 1945 - 1981 video.google.com/videoplay?docid=5116717231241518933&q=bob+marley Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Dobranoc Białostotczanie 12.05.06, 00:09 dobranoc rastarootsreggae.prv.pl/ rastarootsreggae.prv.pl/ video.google.com/videoplay?docid=4736137033516108588&q=bob+marley video.google.com/videoplay?docid=8484471329322852581&q=bob+marley Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Dobranoc Białostotczanie 12.05.06, 23:53 teledyski.onet.pl/10172,1001221,teledyski.html i padał deszcz... Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Dobranoc Białostotczanie 14.05.06, 00:37 Georges Brassens Naga kąpała się w toni przeczystych, krynicznych wód Wiatr nagły porwał jej suknię i porozrzucał wśród chmur Dała mi znak zawstydzona, bym przyniósł jej zamiast szat Garść liści winnego grona, kwiat lilii i mirtu kwiat Z płatków róży uszyłem stanik - ot, prawie nic Była nieduża, więc rózy aż nadto starczyło mi Z pędu winnego zieloną spódnicą okryłem ją Lecz dziewczę było tak drobne, że listka byłoby dość Podała dłonie w podzięce, wziąłem podziękę z jej ust Gorąco i tak serdecznie, iż opadł z niej cały strój I od tej pory codziennie biega, by kąpać się tam I wznosi modły żarliwe do Boga, by powiał wiatr By powiał wiatr By powiał wiatr Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Dobranoc Białostotczanie 15.05.06, 00:14 dobranoc... Czesław Niemen Sen o Warszawie Mam tak samo jak Ty miasto moje, a w nim najpiekniejszy mój swiat najpiękniejsze dni Zostawilem tem kolorowe sny Kiedys zatrzymam czas i na skrzydłach, jak ptak będę leciał co sił tam, gdzie moje sny i warszawskie kolorowe dni... Gdybyś ujrzeć chciał nadwiślański świat juz dziś wyruszaj ze mna tam. Zobaczysz jak przywita pięknie nas warszawski dzień warszawski dzień warszawski dzień... Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Dobranoc Białostotczanie 15.05.06, 23:28 sł. J.Baran Brnąłem do ciebie maju Przez mrozy i biele Przez śnieżyce i zaspy I lute zawieje Przez bezbarwne szpitalne Korytarze stycznia W tych korytarzach słońce Gasło ustawicznie A teraz maj dokoła maj Wyświęca ogrody I cały ja i cały ja Zanurzony w jordanie pogody A teraz maj i maj i maj Dokoła się święci Od wonnych bzów szlonych bzów Wprost w głowie się kręci I płyną przeze mnie dmuchawce Jak dzieciństwa echa I wielka jest majowa noc Kiedy niebo się do ziemi uśmiecha Śpi w twoim wnętrzu chłopiec W chłopcu pierwszy zachwyt poznaję Z twoich ziaren wyrosną sady Strudzonemu pielgrzymką ulżyj dodaj wiary A teraz maj dokoła maj ... Odpowiedz Link Zgłoś