Dodaj do ulubionych

LOMZA TO NIE MIASTO TO WIOCHA JAKICH MALO

IP: *.proxy.aol.com 19.10.02, 13:04
MYSLICIE ZE LOMZA TO MIASTO?? JA MYSLE ZE GDYBY WSZYSCY POKAZALI GDZIE SIE
PORODZILI LOMZY NAPEWNO BY JUZ NIKT NIE NAZYWAL MIASTEM LOMZA TO NAJWIEKRZA
WIOSKA SWIATA
Obserwuj wątek
    • Gość: KRUK Re: LOMZA TO NIE MIASTO TO WIOCHA JAKICH MALO IP: *.proxy.aol.com 20.10.02, 04:52
      A JA JESTEM NAJWIEKSZYM KMIOTEM JUESEJ
    • Gość: KRUK Re: LOMZA TO NIE MIASTO TO WIOCHA JAKICH MALO IP: *.proxy.aol.com 20.10.02, 04:53
    • Gość: KRUK Re: LOMZA TO NIE MIASTO TO WIOCHA JAKICH MALO IP: *.proxy.aol.com 20.10.02, 04:54
    • Gość: KRUK Re: LOMZA TO NIE MIASTO TO WIOCHA JAKICH MALO IP: *.proxy.aol.com 20.10.02, 04:55
    • Gość: fenol Ni pies ni kot - tylko kmiot IP: *.*.*.* 21.10.02, 17:40
      Co racja, to racja.
    • Gość: uomrzan Re: LOMZA TO NIE MIASTO TO WIOCHA JAKICH MALO IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.02, 13:57
      Haga jest jedną z największych wiosek świata (może i największą). Mimo to
      mieszkają tam bardzo ważni Holendrzy (jeśli kolega nie wie jacy to można tego
      dowiedzieć się od absolwentów szkół średnich np. łomżyńskich). Dość duże wioski
      mają też Kozacy Kaukascy.
      Do wiosek kozackich bardzo podobne jest inne, większe od Łomży miasto. Być może
      kolega z racji niewielkiej odległości (ok 80km) pomylił te leżące pod Łomżą
      miasto z samą Łomżą.
      Możliwe jest także, że kolega pisząc o wiosce miał na myśli nie kozaków lecz
      Hagę. Jeśli tak, to myślę, że kolega jest nad wyraz uprzejmy i miły -
      porównanie takie jest aż nazbyt Łomży przychylne. Myślę, że Łomża dorówna rangą
      Hadze - ale jest to kwestia jeszcze co najmniej kilku lat. Cóż - Łomża to
      tradycje i ludzie. Tacy jak ja i być może kolega.
      Przesyłam pozdowienia.
    • Gość: ZAMBROWIAK Re: LOMZA TO NIE MIASTO TO WIOCHA JAKICH MALO IP: *.proxy.aol.com 05.11.02, 04:56
      Gość portalu: KRUK napisał(a):

> MYSLICIE ZE LOMZA TO MIASTO?? JA MYSLE ZE GDYBY WSZYSCY POKAZALI GDZIE SIE
      > PORODZILI LOMZY NAPEWNO BY JUZ NIKT NIE NAZYWAL MIASTEM LOMZA TO NAJWIEKRZA
      > WIOSKA SWIATA

MASZ RACJE KOLEGO I WCALE SIE NIE MYLISZ TAM NAPRAWDE MIESZKA TYLKO ZACOFANA
      WIEJSKA CHOLOTA O ZNIKOMYM WSKAZNIKU INTELIGENCJI
      • Gość: ja Re: LOMZA TO NIE MIASTO TO WIOCHA JAKICH MALO IP: proxy / 24.102.99.* 06.11.02, 15:09
        Gość portalu: ZAMBROWIAK napisał(a):

> Gość portalu: KRUK napisał(a):
        >
        > > MYSLICIE ZE LOMZA TO MIASTO?? JA MYSLE ZE GDYBY WSZYSCY POKAZALI GDZIE SIE
        >
        > > PORODZILI LOMZY NAPEWNO BY JUZ NIKT NIE NAZYWAL MIASTEM LOMZA TO NAJWIEKRZ
        > A
        > > WIOSKA SWIATA
        >
        > MASZ RACJE KOLEGO I WCALE SIE NIE MYLISZ TAM NAPRAWDE MIESZKA TYLKO ZACOFANA
        > WIEJSKA CHOLOTA O ZNIKOMYM WSKAZNIKU INTELIGENCJI
        Widzisz palancie z Woli Zambrowskiej,twoje szlachetne miasto nie ma nawet forum
        • Gość: fenol Nie wycieraj geby Lomza! IP: *.*.*.* 07.11.02, 01:42
          Zamilcz chlopie i daj spokoj.
          Nie gadaj po proznicy.
      • Gość: uomrzan Re: LOMZA TO NIE MIASTO TO WIOCHA JAKICH MALO IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.02, 14:29
        Niepotrzbnie kolega się aż tak bardzo unosi. Ludzie, którzy pochodzą ze wsi
        mieszkają także w Zambrowie a nawet w Warszawie (w dużej liczbie). Co prawda
        wiejskie pochodzenie jest rodzajem upośledzenia. Ale miejskie pochodzenie też
        jest upośledzeniem. Ludzie z miast mają cepeliowskie mniemanie o wsi i
        disneyowskie pojęcie o zwierzątkach. Przeważnie ludzie ze wsi są gorzej
        wyedukowani (choć nie jest to regułą) - ale nie znaczy że są głupsi. Ludzi
        głupich i wśród mieszczan nie brakuje.
        Sam pochodzę z miasta, mam lepsze warunki życiowe nisz większość mieszkańców
        wsi, ukończyłem może lepsze szkoły - ale nie jestem przez to lepszym
        człowiekiem od kogoś, kto całe życie mieszkał wśód lasów.
        Poza tym mam drobną uwagę. Otóż kilku moich kolegów z Zamrowa (niektórzy
        mieszkają obecnie w Łomży) - sami żartują przy piwie, że Zambrów to taka
        odległa dzielnica Łomży (potem klepią mnie po plecach). Dlatego radziłbym
        koledze wipić piwo z jakimś sympatycznym mieszkańcem Łomży i uzgodnić przy
        okazji czy Zambrów jest dzielnicą Łomży, czy może odwrotnie (przy okazji można
        się trochę pośmiać) - dla mnie to nie ma takiego znaczenia. Ważniejsze jest to,
        żeby było sympatycznie. Bo prawda jest taka, że miasta te, zarówno dawniej jak
        i obecnie więcej łączy niż dzieli.
        I bez kompleksów nasz zamrowski kolego - nie masz się czego wstydzić. Zambrów i
        jego mieszkańcy mogą być na prawdę sympatyczni. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka