Dodaj do ulubionych

Modernizacja ul. Pułaskiego

IP: *.visp.energis.pl 25.11.02, 13:35
Dochodzą mnie słuchy, że w 2003 r. będzie modernizowana ul. Pułaskiego.
Częściowo za pieniądze PHARE. Jest to zapisane w kontrakcie dla woj.
Podlaskiego. Suwałki mają otrzymać na ten cel ok. 1,5 mln Euro, reszta będzie
pochodzić,ze środków własnych. Przypomnę, że właśnie kończy się, kosztem 5
mln zł, modrenizacja ulicy Utrata i szosy Augustowskiej (od torów do granicy
miasta).
Obserwuj wątek
    • Gość: wolfgang Re: Modernizacja ul. Pul/askiego IP: *.com.pl 25.11.02, 18:48
      bedzie lepiej,ma byc zmodernizowana pokrecona zakretnica miedzy utrata a pulaskiego,czyli chyba podhorskiego,tak ?
      planuja rondo
      rondo nie beret :)
      • Gość: Reksio Re: Modernizacja ul. Pul/askiego IP: *.visp.energis.pl 26.11.02, 07:30
        Aż dziw bierze, że w tym miejscu jest tak mało wypadków. Mniej sprawni kierowcy
        na tym skrzyżowaniu mogą mieć problemy. Mam nadzieję, że nowe rondo nie będzie
        tak waskie jak pozostałe. Suwałki będą miastem rond (to już chyba będzie 4 lub
        5 w naszym mieście).
        • Gość: Mario Re: Modernizacja ul. Pul/askiego IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.02, 00:39
          W każdym normalnym mieście w związku z budową dużego centrum handlowego miasto
          otrzymuje pewną kwotę pieniędzy,jako pewien ekwiwalent za uzyskane pozwolenie.
          U nas można by to przeznaczyć właśnie na inwestycje drogowe.Nie mówię że byłaby
          to jakaś powalająca suma ale te 100 tys. złotych można było wyciągnąć(chodzi o
          Kauflanda).Być może Niemcy oferowali jakieś pieniądze ale chyba nie do budżetu
          miasta :)
          • Gość: wolfgang Re: Modernizacja ul. Pul/askiego IP: *.com.pl 10.01.03, 16:18
            hm...rzeczywiscie...nic do dac,nic ujac tylko chcialoby sie jakas interpelacje zglosic. nie dosc ze postawili tego hipermakieta w takim koszmarnym mijescu(powinien stac na utracie,za torami,wrecz pod lasem) to jeszcze to...
    • Gość: Jolka Re: Modernizacja ul. Pułaskiego IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 18:51
      To nie jest żadna wiadomość ponieważ o tym wiadomo było nie od dziś a co
      najmniej od roku. Problem polega na tym, że ślimaczy sie tempo podejmowania
      robót.
      • wolfgang87 Re: Modernizacja ul. Pul/askiego 12.01.03, 16:09
        no spoko,ale ja tu mieszkam tylko w wakacje i nie slysze plotek ktorymi tetni miasto :)
        w ogole ten caly kaufland mi sie nie podoba,to jest taka chamowa,tak chamsko potraktoweali suwalczan,podaja towar jak dla swin co najmniej. nie zdarzylo mi sie byc przeciwny hipermaketom,ale to cos co powsytalo to juz mi sie zupelnie nie podoba.
        ciasno,brudno,niestetycznie,brak koszykow,brak mozliwosci placenia karta,ogolny bajzel,lokalizacja koszmarna(chodzi o skutki) i jak jeszcze dolozy sie to,ze miaasto z tego nie ma nic...
        pozdrawiam cieplo
        • Gość: woytek Re: Modernizacja ul. Pul/askiego IP: 195.94.203.* 28.06.03, 10:46
          Przetarg już 7 lipca. Cóż takie są już procedury że ślimaczy się rozpoczęcie
          robót. Ważne, że są pieniądze.
          pozdrawiam w.
    • ny4 Re: Modernizacja ul. Pułaskiego- nie chodzi o Kauf 29.06.03, 09:43
      Jakiś uparty Wolfgang pisze bez przerwy o Kauflandzie chociaż temat jest
      zupełnie inny i czego innego dotyczy. Pewnie wywalili go z roboty w Kauflandzie
      bo przestał mu się podobać, a może handluje mydłem i powidłem w jednym z
      kiosków przy Kowalskiego i walczy z konkurencją. Będzie ciężka walka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka