sloggi 28.02.06, 17:36 Czy jesteście zadowoleni z częstotliwości i funkcjonowania komunikacji miejskiej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maggpie Re: Łomżyńska komunikacja miejska 28.02.06, 17:40 Nie wiem, mało korzystam. Niech ktoś inny się wypowie. Wybierasz się do Łomży stopem czy to jakieś badania..?;) Odpowiedz Link Zgłoś
dean84 Re: Łomżyńska komunikacja miejska 28.02.06, 23:20 rowniez rzadko dane mi jest poruszac sie mpk ale napisze co zaobserwowalem: sam tabor oceniam na 5 -trafiaja sie stare autosany ogory ale sa odrestaurowane niczym autobusy pietrowe w londynie:) jezdza zreszta na mniej uczeszczanych trasach, na normalnych liniach sa jelcze z tych nowszych i volvo, ktore sa zakupowane do taboru od roku 2000 i jest ich juz duzo, sa schludne i maja monitoring. ceny biletow moze rewelacyjne nie sa ale biorac pod uwage specyfike miasta nalezy sie z tym pogodzic. Jest to miasto w sumie nieduze i balans pomiedzy swiadczeniem uslugi jak najbardziej trafiajaca w potrzeby a rentownascia nie jest sprawa latwa. to powoduje ze nie ma takiego natloku autobusow jak w warszawie ale to objawia sie glownie w dni swiateczne, kiedy to niektore linie jezdza stanowczo zbyt rzadko. sa tez dzielnice ktore maja niedostateczne polaczenie niezaleznie od dnia, np wezmy taka ulice zdrojowa. malo autobusow jezdzi nawet w normalne dni.ale sa to miejsca peryferyjne no i w sumie nie ma sie co dziwic, wszedzie tak jest. bilety sa na konkretne linie autobusowe a szkoda, fajnie jest w warszawie -u Was kupuje sie dzienny i mozna smigac -uroki duzego miasta. Choc zdecydowanie najsmieszniej jest w gdansku...bilety sa tam na ...minuty :D to chyba tyle, pozdrawiam. a ze sie spytam, skad takie pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie Re: Łomżyńska komunikacja miejska 01.03.06, 16:24 Deanie niezastąpiony..! Mnie by się nie chciało tyle pisać. Przeczytałam niedawno zabawną definicję lamera, która mówi, że to ktoś, kto pisze listy krótsze od własnej sygnaturki. Pozostaje to albo zmienić.. albo skrócić syganturkę ;) Dodam tylko, że autobusy łomżyńskie wyglądają coraz porządniej. A ceny biletów są nieprzyzwoicie wysokie. Na szczęście Łomża jest tak mała, że można chodzić na piechotę, gdy się mieszka w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
dean84 Re: Łomżyńska komunikacja miejska 01.03.06, 19:30 ojeju jak milo byc niezastapionym;) Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie Re: Łomżyńska komunikacja miejska 02.03.06, 14:40 ;-) (uwaga! to list z rodzaju krótszych od własnej sygnaturki;) Odpowiedz Link Zgłoś