Dodaj do ulubionych

Pora na multikino

IP: *.koba.pl / *.koba.pl 02.04.06, 23:56
To wstyd, że w naszym mieście nie ma jeszcze nawet jednego multikina.
Swiadczy to o jego zaściankowości.
Obserwuj wątek
    • Gość: patriota Re: Pora na multikino IP: *.nyc.res.rr.com 03.04.06, 04:20
      a tur do puszczy! tam jego miejsce! imbecyl z banda przydupasow!
      • Gość: tidi Re: Pora na multikino IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 03.04.06, 05:10
        Modlcie sie o szeroki dostep do nauki i pracy ... .
        Multikino macie w domu , kazdego wieczoru na tv .
        • Gość: TomaszB Re: Pora na multikino IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 03.04.06, 08:33
          Gość portalu: tidi napisał(a):
          > Modlcie sie o szeroki dostep do nauki i pracy ... .
          > Multikino macie w domu , kazdego wieczoru na tv .

FAkt, modlic to sie mamy gdzie, cale 36 parafii z ktorej wiekszosc ma juz co najmniej jeden kosciol.
          Pozdrawiam
          TomaszB
          • Gość: rektor Re: Pora na multikino IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 08:36
            parafii mamy 42 a w budowie będą jeszcze 3
    • Gość: wróżka Re: Pora na multikino - kicha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 09:06
      W salach beda pustki więc zamienią na MultiMarket na który nie dostaliby
      pozwolenia, gdyby od początku była o tym mowa. Proste i tanie!
      • dark_19 Re: Pora na multikino - kicha 03.04.06, 11:10
        Na zmiane przeznazenia budunku też potrzebne jest pozwolenie, zwłaszcza jeżeli
        chodzi o przeznacznie zarobkowe, wiec nie tak szybko..
        A jezeli hcodzi o zaściankowość Białegostoku..racja, ale jak myslicie czyja to
        wina? Mielibysmy juz ze 4 hipermarkety(rozne i konkurencyjne, a nie kolejne
        Auchany!) 2 multikina... ale hm.. ktoś to cały czas blokuje.. jakby turem sie
        zastawił ;) hehe, wywalic tego debila prezydenta.. tyylko czy nastepny nie
        bedzie jeszcze lepszy.. bo temu przez biurko najlatwiej i odrazu z podpisami
        przechodza pozwolenia własnie na budowe kosciołów - nawet kosztem boiska
        sportowego (okolice Wierzbowej - mechaniak) gdzie mlodziez (my) mielibysmy co
        robic jak jest cieplo.. tak pojdziemy do kosciola lepiej.. :/ szkoda tylko ze
        te wszystkie nasze slowa i sugestie odbijaja sie jak od sciany, a wiekszosc
        nawet nie dociera do magistratu..
        • Gość: Z.P. Re: Pora na multikino - kicha IP: *.elpos.net / *.elpos.net 05.04.06, 20:49
          Kto Ci takich bzdur naopowiadał?
    • kalasanty76 multikino od dawna już jest 03.04.06, 12:05
      Kino pokój i sala kameralna to co? Jestem ciekaw co się stanie z molochami
      Pokój, Ton, Forum, Syrena, które mogą pomieścić kilkaset widzów na raz. wątpię,
      żeby każda emisja filmu przyciągała aż tylu chętnych. Superprodukcji też nie ma
      za wiele.
      Także jak powstanie kilka sal do 100 osób max, to będzie ciekawie. Inne kina
      mogą się zwinąć i repertuar wcale się nie zwiększy
      • Gość: LOL Re: multikino od dawna już jest IP: 83.238.103.* 03.04.06, 13:02
        My już mamy multikino: Urząd Miejski i Urząd Wojewódzki
    • ferdekiepski Re: zaściankowe myślenie 03.04.06, 13:59
      Najbardziej zaściankowe to jest wasze myślenie.
      Nie wiem co to za wymiar postępu,cywilizacji mierzony ilością
      hiper.super,duper,etc.hipermarketów,galerii,multikin,może jeszcze dodajmy burdeli.
      Nie znaczy to,że należy zamknąc wszystkie sklepy i nie budować nowych,ale nie
      tak jak obecnie.

To co obecnie powstaje jest obce kapitałowo i wygenerowane zyski
      trafiają głównie za granicę.Po drugie handel sam w sobie nic nie wytwarza.A ten
      wielkopowierzchniowy dodatkowo zabiera miejsca pracy.

Może małolaty co pisują na forum Wybiórczej niech się najpierw zastanowią na
      chłopski rozum co pieprzą,a potem piszą jakie to nieszczęście,że nie mamy 20
      francuskich,niemieckiech i innych,wysysaczy naszych pieniędzy.

Z resztą czas pokaże,jaką głupotą było wpuszczanie obcych koncernów handlowych
      na nasz ogólnopolski rynek.

• kalasanty76 Re: zaściankowe myślenie 03.04.06, 14:37
        głupotą? przynajmniej jest od kogo się uczyć. Klika lat temu widziałem wywiad z
        jakąś panią z Urz Pracy, która mówiła, że po wejściu auchana bezrobocie nie
        spadło, że drobni sklepikarze się nie zamknęli z tego powodu. a takie było
        halo, że białostocki drobny handel zaginie.
        co do hiper marketów, to nie sztuka jest wybudować 20, kiedy rynek może przyjąć
        2 lub 3. Faktycznie widoczne jest utożsamianie zaściankowatości z ilością tego
        typu przybytków przez forumowiczów. Ale jeśli oni to tak widzą, to chyba ich
        sprawa.
      • Gość: białostoczanin do ferdekiepskiego i kalasanta76 IP: *.koba.pl / *.koba.pl 03.04.06, 15:20
        Czytajcie uważniej wypowiedzi innych, jesli chcecie później je komentować! Ten
        artykuł i większość wypowiedzi są o multikinie, a nie o supermarketach. Ale co
        do mierzenia poziomu zaściankowości, to uważam, ze o tym, że miasto jest
        zaściankowe świadczy także brak porządnych kin (każdy przyzna, ze te nasze są
        bardzo słabe i do tego drogie), a oprócz tego ważna jest infrastruktura
        komunikacyjna, miejsca do zabawy, do obcowania z "kulturą wyższą", ilość dużych
        imprez, obecność w mediach ogólnopolskich, perspektywy rozwoju etc. Oczywiście
        najważniejsza jest zaściankowa mentalnosć ludzi (w naszym mieście to już chyba
        rozwinieta jest na maxa :| ), ale jest ona dopiero emanacją warunków, w którym
        przyszło im życ - nie bierze sie sama z siebie. To przykre, gdy widzi się
        miasta o wiele mniejsze od Białegostoku, w których znajduje się masa "osiągnieć
        cywilizacyjnych", których u nas nie ma i dzięki naszym władzom długo jeszcze
        nie będzie. Białemustokowi brakuje nie tylko tego kina, ale z pewnością jest to
        jeszcze jedem, kolejny mały wyznacznik jego zaściankowosci.
        • kalasanty76 Re: do ferdekiepskiego i kalasanta76 03.04.06, 19:08
          czytaj uważnie. Ferdekiepski napisał post, do którego się odniosłem. Napisałem
          post wcześniej o multikinach.
      • Gość: WN Re: zaściankowe myślenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 18:42
        ferdekiepski napisał:

> Najbardziej zaściankowe to jest wasze myślenie.
        > Nie wiem co to za wymiar postępu,cywilizacji mierzony ilością
        > hiper.super,duper,etc.hipermarketów,galerii,multikin,może jeszcze dodajmy
        burde
        > li.
        > Nie znaczy to,że należy zamknąc wszystkie sklepy i nie budować nowych,ale nie
        > tak jak obecnie.
        >
        > To co obecnie powstaje jest obce kapitałowo i wygenerowane zyski
        > trafiają głównie za granicę.Po drugie handel sam w sobie nic nie wytwarza.A
        ten
        > wielkopowierzchniowy dodatkowo zabiera miejsca pracy.
        >
        > Może małolaty co pisują na forum Wybiórczej niech się najpierw zastanowią na
        > chłopski rozum co pieprzą,a potem piszą jakie to nieszczęście,że nie mamy 20
        > francuskich,niemieckiech i innych,wysysaczy naszych pieniędzy.
        >
        > Z resztą czas pokaże,jaką głupotą było wpuszczanie obcych koncernów handlowych
        > na nasz ogólnopolski rynek.

Do wymienionych przez ciebie koncernów dodałbym jeszcze ten z siedzibą w
        Watykanie. Też wysysa pieniądze, pozyskuje działki i to po preferencyjnych
        cenach. Niestety nic nie produkuje, a jego usługi są raczej na niskim poziomie.

W sprawie produkcji - niestety czasy zimnej wojny już się skończyły i nie
        potrzeba milionów ton czołgów, budowania fortyfikacji i sukna na żołnierskie
        płaszcze. Teraz modna jest sprzedaż usług. Lecz wolny rynek usług w Białymstoku
        rodzi się w potwornych bólach.

Gdyby udało się zmienić schemat w postaci najkrótszej drogi pomiędzy
        telewizorem a kościołem, to pojawiłoby się ożywienie gospodarcze.
        • ferdekiepski Re: zaściankowe myślenie 04.04.06, 09:23
          "Do wymienionych przez ciebie koncernów dodałbym jeszcze ten z siedzibą w
          > Watykanie. Też wysysa pieniądze, pozyskuje działki i to po preferencyjnych
          > cenach. Niestety nic nie produkuje, a jego usługi są raczej na niskim poziomie."

- Z tą różnicą,że w tym jak piszesz koncernie nie musisz robić "zakupów" usług
          ani dawać na jego utrzymanie.Co do preferencyjnych cen,zamiast narzekać staraj
          się mieć wpływa na politykę,wejdz do rady miejskiej,parlamentu i tam staraj się
          to zmienić.
          Co do usług i jego niskiego poziomu niestety takie się zdażają,ale kościół to
          ludzie,nie budynki i księża. O tym jednak chyba już zapomniano,to też można
          zmienić,trzeba tylko chcieć. Naciskać należy na wszelkie formy instytucji czy to
          świeckie,czy religijne. Po co jednak to robić ? Lepiej jest wypisywać bzdury jak
          jest zle.

Co do samego Białegostoku,utarło się wśród niektórych zasranców kalających
          własne gniazdo pisać wszystko co najgorsze o tym mieście. Wierzcie mi,choć to
          mała pociecha,w innych miastach jest wcale nie lepiej,"trawa w ogrodzie sąsiada
          zawsze wydaje sie zieleńsza" Polecam więcej samokrytyki wobec siebie, a więcej
          obiektywizmu w spojrzeniu ogólnym.

"W sprawie produkcji - niestety czasy zimnej wojny już się skończyły i nie
          > potrzeba milionów ton czołgów, budowania fortyfikacji i sukna na żołnierskie
          > płaszcze. Teraz modna jest sprzedaż usług. Lecz wolny rynek usług w Białymstoku"

Sprobuj rozwijać się bez produkcji,nowych technologii.Polecam choćby wyprawę
          Ci do klozetu przy wygaszonej produkcji papieru.Wprowadz tam usługę podcierania
          palcami.

• Gość: WN Re: zaściankowe myślenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 20:18
            ferdekiepski napisał: :Z tą różnicą,że w tym jak piszesz koncernie nie musisz
            robić "zakupów" usług ani dawać na jego utrzymanie"

Niestety, obwożenie po Polsce prezia tego koncernu będzie nas podatników
            kosztowało 24 mln zł. To także moje pieniądze.

Co do reszty twojego postu powiem tyle: odniosłeś się w nim do wszystkiego,
            czego nie powiedziałem i czego nie myślę. Czytanie w cudzych myślach jest
            zwyczajną projekcją własnych poglądów.
            Ja mam inne zdanie na ten temat. Komentujesz własne myśli.
            • ferdekiepski Re: zaściankowe myślenie 04.04.06, 20:35
              Odniosłem się do tego,że usługi są uzależnione od produkcji i jest ona nadal
              ważna. Ta zbrojeniowa też.
              Może mnie zle zrozumiałeś.
              Nie miałem też w zamyśle tego byś brał moją wypowiedz bezpośrednio do siebie.
              • Gość: WN Re: zaściankowe myślenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 19:57
                ferdekiepski napisał:

> Odniosłem się do tego,że usługi są uzależnione od produkcji i jest ona nadal
                > ważna. Ta zbrojeniowa też.
                > Może mnie zle zrozumiałeś.
                > Nie miałem też w zamyśle tego byś brał moją wypowiedz bezpośrednio do siebie.

Rozumiem, że twoją intencją było wyrażenie własnych poglądów, i że nie
                chciałeś, żebym odnósł ich do siebie.
                Uważam, że cytowanie mojej wypowiedzi było niepotrzebne.
      • Gość: mm Re: zaściankowe myślenie IP: *.c29.msk.pl 04.04.06, 20:40
        W Bielsku-Bialej (180 tys.) male sklepy jakos masowo nie bankrutuja, mimo ze w
        miescie dziala kilka hipermarketow:
        1.Auchan
        2.Leroy Merlin
        3.Makro
        4.Tesco (male i duze)
        5.Kaufland
        6.CH Sarni Stok (Carrefour, Media Markt, galeria)
        7.CHR Sfera (120 sklepow i restauracji, 7-salowy Kinoplex) - ma byc polaczone z
        galeria powstajaca naprzeciwko - www.sfera.com.pl
        Tak na marginesie - Kinoplex jest spolka z polskim kapitalem, vide
        www.kinoplex.pl

W planach jest CHR Gemini Park (Geant, drugi multipleks, galeria)
        • Gość: Z.P. Re: zaściankowe myślenie IP: *.elpos.net / *.elpos.net 05.04.06, 21:45
          Jeżeli nawet bankrutują nie masowo, to ich straty są równe kapitałowi, który
          przepłynie przez kasy wspomnianych molochów. Nikt nie wyda kilkakrotnie tych
          samych pieniędzy. Jeżeli naprawdę nie chcemy być zaściankiem, powinniśmy zadbać
          o ochronę istniejących już miejsc pracy. W przeciwnym wypadku będziemy
          społecznością tanich wyrobników i sługusów balansujących na krawędzi
          niewolnictwa.
    • Gość: Tomair zawsze bprblem IP: 194.146.128.* 03.04.06, 17:44
      dlaczego w bialymstoku jest zawsze z budowa czego kolwiek? hala pb, multkina,
      opera, modernizacja hetmana.....mozna by wymieniac i wymieniac.
      dlatego tu zawsze bedzie wiocha
      • Gość: kibic Re: zawsze bprblem IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 03.04.06, 22:04
        Dlaczego nie ma multikina? Ano dlatego,że byłaby to konkurencja dla radnego
        Bila-Jaruzelskiego,ktOrego tatuś zdążył wykarmić, ale nie miał czasu wychować.
        • morfeusz_1 Re: zawsze bprblem 04.04.06, 09:29

Nie czas żałować multikina jak czas budować stadion!
        • Gość: ptik Re: zawsze bprblem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 21:44
          Ciekawostka,do tej pory kilka firm chcacych budowac w białymstoku galerie
          handlowe ,chciało tez budować tam multikina.Skutecznie blokowali to radni z
          Pis,Lpr i platformy.Bil z reguły był za.Czy cos się zmieniło??
    • Gość: ja chyba Pora na telesfora... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 11:17

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka